Han är äntligen utskriven och hemma hos oss, bästa sambo & pappa ❤️
Han är väldigt trött och sliten, och mest legat nerbäddad i soffan. Men så fort han kom hem kröp alla barnen upp, även Trassel hoppade upp, och gosade i soffan. Världens mysigaste familj!
Jag har passande nog varit ledig idag och ändå fått mycket gjort trots att det varit en latdag.
Måtte vi bli friska snart så vi kan hitta på lite mer!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 16 readers

Likes

Comments

Tore blev alldeles till sig när vi båda hämtade honom på föris igår. Tillslut gick han fram till Ricke och ville komma upp och kramas. Sen vinkade han direkt till fröken och kastade slängkyssar.
När vi hämtade Tore igår fick vi se vad han gjort under dagen. Dem hade målat och såhär såg det ut 🙈

Vi åt middag tillsammans på mitt jobb då jag behövde förbi ett apotek, jag fick tag i vc och fick utskrivet penicillin i 10dagar!!! Tack och lov.
När Tore skulle sova la vi oss alla tre i sängen och jag var tyvärr tvungen att väcka Ricke efter en stund när han var tvungen att åka tillbaka till sjukhuset..

Idag hoppas vi på samma permis, så jag får hämta Rickard först, sen hämtar vi Tore och åker hem. Så mysigt! ❤️

  • 37 readers

Likes

Comments

Just nu är livet något tufft.

Tidigt i söndagsmorse skjutsade jag Rickard till akuten med feber, andningssvårigheter och smärtor i rygg. Sen dess har han varit inlagd och igår fick vi bekräftat att det är lunginflammation, en sådan sort som kommer plötsligt och är aggressiv.
Jag har såklart varit väldigt orolig men tack vare svärmor har jag kunnat hälsat på två ggr, då hon passat Tore. Han kan tyvärr inte följa dit.
Rickard mår bättre men vi vet ännu inte när han får komma hem, dom vill ha kvar honom tills han är feberfri iallafall. Hur som är han sjukskriven minst 2-3veckor.
Men efter jobbet ska jag hämta honom på sjukhuset för några timmars permis, vi ska hämta Tore på förskolan (jag tänker redan nu på hans reaktion när vi båda kommer och spec Ricke som han inte sett på flera dagar) och vi ska köpa hem mat och bara mysa en stund innan han måste tillbaka. Längtar så efter han!

Till råga på det här jag själv sjuk. Jag har nu varit dyngförkyld i över 1,5v. Det blir inte bättre, snarare tvärtom. Nu känner jag mig febrig, har konstant ont i huvudet, spec bihålor/ögon/panna. Jag har försökt få tag i vårdcentral som såklart "inte kan ta emot fler telefontider". Jag har ätit alvedon och missbrukat nässpray längre än jag får men har inget val, imorgon får jag jaga vc igen och hoppas det finns någon tid på torsdag när jag är föräldraledig. Nu har Rickard det något värre men nu smakar jag på livet som ensamstående och det är ju orimligt att få ihop pusslet, sjuk dessutom. Man får tycka lite synd om sig själv.
Snart vänder det förhoppningsvis och jag har lite mer energi :)

Hoppas ni mår bättre!

Tore får såklart sova med mamma hela nätterna nu💙

  • 55 readers

Likes

Comments

Idag är det fredag, och fredagar är alltid fredagar oavsett vad.
Rickard har för ovanlighetens skull jobbat natt och sover nu, men jag ska njuta av en ledig dag ihop med familjen efter denna inlåsta vecka, innan helg-jobb för oss båda & sen en ny arbetsvecka (förhoppningsvis frisk).

Ha en fin helg! :)

  • 126 readers

Likes

Comments

Nu har en till kämpig natt gått, men nu tror jag att jag vet anledningen till Tores oroliga, nästintill obefintliga sömn - havrevälling!
Tore är ju allergisk mot mjölkprotein och får därför mjölkfri-kost både hemma och på förskolan. (Ps. Mjölkprotein & laktos är inte samma sak.)
Tore har ju inte ätit riktig föda i veckan när han varit sjuk utan bara fått i sig välling, alltid mjölkfri då förstås.
Iförrgår tog majsvällingen slut och vi hade bara Havrevälling, jag ville av någon anledning helst inte ge den men hade inget val på morgonen. Sen fick han ju den resten av dagen och den natten trodde jag kaoset berodde på tänder. Igår fortsatte jag med havrevällingen till jag igårkväll for och handlade när Ricke kommit hem från jobbet. Jag ville inte fara och handla på dagen med Tore när han är hemma sjuk från förskolan. Men jag hade såklart gjort det iallafall om jag anat tidigare att det var havrevällingen som störde.

