Denna gången var det rätt så blandat innehåll i paketet. Men det kändes ändå som att det fanns fokus mot hygienprodukter.

Först ut en tandkräm, Colgate Smiles kids, som är för barn upp till 5 år. Passade ju bra att byta den vi använder nu till lilla prinsessan. Barntandkrämer har en tendens till att kladda till sig lite mer än vuxen tandkrämerna gör, så det känns fräschare att byta dem lite oftare. Det blir kul att se om hon gillar den här också. #colgate #smiles

Den här barntvålen Magic Softness från Palmolive gillar vi väldigt mycket. Den löddarr till sig på ett bra sätt och den känns skonsam och återfraktande på ett bra sätt. Speciellt viktigt för de små händerna. #palmolive #magicsoftness

Vi brukar alltid använda tvättmedel som är godkända från Astma & Allergiförbundet och Neutrals tvättmedel har vi använt förut. Det ger en skonsam tvätt och kläderna känns rena och behagliga utan massa tillsatta parfymer. #neutralse

När man vill ha extra mjuka kläder är sköljmedlet Comfort Sensitive ett riktigt bra alternativ. Ett tips är att tvätta handdukar med slöjmedel då blir det extra gosiga att torka sig med. #mincomfort

Ett bra att ha barnkit från Folksam är praktiskt att ha med sig på resan. Eller varför inte lägga det i bilen, då finns det nära till hands om det händer något när man inte är hemma. Plåster för alla tänkbara behov. Speciellt de för brännskador är bra att ha, för det är ofta någonting som glöms bort annars.

Old El Paso Mini Stand 'N' Stuff tortilla. Ja vilken familj har inte tacos till middag ibland. Dessa är ett trevligt alternativ till de hårda skalen. De går att fylla på liknande sätt men slutar inte i ett krasch och allting ramlar ner på tallriken. Bra att de inte är så stora utan ger en lagom portion att hantera.

En favorit bland de lite äldre barnen är Yoplaits Safari. Jo den slinker ner även hos oss vuxna :-) #yoplaitsafari

Sist men inte minst så 30 dagar gratis hos Storytel. Skönt att kunna lyssna på lite böcker till och från jobbet, det blir ju i ärlighetens namn inte så mycket läsande nu för tiden.


Likes

Comments

I helgen var jag på tre olika mässor: Underbara barnmässan, Bak- och chokladfestivalen, Hem, villa och bostadsrätt.

Det blev en trevlig helg med mängder av olika smaker. Fick chansen att smaka mängder av choklad och lakrits. Hade också turen bli bjuden på Braastad cognac. Den bästa smaken på hela mässan var ett rykande färskt nybakat bröd med jalapeno.

Ny inspiration och nya smaker.

Likes

Comments

Lite lyx och flärd det är ju varje mamma värd...💕

http://mammamingel.se


Många härliga mammor som träffas under ett tak, fina kläder, god mat, utställning, föreläsningar ... fullspäckad dag i Norrköping. I lördags åkte jag på morgonen SJ snabbtåget som kom fram till kl 9:30. Då var det dags att checka in på Scandic Norrköping Nord och precis lagom för att kunna äta frukost på hotellet – mums!!


Sen var det dags för att mingla med massor av mammor. Vi firade för det var femte året i rad med mammamingel. 2012 var det första gången. De visade bilder från alla åren. Sen började vi dagen med lunch, utställningar och föreläsningar. Som vi alla vet så är oktober månaden då mycket fokus ges på cancer. Föreläsningarna handlade om folks egna upplevelser med cancer och hur de hade hanterat sina livssituationer.

Vilka starka människor det finns, de hanterar sådana tuffa saker med så stort mod.

På kvällen var det trerätters middag som väldigt trevlig tillsammans med många underbara mammor. Efter middagen hade vi en musikaktivitet där vi i olika lag kämpade för att vinna.

Under hela dagen fanns det flera chanser att vinna imponerande mängder med saker. En del hade mer tur än andra och kom därifrån med flera påsar med spännande saker. Men som tur var fanns det ändå give-aways så alla kunde få något med sig hem.

Dagen avslutades sent på kvällen med många skratt, kramar och fina goodie-bags .

Likes

Comments

Det är alltid roligt och utmanande att vara på jobbet, samma sak är det säkert även för många andra tänker jag. Varje dag när jag åker till jobbet känner jag att det här är någonting som jag kan allting om. Ändå när arbetsdagen är slut så har jag lärt mig många nya saker. Är det inte bra märkligt att det kan vara på det sättet?

