Header

Igår blev det lite hoppning/markarbete. Vi körde väldigt lågt och sånt, men höjden är ju inte allt. Mycket viktigare att vi får självförtroende i hoppningen och att vi har roligt.

I uppvärmningen kändes han rätt så loj och jag var även trött och ganska otaggad. Men han var väl fin och sånt. Hade i mitten av ridbanan först 3 galoppbommar, 1 galoppsprång till 1 litet hinder och sedan 2 galoppsprång till ett annat hinder. Men började att bara ha bommarna nere och köra det i trav. Och ja, det gick väl bra och så. Körde sedan det som bommar på marken i galopp innan vi började höja upp successivt. Men han skötte sig väldigt bra.

När vi hade höjt upp så båda hindren var uppe blev han väldigt pigg. Han lyssnade fortfarande tillbaka men drog på lite vilket absolut inte gör något, så länge han lyssnar tillbaka så är det bara roligt.

Sedan skulle vi lägga upp så ena galoppbommen var upphöjd. Då skulle vi göra så att vi flyttade in/ihop de bommarna och så som var innan. Kom på det i galopp och typ 1 galoppsprång innan så verkligen tvärnitar han och drar åt sidan så då åker jag av. Hade verkligen ingen chans alls att sitta kvar. Klarade mig med lite fina blåmärken och en sträckning i halsen (i/på halsen vad man nu än säger?). Curre var nöjd och glad och bockade iväg efter att han fått av mig haha. Men var bara att sitta upp igen. Valde att sedan bara ta det som bommar på marken i trav och galopp. Och då skötte han sig bra. Sedan avslutade vi där.

Jag blev iallafall inte rädd när jag ramlade av vilket jag skulle ha blivit för 1-2 månader sedan. Så det var skönt iallafall. Jag blev bara arg att han håller på så där. Curre är väldigt tittig vilket många inte tror, men han är verkligen extremt tittig. Eller det varierar från dag till dag, ibland bryr han sig inte och ibland blir han väldigt "rädd" för ungefär allt. Så det blev alltså min första avramling på honom.

Men i övrigt var det väl ett helt okej pass. Ingen wow-känsla, men absolut inte dåligt heller. Han skötte sig bra, fram tills avramlingen då.

Likes

Comments

Hej!

Äntligen är det helg igen. Känns som om den här veckan har slagit rekord i att gå långsamt. Jag har trott att det har vart fredag sedan i tisdags. Men nu är helgen äntligen här iallafall.

Veckan har vart rätt så tråkig faktiskt. Jag har inte vart i stallet speciellt mycket heller. Curres medryttare red både i tisdags och i onsdags nämligen. I torsdags fick han vila, men igår red jag äntligen för första gången sedan i måndags. Ett pass som gick helt okej ändå. Hade inte så stora krav på honom egentligen utan kände mest igenom honom.

Annars har jag hunnit med att ha en riktig otursdag i torsdags. Började morgonen med att halka och ramla så fort jag gick av tåget på vägen till jobbet. Mitt i rusningstrafik med massa människor runt mig. Sedan var jag nära på att ramla x-antal gånger till på vägen från tåget till jobbet. Resten av dagen rullar på bra. Sedan ska jag hem. Sitter på tåget och pillar med telefonen och är övertygad om att vi är på stationen innan den jag ska gå av på. När tåget börjar rulla igen och jag kollar upp så var vi inte alls på den innan, utan på den jag skulle gå av på. Jag missade alltså att gå av. Så det var bara att gå av på nästa station och ta tåget tillbaka igen.

Men nu är det som sagt äntligen helg. Sitter just nu och väntar på att jag ska ta bussen och möta upp Vanja om 2 timmar. Vi ska till Curri och det blir lite hoppning. Det är ju alltid roligt, så får vi hoppas att han sköter sig nu också. Sen sover Vanja här och så får vi väl se vad vi hittar på. Imorgon blir det upp till ranchens när Vanja ska rida Dragon också.

Det är väl min helg. Nästa vecka väntar horse show, äntligen. Såklart med Vanja haha. Vi spontanbokade biljetter till onsdagskvällen också haha. Väldigt billiga biljetter och roliga klasser, så det blir kul. Då har man något att se fram emot mitt i veckan också. Onsdagar har ju Curres medryttare honom också så det blir perfekt.


Likes

Comments

Tänkte skriva lite saker jag behöver bli bättre på så vi kör igång.

- Plugga, måste plugga mycket mer än vad jag gör nu

- Böja på armbågarna och slappna av i armarna när jag rider, är så dålig på det

-Få en mer stilla skänkel, främst över hinder

- Bli mindre stressad hela tiden, är som många vet en galet stressad person

- Gå upp på mornarna, är sjuk morgontrött och det tar minst 1 timma för mig att gå ur sängen

- Använda min mobil mindre, nästan läskigt hur mycket man använder den

- Vara mer positiv, vet inte hur ofta folk klagar på hur negativ jag är. Måste förbättras!

- Äta miner egodis, äter på tok för mycket godis idag


Detta var då några av alla saker jag ska bli bättre på.

Bjuder på en bild på bästa Bonita <3

Likes

Comments

I söndags var det dags för hoppträning äntligen!

I uppvärmningen blev han väldigt fin och avslappnad. Vi tyckte nog båda två att det var rätt jobbigt dessutom haha. Vi körde bland annat lite slalom/serpentiner runt de 3 hindren som stod på ena långsidan. Ställde igenom hästarna så att de blev riktigt mjuka och fina. Sedan gjorde vi samma fast istället mellan hindren red vi mer rakt och gjorde skänkelvikning. Curre har väldigt svårt för just skänkelvikning, speciellt för vänster skänkel (tror jag det är?) vilket gjorde att den övningen gick lite sämre, men han försökte och flyttade fint några steg iallafall.

I galoppen efter ett tag gjorde vi så att vi red bågarna mellan hindren igen,det blev alltså lite förvänd galopp. Första gången var det lite jobbigt så då bröt han av till trav, men resterande gånger gick det superbra i båda varven.

Dags att hoppa fram lite. Vi hade på en liten volt 2 bommar på marken och ett litet sockerbitshinder. Blev en rätt tajt sväng mellan bommarna och sockerbiten. Första som händer är att Curre typ drar över första bommen haha. Fick stopp på honom, sedan när han ett tag senare försökte göra likadant igen fick jag stopp innan han ens började dra på riktigt. Men till slut gick det bra. En övning som är väldigt mycket svårare än vad man kan tro. Väldigt nyttig.

Hoppade fram lite på linjen på långsidan som också gick bra. Sedan hoppade vi en liten bana också. Svårt att beskriva banan, men den kan ses på filmen nedan. Han skötte sig väldigt bra och drog verkligen ingenting alls. Han var bara pigg och framåt, men på en lagom nivå. På den nivån som är perfekt, det är när han är så som han är allra roligast att rida. Jag red på en del konstiga avstånd, speciellt näst sista gången vi körde banan. Måste lära mig att sitta ner fram till hindret. Men det är sånt som kommer med rutin, och vi har trots allt inte hoppat speciellt mycket under vintern. Det kommer och vi är på god väg.

Är väldigt väldigt nöjd med det här ridpasset. Otroligt nöjd över Curre, han skötte sig sjukt bra och hoppade jättefint. Drog som sagt ingenting alls. Väldigt nöjd över mig själv också som inte var rädd över huvud taget utan bara hade väldigt roligt. Väldigt duktig tränare också som var väldigt bra på att peppa en och som gav en positiv känsla. En väldigt bra träning helt enkelt!


Likes

Comments

Hej!
Söndag idag vilket betyder hoppträning. Har vanligtvis inte Curre på söndagar, men jag och hans medryttare bytte den här veckan då hon jag ska träna för inte kunde ha träningen på lördagen. Är iallafall väldigt taggad, hoppas att det går bra och att han sköter sig.

Igår blev det middag hemma hos mormor, kusinen och morbror var också med. Vi träffas sällan allihopa samtidigt så det var mysigt. Massa god mat och så också. Så det var trevligt.

Idag blir det som sagt hoppträning som ska bli väldigt kul. Första träningen jag ska ha för en tränare med Curre. Hittills idag har jag kollat klart på gårdagens världscupshoppning och vart ute och snackat med Karro en sväng. Om en stund blir det lite lunch och efter det åker vi och hämtar Karro i hennes stall innan vi åker mot mitt stall. Karro ska då hänga med och filma och sånt. Så film kommer upp här sedan.


Likes

Comments

Idag körde vi som sagt lite hoppning och det gick verkligen hur bra som helst.

Han kändes väldigt fin i uppvärmningen också. En aning seg kanske. Blev en del övergångar, ställa inåt halva långsidan och utåt andra halvan. Samt volter runt hindren. Han blev väldigt mjuk, avslappnad och fin.

Sedan började vi med att ha travbommar på marken. Dem klev han över utan problem. Höjde sedan upp till upphöjda travbommar. Gick super det med. Därefter blev det upphöjda galoppbommar istället. Sedan blev det dags för att hoppa på riktigt. Hade 3 hinder på ena långsidan med bom före och efter varje hinder. En superbra övning för en häst som Curre som gärna drar efter hindret. Så bommarna tvingade honom att bromsa in lite och inte bara köra på.

Han var väldigt pigg och glad, men även fast han drog på så kände jag att jag hade kontroll vilket var otroligt skönt. Tidigare har han i princip vart okontaktbar i hoppningen. Så nu känns det verkligen som om det går framåt. Fick lära mig att börja släppa lite på kontrollen. Jag har verkligen ett sjukt kontrollbehov, vilket inte går så bra ihop med ridningen haha. Men idag kunde jag släppa lite på det och då var jag faktiskt inte rädd. Det gick fort, ja, men han tog mina förhållningar och jag fick stopp snabbt efter.

Hade tur också att jag hade Karro med mig, annars hade det nog inte gått lika bra. Hon stöttade mig hela vägen verkligen. Hon lärde mig lite hur jag ska tänka, att jag ska räkna takten då märker man om det går fortare. Så jag ska ha samma takt i mitt huvud också, då blir jag lugnare och då blir han också lugnare. Var mycket sånt, mentalt, idag som vi tränade på. Det behövdes verkligen och gav resultat.

Jag är verkligen hur nöjd som helst med dagens pass. Det kunde verkligen inte gått bättre. Måste faktiskt säga att vi har utvecklats en hel del tillsammans också. Världens bästa ponny, helt klart. Nu är jag riktigt taggad på hoppträning nästa vecka. Nu är vi på väg tillbaka!


Likes

Comments

Hej!

Äntligen lördag och helg igen. Känns verkligen som om veckorna går sjukt långsamt just nu. Men blir nog bättre nu när det börjar bli lite ljusare ute och så.

Dagens planer är iallafall inte så många, det blir helt enkelt stallet och sedan har jag kvällsfodringen ikväll. Så ser det ut. Har hittills inte gjort någonting alls idag faktiskt. Jag sitter och väntar på att Karro ska sluta jobba så att vi kan åka till stallet. Hoppning står på schemat idag så då gillar jag att ha med mig någon på marken som kan hjälpa mig lite om han skulle få för sig att sticka iväg eller något annat knas. Hoppas att det går bra idag iallafall och att han sköter sig. Det har ju börjat gå rätt bra det senaste i hoppningen, men man vet aldrig med honom heller.

Nästa vecka är det iallafall hoppträning! Väldigt taggad men ändå nervös inför det. Hoppas verkligen att det går bra. Men och andra sidan så är jag där för att träna, bli bättre och få lite tips på hur jag ska göra. Ska bli väldigt kul iallafall. Det är ju första träningen jag tar för en tränare med Curre faktiskt. Så det blir kul.

Morgondagens planer känns ju bra dem också. Jag ska ju visserligen inte till Curre då hans medryttare har honom imorgon. Alltid tråkigt för min del haha. Men istället ska jag hänga med till bulycke när Vanja hoppar pay and jump där. Så det blir roligt!

Det var väl helgens planer det. En väldigt bra helg. Ganska fullt upp ändå, och när februari kommer blir det inte precis lugnare. Har lyckats boka upp mig varje helg förutom en i hela februari haha. Men det är ju kul!


TB till andra dagen med Curris

Likes

Comments

Hej!

Ja vad ska man börja med egentligen? De senaste veckorna har det väl hänt en del kan man väl säga. Känns som om tiden gått rätt segt de senaste veckorna. Behöver nog inte säga så mycket efter ett av de senaste inläggen jag gjorde. Vissa dagar är värre än andra helt enkelt. De senaste dagarna har ändå vart rätt bra dagar. Så otroligt glad att jag har Curre just nu alltså. Kan inte ens beskriva.

Men ja, nog med "the deep talk" haha. Idag har jag en helt ledig dag framför mig. Curres medryttare har honom idag så inte ens till stallet ska jag. Vad gör man liksom när man har en dag som man inte ska till stallet? Känns som om det kan bli en rätt lång dag haha. En lite sämre dag. Lever för timmarna i stallet liksom. Menmen. Ska väl ta mig igenom den här dagen också. Är väl egentligen rätt välbehövligt kanske.

Dagens ända "måste" är att kolla på världscupen i hoppning. Nog för att jag inte ska till stallet, men en hel dag utan något med häst i funkar inte för min del. När jag inte själv är i stallet så pratar jag om hästar eller kollar på tv-program/serier/filmer/videos med hästar i. Det är helt enkelt mitt liv.

Jag är verkligen sjukt trött idag så kom nog ändå rätt passande idag att ha en helt ledig dag. Hade "factime-fika" med Laura igår så det blev rätt sent. "Facetime-fika" är vårt nya påhitt. Hon bor och jobbar just nu i Tyskland och när hon inte gjorde det så fikade vi alltid när vi sågs, vilket vi såklart måste fortsätta med så då blir det igenom facetime istället. Väldigt smart. Så ja, det blev som sagt rätt sent igår, men hade trots det svårt att somna och vaknade på riktigt minst 1 gång i timmen. Så idag är jag helt enkelt inte speciellt pigg. Men det kunde det ju vara värt.

Så det är min dag idag. Dags för mig att komma på vad man gör under en stallfri dag.


Likes

Comments

Första gången på länge det kommer ett inlägg om ett ridpass haha.

Igår körde vi iallafall lite markarbete/hoppning typ. Vet inte om jag skrivit det här innan men det har börjat gå sjukt dåligt i hoppningen de senaste månaderna. Han har stuckit efter varje hinder vilket jag har tyckt vart väldigt obehagligt och så. Som många nog redan vet har jag tidigare vart hopprädd. Det hade helt släppt men när Curre började sticka kom det liksom tillbaka lite.

Så det senaste har vi alltså inte hoppat speciellt mycket. De gånger vi hoppat har det vart på böjt spår så att han inte kan sticka och på typ 20 cm kryss haha.

Nu har det iallafall börjat gå bättre i hoppningen igen. Vi har tagit det steg för steg och jag har börjat få upp självförtroendet igen. Har verkligen både Karro och Vendela att tacka för det. Dem har vart med och coachat och hjälpt mig så otroligt mycket. Sjukt tacksam för det.

Igår hade vi ett sådant ridpass som verkligen höjde självförtroendet. I uppvärmningen var han rätt seg och det var jag med. Var rätt otaggad faktiskt. Gårdagens övning bestod i att ha ett sockerbitshinder på ena långsidan och en bit efter stod 2 konor. Där emellan skulle jag få till en övergång. Så lydnad alltså.

Började att komma på hindret i trav först. Han snubblade nästan över det haha. Så han var väldigt seg. Testade i galopp och det gick superbra. Han var nästan lite seg där med.

Höjde upp till det högsta på sockerbiten. Den höjden har vi bara hoppat 1 gång innan de senaste månaderna och då stack han lite efter. Det var på den nivån att jag ändå hade kontroll visserligen, men ändå. Så jag var rätt nervös men samtidigt ville jag verkligen hoppa det. Så jag kom i båda varven på det och det gick hur bra som helst. Han försökte inte dra iväg en ända gång. Var inte ens nära på att göra det.

Jag behövde alltså inte använda konorna med att göra övergångar som jag hade tänkt då lydnaden fanns där hela tiden. Så jag bara rullade på lite och hade kul.

Det här var verkligen bästa passet på länge. Det var underbart att känna känslan av att vi faktiskt klarar det här. Det känns verkligen som om det börjar vända nu. Jag är så otroligt taggad på att träna vidare. Att bli bättre. Att komma tillbaka tills där vi var i höstas. Vi kommer att komma tillbaka dit och bli ännu lite bättre. Jag tror på oss. Men vi tar det ett steg i taget. Bara för att det gick bra idag betyder det inte att vi helt är tillbaka än. Men vi är på rätt väg, och det är exakt det jag behövde få känna.

Behöver nog inte beskriva hur otroligt glad jag är. Världens bästa ponny.Likes

Comments

Hej!

Här kommer 3 videos jag har glömt bort att ladda upp. Måste verkligen ha lite fler och nyare videos när jag rider, både i hoppningen och dressyren. Så ska se till att ha med någon som kan filma lite snart.

Men här är som sagt 3 videos som är från ca. 1 månad sedan.


Likes

Comments