Kod för att importera min blogg till Nouw: 6145008898

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu är de så att jag kan berätta hemligheten. Jag ska hyra Marley på söndagar. Men idag så sa han som äger stallet att jag skulle rida en c-ponny som hette Dolly innan hon blev uthyrd. Så ska ha henne tills någon vill hyra henne. Idag gick de inte jätte bra men vi måste lära känna varandra. Hon är mycket piggare en vad jag är vad vid. I början galloperade hon iväg hela tiden men i slutet var de jag som bestämnde. Så de här jag nog bli jätte bra. Längtar redan till nästa söndag. Märta var med och fotade så de kommer bilder sen.

Likes

Comments

Hej!

Återigen går det inte riktigt som jag tänkt mig med bloggandet. Menmen,

I fredags efter skolan åkte jag hem och sedan blev jag upphämtad av Ebba och hennes mamma och så styrde vi bilen mot stallet.

Jag och Ebba började först att rida dressyr i paddocken. Efter ett tag blev det dock ganska mycket folk och trots att paddocken är riktigt stor blev det lite lite plats så då gick vi in i manegen som var tom istället. Hur som helst, ridpasset gick ganska bra ändå. Det är bara i högervarvet fortfarande, alltså jag blir snart helt galeeen på det här snart.

Efter det så skulle jag faktiskt rida en till häst! Ebbas kompis hyr en häst vid namn Nicke men hon kunde inte komma så då skulle jag eller Ebba ta honom, men Ebba skulle rida en som heter Dolly så då fick jag ta Nicke! Ridpasset gick väldigt bra för att vara första gången jag red honom. Vi övade inte direkt på något. red bara igenom honom ett väldigt kort pass. Men det var roligt att få testa att rida honom. Det var inte min typ av häst då han var den segare och hade väldigt konstig galopp haha. Men fick lite fart på honom ändå så jag är nöjd.

Igår då hade jag tänkt vara hemma hela dagen och hur länge höll det? Inte så länge haha. Men började iallafall dagen med att prata facetime med Vanja, i typ 3,5 timme i sträck haha. Vi har inget liv alls nej. Sedan slängde jag iväg ett sms till Lollo och kollade om hon ville hitta på något, vilket hon ville. Så jag tog bussen dit och sedan cyklade vi upp till hennes stall. Mockade, fixa mat, hämtade in hästen och lite sånt. Men det var mysigt. Sedan blev det hem till henne och så bakade vi innan pappa hämtade mig.

På kvällen sedan blev det facetime med Vanja igen haha, men nu var hennes kompis som var där med också. När vi lagt på så blev det istället skype med Ebba en liten stund, och sedan när vi lagt på facetime med Vanja och hennes kompis igen innan jag gick och la mig.

Idag ska jag såklart till stallet vilket alltid blir kul. Får se lite vad man hittar på. är lite sugen på att använda mig av bommar men vi får se. Innan det tänkte jag dra en sväng till hööks då jag är lite sugen på några grejer där hehe.

Så ja, sådär var min helg då. Det där med att bara vara hemma och ta det lugnt gick ju inte sådär jättebra hehe. Men det har ändå vart en bra helg och det är väl ändå viktigast kan man tycka.

/ Clara


Likes

Comments

Idag blev det ett markarbetspass på Diamanten. Vi hade helt enkelt en övning som bestod av 3 galoppbommar varav den mittersta var upphöjd och så skulle vi räkna galoppsprången.

Iallafall så skrittade vi fram i paddocken medan gruppen innan red. Det var väldigt mörkt trots belysning men alla hästar skötte sig super. Sedan gick vi då in och då jobbade vi självständigt i traven. Det gjorde vi i ett varv i taget. Men jaa, det gick väl bra. Ingenting att anmärka på egentligen.

Efter det blev det galopp på volterna. Hon var lite seg vilket inte alls är som henne, men hon har vart så det senaste vilket är konstigt. Menmen. I början tog hon inte galoppskänkeln jättebra men när hon väl galopperade gick det väl bra. Vi gjorde iallafall väldigt många övergångar mellan galopp och trav. I slutet tog hon min skänkel mycket bättre men sedan när hon blev trött föll hon tillbaka till att bli lite mer skänkeldöv och seg.

Efter en liten skrittpaus var det dags att gå på övningen med bommarna. Vi kom först i vänster varv tror jag, eller om det var höger? Iallafall. Första gången var hon väldigt på och gick snabbare och snabbare mellan bommarna. Men när jag kom resterande gånger kunde jag hålla henne bättre vilket gjorde att det gick mycket bättre och jag fick mellan 4-5 galoppsprång mellan bommarna vilket är ganska normalt.

