Header

Hur skriver man ett sånt här inlägg egentligen? Det finns inte ord för det här. Förra tisdagen fick jag det värsta beskedet man kan få som hästmänniska.

Att få höra i telefon på jobbet att man borde gå och sätta sig på ett avskilt ställe som t.ex. toan är aldrig bra. Det betyder att man kommer få höra något man inte vill höra, något som kommer att knäcka en totalt. Att sedan få höra "X har gjort ett inlägg på facebook" är aldrig heller bra, det betyder alltid att en häst har gått bort. Och sedan fortsättningen: "En häst har fått somna in". Där och då visste jag vart det var påväg. Jag visste vilka ord som skulle komma. Fortsättningen kom "Det är Spot." Även fast jag visste att det var dem orden som skulle komma så blev det en chock.

Jag stirrade rakt ut i ingenting, och sedan kom tårarna. Det gjorde fysiskt ont. Jag grät så att det gjorde ont. Jag grät tills jag inte kunde andas. Det kändes som om jag skulle dö, som om mitt hjärta skulle gå sönder på riktigt.

Förra tisdagen var det Spots tur att vandra vidare till de evigt gröna ängarna. Jag visste alltid att den här dagen skulle komma, men jag trodde inte att den skulle komma så här tidigt. Det skulle dröja längre, det skulle dröja flera år till.

Jag tror ändå inte att jag helt har förstått än. För det känns som om han fortfarande bara är uthyrd. Att han kommer tillbaka till sommaren. Men det gör han inte. Aldrig igen. Och när sommaren väl kommer och han inte är där, då kommer det att knäcka mig på riktigt.

Det är det här som ligger längst fram i min hjärna hela tiden. Att han inte finns mer. Även om det utåt sätt verkar som om jag är okej så är jag inte det. Jag tänker på honom hela tiden. Jag tränger hela tiden bort tanken på att han inte finns längre.

Ibland kanske det kan verka som om jag inte mår dåligt över det. Det är så långt ifrån sanningen man kan komma. En del musik som jag har svårt att lyssna på, låten "flashlight" kommer jag aldrig riktigt kunna lyssna på igen, den påminner för mycket om honom. Om det verkar som om jag inte är ledsen så är det för att jag vill minnas honom med glädje. Jag orkar inte gråta över det, då är jag inte säker på att jag kommer att kunna sluta. Jag vill minnas honom som den glada och speciella ponny han var. Minnas alla våra galna minnen med glädje. Det går oftast bra, men det finns också stunder som jag inte klarar av det, när tårarna bara rinner och inget kan trösta mig.

Jag tror faktiskt inte att någon förstår vad den här ponnyn betyder för mig. Han räddade mig i alla lägen, han var den ända som alltid kunde få mig glad.

Min älskade Spot. Jag önskar att jag kunde förklara för dig att du har gjort mig till den jag är. Du har gjort mig till en bättre person. Jag hade aldrig vart där jag är idag om det inte vore för dig. Jag kan aldrig tacka dig nog för allt du har gjort för mig.

Jag ska minnas dig med glädje. Att tänka på att jag aldrig mer får se dig gör alldeles för ont. Det kan jag inte ta in. Därför ska jag tänka på alla våra galna minnen tillsammans. Nu är de minnena allt jag har kvar. De är de minnena jag ska plocka fram när en dag utan dig känns alldeles för svår.

Vi två har alltid hört ihop, och det kommer vi fortsätta att göra. Du är en del av mig. Den allra största delen. Det här förändrar inte det. Jag vet att du är här att du är med mig hela tiden, bara inte på samma sätt som förut.

Jag står inte ut med tanken på att aldrig få se dig igen. Att aldrig få krama om dig igen. Att få känna din mjuka päls mot min kind. Att inte få ha alla de små stunderna med dig igen. De stunderna när jag var som lyckligast. Det var meningen att det skulle bli vi igen. Du skulle bli min på riktigt.

Jag lovar att det inte finns någon i hela världen som älskar den här ponnyn mer än mig. När alla andra kallade honom omöjlig och värdelös så stod jag kvar vid hans sida. Jag såg den han kunde bli och jag kämpade för honom. Vi skapade ett band mellan oss två och alla visste att vi hörde ihop, att han var min och jag var hans.

Han är den absolut mest personliga och speciella ponny jag har mött. Min svåraste utmaning, men också den som har gett mig allra mest, mer än jag någonsin skulle kunna drömma om.

Om jag vetat från början att det här skulle hända så skulle jag aldrig välja att göra vår resa ogjord. Det gör ont att veta att han är borta. Men jag hade aldrig valt att inte ha haft honom i mitt liv. För han är det absolut bästa som har hänt mig. Jag tror inte att någon förstår. Den som gjort mig absolut lyckligast, men också den som gjort och gör mig absolut mest ledsen.

Allt snurrar i mitt huvud. Jag hittar inte rätt ord. Mitt hjärta är för alltid krossat. Nu finns du inte mer.

Jag kommer aldrig glömma dig, jag lovar. Du lever för alltid vidare i mina tankar och drömmar. Min one and only. Jag kommer alltid älska dig mest av allt tills dagen jag dör.

Vila i frid älskling.

1998- 3/1 2017

"You never think that the last time is the last time, you think there will be more. You think you have forever, but you don't"


Likes

Comments

Förra året skrev jag ett inlägg vid namn "mitt 2015" så tänkte gör anamma sak hår fast mitt 2016 som blir en liten sammanfattning av mitt år.

