Det känns som evigheter sen jag började på testosteron, men att det blir fyra år i höst känns som en så kort tid speciellt när jag tänker på allt som jag har gjort. Att försöka tänka på allt som ändrats vet jag inte riktigt vart jag ska börja det är ju alla det vanliga sakerna som hår växt och rösten och muskel förändringarna men jag hade velat försöka skriva om det mer mentala förändringarna som kommer. Men då måste jag gräva djupare och se hur jag var innan och jämföra det med hur jag är idag vilket som är svårt att minnas, tänk dig själv att försöka komma ihåg hur du var när du var yngre och försökte överleva med alla dina problem, som på den tiden verkade vara fler än du trodde att du kunde klara av. Jag var inte den lyckligaste av själar men jag ville aldrig skada någon annan så istället skadade jag den ända jag tyckte förtjänad det och det var mig själv, vilket som nu låter korkat men den rädslan jag hade mest av allt var att bli lämnad kvar ensam. Jag tror det tog över lite för mycket när tonåren slog in förstärkte alla känslor, vilket gör det svårt att handskas med allt samtidigt. Jag var aldrig speciellt bra på att ta för mig i kompis cirklar och av det blev det ofta att jag hellre drog mig tillbaka och inte sa något. På en liten nivå har det påverkar mig idag, en annan sak är nog hur jag aldrig blivit sedd som en aggressiv person men nu har mitt tålamod definitivt förändrats och jag har lättare att bli irriterad och trött på personer. Jag har fått ett utbrott en gång sen jag började mitt testo det var inget stort men blev trött och irriterad över en text konversation och drömde handen in i en vägg, vilket låter som inget men för mig var det nått som aldrig riktigt hänt innan iallafall inte på de sättet.
Det finns så många frågor jag får nu dom flesta är de samma men jag gillar att personer är intresserade i mig och det jag gott igenom. innan hatade jag att ens få andras blickar på mig, frågorna kan handla om allt från operationer till hur jag mår till komplimanger som ger mig både stolthet och styrka, ibland är jag rädd för vad andra ska tycka om dom skulle få reda på vem jag är för saken är så idag att man kan inte berätta för alla men det är en större del som är accepterande. som på min arbetsplats jag har aldrig gott in på ett jobb och bara hejsan detta är jag... men om någon skulle fått reda på det så är jag inte sån som försöker neka det nej nej utan jag berättar och visar att jag är precis som alla andra. Det finns självklart folk i trans kretsar som tycker att vi ska vara ute och stolta och vissa alla att vi finns, och jag håller helt med om det jag visar det när jag känner att det är rätt, för vi måste också hålla oss säkra för det finns ett visst hat där ute i världen som fortfarande inte kan förstå varför vi tar den vägen som vi gör vilket kan leda till mycket hat och våld. Men på det jobb där vissa har fått reda på min bakgrund har jag inte fått något annat än den stösta respekten och kärleken tillbaka vilket har betytt så mycket.

Jag vet att med detta året kan bara min historia gå framåt, allting är bättre än att ligga på botten det tog sin tid att komma hit, för ett lagat hjärta är bättre än inget hjärta alls. Det är väll där den ända saken som håller mig från att känna mig fulländad kommer in och det är synen och känslorna när det kommer till romantik, för hur kan det se så lätt ut men samtidigt kännas så läskigt. Det känns så främmande att gå fram till någon och även om jag vet att tjejer uppskattar när en kille som är lite blyg vågar gå fram. Jag tror jag har hållit mig själv ur den scenen lite för länge tidigare brukade jag vara rätt flörtig, det försvann efter mitt senaste förhållande. I vilket jag nu insett att jag inte var så oskyldig i men jag var inte heller den som krossade mig själv, för någon anledning ville jag skydda mig själv från den känslan och det har jag gjort för bra. Efter alla dessa år så är det oftast "letar du inte så kommer du hitta någon" som personer säger till en, ursäkta mig men det är bullshit. Visst vi kan hitta någon av ren slump men letar vi inte alls så kan vi lika gärna gå och stirra ner i asfalten, under det senaste året har jag mött två tjejer som har fångat min blick men jag har inte vågat visa intresse varför har jag inte? bra fråga vanligaste bortförklaringen brukar vara hon vill säkert inte ha någon som mig och det finns så många andra som är bättre än mig för vad kan vi ha gemensamt.

