Jag har hunnit mysa ordentligt med min lillkille (fast han är inte så liten längre..), solen skiner och nu när jag lämnat Tore på föris och ätit frukost är det dags att ta tag i tentaplugget. Fortfarande bara ångestfyllt. Men ikväll kommer vår favorit hem❤️

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

  • 16 readers

Likes

Comments

  • 32 readers

Likes

Comments

Tores favoriter är Babblarna, som dom även jobbar mycket med på förskolan. Dem här har han ritat på och fått med hem. På baksidan av varje står en egen, liten ramsa om varje babblare. Något ännu roligare är att han blivit intresserad av böcker, och då såklart endast babblarna. Han säger hittills "Diddi, doddo och bibbi" och hämtar böckerna när han vill att vi ska läsa. Då ger han oss böckerna, hoppar upp i soffan bredvid, drar ibland upp filten över benen och lutar huvud mot oss och så börjar vi läsa. Så gullig att jag går sönder.
Tore är ju en väldigt aktiv, busig, vild och typ aldrig still, därför blir det extra mysigt när han faktiskt vill lyssna på boken och sitta still en stund.


Förra veckan slog magsjuka till på föris igen, denna gång även personal, så beslutet att hålla Tore hemma torsdag-fredag var inte speciellt svårt om än det "drabbade" plugget rätt så ordentligt. Nu är den vidriga sjukdomen förhoppningsvis över..

I fredags firade vi svärfar som fyllde år i helgen. I lördags blev det mer plugg, en sväng till pulkabacken & hockey med mina killar. I söndags åkte mannen i huset till Österrike med jobbet, jag pluggade medan Tore var hos farmor och farfar, sen blev vi bjudna på grillade hamburgare innan vi for och handlade och gjorde kväll.
Igår var Tore tillbaka på föris, och jag pluggade här hemma med två från klassen. Både trevligt & lärorikt. Nu sitter jag ännu en dag med plugg, och pendlar mellan pepp och ångest. Ungefär 4718174 ggr om dagen hehe.
Det ska nötas arbetsbok, målbeskrivning och gamla tentor.

  • 32 readers

Likes

Comments

Tore är ju ännu så liten, men ändå så himla stor när man tänker på han/hon i magen. Såhär har vi haft mys i soffan på morgon, Tore har varit så gosig och bebis har varit vild, i vanlig ordning. Ibland blir jag så nyfiken på vem som bor därinne att jag blir tokig! Med Tore visste vi ju att det var en pojke och när vi tänker på det nu är det såå konstigt att inte veta. Men oj vilken överraskning det blir den dagen❣️

Nu är Tore på förskolan & jag har ätit grötfrukost, dags att ta sig an plugget med en kopp kaffe.

  • 114 readers

Likes

Comments

Dagarna går lite i ett nu.
Önskar jag kunde skippa tentaplugget bara hehe, ångesten är nämligen total inför tentan.

Graviditeten fortsätter i samma anda som senaste veckorna, kaaaanske att det går lite bättre att andas nu. Jag försöker som sagt njuta av graviditeten för det kan vara sista gången jag är gravid, men samtidigt vill jag bara att bebis ska komma nu, för jag är ganska less. Men för pluggets skull får han/hon gärna stanna 3veckor till. Jag/vi har faktiskt inte förberett något här hemma än heller. Idag går vi in i vecka 35 ❣️

Det som förändrats nu är väl mitt järnvärde, jag vet inte hur jag låg från början men det senaste jag vet är 117 och 110, nu ligger jag på 100 och depåerna är även låga men än är det inte läge att fylla på dom. Dessa värden säger mig egentligen ingenting men tröttheten är overklig, jag är mer eller mindre tillbaka till början av graviditeten. Det spelar ingen roll hur mycket eller lite jag sover. Jag hade behövt kvällarna till att plugga, när Tore somnat. Men igår somnade jag 20:30, så kvällarna försvinner tyvärr.Några framkallade bilder som ska in i Tores "familjebild" på förskolan.

