YouTube
vanessa helene
Subscribe

Hej

Ingredienser
ca. 60 stk.

Opskriften gælder for 1 portion

100 g smør
2 dl Piskefløde 38%
250 g sukker (ca. 3 dl)
1 dl lys sirup
1 tsk vaniljesukker

Sådan gør du

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt øvrige ingredienser. Kog uden låg, rør rundt nu og da. Massen er klar, når termometeret viser 124° (brug et sukkertermometer) eller massen består "kugleprøven": Når du hælder nogle dråber af massen i iskoldt vand, skal den kunne rulle sig til en sej og ganske fast kugle. Kogetid ca. 30 min. i en stor gryde og 45 min i en gryde med mindre bund. Hæld massen op på en plade smurt let med neutral olie eller i en form beklædt med bagepapir. Lad massen køle af og skær eller klip den i mindre stykker til karameller - ca. 60 stk. Pak dem evt. ind i papir. Opbevar karamellerne køligt.


Ingredienser til chokoladeovertræk

200 g mørk chokolade eller mælke chokolade
4 spiseskeer fløde

Sådan gør du

Smelt chokoladen over vandbad og rør fløde i. Så er din chokolade overtræk klar til at du kan dyppe karamellerne i.

Rigtig god til en hygge aften med familien.

Knus v

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Karameller med honning og vaniljesukker (50-60 stk)

200 g sukker
150 g honning
1 dl fløde
2 tsk vaniljesukker
evt flormelis


Så nemt er det:
Start med at bringe sukker, honning og piskefløde i kog i en gryde og derefter koge det ved middelvarme – rør ofte så det ikke brænder på, og lad massen koge let hele tiden. Det varierer lidt fra gang til gang, hvor meget karamelmassen skal koge, men du kan tjekke konsistensen med en karamelprøve: Dyp en teske i iskoldt vand, dyp den så i karamelmassen og derefter tilbage i det iskolde vand i 5-10 sekunder. På denne måde kan du tjekke, hvordan karamellen bliver, når den stivner. Jeg plejer at lave karamelprøven efter cirka 10 minutters tid og et par gange, til den har den ønskede konsistens. Karamelmassen bliver gylden og tykner hen ad vejen.

Kom karamelmassen i en lille form, foret med bagepapir smurt med meget lidt olie. Pas på da det er meget varmt! Lad karamellen køle lidt af og klip den så ud til små karameller. Rul dem evt i flormelis, så de ikke klistrer sammen, pak dem ind i små stykker bagepapir og opbevar dem på køl.

Her er en anden opskrift på karameller med havsalt

Opskrift:
1 dåse kondenseret mælk
120g smør
2 spsk honning
150g sukker
½tsk vaniljesukker
2tsk havsalt til at komme i karamellen

havsalt til at drysse på overfladen

1. Kom smør, honning, kondenseret mælk, sukker og vaniljesukker i en gryde. Tænd komfuret på lavt bluds og bliv ved med at røre i massen indtil alt sukkeret er opløst - det kan godt tage 10-20 minutter.

2. Skrug op for varmen til massen bobler let, og lad det boble under omrøring i 10-15 minutter, massen bliver mørkere og mere tyk. Det er vigtigt at du bliver ved med at røre i karamellen hele tiden, det brænder meget let på.

3. Tag karamellen af varmen og tilsæt havsalt (eller hvad du kunne tænke dig)

4. For en firkantet form med bageparpir og hæld karamellen over i. Drys havsalt ud over overfladen.

5. Lad karamellen stå i køleskabet i minimum 5 timer før du kan skære den ud og spise dem.

6. Nyd dine hjemmelavede Saltkarameller

De bedste boller i verden


Ingredienser
Antal: Stk.
150 gram Margarine
2.5 dl. Sødmælk
50 gram Gær
2 Æg
40 gram Sukker
700 gram Hvedemel

Opskrift
Udrør gæren i den lunkne mælk, tilsæt det smeltet margarine, æggene og sukkeret. Rør det hele godt sammen, og tilsæt efterhånden melet til dejen slipper.

Lad dejen hæve i 20 minutter. Form derefter dejen til boller i ønsket størrelse, og lad dem efterhæve i 15-20 minutter.

Bollerne pensles med æg og mælk, og bages ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15 minutter.