För någon dag sedan hade vi en liten incident. Det känns omöjligt att förstå varför det ens ska hända. Men när det väl har hänt blir det mycket att reda ut och ta hand om. En stöld av post i dagens samhälle måste väl ändå vara helt onödigt? Det är ingen som skickar värdefulla saker eller pengar med posten längre. Det är vanliga människor som blir av med brev, reklamutskick och räkningar. Ingen vet precis vad som försvunnit. Många människor blir oroliga och måste lägga ner mycket tid för att ta redan på vad som fattas. För oss som jobbar på Posten  blir det mycket extra arbete i att informera kunder och hantera deras oro eller ibland också ilska.

Utmaningen varje dag är att kunna göra ett jobb som leder till att alla blir glada och att hitta fungerande lösningar som kan leda till resultat.

Likes

Comments

Det är alltid kul att få prova saker som jag i vanliga fall inte alls tänker på.

Börjar med att tacka WOMSA för att jag fick chansen att få denna fina boxen. Nu skulle det provas fina saker som en avkopplande stund med sambon med den goda Organic White Tea med Raspberry (Hallon) smak. Självklart måste man ju smaka Belvita med ett bra te. När man läser på nätet att BELVITA är ett morgonkex, då personligen känner jag att man kan ju få välja ibland själv när man vill äta kex 🍘😉

Det är ju flera saker i boxen. Ibland hinner jag prova allt men andra gånger måste jag pirotera några saker. Den här gången blev det avkoppling.

I boxen fanns också en Loka Crush som min sambo fick chansen att prova. Han tyckte det var ett gott och mindre sött alternativ till en läsk.

När helgen kommer så ska jag prova massageborsten och massageoljan – det ska bli så skönt för kroppen att få njuta lite.

Likes

Comments

Helgen började med projektet att komma iväg i tid. På något sätt blir det alltid stressigt att ta sig ifrån jobbet och fixa till det där sista med packningen innan det äntligen går att åka. Att redan vara lite trötta efter arbetsveckan hjälper knappas till heller.

Det visade sig rätt så fort att vi inte var de enda som var på väg söder ut från Stockholm. Många bilar och rätt så mycket kö gjorde att det tog lång tid innan det blev något behagligt flyt på motorvägen.

Hela bilresan är lång. Vi behövde också ett par stopp på vägen för att sträcka på benen eller fylla på bensin. Till slut kom vi fram till hotellet efter några timmars ansträngande körning i mörkret. Vi var hungriga och hade sett fram emot att njuta en middag i restaurangen, men den hade såklart redan stängt. Baren var i alla fall öppen en stund till så jag beställde några drinkar till rummet för oss samtidigt som Tommy var ute på jakt efter något att äta. Har du någonsin provat hämtmat från McDonalds tillsammans med ett glas champagne? Någon gång måste vara den första för att prova, eller hur?

Efter en lång och krävande dag så är det skönt med en natts ordentlig vila. Men men det går inte sova jättebra när det finns snarkande rumskamrater som somnar på en gång, alltså inte mycket till skön sömn den natten.

Följande morgon var vi uppe tidigt och pysslade om den gamla bilen. I hörnet på en stor parkering slog vi läger för att lufta bromsarna. Tommy fixade, jag och Juliette hjälpte till. Efter att vi var färdiga med det kunde vi koncentrera oss på frukosten på hotellet.

När vi håll på att göra oss klara och packa ihop i rummet för utcheckning så halkade Juliette i rummet med blöta fötter och slog sig lite på kinden. Det kändes att detta inte vara början på en så bra dag heller.

Tommy hade körning med gamla bilen och vi gick runt för att titta på stan. Häftigt att det går att se över till Danmark härifrån.

Hemfärden mot Stockholm blev senare än vi hade tänkt och klockan hade hunnit bli drygt tre på eftermiddagen innan vi kunde åka iväg. Det är längre och långtråkigare att köra än det går att föreställa sig. När det närmade sig middagstid försökte vi hitta något ställe att äta på som inte var bara snabbmat. Scandic i Jönköping kändes som ett bra alternativ. När vi väl var där så omvärderade vi beslutet att köra hela vägen hem och bestämde oss för att sova över också, för att fortsätta resan hemåt nästa dag istället. Såklart fanns det en tid att passa på söndagen också. Hade ju en Me&I-träff bokad som det inte går att utebli från.

