View tracker

Ja nu har man bott i malmö i lite mer än två månader, det är väll skönt att ha närmare till stan än tidigare annars tycker jag inte det är så stor skillnad. Har inte precis varit inne i stan så ofta med tanke på hur nära det är har inte precis haft så mycket som jag känt för att göra. har haft lite jobb under mars annars försätter letandet på jobb speciellt inför sommaren eftersom man inte kunde komma tillbaka till Norge lite trist men kanske en annan gång. I helgen så kom syrran och hennes partner hem från deras resa så på söndagen hade man över lite vänner på chill kväll med vattenpipa och lite spel alltid trevligt.

Just nu sitter man i köket och överför bilder till ett extern minne men härligt med lite lugn musik i bakgrunden.

Har inte så mycket som pågår för tillfället men om tre veckor har man en tid med en läkare i lund, tror det kommer handla om operation och lite annat, sen är det mindre än en månad tills man fyller år. Förhoppningsvis kommer denna sommaren bli lika bra som förra.


Ska försöka
uppdatera
snart igen

MHV Alex

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

​2015 har varit ett år av både jätte bra minnen och några lite sämre, så varför inte kolla tillbaka tiden och se vad som hänt. 

Detta året så har jag haft möjligheten att jobba utomlands för första gången, det var en underbar period som jag förhoppningsvis får göra om snart igen. Det finns inget jag gillar mer än att resa utomlands så förhoppningsvis kanske jag kan få in en resa snart igen. inför detta året så hoppas jag verkligen på att hitta ett jobb och att kanske börja studera. 
Något jag kommer ta med mig från förra året är att våga testa på något som jag inte gjort innan, för vem vet vad som kan hända och vem man kan möta om man bara testar. 
2015 har varit året av möten med nya vänner men också förlusten av några, det är alltid tråkigt att förlora en vän men att förlora en bästa vän är nog så mycket värre men man kan hoppas att med lite tid ifrån varandra att saker kan lösas.
Man kan alltid hoppas att detta året kommer ha lite romantik i luften, men vem vet vi får väll  hålla tummarna. 

Detta år ska vi göra lite förändringar förhoppningsvis kan jag träffa en läkare angående när jag kan få min operation gjord sen vill jag komma ut och jogga lite oftare, sen ska jag ändra lite mer på min stil först ska jag se till att ändra denna förbaskade hårfärgen igen förhoppningsvis kommer det bli riktigt coolt med grå​.  
 

Detta året vill jag testa på att göra lite olika design på kläder, eftersom det är någonting jag verkligen vill se om det passar för mig. Och jag vet att jag har sagt detta många gånger tidigare men jag hoppas att jag kan få upp fler inlägg under detta året men för någon anledning så har jag haft det svårt att få idéer på saker att skriva men vi får väll se. 


 Likes

Comments

View tracker

Igår åkte jag upp till Stockholm för att fira julen här med pappa och familjen, så när vi kom hem till huset började vi dagen med att dra fram alla jul saker och tog fram granen och började pynta huset och klä grannen.

Så är Julafton snart slut, dagen har varit jätte trevligt började med jul frukost och en julstrumpa där bror tyvärr fick en pruttkudde som han senare har hållit på med hela dagen. Efter det blev det en liten fika senare fick vi ha pingis turnering, där man tyvärr bara van en gång. Vid 2 tiden kom farfar hit så satt vi och fika igen och tog lite bilder och sen vid 3 blev det kalle och hans vänner som man inte kunde se förra året.
Sen var det dax för julbord som vanligt var det gott som alltid. farfar åkte hem efter jul middagen så då var det dax för lilla tomten olle att dela ut alla julklappar, fick massa fina saker som min fina saker :) efter detta var man tvungen att koppla in och installera olles nya ps4 det var verkligen ett rent helvete för det var konton som skulle skapas och åldersgränser som gjorde problem för den unga. Men efter allt så blev det lite spel så satte vi oss alla och kolla på medan bocken brinner på svt1. Nu är det snart att gå och lägga sig för imorgon kommer det besök.