  • 132 readers

Likes

Comments

En helg med familjetid, solsken, lek ute, plugg, mello med vänner, möbelmontering, lunch med vänner osv.
Den här helgen tror jag blir lite lugnare. Igår gjorde vi inte mer än att busa med Tore, äta middag och se hockey. Nu har jag legat vaken sen 05:40 denna lördagmorgon... är inte speciellt trött och mina killar (främst den yngsta) vaknar nog när som.
Idag ska jag försöka få in lite anatomi och fysiologi i huvudet, om än det känns som man bara tragglar konstiga ord. Ikväll ska vi på middag och mysa hos hans svärisarna, det var alltför längesen ❤

  • 171 readers

Likes

Comments

Jag hinner verkligen inte med livet nu, som vanligt.

Graviditeten tar all min energi, varje dag är verkligen en kamp för min rygg och mina lungor. Det är fortfarande så tungt att andas och sitta/ligga i någon som helst bekväm position. Men nu börjar tröttheten blir väldigt jobbig också, järnvärdet är alldeles för lågt och barnmorskan frågade imorse om jag orkar vara vaken något alls under dygnet. Nu inväntar jag provsvar på blodstatus och eventuellt blir det att fylla på järndepåerna.

Plugget går väl framåt men inte så mycket som jag vill. Jag vill bara sova och har jättesvårt att koncentrera mig just nu, vet inte om det också är pga graviditeten. Jag är alltså något ångestfylld inför kommande tenta om 2,5 vecka..

Annars rullar livet på. Jag har gått in i v34 och längtar verkligen mer än nånsin efter vår andra lilla stjärna ⭐️💛
Men jag vet att veckorna dit bara kommer försvinna och jag kommer inte hinna med dom heller!

  • 192 readers

Likes

Comments

Faster Charlotte skickade en del bilder från helgen i Härnösand och här är två från dopet på charmören.

Igår var jag på skolan första gången (missade ju introt då jag kom in sent) och övade HLR, jätteroligt och skönt att komma ut och göra lite praktiskt och ta en paus från inläsning till tenta. Himla roligt att träffa några i klassen också.
Idag skulle jag varit på KTC och övat blodtryck, puls, bäddteknik osv men jag tog beslutet att missa det och ta det senare, då vi fick veta att magsjuka går på förskolan igen. Planen är att han får vara hemma resten av veckan om vi lyckas lösa jobb och mina fältstudier. Jag ska ju nämligen spendera torsdag-fredag på en avdelning på sjukhuset och följa undersköterskor och sjuksköterskor. Mycket spännande!

Jag orkar bara inte med en vecka till av det eländet och oddsen att jag ska klara mig denna gång också känns inte så höga. Jag avskyr magsjuka redan som det är och att bli det som höggravid och med mitt mående just nu känns bara vidrigt.
Nu kan ju Tore dock redan vara smittad men det är bara att hålla tummarna ✊🏻

  • 305 readers

Likes

Comments

SF-mått var 31 idag så magen har växt ordentligt sen sist, vilket är meningen nu. Hjärtslagen låg i snitt på 147. Måste dock öka järntabletterna för där var värdet kasst..

Jag vet att jag kommer "sakna" magen men senaste två veckorna och nu så är jag mest bara less och längtar tills liten vill komma ut. Jag kan inte minnas att det var såhär med Tore? Och med honom var jag dessutom större/tyngre.

Ryggen har fortsatt på samma spår, svanken är det största problemet. Det är jättetungt att andas och jag hittar absolut inte någon position som är bekväm, ingen alls. Sover just nu bara på sidorna vilket jag tror är vanligt för höggravida. Kan inte ligga på rygg ens 1 minut innan jag mår illa och får panik. Annars har jag halsbränna till och från, men har upptäckt Novalucol denna graviditet 👍

Bebis i magen verkar dock må hel-bra, fortfarande lika stark och vild. Men jag tycker faktiskt jag får sova lite mer nattetid nu, det är mer än behövligt.

  • 312 readers

Likes

Comments