Gravid, Familj, Studier Familj

​I morgon kliver jag upp tidigt, lämnar sonen på förskolan, hämtar Helene i Solna och därifrån åker vi till Nynäshamn för att skriva våran tenta. Vi fick inte tag på någon tentaplats i Stockholmsområdet så det fick bli en bit ifrån.
Alla mina uppgifter är klara och skall strax skickas in.
Från och med i morgon klockan 14:00 har vi officiellt sommarlov. 
Alla möjliga omtentor och kompletteringar öppnar inte fören i höst.

Det skall bli fantastiskt skönt att inte behöva tänka på skolan i ett par veckor. Ser fram emot en sommar med min familj och allt roligt vi kommer hitta på. 

Jag har börjat återhämta mig från veckans sjukstuga. Hostar fortfarande konstant men det är inte lika tungt att andas längre. Nackdelen med medicinen är att jag mår ännu mer illa än jag gjorde innan. Jag tyckte det var jobbigt med illamåendet innan jag blev sjuk och detta är bara löjligt.

Förutom det så har jag börjat få ont i högra ljumsken. Säkert för att jag legat ned nästintill hela veckan vilket min kropp inte är van vid. Ska bli skönt att få komma ut och röra på mig snart.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Familj, Studier Familj

I helgen började jag bli dålig och i går så var halsen helt förstörd. Har sovit mestadelen av dagen men idag får jag åsidosätta sömnen och vilandet för studierna. Jag har tenta på fredag och måste skriva klart min sista upg! Jag som låg så bra till med studierna och sen blev jag sjuk. Typiskt!

Likes

Comments

Familj, Mamma Familj

Strax innan jag slutade för dagen ringer min man och berättar att han inte hinner hem för att ta vår son till fotbollen. Jag har 45 minuter på mig att sluta, köra 15 min hem för att hämta och packa ihop kläderna, köra 5 min till förskolan, byta om på sonen, in i bilen och köra 10 min till fotbollen.. Jag skulle haft 15 min på mig att byta om på sonen.. Tills jag kommer till förskolan med andan i halsen och inser att jag glömde fotbllsskorna. Slängde runt kläder och körde hem i 5 minuter, rusade in och körde till fotbollen. 

Köpte med oss middag hem och sen tog vi oss en lugn kväll. Ny ska den här trötta och sönderstressade mamman sova :) 

Likes

Comments

Gravid, Mamma, Mode Familj

​Jag har börjat kolla på lite mammakläder då byxorna, framför allt, börjar kännas väldigt osköna. Men jag är inte i fasen där mudden på mammabyxorna behövs och därför gillar jag dessa varianter. Ett minus är att magen sväller mer och mer ju längre in på dagen jag kommer (läs ju mer jag äter) och därför kan det vara skönt att ha i alla fall en tröja som har lite mer utrymme. Mer får komma sen men detta klarar jag mig på ett tag. Byxorna kan jag även använda i höst när det är dags för byxor igen :)

Likes

Comments

Jobb Familj

​Idag kom min chef till min förskola och berättade att hon blivit erbjuden ett nytt jobb som hon även accepterat.
Under själva samtalet var jag nästintill stum och försökte hålla ihop mig själv. Men när hon gått var det riktigt svårt att hålla tillbaka tårarna. Hon har varit en helt underbar chef på många sätt och jag har svårt att se hur någon annan kan fylla hennes skor. 

Men efter sommaren kommer det en ny kvinna som tar hennes plats och förhoppningsvis är hon också bra. Enligt min nuvarande chef så är hon det. Jag kommer tyvärr inte hinna jobba med den nya chefen alltför länge innan det är dags för mig att försvinna från jobbet ett tag. Först har jag 5 veckors praktik och därefter går jag på havandeskapspeng inför förlossningen. Jag försvinner alltså från jobbet i Oktober och den nya chefen börjar i slutet av Augusti. 

Likes

Comments

Gravid, Familj, Studier Familj

​Att ha molvärk under en graviditet är fullt normalt och något som jag haft från och till sedan inseminationen.
Men i går kväll blev molandet mer och mer intensivt och gjorde till slut ont. Vilket inte är lika normalt under en graviditet. Så med hjärtat i halsgropen åkte jag in med min mamma till Gyn akuten på Danderyds sjukhus. Min man var kvar hemma med vår son. När jag väl fick komma in och göra ett vaginalt UL (Ultraljud) så klickade läkaren runt länge (säkert bara en 30 sekunder) innan hon vände på skärmen och visade mig en helt trygg och säker bebis.
Jag vill inte minnas att jag var lika nojig över smärtor med vår son men vi har kämpat så otroligt för den här lilla att rädslan att förlora den blir mer påtaglig.

Dagen har spenderats med en sovmorgon till 9:30 eftersom jag kom hem framåt småtimmarna. Illamåendet har varit nästintill outhärdligt hela dagen och det är en otrolig energibov. Jag har med andra ord varit en väldigt tråkig mamma idag och inte als varit aktiv med sonen. Men även om jag känner mig som en värdelös mamma idag så vet jag att en dag av lugn och ro inte skadar honom. Visst var barnkanalen på hela dagen men det har varit rysligt många bayblade turneringar i vardagsrummet under tiden. Det är en helt okej lek där mamma hejar på fel bayblade och förlorar i varje match och turnering från soffan i ryggläge  ; )


Under kvällen gäller att skriva klart mitt PM inför praxisseminariet som är på Fredag och fortsätta med de andra Rapporterna som skall vara klara i helgen. 


Likes

Comments

Familj, Hem, Utomhus Familj

Idag har vi haft fixardag i området och jag älskar dessa dagar. Man får träffa alla nya och gamla grannar, alla barnen leker i lekparken och vi grillar korv tillsammans som ett avslut. Fantastiskt trevligt!
Vi har fokuserat mycket på underhåll det senaste året så det var inte så mycket att fixa på våra gemensamma ytor och därför fixade alla för det mesta runt sina egna tomter.

I går kväll hade jag en plan av att vi skulle ha en mysig frukost innan vi skulle ut och fixa tomten men eftersom jag mådde så fruktansvärt dåligt i går kväll så tog det ett tag för mig att somna. Vår mysiga frukost blev en lång sovmorgon och jag slängde i mig några ostbågar på väg ut genom dörren. Som styrelsemedlem vill man gärna inte vara sen ut. Resten av familjen satt i lugn och ro vid frukostbordet.


Efter fixardagen var det dags för mig att åka mot stan och köpa lite böcker till den här kursen. Insåg i förrgår att jag saknade två viktiga böcker.
I morgon efter fotbollsträningen kan jag sätta mig ned i lugn och ro med allt och göra klart alla uppgifter.
Bara ett år kvar av studier nu.. bara ett år kvar!
Likes

Comments