Han ligger verkligen och rullar runt, vrider sig, vet inte var han ska ta vägen, spänner hela kroppen, gråter, gnyr, gnäller, försöker prutta, lyckas ibland, somnar en kort stund för att vakna gråtandes och börja om.
Och inget kan man göra, våra hjärtan går ju sönder samtidigt som vi är helt slut och vill sova. Det är exakt som när han fått i sig mjölk så nu är jag nästan säker på att det är havren.

Havrevälling köpte jag för ett tag sen då den eventuellt ska mätta lite mer men då jag inte märkte skillnad så fortsatte jag med majsvälling.

Nu fick han majsvällingen igårkväll och nu på morgon så nu hoppas vi att havren ska gå ur kroppen snarast och Tore får en natt utan magsmärtor. Och att vi alla tre får sova bättre då mamman & pappan ska jobba hela helgen!

Nu har ni kanske läst en novell om havre- och majsvälling.. Ber om ursäkt för det isåfall 😌

En febrig dag i veckan 💙

  • 126 readers

Likes

Comments

Idag är jag otroligt trött efter en kämpig natt. Den ena grät varje kvart (mest troligt tänder..) och den andre snarkade som en elefant största delen av natten.
Jag blir inte heller friskare, SÅ förkyld. Snoret tar aldrig slut, hostan blir värre och huvudvärken tar över huvudet. Tore har däremot varit feberfri sen igår och åt till och med middag igår, annars har han vägrat och bara druckit välling sen i söndags. Vi får se hur det går idag.
Därför är vi hemma idag med. Jag vill att Tore ska vara kry när han kommer till förskolan, inte bara feberfri. Och imorgon har jag ledig dag så han blir hemma hela veckan.
Men jag jobbar helg och efter denna veckas vabb ser jag fram emot det!

  • 142 readers

Likes

Comments

Idag blir vi också hemma, tredje dagen. Tore var ju feberfri igårmorse men från em hade han över 39 igen.
Han gjorde ändå en hyfsad natt, men sover ju såklart mellan oss. Jag tycker det känns bättre när han är sjuk meeeen sen måste han till sin säng. Sover verkligen inte gott med han bredvid, om än det är mysigt.

Denna morgon var han feberfri igen så nu håller vi ännu en gång tummarna för att det förblir så. Vi fortsätter kurera hemma - dvs snyta oss i sinne, få i oss massa vitaminer och andra hjälpmedel för att bli friska.

Imorse drack Tore välling i hörnet i soffan som varje morgon, bredvid kossan såklart. Bredvid kossan satt jag och drack te. Sen kröp han över kossan och satte sig här. Världens bästa lilla kille 💙

  • 153 readers

Likes

Comments

Den här fina killen gjorde en ovanligt bra natt, speciellt för att vara sjuk dessutom. Han var kokhet när jag kände på honom flera ggr inatt men var feberfri nu på morgon så vi håller tummarna att det går åt rätt håll. Han springer runt mer idag iallafall.
Jag känner mig inte heller febrig, förkylningen är så dryg bara. Men det går väl över snart.
Nu ska vi fortsätta kurera oss!

  • 174 readers

Likes

Comments

Vi har haft en jättemysig helg med min kusin, Isabelle. Bland annat hälsade vi på Rickards farmor i Malå, alltid lika mysigt det också. Helgen sprang ju som vanligt förbi och tyvärr blev vi sjuka. Tore har feber och är förkyld så idag vabbar jag. Det blir förmodligen vabb imorgon också då han gärna ska vara feberfri minst ett dygn (visst..?) och äta som vanligt osv. Det är ju helt rimligt.
Det är ju alltid lite jobbigare att ta hand om en liten sjukling när man själv inte mår bra, men det går! En annan sak var det när jag var magsjuk i vintras hehe..

Så idag gör vi inte många knop - vi kurerar, myser, och jag ska försöka underhålla liten så gott det går. 🤒

  • 190 readers

Likes

Comments

  • 251 readers

Likes

Comments