Januari

Hade mycket blandade pass på Dragon där mycket av dem var dåliga. Det var trångt i ridhuset så det var svårt att få ut något av ridpasset. PÅ Bulycke fick jag bra mer och mer tråkiga hästar red bland annat Gina och Desmond. Det gick igen vidare och tröttnade mer och mer min grupp. Den 17 januari skuttade jag och Dragon lite och jag lyckades ramla av smidig som jag är. Det var även första gången jag träffade Carro. Sen var Ebba och Izza med i stallet den dagen. Saknade människor asså. Den 23 januari var jag och Clara hemma hos Carro och var med henne i stallet. Hon hade träning med Milllan och efter det fotade vi i snön. Super rolig dag verkligen! Sen åkte jag på Cran Canaria den 30 januari. Det var mycket kaos i skolan under denna månaden då lärare hade slutat plötligt. Det funkade inte heller så bra med nya klassen.

Februari

Jag började då februari med att ligga matförgiftad på Cran Canaria. Men annars var det en mysig semester, farfar och farmor kom och överraskade oss och det var så roligt verkligen. Sen lyckades jag ju då få solsting sista dagen. Men det var ju typ bara för att jag försökte sola så mycket jag kunde sista dagen hahah.De dåliga passen med Dragon bara fortsatte men jag fick in något bra. Vi firade alla hjärtans dag tillsammans. Sen hade jag bara allmänt mysiga dagar med Clara i stallet. Sen var Annie, Malin och Ellen med i stallet också, det var jätte kul att träffa dem verkligen. Red Desmond i början av månaden och det gick piss asså han var inte typ av häst alls. Sen hände det något den 24 februari var Clara med i stallet och jag skulle hoppa Desmond. Men jag frågade om jag kunde få testa Nona istället som jag inte hade ridit förut och jag är så glad att jag frågade det. Det hur bra som helst och efter det fick jag Nona flera byten i rad. Älskar verkligen den ponnyn!

Sen var det i februari som vi skrev kontrakt med RU på dragon ( alltså att jag skulle börja rida på ranchens ridskola). Är verkligen så glad för det kontraket.

Det var fortfarande rörigt i klassen och mycket håltimmar och inställde lektioner. Sen hade vi sportlov med, minns inte att jag gjorde något speciellt men vad gör det när det var sjukt härligt med lov. Jag tränade mycket inför kulturskolans projekt vilket gav lite ångest då det var många långa danser som skulle övas in och jag ville att det skulle bra. Men med hjälp av mina älskade vänner klarade jag det.

Mars

Jag började då mars på bästa sätt genom att börja på ridskolan på Ranchens. Jag hade såklart Dragon och vi hade hoppning. Vi hade vikarie också hahah men det var Antonia och jag hade ju tränat för henne några gånger innan när jag hyrde. Det gick helt okej typ minns inte så mycket mer. Sen hade jag hoppträning för Antonia 13 mars med Clara. Det gick jätte bra och Dragon var super fin verkligen. Vi började även rida ute vilket gjorde att det gick mycket bättre då Dragon funkar mycket bättre i paddocken. Red även Teqla 2 gånger under mars med, super fin liten hopponny som jag tyvärr är lite stor för. Vi klickade inte super bra men en riktigt trevlig ponny!

Den 29 mars var det blåbärshoppning och årets första "tävling". Jag red Dragon i 70 och Akilles i 60. Fråga inte varför jag red akilles men men hahah, vi hade 4 fel men då jag inte ridit honom innan tyckte jag det var klart godkänt. Jag och Dragon var felfria i 70 och det var en riktigt bra runda även om det inte hade fått några stillpoäng för snyggt var det inte. Men för övrigt en lyckad dag.

Med dansen gjorde vi i slutet av mars det årliga "projektet" som är flera dagar av föreställningar med dans,musik och teater av kulturskolan där jag bor. Mycket stress innan men ett par härliga dagar. Även mars bestod över en hel del press och stress för att hinna med att träna 5 dagar i veckan samt extra träningar. Jag själv som vill ha allt perfekt får lite smått panik när det blir så här mycket.

Skolan började också kräva mer och mer samtidigt som det var mycket håltimmar och vikarier. Hade bland annat ingen slöjd på hela terminen då den lektionen blev inställd varje vecka vilket resulterade i en hel del håltimmar. Den veckan projektet var höll jag på med föreställningar mån,tis och ons vilket gjorde att jag inte var i skolan då. På torsdagen skulle jag ha 3 prov. Lyckades lösa det men det var verkligen inte kul.

Sen var jag och Clara på horseshow vilket var super mysigt. En riktigt bra dag med en riktigt bra vän.

Jag och Carro var hos Clara och kollade på mello finalen denna helgen med vilat såklart var skit kul. Väldigt mysig helg med mycket skratt.

April


Började April med träffa Linn,Hanna och Julia i stallet och det var så kul. Vi skrittade ner barbacka till sjön och tog massa bilder. Vi tog även en hel del jätte fina bilder i stallet. Jätte roligt dag verkligen!

Red en av ridskolans nya ponnyer Mini, var väll på gränsen till för stor men väldigt fin ponny som senare fick åka tillbaka då hon var lite för svår för att stå på ridskola.

Det gick mycket bättre med Dragon när då vi kunde rida i paddocken. Det gick bara bättre och bättre. Viveka var även med i stallet någon gång och fotade. Jag red lite barbacka då vilket har varit en av mina största rädslor med Dragon. Jätte stolt över mig själv verkligen.

Det var även i April jag bytte grupp på bulycke vilket var super skönt. Bytte från min gammla grupp "gammal nybörjare" till en "2/3". Lärde mig mycket mer och det var äntligen jämnåriga i min ridgrupp, tyvärr pratade jag inte så mycket med dem då jag inte kände dem. Red Nona någon gång i början men fick Ninja i den nya gruppen, red henne bara 2 gånger men det var verkligen inte min typ av ponny alls. I manegen var hon extremt seg och tråkig, mycket piggare den gången i red ut men nej hon var inte min typ av ponny,

Sen det som gjorde månaden speciell. Det kom ytliggare en ny ponny till skolan som hette Honey Pie, hon var extremt söt och jag hade en känsla av att jag skulle gilla henne redan när jag såg henne. Jag fick faktiskt rida henne när hon kom på lektion. Den 14 april red jag henne för första gången och blev helt fast. En sådan fantastisk ponny med en grym personlighet. Red henne resten av terminen sedan hon var helt underbar.

