Jag och André har köpt en helt ny säng och det enda som fattas är prydnadskuddar och överkast! André gillar mer basic färger som svart,grått och vitt.Men jag tycker att det vore fint med plommonlila eller petrolgrön! Vilken skulle matcha bäst vår gråa sänggavel?

Eller

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Sen jag var liten hade jag alltid velat vara Lucia. Jag minns när jag gick i min grundskola och de skulle bestämmas vem som skulle vara Lucia. Trots att jag var så liten minns jag än kommentarerna vi fick. Vi passade tydligen inte att vara Lucia för att vi var mörka eller mörkhåriga. Jag minns att jag var så upprörd över det och gick hem och pratade med mina föräldrar. Mina föräldrar framförallt min pappa då berättade om Lucia och sa att hon var från Sicilien där han kommer ifrån. Han sa att hon inte alls var blond som tjejerna i min klass påstod. Nästa dag berättade jag att Lucia inte alls var blond och att hon var från Sicilien. Jag kan säga att många trodde inte på mig...

Än idag tänker jag på den här händelsen och hur så unga flickor kan exkludera andra barn för att enligt dem har det inte rätt utseende. Och hur lärarna runt om inte reagerade. Jag minns att en lärare till och med sa att Lucia var blond.

Det jag vill komma fram till med de här inlägget att jag tycker att varje person som vill vara Lucia ska få vara det och inte bli diskriminerad pga hudfärg, hårfärg, kön eller funktionsvariation. Jag tycker verkligen skolan och samhället borde ta tag i det och inkludera ALLA. Jag vill inte att ett barn ska känna det jag kände eller andra tjejer i min klass kände. Det är inte ok att lärare och barn exkludera icke-vita människor. Och jag kan säga att detta har inte förändrats eftersom min lillasyster som gick i samma skola som mig fick SAMMA kommentar. Ni som säger att rasism inte finns i Sverige förklara för mig varför jag och min syster och andra barn exkluderas från att vara Lucia bara pga vårt utseende! Hur kan det vara annat än rasism?

Likes

Comments

Förra året testade jag en menskopp för första gången! Det gick inte så bra eftersom att jag inte kunde få in den. Men den här sommaren testade jag igen då jag skulle ha min mens under tiden vi var på semester. Denna gång använde jag mig av vaselin och lyckades få in den. Jag tycker att det gör ont att föra in den första gången men sen så blir det lite lättare. Det svåraste med menskoppen är nog att ta ut den eftersom det blir vakuum. Plus så gör det ont att ta ut den om man har långs naglar :/. För att jag skulle kunna få ut den var jag tvungen att sätta mig på huk och krysta samtidigt som jag drog ut den. Ibland så klarade jag inte ens det själv och då fick mig pojkvän ta ut den...
Jag fick även alltid ta bort den i duschen för annars kom det blod överallt

Menskoppen är bra och bekväm när den är i men det gör ont när man väl sätter in den eller tar ut den. Annars är det jättebekvämt och man känner knappt av att man har mens. Den är även perfekt när man ska bada!

Man kan säga att jag tycker att den är både bra och dålig. Jag skulle inte använda menskoppen vardagligen men jag skulle använda den när jag har mens och vill bada.

Likes

Comments

Sämsta servicen och kundbemötande

I onsdags när vi skulle handla en julklapp så fick jag och min pojkvän uppleva sämsta servicen!. Vi hade fått rabatt i den butiken och då tänkte jag att det var perfekt för att köpa en julklapp. När vi kommer fram till butiken tittar vi runt och väljer ett paket. Vi frågar säljaren om hjälp eftersom paketet var slut ute och det fanns bara visningsexemplar ute. Hon hjälper oss och säger att hon ska gå hämta paketet i lager. När hon är påväg till lager börjar hon istället hjälpa en annan kund vilket jag tycker är respektlös när man redan hjälper en kund. Sedan efter ett tag går hon in i lagret och hämtar paketet. När vi sedan ska betala vet hon inte ens vad vi ska visa för att vi ska få rabatten. Jag säger till henne att man behöver bara visa en app. Vi blir klara med köpet och sedan när vi går ut från butiken ser jag att det är fel paket vi har betalat för! Paket vi skulle köpa kostade 245kr och hon gav oss ett paket som kostade 450 kr. Vi går in i butiken och berättar att hon gav oss fel paket. Hon säger att hon ska fixa det.

MEN när hon väl scannar in kvittot säger hon att jag kan antingen få mellanskillnaden på ett presentkort ELLER köpa en produkt! Jag och min pojkvän André blir helt chockerade eftersom det är HON som gav oss fel paket. Både jag och André jobbar inom serviceyrken och vet att när man själv gör fel kan man inte bestraffa kunden. André säger då till säljare att man måste göra undantag vid sånna här fall när säljaren gör fel. Hon säger fortfarande samma sak och då säger jag att jag får ta det vidare med hennes chef. Efter att jag säger det ringer hon en kollega och gör en retur men poängterar fortfarande att det är fel! Sen när vi ska köpa det paketet vi ville ha från början tyckte hon att vi inte skulle ha rabatten då vi redan hade förbrukat det på första köpet. Men då jag säger till henne att jag ska ha rabatten eftersom det var produkten vi ville ha från början. Efter allt tjatandes fick vi äntligen den produkten vi ville ha och för rätta priset.

Jag tycker det otroligt tråkigt när man får uppleva så dålig service och kundbemötande det förstör verkligen deras varumärke. Jag har tidigare gillat deras varumärke eftersom de inte testar på djur. Men efter denna händelse kommer jag förmodligen aldrig att handla där igen.

Likes

Comments


Idag drack jag världens godaste juice! Ni måste testa detta hemma😍

Juicen består av
Kiwi, annans, grönt äpple och grönkål!

Likes

Comments

Jag vill så gärna skaffa barn men är så rädd för smärta. Därför vågar jag inte födda vaginalt eller göra kejsarsnitt. Efter att jag satt in min hormonspiral känns det som att min rädsla har ökat då det gör så ont😭😭😭

Om det skulle finnas en möjlighet skulle jag verkligen vilja ha en surrogat. Dock känns det tråkigt att man inte får känna barnet i magen.

Eller så önskar jag att André skulle kunna föda våra barn. Han har själv sagt att han skulle gärna göra det istället för mig. Men tyvärr så går det inte.

Likes

Comments

Idag var jag hos gynekologen för att kolla upp min spiral. Då bestämde hon att jag skulle boka tid med annan läkare för att göra ultraljud. När jag skulle boka tid fanns det inga lediga tider förens november. Dock fanns tider tidigare om jag ville ha en manlig gynekolog. Men jag känner mig inte riktigt bekväm med det. Det känns bara lite konstigt att en annan man ska vara där och pilla 😬 Jag blir redan nervös när en kvinna gör det så... kan ej tänka mig hur de skulle bli med en manlig.

Min pojkvän är inte heller så förtjust i den tanken. Enligt honom är det för att han tycker att en annan man ska liksom var där nere. Men men när jag föder våra barn så kommer de säkert dyka upp någon manlig gynekolog.

Jag är iallafall inte helt stängd för det men jag skulle föredra en kvinnlig gynekolog.


Likes

Comments

Jag gjorde ett litet test på Facebook för skoj skull. Och det här blev resultaten haha. Jag Hr länge velat göra ett sådant test då min familj är väldigt "blandad" och de har flyttat runt en del i världen. Min pojkvän André skulle också vilja göra det så vi får se om vi gör det någon dag :). Tror ni att dessa DNA-test som man gör på laboratorium stämmer till 110 % ? Min fader är tror inte alls på det. Men jag tror att han ej tro på det då han vill vara 100 % italienare 😂

Btw är vi i Grekland just nu och jag har fått höra att jag ser grekisk ut! Kanske det dyker upp på DNA-testet


Här kommer iallafall resultaten från Facebook

Likes

Comments

Idag är det min mormors födelsedag! De flesta som känner mig vet att jag är väldigt nätar min mormor. She is my extra mom!

Idag så lagade min pojkvän André middagen 😍 Det blev sötpotatis,kyckling , tomat och basilika , tzatziki , spetspaprika och jag åt oumph istället för kyckling.

Här kommer lite bilder :)

Likes

Comments

Tittade nyligen på Therese Lindgrens vlogg där hon berättar att hon har varit hos gynekologen och ville veta om hon hade endometrios. När gynekolog får höra om hennes symptom säger hen " Ja men det måste vara endometrios". Och då svarar Therese "Ska du inte undersöka mig?". Och då svarat gynekologen "Det kan jag göra väl". Therese upplevde iallafall att hon fick inte tillräcklig med hjälp och jag tror att många personer känner samma sak som henne.

Jag har själv diagnosen endometrios och har knappt fått någon hjälp. När jag var hos gynekologen bad hon mig GOOGLA om jag ville veta om endometrios. Hon kunde inte ens ta sig tiden att förklara vad det var. Hon sa enbart att de kommer vara svårt att skaffa barn för mig. Jag var 18 år då så ni kan tänka er hur jag mådde då.

Idag har jag även satt in hormonspiral eftersom de ska "hjälpa" vilket det inte har gjort för mig. Min mens varar i ÅTTA dagar nu och smärtan är bara mer.

Jag tycker att det är så otroligt viktigt att alla delar med sig sin historia för att uppmärksamma denna kvinnosjukdom! Idag finns det inget botemedel just för att kvinnosjukdomar inte uppmärksammas. Vi måste ändra detta inte bara för oss själva utan även för att våra döttrar inte ska få uppleva denna smärta och förminskning av vården.

Likes

Comments