Likes

Comments

Hej bloggen


Dette indlæg vil handle om efterskole. Jeg vil gerne sige at jeg ikke før efterskolernes dag havde den tanke om at tage på efterskole. jeg vil gerne sige at i skal næsten tage ud og prøve at se en efterskole og gerne to forskellige efterskoler f.eks en almindelig efterskole og idrætsefterskole. Det gjorde jeg og selvfølglige havde jeg fundet nogle efterskoler, som jeg gerne vil se nærmere på. Der havde jeg valgt skovlundefterskole og brejninggaard efterskole, som var en idræts efterskole. Jeg kunne bedste lide den boglige efterskole, hvor man mest havde boglige fag, som dansk, sprog, matematik, fysik/kemi og selvfølglige valgfagene.


Skovlund efterskole er en sprog efterskole, der har meget fokus på sprog og så kunne man også vælge at have fransk, tysk, spansk og kinesisk🇨🇳 🇬🇧 🇪🇸 🇫🇷. Jeg vil helt vildt gerne afsted på skovlund efterskole, men hvis der var noget der fangede mig var det at de var danmarksmestre i Cambridge Engelsk, hvilket giver adgang til at man kan læse i udlandet. Jeg synes Cambridge Engelsk lyder mega fedt, men vi fik også at vide at det betyder at man skal arbejde for at rykke højere i niveau. Deres valgfag cake-boss, hvor de bagte og pyntede de flotteste kager. Jeg synes hele efterskole var mega flot og de elever og lære jeg mødte var mega søde.


Jeg synes ikke brejninggaard efterskole var så meget mig jeg ved ikke hvorfor, men jeg kunne bare ikke se mig selv som elev på brejninggaard efterskole. jeg følte fra starten at skovlund bare var den efterskole, som jeg ville på, men jeg var hellere ikke så meget til idræts efterskole, men mere en boglige efterskole.


knus

V


link til skovlund efterskole er https://www.ske.dk/

l

Likes

Comments

hej bloggen

hej bloggen

idag vil jeg lige give jer en opdate på mit liv og min første måned i 8 klasse.


Den første måned i 8 klasse, har jeg haft en novelle for og har allerede fået en ny for. Jeg har valgt at den novelle som jeg lige har fået for skulle være af genre krimiplot. Jeg elsker at se C.S.I og SKORPION, så for mig var det oplagt at skrive en krimiplot. Jeg har også haft en fået en engelsk artikel for, men engelsk er ikke lige min stærke side. Jeg fik da et flot og stort 7 tal for min artikel, der er nok nogle som vil sige at det er lidt, men jeg er stolt over mit 7 tal.

Mandag var min klasse og jeg ude på myretuegård til biologi undervisning, hvor vi skulle undersøge vadebunden og havvandet.


Det hele går fint og jeg har fået min nye kjole til denne sæson og næste sæson til konkurrence. Jeg elsker min nye konkurrence kjole. Jeg ligger et billede op i dette indlæg. Jeg tager til københavn på fredag sammen med min mor og lillesøster. Min lillesøster skal løbe efterårs konkurrencen og hun skal for første gang løbe 2 programmer. Hendes korte program er swing musik og hendes lange program er spansk inspireret.musik. Jeg glæder mig til at tage til københavn og se en masse flot skøjteløb.


Jeg glæder mig til at se min moster og dsv er min fætter ikke hjemme, da han er på efterskole.


knus vanessa

Likes

Comments

Ingredienser

  • 4 modne bananer
  • 75 g blødt smør
  • 70 g rørsukker (eller lign. fx kokossukker)
  • 1/2 vaniljestang
  • 100 g hvedemel
  • 50 g fuldkornsmel (du kan bruge almindeligt hvedemel)
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk stødt tørret ingefær
  • 4 æg
  • Topping
  • 50 g chokolade
  • 1 dl fløde
  • valnødder

45 min.

Fremgangsmåde

Start med at lave chokolade ganache til at smøre på, efter bananbrødet er bagt. Dette kan også undlades og så kan bananbrødet i stedet skæres i skiver, ristes og spises med kold smør. Mums!

Ganache
Varm fløden i en gryde til det damper en smule men endnu ikke koger. Hak chokoladen helt fint og kom den i et glas. Rør den varme fløde i og rør til chokolade og fløde er en helt ensartet masse. Sæt glasset på køl.

Bananbrød

Pisk smør, sukker og vanilje til en luftig masse. Pisk æg i og mos bananerne, hvorefter de også røres i. Bland fuldkornsmel med bagepulver, kanel samt evt stødt ingefær og rør det i dejen og tilsidst røres hvedemel i.

Kom dejen i en rugbrødsform, beklædt med bagepapir eller smurt med smør. Sæt i en forvarmet ovn ved 200 grader og bag i 25-35 minutter (det er lidt forskelligt fra ovn til ovn.) Mærk med en pind om brødet er gennembagt. Tag den ud af formen og lad brødet køle af på en bagerist.

Når bananbrødet er tempereret så smøres det med ganache og hakkede valnødder.


knus

v


Likes

Comments

Contains affiliate links

hej bloggen<3


idag vil jeg fortælle jer lidt om hvad jeg godt kunne tænke mig at købe til mit værelse.


Den første ting er et citron træ. Jeg ved ikke hvorfor jeg gerne vil købe et citrontræ. Jeg synes bare at citroner er en rigtig flot frugt med sin flotte gule farve. Jeg synes også det kunne være så fint og flot med et citron træ på mit værelse. kan købes på bilka.dk


Den anden ting er et sæt royal copenhagen kurs med blå musel malingRoyal Copenhagen og et sæt af de her som er helt hvide og så har de gummi i bunden og de fåes i mange flotte farver.Royal Copenhagen det er dem der har den forskellige farvet gummi i bunden.


Den sidste ting er en Nescafé Dolce Gusto Piccolo kapsel kaffemaskine jeg synes de er mega gode og de forskellige kapsler der passer til enhvers smag. Jeg elsker den der hedder Dolce Gusto Chococino 8+8 og Nescafe Dolce Gusto Cappuccino 16 stk. Jeg elsker den måde du laver din kaffe eller kakao på.

Det er de tre ting jeg godt kunne tænke mig at købe til mit værelse.


Knus

v<3

Likes

Comments

Contains affiliate links

hej bloggen


Idag vil jeg vise jer 4 flotte sommerkjoler som du kan bruge til både fest og hverdag. De kjole jeg har valgt er kjole som jeg kan se mig selv i.


Den første kjole er en flot fersken farvet kjole med flæseærmer. Kjolen kan nemt bruges til hverdag med et par flotte hvide sneakes, men ønsker du at at bruge den til fest kan du style den op med et par flotte stiletter og et sæt smykker. Kjole kan købes her: http://www2.hm.com/da_dk/productpage.0557485006.html#Fersken.


Den anden kjole er en super flot og feminin kjole.Denne her kjole er en kjole som vil passe perfekt til en shoppetur med veninderne i hverdagen og den kan også bruges til arbejdet. Denne kan også bruges til en fest fordi den har en flot hvid blonde kant, hvilket gør den utrolig flot.New Look den fåes i tre forskellige farver.


Den tredje kjole er en flot kjole med mønster. Denne her kjole er nok mere en man bruger til fest eller hvis man har lyst til at have en lidt mere finere kjole på i hverdagen. Jeg synes den er utrolig flot og den kan bruges med et par flotte hvide sandaler eller et par smukke og enkle stiletter. Wallis den er lidt dyre end de andre, men den er utrolig smuk.


Den sidste kjole er en utrolig simple,menogså utrolig elegant. Jeg elsker kjolens flotte blå farve og så er jeg helt vild med det flotte sølv bælte der er syet fast på kjolen. Jeg synes mere at denne her kjole egner sig til en fest eller en aften ude med veninderne. Den passer perfekt med et par flotte blå stiletter.Anna Field


jeg håber at i fik en ide til en kjole.

knus

v <3


Likes

Comments

Hej bloggen

Jeg vil lige fortælle jer at vi får besøg af 3 japanske drenge i alder 13-14. Jeg glæder mig helt vildt meget.

Lidt info om hvor de kommer fra.

De kommer fra byen yokohama og Yokohama er Japans anden største by lige efter Tokyo . Yokohama ligger på den japanske ø honshû. Yokohama har 3,6 mio. indbyggere og de er også en af Japans vigtigste havnebyer. Yokohama har en samlet areal på 437.38 kubikmeter.

Knus
V

Likes

Comments

Hej bloggen

Her er min opskrift på jordbærtærte🍓


Jordbærtærte
Til: 8 personer

Mørdej:
300 g hvedemel
100 g flormelis
150 g blødt smør
1 æg, str. M/L

Sigt mel og flormelis i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 min. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og placer den udrullede mørdej i tærteformen. (jeg brugte en aluminiumsform med løs bund)

Marcipanmasse:
100 g rå marcipan
100 g rørsukker
50 g blødt smør
1 æg, str. M/L
1 spsk hvedemel
1 knsp salt
1/2 citron, saften

Ælt rå marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne – ingen marcipanklumper. Rør ægget i massen og rør herefter hvedemel, salt og citronsaft i massen til den er homogen. Kom massen op i den ubagte tærte, og bag tærten ved 200 grader varmluft i ca. 15-20 min. Lad tærten køle helt af i formen.

Vaniljecremen:
3 dl sødmælk
3 past.æggeblommer
1 god vaniljestang
80 g rørsukker
2 spsk maizena
1 dl piskefløde

Skrab nænsomt vaniljekornene ud og bland det med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang op i en gryde med 2 dl af sødmælken og bring den i kog. I en anden skål blandes vaniljesukkeret, sukker, æggeblommer, maizena og 1 dl sødmælk. Når mælken er ved kogepunktet kommes æggeblanding op til mælkeblandingen, og der røres godt til indtil det begynder at tykne. Pisk den gerne over varmen godt i nogle minutter, så maizenaen er kogt ud. Kom vaniljecremen op i en frysepose, og læg cremen på køl i min. 1 time (vaniljecremen skal være helt kold). Kom vaniljecremen op i en skål, fjern den tomme vaniljestang og pisk cremen sammen med en elpisker. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt sammen med vaniljecremen.

Herudover:
100 g mørk chokolade
1 bakke jordbær

Smelt chokolade og pensle chokolade ud over den afkølede tærte, og stil den på køl til chokoladen har sat sig (10 min.). Kom 1/3 af cremen op i en sprøjtepose og smør resten af vaniljecremen ud over tærten. Sprøjt en fin perlekant rundt langs kanten (hvis du synes, ellers smøres al vaniljecremen ud over tærten). Pynt af som du synes, jeg skær nogle tynde skriver af jordbær og lavede en lille jordbærblomst i midten af kagen.

PS min creme er lidt gul i det og det er fordi jeg bruger æg fra vores silkehøns❤️

Knus
V❤️

Likes

Comments

Hej bloggen

Her er min opskrift på flødeboller.



Hjemmelavede flødeboller opskrift

Mængde: 40 stk (cirka)

Ingredienser

Mørdej:


300 g hvedemel
150 g smør (stuetemperatur)
100 g flormelis
1 æg


Flødeboller:

500 g god mørk chokolade
3/4 dl vand
300 g sukker
75 g glukosesirup
½ vaniljestang
3 pasteuriserede æggehvider
1 spsk sukker

Forskelligt pynt

Fremgangsmåde

Ælt alle ingredienserne til mørdejen sammen til en ensartet dej. Stil dejen koldt i en halv time inden den rulles ud.

Stik cirka 40 bunde ud med en diameter på 6 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag bundene ved 180 grader til de er gyldne.
Pensl hver bund med lidt smeltet chokolade.

Bring vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn i kog. Massen skal koge indtil den er 117*C (brug gerne et sukkertermometer her).
Hvis du ikke har et termometer kan man se temperaturen ved, at massen skal begynde at blive en smule lysebrun i farven.

Pisk æggehviderne sammen med 1 spsk sukker, indtil det lige skummer godt op.Pisk sukkerlagen i æggehviderne ved lav hastighed på køkkenmaskinen.
Sæt hastigheden op igen, og pisk i ca. 17 min, indtil massen er kølet helt af.

Brug en sprøjtepose med tyl eller en almindelig frysepose og fyld marengsen i. Tryk en bred masse med top på hver af bundene og lad dem hvile i mindst én time.
Herved tørrer overfladen en smule og det er nemmere at dyppe dem i chokolade.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp flødebollerne i chokoladen.

Sæt dem på en rist med bagepapir under, så den overskydende chokolade kan dryppe af, og pynt dem inden chokoladen smelter.

Til sidst sættes flødebollerne i køleskabet så chokoladen kan stivne.

Knus
V❤️

Likes

Comments