En ganska händelselös månad egentligen med mycket häst.

Maj

Hoppade funky då jag fick byta bort Ninja till hoppningen. Min första hoppning i nya gruppen och det kändes jätte bra även jag red lite dåligt och han drog förbi hindret 2 gånger. Hade knappt ridit honom innan så jag kände honom inte.

På hästbytet fick jag Gurli ett 5 årigt sto. Red bara henne 2 gånger då jag valde att byta bort henne. Hon hade inte stått där så länge och det kändes inte så bra. Hon är väldigt söt men just då kändes det inte så bra. Fick Sancho på markarbetet och det gick mycket bättre. Hade inte ridit honom men jag tyckte han var super fin.

Jag och Clara red barbacka ner till sjön och fotade, en riktigt mysig utrett och massa fina kort togs. Ett av mina bästa minnen med Dragon.

Jag fortsatte med Honet och vi var i paddocken för första gången på året. Det var koas, hon var extremt okontrerad och sprallig. Hon drog iväg och bockade minst 5 gånger. Inte alls ett bra pass då hela hon var spänd men men. Veckan efter gick det mycket bättre. Hade även Honey en söndag i stället för Dragon då jag behövde rida tidigare för jag skulle iväg och en annan tjej skulle ha Dragon på morgonen. Det gick helt okej hon var väldigt seg men avslutade lite barbacka och det gick bra.

Köpte även mina freejumps i maj i fall någon ville veta haha.

Det var blåbärshoppning och jag red Dragon och Honey i 70. Ingen direkt bra dag, 5 stopp med Honey och felfri med Dragon. Fick ingen bra känsla med någon av dem. Det kan ju inte alltid gå bra så.

Valde att rida Dragon hoppningen på ridskolan samma vecka och inte Honey då jag ville hitta en bättre känsla med Dragon och för det gick så dåligt med Honey och det är något jag aldrig kommer ångra. Dragon var hur fin som helst och det är det bästa passet vi någonsin gjort. Han var super fin och vi avslutade med en bana på 70/80.

Sen gjorde jag min förta pay and jump med Nona. Vi hade 4 fel då hon stanna 1 gång men är nöjd över dagen. Nona är ju inte helt lätt. Vi hoppade 50cm och över lag kändes det super bra.

Jag var även på kalas hos Carro, jätte trevlig kväll verkligen. Jag sov även över och fick rida hennes fina Millan dagen efter. Två superbra dagar verkligen!

Maj var en händelserik månad inte minst med hästarna.

Juni

Första Juni firade jag och Dragon år tillsammans, helt sjukt vad jag älskar den ponnyn!

Jag hoppade även Sancho och det är lätt det sämsta hoppasset i mitt liv, jag red jätte dåligt, det var super varmt och han var jätte seg. Nej usch det var inte så bra alls. På helgen gjorde jag och Dragon våran sista hoppträning innan sommaren och det gick inte alls bra. Han var jätte seg av värmen, det var verkligen så varmt. Underlaget blev inte heller bra av värmen. Aja det kan inte alltid gå bra.

Jag fick Sancho igen på hästbytet, var så besviken. Men vi red ut så det var skönt. Började även prata med folk i min grupp nu. Främst Milla men även Ida,Nora,Ylva och Alicia.

Den måndagen på nationaldagen sov jag hos farmor och farfar då mamma och pappa var borta. Vi var lediga från skolan så jag tog bussen upp till stallet för att var med Clara. Det tog en halv evighet att ta sig till stallet. Vi fotade lite och bara njöt av det varma vädret. Mamma och Pappa hämtade mig sedan då dem var påväg hem från Kalmar.

Den 10 på fredagen hade jag och Jossan skolavslutning, efter stressade vi sönder och lyckades missa färjan haha men vi han med en senare buss och samma tåg haha. Men vi fick springa hahah. Vi åkte till stallet då Clara skulle rida och bara för att vara i stallet. Flera av hästarna kom hem från sina hyrare och det var skit mysigt. Kunde inte börjat mitt sommarlov på ett bättre sätt. Pappa var skit snäll och åkte för att hämta oss sedan.

Clara tog även studenten i Juni, det var verkligen sommarens finaste och varmaste dag. Det var jätte fint. Jag sov även över hos henne då mina föräldrar var i Kalmar så de kunde inte hämta mig.

Den helgen var det dags för sista passet på Dragon innan ridlägren skulle starta. Det var den 12 juni alltså pappas födelsedag. Malin. Linn, Julia och Hanna var med i stallet för att fota och ha kul. Jag red i paddocken lite barbacka men mest bara utan stigbyglar och lite utan tyglar. Hoppade även några små skutt utan stigbyglar eller tyglar. Det gick hur bra som helst och kunde verkligen inte avsluta på något bättre sätt.

Red även LB:1 på Honey som avslutning på ridskolan, det gick super bra trots ett avbrott i galoppen. Det var även dags att säga hejdå till henne då.

Jag var med Ida och hennes kompisar på liseberg för att fira att hon hade fyllt år, en sjukt rolig dag. Världens bästa Ida verkligen.

Jag och Clara var uppe och fotade vecka 24/25 avslutningen också.

Det var även avslutning med Bulycke och vi skulle ha gymkhana. Jag fick George en storhäst hahah var så chockad, vi hade inte haft storhästar i vår grupp innan och jag är typ näst kortast hahah. Det gick bättre en vad jag trodde och mitt lag vann.

Var även en helg med Malin, jag sov hos henne och vi var på Liseberg båda dagarna. En av dagarna var hennes syster Ellen med och både dem är kompisar till mig. Det var i alla fall väldigt bra dagar.

Jag fyllde år den 25 juni och Clara firade midsommar med oss och sedan sov över till min födelsedag, världens bästa vän.

Även Juni blev sjukt händelserikt men vad gör det

Juli

Började Juli med att Carro kom och sov med mig.Vi hade det skit mysigt och det var super kul. Vi hade skit kul verkligen. Sen dagen efter hade jag tjejmiddag då jag hade fyllt år i juni. Så Viveka, Carro, Clara, Malin, Ellen, Annie, Jossan, Ida och Märta var där för att fira mig. Viveka, Clara, Malin, Annie och Carro sov över då jag bor lite öde på min lilla ö haha. Vi hade jätte kul i alla fall så får väll tacka mina underbara vänner för att ni finns!

Clara fyllde år dagen efter så sjung för henne, bästa vän jag älskar dig!

Några dagar efter var Izza hos mig och sov, hon är helt underbar. Ungefär en vecka efter det åkte jag till henne och sov också. Jag fick rida hennes finna häst Bizze, vilket var sjukt snällt då hästabstinensen var sjuk. Älskade Izza<3

Jag och Jossan var på hööks en dag vilket blev ett litet äventyr till buss.

Jag och Clara var uppe både på 28, 29 och vecka 30 avslutningar och fotade. Många foton klickades vill jag lova men är det inte underbart att ta bussen till stallet och bara vara där, pussa på dragon och bara vara. jag och Clara var även på Ullared med min farmor och faster. En väldigt rolig dag!

Jag var i Kalmar under några dagar med min familj med. En dag var vi på öland med förtida borgar och allt var jätte mysigt. Sommarvärmen hade äntligen kommit tillbaka. Efter några helt magiska dagar skulle vi åka hem men stannade på high caparall på vägen hem. Det var hur varmt som helst men väldigt roligt. Jag red på turridning i skogen och det var jätte mysigt. Vi red i alla gångarter och min vita häst var super snäll. Red även i westensadel vilket var väldigt ovant. Mamma var såklart förskräckt då jag red i en lånad hjälm, mjukisbyxor, ingen väst och ett par gummiskor hahah.

Juni var bara en perfekt sommarmånad och handlade bara om att ha kul!


Augusti

Jag började Augusti med att vara med Clara. Vi var på kungsmässan och åt "våran glass". Vi köpt även en hel del böcker sedan av någon anledningen hahah. Minns inte så mycket från den dagen av någon anledning men vi hade kul.

Sen då det stora med hela augusti RIDLÄGRET!!!

Asså det blev inte riktigt som planerat med svinkallt och många sjuka. Men en sjukt go vecka med goa människor som jag kommer minnas länge. Vi hade ändå kul och man kan inte annat en skratta åt det nu så här i efter hand. Hade bästa Dragon som jag älskar mer än något annat så livet var på topp. Lyckades också med en brutal avramling på Alan och en mini avramling på Dragon. Vill tacka alla som gjorde veckan till bästa veckan någonsin!!

Vad hände mer i Augusti då? Jo jag kom hem sjuk från ridlägret vilket sög haha men men. Sen började skolan i Augusti också vilket då var mindre roligt. Gjorde inte så mycket annat innan skolan började utan mest njöt av det lilla sommarlov jag hade kvar.

Avslutade sommarlovet med en barbacka lektion med Nona vilket resulterade i 3 avramlingar hahaha, Hon bockade helt enkelt av mig 3 gånger. Red även en mysig uteritt på Nona och avslutade Augusti med vårat bästa hoppass någonsin. Älskar denna ponny sjukt mycket!

Sen hände det inte så mycket mer egentligen skolan började och det var dags för att börja med rutiner igen. red även ett sjukt bra dressyrpass på Dragon<3

Det bövel väll kort och gott avramlingarnas månad hahah.

Septemper

September började jag med att jag fick rida min älskade lilla Honey igen. Vi lyckades orsaka så två personer hamnade i backen men det är det nästan värt för det var så kul att få rida henne igen. Jag visste inte om jag skulle få rida henne mer då en sak hände men är så glad att jag fick det passet även om det inte gick super super bra.

Sen var det markarbete på Dragon och senare även en hopplektion. Både lektionerna gick super bra. Framförallt markarbetet gick sjukt bra. På hoppningen hade vi vikarie och Dragon var super stark men det var roligt ändå.

Red flera bra dressyrpass under söndagarna med Dragon. Det var hur kul som helst, vi började äntligen komma någonstans i dressyren. Clara var även med och fotade 2 av dem. Red barbacka ett pass och det gick så himla bra och vi avslutade med lite galopp i skogen.

Jag började rida Bob och red han 2 gånger i september. Tyckte det gick jätte bra även om han var väldigt annorlunda mot Dragon och Honey. En riktigt fin häst verkligen!

Fick Vivaldi på häst bytet och det var verkligen 4 roliga lektioner han är super fin! Hoppningen gick jätte bra och även dressyren. En så fin häst verkligen!

Skolan rullade på och det började bli mer på allvar igen, provdatum sattes och läxor skulle in. Det var lite här även prestationsångesten kom tillbaka. Mycket nya lärare som man inte kände och inte visste hur de arbetade.


Oktober

Oktober var utan tvekan årets stora plugg månad. Hade 1 prov varje vecka utöver de vanliga läxorna och en inlämning. Jag pluggade tills jag blev galen mer eller mindre. Jag pluggade varje vaken sekund jag inte var i skolan eller stallet. Med handen på hjärtat kan jag säga att det blev en del försena nätter av plugget. Så blir det med prestationsångest. "Man kan inte plugga för mycket!"

Oktober som reda var en rörig månad blev även rörig på hästfronten. Hade Bob 1 markarbete men då han fick kolik några dagar efter kunde jag inte ha honom på varken nästa markarbete eller hoppningen. Jag fick ha Jeppe på markarbetet och Wilmer på hoppningen. Gick väll helt okej men inget speciellt så. Hade inte ridit någon av dem innan så jag visste inte riktigt hur de funkade.