Likes

Comments

Det svåraste med julen är nog att hitta något till alla i ens familj, och sen komma på vad man själv vill ha, jag brukar själv handla alla mina egna kläder för att hitta sånt jag verkligen vill ha. men tre saker som jag verkligen skulle vilja ha är simpelt en 3-Way™ till min gopro sen oxå en Magenta Dive Filter
o
ch sist men inte minst en ny parfym efter som min nuvarande nästan har börjat ta slut :(

Men det är typ allt sen är det ju tanken som räknas och inte priset när det kommer till julklappar ;)


jag har också hittat en fin jacka som jag skulle vilja ha :)
Men funderar fortfarande vilken färg som är snyggast, men den svarta kan vara cool efter innerjackan kommer vara i orange.

hittade två webbsidor där dom har jackorna.

Bomber jacket black

MA-1 Bomber jacket red, black and greenGod Jul

Likes

Comments

För några år sedan visste jag inte vad trans var, jag hade bara en känsla av att jag inte kände mig bekväm i min egen kropp. Så en dag bestämde jag mig för att börja söka på internet för att se om det fanns svar på vad mina känslor var och när jag hittade termen Transsexuell så instämde de mesta på mig. Och jag visste att behandlingen skulle förändra hur jag kände. Naturligtvis hade jag mina tvivel från tillfälle till ett annan, men jag var tvungen att följa mitt hjärta och låta min kropp och själ att matcha istället för att leva i en lögn .

***

A few years ago I never even knew what Transgender was, I just had this feeling that I didn't feel comfortable in my own body. So one day i decided to start to search the internet to se what my feelings was I found the term Transgender and i most of the things i read just chimed in on me. And I knew that transitioning would change the way i felt. Of Course I had may doubts from time to time but i had to fallow my heart and let my body and soul to align instead of living a lie. If i want to keep living
would i not want to live a life that is Authentic

Likes

Comments

Det är helt oacceptabelt att något sånt här kan få hända, jag vet inte ens hur jag ska uttrycka mig själv! En del av mig är i total Ilska över hur man kan tänka sig att gå in i en skola med tanke på att mörda folk. och tanken på att det har varit 54 år sendan den senaste skolmassaken i Sverige har varit där personer skadades gör det bara svårare att ta in händelsen, i 2004 var det ett fall i Malmö men där gärningsmannen han gripas innan han hann begå något brott. För min egendel så hade jag aldrig kunnat tänka mig att något sådant här hade kunnat hända i Sverige för man har ofta hört om det i andra längre oftast i USA men mörkare tider har kommit till hela världen även lilla landet Sverige.


Jag vill avsluta med att säga att jag känner stor sorg för alla personer i Trollhättan och jag beklagar sorgen för alla anhöriga.Dark times lie
ahead of us
and there will be
a time when
we must choose
between what
is easy and
what is right

- Albus Dumbledore

Likes

Comments

Jag tycker verkligen inte om när folk tar vänskap som en nypa salt, vänskap kommer inte från en sida det är ett band mellan två personer som måste arbetas med för att hålla den igång. Men vad händer när ena sidan slutar svara, när man märker kyligheten i de korta svaren som man får jag blir både trött och ledsen över de.
För olika anledningar har detta nu hänt mellan oss, jag vet inte riktigt vart jag ska försöka bygga upp de igen men saken är den att jag är villig att göra de. Jag känner att de bråken man kommer över förstärker ens vänskap och gör den så mycket bättre, men jag tror du är feg? rädd? eller kanske nått annat för du verkar inte klara av att ens möta mig och säga vad ditt problem har varit. Jag tänker iallafall inte vända ryggen till och slänga bort allt, jag kommer alltid finnas som jag har tidigare för när du är redo att prata så kommer jag lyssna och svara med vad jag själv tycker och jag hoppas att du då lyssnar och inte får ett utbrott. 

För när jag tänker tillbaka så har vi haft några av de finaste minnen som jag har.

Likes

Comments

FINALLY!


The idea that I would never get here was such a fearful reality but now that it is jus a distant memory I could not be happier. these two years has made me more comfortable in myself and has made me grow as a person.
I just want to give all my thanks to the people who has stayed by my side.


Sorry for the delay in the
posting of this video.

