Header

Allmänt

Till sommaren, eller kanske till och med våren, är det dags för Freya att börja gå sina första steg. Är hon som sin far, och går när hon är bara 8 månader så kommer hon att gå i april..
Men när det än må va dags för Freya, oavsett om det är tidigare eller senare, så har jag funderat starkt på kavat!
Vad jag hört från andra ska de vara de bästa lära gå skorna, stabila och bra kvalite.

Så kavat lära gå skor är uppskrivna på Freyas villhöver lista.

Klicka på skorna (Adlink) för att komma till hemsidan.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Det finns inte mycket som slår känslan när jag ser kärleken mellan Dennis och Freya!
Som när Dennis kommer hem från jobbet, hur trött Freya än må vara så skiner hon upp när hon ser honom.

Här nedan är bilder från kvällsbuset innan det var dags att säga godnatt.

Likes

Comments

Godmorgon!
Totts att vi inte varit på babysimmet än, har Freya redan fått sig en dusch idag. På morgonen när vi går upp tar jag först Freyas blöja, och medan jag sedan går på toa, borstar tänderna m.m så får hon leka på golvet och lufta rumpan. När jag var klar med allt och ska plocka fram kläder till Freya, vänder jag mig om under 10 sekunder.. Under den korta stunden hinner det ske en olycka.
Var bara att lyfta upp Freya och in i duschen. Dock inget henne emot, hon satt så nöjd och försökte fånga vattenstrålen med händerna.

Likes

Comments

Här har vi någon som alltid vill "hjälpa till" att tända i kaminen.
Men som liten hjälpreda får man endast prassla och knöla ihop pappret under observation, då det händer att hjälpredan vill se om pappret smakar gott.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år, Träning

Ett sent första inlägg idag!
Men vi har tagit vara på tiden och åkte iväg till gymmet när Freya skulle ta sin första nap. Det var vi och alla pensionärer där  haha.

Rygg och axlar blev det för mig idag, och löpbandet som uppvärmning.
Freya vaknade precis när jag skulle börja träna men satt så snällt i vagnen med två leksaker så det gick hur bra som helst ändå. Lite smågnälligt i början bara när hon var helt nyvaken, inte så roligt att sitta still när man har som mest energi..

Nu har vi kommit hem och både hunnit äta och duscha båda två. Freya älskar att duscha med mig, när vattnet träffar ryggen slappnar hon alltid av helt och lutar huvudet mot min axel. Det är lättare nu när hon kan sitta för när det är dags för tvål (för mig, Freya får kokosolja) är det bara att sätta ner henne så plaskar hon med händerna mot vattnet och golvet.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år, Freya testar

Igårkväll kom mamma och Gabriel förbi då dom skulle hämta ett skåp, och med sig hade dom något till Freya!
Mamma hade en till julklapp till Freya som glömdes av vid jul, så vi fick den nu istället!

Träklossar från Micki i fina färger.

Än är hon lite för liten för att förstå att man kan bygga, men dom gick bra att bara hålla i och att tugga på så Freya var nöjd ändå.

Det fanns fyra klossar som var gränsfall till för små, risken att sätta i halsen var för stor, så dessa plockade vi faktiskt bort och slängde.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

När vi senast var och kollade bulan fick vi infon att vi skulle vidare och göra ultraljud en annan dag, tiden skulle vi få via en kallelse på posten. Enligt läkaren skulle vi få det inom tre veckor.
I måndags hade det gått fyra veckor och fortfarande har ingen kallelse kommit, så jag ringde för att fråga om det. Hellre ringa en gång för mycket än för lite!
Men den informationen vi fick stämde inte helt ihop med vad som stod i remissen.. Där stog det "önskar tid någon gång i januari" vilket kan bli ganska mycket mer än tre veckor.
Och inte en tid hade vi fått än heller, då doktorn som utför undersökningen avgör vem som har högst prio.
Visst förstår jag att akuta saker måste få gå före, men då vi faktiskt inte vet vad det är för knöl borde den ju räknas som ganska hög prio.. Dom TROR ju bara att det är fett, men det kan likaväl vara något annat som har koppling med hjärnan på ett eller annat sätt. Plus att den vuxit rätt så mycket.
Så det var bara att avbryta samtalet med att personen på andra sidan linjen sa "Ni får helt enkelt ta och avvakta lite till så borde den dyka upp snart."

Likes

Comments

Allmänt, Träning

Då har vi varit iväg på på ett gruppass igen, ska köra det varje onsdag som variation till den vanliga styrketräningen. Dels så är det roligt att träna ihop med andra och dels så är det så stort fokus på de inre magmusklerna och buken över lag, vilket jag lätt glömmer av i min egen träning. Sedan är det ju självklart roligare för Freya att leka på golvet eller agera vikt än att bara sitta i vagnen.
Innan passet tog jag 20 minuter på bandet, var faktiskt riktigt skönt att få springa lite! Men kändes verkligen hur dålig min kondis blivit.. Den får jag lägga lite mer fokus på.

Likes

Comments