Header


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vanessa Anne Hudgens, född 14 december 1988i Salinas,Kalifornien och är en amerikansk skådespelare och sångerska. Vanessa har en syster som heter Stella (född 13 november 1995) som också är skådespelerska.

Hudgens medverkar bland annat i High school musical-filmerna, som blev en stor succé över hela världen. 

I High school musical så spelade hon rollen Gabriella Montez och blev världkänd över hela världen eftersom att high school musical blev dem största filmerna i hela världen för att så många hade kollat på den... 

Vanessa sa såhär: " Jag tror att alla har fastnat för den eftersom att det är en musikal och musik är ju något som alla älskar! " 

 Det stämmer ju eller hur?

Hudgens steg till framträdande spelar Gabriella Montez i High School Musical-serien. Hudgens har också medverkat i olika filmer och tv-serier för Disney Channel. Hon hade sin långfilmsdebut i 2003 filmen Tretton, en tonårsdrama där Hudgens hade en biroll. Hon hade konventionell framgång efter lanseringen av High School Musical-trilogin, och hennes förhållande med motspelare Zac Efron var kraftigt publicitet. Hennes framträdande i serien hjälpte till att göra henne ett känt namn. Sånger från filmerna chartrade också över hela världen, med låten "Breaking Free" topp inom topp 10 på Billboard Hot 100. Detta ledde till Hudgens släppa sitt debutalbum, V, den 26 september 2006, som trädde Billboard 200 på nummer 24 , och senare certifierad Gold. Hennes andra album, Identifierad, släpptes den 1 juli 2008 i USA. 


Likes

Comments