View tracker

Idag hade Charlotte sin första balett lektion!! Så himla kul, efteråt berättade hon för mig att hon "loved it!". Det är stora ord från henne, då hon är lite folkskygg ibland. 45 min varade det. Jag fick kliva in ibland och göra övningarna med henne, eftersom hon var lite överväldigad, men hon var såååå duktig! I slutet gjorde hon allt själv och hon gillade verkligen det. Älskar hennes outfit också! Söt. Jättesöt.

Idag har varit en jättebra dag, även fast det regnade och även fast jag inte fick någon lunch då jag pendlade mellan barnen när de skulle sova eftermiddag. Tillslut somnade lilla Jas i mina armar, i mina hostparents sovrum, där de har en gigantisk, jättebekväm skinnfåtölj som dessutom går att gunga i. (Definitivt något jag ska investera i när jag skaffar barn i framtiden.) Han sov så gott så, tre timmar sammanlagt, varav nästan två hela timmar i mina armar. Ja, jag älskar mitt jobb.

Förresten, på vägen hem skulle jag köpa en färdig sallad med mig hem + lite kaffe. Jag lyckades få en gratis venti soylatte från Starbucks, slå den ni!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Alltså hur söt får man vara!! Här är det rätt varmt och allting är så himla bra. Har hittat en riktigt bra sida för knep och idéer för toddlers och infants, ska länka vidare till den sidan lite senare i bloggen. Förresten försöker jag lära Jas, bebisen, lite amerikanskt teckenspråk (ASL - American Sign Language) och har fått superbra idéer för vad jag ska lära Charlotte! Åh, livet är så underbart. Det är sant vad dom säger, jobba med det du älskar och du kommer inte behöva jobba en enda dag i ditt liv. Mycket sanning, för mina dagar flyyyyyger förbi!

Likes

Comments

View tracker

Åh, vilken bra lördag jag haft! Sov ut ordentligt tills middag och vaknade upp av att Maya ringde. Vi bestämde oss att åka iväg till Venice och hänga. Den här tjejen, hon är grym hon. Vi hade så kul hela dagen och Venice är riktigt fint. Så himla mycket folk! Väldigt intressanta byggnader och mysiga gator. Jag älskade det.

Det här var någon liten utställning på gatan, men konst fanns över allt. På trottoaren, på väggarna, överallt! Känner mig så himla tacksam som får leva och bo här, vara en del av detta, få ha roligt och skratta med nya vänner som har andra historier. It makes me feel alive

Likes

Comments

Nu till livet vid sidan av au pair-livet. Ja, det är precis lika underbart som det verkar. Glider runt med vänner, hänger på de gigantiska köpcentren, tar en kaffe och shoppar upp resten av pengarna på grymt snygga kläder. De kläder som de har här, är verkligen den stil av kläder som Ms.Valeria (jag) älskar. Då menar jag verkligen, älskar. Min favorit affär hittills är Windsor. Dessa två klädesplagg ovanför är från den affären. Den röda, har jag beställt via internet och väntar på att den ska komma medan jag sakta och säkert åker runt på jakt efter kappan till höger. Åh, min fritidsgarderob kommer vara så grym! Min au pair garderob är däremot fylld med fläckiga, snart slitna, t-shirts. Låt oss inte glömma ;-)

Likes

Comments

Ja, så här kan våra dagar faktiskt se ut! Det är underbart. Speciellt när allt bara flyter på och går bra. Som idag. Allting gick sååå bra och flöt på bättre än bäst. Dessa dagar är fantastiska!

Likes

Comments

Är inte det här ett underbart leende?! Han är dessutom kittlig, så det är ganska enkelt att få fram ett stort leende på denna stiliga lilla bebis. Det är så himla underbart att varje morgon få möta Jas stora leende i köket så fort han ser mig eller att få sin godnatt-kram av Charlotte innan hon går och lägger sig. Jag blir så lycklig - och det här är inte ens mina egna barn. Jag tar hand om någon annans barn! Vilken tillit. Jag har tagit efter sååå mycket av mina host-parents när det kommer till uppfostran. De pratar så fint och intelligent med sina barn, precis som jag vill göra med mina framtida barn. Vilken tur jag har som får jobba med detta och känna av hur det är att ta hand om barn på heltid!

Likes

Comments

Ni kan inte gissa hur många gånger jag sagt "Bless you" idag. Stackars lillan, hon har varit lite sjuk. Igår hade hon feber och idag var hon bara extra trött. Vi började vår morgon så här...

...och slutade morgonen (runt 10am) så här.

Men det är bra att hon får vila. Det behöver hon! Förutom vår morgon i princess slottet, med hennes Elsa och Ana (från Frozen) klänningar, så har vi även tittat ett avsnitt av Sesame Street (Elmo, Abby och de där) och lekt, läst böcker, ätit stooor god lunch.

Det var meningen att jag idag skulle träna lite kickboxning men jag tog fel på tiden ikväll. Dessutom är jag ganska slutkörd idag också, därav att jag tog fel. Lika bra att vila! Godnatt på er.

Likes

Comments

Vill man skaffa sig vänner så måste man kasta ut sig där också! Ingenting kommer någonsin att ersätta vår Avesta Muay Thai klubb där borta i Sverige, men någonting liknande får väl duga. Ja, det stämmer, jag har gått med i en kickboxningsklubb här i Agoura Hills.

De må veta mycket mindre om upplägg och teknik...men det är ett ställe man kan gå till och veta att energin kommer vara fantastisk. Jag är ju mera en muay thai-tjej och det är svårt för mig att svälja att vi aldrig kommer sparras på denna klubb, aldrig armbåga någon, aldrig knäa någon. Ännu svårare att denna klubb är mera inriktad på ett mer generellt träningspass, än den faktiska kickboxningen.

MEN
jag är glad att jag har gått med. Jag är så glad att jag träffat nya människor varav några jag redan blivit vänner med. Denna träning är inte alls lika hård som jag är van vid, men jag får röra på mig och vara glad resten av dagen!

Likes

Comments

Så här såg min fredag ut. Jag vaknade på supergott humör runt 8am och åt frukost fram tills jag började jobba, 9am. Christina ringde spontant och sa att hon och Dasha (hennes host-toddler) är i området, om vi vill ha en playdate. SJÄLVKLART! Alltid roligt för barnen, även om de konstant bråkar om leksakerna. När det var lunch åkte vår playdate hem igen och vi åt oss mätta. Nu till vår naptime. Naptime är den mest utmanande händelsen under dagen. Ibland går det galant, ibland måste man sätta alla ungar i bilen och köra tills de somnar. Idag hade jag ingen bil och timingen var heeeelt fel... Får jag inte bebisen att somna innan min toddler, så går det mesta efter det MINDRE bra. Räddningen var att min host-mom kom hem strax runt 3pm och det räddade allt. Underbart!

Likes

Comments

​Organisationen jag valt att åka med, är ju helt fantastiska. De har jättebra tips för oss som är au pairer just nu. Så här ser kalenderna ut för mars och klickar man på den dagen man är på, så kommer det upp text med förklaring till ideen. Hur bra är inte detta?!! Tack, APiA

Likes

Comments