Allting frid och fröjd då, det kunde man tänka sig men inte då. Efter middagen när vi packade upp på rummet så råkade jag öppna en säng från ett sängskåp så tokigt att jag släppte ner den över mina tår. AJAJAJ!!! Definitivt mer ont än vad ett par alvedon hjälper mot.

En kväll och en natt med svullna och bultande tår, som vid beröring gör så ont att jag skriker rakt ut var inte det bästa upplägget vare sig för att sova på natten eller att köra bil i flera timmar. Till slut kom vi ändå hem från en lång resa som hade blivit mycket jobbigare än vi hade tänkt oss.


Likes

Comments

Nu har det gått några dagar då Juliette klarat sig själv på förskolan. Lämning på morgonen i rätt tid, nästan i alla fall. Det finns lite att förbättra i morgonrutinen men oftast är vi inte mer än 10–15 minuter senare än utsatt tid, så det får väl ändå anses som godkänt. Hämtning på eftermiddagen. När hon är ute och leker är hon inte ens speciellt sugen på att gå hem. Mycket nytt och spännande fortfarande med lekplatsen och alla de andra barnen.

Umgänget med barnen, att komma överens med personalen, ja till och med att sova middag fungerar mycket bra. Så vad är det då som är jobbigt. Jo Juliette är inte alls sugen på att äta mat på förskolan. Det gick hyfsat bra när vi föräldrar var med på inskolningen, men nu har hon mer eller mindre matvägrat hela veckan. Det verkar inte bekomma henne så mycket, hon är glad och full av energi i ändå. Klart hon är hungrig när hon kommer hem.

Hoppas verkligen att hon kommer på bättre tankar snart för det är ingen bra idé att fortsätta med den här dagisfastan.

Likes

Comments

Tre dagars inskolning har kommit till sitt slut och idag var det första dagen som min lilla prinsessa fick klara sig helt själv på förskolan.

Jag fick inte en så bra känsla efter de två första dagarna av inskolningen. Min tankar var, bland annat, att personalen skulle lägga mycket tid på att lära känna min dotter och att sköta om henne. Att jag bara skulle finnas med i bakgrunden som en säkerhet om någonting blev allt för jobbigt. När det fortfarande var jag som fick byta blöjan och hjälpa henne med maten, så undrade jag verkligen vad syftet med inskolningen var. Hur ska min dotter känna sig trygg med personalen när jag inte är här om de inte ens har brytt sig speciellt mycket om henne under inskolningen? När min sambo tog den tredje dagen av inskolningen var hans förväntningar verkligen inte höga. Men tydligen hade han fått hålla sig lite mer i bakgrunden i alla fall. Men det var ändå påtagligt att kontrasten skulle bli stor till första dagen hon skulle vara där själv.

Vi har fått en placering på den förskolan som ligger jättenära där vi bor, och det är också en förskolan som de flesta tycker väldigt bra om. I sluten av oktober så kommer det bli en ny inskolning för oss. Jag kunde inte låta bli att fundera på om personalen på den här första förskolan tog illa vid sig och att de bestämt sig för att inte satsa så mycket på min dotter bara på grund av att hon endast skulle vara kvar i två månader. Det är bara så att jag får många sådana här tankar när det kommer till att någon annan ska sköta min dotter. Visst är det väl ändå så att vi alla som är föräldrar bryr oss extremt mycket om våra barn? Kanske lite extra mycket när det är ens första och enda barn?

Nu är i alla fall första dagen på egen hand avklarad. Det gick tydligen bra när min sambo lämnade henne på morgon. Men han uttryckte en stor saknad efter henne på förmiddagen då han var hemma och jobbade, för att kunna finnas nära till hands om någonting skulle hända. Hon hade säkert mycket roligare men utelek i sandlådan och alla jämnåriga barn. Jag tog chansen att hämta henne lite tidigare så hennes dag inte skulle bli allt för lång. När jag kliver in på förskolan under tiden de sitter och äter mellanmål och min dotter utbrister i ett glatt och väldigt tydligt "hej mamma!" då värmer det verkligen.

Ja äventyret fortsätter imorgon ...