Sedan kom vi också på bommarna i andra varvet. Här gick det inte lika bra. Det är det här varvet hon vart konstig i det senaste. Hon verkligen går inte att ställa/böja och det känns som om hon lite biter tag i just den sidan. Det går inte riktigt att förklara menmen. Det här gjorde iallafall att det blev en dålig sväng mot bommarna eftersom jag inte kunde komma ut i hörnet så då tappade hon fart vilket gjorde att jag kom ojämnt på bommarna. Det blev lite travsteg här ibland alltså. Jag fick nog till det någon/några gånger iallafall.

Efter det var det bara avtravning på fyrkanten, i hennes svåra varv. Hon gick väldigt fint men kände också emellanåt hur stel hon var. Har haft det här problemet i flera veckor och har ingen aning om hur jag ska lösa det riktigt, men jag hoppas verkligen det blir bättre snart eftersom jag nu knappt kan rida henne ordentligt i just det varvet.

Jag kan väl säga att jag iallafall är nöjd med ridpasset. Hon var duktig.

Jo juste, Märta som var i stallet idag filmade oss lite när vi galopperade på volterna. Några kortisfilmer men tänkte klippa ihop dom i helgen så ska jag försöka komma ihåg att lägga upp dem den här gången också.


​lite skutt i paddocken för någon vecka sedan. 

Likes

Comments

Hej!

Jag försökte att blogga i typ tisdags men eftersom att appen vägrade fungera (eller ja publicera inlägget) och jag sällan sitter vid datorn numera så blev det inget. Tänkte iallafall skriva om den senaste veckan typ.

Söndag: Herregud typ en vecka sedan ju haha. Men iallafall så gjorde jag inte så mycket. Tog bussen upp till stallet där jag mötte upp Ebba. Red i paddocken tillsammans med Ebba och hennes kompis. Det var sjukt många i paddocken så lite svårt att rida ordentligt typ menmen. Det gick iallafall inte speciellt bra, men det gör det aldrig nu, Vi är väl i lite av en svacka.

Måndag: Den här dagen var kaos. Jag försov mig i över en timme men som tur är var pappa hemma och han skjutsade mig till skolan så kom bara 10 min försent ändå. Sedan i skolan insåg jag att mina hemnycklar låg hemma vilket inte var så bra då jag slutade tidigast och min syster som slutade sedan också glömt sina nycklar. Som tur är svängde mamma förbi skolan så att jag fick låna hennes.

Tisdag: I tisdags tror jag faktiskt inte att det hände någonting speciellt vad jag minns iallafall. Det var skolan som vanligt och sedan var jag bara hem och degade typ.

Onsdag: Igår var ytterligare en dag där typ ingenting hände. Eller när jag skulle hem från skolan var tågen kaos såklart. Det var typ 20 min sent så jag missade bussen och fick gå från stationen hem. Det är inte superlångt men när man är trött, hungrig och har primes som inte direkt är bästa promenadskorna så är det inte så kul.

Idag: Jaha då var vi framme vid idag då! Idag har hittills inte hänt så mycket, klockan är trots allt bara 12. Jag åkte först till skolan och var där i 1 timme, Alltså det luktade seriöst skit över hela skolan, kan inte förklara. Jag trodde att jag skulle spy helt seriöst. Så jaa, i princip hela klassen sjukanmälde sig och drog hem, inklusive mig själv då. Nej men seriöst man fick gå runt och hålla för näsan, kunde inte andas och fick kväljningar. Hur ska man då kunna koncentrera sig på lektioner? Men jag och en kompis gick i lite affärer en stund efter. Sedan erbjöd hon mig skjuts hem vilket jag såklart ville ha haha, hon måste vara galen då det är helt fel håll för henne.

Nu hade jag tänkte steka lite pannkakor till lunch typ. Är riktigt hungrig. Senare ska jag möte upp Karro någonstans när hon slutat och sedan ikväll drar vi till stallet. Det står markarbete på schemat och jag hoppas verkligen att det går bra idag.


Likes

Comments

Kom hem från London och har haft jätte kul. Var där med mamma, farmor och min faster. Vi har haft super mysig. Jag och mamma delade rum och sängen var jätte liten tyvärr, ska bli skönt att sova i min egen säng. Har sov morgon imorgon och börjar 10:10 ska bli skönt med min söndagsångest. Hade en läxa till torsdag.. Får göra den imorgon, min engelskalärare kommer inte vara glad. Måste kolla så vi inte har engelska imorgon. Omg vad tur jag har ingen Engelska imorgon. Men får nog prata med läraren om jag ser henne. Men vad gjorde vi i London då? Jo första dan gick vi till horrods och shoppade. De var dyrt där inne.. Köpte bara två saker.. Andra dan var vi och turistade, kollade på big ben och sådant annat turistit. På kvällen var vi på musikal. Vi såg mamma mia och de var så häftigt,har ju aldrig varit på musikal innan. Rekomenderar mamma mia strakt. Tredje dan var vi på oxford streth och shoppade hela dan. Fick med mig en hel del hem. Blev en hel del gånde och saker att bära kan jag lova. Sen fjärde dan ( idag) gick vi upp klockan 4 för att åka hem. Väll hemma fick jag äntligen träffa min underbara Siv <3 Siv ligger nu bredvid mig och vi ska mysa ikväll.

När jag kom hem låg ett kuvert med papper i på bordet. Kan inte berätta nu vad de är men men. Jag har en mening som beskriver mitt liv så bra. " Jag är personen som gråter och skrattar samtidigt" Jag kan ena sekunden vara så lyckligt och nöjd över mitt liv och nästa sekund kan de kännas som mitt liv är sämst och världelöst. Så växlar de hela tiden jag vet varken ut eller in. Pappa säger en sak som gör mig glad. Nästa sekund säger mamma något som jag blir ledsen av. Och nästa sekund säger en tredje person något helt annat. Just nu vill jag bara ha en bra nyhet och slippa de dåliga.

Sen är de jag. Jag är för fett... Jag hatar min kropp. Men jag vet inte vad jag ska göra åt det. Jag är för kort, Mitt hår är för mörkt , benen är för fetta ,näsan är för stor... Jag kan räkna upp hundra saker till som jag hatar med mig själv. De ända jag inte hatar är mina handleder men de är inte så att jag älskar dom heller utan dom bara är där.

Jag skulle behöva för svinna. Till ett ställe med bara nyttig mat. massa ridning och springning och folk som gillar mig.

/ en jobbig Vanja

Från London

Från förra helgen💖💖

Likes

Comments

Hemligheten jag skulle göra var att jag och Clara skulle upp och överaska ebba som fyllde år igår.Men tänkte berätta lite om ledarutbildningen. Jag var ju där vid 10 och då var jag så trött gick typ upp 8.. Vi delade in oss i grupper och började öva korografierer till uppvisningen och de gick sådär. Dom bjöd senare på godis och banan vilket var väldigt bra. Efter de åkte jag till farmor åt och ingen gör godare mat en hon. Jag kan väll även passa på att jag älskar min farmor och farfar så mycket.Efter de åkte jag då till clara och pappa körde mig ditt. Väll hos Clara började vi med en gång baka tårtan och dekorera den. Vi var väldigt stolta av den tårtan. Sen packade hon lite och så.

Sen kom Ebbas mamma och hämtade oss. Vi åkte hem till dom och skulle överaska Ebba. Hon blev jätte överraskad. Vi åkte sen och köpte pizza och godis.Väll hos Ebba åt via pizza och sen sjung vi och bjöd på tårta. Sen myssde vi typ bara3< Btw snälla någon lär Clara vad en spatel är.. På morgonen sjung vi igen och av oss fick hon ett par blåa lindor och ett pannband. Vi åkte sedan till stallet där jag agerade fotograf. Fotade Bea och Moa också. Sen var Märta i stallet vilket var jätte kul. efter de kom pappa och hämta mig.Grymt kul har vi haft.

sen har jag en liten hemlis på gång igen.. Nu vet några människor. Men hoppas jag kan berätta här snart. Dock är inget säkert enu. Men hoppas. Kan väll berätta någon gång efter london. Aja ni vet väll snart.

De skulle laggts ut i måndags..

Likes

Comments

Hej!

Uppdateringen är ju lite sådär. Vissa dagar orkar jag verkligen inte och så har det väl vart det senaste. Jag vill hitta tillbaka till att skriva om varje ridpass iallafall men på något sätt bara går det inte.

Men ja, kan väl ta lite kort om de senaste dagarna då. I torsdags efter skolan mötte jag upp Karro, vi bestämde lite spontant under dagen att hon skulle hänga med mig hem. Men aa, vi gjorde inte sådär mycket egentligen. Pappa körde upp och släppte av oss vid stallet så vi var där vid 6, alltså typ 2 timmar innan vår ridning börjar. Det var supermysigt. Vi kollade på grupperna innan, hjälpte dom i nybörjargruppen att tränsa och gjorde våra hästar fina. Sedan red vi då ett dressyrpass som gick bra. Vi övade på skänkelvikningar. Finns inte mycket att säga egentligen. Hon var fortfarande stel i vänster men ändå bättre än förra veckan.

