Idag är det min mormors födelsedag! De flesta som känner mig vet att jag är väldigt nätar min mormor. She is my extra mom!

Idag så lagade min pojkvän André middagen 😍 Det blev sötpotatis,kyckling , tomat och basilika , tzatziki , spetspaprika och jag åt oumph istället för kyckling.

Här kommer lite bilder :)

Likes

Comments

Tittade nyligen på Therese Lindgrens vlogg där hon berättar att hon har varit hos gynekologen och ville veta om hon hade endometrios. När gynekolog får höra om hennes symptom säger hen " Ja men det måste vara endometrios". Och då svarar Therese "Ska du inte undersöka mig?". Och då svarat gynekologen "Det kan jag göra väl". Therese upplevde iallafall att hon fick inte tillräcklig med hjälp och jag tror att många personer känner samma sak som henne.

Jag har själv diagnosen endometrios och har knappt fått någon hjälp. När jag var hos gynekologen bad hon mig GOOGLA om jag ville veta om endometrios. Hon kunde inte ens ta sig tiden att förklara vad det var. Hon sa enbart att de kommer vara svårt att skaffa barn för mig. Jag var 18 år då så ni kan tänka er hur jag mådde då.

Idag har jag även satt in hormonspiral eftersom de ska "hjälpa" vilket det inte har gjort för mig. Min mens varar i ÅTTA dagar nu och smärtan är bara mer.

Jag tycker att det är så otroligt viktigt att alla delar med sig sin historia för att uppmärksamma denna kvinnosjukdom! Idag finns det inget botemedel just för att kvinnosjukdomar inte uppmärksammas. Vi måste ändra detta inte bara för oss själva utan även för att våra döttrar inte ska få uppleva denna smärta och förminskning av vården.

Likes

Comments