I fredags åkte vi till Malmö för att kolla på bebis. Jag var så nervös. Tänk om det var något fel? Hur undra bebis ser ut? Tänk om det är en tjej istället för pojke.

Allting gick jättebra, jag ställde tusen frågor. En fin liten livlig kille som syrsatt sig bra, inget att anmärka på hade hon. Han var inte så villig till att samarbeta direkt. Moderkakan låg i bakväg, därför kände jag även honom så tidigt i min graviditet. Vi fick ju se hobom, en liten prins låg i magen. Lättnad!

Jag är så nervös av mig så att betala dem pengarna för en tillväxtkontroll är värt, alla dagar i veckan. Jag längtar så mycket tills jag har honom i min famn.

Ihelgen har jag jobbat, helt underbart att komma ut. Vädret har varit underbart och äntligen är sommartid här! Äntligen så går det åt rätt håll!

Jag är dock helt slut ikväll, vaknade ju egentligen klockan 05.00, det kändes! Hoppas jag är piggare imorgon!

Hoppas ni haft en fin helg! 💓


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu minns jag varför jag hatade att vara gravid.

Inte för att jag som helst några problem just nu i min graviditet, förutom att jag har lite smärtor som kommer och går i ryggen. Utan paniken. Paniken som kommer när jag läser hemska saker på Facebook. Om foster i magen som dött. Foster som fått navelsträngen runt halsen och så vidare.

Jag njuter av min gravidteten men när jag läser om såna saker så känner jag bara panik, oro. Jag drömmar konstiga drömmar. Jag vet att det är vanligt. Jag vet med största sannolikhet att inget kommer att hända mitt barn. Men tänk om? Varför kan dessa tankarna inte bara släppa? Med Junie var jag lika orolig. Trots att både Junie och bebisen i magen är väldigt aktiva. Jag minns lättnaden när jag fick Junie i min famn. Hon låg inte i min mage mera, hon fanns hos mig. Där jag kunde ha koll på henne på ett helt annat sätt.

Jag var orolig efter hon hade kommit också, men då hade jag en annan koll på henne. På fanns hos mig, i min famn. Jag kunde inte sova på 2,5 veckor efter Junie kom. För jag låg och stirrade på henne konstant. Hon sov himla gott mellan matvarorna men jag kunde inte somna, hur jag än gjorde. Jag var tillslut som en zombie.

Imorgon ska vi äntligen på tillväxtkontroll, ska bli så skönt!

Likes

Comments

Igår hade vi kalas för Junie, det blev lyckat tycker jag! Tårtorna var gudomligt fina, goda. Smörgåstårtan var med helt gudomligt. Det som var mindre lyckat var att Junie fick en väldigt hög feber, gav henne en alvedon runt 19.00 och feber låg på 40,0 grader ändå. Sen fick jag ringa 1177 för att se vad man kunde göra för att få ner feber ännu mera. Jag gav henne en till, sen somnade hon om en timme sen vaknade hon igen. Vid 22.00 somnade hon gott i min famn.

Jag fick leta fram babynestet för hon skulle sova i nestet brevid mig. Hon fick plats i den konstigt nog. Jag har verkligen sovit så dåligt inatt. Hon låg i halva nestet och halva kroppen utan. Hon ålade sig ur nestet och tog över halva sängen. 😂

Men när hon har sån hög feber så vill jag gärna ha henne brevid mig, så jag ha koll på henne. Hon vaknade runt 05.10!!!!! Och skulle börja härja. Jag försökte få henne att somna om, men vid 05.45 så låg jag nästan klar vaken och hon hade inte somnat. Jag la henne i sin egna säng och hon somnade rätt fort där. Jag vaknade vid 08.00 igen och junie vaknade 10.00!

Hon är lite piggare idag, men har fortfarande feber dock inte så hög som igår.

Men gårdagen blev ändå lyckad trots hennes feber. Det var helt underbart att få ha alla nära och kära samlade. Tack för alla fina människor som kom för att fira hennes dag och tack för alla fina saker hon fick! Denna dagen kommer bara att gå till att mysa. Absolut inget annat.


Likes

Comments

Idag för ett år sedan låg vi inne på förlossningen och väntade på att få komma in i operationssalen. Jag glömmer aldrig paniken, jag hade gråtit så mycket så att jag knappt kunde andas. Jag var helt förstörd, jag var så knäckt att jag knappt såg fram emot att få se Junie.

Jag vill bara sova den tiden, den paniken. Jag hatar nålar. Operationen i sig brydde jag mig inte alls om. Det enda jag brydde mig om i dessa sekunder var ryggmärgsbedövningen som jag bara tänkte på. Jag har verkligen sån fobi för nålar, jag hatar sprutor. Det gjorde inte saken bättre när jag såg Emils min när han såg sprutan. Jag såg inte den som tur väl var. Det räckte gott och väl att jag såg hans min. Tillräckligt för att jag skulle börja hyperventilera. Tur väl var fick jag lustgas, sen var jag i himlen. 😂 Efter lustgasen såg jag bara fram emot att få träffa Junie.