Nej nu har jag skrivit tillräckligt för idag, tack och hej för mig


Alex C


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Semester plus binder kan jag nog säga är den värsta känslan när jag har dysforia över mig kropp. När det är så varmt att jag sitter ensam på min balkong i skuggan i bara en tunn tröja och dör är så jobbigt. Ska jag lämna rummet har jag alltid på mig min binder som ger ett extra lager tyg och allt bara så mycket värre. Jag skulle ju bara kunna ha en tunn tröja på mig ute också men bara den obehagliga känslan när jag tror att personer kollar även fast dom säkert inte gör det tar sån kontroll över en. Nu vet jag att det är bara drygt tre månader tills min operation men det ger en ingen nytta än. Så det är mer en tanke av att hålla ut som får ta övertaget, för nästa semester utomlands kommer att vara en dröm som jag inte kan längta till mer än vad jag gör just nu.


Tack och hej

  • 21 Readers

Likes

Comments

Hej, shit jag har inte märkt hur oaktiv jag har varit under det senaste året, det har mest berott på att jag inte kommit på något intressant att skriva. Och testo uppdateringar i mitt liv inte är lika stora längre, men nu har jag en bra nyhet jag har fått en tid för operation i mars! Vet inte datumet än men det blir troligtvis i slutet av månaden. Efter allt problem med utredningen under förra året så är det skönt att äntligen komma på rätt väg igen, för er som inte vet så fick jag typ gå igenom utredningen igen eftersom jag inte fick brev och sen uppfattade inte de vanliga läkarna att man redan hade gått igenom utredningen en gång.. Nu är allt fixat och det ända jag måste tänka på är sjukskrivningen och hur jag ska ta upp saken på jobbet, men det löser sig säkert.

Vad kan jag mer berätta om mitt liv under året?


*Som jag skrivit tidigare så blev man Malmö bo i början av året
*Friade jag min 25 års dag
*Blivit ledsen när Minzy lämnade 2ne1
*Passat olika hundar
*Började ta upp träningen igen
*Spelat paintball för första gången i mitt liv.
*Under sommaren/hösten var det mycket jobb på ett tidigare ställe (Casual street food Malmö) ni borde gå ditt sjukt god mat!
*Spelat mycket Pokémon Go med lillebror när vi var i sommar stugan. Och själv såklart nostalgi you know✌🏽
*Fick problem med med benet så träningen föll lite i backen
*Började prata med en god vän igen efter lite saker som hänt tidigare, behöver inte gå in på det.
*Sörjt förlusten av Jesus den söts mini hamstern vi hade i hemmet
*Spelat mycket av det nya Call of duty spelet
*Varit och kollat J.K Rowlings film fantastic beast and where to find them kan säga klart min favorit familj under hela 2016
*Följt valet i USA och förlorat lite hopp i mänskligheten över hur en man som Trump kunde vinna
* sörjt 2ne1 splittrande
*Fått en ny tjänst i Malmö där jag trivs väldigt bra.
*Och nu kommer en välförtjänt semester till Indien också ett nytt resmål
*Underhållits av ny musik från Big Bang
*Sen har jag oxå låtit mitt hår växa ut som har varit väldigt intressant trodde jag skulle vara mer obekväm i det än jag varit.
*Fast det bästa med 2016 var alla vänner som man fick spendera sin tid med.

Fast låt oss hoppas att 2017 blir bättre.
Vem vet kanske finner någon speciell.

Så för att avluta detta

God jul på er alla och ett gott nytt år!

