Header

Allmänt, Freya 0-1 år

Ska vi till östra, specialist kirurgen, med Freya. Ska kolla knölen på hennes huvud igen. Och denna gången ska det göras mer än att bara känna på den.
Varken vi eller läkarna tror att det är någon fara, men då den växer och är nära fontanellen är jag ändå orolig. Jag kommer vara orolig tills att jag vet exakt vad det är, och vad som ska göras åt den. Den kommer med största sannolikhet tas bort, men hur det kommer gå till i så fall vet jag inte.
Nej usch och fy. Om den tas bort så hoppas jag verkligen att det är ett lätt ingrepp.

Min lilla enhörning.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Natten var usel. Freya har kommit in i en fas då hon vill amma varannan timme, det började igår och höll i sig hela natten. Utöver det har Dennis knött på mig. Sedan förlossningen klarar jag inte av att han håller om mig på natten, får klaustrofobiska känslor då. Och varje gång jag legat i mitten har han rullat över direkt för att hålla om mig. Jätte mysigt i vaket tillstånd, men jag ville gärna sova haha.

Jag känner mig endå rellativt pigg. Lite seg i huvudet bara.

Jag vill gå ut på en promenad. Men då kommer Freya somna i vagnen, och det blåser typ storm ute så jag vill inte lämna vagnen för att låta henne sova ute. Är nästan rädd att vagnen ska flyga iväg då.

Jag är nervös inför nästa vecka. Mer om det i ett annat inlägg.

Jag längtar till nästa år. Har så mycket att se fram emot!

Freya har just somnat för dagens första nap i sin säng. Numera sover hon alltid i den eller i vagnen på dagtid. På natten samsover vi fortfarande.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Idag var det tur jag hade sjalen! Det hade aldrig gått på resturangen annars.

Lunchen för chefen var ett julbord på Fars hatt. Då jag hade räknat med att vagnen inte skulle få plats tog jag sjalen utan att tveka.
Med den kunde jag ha båda armarna fria, vilket behövdes då maten skulle tas. Precis då blev även Freya trött och somnade när vi stog i kön, och vaknade lagom till att vi ätit klart.
I början bar chefen omkring på Freya en stund, när folk frågade vems det var svarade hon på skoj att det var hennes och att det var anledningen till att hon skulle sluta hehe. Freya fick så mycket uppmärksamhet så det var inte klokt. Inte konstigt att hon somnade gott.

Jag fick även klarat upp några frågetecken hos mig. Har varit lite nervös över en sak men fick förklarat för mig hur det låg till och är nu lugn igen.

Något annat som var skönt var vilken suport jag hade om jag hade velat amma bland dom andra. Freya kan inte koncentrera sig på amningen om det är mycket folk, så jag valde att gå undan för att göra det lättare för henne. Men när jag reser mig upp var det en kollega som stoppade mig och frågade om jac verkligen ville gå undan. Förklarade läget och då förstog hon och avslutade med att hon blir så arg på folk som inte klarar offentlig amning, så om jag hade velat skulle jag definitivt inte känt att jag behövde gå undan. Nu har jag absolut inga problem att amma offentligt, men det var ändå skönt att höra att man i så fall skulle ha suport OM någon nu skulle få för sig att kommentera det. Än så länge har jag faktiskt aldrig fått några kommentarer.

Men det var jätte trevligt att träffa en del av kollegerna igen, lär dröja till nästa gång.
Och jätte tråkigt att chefen ska sluta! Nu hoppas jag bara att tjejen som tar över är likvärdig.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Vår första jul som föräldrar. Helt otroligt!

Vi kommer att spendera jul hos min svärmor. Åker dit i tid till kalle skulle jag gissa. Har inte kommit så långt i planeringen än hehe. Under kalle kommer vissa av oss vara bänkade i soffan och vissa kommer rodda i köket.
Förra året var det jag och Helene som grejade i köket. Hon med maten och jag med desert. Inget juligt alls utan bara något riktigt gott! Gissar att det blir samma i år och att Dennis eller Emil får ha Freya.
Någon gång efter Kalle äter vi allihopa och sedan myser i vardagsrummet till de olika julfilmerna som går på tv. Grinchen är min favorit!
Mot kvällen blir det nog lite paketöppning och gottis på det jag bakat.

Vi kommer sova över där och på juldagen bär det av till min farmor för en minijul med dom på pappas sida.

Likes

Comments

Allmänt

Idag ska Freya på resturang för första gången!
Min chef ska ha en avslutningslunch då hon vill träffa alla innan hon avslutar sin tjänst hos oss.
Jag tycker verkligen att det är jätte synd att hon ska sluta! Man har ju hört ett och annat om hur andra chefer kan vara så jag är tacksam att min allra första chef, som jag haft i ca 3-4 år har varit väldigt bra.

Så nu är vi i ordning gjorda och jag ska nu försöka få Freya att ta en nap innan vi ska åka.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Ganska snart efter inlägget där jag skrev om mitt tänk krink Freyas julklappar kom jag på de perfeka julklapparna!

3 dagar efter julafton blir Freya 5 månader, alltså kommer hon strax där efter börja blw:a på riktigt. Och hur bra passar det inte då med grejer till det!

* En haklappströja. Kommer rädda många bodys och tröjor.
* Ett silikonunderlägg. Istället för talrik och skål. Dom kommer ändå bara slängas i golvet. Blir lättare med den!
* Gaffel och sked. Inte för att jag tror att dom kommer användas på länge, utan mer som en kul grej. Hon kan hålla i dom om inte det distraherar för mycket, och när hon är redo kan hon börja försöka använda dom.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Hon har blivit så duktig på att sitta!
Det blir allt längre stunder och förut fick jag det till och med på film. Finns på instagram.

Efter att jag spelat in ville jag ha kort på det igen. Jag han ha en bild och bild två va mitt i fallet, hehe.

Enda sedan hon satt första gången igår, så har hon i princip suttit sig upp i babysittern. Såg det i morse då jag tvättade håret!
Helt galen ju. Så den går snart inte använda längre om hon ska göra så, livsfarligt.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

(Detta skulle publicerats tidigare men det var något fel på Nouw så det gick inte.)

Idag var vi uppe tidigt. Jag vaknade redan vid 6 av en mardröm men Freya sov vidare till 6,30.
Myste lite framför brasan, gjorde i ordning frukost och tog lite disk. Sedan var det dags för skrutt att ta en nap. Så jag drog på ytternkläderna och tog en pw i morgonkylan. Det är verkligen bästa sättet att starta dagen. Har gjort så i kanske två år, en pw innan frukost.
Det var extremt dimmigt ute, jag som är en "The Walking deag" fantast tänkte hela tiden att det vilken sekund som helst skulle komma ut en flock zombies. Men när vi vände hemmåt lättade det och himlen fylldes av rosa nyanser. Freya vaknade precis när vi kom fram till dörren igen, så jag hämtade lite ved medan hon satt kvar i vagnen och sedan fick hon sitta i mitt knä framför kaminen medan jag åt. Så mysigt!

Nu ligger Freya i sängen framför mig och övar på att sätta in nappen i munnen. Lite dumt att hon bara tar Esska.. Hon sätter hela tiden nappen upp och ner på. Så det hade varit bra om hon tog andra modeller också. Får köpa en och testa igen!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw