Header

Allmänt, Freya 0-1 år

Imorgon, äntligen, ska vi köpa en större bilstol till Freya!
Först ska jag på ett möte, som Freya får följa med på. När vi är klara där hämtar farmor och farfar upp oss och så åker vi vidare till backaplan där nids4kids ligger. Har vi tur så ligger även rabatten kvar på stolen imon, så blir den lite billigare. Man är ju inte rik direkt i samband med flytt och det är mycket som behöver köpas.
Stolen tror jag sedan får stå kvar i deras bil då vi ska åka med dom till småland på fredag.

Idag prövade vi en ny höftknytning, fick inte till det helt hundra men Freya satt bra ändå och jag tyckte den var bekväm att bära i.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Freya har länge älskat när man leker tittut med henne, men nu har hon förstått att hon kan gömma sig själv!
Flera gånger idag har hon gömt sig på olika vis, lagt sig ner med ansiktet i täcket och så väntar hon på att man ska fråga vart hon är. Vid ett annat tillfälle drog hon en handduk över ansiktet och log jätte stort när hon sedan drog ner den och vi sa "Där va Freya!".
Allra helst leker hon det med daddy D, tittar alltid på honom och väntar på respons efter att hon gjort något. Det är så himla gulligt!

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Sedan Freya var 5 månader har gon vägrat att amma om vi inte legat ner.
Jag minns, när jag var gravid, och läste Gabriella Joss inlägg om att Jason endast ammade om de låg ner. Jag tyckte det lät superlöjligt, mina tankar gick "Ja men det klart att om man bara ammar på ett vis, kommer barnet tillslut inte acceptera andra sätt" och tyckte då hon fick skylla sig själv. Idag vet jag bättre. Jag har alltid varierat amningspositionerna, men hon började ogilla alla allt mer ju äldre hon blev. Åt inte tills hon var mätt osv. Det funkade bara bra om vi låg ner.
Så idag kan jag känna med Gabriella, allt blir inte alltid som man tänkt sig, och är verkligen inte alltid som man trott att det skulle vara eller funka.

Så igår, när Freya, utan minsta lilla protest, tog bröstet sittande i mitt knä, blev jag så glad! Jag bara satte henne mage mot mage och tog fram bröstet, och direkt lutade hon sig fram och tog tag. När mjölken var slut i ena bröstet sökte hon direkt efter andra som jag då tog fram åt henne.
Om det har släppt helt, och att det går lika bra nästa gång vet jag inte. Men att det gick bra igår är i alla fall ett steg på vägen åt rätt håll!

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Godmorgon!

Jag och Freya har precis fått i oss lite frukost. Rostat bröd med ost, mums! Freya åt upp halva sin macka och en halv portion gröt, så jag är nöjd!
Även natten var bra. En del uppvakningar för att stoppa i nappen men hellre det än en Freya som gnyr och bökar i sömnen. Sömnkontot har fyllts på men jag känner mig rätt slut ändå. Blir förmodligen piggare under dagen som vanligt, speciellt då det är så himla fint väder idag!
Det blir nog att försöka ta sig ut en stund och få i sin lite ren d-vitamin.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Godmorgon!
Äntligen fredag. Ännu en jobbdag för mig, alltså 2,5 timma i vattnet med de små barnen och deras föräldrar. Åker om ca en timma och ska innan dess få i mig något att äta.
Mina älsklingar ligger brevid mig i sängen och snarkar. Freya somnade just för sin första nap och la som vanligt ner henne hos Dennis som fortfarande inte vaknat. Själv har jag ingen riktig energi idag, sov kasst även om Freya faktiskt sov riktigt bra. Så det blev att jag fastnade i sängen med mobilen, kollande på nagelvideos på youtube. Har haft en lång paus i mitt nagelskapande men ska börja igen efter flytten! Ska snart även beställa nytt material, då min gel håller på att ta slut och att jag vill testa akryl. Sedan får vi se om jag håller mig till det eller om jag går tillbaka till att använda gel igen.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Dagen bara flög iväg!

Vi åkte som sagt till nids4kids för att kolla bilstol. Men precis utanför butiken somnde Freya i sjalen.. Så jag fick nöja mig med att bara kolla runt. Men jag bestämde mig för att det är axkid minikid det får bli, då den är liten och lättmonterad i alla bilar.
Nu ska jag bara få med mig någon med bil så att jag kan köpa den också! Blir lite tungt att få hem den annars.

Efteråt tog vi oss in till nordstan. Skulle gå ett ärende för Dennis när jag ändå hade vägarna förbi. Fick även gått in på amningsrummet för att få i Freya lite mat, då hon hunnit vakna vid det laget. Hon fick sådan energi efteråt att det var riktigt svårt att få i henne i sjalen då vi skulle gå till tåget. Hon bara sparkade med benen och ville ner på golvet och krypa.
Väl på tåget fick hon ett eget säte att härja rumt på. Pratade hela tiden för sig själv och med alla andra. Högt lät det också. Att en sådan lite kan låta så mycket! Jag försökte dock inte tysta ner, hon var glad och folk får ha lite överseende. Man kan inte bara säga till en snart 9 månaders att prata tystare, haha!

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Godmorgon!
Idag vaknade Freya när Dennis skulle gå till jobbet, alltså strax efter kl 5. Inte det roligaste då nätterna är lite bråkiga nu och jag är extra trött av fler anledningar. Och tror ni inte att ungen väljer att somna om efter 20 minuter när mamman piggnat till?
Jag har legar vaken sedan dess och Freya sover än, men vaknar nog när som helst då hon verkar sova väldigt lätt och oroligt.

Lite senare, när vi fått i oss lite frukost och alla kläder kommit på, ska vi åka in mot stan. Vi ska åka till Nids4Kids och provsitta bilstolar för Freya. Hade egentligen tänkt vänta med att köpa stol till efter flytten, för att undvika mer last. Men nu ändrades planerna och det blir en tripp till småland helgen innan flytten. Och jag tänker inte plåga Freya med att sitta i babyskyddet i närmare tre timmar.. Hon verkligen avskyr att sitta i den, då köper jag hellre stolen innan så att bilresan kan bli trevligare för oss alla!
Skall även kolla efter klämmpåsar så jag kan göra egna klämmisar till Freya.

Likes

Comments

Allmänt, Freya 0-1 år

Jag har fått frågan ett par gånger, om jag inte är rädd att Freya ska fastna och strypas av halsbandet hon alltid har på sig. Eller att jag borde ta av det när vi sover, eftersom jag då inte ser henne hela tiden.

Men hon kan inte strypas av den, då den har ett säkerhetsspänne. Hon kan själv dra av halsbandet om hon vill, då den knäpper upp sig så lätt. Hade aldrig haft den på utan uppsikt, om den inte haft ett sådant spänne. Alla bärnstenshalsband har inte sådanna spännen, och kommer nog inte köpa ett större om det inte har det. På hemsidan jag beställde detta fanns bara baby-storleken med ett säkerhetsspänne.

Likes

Comments