Med Dragon forsatte allt rulla på i dressyren och han sköte sig bra. Inga direkt jätte speciella pass men ändå inga dåliga. De flesta gång ändå över förväntan. Vi hade en hoppträning för Antonia och det gick väll dock sådär. Han var sjukt stark och fick ingen bra känsla alls. Vi red även ut med Malin och det är en av de roligaste uteritterna i mitt liv! Mycket fart i galoppen och så roligt!

På Bulycke red jag Fonny. En sjukt liten söt ponny som var fruktansvärt söt. Han var pigg och stark men super rolig att rida. Red 2 dressyrpass och ett markarbete pass på honom i oktober och han var hur fin som helst. Särskilt markarbetet gick toppen.

Det var blåbärshoppning på Ranchens och jag startade med Dragon. Felfri i grunden men 1 ner i omhoppningen. Det var lite surt då jag annars hade tagit 3 platsen.

Det var även klubbtävling på Bulycke där jag hoppade Nona. Min lätt sämsta runda med henne. Hon vägrade/ sprang åt sidan 2 gånger och det kändes inte alls bra!

Jag fick i alla fall trots allt rida Honey igen sista lektionen i oktober av olika anledningar. Hon var lite smutsig men det spelade inte så stor roll då hon ändå var fin och jag älskar henne.

Så oktober var verklingen en månad där det pendlade mycket upp och ner, bra ridpass till dåliga och mycket i skolan.


November

November började med ett sjukt behövligt lov, gjorde inget speciellt men det var så skönt.

Hoppade Fonny och det gick väll sådär, inget pass att skriva på cv't men men. Jag fick Abbey på häst bytet hon är så fin. Red henne 2 dressyrpass och ett markarbete och det gick hur bra som helst, har inte ridit henne innan men hon var jätte rolig. Red även Loppan en storhäst en lektion. Hon var super fin.

Red även min älskade Honey igen och hon var galen hahah. Han hade haft en en tjej lektionen innan och hon var minst sagt pigg oh raceade några varv i ridhuset. Men men jag älskar henne. Gick inger vidare på markarbetet lektionen efter och hoppningen gick sådär. Men ändå så glad över att få rida henne igen.

Med Dragon började de gå lite sämre i takt med att började rida i ridhuset. Ridhus är inte våran grej och det blir bara fel. Aja kände mest att vi fick ladda om inför våren istället och bara fortsätta kämpa.

Det var dags för halloweenhoppning på ranchens och jag var med Drago och Honey. 2 felfria rundor och tyvärr utanför placering med Dragon. Är ändå jätte glad och nöjd över dagen. Vi åkte vidare till Curre och ja och Clara red lite. Lite roligt med nya häst, vi galopperade lite på slingan.

Clara sov hos mig och det var dags för tävling med Nona igen. Inte mycket att säga... 1 stopp igen och tålamodet började långsamt försvinna. Det var så nära men ändå så långt ifrån. Avslutade dagen på Dragons rygg och en uteritt med några från stallet.

Skolan kickade igång igen och plugget blev mer igen. Usch asså vad ni än gör så få inte prestationsångest.


December

Började december med 1 stort prov och en stor inlämning. Vad ska jag säga 4 timmars sömn och ångest från helvetet men jag gjorde det. A på båda. Fick ju även mina betyg och det var mycket blandade känslor. Flera lärare hade varit sjukskriva allt från hela terminen till några veckor efter lovet och så fram. Det har varit mycket håltimmar hela hösten, minst 1 inställd lektion i veckan. December blev samma historia och de inställda lektoinirna med avlöste varandra.

Började december med mitt bästa adresspass på Honey någonsin, älskade ponny! Både markarbetet och hoppningen gick bra. Var riktigt att åka i backen under markarbetet dock då hon blev lite okoncentrerad mot slutet. Vi hoppade utan händer på hopplektionen och det gick helt klart över förväntan. Hon drog inte iväg en ända gång och sköte sig jätte bra.

Hoppade Abbey och även det gick skit bra, hon var jätte duktig. Lektionen efter fick jag Bonita och hon var så fin. Nästan lite kär hehe. Dressyrlektionen gick bra och gymkhanan gick hur bra som helst. Hon fattade inte riktigt varför vi skulle gå emellan konor men annat svar hon super duktig. Vi hoppade ett sockerbittshinder 2 gånger och hon stannade inte en enda gång! Terminens sista lektion slutade på bästa sätt och min grupp bästa "ganget" vann också!

Red ett kräklöst pass på Dragon i paddocken i skritt och krav och han var sjukt fin, det var omg känsla genom hela passet även om det mest var skritt och lite trav. Avslutade även vårt år med ett sjukt bra dressyrpass sista söndagen innan nyår. Skritt från skritt och halt och ponnyn imponerar stort!

Red Dragon igen på ridskolan och vi red barbacka gången innan julafton, pinsammaste lektionen i mitt liv hahah. Det var mysigt i alla fall. Gången efter det frågade x om jag hade lust att ta Honey istället och såklart hade jag det. Hon var galen minst sagt och mer i luften än på marken. Hahaha ibland undrar jag hur jag sitter kvar.

Hoppade även Claras häst Curre 1 gång och det gick jätte bra.

Sen var jag med på 2 tävlingar med Nona. Luciahoppet och julklappshoppning. Luciahoppet slutade med 1 stopp och ja det finns inte mycket mer att säga. Det var dags för julklappshoppning och jag hade inga förväntningar alls. Hon hade stannat minst 4 gånger med ryttaren innan. Men jag hoppade upp och hoppade, och vet ni vad? VI GJORDE DET!!! Det var felfritt och en helt magisk känsla, äntligen femte gången gillt!

Jag firade jul med släkten och det var mysigt, julkoppar, godis, mat, kärlek och fika kan väll beskriva min jul haha.

Firade in det nya året hos Clara med Carro och Claras syster samt hennes kompisar. En fantastisk kväll och det var underbart att få spendera de sista timmarna av 2016 och de först av 2017 med 2 helt grymma vänner!

Nu är det 2017 och jag väntar spänt på vad att se vad detta året har för möjligheter att erbjuda!

Det ska bli jätte kul och jag planerar för fullt, lite hemliga saker än så länge. Men just nu ser jag fram emot att jobba med nya nyårslöften och ny mål. 2017 jag är redo!

Likes

Comments

Hejsan!

Igår hade jag hoppträning med Dragon för Antonia. Ett roligt pass och en duktig Dragon minst sagt.

Vi började på att värma upp på ett räcke som stod på diagonalen i båda varven. Failade lite i andra varvet då han blir svår att svänga så gjorde om det. Sen hoppade vi fram på en linje där vi skulle känna om 6 eller 7 språng blev bra, valde 6 då Dragon har en stor galopp som nästan är omöjlig att påverka. Sen gjorde vi små banor som vi hoppade, vi hoppade flera olika banor vilket var super då mitt minne är fruktansvärt dåligt.

Vi skulle hoppa en sista bana där hon hade höjt upp lite, den var väll på ca 70-80cm, lite olika höjder på hindren. Rev första hindret då han blev stark och inte lyssnade tillbaka så jag tog för mycket i honom vilket resulterade i en rivning. Jag började om och det gick mycket bättre. Banan gick bra men jag måste verkningen jobba på att få honom smidigare i svängarna.

Vi avslutade med att komma på en oxer som hade varit med i banan fast hon hade höjt den lite. Kollade inte hur högt det var men jag kom på den. Hade alldeles för lite fart första gången så han rev. Är så tacksam att jag har världens snällaste ponny som hoppar i alla lägen för vilken annan ponny som helst hade stannat i det läget. Men jag kom igen och den här gången med lite mer fart. Vi klarade det och Dragon var skit söt och hade fram öronen jätte länge feer hahah. Han var skit nöjd över sig själv.

Den oxern låg på 90cm och jag hade satt ett nyårslöfte att komma över 90cm med häst. Hade väll inte tänkt att jag skulle klara det. Men jag satte det på årets första träning! Jag kunde verkligen inte haft en bättre läromästare. Dragon du är bäst!

Likes

Comments

Hej!

Var ett tag sedan man skrev nu tror jag?

Den här senaste veckan har iallafall vart väldigt blandad. Fick ett besked som var extremt jobbigt för mig i början av veckan. Men i övrig har väl veckan ändå vart rätt bra.

Håller på att skriva ett inlägg angående beskedet som jag fick. Det är utan tvekan det jobbigaste jag har skrivit. Så det kommer att ta tid. Det kommer när det känns färdig. När jag får till alla orden på rätt sätt.

Annars, alltså det har inte hänt så mycket tror jag. Var ledig i fredags vilket var sjukt skönt. Jag har skaffat en ny medryttare till Curre, en tjej som har hyrt honom innan mig så det blir nog bra hoppas jag. Igår var jag på middag hos min kompis som har fyllt år. Väldigt mysigt, och väldigt roligt att träffa henne igen.

Idag blev det upp i hyfsad tid. Mötte upp medryttaren i stallet då det var första gången hon hade honom idag. Vi gick en liten sväng på slingan och sedan red hon lite i ridhuset med. Visade lite vart allt fanns och så. Efter det blev det upp till ranchens och kolla på när Vanja hade hoppträning på Dragon. Dem var superduktiga verkligen.

Efter många timmar ute fick jag äntligen åka hem. Efter att ha ätit och duschat så kände man väl sig som en ny människa. Efter att rummet blivit städat så känn det som om man har lite koll på livet ändå. Nu väntar fika på facetime med Laura!


Min finaste. Vet inte vad jag hade gjort utan honom

Likes

Comments

Hej Hej

Håller på med ett inlägg om mitt 2016 och lägger större delen av min kraft på det så hoppas jag blir klar med det snart.

Annars jag har haft ett grymt nyår med goa vänner, jag var hos Clara med Carro samt Claras syster med kompisar. Det var i alla fall jätte kul och god mat. En kväll jag kommer minnas länge. Dagen efter var det första stallet med Clara och Curre. Hade en liten lektion för henne och det kändes ganska bra tror jag. Sen åkte vi till Dragon som då fyllde 20 år. Så grattis i efterskott älskade älskade ponny!

Det var några som hoppade i ridhuset så red inte så mycket då det inte fanns plats att rida på. Så red ett ganska kravlöst pass mest i skritt och trav. Men men så får det bli ibland. Var själv ganska trött också då jag knappt hade sovit någonting den natten. Sen blev det rejält med miljöträning för Dragon med då dem tvättade speglarna i ridhuset. Vilket Dragon tyckte var så läskigt. Han vägrade gå nära och Clara fick leda fram mig. Skulle trava förbi och hela han blåste upp sig och kastade sig allt vad han kunde åt sidan hahah. Han var ganska spänd resten av passet också men men. Alla hästar har sina rädslor och Dragons är vatten uppifrån, traktorer och tvättning av speglar hahah.

Idag kom Jossan till mig och vi har typ inget gjort något speciellt utan har mest chillat hela dagen.

Just det igår bestämde jag fick för att byta lägervecka från vecka 28 som jag skulle gått till vecka 32 istället. Av många anledningar både personliga och simpla men men det fick bli så. Mathea bytte också och Viveka bokade så ska bli super kul. Några från förra året ska också gå så det blir kul!

Hoppas alla har haft en bra nyårsafton och gott nytt år på er!


​Han är världens bästa <3

Likes

Comments

Hej!

Jaha vart ska man börja? Jag har haft en väldigt bra och mysig julhelg. Julafton var väldigt mysigt som alltid. Åt mat, öppnade julklappar och såg på tv. Precis som vanligt. Avslutade dock kvällen med att tappa mobilen så att skärmen blev helt knäpp. Det var mindre roligt. Så var i princip utan min telefon från lördag kväll till i tisdags.

Sedan juldagen hände nog inget speciellt vad jag minns. Njöt av att vara ledig typ. På annandagen var Vanja här. Hon var med mig i stallet en sväng vilket var riktigt mysigt, även fast ridpasset gick skit rent ut sagt. Kan alltså inte ha vart den roligaste personen att vara med just då men haha. Planen var att dra till liseberg efter stallet men eftersom det började storma så drog vi hem till mig istället och kollade lite serie innan Vanja blev hämtad.

Sedan började jobbet igen igår. Idag blev jag iallafall stallfri då en tjej i mitt stall hjälpte mig med att mocka osv. samt att hon red ut en sväng på Curris. Det hade gått superbra och han var tydligen snäll och "lagom pigg". Väldigt skönt att få en dag ledig ändå. Kände när jag gick från jobbet att jag började få ont i halsen, och ja det blev inte direkt bättre nu efter några timmar.

Så nu har jag bäddat ner mig i sängen, ätit lite gott, tänt ljus och sträckkollar flera avsnitt av en serie. Väldigt skönt att få sådana här kvällar ibland också. Är otroligt tacksam över ha folk omkring mig som kan hjälpa mig med stallet dessa dagar. Det är guldvärt.

Imorgon är det äntligen sista jobbdagen för den här veckan. Sedan är jag lite ledig över nyår. Imorgon kommer även Vanja hit och ska sova här. Lär vara helt död men det ska ändå bli mysigt haha.

Nu blir det ännu mer serietittande innan läggdags!Saknar värmen en hel del

Likes

Comments

Hej hej!

Idag är det juldagen och jag ska snart åka till stallet, ska bli så härligt. Hade tänkt att bara rida igenom Dragon lite och se hur han känns. Mysa och äta godis <3.

Igår var det julafton och jag gjorde inget speciellt. På morgonen öppnade jag och min bror julklappar i mamma och pappas säng och efter det gick jag mest runt hemma och gjorde ingeting. Vi åt korv till mat och efter maten sminkade jag mig lite innan vi åkte till mina kusiner. Vi kom ditt mamma och mina kusiner försvann för att kolla på kalle, själv är jag inte så noga på det. Efter kalle fikade vi tills tomten kom och dela ut de sista paketet. Sen var det dags för julmaten, måst verkligen lära mig att äta mindre hahah. Det var super gott och något mer direkt gjorde vi inte förutom att äta äggost då innan vi gick hem. Klockan var nästan halv 11 när vi kom. Det var hur skönt som helst att slänga sig i sängen kan jag lova.

Jag kan väll lika gärna skriva vad jag fick och om någon tar illa upp så kan ni bara hoppa över det. Av mina föräldrar samt lillebror fick jag ett par riddanskar,ridbyxor, en handduk, en tavla, en bok, örhängen och pengar. Av mina kusiner fick jag ett presentkort på hööks och utav morfar en aladdin ask med pengar. Utav farmor och farfar fick jag också pengar. Så fick väll inget intressant så utan mest pengar och behövliga saker som ridbyxor och ridhandskar.

Hoppas alla hade en jätte bra julafton och för er som av någon anledning inte firade jul, hoppas ni fick en underbar lördagkväll!


Bästa lilla ponnyn älskar dig<3

Likes

Comments

Hej hej!

Tänkte väll börja inlägget med att skriva att igår den 23/12 tävlade jag Nona. Det var våran femte tävling eller ja pay and jump tillsammans. Har aldrig kommit runt 1 runda felfritt på henne utan har alltid fått minst ett stopp. Igår gick hon en runda innan mig och stannade flera gånger, hon hade verkligen surat ihop... Vilket för den delen inte är så ovanligt med Nona. Jag satt upp och blev skit nervös när jag såg rundan innan. Hon lyssnade helt okej måste jag säga. Hade träningsvärk som in i helvete så hade skit ont men det sket jag i.

Framridningen gick helt okej, hoppade bara 2 hinder för att kolla så hon var med på noterna. Hon hade ju redan gått en runda innan så ville inte trötta ut henne. Sen till rundan. Hon var ganska seg och som jag hade väntat tvekade hon på varje hinder. Hon ville inte riktigt hoppa men på något sätt lyckades jag övertala henne. Vi höll nollan och när jag styrde mot sista hinder kunde jag bara tänka "över,över,över!!". Hon tvekade på sista också men vi kom över, jag vände mig om för att kolla vart hon hade stannat. Men då slog det mig. VI VAR FELFRIA. Jag var verkligen så himla glad, lyckan går inte att beskriva. Jag kunde inte fatta att vi äntligen hade kommit runt 1 runda felfritt. Femte gången gillt om man säger så.

Nu har jag suttit och funderat lite. Jag tävlar ju inte bara Nona utan brukar tävla Dragon också fast på Ranchens då.

Jag och Dragon har gjort 6 rundor tillsammans varav 4 varit helt felfria och 2 med ett nedslag. En var 60cm och resten 70cm. Med Nona har jag tävlat 50cm varje gång.

Jag blir ju såklart glad när jag går felritt med Dragon och blir om jag ska var helt ärlig ganska besviken när det inte blir så. Dragon är liksom min bästa vän, min läromästare. Visst att han många gånger kan varit en utmaning i dressyren så ger han fruktansvärt mycket i hoppningen. Han hoppar ALLT, finns inget han inte skulle hoppa. Han skulle aldrig stanna tror inte ens han vet hur man gör det. Han räddar mig på många hinder när jag inte är med riktigt.

Nona är inte alls samma sak, jag kan inte bli besviken för 1 stopp. Visst att när man aldrig går felfritt att det är tråkigt. Men jag har inte varit jätte missnöjd över 1 stopp. Nona ger inte lika mycket. Hon har inte samma egna bjudning mot hindren och stannar utan problem om man inte är på henne tillräckligt. Man måste vara med varje sekund. Visst hon är en jätte rolig utmaning och jag älskar verkligen den lilla ponnyn.