Likes

Comments


Allt som oftast har vi någonting planerat för helgen, men denna helgen blev någonting alldeles speciellt för det var länge sedan som vi hade så här mycket på gång. En hel del av aktiviteterna var enskilda så vi fick tyvärr inte så mycket tid med varandra som vi brukar. Men det är viktigt att kunna få göra saker på egen hand också.

Jag avslutade en tuff arbetsvecka med att slappa hemma på fredagen och få chansen att gosa lite med min lilla prinsessa. Det blir ju så att jag inte ser så mycket av henne när jag sticker iväg så tidigt på morgonen. Sambon passade på att gå på sommarfest på sitt jobb.

Under dagen på lördagen var det sista regionala slalomkörningen för säsongen med Porscheklubben. Egentligen var tanken att vi skulle åka allihopa men det blev sambon som fick sticka iväg och köra själv. Jag har ju redan kvalat in mig till finalkörningen, så passade på att vila upp mig inför kvällen istället 😊 (Ja ja, vi är inte så många som kör i min grupp så alla får åka på finalen).

Nu blev det inte riktigt så att jag bara var hemma och slappade under dagen. Nej istället for jag runt och fixade lite ärenden och passade på att storhandla inför kommande veckan.

På eftermiddagen gällde det att fixa till mig själv. Biljetter hade jag bokat sedan länge. Men på något märkligt sätt blir det ändå till att prova och välja kläder i sista stund. Det gällde ju att se bra ut. Galakväll är inte ofta jag får chansen att gå på. Guldknappen gala på Grand hotell var det alltså som stod på schemat för kvällen.

Under kvällen fick vi bland annat njuta av modevisning från den vinnande höstkollektionen. En slutsats som är väldigt tydlig –läder är inne.

På söndag förmiddag hade vi bokat biljetter till ett LOPPIevent på Skeppsholmen. Det var som en liten mässa med ett gäng utställare men också några presentationer och en höstmodevisning. Nu gick vi hela familjen tillsammans. Lokalen kändes liten med tanken på hur mycket folk som var där och ventilation var verkligen undermålig. Det var verkligen jättevarmt där inne. Nästan alla besökare var mammor och en ganska många av den hade små barn/bäbisar med sig. Det är kul med den här typen av event för det delas ut väldigt mycket gratisprylar 😜 Tyvärr fanns inte Semper på plats denna gången och delade ut barnmat. Allt som allt fick vi ändå med oss var sin goodie bag och mindre ryggsäck proppad med grejer. Blev lite att bära på. Tur att det går att packa en del på vagnen.

Efter eventen var det fullt fokus för min del på att repetera allting från massagekursen för på eftermiddagen skulle jag göra prov, både teori och praktik, för att få mitt diplom. Jag var verkligen nervös när det var dags att göra provet. Det är många muskler och de har lite kluriga namn, både att säga och att komma ihåg. Men det gick bra, fick också beröm för min teknik :-) Nu kan jag titulera mig som diplomerad friskvårds massör!

Söndagen avslutades med takeaway från en bra indisk restaurang. Det skulle ju firas lite, eller hur! 🎉


Likes

Comments

Nu har födelsedagen precis passerats och det är ett faktum att den stora storebrorsan har blivit 18 år.

Vad köper man egentligen i present till killar i den åldern? När vi frågade honom så hade han ingenting som han kände att han önskade sig eller behövde. Det låter ju på sätt och vis underbart. Men det hjälper inte oss som vill gratulera honom på födelsedagen.

För många år sedan när vi hade någon diskussion om framtiden, vad man ska bli när man är stor och hur man ska klara sig i livet o.s.v., då vet jag att han sa att när han blev stor skulle han köpa trisslotter och vinna miljoner. Tänk 25.000 kr i månaden i 25 år, eller någonting åt det hållet. Men i alla fall såg han det som ett möjligt och till och med rätt troligt scenario. Ja minsta åldern för att köpa egna lotter är ju 18 år, så lika bra att hjälpa honom på traven då och köpa ett gäng olika och låta miljonerna rulla in.

Efter mycket skrapande slutade det i alla fall med en vinst, ingenting att leva länge på men någonting räcker väl 60 kr till, eller hur?

Det känns kanske lite tråkigt att han skulle gå lottlös från sin födelsedag, men så illa blev det inte. Farsan hans bjöd honom på en weekend resa till någon spännande stad i Europa. Det blir säkert ett trevligt äventyr!

Likes

Comments