Header

Sitter här och äter frukost med Elsa som sällskap, Aleks har åkt iväg för stt jobba och jag måste sätta mig och plugga snart. Längtar till lovet nu, är så skol trött.😴

Likes

Comments

Alla trosor är från H&M och genom att klicka på bilderna så kommer ni direkt till plagget i webshopen!

Känns så skönt att ha nya trosor, man känner sig både fräschare och sexigare! :) Är otroligt nöjd med köpet, när det kommer till trosor så har H&M lite bättre priser tycker jag, man får mer trosor för pengarna = stort plus! 

Likes

Comments

Fick detta utav min kontakt på Stigen (vägledning) eftersom Stigen avslutades idag, för gott!
Sjukt fina är dom!

Likes

Comments

Bilder: WeHeartIt

Tagga 1,5 timmes historia lektion... Många gillade inlägget om mina diagnoser, nångång kanske jag skriver nått liknande inlägg! Jo, dagen idag.. Älskling har uppkörning så jag håller tummarna för honom och efter lunch ska jag till läkaren. Får se hur länge jag överlever skolan för idag är en sån där dag då jag mår sjukt illa (därav bokad läkartid). Wish me good luck 😊

Likes

Comments

Depression

Medelsvår depression. Jag fick diagnosen för 2,5 år sen när jag gjorde min första utredning. Hur påverkar det mig min vardag? Jag träffar inga vänner för att jag helt enkelt är så slut efter skolan för bara att vara i skolan för mig är jobbigt, är trött hela tiden och det är inte att jag sovit för lite utan för att det tar på krafterna att må psykiskt dåligt. Jag är lätt irriterad, har humörsvängningar och det är väldigt jobbigt för mig eftersom att jag hatar att bråka men också väldigt jobbigt för min omgivning. Jag har svårt att påbörja och avsluta saker, varför vet jag inte, det bara är så. Vissa dagar vaknar jag bara och är ledsen och det håller i sig till jag går och lägger mig. Jag mår bättre nu än förut (för kanske 7 månader sen) men det beror nog på att jag har världens bästa pojkvän som stöttar mig till 100%! Jag vägrar att ta medicin sen 1 år tillbaka, alla mediciner jag tagit för depression har gjort att jag mått sämre fysiskt (biverkningar) och gått upp i vikt, men jag känner att jag har mitt mående under kontroll så det har fungerat hyfsat hittills.

Ångest

Växlar mellan "vanligt" ångest tillstånd och panikångest. Fick diagnosen samtidigt som depression. Ångesten är nog jobbigare än depression eftersom den kan smyga sig på lite när som helst och yttrar sig på olika sätt, vissa gånger mår man sämre fysiskt än psykiskt och andra gånger är det tvärtom. Det har hänt några gånger att jag svimmat p.g.a. ångest men vanligaste är för mig hjärtklappning, att det "kryper" i kroppen, yrsel, illamående, att man börjar må jävligt dåligt psykiskt och det går inte att jämföra med något annat utan man vill skrika för att psykiska smärtan är så jobbig och en annan grej jag kan känna av i samband med ångest är att jag "försvinner bort", inte bokstavligen haha, men att ljudet omkring blir så dovt så det surrar mest, kroppen tappar all kraft och man vet inte riktigt vad man känner. Jag brukar få ångest minst 1 gång varje dag men det skiljer sig så otroligt mycket hur grov ångesten blir, ibland mår man dåligt några minuter och ibland flera timmar, ibland känner man inget alls och ibland är man beredd på att åka till akuten - somsagt, det skiljer sig.

PTSD

Posttraumatiskt stressyndrom. Det fick jag efter en våldtäkt (mer om just det går jag ej in på), det påverkar mig nog mest när det kommer till vardagen. Mardrömmar, minnesbilder & tankar som "tänk ifall jag gjorde si eller så", jag har koll på hur många månader det gått sen det hände (sånt vill jag inte ens ha koll på) jag undviker väldigt många olika ställen här i Haninge och det är ju jobbigt eftersom jag bor mitt i Haninge, jag vågar liksom inte gå till centrum själv osv. Det här är nog det som inte blir bättre utan det här blir bara värre, de här är inget som hände för någon månad sen eller så, det här hände för 2,5 år sen (jag var 15). Men fortfarande så påverkar det mig på så många sätt.

Asperger / Högfungerade Autism

​Det är något jag föddes med men fick diagnosen förra våren. ​Det går knappt att förklara, jag tyckte alltid att jag var annorlunda, oroade mig för saker som ingen annan brydde sig om, fick panik inför förändringar och såna saker. Är blyg, blir stressad när det är för mycket folk och mer kommer jag faktiskt inte på just nu. Jag är som jag är brukar jag säga.

Likes

Comments

Bild: WeHeartIt

Idag blev jag bara liiite dampig att jag inte är 18 än då jag ville beställa trosor och betala direkt med kortet men nej, fick ta postförskott istället. Jaja, nya trosor är nu beställda. Helgen har spenderats på ett lugnt sätt, var hos älskling från fredag till lördag och sen åkte vi hem till mig och nu sitter han framför min ipad skärm och spelar.

Är helt otaggad till morgondagen, har prov i kommunikation men har inget plugg material då min lärare inte lagt ut något.. Lär ju gå käpp rätt åt helvete :)  

Likes

Comments

Lite av det jag köpte i Nacka i lördags! Två tröjor också, ena är en stickad svart lite tjockare polo tröja som är perfekt den här årstiden och en tunnare svart tröja med snörning vid brösten, som jag skrev inlägget innan - black is my happy color. 😊

Trosor - New Yorker | Örhängen - Kicks | Headband - Cubus

Likes

Comments

Jag älskar svarta kläder, skor och jackor! Skitsnyggt och svart, ja, det passar till allt! Nu på hösten/vintern/våren är det extra snyggt med svarta kläder tycker jag. Jag är en sån där person som har ljust på sommarn och mörkt på vintern! Svarta kläder är enkelt men så snyggt, klänningarna t.ex. är sjukt snygga men så enkla. 

Klicka på bilderna för att komma till hemsidan & produkten.​

Likes

Comments

WOW, konserten igår kunde inte vart bättre!

Dagen startades med shopping (bilder kommer upp i ett annat inlägg) och lunch i Nacka, sen hamnade vi vid Globen som hade Frankrikes färger på sig och efter inköp av dricka så drog jag och pappa till Tele 2 Arena och stod där utanför i drygt en timme, förbandet - Dj Mary Mac körde nästan 1,5 timme och var sjukt bra, hon sa även ett flertal gånger "Put your lights up for Paris".

När Madonna klev upp på scenen, wow, bästa konserten i mitt liv, så mycket show som hon bjöd på - såna artister finns det få av. Hon sjöng även sjukt bra live! Även Madonna tänkte på Paris, hon höll ett långt tal som avslutades med en tyst minut och låten "Like A Prayer".

Jag är sjukt nöjd iallafall, dåligt med bilder tho eftersom att minnet på luren tog slut så har fått använda mig lite utav pappas bilder. Alla bilder är tagna med en mobil därav kvalitén!

​Längst ner finns en video filmad av pappa med hennes tal om det som skett i Paris, tysta minuten och Like A Prayer!

Likes

Comments

FÖLJ MIG PÅ INSTAGRAM@vanjanathalie