Timmarna innan såg jag framemot att få träffa Junie, men innan lustgasen så fanns det inget. Jag vill bara sövas. Tur väl var så fick jag absolut inte det.

Idag blir vår tjej 1 helt år! Jag kan inte förstå vart detta året har tagit vägen. Det är så häftigt att se hennes utveckling, att få se hennes utvecklas till en egen liten människa. Jag är så stolt över att få vara hennes mamma. Jag älskar varenda millimeter av henne.

Om knappt 3 månader ska hon till och med bli storasyster, det är svårt för mig att ta in. Om en vecka ska bli titta på lillebror. Jag är nervös. Som vanligt.

Men det kommer att gå bra. 💓

Likes

Comments

Ni har väl inte missat min tävling på instagram? ❤ Valentinajunie.

En lycklig vinnare vinner en valfri Twistshake med tillhörande super-mixer och pulverbehållare.

Följande regler:

-Följ mig & @twistshakebaby

- Tagga 2 vänner som du vill tipsa om tävlingen

-Varje kommentar räknas så ju fler kommentarer, desto större chans att vinna

Till er som inte kan vänta på priset så får ni en rabattkod – använd koden valentinajunie20 och få 20 % på hela @twistshakebaby’s sortiment. Lycka till❤


Likes

Comments

Alla har vi våran ner och uppgångar. Ibland känns livet frukansvärt bra eller frukansvärt tråkigt.

Jag är verkligen en väder människa, när solen är framme så mår jag verkligen bra. Idag är det rätt grått och tråkigt men ändå så känner jag någon sorts glädje. Glädje över vad livet har gett mig och vad livet ger mig. Våran liv formar sig mycket över vad vi gör det till.

Trots vädret idag är jag tacksam över livet, jag är frisk, jag har ett fast jobb, jag har mat på bordet varje dag, ett hem, framöver vänner och en familj. Jag känner glädje, lycka.

Detta är inte så självklart för alla, alla har inte mat på bordet varje dag. Alla har inte ett hem, alla är inte friska. Alla har inte barn, familj eller vänner. Vi är oftast uppe i våran hetsiga liv, vi hinner inte se oss runt omkring. Vi ska ha mera och mera, hinna med mera och vi vill varan ha mera.

Vi blir aldrig nöjda, förräns något frukansvärt händer. Då börjar dem flesta se sig omkring, man börjar värdesätta saker på ett annat sätt.

Jag är med i en sida som heter stödkassan i Blekinge, ibland kommer det upp att föräldrar inte kan ge sina mat på bordet varje dag, föräldrar som får vända på varje krona för att ekonomin inte går ihop. När jag läser sånt så mår jag så dåligt, jag lider så mycket med dessa människor, alla människor ska kunna ge sina barn rena och hela kläder och mat på bordet.

Jag brukar swisha över allt ifrån 50-100 kr, ibland mera. Visst det är inte mycket, men många bäckar små blir en stor å. Jag brukar ibland ge bort kläder. Pengar är inte allt. Det finns inget värre än folk som är giriga efter pengar. Folk som inte kan ge 100 kr för att det ska dem ha. Självklart menar jag folk som har pengar, som faktiskt har en god ekonomin.

Min dotter lider inte, min dotter har mat på bordet varje dag. Hon har rena och hela kläder. Hon har tillbaka överdrivet mycket med kläder. Jag lider inte heller. Ibland får jag kasta mat, för det hinner bli gammalt. Därför har jag valt att sluta handla så att kylskåpet ska va fullt. Till vilken mening? När det ändå kastas? När det finns barn som inte får mat?

Jag är tacksam för allt jag har i livet. Jag är verkligen tacksam för allting. Nu ska jag rensa kläder som inte används. Sälja av och även ge bort.

Se dig omkring och va tacksam för vad du har, det finns dem människorna som kanske kämpar för just det du har. ❤

Likes

Comments

Ihelgen har jag jobbat, älskar att komma ut och jobba. Ha det sociala och vara något annat än mamma.

I lördes gick vi in i vecka 25 i graviditeten, tiden springer iväg. Denna gravidteten går verkligen fort! Lillen gör sig påmind hela tiden, vilket är helt underbart. Massa sparkarna hela tiden.

Dem säger att som bebisen är vaken i magen är det sen när den kommer, med Junie så stämde det rätt så bra. Tiderna när hon vaken i magen, dem tiderna var hon vaken när hon kom. Den lille brukar vara vaken i magen vid 00.30, så jag hoppas att bebis inte tänker följa sina mönster när han tänker komma, isånafall blir det långa nätter.

Känslan att vara gravid igen är helt underbar, men kroppmässligt är det inte så underbart. Men jag skulle ljuga om jag säger att jag inte är orolig eller rädd för att något skulle hända nu. Det är det som är så hemskt med att vara gravid är ovissheten, man vet aldrig vad som kan hända. Men jag försöker att inte tänka på det.

Jag har även valt att föda denna gången vaginalt, det är många tankar kring det, oro. Att något skulle hända med barnet.

På fredag fyller Junie 1 år, jag kan inte påstå att det känns som att hon fyller 1 helt år! Detta året har verkligen bara sprungit iväg. Hon vägrar även att gå, det finns inte i hennes värld. Hon tycker det går snabbare med att krypa😂 Hon kan gå, hon kan stå själv men hon vägrar att släppa. Och när det kommer till Junie så är ett nej, ett riktigt nej. Men det får komma när hon vill, jag har ingen brådska med att hon ska gå.

Nästa vecka ska vi till Emmaklinken och kolla på lillebror som jag längtar! Det ska bli skönt att få en tillväxtkontroll.

Snart ska jag till min barnmorska, där ska vi idag mäta magen och lyssna på bebis hjärta. Ska bli roligt att jämföra måtten med vilket mått jag hade med Junie.

Hoppas ni får en underbar dag.

Likes

Comments

Eftersom att vi älskar twistshake, så ger vi er 20% på hela sortimentet💓 Ange: Valentinajunie20 så får ni 20% rabatt. 🌞 #twistshake @twistshakebaby

Finns inga bättre flaskor än dessa☺️


Likes

Comments

Alltså lillen kommer om 4 månader och jag har verkligen inte köpt något i klädes väg till honom, knappt. När Junie låg i magen sa många till mig köp typ inget i storlek 50, för det kommer hon växa ur på noll tid.

Jag lyssnade på alla andra men det slutade i kaos för Junie hade inga kläder knappt.

Junie drunknade i storlek 50, hon hade storlek 50 tills 4 månader. I juli månad fick jag fick vika upp bodyn för den var för stor för henne i 56.

Jag hade panik när vi kom hem ifrån BB, för hon hade knappt inga kläder i 50. Så vi fick åka in till kstad i panik och handla kläder till henne så det passade henne.

På Emmaklinken på 3D/4D sa dem att hon blir rätt liten, 48 lång ca och skulle väga runt 3000 gram, inte mera. Det hon sa det stämde rätt bra, Junie vägde 3030 gram och sen gick hon ner rätt bra. 2610 gram.

När jag föddes var jag 47 cm lång och vägde 3000 gram ca.

Jag blir så fundersam till vad jag ska köpa till lillen, det är trots allt sommar då. Dem ligger mest i någon body och blöja för det är så varmt. Jag tänker inte handla på mig massa kläder bara för att det ska finnas i byrålådan! Med barn nummer 2 så känns det inte som att det är samma hets som med nummer 1. Bebisen i magen hänger mest på, haha.

Gör sig påmind hela tiden med sparkar och liv i magen. Junie är rätt liten fortfarande kan jag tycka. Undra verkligen hur det blir med lilleplutt.

Det ska bli spännande att se lillen och vad dem säger hon lång och vikt denna gången.

Är han lik Junie? Tiden går iallafall fruktansvärt fort! Jag började få smärtor ifrån ryggen neråt iförgår men det verkar ha släppt lite! Jag har vilat och absolut inte gjort något ansträngande överhuvudtaget.

Jag är stolt över mig själv, jag lyssnar på min kropp. Det är något som jag har jobbat på länge!


Likes

Comments

Vi har kört en helresning på Junies kläder.

Herregud va kläder denna tjejen har!

Jag har fått en massa kläder sålt, vilket känns skönt när dem ändå bara ligger. Men det finns mycket kvar!

Jag har ju dock separationsångest när jag säljer hennes kläder, för allting är så himla fint!

Men jag har sparat en hel del kläder också, jag kan inte göra mig av med allt. Nu hoppas ännu mera på att det är 100 en pojk i magen😅

Nåväl, det är bara kläder.

Lillan har 74 just nu, hon växer inte så fort känns det som! Men det är bara skönt då man ändå kan använda kläderna till henne rätt länge.

Tillväxtkontrollen är bokar på Emmaklinken, nervös som vanligt men också väldigt nyfiken på hur lillen ser ut.

Det känns som en självklarhet att göra ett 3D/4D denna gången då jag gjorde det med Junie! Man ska inte göra skillnad säger dem! ☺️

Jag kan inte fatta att Junie ska bli storasyster om 4 månader. Det ska bli så spännande å roligt!


Likes

Comments