Header

Graviditeten, Allmänt

Godmorgon!

Vaknade redan vid 7 idag, vilket är tidigt för att vara mig nu som gravid. Innan jag blev gravid vaknade jag alltid 7 av mig själv, om inte tidigare, men nu vaknar jag oftast runt 9-10.
Försökte somna om då jag var så trött att ögonen rann, men det gick inte. Men jag låg kvar i ca en timma ändå bara för att jag var så trött. Gav upp vid 8 och gick upp för frukost då jag började bli rejält hungrig. Jag är verkligen en frukost människa! Klarar mig inte utan frukost.

Idag hoppas jag verkligen att förlossningen ska dra igång, då jag imorgon har ett barnmorskebesök som jag inte riktigt vill gå på. Trivs inte med barnmorskan som ersätter min vanliga under semestern. Visst hon är trevlig och det är egentligen inget fel alls, men det klickar lixom inte och känns allmänt stelt och jobbigt.
Dock tror jag att lilla damen i magen vill stanna ett tag till och inte har några planer på att komma ut på några dagar.
Har hela graviditeten haft en känsla av att hon kommer innan bf. Känslan blev ännu starkare vid rul då det skiljer nästan 2 veckor på det datumet jag fick då och datumet av min ägglossning. Men nu börjar den känslan dö ut och jag tror snarare att jag kommer gå över. Så nu börjar jag bli lite orolig för igångsättning då jag verkligen inte vill sättas igång, vill inte ha massa läkemedel för att påskynda något som kroppen inte är redo för.
Så nu hoppas jag verkligen att det ska komma igång snart, så att jag kan slippa oroa mig för en medicinskstartad förlossning!

Likes

Comments

Graviditeten, Allmänt

Jag har absolut inga planer denna veckan, förutom ett barnmorskebesök på onsdag om inte bebis kommer innan det.
Jag vill ha något att se fram emot och något att göra så jag inte bara sitter hela dagarna.
Efter att vi kom hem från affären har jag bara kollat serier, och fixat + ätit middag. Och när man bara sitter så blir det lätt att tankarna vandrar i väg, nu i mitt fall blir det till förlossningen. Jag längtar så mycket! men att inte veta när det händer gör mig tokig.. Hade jag vetat exakt datum så hade väntan varit lättare för mig, så det är själva ovetskapen som jag inte klarar av, kontrollbehov? Yesbox.
Så länge jag har något att göra så tänker jag på annat och då är det självklart lättare, men nu när jag bara går hemma så sniglar sig tiden och man verkligen letar tecken på att det ska vara på gång, fast att det kan dröja nästan tre veckor till innan hon vill ut.

Jag funderar på att åka till stan någon dag för att fördriva tiden, behöver gå in på The body shop och Åhlens för lite saker. Behöver snart ny tvål och balsam bland annat, och en hårborste i trä. Det är dock inget akutbehov haha, men ändå något för att tiden ska gå.

Har ni tips på vad en höggravid kan roa sig med så kom gärna med förslag!

Likes

Comments

Allmänt, Graviditeten

Hejsan!
Denna dag har hittills gått väldigt snabbt. Vaknade av att telefonen ringde en stund efter 9. Dom ringde från alebyggen, stället vi söker lägenheter genom. Trodde först att vi fått en lägenhet, men det visade sig att det var ett rivningskontrakt på den lägenheten. Alltså inget vi vill ha.. Även om dom sa att det är minst ett år tills att det ska rivas så känns det inte bra att flytta för att veta att man snart måste flytta igen. Så jag tackade nej till den.

Efter en stund var det dags att gå upp och bege sig mot torget. Vi skulle möta upp killen vi hyr lägenheten av och lämna lite saker, passade samtidigt på att köpa lite frukt, och ananas!
Nu vill jag ha ut henne så jag testar gärna alla skrönor som sägs vara bra för att få igång en förlossning, och att äta en hel ananas är ju en av dom.
Så i skrivande stund sitter jag faktiskt och äter på min ananas och hoppas att något ska hända. Är beräknad på lördag så förhoppningsvis är detta sista veckan som gravid. Men det återstår att se när damen väljer att titta ut!

Likes

Comments

Allmänt, Graviditeten

Då har jag klarat av två kalas på två dagar!
Igår firade vi Emma. Först fika och bubbel (självklart alkoholfritt för mig) hos henne, mot kvällen åkte vi alla in mot stan för att äta tapas. Det var verkligen så gott! Har bara ätit tapas en gång innan och då var jag inte jätte nöjd, blev ganska besviken faktiskt, men detta var något helt annat. Så dit kommer jag gå fler gånger! Minns dock inte vad det hette hehe..
Tog även en alkoholfri drink till maten, kändes så lyxigt att ta något annat än sprite som jag normalt dricker. Efteråt skulle dom vidare så jag åkte hem då partajande inte är något för mig nu. Var hemma ca 23 och hoppade direkt i säng, var helt slut verkligen. Kunde dock inte komma till ro, sova var i princip omöjligt. Vaknade därför först vid 10,30 idag, men även det var för lite sömn så nu är jag jätte trött!

Idag var det min syster som skulle firas. I tisdags när hon fyllde år var hon och mamma utomlands så det gick inte fira henne då.
Dock var värmen olidlig! Satt i skuggan hela tiden men svetten bara rann, först vid 20 började det bli behagligt ute. Då passade jag på att plocka massa bär i mammas trädgård när det äntligen var svalt nog att röra på sig.

Likes

Comments

Allmänt, Graviditeten

​Igår märkte jag på riktigt att lejonmamman finns i mig på.

Jag trodde att jag skulle ha svårt för att folk skulle ta på magen, men jag har faktiskt inte haft det, utan snarare tvärtom. Men det gäller BARA när jag vet vem personen är, vänner och familj får gärna känna! Men personer jag inte vet vem det är, rör inte min mage utan att fråga först, kanske inte ens då. Men alla förstår inte den gränsen med att man inte bara kan ta på någons mage.

Jag och Dennis stod med Elin och hennes kille och väntade på bussen till Emma, när en tiggare kommer. Vi säger nej när hon ber om pengar, hon ger sig inte och vi får säga nej ett par gånger. Men så får hon syn på min mage och börjar då sträcka sig mot den. Jag lägger då instinktivt armarna om magen och tar ett steg bakåt mot Dennis. Även om jag vet att många tror att det är okej så blev jag såpass chockad att jag inte visste vad jag skulle säga, så instinkten att beskydda magen tog över. Det har bara hänt en gång innan att en jag inte känner har rört magen, men då visste jag ändå vem personen var. Även om jag starkt ogillade att hon bara tog sig friheten så kom inte samma instinkt in, då jag visste vem hon var även om jag aldrig träffat henne innan. 
Nej jag tyckte det var riktigt obehagligt när en helt främmande människa försökte ta på mig, även om hon inte menade något illa så är det inte okej att bara ta på någon.

Likes

Comments

Allmänt, Graviditeten

​Bebis:
Är nu ca 51 cm lång och väger ca 3,40 kg i början på veckan och ca 3,56 i veckans slut.
Nästan allt fosterfett är borta och bebis är fullt redo att lämna sin trygga tillvaro i livmodern.

Personligt:
Jag har senaste veckan haft bra mycket mer förvärkar och ett starkare tryck nedåt. Igår höll det på hela dagen och jag fick vissa gånger under middagen avbryta mig mitt i en mening för ett "ajj..".
Det lossar väldigt mycket slempropp hela tiden och jag är förvånad över att det fortfarande kan finnas mer haha! 
Annars känner jag mig väldigt pigg för övrigt, sover inte jätte bra men det tar jag igen genom att sova längre på morgonen. Det gör lite ont att vända sig om i sängen och vaknar därför varje gång jag gör det, och jag börjar tröttna rejält på att ha samma position när jag sover, det är inte bekvämt längre hur jag än gör. I natt vaknade jag av att jag försökte lägga mig på mage.. Det gick inte jätte bra kan jag säga haha!

Likes

Comments

Allmänt

Sitter för tillfället i soffan och kollar Orange is the new black, och väntar på att tiden ska gå. Om ca 20 minuter ska jag och Dennis åka in mot stan för att möta upp en kompis till Dennis. Vi ska åka ihop till en annan tjej där ifrån för att fira att hon fyller år. Först fika hos henne och sedan ut och äta, super mys!
Så detta blir antagligen sista inlägget för idag, kommer antagligen gå och lägga mig direkt när vi kommer hem ikväll.

Men en grym fail jag upptäckte i morse..
Jag har under en lång period undrat varför blixten på min kamera inte funkat. Då det är ganska mörkt i vår lägenhet så behövs blixten när jag ska ta magbilder, men den har aldrig velat funka! Så bilderna har blivit mörka och inge vidare bra, så har fått redigera upp ljusstyrkan men då blir bilderna brusiga, så fult!
Men i morse när jag tog lite bilder såg jag felet. Blixten på kameran är avtagbar, man kan alltså byta ut den eller vara utan helt. Och blixten satt inte helt i! Den var lite lite utskjuten så två piggar glappade. Skjöt in den igen och blixten funkade igen. Det var alltså bara några millimeter den satt fel och det var därför jag inte sett det tidigare. Men nu är det fixat!

Likes

Comments

Allmänt, Makeup/hair

Idag är sista dagen på vecka 39, och imorgon går jag in i vecka 40.
Alltså är det idag exakt en vecka till bf!
Jag tror hon kommer komma innan faktiskt, det känns så i alla fall. Men man vet ju inte, hon kan ju bestämma sig för att stanna i tre veckor till innan vräkning.

Jag tror att nästan hela slemproppen har lossat nu, det kan i alla fall inte vara mycket kvar! Jag har hört att hela proppen är stor som en handflata ungefär, och det känns som att det är typ så mycket som lossat. Och det kommer mer hela tiden. I natt har jag även haft mycket förvärkar och kraftiga sammandragningar, det hade jag under kvällen också men då tänkte jag inte på det så mycket. Blev jobbigare när jag skulle försöka sova men kom aldrig riktigt till ro så vaknade ett par gånger.


Lite kul egentligen att förlossningens första fas redan är igång egentligen fast man inte tänker på det. Latensfasten är ju första delen då man öppnar sig till 3 cm, och då jag börjat öppna mig så kan man säga att jag är där, och att vi nu då väntar på den aktiva fasen med mer och regelbundna värkar, eller att vattnet ska gå.
Mammas vatten gick ju med mig, och jag tror att sånt kan vara genetiskt, så jag är typ rädd att mitt vatten ska gå när jag är ute och inte kan ta mig hem snabbt och lätt. Kul att gå och se ut som att man kissat ner sig.. Haha!

Likes

Comments

Allmänt, Graviditeten

Någon av dessa ska jag köpa när pengarna kommer i nästa vecka!
As söt ljusslinga som går på batteri. Jag har velat ha en ljusslinga vid min sida sängen/spjälsängen men man kommer inte åt eluttaget lätt, så det går inte tända och släcka smidigt. Just nu kommer man inte åt det alls!
Och nu när bebis kommer vill jag gärna ha någon typ av belysning på min sida sängen. På natten när man ska amma vill jag kunna se något, men inte få det så ljust att det skulle väcka Dennis eller få mig och bebis pigga av det.
Så när en tjej tipsade mig om dessa blev jag super lättad, precis vad jag behöver! Och inte alls dyra, men riktigt fina.

Finns på Nille.

Likes

Comments

Allmänt, Graviditeten

Jag har haft det så struligt med försäkringskassan gällande min gravidpenning. Vad jag hört från många andra så är det nästan alltid strul med försäkringskassan och att inget funkar från första försöket.
Förra månaden fick jag lite smått panik när jag gick in på banken och såg att jag inte fått några pengar. Det var första utbetalningen jag skulle få av dom. Då hade jag alltså pratat med dom en månad tidigare och försäkrat mig om att allt var klart och såg bra ut och att jag inte skulle behöva göra något mer och pengarna skulle komma in på kontot. Men tre dagar efter utbetalningsdatum så hade jag inte fått några pengar, fick lite panik då. Visst nu har jag en sambo och vi hade klarat oss på hans lön, men tänk dom som är själva? Hur ska dom göra?
Ringde direkt såklart, satt i kö i närmre 30 minuter. Och får då reda på att det inte alls kommer in på kontot utan på avi! Mitt kontonummer hade tydligen inte registrerats trotts att jag skrivit in det ca fem gånger.
Så nu när utbetalningsdagen närmar sig började jag bli nervös över att det skulle komma på avi igen, det blir så omständligt då. Men med lättnad såg jag att det kommer till kontot och inte på avi!

Min ansökan om föräldrapenning har även blivit godkänd så där var ännu en lättnad. Var rädd att dom skulle krångla om den med så det var skönt att i alla fall det gick smidigt. Så nu kan jag andas ut och slappna av ett tag till!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw