SUNDERE HINDBÆRSNITTER


lngredienser (8 stk):

75 g mandelmel (hjemmelavet eller ikke affedtet)
50 g kokosfibermel
75 g kokosolie eller blødt smør
2 spsk Sukrin Gold
1 tsk citronsaft
1 tsk vaniljepulver

300 g friske eller frosne bær
2 spsk sukrin
2 spsk chiafrø

1 æggehvide
5 spsk sukrin melis

Sådan gør du:
Mandelmel, kokosfibermel, sukrin gold og vaniljepulver blandes godt sammen.
Tilsæt kokosolie/smør og citronsaft og dejen æltes/røres til den er smidig og sammenhængende som mørdej.
Dejen pakkes ind og stilles i køleskab i mindst 1 time.

Stil ovnen på 160 grader varmluft.

Dejen rulles ud til 2-3mm mellem 2 stykker bagepapir og stikkes ud i runde eller firkantede former af passende størrelse. Husk der skal være et lige antal udstikninger. 16 stk til 8 færdige snitter.
De udstukne stykker lægges på en bageplade, beklædt med bagepapir og bages i ca. 10 minutter. Bundene skal virke lidt bløde/halvfærdige i det, når de er færdigbagte, så hold løbende øje med dem, så de ikke bliver for mørke.
De færdige snitter afkøles på en bagerist.

Hindbærrene hældes i en gryde og overdrysses med sukrin. Bringes langsomt i kog. Når de har simret lidt, så bærrene er kogt ud, røres chiafrøene i og massen køles af.

Rør en glasur af sukrin melis og æggehvide. Tilsæt hviden lidt af gangen. Hvis glasuren bliver for tynd, tilsættes lidt ekstra sukrin melis.

Læg snitterne sammen ved at placere en stor klat hindbærmasse på halvdelen af de afkølede snitter.
Læg den anden halvdel ovenpå. Pynt med glasuren.

Klar til at spise!

Velbekomme!

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - klik hér!

Likes

Comments

Girly pink lagkage med hvid chokolade, skovbær og hindbær

Til 14 personer


Blondie – bund
140 g smør
140 g god hvid chokolade
3 æg, str. S/M
75 g lyst rørsukker
60 g hvedemel


En knivspids salt
Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en springform (24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag bunden ved 180 garder varmluft i ca. 25-30 min. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra springformen og rengør formen. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.


Skovbærcreme
2 blade husblas
200 g frossen skovbærblanding
70 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
1 tsk. majsstivelse (maizena)
1 spsk. vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M
20 g koldt smør, i små tern


Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog skovbær, sukker og citronsaft op, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen, og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset, og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i skovbærmosen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 min. Rør små tern af koldt smør i cremen. Tilsæt til slut den udblødte og afdryppede husblas direkte til cremen. Lad cremen svale, til den er håndvarm, og fordel den hen over bunden. Glat over aden. Sæt kagen på køl i 1 time, til skovbærcremen har sat sig.


Hindbærmousse
2,5 blade husblas
1 god vaniljestang
2,5 spsk lyst rørsukker
250 g hindbær
1 økologisk citron, saft og skal
2,5 dl piskefløde


Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, hindbær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde i ca. 10 min. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med bærsaften (gerne over 3 omgange). Hæld forsigtigt hindbærmoussen ud over skovbærcremen. Giv kagen nogle rette bank, og stil kagen tilbage på køl i mindst 2 timer – gerne natten over.
Marcipanomslag
200 g marcipan
100 g flormelis
30 g glukosesirup
1 dl piskefløde, til opsmøring
lidt rose/pink pastafarve
Ælt det hele godt sammen og kom massen op i en pose og læg på i 30 min. Befri kagen fra springformen og kageplast. Pisk fløden til flødeskum og smør kagens kant op med flødeslum. Udrul marcipanen til et omslag/kant, som passer til kagen og rul den herefter omkring kagen.
Iøvrigt
friske bær, jorbær, hinbær m.fl.
friske roser eller andre spiselige blomster
sukkerperler eller lakridskugler
Dekorere kanten med friske bær, pynt og spiselige blomster.

Likes

Comments

SUNDERE BROWNIE – uden tilsat sukker

Ingredienser

3 overmodne bananer
150 g. tørrede dadler u. sten (iblødsættes) eller friske
2 “chia-æg”* eller 2 store frilandsæg
2 spsk. kokosolie, smeltet
3 spsk. kaffeshot
100 g. mandelmel
75 g. mørk chokolade**, grofthakket
75 g. nødder, grofthakket
3 spsk. kakaopulver
Lidt havsalt

TOPPING: Sund avokado- og chokolademousse eller mørk chokolade
*Chia-æg: 2 spsk. chiafrø iblødsættes i ca. to timer med vand

*Mørk chokolade: Brug enten ISIS eller Ichok

Tænd ovnen på 160 graders varmluft. Blend alle ingredienserne i en foodprocessor. Undlad evt. mørk chokolade og nødder, så det forbliver grofthakket.

Fordel dejen i en lille aflang kage med bagepapir. Sørg for at smøre bagepapiret med kokosolie.

Bag din sundere brownie i ca. 40-50 minutter, indtil den er letgylden.

Lad den stå i køleskabet, så den bliver fast og god!

Top kagen med en mørk chokolade eller denne sund avokado- og chokolademousse

Sund avokado- og chokolademousse

2-3 portioner

Ingredienser

2 modne avokadoer
5-10 dadler, f.eks. tørrede dadler u. sten (iblødsættes) eller friske
0,5 dl plantemælk, f.eks. mandeldrik, soyadrik, etc.
1 spsk. (ekspresso) kaffe
1 spsk. kakaopulver
0,5 tsk. vaniljepulver
Lidt havsalt
Drys: Granatæblekerner, gojibær eller chiafrø

Blend alle ingredienserne i en foodprocessor. Fordel massen i små skåle drysset med lidt ekstra chokolade.
Lad din avokado- og chokolademousse hvile i køleskabet i ca. 3-4 timer.

Likes

Comments

SUNDE KOKOSTOPPE

– kokosmakroner med chokolade

5 store / 10 små kokostoppe

Ingredienser

3 dl tørrede dadler u. sten (iblødsættes) eller friske
1/2 overmodne banan
1/2 tsk. havsalt
4 dl kokosmel, fint*
1 dl kokosmel, groft*

OVERTRÆK: Mørk chokolade**
Tænd ovnen på 180 graders varmluft. Blend dadler, banan og 4 dl fint kokosmel og havsalt i en foodprocessor. Tilsæt 1 dl groft kokosmel efter behov. Lad massen hvile i køleskabet i 15 min. Form massen til små eller store kokostoppe. Du kan evt. bruge en sprøjtepose.

Bag dine kokostoppe i ca. 12-15 min. ved 180 graders varmluft, indtil de er gyldne. Tag dem ud af ovnen, og lad dem afkøle på en rist.

Smelt den mørke chokolade forsigtigt i vandbad, og lad den køle af. Dyp de afkølede kokostoppe i chokoladen og sæt dem tilbage på bagepapiret.

*Kokosmel: Kokosmassen skal være kompakt og fast. Hvis massen føles våd og usammenhængende, kan du tilsætte lidt ekstra kokosmel og modsat, hvis den er for tør.

Likes

Comments

Banana-cookies lavet på to ingredienser

Ca. 12 cookies

Ingredienser

GRUNDINGREDIENSER:

2 store overmodne bananer, most
75 g glutenfrie havregryn, fintvalsede

VALGFRI SMAG:

1 tsk. sirup, enten kokossirup eller agavesirup
1/2 tsk. vaniljepulver og havsalt
40 g mørk chokolade, enten ISIS eller Ichok
40 g kokosmel, gojibær eller finthakkede mandler
1 tsk. kakaopulver, chiafrø eller rå lakridspulver bestemmes selv hvad du vil have i.☺️☺️

Tænd ovnen på 180 graders varmluft. Mos først bananerne med en gaffel og tilsæt dernæst de glutenfrie havregryn. Bland evt. den valgfri “smag” i. Jeg valgte mørk chokolade.

