Jag älskar att titta på konst i gallerior. När jag var barn, fick jag i i present oljefärg och tillbehör från min farmor. Hon själv har målat oljemålningar i många år. Från början trodde jag att det skulle vara super kul och lätt. Men som barn är man inte så smidig. Det blev väldigt kladdigt och färgen hamnade lite överallt i rummet.

Men nu när jag är äldre har jag blivit mer och mer intresserad av konst. Har gått på massor av gallerior runt om i världen, med min mamma.

Snart fyller jag år och fick frågan av mamma "vad önskar du dig i år?"
Efter mycket tänkande beslöt jag att det vore kul att prova måla igen.

Jag fick min present tidigare, så att jag kan måla under HELA sommarlovet.
Jag fick välja precis vad jag ville i affären.
Det viktigaste för mig var att ha ett bra staffli. Då ska man köpa ett "fyrkantig" och inte ett med tre ben. Staffli som har tre ben är ostabil och jätte jobbig att justera. Det var  en sådan jag hade som liten och det gick åt helvete kan jag säga. Plötsligt när man målade föll staffliet på soffan. Färgen gick aldrig bort från soffan. Köp inte ett sånt staffli. Det finns en anledning till att skitet är MYCKET billigare än den jag köpte nu (finns
på bilderna nedan.)

Min konst lägger jag upp med tiden!
Jag kommer nog att måla filmer som betytt mycket för mig. En scen i en favorit film.

Men en väldigt bra historia lärare, sa till mig att jag borde måla något personligt. Något jag gått igenom, eller som betytt mycket för mig i livet. Han sa att konstnären Otto dix gjorde precis samma sak med sina målningar, från första världskriget. Otto dix målade målningar som visade hur det egentligen var där ute i skyttegravarna. Sedan sa läraren "Men det vet ju du."

Ja det vet jag! Jag skrev en VÄLDIGT stor uppsats om en målning från första världskriget. Meningen med uppgiften var att beskriva vad jag såg på målningen, med koppling av allt från första världskriget. Läraren blev väldigt nöjd med min uppsats och berömde mig många gånger. Just den uppsatsen blev nog hans favorit. I slutbetyg fick jag ett A i historia. Så jag blev nöjd!
Sök gärna på "Otto dix ww1" så får ni se hans målningar.

Vi får se vad det blir. Lite blandning av personliga målningar och film målningar.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Sötsugen, men vet inte vad du ska köpa?

Här kommer två dessert tips som du kan äta under helgen.

Frukt är alltid fint att ha på bordet. Frukt kan man köpa dels för att det är prydligt att ha i en skål eller på ett fat. Men även att det är något nyttigt och får bort sötsuget utan att gå upp i vikt. Vi brukar oftast tänka på godis och chips när det väl är helg. Men det kan vara bra att variera lite ibland med något nyttigt! Lägg upp frukten snyggt så blir du ännu mer glad.

Nu är det äntligen sommar, och det är nu man brukar äta mycket glass. Mamma brukar köpa glassfabrikens egna glass. Deras glass smakar så mycket bättre än andra. Priset är ganska dyrt, men det är värt pengarna. Sommaren är ändå så kort här i Sverige. Njut medan du kan! Servera glassen i några snygga våffel bägare med frukt och choklad till. Glassen blir ännu godare när man serverar den extra prydligt. 

Bilderna visar hur vi brukar lägga upp sötsaker hemma!

Likes

Comments

6 juni var en väldigt mysig dag!

På morgonen åt jag och mamma frukost och stack till stan efter. Vi gick till vårt favorit café Hollandia med våra bekanta.

Hollandia är min och mammas favorit café, eftersom att de alltid har hög kvalité på deras kakor och kaffe. Kaffet smakar som kaffe borde smaka! Hollandia har mycket dyrare priser än andra caféer, men det är verkligen värt pengarna.

Hollandia har funnits länge i Malmö. Det fanns redan här när mamma kom till Sverige som barn. Mamma och mormor flyttade till Malmö från Polen. Första åren hade mamma väldigt tråkigt i Malmö. Dels för att hon inte kunde språket och hade inga vänner. Men även att det inte fanns mycket att göra i Malmö då. Som tur fanns Hollandia och stannade i mammas hjärta fram till idag.
Malmö utvecklades mer och mer efter tiden. Idag är det en väldigt intressant stad!

Efter fikan åt vi hemma. Mamma gjorde en lite enklare vegetarisk rätt. Med ägg och potatissallad. Sallad med grönsaker och fetaost. Till det drack vi ett glas vin.

Likes

Comments

Hej allihopa!!

I mitt tidigare inlägg "Shine of Sweden - Photoshoot (Behind the scenes)" fick ni se min photoshoot från en annan vinkel. Mamma tog bilder medan jag fotograferades. 

Nu är de originella bilderna från photoshoot äntligen ute. Bilderna plåtades till en ny smycke hemsida. Fler bilder kommer ut på hemsidan dem närmaste veckorna. 

Ni hittar hemsidan här nedan. 

http://shineofsweden.se

Vill ni se fler behind the scenes aktiviteter jag gör kan ni följa mig på snapchat: vanessacie 

Likes

Comments

1 Juni

Efter skolan gick jag hem och fick ett fint paket från mamma. I present fick jag parfymen "molecule 01" som jag länge velat ha. Dessutom fick jag en mascara, för jag behövde en ny. Sedan gjorde mamma en vacker dessert till mig. Mamma älskar att lägga upp mat på ett snyggt sätt. Hon jobbar som chef kock och brukar servera mat och desserter på ett elegant sätt. Hon serverade glass i en våffelbägare med choklad, banan och godis.

Jag blev väldigt glad särskilt för parfymen. Det är en väldigt annorlunda parfym. Själva doften passar inte många. Jag har pratat med en säljare i en kicks butik som sagt att hon älskar doften på andra. Men på henne luktar det som kattpiss.

Så hur hittade jag denna parfymen?

Jo, jag jobbar i ett Scandic hotell som frukostvärdinna. En lördag fick jag jobba lite längre, på brunch. Där satt ett gäng kvinnor och hade super kul medan dem åt. En av kvinnorna hade på sig den här parfymen som doftade underbart. Jag brukar inte fråga främlingar vad dem har för parfym på sig. Men den doften var speciell, jag var rädd att jag aldrig skulle hitta den. Så jag gick fram och frågade:

"Ursäkta jag undrar vem av er som har parfymen som luktar så gott"

"Det är nog jag" svarade en av kvinnorna.

"Nä det är nog jag, för den är väldigt stark. Den heter molecule 01" svarade den andra.

Jag tackade och bad om ursäkt för den konstiga frågan.

"Ingen fara, det är en väldigt speciell doft. Så jag förstår att du frågar"

Mamma köpte en molecule 01 kort därefter. Men den var inte samma. Vad vi inte visste var att det finns olika molecule 01 perfymer som ser väldigt lika ut.

Mot kvällen gick vi och grillade med våra nära polska vänner. Det var en vacker solig dag som påminde mig om gamla goda tider, när man var barn. Jag grillar väldigt sällan och njuter när jag väl gör det.

Likes

Comments

Söndag 29 maj spenderade jag dagen med mamma!

Först skulle vi till glassfabriken. Men på vägen dit började jag plötsligt öka tempot. Mamma frågade varför jag hade så bråttom. När jag svängde in till Lush affären visste mamma varför. Mamma ropade efter mig att vi inte har tid för det. Men jag lyssnade inte på henne och gick in. Jag visste att mamma skulle komma in efter mig. Det gjorde hon och log mot mig, för hon visste att jag skulle köpa en present till henne där. Mamma tycker väldigt mycket om badbomber och har fått många från mig innan. När hon kom in till affären sa jag till henne att hon fick välja precis vad hon ville.

Hon fick 2 badkulor i present.

Sedan gick vi vidare till glassfabriken och njöt av deras goda glass.

Dagen avslutade vi med bio. Vi såg komedi filmen "Mothers day" i rollerna: Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis.

Filmen var bra men inget wow. Jag har sätt roligare filmer förr. Hade höga förväntningar på denna filmen, på grund av att det var många kända skådespelare som var med. Nu har jag insett att trots att det finns bra skådespelare i en film, måste inte filmen vara bra.

Likes

Comments

Hej allihopa!

Det var ett tag sedan jag bloggade. Anledningen till det är att jag har varit VÄLDIGT upptagen.

Så sjukt många saker har hänt på sistone, dessutom har jag haft väldigt mycket plugg i skolan. Andra ring i gymnasiet är tufft. Mycket plugg ifall man satsar på höga betyg. Det är just det som jag fokuserar mest på. Jag vill alltid ha topp betygen, då mår jag bra och kan slappna av.

Nyligen hade jag en photoshoot till en hemsida med smycken. Hemsidan är inte ute ännu eftersom att den är ny. Så fort den blir klar bloggar jag om den. Jag fick sticka till studion med mamma strax efter skolan. Makeup artisten Lina Ling sminkade mig på plats. Blev jätte nöjd med min look. Kläderna och hatten har jag köpt i Amsterdam.

Jag hade väldigt roligt tillsammans med fotografen och är tacksam för den här häftiga möjligheten!

Mamma tog "behind the scenes" bilderna. Hon är väldigt duktig när det kommer till bilder och olika appar. Hon vet tex hur man använder snapchat och instagram. Det är lite roligt, för hon är väldigt modern. Det är väldigt roligt att ha en mamma som är ens bäste vän. Mamma kan jag lita på till 100% även när det kommer till sociala medier.

Mamma kan fixa allt!

Om ni undrar ifall jag röker så är svaret NEJ. Jag höll i en cigarett på vissa bilder, mest för att det skulle se "bad" ut.

Här kommer "behind the scenes" bilderna

Likes

Comments

Lördag 24 Oktober tillbringade jag och mamma en fantastisk dag på Malmö Clarion live, Modellive. Vi hade köpt inträdesbiljetter många dagar tidigare. När vi gick till Clarion fick vi först ett inträdesband samt en goodiebag. De första 200 gästerna fick en goodiebag som var fylld med olika produkter. Den innehöll olika krämer mot hy, parfymprov, mascara, foundation, godis och rabatter. Vi gick sedan till själva lokalen där dem hade utställningar. 

Det var häftigt att träffa Malin Hedlund som är Fashion designer för märket "E.Malla.S." Hon med sig några av sina vackra klänningar som hon designat. Några kända svenska personer som brukar ha E.Malla.S klänningar på sig är Anna Anka och Maria Montazami från "svenska hollywoodfruar.

Lars Wallin som är Sveriges kändaste designer var på plats. Han visade sina klänningar, smycken och kökskollektioner som han designat. Jag pratade lite med Lars, fick hans autograf och tog en bild med honom.

Sedan var det dags för modevisningar. Programmet såg ut såhär:

13.00 Brand Store Visning
14.00 Designtävling - Ett par elever från olika designskolor var med i tävlingen och visade kläder som de designade.
15.00 Manlig Modelljakt - Vinnaren fick erhålla en Daniel Wellington klocka samt mode & skönhetsprodukter till ett värde av 30 000 sek. Dessutom möjligheten att få anslutas till Sweden Models och internationella modellagenturer.
16.00 Brand Store Visning
17.00 Frisyrvisning WELLA
19.00 Trendvisning

20.00 MODEMINGEL & Husbandet URBAN NINJAS
med dj´s i Taquerian

Jag var bara där till 16.00 så jag vet inte hur det gick till efter.

Modelive var även under Söndagen 25 Oktober, programmet såg ut såhär:

10.00 MODELIVE öppnar.
200 första besökarna erhåller exklusiva ”goodiebags”.
12.00 Brand Store Visning
13.00 Designtävling/Final
15.00 Brand Store Visning
17.00 Manlig Modelljakt/Final

Jag var inte där under Söndagen. Manliga modell vinnaren finns på Modelive hemsidan: http://www.modelive.se/modelljakt.html

Utställare på plats:

www.larswallin.com - Lars Wallin

www.ioaku.com - IOAKU

www.frontrowliving.se - FRONTROW

www.nordicdesigncollective.se - nordic design collective

www.teslamotors.com - tesla

www.citadellkliniken.com - Citadell Kliniken

www.engelbrektsgatan12.se - Engelbrektsgatan 12

www.malexa.se - MALEXA

www.skonhetsateljen.se - Skönhetsateljén

www.byaxelshop.com - by axel

www.blomsterpigan.se - blomsterpigan

www.maruschka.se - maria maruschka

www.meandi.com - me&I

www.madebyt.se - made by t

www.mallasockertopp.se - e.mallas.

www.rahofscandinavia.com - råh of Scandinavia

www.di-stort.com - di stort

www.thebarbermalmo.se - the barber

www.swagway.se - swagway

www.linusmorales.se - linus morales

www.harvestagency.se - harvest agency

www.mlibysvensson.com - mli by svensson

www.yvettehass.com - yvette hass

www.josefinrunquist.se - josefin runquist

Likes

Comments

Vad är det här för en mässa?

Mässan är i Sverige, bara i städerna Malmö, Helsingborg, Göteborg och Stockholm. Mässan är bara en gång per år i varje stad. Till denna mässan anländer cirka 4-6 kändisar. Oftast är det bara skådespelare, men det har hänt att sångare också kommit.

Ibland kommer det skådespelare som fortfarande spelar i nya filmer. Men oftast kommer skådespelare från äldre filmer.

1 autograf brukar kosta mellan 200 - 250kr

Inträde till mässan kostar runt 100kr

Det kostar att ta en bild med dessa skådespelare, men ibland är dem extra snälla och ställer upp på bild utan betalning. Ibland ställer dem upp på bild när man tagit deras autograf.

Selfie med en kändis 150kr

Man kan även ta en bild med en skådespelare av en professionell fotograf som finns på plats, då kostar det 250kr per bild och man får då med sig bilden samma dag.

Vad mer finns på mässan?

På mässan kommer kända serie ritare. Han som ritar "The walking dead" serieböckerna har varit några gånger på mässorna. Dessutom kommer vissa författare och illustatörer dit. Man träffar på massor med häftiga utklädda personer som alla deltar i cosplay tävlingen. Tävlingen innehåller kategorierna "Bästa Sci-Fi", "Bästa Skräck / Fantasy", "Bästa Comic / Tv-spel", och "Bästa Junior Cosplayaren".

Alla får vara med att gå på scen men för att ha chans att vinna de fina priserna, måste man ha gjort så mycket som möjligt själv på sin dräkt.

På mässan finns även äkta filmrekvesitor från filmer som star wars, terminator, james bond, harry potter och indiana jones. Det som brukar finnas är olika vapen som dem använde i filmerna eller olika klädesplagg.

På mässan finns det en tysk person som har träffat hundratals skådespelare. Han brukar åka på olika film premiärer och får signerade foton av kändisar. Han säljer dessa originella autografer på mässorna. Vissa autografer har gått upp i pris, eftersom att vissa av skådespelarna har gått bort.

Vad betyder den här mässan för mig?

Ända sedan jag var 4 eller 5 år har jag gått på dessa fantastiska mässor. Som liten brukade jag inte bry mig om skådespelarna, jag ville hellre ha leksaker än autografer. Autografer brukar kosta runt 250 kr, därför fick jag som liten antingen välja en autograf eller två leksaker. Som liten samlade jag på star wars figurer, jag vet att dem betydde mycket för mig då. Idag ser jag lite annorlunda på det, det fanns många häftiga skådespelare som jag tyvärr inte tog autograf från. Ena sidan hos mig säger "ja men du fick en bra barndom med dem star wars figurerna" och andra sidan säger "idag har jag ingen nytta av dem figurerna, dem är ändå i källaren i någon kartong". Men jag vet att jag ändå är mycket lyckligt lottad, för trots allt har jag träffat många kändisar.

Vilka kändisar träffade jag på denna mässan?

David Barclay - Spelade "Yoda" i vissa scener från Star wars.

Spelade även "Jabba" i Jedins återkomst Star wars.

Mark Rolston - Spelade i Aliens, Nyckeln till frihet, Saw, The departed, Dödligt vapen.

Vic Armstrong - Är en en legendarisk stuntman. Han har vunnit en teknisk oscar och varit med i Guinness World Records. Har spelat i bland annat Indiana Jones.

Samantha Fox - Brittisk sångerska (80´s queen) och även en före detta fotomodell.

Christian Brandin - Spelar "Conny Lloyd" i Johan Falk filmerna.

David Barclay - Spelade "Yoda" i vissa scener från Star wars.

Spelade även "Jabba" i Jedins återkomst Star wars.

Mark Rolston - Spelade i Aliens, Nyckeln till frihet, Saw, The departed, Dödligt vapen m.m.

Vic Armstrong - Är en en legendarisk stuntman. Han har vunnit en teknisk oscar och varit med i Guinness World Records. Har spelat i bland annat Indiana Jones

Samantha Fox - Brittisk sångerska (80´s queen) och även en före detta fotomodell.

Christian Brandin - Spelar "Conny Lloyd" i Johan Falk filmerna.

Med "Cosplay" deltagare

Likes

Comments

Det var en härlig match!

Tyvärr vann inte MFF men det var en upplevelse ändå. Vi hade många fans från andra länder, dem var alla väldigt trevliga. Mff supportrar var verkligen på hugget den kvällen. Det var kul att få se slutet på matchen, det är inte varje dag man får chansen att se Cristiano Ronaldo!

Jag jobbade den kvällen i en kiosk på arenan, många vänliga gäster ville ta en fika paus under första halvlek.

​Match resultat: 

Champions League, Gruppspel

Onsdag 30 september, 20:45

Swedbank Stadion

Malmö FF 0-2 Real Madrid​


Likes

Comments