Likes

Comments

Ja nu har man bott i malmö i lite mer än två månader, det är väll skönt att ha närmare till stan än tidigare annars tycker jag inte det är så stor skillnad. Har inte precis varit inne i stan så ofta med tanke på hur nära det är har inte precis haft så mycket som jag känt för att göra. har haft lite jobb under mars annars försätter letandet på jobb speciellt inför sommaren eftersom man inte kunde komma tillbaka till Norge lite trist men kanske en annan gång. I helgen så kom syrran och hennes partner hem från deras resa så på söndagen hade man över lite vänner på chill kväll med vattenpipa och lite spel alltid trevligt.

Just nu sitter man i köket och överför bilder till ett extern minne men härligt med lite lugn musik i bakgrunden.

Har inte så mycket som pågår för tillfället men om tre veckor har man en tid med en läkare i lund, tror det kommer handla om operation och lite annat, sen är det mindre än en månad tills man fyller år. Förhoppningsvis kommer denna sommaren bli lika bra som förra.


Ska försöka
uppdatera
snart igen

MHV Alex

Likes

Comments

​2015 har varit ett år av både jätte bra minnen och några lite sämre, så varför inte kolla tillbaka tiden och se vad som hänt. 

Detta året så har jag haft möjligheten att jobba utomlands för första gången, det var en underbar period som jag förhoppningsvis får göra om snart igen. Det finns inget jag gillar mer än att resa utomlands så förhoppningsvis kanske jag kan få in en resa snart igen. inför detta året så hoppas jag verkligen på att hitta ett jobb och att kanske börja studera. 
Något jag kommer ta med mig från förra året är att våga testa på något som jag inte gjort innan, för vem vet vad som kan hända och vem man kan möta om man bara testar. 
2015 har varit året av möten med nya vänner men också förlusten av några, det är alltid tråkigt att förlora en vän men att förlora en bästa vän är nog så mycket värre men man kan hoppas att med lite tid ifrån varandra att saker kan lösas.
Man kan alltid hoppas att detta året kommer ha lite romantik i luften, men vem vet vi får väll  hålla tummarna. 

Detta år ska vi göra lite förändringar förhoppningsvis kan jag träffa en läkare angående när jag kan få min operation gjord sen vill jag komma ut och jogga lite oftare, sen ska jag ändra lite mer på min stil först ska jag se till att ändra denna förbaskade hårfärgen igen förhoppningsvis kommer det bli riktigt coolt med grå​.  
 

Detta året vill jag testa på att göra lite olika design på kläder, eftersom det är någonting jag verkligen vill se om det passar för mig. Och jag vet att jag har sagt detta många gånger tidigare men jag hoppas att jag kan få upp fler inlägg under detta året men för någon anledning så har jag haft det svårt att få idéer på saker att skriva men vi får väll se. 


 Likes

Comments

Igår åkte jag upp till Stockholm för att fira julen här med pappa och familjen, så när vi kom hem till huset började vi dagen med att dra fram alla jul saker och tog fram granen och började pynta huset och klä grannen.

Så är Julafton snart slut, dagen har varit jätte trevligt började med jul frukost och en julstrumpa där bror tyvärr fick en pruttkudde som han senare har hållit på med hela dagen. Efter det blev det en liten fika senare fick vi ha pingis turnering, där man tyvärr bara van en gång. Vid 2 tiden kom farfar hit så satt vi och fika igen och tog lite bilder och sen vid 3 blev det kalle och hans vänner som man inte kunde se förra året.
Sen var det dax för julbord som vanligt var det gott som alltid. farfar åkte hem efter jul middagen så då var det dax för lilla tomten olle att dela ut alla julklappar, fick massa fina saker som min fina saker :) efter detta var man tvungen att koppla in och installera olles nya ps4 det var verkligen ett rent helvete för det var konton som skulle skapas och åldersgränser som gjorde problem för den unga. Men efter allt så blev det lite spel så satte vi oss alla och kolla på medan bocken brinner på svt1. Nu är det snart att gå och lägga sig för imorgon kommer det besök.


Likes

Comments

Det svåraste med julen är nog att hitta något till alla i ens familj, och sen komma på vad man själv vill ha, jag brukar själv handla alla mina egna kläder för att hitta sånt jag verkligen vill ha. men tre saker som jag verkligen skulle vilja ha är simpelt en 3-Way™ till min gopro sen oxå en Magenta Dive Filter
o
ch sist men inte minst en ny parfym efter som min nuvarande nästan har börjat ta slut :(

Men det är typ allt sen är det ju tanken som räknas och inte priset när det kommer till julklappar ;)


jag har också hittat en fin jacka som jag skulle vilja ha :)
Men funderar fortfarande vilken färg som är snyggast, men den svarta kan vara cool efter innerjackan kommer vara i orange.

hittade två webbsidor där dom har jackorna.

Bomber jacket black

MA-1 Bomber jacket red, black and greenGod Jul

Likes

Comments

För några år sedan visste jag inte vad trans var, jag hade bara en känsla av att jag inte kände mig bekväm i min egen kropp. Så en dag bestämde jag mig för att börja söka på internet för att se om det fanns svar på vad mina känslor var och när jag hittade termen Transsexuell så instämde de mesta på mig. Och jag visste att behandlingen skulle förändra hur jag kände. Naturligtvis hade jag mina tvivel från tillfälle till ett annan, men jag var tvungen att följa mitt hjärta och låta min kropp och själ att matcha istället för att leva i en lögn .

***

A few years ago I never even knew what Transgender was, I just had this feeling that I didn't feel comfortable in my own body. So one day i decided to start to search the internet to se what my feelings was I found the term Transgender and i most of the things i read just chimed in on me. And I knew that transitioning would change the way i felt. Of Course I had may doubts from time to time but i had to fallow my heart and let my body and soul to align instead of living a lie. If i want to keep living
would i not want to live a life that is Authentic

Likes

Comments

Det är helt oacceptabelt att något sånt här kan få hända, jag vet inte ens hur jag ska uttrycka mig själv! En del av mig är i total Ilska över hur man kan tänka sig att gå in i en skola med tanke på att mörda folk. och tanken på att det har varit 54 år sendan den senaste skolmassaken i Sverige har varit där personer skadades gör det bara svårare att ta in händelsen, i 2004 var det ett fall i Malmö men där gärningsmannen han gripas innan han hann begå något brott. För min egendel så hade jag aldrig kunnat tänka mig att något sådant här hade kunnat hända i Sverige för man har ofta hört om det i andra längre oftast i USA men mörkare tider har kommit till hela världen även lilla landet Sverige.


Jag vill avsluta med att säga att jag känner stor sorg för alla personer i Trollhättan och jag beklagar sorgen för alla anhöriga.Dark times lie
ahead of us
and there will be
a time when
we must choose
between what
is easy and
what is right

- Albus Dumbledore

Likes

Comments

Jag tycker verkligen inte om när folk tar vänskap som en nypa salt, vänskap kommer inte från en sida det är ett band mellan två personer som måste arbetas med för att hålla den igång. Men vad händer när ena sidan slutar svara, när man märker kyligheten i de korta svaren som man får jag blir både trött och ledsen över de.
För olika anledningar har detta nu hänt mellan oss, jag vet inte riktigt vart jag ska försöka bygga upp de igen men saken är den att jag är villig att göra de. Jag känner att de bråken man kommer över förstärker ens vänskap och gör den så mycket bättre, men jag tror du är feg? rädd? eller kanske nått annat för du verkar inte klara av att ens möta mig och säga vad ditt problem har varit. Jag tänker iallafall inte vända ryggen till och slänga bort allt, jag kommer alltid finnas som jag har tidigare för när du är redo att prata så kommer jag lyssna och svara med vad jag själv tycker och jag hoppas att du då lyssnar och inte får ett utbrott. 

För när jag tänker tillbaka så har vi haft några av de finaste minnen som jag har.

Likes

Comments