Likes

Comments

Fösta helgen som jag är ute sen jag kommit till Sverige, känns annorlunda allt verkar gå i sån snabb takt ibland känner jag hur jag inte orkar med. Det är ju trevligt att gå ut med vänner men det är verkligen inte samma känsla som innan, det kan ju vara klubben och musiken som spelades. Just nu vill jag bara komma hem och hå och lägga mig, känner mig seg imorgon ska jag försöka komma ut lite och ta en promenad och ta ett träningspass.

Ja det var ett kort inlägg men ska försöka få upp mitt inlägg av två år på testo. Sen ska jag försöka få upp ett annat trans tema inlägg också eftersom det varit så lång tid sen jag gjort ett. Men tills dess får alla ha en fortsatt bra helg.

***

First weekend that I'm out since I came to Sweden, feels different because everything seems to go in such a fast pace sometimes, I feel I can not cope. It's nice to go out with friends but it is just not the same feeling as before, it might be the club and the music that was played. Right now I just want to come home I just feel really tired, tomorrow I'll try to come out a bit and take a walk and have a good workout.

Yes it was a short post but will try to bring up my post of two years at Testo. Then I try to get up another trans-themed post because it's been so long since I've done one. But until then, everybody have a continued great weekend.

Likes

Comments

Hmm nu är det inte lång tid tills jag åker hem och det känns konstigt. Jag har vant mig så mycket vid att vara här, det är så lugnt här även när det finns mycket att göra på jobbet. Men nu har det taggat ner och det är inte lika mycket att göra som innan och jag har jobbat mindre denna månaden så man märker att sommar säsongen snart är över. Det jag kommer sakna är personerna som jag har lärt känna, vissa mer än andra men det har verkligen varit en bra tid här. När jag har varit ledig har jag försökt vara mycket ute i naturen, jag har varit ute och vandrat en del i bergen med min kamera och tagit mycket fina bilder. Naturen här en så annorlunda än den där hemma även om den har många likheter när det kommer till en del växter, men här känner jag en större närhet till naturen ungefär som den jag brukade känna när jag var yngre och det ger mig en stor glädje för det har också fått mig att känna mig mer "levande". Så denna veckan har jag haft många dagar av så jag har varit ute på olika saker, tisdags åkte jag till Aurland och fixa lite saker sen i onsdags tog jag en tur på fjordsafari ut på fjorden så fick se en massa fina vyer fick se små sälar och tumlare och fick en massa fantastiska bilder sen på torsdagen åkte jag flåmsbanan in till Myrdal som var en riktigt vacker tågsträcka. I fredags jobbade jag mitt sista kvällsskift kändes lite lustigt men det är skönt för snart får jag komma hem till familj och vänner som jag saknat. Idag har jag också varit ute på lite äventyr åkte upp till Stegastein utsiktspunkt som har en helt fantastisk utsikt jag kommer lägga upp en massa bilder från de senaste dagarna så fort jag kommer hem så ni får se men tills dess så får jag skriva om vad jag hittat på.

Nä men hela poängen med detta inlägget var mer om hur mycket jag kommer sakna detta stället.

***

Hmm, now it is not long until I go home and it feels kind of strange. I have grown accustomed to being here, it's so peaceful here even when there is plenty to do at work. But now it has calmed down and there is not as much to do as before and I have worked less this month, you really notice that the summer season is soon over. What I will miss the most here is people I have gotten to known, some more than others but it has really been a good time. When I have been off, I have tried to be out as much as i could in nature, I have been exploring some of the mountains with my camera and taken many very nice pictures. Nature is so different than the one at home even though it has many similarities when it comes to some plants, but here I feel a greater closeness to nature like the one I used to feel when I was younger and it gives me a great pleasure for it has also made me feel more "alive".
So this week I've had many days off so I have been doing different things. Tuesday, I went to Aurland and fix some things. Then on Wednesday, I took a boat ride on the fjord safari got to see a lot of nice views I got to see some small seals and a few Phocoenidae and I got a lot of great pictures then on Thursday I went on the Flåm railway to Myrdal it was a really beautiful train route. Last Friday I was working my last evening shift I felt a bit funny but it's nice to soon get to come home to family and friends that I've missed. Today I have also been out on a little adventure went up to the Stegastein viewpoint that has an absolutely stunning view, I'll post a lot of pictures from the last few days as soon as I get home so you can see, but until then I will just have write about the thing I've been ut to.


Nah, the whole point of this post was about how much I will miss this place.

Likes

Comments