Rune

Rune älskar blommor, lilla hjärtat!

Likes

Comments

Allmänt

God kväll!

Jag sitter i soffan och tittar på 13 reasons why. Otroligt sorglig serie, så fruktansvärd öde för en ung tjej. Jag tror en hel del på att tänka på hur man kan påverka en person. Finns ett fint citat jag älskar!

"Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about, be kind. Always".

Alltså detta är så sant! Jag är inte snål med komplimanger, både för en persons inre och yttre. Jag tycker det är så viktigt med positiv respons, speciellt i en värld som ger en mycket skit. Var snälla mot varandra, ta vara på varandra, kramas mycket och älska mycket! Det är viktigt.

Puss

Likes

Comments

Ett land jag vill tillbaka till! Jag älskar Island 🌍

Likes

Comments

Detta är några böcker som jag rekommenderar starkt!

Drunkna inte i dina känslor

Denna boken gav mig en tydlig bild av vad starkskör innebär, hur man som starkskör reagerar och vad man kan tänka på för att underlätta, underbar bok!

Befriad från ångest

Denna boken har jag precis börjat läsa! Den är baserad på egna upplevelser, tolkar jag det som, vilket jag älskar! Det är så skönt när någon annan skriver om sin panikångest för då blir man lite mer... Det blir normaliserat på något sätt! Ska bli spännande att fortsätta.

Älska dig själv

Denna boken är helt underbar! Författaren skriver om olika sätt att vända sensitivitet till ens fördel. Det tycker jag är uppfriskande. Ibland får man bara höra att man måste träna bort det, vilket är helt omöjligt ibland. Då är det skönt att någon annan kommer med förslag på hur man ska se på sensitivitet istället.

Hemligheten

Denna boken har jag läst om och om igen! Egil Linge är en helt fantastisk människa och hans patient, en grym författare! De skriver ihop i denna boken om hur vi människor ter oss i relationer beroende på hur vår barndom har format oss. Den är enkelt skriven och har bra övningar, en jättebra bok som jag rekommenderar till alla! Finns som E-bok också vilket är supersmidigt.

Likes

Comments

Real Talk

Hur lever man i nuet?

Jag är en person som lever väldigt mycket i framtiden. Jag vill planera, jag vill göra, men allt ska vara i framtiden. Jag har svårt att vara spontan eftersom jag bara tänker på alla måsten. Jag tror det är för jag känner ansvar för mycket, en hel del som jag inte ens behöver känna så mycket ansvar för.

Jag har svårt att bara ta hand om mig själv här och nu, men jag måste verkligen jobba med det för min ångest grundar sig otroligt mycket i mitt framtidstänk. Tänk om... Tänk om... Tänk om...
Det är inte hälsosamt för fem öre, så jag ägnar nog denna bloggen till inre frid och min resa dit.

Jag ska börja med att skriva upp en plan:
Vad tynger mig?
- framtidstänk
- att inte vara bra nog
- att jag inte har den bästa ekonomin (student!!)
- att jag överanalyserar

Första punkten då, framtidstänk. Det är inget negativt egentligen, det blir negativt när allt man tänker är katastrof tankar. Därför ska jag bara ägna positiva tankar till framtidstänket, så fort en negativ tanke kommer upp, måste jag stoppa den. Jag måste också komma ihåg var den kommer ifrån, den kommer såklart från min barndom och ambivalensen som upplevdes där. Jag har en del i bagaget som gör att jag har så svår ångest ibland. Denna punkten orsakar nog majoriteten av min ångest.

Andra punkten: inte vara bra nog. Jag tror jag måste försöka vända på den och tänka: att vara tillräcklig så som jag är. Jag kan inte ge mer än vad jag gör och det är tillräckligt. Det är svårt att komma ihåg det och detta har jagat mig i många många år. "Fan nu gjorde jag inte det.. Fan.. Nu är jag en dålig kompis/flickvän/syster/dotter". Det är inte så att personen ens tycker att jag inte är tillräcklig, men jag ifrågasätter om jag är det. Jag måste försöka tänka om där.

Tredje punkten: Ekonomi. Jag avskyr att vara student.. Man får pengar att klara sig på, absolut. Men jag har praktik halva utbildningen, halva utbildningen arbetar jag i princip gratis. De säger "ja men du lär ju dig". Ja fast nästan alla mina handledare har sagt "åh vad ska man göra nu, du har ju gjort allt och nu måste jag börja göra allt själv". Det visst också på att man som praktikant är utsatt och i en dålig position. Jag har jobbat väldigt mycket extra de senaste veckorna men det gör inte så jätte stor skillnad. Jag är rätt slösaktig.. Hehe.. Så jag måste lära mig att inte slösa i onödan och sluta köpa massa grejer.

Fjärde punkten: överanalyserande. Detta är en livsfarlig vana att få in, man skapar problem som inte ens finns där. Jag kan ha en jättebra dag och så helt plötsligt skickar inte min sambo en smiley på sms och jag bara: okej nu vill han göra slut. Haha nä okej, men ni fattar. Alltså huvudet springer iväg, jag måste lära mig stoppa det i h sluta övertänka och oroa mig i onödan. Ska försöka sätta lite tilltro till mig själv istället och tänka: det löser sig, du kommer bli bra!

Andra saker jag ska börja göra som hjälpt tidigare är:
- meditera
- yoga
- träning
- äta bra mat
- kontakta läkaren om min dos på medicin

PUSS ❤️


Likes

Comments

Real Talk

Hej

Jag har hamnat i en svacka. Har gått från och till i flera månader.. Det tar så lång tid att bygga upp ett skydd mot ångesten och oron. Jag är rädd att jag är jobbig, inte tillräckligt rolig, inte tillräckligt bra på mitt jobb, dålig flickvän, dålig dotter och syster. Jag känner mig så sjukt otillräcklig.

Jag får känslan av att jag inte är värd något och bara är en fis i rymden. Det är så jävla jobbigt. Jag har tryck över bröstet och tårarna kommer vid minsta lilla. Jag ältar, tänker, vänder och vrider. Jag försöker att inte komma i såna perioder, men det är helt omöjligt ibland. Jag är en oro själ och jag måste hitta ett sätt att arbeta med det.

Ångest är inget skämt, det är as jobbigt och det går, precis som livet gör, i vågor. Ibland är det bra och ibland mindre bra. Jag önskar bara att mina lugna perioder varade längre. Jag hade en galet bra period på ett halvår (!!!). Så försökte vi sänka dosen och BOM! Världens ångest attack, jag mådde skit hela julen och nyår.

Nu är det svårt att återhämta sig.. Men jag får fortsätta försöka och andas, leva i nuet och göra vad jag behöver för att må bra. Just nu behöver jag gråta en skvätt.

Godnatt ❤️

Likes

Comments

Mat & bak

Protein smoothie till frukost:
1 dl blåbär
1 dl kvarg
4 matskedar protein pulver (vanilj)

God frukost! Frågan är hur länge man håller sig på den? Haha kommer vara hungrig om en timme.

Likes

Comments