Igår hade jag bara en lektion i skolan där vi såg film så det var väl skönt. Jag hade en riktig upp- och ner dag igår. Ville helst inte gå upp ur sängen men är glad att jag gjorde det för det blev en riktigt bra dag ändå. Efter skolan kom min syster in till kba eftersom hon också slutade tidigt så då åt jag lunch med henne och en kompis. Efter det drog min syster och träffade henne kompisar och jag och min kompis åkte runt till lite ställen och så. Vi gjorde inget speciellt egentligen, drog runt lite spontant bara men det var superkul.

Jag kom väl hem runt 4-tiden någon gång och då bytte jag om och så körde mamma mig till stallet. När jag kom var det verkligen fullt i ridhuset så fick vänta ett bra tag innan man kunde rida. Men aja, sedan red jag bara igenom henne lite i ridhuset. Det gick skitdåligt rent ut sagt. Hon kändes verkligen inte som sig själv, hon var seg och allmänt jobbig vilket hon verkligen inte brukar vara. Så nej, jag var inte nöjd. Jag hoppas verkligen att det går bättre imorgon.

Idag har jag bara pluggat tråkigt nog och det är exakt vad jag ska fortsätta göra. Tråkigt, men tyvärr nödvändigt. Så ja, antar att jag ska fortsätta med det nu så att man blir klar någon gång.


​Saknar honom så mycket, världens finaste brumbrum. 

"I will never forget you, you will always be by my side"​

Likes

Comments

Hej!

Här har det hänt en heeel del sedan sist jag bloggade. Förra veckan hade jag inte wifi under någon/några dagar, men det kom tillbaka under fredagskvällen typ.

I fredags då så följde min syster med mig till stallet konstigt nog. Hon hatar hästar, men vad gör man inte när wifi inte funkar? Så hon var med och filmade lite, kommer film senare. Jag red tillsammans med Ebba och hennes kompis Ida i paddocken. Det blev lite bomarbete och det gick bra vad jag minns iallafall.

På lördagen var det fullt upp. Först åkte jag och familjen och skulle shoppa lite. Första stoppet blev vid hööks där present införskaffades och så köpte jag även glansspray till mig själv, Efter det blev det av till ett shoppingcenter där jag fick med mig ett par jeans, en stickad tröja och en kofta. När vi sedan kom hem slog jag in presenten och sedan kom Vanja. Då blev det för mig att packa och så bakade vi också tårta och sedan gick vi till min gamla skola där Ebbas mamma hämtade upp oss. Ebba fyllde nämligen år i söndags så vi skulle överraska henne, hon hade ingen aning om att vi skulle komma.

Vi hade iallafall superkul. Vi var ensamma hemma hos Ebba nästan hela kvällen. Vi var iallafall ute och fotade lite, åt tårta, "kollade" på film och pratade massor. Vi gjorde egentligen inte sådär mycket men ja. Sedan innan vi skulle sova låg vi och pratade om massa deep saker, man kan prata om allt med dom. Sedan vid midnatt var vi såklart tvugna att sjunga för Ebba och så fick hon sitt första paket, ett par marinblå benlindor som hon blev jätteglad över.

Sedan på söndag morgon fick hon nästa paket, ett pannband med marinblå stenar på som hon också blev glad över. Så det var ju bra haha. Men jaa, sedan kom lite släktingar eller så till Ebba och så fikade vi med den överblivna tårtan. Vid 1-tiden åkte vi till stallet då. Jag och Ebba red i paddocken tillsammans med Moa och Bea. Det blev även då lite markarbete, men den här gången mer med småhinder. Vi hade som en liten kombination och sedan bara ett enstaka sockerbit.

Ridpasset gick inget vidare då alltså. Diamond var konstigt minst sagt. Nejmen uppvärmningen gick helt okej och när jag kom det det enstaka hindret gick det bra. Sedan kom jag på kombinationen och det gick bra någon gång men sedan var det flera gånger det verkligen gick skit på. Jag fick avslutat med att det gick bra på kombinationen 2 gånger till slut iallafall. Sedan skrittade vi barbacka till en gräsplätt och tog lite bilder. Fick även lov att hoppa upp på Spotten och ta lite bilder med.

Så det var hela min helg! En hel del hände ändå. Men det var en superbra helg verkligen.

Lite om igår och idag då. Eller ja, finns väl inget att säga om igår egentligen. Men idag då var jag först i skolan och sedan hemma har jag pratat facetime med Vanja flera timmar. Alltså vad gjorde jag innan jag lärde känna henne??! Nu har jag pluggat lite iallafall och planerat lite för morgondagen då jag ska och fota en tjej som hyr en häst från min ridskola. Hon står även i samma stall som Lollo som jag också kommer träffa då så det blir kul.


​En från i söndags på mig och Diamanten. 

Likes

Comments