Header

Då var det dags för ett sånt inlägg igen. Ett sånt inlägg som jag har dragit mig för att skriva i snart 2 månader. Ett sånt inlägg där man sitter och letar ord men inte hittar några bra, för det finns inga ord för dessa känslorna. Ett sånt inlägg.

I flera månader velade jag fram och tillbaka, ska jag ha kvar Curre nästa hyrperiod? Från början var jag säker på att det bara skulle bli 1 år för oss. Sedan hände det något och jag var stensäker på att jag skulle ha honom igen. Men den sista månaden innan det var dags att bestämma sig hände något igen och jag började tvivla. Efter att ha funderat in och ut på vad jag kände och ville och efter att ha diskuterat i timmar med Vanja och Karro tog jag ett beslut. Vår resa tar slut i juni. Det blir inte ett år till för oss. Inte nu iallafall, kanske någon gång i framtiden?

Det är sjukt hur svårt det här beslutet har vart att ta. Jag vill aldrig släppa honom, men vissa grejer måste man göra fastän man inte vill. Den här ponnyn är så otroligt speciell. Det är något som gör att jag vet att jag aldrig kommer kunna släppa honom helt, även när det inte längre är vi.

Det här året har vart ett av dem bästa i mitt liv. Jag ångrar inte en dag med honom. Trots alla dagar som jag gråtit av frustration, alla gånger han dragit iväg med mig, alla dagar då det känts hopplöst. Jag ångrar det inte, inte en enda dag. Det har vart värt varenda en av de dagarna i slutändan. För nu i slutet har vi kommit så långt och utvecklats mer än vad jag hade kunnat drömma om i början. Jag är så otroligt stolt över både hans och min utveckling det här året. Han bevisar gång på gång vilken otrolig stjärna han är.

Den här ponnyn gör verkligen mina dagar, han är min glädje och är den enda som alltid kan få mig att bli glad. Att veta att vi i skrivande stund bara har 8 dagar kvar, kan inte ens förklara det. Paniken som kommer. Vill bara stanna tiden. Allt går för fort. Jag vill aldrig att det ska ta slut.

Jag vet att det kommer göra så otroligt ont när han väl åker. Kan inte tänka på den dagen utan att tårarna rinner. Även fast jag vet att det kommer vara jobbigt när han åker och är förberedd på det så är jag säker på att det blir tusen gånger värre än jag föreställer mig det, för sådana här saker kan man inte vara helt beredd på. Hur säger man hejdå till sin bästavän? 

Förlåt mig Curre, men jag vet att det blir bäst såhär. Vi kanske aldrig var menade för varandra, men du har förändrat mitt liv till det bättre. Kanske någon gång i framtiden är vi perfekta för varandra. Men tills dess så vet jag att det måste ta slut här, även fast jag vill få tillbaka dig till hösten igen mer än något annat.

Jag kommer alltid älska honom och han kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta. Att åka till honom varje dag och veta att det snart är slut, det gör fruktansvärt ont. Kommer aldrig kunna förklara det för någon, känns inte som om någon kan förstå. Orden räcker inte till för att beskriva allt jag känner.

Min finaste Coran Boy, om du bara visste hur otroligt mycket jag kommer att sakna dig. Men jag kommer aldrig kunna förklara, för det är obeskrivligt mycket. Tack för de 10 bästa månaderna i mitt liv. Jag ångrar inte en sekund. 

Allt har ett slut. Om 8 dagar kommer vårt. Oavsett vad som händer så älskar jag dig mest av allt, glöm aldrig det.

Sometimes the hardest thing and the right thing are the same.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu i skrivande stund är det 40 dagar kvar.

Jag har 40 dagar kvar med min bästa vän. Efter 2 år utav kärlek kommer det ett slut. Ett slut jag aldrig någonsin vill komma till. Han kom in i mitt liv och räddade mig trots att jag inte ens visste att jag behövde räddas. Han gör mig till den lyckligaste personen i denna värld, han gör mig hel. All lycka han har givit mig är inte ens ens möjligt att räkna i pengar.

Det har nu blivit dags att inse att vår kärlekshistoria börjar lida mot sitt slut. Han orkar inte längre med min ridning och i takt med att jag fortsätter att utvecklas blir det bara tyngre för honom. För även att jag inte tänker på att jag sätter krav så gör jag det utav att veta. Han orkar inte längre gå hopplektioner eller tävlingar. Men han försöker i alla lägen och tro mig när jag säger att jag är så tacksam för det. Han räddar mig i alla lägen, han hoppar i alla lägen. Han har lärt mig allt jag kan. Han har gett mig självförtroende att våga utvecklas. Han har gjort allt för mig i alla lägen.

Det gör ont att erkänna det men det kommer sluta såhär. Det kommer sluta nu när han fortfarande har lite ork kvar. Det kommer sluta ärligt för honom. Det blir inga mer 70/80 rundor, jag tänker avsluta med en sista 60 runda. En runda där vi bara ska ha roligt, utav några krav. Vi ska tillbaka dit allt började, vår första klubbtävling vilket var 60 cm. Jag kunde inte rida, men han gjorde allt jag sa. Han har visat mig vägen hela tiden. Utan honom hade jag aldrig klarat av att rida Honey eller någon annan av ponnyerna jag rider. Han har sätt all grund till min ridning. Jag kastar mitt hjärta till andra sidan hindret och han hoppar och fångar det i alla lägen.

Vi har så många fina minnen och stunder som jag kommer bära med mig hela livet. Tillfällen jag inte skulle byta bort mot något annat. Alla galopper i full fart vi har gjort i skogen, alla hinder vi hoppat, alla tävlingar vi hoppa, alla gånger du visat för mig att dressyr inte är omöjligt, alla stunder i boxen med din varma mule. Alla gånger du tittat på mig med din varma blick och jag inser att jag står och tittar på världens bästa ponny.

Fotograferingen vid sjön, barbacka galoppen i skogen, vår första felfria ritt, vår 2:a placering i 70/80. Det är bara några av de ögonblick som jag alltid kommer bära med mig.

Men nu är det snart dags att släppa taget, för hans skull. Det gör så himla ont att veta att vi bara har 40 dagar kvar, sen är allt över. Den 11 juni är vår sista dag och tro mig, jag kommer njuta av varje sekund med dig. Men du kommer alltid finnas i mitt hjärta. Du kommer alltid ha en väldigt speciell plast. Du är min första och största ponnykärlek. Du är världens bästa läromästare. Inga ord i världen kan beskriva vad vad jag känner just nu eller hur ofattbart ont det gör i hela mig att veta att jag snart ska säga hejdå. Tårarna kommer aldrig sluta rinna, varje gång jag tänker på dig brister mitt hjärta.

Min älskade älskade Dragon, min soulmate och bästa vän. Tack för allt!<3


Likes

Comments

Igår var det tävling och skit vilka ponnyer jag rider, kunde inte varit nöjdare.

Först ut var Dragon. Han hade redan gått en 60 runda så han var väldigt trött redan när jag hoppade upp. Hoppade en sockerbit två gånger och en oxer en gång som framhoppning. Vi skulle hoppa 70/80 som var tävlingsklassen. Vi hade 4 fel i grunden då han helt enkelt rev första hindret. Han orkade egentligen inte men han hoppade ändå, sjukt vilken kämpe till ponny jag har. Valde att mest stå i lätt sits hela banan igenom och bar hänge med efter det. Vi skulle ju inte komma till omhoppning ändå så det spelade ingen roll om en till bom föll. Ville mest ha en ärlig och bra känsla vilket jag fick.

Han är helt enkelt bäst Dragon, kunde inte varit mer nöjd!

Sen till Honey!

Hade verkligen inga förväntningar alls inför rundan då hon tidigare på 70/80 har stannat 5 och 3 gånger. Tänkte väll mest att det hade varit kul men mindre än 3 stopp.

Hon var redan framriden då hon hade hoppat en 60 rundan innan. Så jag travade något varv och galopprads ett varv i varje varv. Efter det hoppade jag fram på en sockerbit typ 3 gånger och efter det oxern typ 3 eller 4 gånger. Hon var riktigt riktigt fin.

Sen in på banan och hon hade med tidigare ryttare stannat på förstack andra hindret. Då det var fullt med vatten framför hinderna vilket hon hatar. Jag trycker och hon hoppar första och andra som ingenting. Hon kommer så fint på 3:an som är första i en kombination. 4:an ( ut ur kombinationen) hoppar hon också så fint på. Hon hoppar lite stort på 5.an men annars fint. Hon tvekar på 6:an men jag trycker upp henne så hon hopar ändå. 7:an och 8:an hoppar hon bra och jag var felfri i grunden. Redan då var jag SÅ lycklig verkligen. Jag styr mot 9:an som är samma hinder som 1:an. Hon hoppar jätte bra men efter får jag en blackout och glömmer av vägen till 10. Jag skriker och frågar vilket hinder det var. Jag för svar och styr runt och kommer på 10:an som hon hoppar jätte bra. Hon kommer lite nära på 11:an. Sen sista hindret ( 12:an) och vi är fortfarande felfria. Det är samma hinder som 6:an ( det hon tvekade på). Hon tvekar igen men mycket mer och hon stannar på hinder, men jag trycker till henne och hon hoppar ändå. Snyggt var det inte men det gjorde inget.

Vi var felfria redan där var jag totalt överlycklig. Jag skrittar av och glappar om henne så mycket. Sen ska de berätta vilka som blev placerade och jag trodde inte jag skulle bli placerad ( vilket inte skulle gjort någonting verkligen). Men de säger att jag blev 2:an och jag känner igen hur lyckan bara sprider sig i hela kroppen. Fy vad jag älskar denna ponny, hon är bäst. Från att stanna på 30 cm hinder till att hoppa 70/80 tävling felfri.

Likes

Comments

Idag var det söndag vilket betyder stallet.

Vi hämtade upp Clara påläggen och var där uppe vid 13. Clara började med att fota Ebba och hennes ponny Cleo som ska säljas. Därefter gjorde vi inte jätte mycket innan jag skulle hämta drakisen. Clara skulle provrida Honey så hon hämtade henne. Vi gjorde iordning hästarna innan vi red. Clara provred Honey och jag filmade lite. Själv gjorde jag inget speciellt med Dragon utan mest red igenom honom. Han var super fin!

Clara gillade iallafall Honey så vi får väll hoppas på det bästa och att hon vill ha henne. Själv tyckte jag att det såg jätte bra ut. Det kändes lite konstigt att rida tillsammans med henne igen som vi alltid gjorde förut. Men det var jätte kul.

Tre älsklingar i en bild <3

Likes

Comments

Hej!

Väldigt väldigt länge sedan man skrev här alltså. Men det händer väl inte så mycket intressant i mitt liv egentligen nu haha.

Jag har iallafall fått lite påskledigt från jobbet så jag börjar inte jobba förrän på tisdag igen. Väldigt skönt. Mina planer för ledigheten är väl inte så jättemånga, mest hänga i stallet och få sova ut.

Idag har jag iallafall börjat dagen med att hänga med när Karro hopptränade med Shirley. Dem var superduktiga båda två. Nu har jag kommit hem en stund, ätit och lite så. Snart ska jag dra mig mot mitt stall där det blir hoppträning för mig. Är väldigt nervös faktiskt men hoppas att han sköter sig som han gjorde i lördags när jag hoppade. Men det ska väl bli kul haha.

Annars händer väl inte speciellt mycket. Så ja, bara en liten update eller något fick ni här haha.


Från hoppningen i lördags

Likes

Comments

Hej Hej

Idag var det hästbyte på Bulycke och jag var hur nervös som helst, finns så många hästar jag inte klickar med om man säger så. Men jag kom till stallet och kollade listan och jag blev totalt överlycklig. Det stod mitt namn på Wonton. Han är min första favorit på bulycke som jag red en del när jag började rida. Jag har inte ridit honom på 1,5 år då han varit skadad och uthyrd under tiden då min grupp har lektion. Jätte tråkigt då jag verkligen gillar honom.

Men jag var hur spänd som helst på att få rida honom igen över om det var väldigt oväntat. Jag ville liksom se hur han var då jag har utvecklats en hel del sedan jag red honom senast. Jag ramlade faktiskt även av honom senaste gången jag red honom. Det var liksom ändå 1,5 år sedan och då hade jag bara ridit i 2 månader. Som ni säkert förstår rider jag en del bättre nu. Men jag ville se om han var så jag minns honom. Jag minns honom som väldigt pigg och svår att sitta ner på i trav och galopp.

Vi började med att rida ut en liten sväng, vi klättrade lite i skogen. Vi tog även en liten bit trav. Det var första travstegen ute för i år på bulycke så hästarna var ganska pigga. Sen gick vi in i ridhuset och jobbade med traven på volterna. Han var ganska stel och tog inte riktigt stöd i bettet. Vi skulle sen göra samma sak fast vi skulle sitta ner och minska traven. Jag förstår verkligen varför jag tyckte han var svår att sitta på. Han rör sig så himla mycket verkligen. Sen ville han inte riktigt korta traven då han så stora steg, han gick även och spände sig lite. Jag skumpade runt som en studsboll i sadeln och snyggt var det inte vill jag lova.

Vi galopperade på volterna och detta gick mycket bättre. Han gjorde jätte fina galoppfattningar och fick en mycket bättre känsla i galoppen. Han var väldigt pigg, mycket piggare än jag minns honom. Jag fick verkligen sitta och jobba. Men han blev också otroligt fin. Har ju mest suttit på hästar som har svårt för galoppen så det var jätte kul att sitta på någon som hade lite lättare för det. Tyckte inte alls hans galopp var så hemsk, den var riktigt skön att sitta på faktiskt. Nu har jag i för sig ridit Dragon mer och att han har inte alls rolig galopp ( men det blir bättre).

Sen en sak jag måste bli bättre på är att inte tappa mina stigbyglar. Framför allt på bulycke tappar jag stigbyglarna hela hela tiden. Jag vet inte varför. Dock rider jag ju nästan alltid i mina freejumps annars och det greppet är ju otroligt bra.

Är ändå nöjd över dagens pass och det var sikt roligt att rida honom igen!

Älskade ponny som jag har saknat att rida dig<3

Likes

Comments

Tänkte skriva ett inlägg om mina avramlingar för trots att jag bara ridit lite mer än 1,5 år har jag lyckats ramla av hela 13 gånger. Får väll nästan "skylla" det på att jag ridit flera dagar i veckan och ridit en del svåra busiga/orutinerade ponnys.

Min första riktiga avramling var en hopplektion med Wonton en ponny på Bulycke. Jag red just den gången i en grupp högre en vad jag egentligen gick i. Han var väldigt pigg hela lektionen ( och jag hade ridit i mindre än ett halv år) Sen kom vi på mot hinder efter ett annat och jag hade en vördigt dålig väg. Så han svängde åt sidan vilket inte jag var med på. Det resulterade i att jag gled åt sidan men jag tryckte upp mig åt andra hållet men tryckte för mycket så jag åkte av på andra sidan. Skadade inte mig alls utan var bara lite chockad. Ganska odramatiskt men men.


Sen ramlade jag av Dolly ungefär 3 gånger sammanlagt under vår hyrperiod. Alla gånger var barbacka och då jag har dålig balans ramlade jag helt enkelt av. Antagligen var det när hon svängde som jag åkte åt andra hållet. Absolut inte hennes fel utan ja som hade dålig balans. Eller en gång typ drog hon iväg lite men annars var det bara missförstånd. Kommer inte riktigt ihåg exakt hur det gick till men det var typ 3 gånger iallafall under de månaderna jag hyrde henne.

Min femte var faktiskt på Dragon, den snällaste av de snällaste. Nejdå det hela var bara ett stort missförstånd mellan oss och lite dålig balans från min sida. Vi hoppade en liten kombination med sockerbitar och självklart hade jag ingen väst på mig heller smart som jag är. Det gick jätte bra sen skulle jag ta den en sista gång innan jag skulle sluta. Han byter galopp över första vilket gör att avståndet blir totalt fel. På den andra sockerbiten hoppade han av jätte långt ifrån men insåg att det inte skulle gå och sätter ner benen igen. Men då han är världens snällaste ponny kan han inte stanna. Så han hoppar ändå stilla stående väldigt nära hindret. Han river sockerbitarna och jag kommer i obalans och åker av på sidan smidig som jag är. Varken jag eller Dragon skadade oss utan det var bara att sitta upp igen.

Min sjätte avramling var på Alan under ridlägret i sommars. Vi hade voltige/sitsträning och Alan var väldigt opassande häst. Då han är en rejält bakskyg och även känslig. Det var även 2 personer som ramlade av honom innean mig och 2 personer efter mig. Men det är det värsta avramlingen jag har varit med om. Vi hade en voltigegjord på Alan och ett schabrak så vi kunde hålla i oss. Det gick jätte bra i traven och skritten. Sen sa min ledare att jag skulle släpa händerna vilket inte slutade lika bra. Min kompis sa samtidigt "och så släpper du händerna, och så flyger du" vilket jag inte hör medan jag rider. Men jag gör som ledare säger och sträcker ut händerna i galoppen. Alan blir då rädd för mina händer och skenar iväg. Jag tryckte mig fram för att få tag på handtagen som sitter på gjorde. Jag har finnarna på den när han drar ytterligare lite till så jag tappar greppet och hamnar i bakvikt. Efter det voltar jag baklänges av honom, jag minns bara att jag ser taket innan det blir svart. Jag landade typ på huvudet. Jag satt upp igen efter och galopperade lite dock höll jag i mig denna gång. Jag var ganska chockad och rädd efter och det är ingen häst jag har lust att rida igen. Det är iallafall min brutalaste avramling. Det resulterade en halv hjärnskakning.

Min sjunde, åttonde och nionde var på Nona under samma pass. Vi skulle rida barbacka på en lektion efter sommaren och Nona var inte alls på humör, ni vet hur ston är. Vi red alla på stora mitt volten och hon var väldigt fin i traven. När vi skulle galoppera gjorde hon sitt vanliga, stannade och backade in i mitten. Men en annan häst galopperade så jag styrde ut och sparkade ut Nona efter den. Nona galopperade några steg innan hon tvärnitade, drog ner huvudet och lyfte bakdelen lite. Då hon är världens minsta ponny med ingen hals åkte jag. Detta gjorde hon hela fyra gånger jag jag ramlade av tre utav dem. Var väldigt sur efter då jag hade ramlat av tre gånger på samma ridpass.

Min tionde var på Bonita under en markaarbets lektion. Hon var jätte pigg och hade typ ingen kontroll över henne den dagen. Vi skulle galoppera på långsidorna och sedan sakta av till skritt på kortsidorna. Detta tyckte Bonita var super kul och galopperade i full fart trots att jag försökte bromsa. När vi bara har några meter kvar av långsidan inser hon att vi kommer springa in i hästen framför om hon inte gör något ( jag hade försökt bromsa typ hela långsidan). Hon tvärnitar med frambenen men bakbenen glider typ fram så hon drar ner huvudet och går ner med framdelen. Hon har ingen hals typ alls och har ingen balans i henne sadel så jag ryktes med av. Men på något sätt lyckades jag hamna på fötter när jag åkte över halsen. Vi skadade oss inte Bonita var mest chockad då hon inte riktigt fattade vad som hände.

Min elfte var också på Bonita, det var under en pay and jump på framhoppningen. Hon tvärnitar på väg till en oxer och jag flyger över halsen och hamnar på rygg. Jag fattade inte alls vad som hände, jag minns att jag var på väg mot oxern sedan låg jag på marken hahah. Det gjorde i alla fall inte ont. Bonita är ju väldigt orutinerad i hoppning så då blir hon osäker. Sen har jag verkligen ingen balans i hennes sadel, den passar verkningen inte mig. Sen har typ ingen hals eller så när hon drar ner tubudet (vilket hon gör hela tiden) finns det inget att hålla i.

Min tolvte avramling var än en gång på Bonita. Det var under en hoppträning på ridskolan. Vi hade 3 hinder på rad med 2-3 galoppsprång emellan. Det gick bra första gången och vi skulle komma i galopp men jag valde att trav då hon är så ostabil. Jag kom en gång till och även denna gång i trav. Hon blev mycket mer ostabil och hamnar i obalans efter första hindret. Jag står lite i lätt sits och hon stannar och vänder på sig framför andra hindret. jag som redan är i obalans och med hennes jävla sadel åker av. Jag kramar halsen och hamnar på fötter. Jag åker liksom fram ur sadeln. Men då jag extremt smidig hamnar jag på fötter, vilket gör att jag inte heller skadar mig.

Min trettonde avramling var faktiskt på Honey, trots att hon har bockat iväg och tvärnitat tog det ett tag innan jag faktiskt ramlade av henne. Det var igår på blåbärshoppningen. Vi hade med en grind som vi även hoppade fram på, hon stannade flera gånget på framridningen men jag satt kvar. Vi var tvungna att lägga ner överbommen för att jag skulle komma över. Så hoppade jag banan och hon stannade på 1:an, 3:an och 5:an ( grinden ). Hon tvärnitade på grinden jag har var inte riktigt med henne så jag åkte av rakt fram. Men då jag så otroligt smidig lyckades jag även denna gång hamna på fötter. Jag liksom åkte fram, kramade halsen och åkte av. Det blev fjärde avramlingen i år och tredje avramlingen i år som jag lyckades hamna på fötter. Jag känner att det är min nya grej hahah.

Detta var då alla mina avramlingar som jag har hunnit med. Jag får skaffa mig lite Karlssons klister så jag kan sitta kvar i framtiden hahah

Likes

Comments

Hej hej

Tänkte här skriva en stor stor eloge till världens bästa ponny Dragon King. Jag hade verkligen inte kunnat önska mig en bättre läromästare eller bästa vän. Han är så otroligt snäll och räddar mig i alla lägen hur dåliga avstånd jag än sätter honom på. Han hoppar oavsett vad och skulle verkligen ALDRIG stanna. Tror inte ens han vet hur man gör det. Han gör alltid sitt yttersta för att klara sig felfritt och han kämpar alltid för mig. Hur trött han än är så gör han sitt bästa. Han kämpar vad det än gäller. Oavsett om jag sitter i obalans med konstiga avstånd mot ett titthinder så hoppar han utan att tveka. Han ställer verkligen upp i alla lägen. Han skulle aldrig vilja någon något dumt. Han är så snäll finns verkligen inget ont i den ponnyn.

Idag hoppade vi en bana på 70/80 och jag tappade tidigt stigbyglarna men han hoppar ändå. Oavsett om jag sitter utan stigbyglar och stigbyglarna dinglar vid hans mage så hoppar han ändå. Jag hamnade i rejäl obalans efter ett hinder och han hoppar nästa hinder som är en grind utan att ens tveka. ALLT jag styr på hoppar han. Jag bara styrde runt och han hoppade som ingenting trots brutala avstånd så löste han det. han kämpar för att komma runt felfritt och riva är inte hans grej. Han gör alltid sitt yttersta för att komma runt felfritt oavsett hur trött han är. Han kör på och fortsätter då alla andra hästar skulle stanna. Men inte Dragon han hoppar.

Så tack, tack för allt du lärt mig. Tack för att du räddar mig i alla lägen. Tack för att du är världens bästa vän, min soulmate. Tack för att du är du. Tack för att du finns Dragon, jag älskar dig!

Dagens runda var allt i från snygg men världens bästa ponny tar mig runt ändå och placerar sig på en andra plats!

Likes

Comments

Idag stod hoppning på schemat och jag var faktiskt inte ens speciellt taggad om jag ska vara ärlig.

I framridningen kändes han stark, framtung och lite loj. Ingen vidare bra känsla egentligen. Finns väl inte mycket mer att säga om det än så.

Började sedan med att köra 2 galoppbommar på marken, tror att jag fick in 6 jämna galoppsprång där emellan. Han var väldigt lugn och håll en jämn galopp hela vägen. Så väldigt nöjd där.

Sedan började vi höja upp. Då hamnade det runt 4-5 galoppsprång mellan hindren. 5 kortare eller 4 längre. Han var lite loj och sådär i början så då gick vi på 5 kortare språng. Han skötte sig superbra, tvekade ingenting alls och lyssnade både fram och tillbaka.

Det kändes väldigt bra så vi höjde ett av hindren lite till, och så lite till och så ytterligare lite till. I slutet landade vi på 80 cm, en höjd som vi inte hoppat sedan typ september. Höjden är ju absolut inte det viktigaste, men oj vad roligt det var att hoppa lite högre igen. Det är ju faktiskt otroligt kul att hoppa lite högre också. Här fick jag igång hans galopp lite bättre så då gick vi istället på 4 lite större galoppsprång.

Han hoppade verkligen superbra och hoppade också väldigt högt över hindren haha. Jag är riktigt riktigt nöjd över det här passet alltså, kunde inte ha gått bättre.


Likes

Comments

Igår blev det lite hoppning/markarbete. Vi körde väldigt lågt och sånt, men höjden är ju inte allt. Mycket viktigare att vi får självförtroende i hoppningen och att vi har roligt.

I uppvärmningen kändes han rätt så loj och jag var även trött och ganska otaggad. Men han var väl fin och sånt. Hade i mitten av ridbanan först 3 galoppbommar, 1 galoppsprång till 1 litet hinder och sedan 2 galoppsprång till ett annat hinder. Men började att bara ha bommarna nere och köra det i trav. Och ja, det gick väl bra och så. Körde sedan det som bommar på marken i galopp innan vi började höja upp successivt. Men han skötte sig väldigt bra.

När vi hade höjt upp så båda hindren var uppe blev han väldigt pigg. Han lyssnade fortfarande tillbaka men drog på lite vilket absolut inte gör något, så länge han lyssnar tillbaka så är det bara roligt.

Sedan skulle vi lägga upp så ena galoppbommen var upphöjd. Då skulle vi göra så att vi flyttade in/ihop de bommarna och så som var innan. Kom på det i galopp och typ 1 galoppsprång innan så verkligen tvärnitar han och drar åt sidan så då åker jag av. Hade verkligen ingen chans alls att sitta kvar. Klarade mig med lite fina blåmärken och en sträckning i halsen (i/på halsen vad man nu än säger?). Curre var nöjd och glad och bockade iväg efter att han fått av mig haha. Men var bara att sitta upp igen. Valde att sedan bara ta det som bommar på marken i trav och galopp. Och då skötte han sig bra. Sedan avslutade vi där.

Jag blev iallafall inte rädd när jag ramlade av vilket jag skulle ha blivit för 1-2 månader sedan. Så det var skönt iallafall. Jag blev bara arg att han håller på så där. Curre är väldigt tittig vilket många inte tror, men han är verkligen extremt tittig. Eller det varierar från dag till dag, ibland bryr han sig inte och ibland blir han väldigt "rädd" för ungefär allt. Så det blev alltså min första avramling på honom.

Men i övrigt var det väl ett helt okej pass. Ingen wow-känsla, men absolut inte dåligt heller. Han skötte sig bra, fram tills avramlingen då.

Likes

Comments