Header

Allmänt, Graviditeten

#DenStoraBloggUtmaningen
@namnoribebisen @bolmgren

Under hela min graviditet var jag konstant sugen på is. Japp, is! Fyllde ett glas med is, sedan i med vatten. Drack upp vattnet snabbt för att sedan äta upp isen, haha!
Annars var jag sugen på räkor, skagenröra osv.
Godis och sånt var jag inte sugen på, möjligtvis chips men inte så att jag skulle kalla det craving.

Nu där emot har jag cravings!
Är sugen på feta saker jämt. Pizza, choklad, chokladbollar, chips, feta soppor och såser..

Likes

Comments

Allmänt

Godmorgon!

Idag vaknade vi till både bra och dåliga nyheter.
De dåliga kommer jag inte att gå ut med då det är personligt och skulle inte vara snällt pga personlig integritet för familjen.
Men de bra nyheterna!
Vi har kanske fått tag i en lägenhet, allt nu beror på hyran. Det är andrahand men bättre än att vara inneboende som vi är från och med fredag.
Det är under min pappa så vi kommer ha tillgång till bil ofta och barnvakt en trappa upp i så fall haha.

Så nu väntar vi med spänning på att killen ska ringa oss så vi kan prata hyra osv!

Nu ska jag flyttpacka.

Likes

Comments

Allmänt

Vi träffades på internet!
Löjligt nog var det på Kamrat.. Haha!

En kompis till mig bad mig skaffa det, det var dock i princip bara creeps som skrev, bad om naket i cam osv. Så ja slutade logga in och när jag väl gjorde det så svarade jag inte på någon.
Men en dag hade jag extremt tråkigt så jag svarade en kille, och det kändes så rätt att jag för första gången gav ut min facebook till någon jag inte kände. När vi skrivit i kanske 2 timmar skulle han hemifrån, men fick då mitt nummer och vi skrev konstant efter det. Började även prata på skype med cam, tog ca en månad innan vi träffades första gången. Han kom till klubben där jag dansade, och han kollade på hela tiden och vi pratade länge innan och under pausen.
Glömmer aldrig första gången jag såg honom irl.. Så blyg och busiga ögon och ett nervöst leende. Att vi 4,5 år senare skulle ha barn och tid bokad för att gifta oss trodde jag inte!

Likes

Comments

Allmänt

Nu är vi äntligen hemma igen och har även fått i oss lite middag!

Mötte upp Emil vid svingeln strax innan 16, dock körde bussen bara förbi så vi åkte in till centralen och väntade på nästa buss där istället. Det gick väldigt snabbt att hitta det jag skulle ha och sedan gick vi ner och kollade lite växter samt åt lite.
Gick sedan tillbaka till bussen och då var den redan 17:50! Så vi ringde Dennis och sa att han skulle vänta på hållplatsen då han jobbar bara en hållplats ifrån och slutade jobbet 17:45.
Åkte med Emil hem till dom då Helene hade kartonger till oss att packa i. Var lite bökigt att få hem dom men det gick haha. Hade Freya i sjalen och så la vi kartongerna uppe på vagnen.
Visar vad vi köpte när det är dags för det att användas efter flytten!

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

2 månaders dagen till ära och Freya ska få sin premiärtur på Ikea!
Behöver lite saker till sovrummet nu när vi inte kommer ha tillgång till torktumlare längre.
Så ett sett till med lakan, påslakan och örngott behövs. Och ett sängöverdrag eller vad det nu heter.
Små dregelhanddukar till Freya behövs med!

Och eftersom det inte är så roligt att gå själv så följer Emil med, Freyas farbror alltså.

Idag är Freya klädd i pappas gamla mjukisbyxor!

Likes

Comments

2 månader! Redan? Hur kan tiden gå så sjukt fort?
Jag förstår det verkligen inte. Känns som att det var i förra veckan jag tryckte ut henne.

Freya kan:
*Vända från mage till rygg!
*Le stort och "prata".
*Söka ögonkontakt och vara med i det som händer.
*Fästa blicken länge och följa föremål med blicken.
*Stödja på benen så bra att man många gånger bara behöver hålla i henne för balansens skull
*Hålla huvudet upp stadigt till ca 90%.
*Hitta händerna och undersöker dom ofta!

Likes

Comments

... Och vad hon inte vill!

Freya har kommit in i någon period där famnen är jätte farlig. Det går absolut inte ligga i mina armar och somna..
Är hon i sjalen är det okej, men bara i mina armar går absolut inte. Det som är så mysigt!
Nu vill hon sitt/ligga i mitt knä om hon ska somna hos mig utan sjalen. Även om hon inte ska sova utan bara mysa, så är det knät som gäller.

Annars vill hon hela tiden stå upp och kolla omkring, annars kan man ju missa något spännande! Bär man henne i famnen ska det vara bröst mot bröst så hon kan kolla ut. Att ha henne liggande i famnen går inte för då blir hon skit sur, haha! Hon visar väldigt tydligt när hon är missnöjd, det går inte ta miste om.

Eller jo jag har märkt en gång då någon inte märkt det. Hon blev jätte arg en gång på Dennis, han la sin hand på henne (Mitt i natten, jag hade precis ammat klart Freya som somnat vid bröstet), vilket hon inte ville. Men Dennis sov såpass djupt att han inte märkte av hennes arga knorranden. Slutade med att jag fick ta bort hans hand från henne och då tystnade hon direkt.
Bra att hon är tydlig hehe!

Likes

Comments

Allmänt

Då var jag hemma igen från efterkontrollen!

Pratade om förlossningen och i allmänhet hur det känts nu efteråt. Kändes väldigt bra att diskutera det med min fantastiska barnmorska. Hon frågade även om jag tänkt något på preventivmedel och jag sa då att det enda alternativet för mig är att ge kopparspiral en ny chans. Jag fullkomligt vägrar hormonpreparat, tänker aldrig mer stoppa det i min kropp!
Men även kopparspiral har jag inte som bäst erfarenhet av. Den jag hade tog jag ut efter tre månader pga för kraftig mensvärk. Trodde jag skulle dö en gång i månaden och då är det inte värt det.
Men nu när jag fött barn så är det inte säkert att det blir så igen, och vi vill inte ha ett syskon riktigt än. Och skulle jag få så ont igen av den så är det bara att ta ut den.

Jag trodde jag skulle få boka en ny tid för att sätta in den men hon sa att vi kunde öra det med en gång. Blev genast super nervös då jag mindes hur ont den där tången gjorde. Men J lugnade mig snabbt och sa att hon alltid undviker den om hon kan, och att det är lika bra att göra det med en gång.
Så jag hoppade upp i stolen och denna gången kändes det ingenting! Och Freya sov gott i sjalen under tiden haha.
J sa även att det inte syntes alls att jag fött barn, om man bortser från livmodertappen. Så som jag gissade var allt helt läkt och i sin ordning.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw