Header

Allmänt, Freya 0-1 år

Då sitter vi inpackade i bilen och har tagit fart mot smålands skogar.
Freya har just somnat, det var så nära att det inte gick att hålla henne vaken. Hon somnade nästan när vi ammade en stund innan vi åkte, satt och pratade med henne och killade under fötterna för att hon inte skulle somna.
Så nu när hon varit vaken i 5-6 timmar lär hon sova gott en bra stund, förhoppningsvis fram till att vi ska stanna och äta.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Godmorgon!
Idag vaknade vi hela familjen vid 6,30. Att alla lyckades vakna samtidigt är verkligen en tillfällighet, alltså att alla fick vakna av sig själva. Efter en stunds mys somnade Dennis om, så jag och Freya smög upp och tog en dusch för att låta honom sova lite till.

Just nu sitter Freya och äter på en halv tomat och jag väntar på att äggen ska koka färdigt så jag kan få i mig lite frukost. Är så hungrig att jag har ont i magen och nästam mår illa. Men inte långt kvar nu tills att dom är klara.

Lite senare kommer farmor och farfar för att hämta upp mig och Freya. Vi ska åka upp till sommarstugan i småland! Ska bli så skönt att få andas frisk skogsdoft hela helgen.
De kommet hit strax efter kl 11 och tanken är att hålla Freya vaken tills dess så att hon kan sova majoriteten av tiden i bilen.

Likes

Comments

Jag och Freya har tagit en paus i flyttpackandet. Först blev det lite tuttemys och då somnade hon nästan. Men precis när ögonlocken skulle gå ihop fick hon ett ryck och blev åter igen pigg.. Trodde hon i alla fall. Leka, ville hon, men skulle absolut inte lämna famnen fast hon steäckte sig efter att komma ner på golvet. Hon visade att hon ville ner men så fort jag släppte ner henne så skrek hon. Slutade med att jag ignorerade hennes förfrågningar om att komma ner till golvet. Bar omkring på henne, vaggade och kramade tills hon somnade i min famn. Och där har hon sovit i snart en timma, ska nog lägga ner henne i vagnen och rulla ut den så att jag kan få lite gjort innan jag ska börja med middagen så den är klar när Dennis kommer hem.

Snapchatfilter är en räddare dagar som dessa #slitenmamma

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Idag har lilla vikingen varit utanför magen lika länge som hon låg i den. 9 månader.
Tänk att det redan gått en hel graviditet sedan jag fick upp henne på bröstet för första gången. Och jag såg Dennis bli pappa på riktigt. Jag har aldrig sett honom så förälskad som när han kollade på sin nyfödda dotter. En mammas dröm! Gu vad jag är lycklig med min lilla familj.

Freya 9 månader:

Kan stå upp utan stöd kortare stunder. Som längst har hon stått i ca 1-2 minuter.

Går gärna omkring om man håller henne i händerna.

Har stl 74-80 i kläder. 80 är något stort medan 74 sitter perfekt.

Har börjat leka på riktigt och kan göra sig mer förstådd. Man märker tydligt när hon vill något och oftast förstår jag vad det är hon menar.
Tittut och att klappa händerna är favoriterna.

Säger mamma och pappa. Men av någon anledning viskar hon bara pappa och säger det inte högt. Det händer att hon säger "Dää" och pekar på något men vet inte än om det är medvetet eller bara en slump.

Har börjat amma mer igen och även accepterat att amma sittandes. Något vi typ inte gjort alls sedan hon var 5 månader. Nu ammar vi minst två gånger om dagen, vilket jag älskar!

Har fått sitt första blåmärke. Hon halkade med handen när hon höll i sig och slog kinden i bordsbenet. Mammas lilla grät en bra stund och mitt hjärta gick i tusen bitar. Men dom måste ramla ibland, man kan inte alltid rädda dom även om man så gärna vill.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Idag har vi en riktig mysunge här hemma. Ska bara sitta nära och kramas. Sätter jag ner henne sträcker hon upp armarna efter mig och vill till famnen igen.
Jag som hade tänkt packa det sista innan flytten då jag inte kommer ha så mycket tid till det efter helgen. Det får bli sedan när Freya sover istället, för just nu blir det inte mycket gjort.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Då var näst sista babysimmet för oss avklarat och vi har återanmält oss till nästa kurs som har start i augusti. Freya börjar då i Tumlaren, som är näst sista babysimkursen innan hon istället går över till minisim. Att Freya i januari blivit så stor att hon lämnar babysimmet!

Samma sak idag som förra veckan, Freya var glad men inte jätte sugen på att dyka. Dök två gånger fran kanten men hon laddade länge innan hon plumsade i. Men vi tar det som hon är bekväm med, vill hon inte behöver hon inte. Vatten ska vara roligt!

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

När dagens frukostgröt nästan var uppäten tänkte jag att hon skulle få kladda lite själv. Men istället för att bara kladda med händerna, tog hon tag om skålens kanter och tryckte ner hela ansiktet för att försöka slicka upp gröten!
Såg så himla roligt ut där hon satt, helnöjd med gröt i hela ansiktet. Tur jag inte är rädd för kladd, daddy D hade inte klarat av den situationen hehe..

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Det är en riktig liten hjälpreda vi har här hemma!
Sekunden man öppnar diskmaskinen kommer Freya krypandes i full fart och ska hjälpa till att tömma, även om man försöker fylla den.. Att dra skedar ut bestickstället är roligast!

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år, Q & A, Svar på kommentar

Josefine:
Så söt! Har läst din blogg ett tag och våra ungar e nästan jämn gamla. Har en liten fråga hur ni nu har det med dags sömnen? Min dotter närmar sig 10 månader och börjar bli svårt att veta vad som e lagom att sova på dagen. Har ju märkt nu att om hon sover för mycket eller för sent kan det bli en sen kväll sen. Hur kör ni ?🙂

Tack, så roligt att höra!
Vi märker tydlig skillnad på nätterna när Freya sovit för mycket på dagen. Då blir hon svårsövd på kvällen och sover sedan oroligt under natten med väldigt mycket amning.

Vi har hela tiden haft en gräns på eftermiddagen där hon inte får sova efter, då hon annars blir svårsövd. När hon var mindre var den vid kl 18 men nu vid 9 månaders ålder får hon inte somna efter kl 16, och ska väckas senast 16,30.

Oftast sover hon bara en gång på dagen nu, då somnar hon mellan 10-12 och vaknar mellan 12-14.
Beroende på när hon vaknar så kanske hon sover en gång till, men då bara en kort stund vid 15,30-16.. och max i 30 minuter.

Likes

Comments


Better Blogging Nouw