Torsdagen avslutades med utbrott för Tores del, och fredagen började likadant. Då började jag googla "18 månaders, utbrott" och fick ganska snabbt förklarat för mig att det är en fas som många beskrev exakt likadant. Jag blev mest glad och lättad att det inte var något allvarligt fel 😅

På kvällen efter plugg med basgruppen lämnade jag killarna hos svärisarna och for hem till Hanna för en massa tjejsnack och massa gott tilltugg med henne och Frida. Så trevlig kväll & det måste verkligen göras oftare. Fina vänner får man ju inte nog av!

I lördags pluggade jag och försökte ta igen "vab-dagar" (när man pluggar på distans kan man ju inte få ersättning för vab utan är bara hemma och får plugga när man får tid) och på kvällen var Tores kusin Axel här med föräldrar på Mello-mys.
Igår var Rickard iväg och tränade/klippte av sig lejonmanen så pluggade ett tag vid lunch när Tore sov. Sen kom fastrar, farbror och kusin Axel hit för en stunds lek innan vi åt middag på pizzeria, och resten av kvällen blev lugn i soffan.
Jag kände redan igår em att Tore var hängig, varm och gjort nr 2 tre ggr) och igårkväll och idag har han. feber + dålig i magen. Så, vi fortsätter vabruari.. jag hoppas att det är pga tänder och inte något magvirus!

Jag kan inte låta bli att bli väldigt stressad över plugget för det blir verkligen inte samma sak att plugga när han sover eller kvällstid.. men det får lösa sig helt enkelt!
Försöker tänka att jag bara måste ta mig igenom denna kurs, sen blir det studieuppehåll.

  • 34 readers

Likes

Comments

Vi hade en fin helg jag och Tore, Ricke var på fest i dagarna två så han såg vi inte alltför mycket av.
På lördagen hann vi iallafall med en lunch på stan, när Ricke for iväg och Tore sov i vagn strosade jag runt på stan och hittade lite smått & gott. Sen handlade vi lite innan kvällen spenderades hos Tores farmor och farfar. Vi åt tacos och såg mello med Tore sovandes på övervåningen.
I söndags gjorde vi något jag längtat efter, vi tog med Tore till badhuset för första gången! Och det blev succé som vi anat, han älskar vatten och var så glad i vattnet.

På eftermiddagen jobbade Ricke, Tore sov och vi myste hemma, vi åt hamburgare hos svärisarna och sen for jag på bio med Karin & Anna. Fifty shades darker.. tvåan var nog bättre än ettan faktiskt!

I måndags började nya kursen, är lite överväldigad med info just nu men även lätt stressad då Tore haft feber sen i måndags och är alltså hemma med mig = bara tid att plugga på dagen när han sover. Och kväll när Ricke är hemma såklart. Men hoppas Tore är frisk och kan fara till föris imorgon så jag får komma igång ordentligt. Tore har varit på förskolan 4 dagar i februari hittills.. vabruari var det ja!

  • 123 readers

Likes

Comments

Så himla kul att jag såg fram emot en solig, skön promenad till sjukhuset idag, men fick uppleva allt annat än det😅
Det var ju för det första storm, och total motvind. Sen var det isbana halva vägen då det blivit så varmt, och dessutom översvämningar här och där. Till råga på det hade jag sammandragningar non stop.
Besöket hos barnmorskan gick iallafall mycket bättre och det var ju skönt.
Urinprov jättefint, järnvärde var samma som sist så fortsätter nog med järntabletterna, hjärtljud låg på 150-156 och dagens sf-mått var 26, imorgon går jag in i vecka 30.
Jag anade att magen är lite mindre nu än med Tore men det var marginellt, hade sf-mått 27 i vecka 28 då.

Jag mår överlag väldigt bra förutom det vanliga, ont i svank, sammandragningarna kommer ofta och är många, och nästäppan vill aldrig gå över.

Tänk att om ca 10 veckor har vi en till familjemedlem❤

Bild från häromdagen, vecka 29.

