YouTube
vanessa helene
Subscribe

Hej bloggen


Jeg har jo for omkring 2 måneder siden skrevet et indlæg omkring efterskole. Jeg har virkelig lyst til at komme på efterskole og jeg vil gerne afsted. så vi begyndte at undersøge det og det endte så med at vi udfyldte en tilmeldingsblanket. Så bagefter sendte vi den afsted til efterskolen.


Så sket der det fantastiske at jeg igår modtog en e-mail fra skovlundefterskole. i mailen stod der at jeg var blevet optaget på efterskolen. Jeg er så glad og jeg glæder mig utroligt meget. Jeg er allerede begyndt at ønske mig lyskæder og alt muligt hyggelige ting. Jeg er så glad for at mit ønske om efterskole er gået i opfyldselse. Jeg glæder mig allerede mega meget til at skal afsted.


jeg vil holde pause fra skøjtning næste sæson, men jeg vil stadige skøjte når jeg er hjemme og selvfølglig vil jeg nok stadige løbe privat konkurrencer. Jeg vil indrømme at uanset hvor meget jeg glæder mig, vil jeg ikke kunne undvære kunstskøjteløb.


Skøjteløb har været en del af mit liv i 8 år og derfor vil jeg nok ikke kunne undvære det helt. Jeg elsker også sporten helt vildt, men efterskole er noget af det, som vil være en oplevelse for livet. Så jeg vil nok sige at det ikke gør det store for mig, at skulle holde pause for at tage på efterskole. Det er nok fordi at jeg stadige kan skøjte, når jeg er hjemme fra efterskolen og jeg kan stadige deltage i privat konkurrencer.


Så det er hvad jeg skal efter sommer ferien. Jeg skal tage 9. klasse på skovlund efterskole.

KNUS

V <3

Design din blog - vælg mellem masser af færdige skabeloner på Nouw, eller lav din egen: "peg og klik" - Klik her

Likes

Comments

hej bloggen


idag vil jeg lige dele en opskrift med jer.


Ingredienser

Ca. 10-20 stk.

Dej
Korn af ½ polynesisk vaniljestang ( kan bruge vaniljesukker)
65 g lyst rørsukker
100 g hvedemel
3 æg, str. L
65 g smør
¼ l letmælk

Fremgangsmåde

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv. Brug kniven til at mase kornene sammen med lidt af sukkeret på bordet, så kornene skilles ad.

Bland det hjemmelavede vaniljesukker med mel og resten af sukkeret og pisk det godt med alle æggene, til dejen er glat og helt uden klumper.

Tag en pande, der er ca. 28 cm i diameter, og smelt smørret på den.

Pisk det smeltede smør i æggemassen lidt ad gangen. Pisk til sidst mælken i, og pandekagedejen er klar til brug.

Kom dej på samme pande, vip den, så dejen fordeler sig og steg pandekagerne ganske kort ved god, stærk varme, til de tager farve. Vend og gentag på den anden side.

Bag resten af pandekagerne, og server dem med god is, marmelade og/eller sukker.jeg håber i har det fatastisk og jeg undeskylder for min fraværelse her på bloggen. jeg har haft lidt meget for i skolen og har haft gang i en masse.


knus vanessa

Likes

Comments

Hej

Ingredienser
ca. 60 stk.

Opskriften gælder for 1 portion

100 g smør
2 dl Piskefløde 38%
250 g sukker (ca. 3 dl)
1 dl lys sirup
1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt øvrige ingredienser. Kog uden låg, rør rundt nu og da. Massen er klar, når termometeret viser 124° (brug et sukkertermometer) eller massen består "kugleprøven": Når du hælder nogle dråber af massen i iskoldt vand, skal den kunne rulle sig til en sej og ganske fast kugle. Kogetid ca. 30 min. i en stor gryde og 45 min i en gryde med mindre bund. Hæld massen op på en plade smurt let med neutral olie eller i en form beklædt med bagepapir. Lad massen køle af og skær eller klip den i mindre stykker til karameller - ca. 60 stk. Pak dem evt. ind i papir. Opbevar karamellerne køligt.


