Header

Allmänt, Freya 0-1 år

Idag blir Freya 1 månad!
En hel månad har hon varit med oss, känns som att hon kom i förra veckan typ.

Men det är så himla kul att se hur otroligt mycket hon utvecklats på en månad. Hon har gått upp nästan ett kilo, vuxit med 3 cm.
Igår fick jag mitt första riktiga leende!
Hon har även blivit riktigt stabil i nacken, igår fick vi frågan av en apotekare om hon var 2-3 månader, just för att hon höll uppe huvudet själv när jag höll henne.

Inte nog med att hon blir en månad, vi ska även gå över till stl 3 blöjor! 2orna börjar sitta tight och har börjat läcka, så jag provade en 3a och det såg så mycket bekvämare ut för henne! Så idag när vi ändå skulle till min farmor och in på maxi på vägen, lassade vi på med mer blöjor, är bättre pris där än i affären hemma!

Likes

Comments

Nu är vi på väg hem till farmor/gammelfarmor! Ska sova över där i natt.
Har alltid älskat att sova där och har alltid sagt att jag kommer fortsätta med det länge till men farmor har aldrig trott mig hehe.
-Nu när du fyller 10 kommer du inte vilja sova här mer!
-Nu när du blir tonåring kommer du inte vilja sova här mer!
-Nu när du har pojkvän kommer du inte vilja sova här mer!
- Nu när du är gravid kommer du inte vilja sova här mer!
-Nu när du har barn kommer du inte vilja sova här mer!

Ja.. Ni förstår.

Idag passar vi på just för att pappan i huset har andra planer so vi kände inte för att vara hemma, så två flugor i en smäll!
Kommer bli helmys.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

I natt fick vi gå upp i en timma, men det var helt och hållet mitt egna fel.
När vi vaknade vid kl 3,30 för amning, kände jag aldrig på blöjan utan började amma direkt. När vi ammat klart kom hon inte till ro och kom då på att jag glömt blöjan, och när den väl var bytt hade hon blivit pigg.
Det är just därför jag ska ta blöjan först! För om hon blir pigg vid blöjbytet så blir hon trött igen under amningen och somnar om.

Dennis var fortfarande vaken och tog denna bilden på oss precis när jag fått henne att somna och sedan gick vi tre och myste ner oss i sängen ihop.
Dennis drog Freya intill sig och båda somnade så, så himla fint att se och jag fylldes av så mycket kärlek!

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Även om vi inte ska döpa Freya så har vi valt att ha en gudfar till henne. Det känns som en väldigt fin grej och en fin tradition eller vad man ska kalla det.
Direkt när jag blev gravid bestämde vi vem som skulle bli gudfar, det var en självklarhet för oss båda. Nämligen Pirman!

Han fick inte reda på det direkt (att han skulle bli gudfar alltså, graviditeten fick han veta om direkt), utan i vecka 8 när jag skrevs ut från sjukhuset första gången jag fick läggas in. Detta var två dagar innan julafton har jag för mig.
Han ringde mig och frågade om jag ville ha skjuts hem så jag skulle slippa åka spårvagn så dålig som jag var, och då sa jag att vi gärna ville ha honom som gudfar. Har nog aldrig hört honom så glad haha, och då kände jag verkligen att vi gjort rätt val.
Han och Dennis har kännt varandra i flera år, och han har funnit där för oss båda under graviditeten och nu när Freya kommit ser man verkligen att han älskar henne. Är så roligt att se!

Denna bilden togs i onsdags, mysisar.

Likes

Comments

Godmorgon!
Idag är vi trötta.
Jag undviker i vanliga fall allt gasbildande, för sist jag åt det fick Freya ont i magen. Men igår tänkte jag inte på det när vi åt på båten. Är ju ofta lök i riktig brunsås.. Så när vi kom hem bröt det ut. Riktigt gråtkalas! La oss i sängen och myste då det brukar funka när hon är hysteriskt ledsen. Ammade lite och myste lite till, men det höll bara en liten stund innan gråten började igen.
Efter 3,5 timma lyckades jag tillslut få henne att somna för natten på fällen i sängen, klädde snabbt av mig och fixade mig för att krypa ner tätt intill henne för att hon skulle få så mycket trygghet som möjligt. En stund senare kom även Dennis och la sig med oss.
Den första sovningen gjorde vi även rekord i sovtimmar, 4.5 timme! Så skönt.

Men hela natten har hon knorrat och spännt hela kroppen pga magen. Har varje gång vaknat och trott att hon varit ledsen och vaken men hon har gjort det i sömnen.
Stackars liten! Men nu börjar det bli bättre i alla fall som tur är.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Nu är vi hemma på svensk mark igen!
Har varit en jätte trevlig dag på danmarksfärjan. Vi gick bara i land snabbt för att gå på igen. De andra köpte lite i tax-freen men jag nöjde mig med m&ms. Kollade efter en parfym jag ville ha men den fanns inte så får köpa den här hemma istället.

Så nu har Freya, inte ens en månad, varit utanför Sveriges gränser för första gången.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Idag blev det en tidig uppgång, men inte pga bebis. Jag gick faktiskt upp medan Freya fortfarande sov 6,30.
Vi ska nämligen till danmark!
Så jag gick upp och plockade ihop det sista, la ner fällen i vagnen osv. Hann till och med sminka mig lite! Första gången jag bär smink sedan jag blev mamma.

Kolla vad stark hon blivit i nacken! Man behöver inte alltid stötta huvudet längre. Min duktiga flicka!

Likes

Comments

Just nu har Freya nappen som snutte då hon har ett sugbehov som är ganska stort, men hon kan inte snutta på bröstet då hon blir arg när det kommer mjölk och inte är hungrig.
Jag vill dock hellre att hon har en filt eller gosedjur som snutte, inte just nu då sugbehovet är så stort. Men när hon är redo att sluta med napp men fortfarande behöver någon typ av trygghet/snuttis.
Så då filten vi fick av Pirman är helt perfekt för det så har jag börjat lägga den vid henne när hon är trött. Och igår tog hon och kramade om den när jag la den på henne, tror inte det var medvetet då hon inte har full kontroll på kroppen än. Men det såg ju bara så himla gulligt ut!

Just nu ligger hon i min famn och sover gott, får verkligen inte nog av att mysa med henne!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw