Vandringsled Härjedalen

Svårighetsgrad: Medelsvår
Längd: 4 km (2 km dit och 2 km tillbaks )
Tidsåtgång: ca 3 h
Start: P - plats 5 km från Klövsjöskidområde

Jag hade hört talas om denna vandringsled av en kompis. Den skullle vara lite klurig och svår men det skulle vara värt det när man kom fram. Då skulle det vara helt magiskt, sådär som i filmer! Bara det att.... vi inte kom fram!
När jag planerade min tripp till Björnrike i Härjedalen, första veckan i maj, hade jag inte en tanke på att det kunde ligga snö kvar.
Detta förstörde dock inte veckan utan gjorde det nog nästan bättre egentligen. Att gå i snö och bara ha på sig ett linne var en konstig men härlig känsla!Eftersom vi inte kunde slutföra den här leden så är det lite svårt för mig att ge den en rättvis recension men jag tror att den kan vara väldigt fin om man går mer mot sommaren! Jag tänker nu att jag ska ge den ett nytt försök nästa sommar.
Det positiva jag kan säga om leden är att den har en bra parkering där man kan ställa bilen i början. Där finns också ett vindskydd och en eldplats. Under leden finns bänkar där man kan sitta och vila eller fika med fin utsikt över bäcken. Även om vi inte kom ända fram till vattenfallet så var det magiskt vackert!

Likes

Comments

Vandringsled Jönköpingslän

hej

Svårighetsgrad: Medelsvår
Längd: 3,8 km
Tidsåtgång: 1 - 1,5 h
Start: P - plats vid Brunstorps gård

Leden är kuperad och vissa delar är ganska branta men man får lön för mödan eftersom det finns otroligt fina utsiktplatser utmed leden. Leden har en höjdskillnad på 100 meter.
Leden utgår från Brunstorps gård som består av idylliska röda stugor dit folk åker för att fika eller att gå omkring bland de olika odlingarna

Jag tyckte om den här leden! Den var tuff ibland i sina brantare partier men inte för tuff eftersom den inte är så lång. Att den inte är så lång gör också att den känns som en bra dagutflykt. Tar inte hela dagen utan kan vara en mysig utflykt. Mellan de branta partierna var den normalkuperad i mysig trollsk skog.
Jag gick leden baklänges utifrån numreringarna på kartan. Anledningen till det var att jag följde skyltarna jag såg och jag inte tyckte det spelade så stor roll.

Hela leden var väldigt väl markerad och man behövde aldrig vara osäker på om man tagit rätt stig. Den kändes också genomtänkt eftersom att det men jämna mellanrum fanns bänkar så att man kunde vila eller inta sitt medhavda fika.

För mig tog det ungefär 1,5 h timme att gå leden. Jag gick inte snabbt utan stannade och fotade eller lekte med hunden utmed vägen.

För att gå den här leden så behöver man ändå vara i någorlunda fysisk form eftersom att den är ganska brant. Men är du van vid att gå och i lite terräng så tycker jag absolut att den är värd ett besök!

Länk till info om leden

Likes

Comments