Om man nu ska jämföra 2 felfria rundor med varandra, senaste på Dragon och rundan på Nona igår.

Här gick jag felfritt båda dessa rundor. Men ändå så var jag så mycket gladare efter rundan på Nona än jag hade varit på Dragon. Men om man tittar på min ridning så rider jag mycket snyggare på rundan med Dragon. För där kan jag fokusera på min egen sits också och inte bara att komma runt,

Känslan var helt otrolig jag var överlycklig efter Nona, efter Dragon var jag glad och klappade om honom. Jag berömde honom och var jätte nöjd över rundan, eller ja jag är jätte nöjd över rundan den var bra. Sen kan jag tilläga att rundan innan på Dragon hade vi haft ett nedslag. Jag var jätte besviken även om rundan för övrigt var bra. Det var bara ett hinder som det blev fel på. Men det blir som man har helt olika förväntningar, med Dragon förväntas det gå medan med Nona tvärtom. Men hur ska jag få samma känsla på Dragon, går det? För hade han börjat stanna på tävling så hade jag istället blivit orolig. Hade han stannat 4 tävlingar i sträck samt framhoppning så hade jag slutat tävla honom. Inte för att jag ger upp utan för hans bästa. Han hade inte stannat om han verkligen inte hade klarat att hoppa. Men såklart jag hade velat ha DEN känslan efter en runda på Dragon med. Men förhoppningsvis kommer den känslan någon gång och den gången kanske i dressyren.

Sen vill jag säga att Nona inte på något sätt är en dålig ponny osv, hon kräver bara lite mer av ryttaren. Hon är ett sto om man säger så ;).

Men det är verkligen som man säger "det måste gå dåligt för att kunna gå bra". Det har alltid gått bra med Dragon så då blir det "vardag". Med Nona har jag fått kämpa mer, tårar har fallit på vägen och jag har varit så nära på att ge upp. Men nu står vi här med våran första felfria runda. Då blir man extremt glad. När man har kämpat så länge och det äntligen ger resultat.

Nona och Dragon är ju också helt olika ponnys. Dragon ger mig så mycket grunder och sits, han räddar mig varje gång jag gör tabbar. Med honom bygger jag upp mitt självförtroende.Jag kunde inte haft en bättre hoppkompis eller läromästare. Även om vi har lång väg att vandra i dressyren, Nona ger mig också grymt mycket men inte på samma sätt. Hon ger mig skin på näsan och gör mig tuff. Hon lär mig att aldrig ge upp, att hårt slit kommer löna sig.

Så Dragon och Nona jag kunde inte haft några bättre tävlingskompisar än er två. Jag älskar er!

Får väll avsluta inlägget med att säga God Jul!

Likes

Comments

Hej!

Dagen innan julafton idag. Hur sjukt är inte det egentligen? Inte mycket till julkänsla egentligen haha. Är iallafall lite julledig från jobbet nu, fram tills tisdag iallafall. Väldigt skönt.

Är sjukt trött idag eftersom jag satt upp till halv 2 i natt. Inte överdrivet smart kanske. Satt och pillade lite med en video och då fastande jag och tiden bara rann iväg haha. Var j tvungen att göra klart den. Blev riktigt nöjd faktiskt, kan nog vara bästa jag gjort enligt mig själv haha. Är inget proffs direkt, men lite roligt att göra emellanåt.

Annars har det inte hänt mycket. Har vart i stallet och det är väl allt egentligen haha. Om en stund blir det lite julbak. Pepparkakor, knäck och pepparkakshus ska fixas. Mysigt.

Sedan lär jag förhoppningsvis somna snabbt i kväll.


En saknad plutt. Älskade Ferrari <3

Likes

Comments

Hej!

Måste ändå säga att jag blivit lite bättre på att uppdatera här. Iallafall med tanke på den lilla tid jag har över i mitt liv haha.

Vad har hänt den senaste veckan då? Inte mycket egentligen. Jag var bortrest på jobb måndag-onsdag den här veckan också. Nämligen till ullared. Mamma och min syster kom ner på tisdagen och hälsade på. Vi shoppade och åt tillsammans. Supermysigt.

Sedan kom jag hem igen på onsdagen då. Riktigt skönt att vara hemma och veta att man inte ska iväg igen. Sedan på torsdagen var jag i det nya kontoret. Fortfarande sjukt mycket flytt-kaos, men riktigt fint var det.

I fredags blev det gamla kontoret igen haha. Var klar med min uppgift väldigt snabbt så fick dra hem redan vid 2. Hur skönt som helst. Tänker då att jag tar bussen hem istället för att vänta på pappa. Upptäcker på bussen att jag inte har några nycklar med mig och såklart är ingen hemma. Inget flyt alls haha. Så blev utelåst i en timme. Hade som tur vårt förråd där man iallafall kunde ladda telefonen haha. Fick ju städat bland mina ridkläder med. Så nu är dem snyggt ihopvikta.

Idag då så har dagen bjudit på stall och serie-tittande. Har sett klart alla avsnitt av "skam" så nu är det bara att vänta tills säsong 4 kommer ut då.

Imorgon blir en dag med fullt upp. Köpa julgran, köpa de sista julklapparna och sedan stallet med kvällsfodring. Full rulle. Hade tänkt hinna städa rummet någon gång där emellan också. Får väl se hur det går.

Hur sjukt är det egentligen inte att det är jul nästa vecka? Har verkligen ingen julkänsla alls just nu. Men hoppas på att den kommer snart.

Det var väl lite av vad jag hittat på sedan sist. Inte så mycket egentligen. Har börjat ta det lite lugnare, förut var det jobbet, stallet och sedan på helgerna var jag konstant med kompisar. Nu blir det oftast bara stallet och hem och chilla på helgerna. Det är rätt välbehövligt. Är väldigt trött på helgerna när man har ett så fullspäckat liv haha.


Saknar henne väldigt mycket ändå, världens finaste tjej

Likes

Comments