  • 153 readers

Likes

Comments

Det är som sagt lite tufft med Tore nu, efter magsjukan sover han så dåligt och vi vet inte varför. Magen? Växtvärk? Tänder?
Efter magsjukan är han också så frustrerad och vi har så svårt att förstå han. Jag tycker det är väldigt jobbigt då det påminner om bebistiden och man inte "kände" han riktigt, man visste inte vad han ville när han skrek eller grina och inget dög.
Tore bryter ihop för minsta lilla, slänger sig på golvet och sparkar länge länge, eller puttar bort oss, slänger ALLT som kommer i hans väg, försöker slå oss. Så man gruvar sig varje gång man t.ex behöver säga ifrån.
Det här gör att man såklart funderar på hur det ska gå när Tores syskon kommer till världen om ca 10 veckor.. men jag försöker tänka att det går över snart, och att det bara kan bli bättre. Önskar innerligt vi kunde förstå och hjälpa honom bara.

Jag vet inte hur många gånger han vaknade inatt och hur lite vi sovit alla tre, men han var tack & lov nöjd hela stunden från att jag väckte han till jag lämnade honom på förskolan.

Jag har sen ätit havregrynsgröt med jordnötssmör och mjölk, en favvo, och en kopp kaffe var nödvändigt.
Nu ska jag sätta mig i köket med datorn och böcker och gå igenom nya kursen , i eftermiddag blir det introduktion över nätet! Jag tror det blir roligt men tufft, förra kursen var mer diskussion & tänk och det här blir typ bara ren fakta.
Vid lunch ska jag även promenera till sjukhuset för koll hos BM :) batteriet har lagt av i Volvon men det gör mig ingenting idag, solen skiner och det är 5+ så det blir nog härligt för den här tunga kroppen, och knoppen.

  • 165 readers

Likes

Comments

Vi älskar den här lilla killen mest i världen. Mer än livet.
Men han gör oss gråhåriga ibland😅 förutom med sin starka vilja och beslutsamhet, så dessa nätter där han inte sover. Magsjukan var jobbig nog, nu har vi haft två nätter av skrik i flera timmar pga krånglig mage eller tänder. Så det är ju omedvetet från hans sida, och väldigt synd om han. Men frustrationen kan man inte rå för. Vi tog han halva natten var i soffan inatt så vi både fick sova några sammanhängande timmar var i vår egen säng. Det handlar om team-work✌🏻💑
Sen går självklart frustration/trötthet/irritation ut över varandra ibland, som föräldrar, men det är ju helt naturligt och så länge det går över!

Som sagt, förutsättningarna har varit ganska dåliga första veckan som student och att hoppa in sista veckan av fyra i kursen. Men skriftlig inlämning är inskickad och väntar på godkännande, seminariet imorse verkar ha gått bra och jag är nöjd med min insats. Så nu är denna kurs förhoppningsvis klar & jag tar nu välbehövlig helg inför ny kurs på måndag!
Hoppas på frisk, nöjd Tore och en helg med lite mer energi och uppladdning ❤

  • 220 readers

Likes

Comments

Mycket har hänt på en vecka, samtidigt har lilla familjen knappt lämnat huset sen förra onsdagen, en hel vecka.

Förra tisdagen låg jag sjuk i något influensa-liknande trots vaccin. I onsdags blev Tore magsjuk (en av mina största rädslor för er som inte känner mig). Stackars älskade lilla kille. Han blev så ledsen varje gång det kom upp. Och trött. Men tack och lov inte mycket feber eller uttorkning trots att det knappt gick att få i han vatten.
Det blev rätt långdraget, vågar knappt tro det är över än eller att jag och Ricke klarat oss. Jag tycker dock jag hanterade det tusen ggr bättre än jag trodde jag skulle göra. Hade även turen att ha Ricke hemma torsdag-fredag när det var som värst, annars hade jag nog varit gråtfärdig. Min sambo har varit underbar.

Jag har tvättat händerna så jag har sprickor och sår. Jag har använt klorin på övervåningen på i princip allt 2-3 ggr per dag. Jag har ställt ut leksaker i minusgraderna. Även täcken och kuddar varje dag. Vi har tvättat i sinne, varje dag. Sängkläder och handdukar har tvättats i 90grader varje dag. Bergen med kläder i tvättstugan är galen. Slängt tandborstar. Kokat nappar och flaskor. Badat/duschat Tore och oss varje dag. Ricke&Tore har sovit i soffan i 6 dagar, jag i gästsängen. Och för att inte tala om min ständiga oro och stress att även vi skulle bli smittade. Men det var väl passande att börja bearbeta psyket för det här samtidigt nu när jag kom på in utbildningen.. 

Igår bestämde vi oss för att sova i sovrummen igen. Tore vägrade sova och grät i ca 45 min, jag lyfte sen över han till sitt rum och säng men skulle prompt komma till oss rätt tidigt, när vi lagt oss. Resten av natten blev en rätt vaken natt, Tore var väldigt ledsen och verkade hungrig/ont i magen. Efter välling somnade han om närmre 05 och sov till innan 07.
Då Tore varit hemma flera dagar efter magsjukan och åt rätt normalt igår så blev det förskolan idag. Hoppas med hela mitt hjärta vi får slippa det här resten av terminen. Nästa vinter får han vara hemma med mig och lillis när det går igen.

Jag har alltså inte haft bästa förutsättningarna den första veckan som student.. blir väldigt glad om jag blir godkänd på den skriftliga inlämningen som är inskickad och morgondagens seminarium, då jag kom in två veckor sent och enbart varit delaktig en vecka innan kursslut. Sen ska jag fixa nästa kurs innan det blir studieuppehåll för mammaledighet!  • 238 readers

Likes

Comments

Livet tog sig en vändning när jag fick ett oväntat samtal i fredags. Jag trodde det var försäkringskassan som beslutat om jag skulle få graviditetspenning pga tungt jobb, istället var det Umeå universitet som ringde och sa att jag fått en sen plats till Sjuksköterskeprogrammet här i stan, på distans via Umeå. Jag såg innan jul att jag var reserv men hade helt tänkt bort tanken på att jag skulle kunna bli antagen senare.
Jag var tvungen att svara direkt och tackade ja, efter att ha frågat hur det kan lösas med mammaledighet om några månader. Att plugga på distans med Tore och en nyfödd hemma i höst känns inte som något alternativ för mig, jag behöver fara till skolan och koncentration.
Det får bli studieuppehåll i april/maj men tills dess ska jag klara av 2 kurser!

På jobbet sökte jag tajmat nog en annan tjänst en vecka tidigare så var såklart tvungen att berätta detta för cheferna, det gick jättebra! Blir det så att jag får tjänsten hade dem ju ändå lagt ut ett vik på mig direkt iom mammaledigheten, och vill jag plugga efter mammaledigheten nu får jag ta tjänstledigt.

Så allt har löst sig och jag får nu testa på detta och se om det känns rätt för mig, då jag pratat om det här i så många år. Just nu är jag så peppad och tacksam för allt stöd och pepp jag kan få.

  • 373 readers

Likes

Comments

Godmorgon söndag!

Fördelen med att ha en liten som inte är direkt morgontrött är att man t ex hinner duscha, veckohandla, städa och sätta igång tvätt innan 09. Det var igår & då var jag ganska nöjd.
Men idag vaknade han redan 05 och jag var sådär sugen på att gå upp då, så efter en timmes (helt allvarligt) grinande/sparkande/skrikande/kastande nappar i sängen så ställde Rickard klockan några min fram för att Tore ska förstå att man kan gå upp när den ringer. Och tvn sätts inte på förrän en viss tid så han inte tror att han kan vakna när som och få se på tv.

Anledningen till att han vaknat tidigare senaste veckan beror förmodligen på att vi förkortat sömnen dagtid och det tar vi nog bort nu. Det har gett total tvärtom effekt och Tore sover ca 10h på natten och 1,45 på dagen, vår livliga kille behöver mer. Han får sova det han behöver dagtid och natt framöver så får vi se hur det går.

  • 409 readers

Likes

Comments

  • 413 readers

Likes

Comments

  • 418 readers

Likes

Comments