Smør pandepapiret med kokosolie og form ca. 10 “cookie-klatter” med en spiseske. Bag dem i ca. 25 minutter. Herefter tager du dem ud af oven, vender dem om og bager 5 minutter igen.

Opbevar dem i en lufttæt beholder. Hvis der er flere tilbage dagen efter, så rist dem i to minutter.


Det er så lækkert og simpelt at lave

Likes

Comments

Den skal klart prøves

Blend følgende (til én person – fx til morgenmad, frokost eller aftensmad):

1 stor gulerod (revet) – ca. 150 gram

2 æg

1 dl havregryn

1 tsk kanel

1/2 tsk vanillepulver

1 tsk bagepulver

2 spsk Fiber HUSK (den gule)

Til topping:

2 spsk laktosefri flødeost, fx Philadelphia laktosefri

1 spsk Sukrin Gold

Lidt citronsaft og evt. skal af øko-citron

Lidt vanillepulver

Sådan gør du:

Blend kage-ingredienserne og lad dejen hæve i ca. 10 minutter for at HUSK’en gør dejen sammenhængende. Smid dejen i et mindre ovnfast fad (15 x10 cm) og sæt i en forvarmet ovn på 200 C i ca. 20 minutter. Stik en gaffel i for at tjekke at dejen ikke hænger ved – når den ikke gør, er kagen færdig og tages ud af ovnen. Imens den køler blander du ingredienserne til topping med en gaffel og smører ovenpå kagen, når den er afkølet😋

Hele kagen indeholder ca. 450 kcal.


Sukrin kan købes i Bilka eller på helsebixen☺️🥕🍰

Likes

Comments

SUNDERE DRØMMEKAGE

Svarer til en springform á 20 cm. eller rugbrødform

Ingredienser


BUND:

3 økologiske æg
50 g Sukrin Gold eller kokossukker
75 g. kokosolie, smeltet
150 g mandelmel
100 g fuldkorns rismel
1 spsk. vaniljepulver
2 tsk. bagepulver
Kokosolie til at smøre formen

Tænd ovnen på 175 graders varmluft. Pist kokossukker og æg sammen til en luftig masse. Tilsæt kokosolie, pist og tilsæt de resterende tørre ingredienser. Smør kageformen/bagepapiret, hæld kagedejen ned i formen, og bag den i ca. 25-30 minutter, indtil den er gyldenbrun. Mens kagen bager, kan du klargøre toppingen.


TOPPPING:
150 g. kokosolie eller 100 g øko-smør + 50 g. kokosolie
100 g Sukrin Gold (sukkerfrit) eller kokossukker
125 g groft kokosmel
1 tsk. vaniljepulver

Smelt kokosolie (+ evt. smør) og tilsæt herefter de resterende ingredienser. Opvarm toppingen til kogepunktet ved omrøring. Når kagedejen er gennembagt (tjek med en gaffel), fordeles toppingen over kagen. Bag kagen i yderligere 5 min., indtil fyldet er gyldent samt boblende.

Lad kagen afkøle, inden du serverer drømmekagen. Den er bedst efter 2-3 timer i køleskabet 😉


Sukrin kan købes i Bilka

Likes

Comments

CHOKOLADEMUFFINS A’LA MC DONALD

Ingredienser
100 gram chokolade
250 gram mel
1 tsk. natron
225 gram sukker
50 gram kakao
1 tsk. vanilie
1,25 dl. mælk
100 gram smeltet margarine
2,5 dl tykmælk eller creme fraiche
1 æg


Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.

Hak chokoladen i store stykker. Bland alle de tørre ingredienser i en skål med 2/3 af den hakkede chokolade.
Bland de våde ingredienser i en anden skål og pisk kort med et piskeris til massen er ensartet. Hæld den flydende mase i skålen med de tørre ingredienser og fold den sammen, indtil melet er lige akkurat gennemvædet (Brug ikke elpisker).

Kom dejen i muffinsforme, så de højst er 2/3 fyldt. Drys dem med den ekstra chokolade i midten af dejen.

Bages 13-15 min.

Likes

Comments

Hej søde læser❤️
Jeg har ligget syg næsten hele denne uge så jeg har ikke lige orkede at skrive blog.☺️

Så jeg vil lige dele en opskrift idag😋☺️

Mine konfirmations bolcher er kommet hjem i mandags og de er så super fine🍬 de var pakket så fint ind. De kom i en pap kasse med bobleplast og over bobleplasten lå der lyserødt silkepapir som bolcherne lå oven på. Der var igen et lag silkepapir over bolcherne.

Til min konfirmation pakker vi bolcherne i nogle vildt nuttede stofpose i sølv med rose. De er bare så søde💗

Twix kage😋

Twixkage (min 10 pers.)

Bund:
125 g blødt smør
75 g sukker
175 g mel
75 g durummel

Karamel:
160 g lys sirup
½ tsk salt
200 g sukker
1 1/4 dl piskefløde
90 g smør
1 vaniljestang

Overtræk:
15o g god, lys chokolade
30 g smør


Pisk smør og sukker til det er luftigt.
Pisk de to slags mel i.
Det bliver en slags krumme.
Smør en brødform (min er 8×27 cm i bunden – den kan godt være en smule større) og pres dejen ned i formen.
Bages ved 150 grader i ca. 50 minutter. Den skal være lysebrun.
Lad bunden afkøle i formen på en rist.
Kom sukker, vaniljekorn, sirup og salt i en gryde. Kog til en jævn masse.
Tilsæt smør og fløde og kog i ca. 10 minutter.
Har du et sukkertermometer skal karamellen være ca. 125 grader varm.
Ellers kan man komme en dråbe karamel i et glas vand, og hvis den derefter kan rulles til en kugle er den klar.
Hæld karamellen over den afkølede bund og sæt formen i køleskabet i en times tid.
Kom hakket lys chokolade og smør i en skål og smelt det over vandbad eller i microovnen.
Rør til et jævnt overtræk og hæld chokoladen over kagen. Bred den ud i et jævnt lag.
Sæt kagen tilbage i køleskabet. Når chokoladen er stivnet er kagen klar til at spise.
Skær i forholdsvis tynde skiver, og serveres med masser af te eller kaffe.
Opbevar kagen på køl. Den kan holde sig i ca. 3 dage og kan evt. fryses.

Knuz og kys💗💋
V

Likes

Comments

Hej Søde læser❤️

I dag startede morgenen med at vi stod op og jeg lagde min make up. Jeg vågnet op og havde det ikke så godt, så jeg tog en parnodil og så gik vi ned til morgenmaden. Til morgenmad fik jeg røræg og bacon med frugt og jordbæryoghurt. 🥓🍳🥛

Min mor og jeg kørt ud i Gladsaxe skøjtehal. Vi fandt omklædningsrummet og gjorde min skøjter klar. Jeg gik ud og varmet op, så jeg var klar til at løbe konkurrence. Jeg var ikke helt frisk og havde det meget varmt, men jeg ville løbe selv om jeg var syg. Det gik helt vildt godt, men jeg gad godt at min anden karakter var lidt højere ende den var. Men jeg er tilfreds med mit løb, når jeg tænker på at jeg ikke var helt frisk.

Is maskinen gik i stykker omkring middag. Den lavet første store vandpytter på isen tre forskellige steder og efter følgende smide den kølervæske på isen. Kølervæsken gjorde at issen smeltet ud i siderne og ismaskine kunne heller ikke køre mere, så dansk Skøjte Union måtte aflyse konkurrencen. Det var første gang i al den tid vi har været med til skøjte konkurrencer der er blevet aflyst en.

Knuz og kys⛸❤️💋
V


PS en mobil har ikke så godt af at ryge i toilettet😂😂🤣

Likes

Comments