Ingredienser til chokoladeovertræk

200 g mørk chokolade eller mælke chokolade
4 spiseskeer fløde

Sådan gør du

Smelt chokoladen over vandbad og rør fløde i. Så er din chokolade overtræk klar til at du kan dyppe karamellerne i.

Rigtig god til en hygge aften med familien.

Knus v

Likes

Comments

Karameller med honning og vaniljesukker (50-60 stk)

200 g sukker
150 g honning
1 dl fløde
2 tsk vaniljesukker
evt flormelis


Så nemt er det:
Start med at bringe sukker, honning og piskefløde i kog i en gryde og derefter koge det ved middelvarme – rør ofte så det ikke brænder på, og lad massen koge let hele tiden. Det varierer lidt fra gang til gang, hvor meget karamelmassen skal koge, men du kan tjekke konsistensen med en karamelprøve: Dyp en teske i iskoldt vand, dyp den så i karamelmassen og derefter tilbage i det iskolde vand i 5-10 sekunder. På denne måde kan du tjekke, hvordan karamellen bliver, når den stivner. Jeg plejer at lave karamelprøven efter cirka 10 minutters tid og et par gange, til den har den ønskede konsistens. Karamelmassen bliver gylden og tykner hen ad vejen.

Kom karamelmassen i en lille form, foret med bagepapir smurt med meget lidt olie. Pas på da det er meget varmt! Lad karamellen køle lidt af og klip den så ud til små karameller. Rul dem evt i flormelis, så de ikke klistrer sammen, pak dem ind i små stykker bagepapir og opbevar dem på køl.

Her er en anden opskrift på karameller med havsalt

Opskrift:
1 dåse kondenseret mælk
120g smør
2 spsk honning
150g sukker
½tsk vaniljesukker
2tsk havsalt til at komme i karamellen

havsalt til at drysse på overfladen

1. Kom smør, honning, kondenseret mælk, sukker og vaniljesukker i en gryde. Tænd komfuret på lavt bluds og bliv ved med at røre i massen indtil alt sukkeret er opløst - det kan godt tage 10-20 minutter.

2. Skrug op for varmen til massen bobler let, og lad det boble under omrøring i 10-15 minutter, massen bliver mørkere og mere tyk. Det er vigtigt at du bliver ved med at røre i karamellen hele tiden, det brænder meget let på.

3. Tag karamellen af varmen og tilsæt havsalt (eller hvad du kunne tænke dig)

4. For en firkantet form med bageparpir og hæld karamellen over i. Drys havsalt ud over overfladen.

5. Lad karamellen stå i køleskabet i minimum 5 timer før du kan skære den ud og spise dem.

6. Nyd dine hjemmelavede Saltkarameller

De bedste boller i verden


Ingredienser
Antal: Stk.
150 gram Margarine
2.5 dl. Sødmælk
50 gram Gær
2 Æg
40 gram Sukker
700 gram Hvedemel

Opskrift
Udrør gæren i den lunkne mælk, tilsæt det smeltet margarine, æggene og sukkeret. Rør det hele godt sammen, og tilsæt efterhånden melet til dejen slipper.

Lad dejen hæve i 20 minutter. Form derefter dejen til boller i ønsket størrelse, og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.

Bollerne pensles med æg og mælk, og bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.

Likes

Comments

Hej bloggen


Dette indlæg vil handle om efterskole. Jeg vil gerne sige at jeg ikke før efterskolernes dag havde den tanke om at tage på efterskole. jeg vil gerne sige at i skal næsten tage ud og prøve at se en efterskole og gerne to forskellige efterskoler f.eks en almindelig efterskole og idrætsefterskole. Det gjorde jeg og selvfølglige havde jeg fundet nogle efterskoler, som jeg gerne vil se nærmere på. Der havde jeg valgt skovlundefterskole og brejninggaard efterskole, som var en idræts efterskole. Jeg kunne bedste lide den boglige efterskole, hvor man mest havde boglige fag, som dansk, sprog, matematik, fysik/kemi og selvfølglige valgfagene.


Skovlund efterskole er en sprog efterskole, der har meget fokus på sprog og så kunne man også vælge at have fransk, tysk, spansk og kinesisk🇨🇳 🇬🇧 🇪🇸 🇫🇷. Jeg vil helt vildt gerne afsted på skovlund efterskole, men hvis der var noget der fangede mig var det at de var danmarksmestre i Cambridge Engelsk, hvilket giver adgang til at man kan læse i udlandet. Jeg synes Cambridge Engelsk lyder mega fedt, men vi fik også at vide at det betyder at man skal arbejde for at rykke højere i niveau. Deres valgfag cake-boss, hvor de bagte og pyntede de flotteste kager. Jeg synes hele efterskole var mega flot og de elever og lære jeg mødte var mega søde.


Jeg synes ikke brejninggaard efterskole var så meget mig jeg ved ikke hvorfor, men jeg kunne bare ikke se mig selv som elev på brejninggaard efterskole. jeg følte fra starten at skovlund bare var den efterskole, som jeg ville på, men jeg var hellere ikke så meget til idræts efterskole, men mere en boglige efterskole.


knus

V


link til skovlund efterskole er https://www.ske.dk/

l

Likes

Comments

hej bloggen

hej bloggen

idag vil jeg lige give jer en opdate på mit liv og min første måned i 8 klasse.


Den første måned i 8 klasse, har jeg haft en novelle for og har allerede fået en ny for. Jeg har valgt at den novelle som jeg lige har fået for skulle være af genre krimiplot. Jeg elsker at se C.S.I og SKORPION, så for mig var det oplagt at skrive en krimiplot. Jeg har også haft en fået en engelsk artikel for, men engelsk er ikke lige min stærke side. Jeg fik da et flot og stort 7 tal for min artikel, der er nok nogle som vil sige at det er lidt, men jeg er stolt over mit 7 tal.

Mandag var min klasse og jeg ude på myretuegård til biologi undervisning, hvor vi skulle undersøge vadebunden og havvandet.


Det hele går fint og jeg har fået min nye kjole til denne sæson og næste sæson til konkurrence. Jeg elsker min nye konkurrence kjole. Jeg ligger et billede op i dette indlæg. Jeg tager til københavn på fredag sammen med min mor og lillesøster. Min lillesøster skal løbe efterårs konkurrencen og hun skal for første gang løbe 2 programmer. Hendes korte program er swing musik og hendes lange program er spansk inspireret.musik. Jeg glæder mig til at tage til københavn og se en masse flot skøjteløb.


Jeg glæder mig til at se min moster og dsv er min fætter ikke hjemme, da han er på efterskole.


knus vanessa

Likes

Comments

Ingredienser

 • 4 modne bananer
 • 75 g blødt smør
 • 70 g rørsukker (eller lign. fx kokossukker)
 • 1/2 vaniljestang
 • 100 g hvedemel
 • 50 g fuldkornsmel (du kan bruge almindeligt hvedemel)
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 tsk kanel
 • 1/2 tsk stødt tørret ingefær
 • 4 æg
 • Topping
 • 50 g chokolade
 • 1 dl fløde
 • valnødder

45 min.

Fremgangsmåde

Start med at lave chokolade ganache til at smøre på, efter bananbrødet er bagt. Dette kan også undlades og så kan bananbrødet i stedet skæres i skiver, ristes og spises med kold smør. Mums!

Ganache
Varm fløden i en gryde til det damper en smule men endnu ikke koger. Hak chokoladen helt fint og kom den i et glas. Rør den varme fløde i og rør til chokolade og fløde er en helt ensartet masse. Sæt glasset på køl.

Bananbrød

Pisk smør, sukker og vanilje til en luftig masse. Pisk æg i og mos bananerne, hvorefter de også røres i. Bland fuldkornsmel med bagepulver, kanel samt evt stødt ingefær og rør det i dejen og tilsidst røres hvedemel i.

Kom dejen i en rugbrødsform, beklædt med bagepapir eller smurt med smør. Sæt i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag i 25-35 minutter (det er lidt forskelligt fra ovn til ovn.) Mærk med en pind om brødet er gennembagt. Tag den ud af formen og lad brødet køle af på en bagerist.

Når bananbrødet er tempereret så smøres det med ganache og hakkede valnødder.


knus

v


Likes

Comments

Contains affiliate links

hej bloggen<3


idag vil jeg fortælle jer lidt om hvad jeg godt kunne tænke mig at købe til mit værelse.


Den første ting er et citron træ. Jeg ved ikke hvorfor jeg gerne vil købe et citrontræ. Jeg synes bare at citroner er en rigtig flot frugt med sin flotte gule farve. Jeg synes også det kunne være så fint og flot med et citron træ på mit værelse. kan købes på bilka.dk


Den anden ting er et sæt royal copenhagen kurs med blå musel malingRoyal Copenhagen og et sæt af de her som er helt hvide og så har de gummi i bunden og de fåes i mange flotte farver.Royal Copenhagen det er dem der har den forskellige farvet gummi i bunden.


Den sidste ting er en Nescafé Dolce Gusto Piccolo kapsel kaffemaskine jeg synes de er mega gode og de forskellige kapsler der passer til enhvers smag. Jeg elsker den der hedder Dolce Gusto Chococino 8+8 og Nescafe Dolce Gusto Cappuccino 16 stk. Jeg elsker den måde du laver din kaffe eller kakao på.

Det er de tre ting jeg godt kunne tænke mig at købe til mit værelse.


Knus

v<3

Likes

Comments

Contains affiliate links

hej bloggen


Idag vil jeg vise jer 4 flotte sommerkjoler som du kan bruge til både fest og hverdag. De kjole jeg har valgt er kjole som jeg kan se mig selv i.


Den første kjole er en flot fersken farvet kjole med flæseærmer. Kjolen kan nemt bruges til hverdag med et par flotte hvide sneakes, men ønsker du at at bruge den til fest kan du style den op med et par flotte stiletter og et sæt smykker. Kjole kan købes her: http://www2.hm.com/da_dk/productpage.0557485006.html#Fersken.


Den anden kjole er en super flot og feminin kjole.Denne her kjole er en kjole som vil passe perfekt til en shoppetur med veninderne i hverdagen og den kan også bruges til arbejdet. Denne kan også bruges til en fest fordi den har en flot hvid blonde kant, hvilket gør den utrolig flot.New Look den fåes i tre forskellige farver.


Den tredje kjole er en flot kjole med mønster. Denne her kjole er nok mere en man bruger til fest eller hvis man har lyst til at have en lidt mere finere kjole på i hverdagen. Jeg synes den er utrolig flot og den kan bruges med et par flotte hvide sandaler eller et par smukke og enkle stiletter. Wallis den er lidt dyre end de andre, men den er utrolig smuk.


Den sidste kjole er en utrolig simple,menogså utrolig elegant. Jeg elsker kjolens flotte blå farve og så er jeg helt vild med det flotte sølv bælte der er syet fast på kjolen. Jeg synes mere at denne her kjole egner sig til en fest eller en aften ude med veninderne. Den passer perfekt med et par flotte blå stiletter.Anna Field


jeg håber at i fik en ide til en kjole.

knus

v <3


Likes

Comments

Hej bloggen

Jeg vil lige fortælle jer at vi får besøg af 3 japanske drenge i alder 13-14. Jeg glæder mig helt vildt meget.

Lidt info om hvor de kommer fra.

De kommer fra byen yokohama og Yokohama er Japans anden største by lige efter Tokyo . Yokohama ligger på den japanske ø honshû. Yokohama har 3,6 mio. indbyggere og de er også en af Japans vigtigste havnebyer. Yokohama har en samlet areal på 437.38 kubikmeter.

Knus
V

Likes

Comments