Imorgon drar vi iväg ett par dagar. Att få fokusera på annat än barn och graviditet ett tag ska bli otroligt skönt! Jag är verkligen ingen som dricker alkohol oftare än ett par gånger per år och blir aldrig full men nu på semestern tänker jag unna mig nåt glas eller två. Jag är ju ändå mänsklig även fast jag vill bli gravid. De här dagarna ska jag inte ens tänka på barn, jag ska njuta av friheten och att vi får spendera tid med varandra.

Älskar att åka bort från hemmet en stund, få packa väskor, bo borta, vara ledig.

Bloggen uppdateras mer när vi kommer hem, Instagram kommer jag att uppdatera!

Har läst på om CB ältest och det verkar ju som att man måste byta ut den digitala hållaren varje månad? Det knns inte värt så vi köper en monitor ändå trots att min mens är regelbunden!

Hörs mer här när vi kommer hem!

/M

Lånad bild från google

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Ska man skratta eller gråta? Det är frågan. Tog två test samtidigt ifall att ett av dem skulle vara positivt. Jag tänkte ju inte testa, men sambon tyckte att jag skulle göra det. Vågade inte ens kolla själv så det fick han göra. Självklart analyserade jag båda testen själv sen men den där första besvikelsen fick han ta *fniss*. Jaja. Det är faktisk inte hela världens undergång. Hoppas bara att mensen kan dra igång på riktigt nu så vi kan börja försöka nästa månad istället! Ska beställa en fertilitetsmonitor tänkte jag, så man har stenkoll på ägglossningen (har ju testat med ÄL-stickor men de är svåra att tyda tycker jag :-/) synd bara att monitorn är så fruktansvärt dyr. Man får med 20 st fertilitets tester och 4 st gravtester, priset på hela paketet är 1.399 kr. Det lägger jag gärna pengar på om jag blir gravid tack vare den!

Kosttillskott och sånt då?? Folsyra tar både jag och sambon, men vill gärna börja ta mer som kan främja just fertiliteten. Men VAD ökar fertiliteten då? Omega 3-6 är ju bra för hela kroppen, men finns det nåt som gör att ÄL-en blir tydligare?

D-vitamin ska jag börja ta iallafall. Bidrottningsgele? Åh, detta är ju verkligen en enda stor djungel!


Nu ska jag grotta ner mig i fertilitetsdjungeln och sen blir det godnatt! Uppdaterar Instagram och bloggen imorgon.

Puss/ M

Likes

Comments

Det har gått över ett dygn sen jag fick första blodblandade flytningen. Har bara spottings, vilket inte alls är likt mig. Har googlat en del och det finns de som har samma som mig, man tror att mensen kommer, det kommer bara spottings, man är super gravid. En liten smuldel inom mig vill slita fram detdär testet, kissa på det och hoppas på det bästa. En annan (mycket störrre) del vill aldrig mer se ett grav test. Av alla test jag har tagit i mitt liv har jag aldrig ens sett en yttepytte liten skugga, inte ens en liten obefintlig prick där teststräcket ska vara. Var eller varannan dag är det alltid någon som postar ultaljudsbilder, magbilder, positiva gravtest, gender reveals, BB-bilder, eller allmänt gravidiga bilder. Klart man är glad för deras skull. Eller är man det? JAG då?? När får jag det där plusset?? 

Och sen varje gång man är på typ släktträff är det nån gammal moster som frågar frö 3 året i rad "när ska ni skaffa barn då?" *förväntansfullt leende* och man svarar nåt i stil med "jaaaa, det blir väl om något år, vi vill vänta ett tag och leva life nu när vi kan" *halvt leende* och mostern svarar "neeeejjee sluta larva dig, barn är meningen med livet, och du blir inte yngre" *skratt*. Då vill man vill ställa sig upp, göra en scen av det hela och skrika "VI FÖRSÖKER VARJE JÄVLA MÅNAD MEN DET HÄNDER JU FÖRFAAAN ALDRIIIIG!!" och springa gråtandes därifrån. Men eftersom att man är som man är, skrattar man lite stelt och försöker avleda diskussionen. 

*Hänt hos gyn* 

Hon; Använder du preventivmedel? 

Jag; Nej.

Hon; Försöker du aktivt bli gravid?

Jag; Japp.

Hon; Jasså! Då vill jag tipsa dig om ett knep min gammelmormors mamma använde sig av, koka en näve ingefära, blanda i lite pepparmynta i vattnet, nån droppe olja vilken som helst, och tillslut en tsk rose peppar, drick sen 1,5 dl om dagen runt ägglossning. Det funkade för henne, hon fick 7 barn.

Jag; Ehhh... Hur många har testat det då?

Hon; Näe, det är bara hon. Vi andra kunde bli gravida ändå.

Jag; Hade hon svårt att bli gravid innan hon drack den blandningen eller?

Hon; Nejdå *flin*

Jag; Nä, okej då vet man ju inte om det funkar?

Hon; Jo, fick ju 7 barn!

Jag; Är du verkligen legitimerad gynekolog?

Hon; *Blir irriterad för att jag ifrågasätter hennes utbildning*.

Jag bytte gynekolog efter det. 

/M

Likes

Comments

Att jag skulle bli gravid? Nä, det kommer aldrig att hända. Ja, så känns det. Jag kan säkert inte bli gravid. Min kropp är i obalans så det kan inte växa ett barn inom mig. Jag är inte kapabel nog att bli befruktad trots att ägglossningen är inringad och spikad varje månad för att inte missas. Jag önskar så otroligt mycket att denna månad skulle vara vår månad och att vi skulle få ett barn i slutet på mars nästa år, det skulle bli en vårbebis som är runt 3 månader nästa sommar, det skulle va perfekt! Än är det ju absolut inte "försent" att få en vårbebis det är ju bara juli.. men önskan och längtan!!

Mensen har fortfarande inte "runnit till", bara blodblandade flytningar och spottings än så länge, så hoppet är inte helt ute! Jag vågar inte ta ett gravtest. Jag vet så väl att det kommer vara lika blankt som ett vitt A4. Igår drack jag en cider, jag trodde ju att mensen skulle komma. Har lite ångest för det idag, tänk om det är en liten därinne!?

Känner inte att detta vart ett bra inlägg, pendlar mellan hopp och förtvivlan lite grann.. kan det inte bara bli nytt år nu så vi kan börja med utredning! (om jag inte blir gravid innan dess).

Uppdaterar mer på Instagram

Bilden är lånad från Google

/Med hopp, M

Likes

Comments

Ett fyrfaldigt leve för längtan! Eller inte då. Det finns två typer av längtan när man försöker bli gravid; Längtan efter det där förbannade plusset som bara håller sig borta. Att man blir besviken och ledsen på sin egen kropp är ett faktum. Månad efter månad föreställer man sig själv hoppa omkring i badrummet med en sticka i ena handen och en kopp med kiss i den andra (typ) och man tjuter av glädje, tårarna rinner av lycka och livet är underbart! Och så är det dags för gravtestet. Som visar negativt. Sen den där längtan man har efter ett barn, en härlig längtan som känns som en varm fudge som lägger sig kring hjärtat och bäddas ner med sockervadd. Den längtan är otroligt jobbig på ett sätt. Man ser sig själv i förlossningsrummet, barnet kommer upp på bröstet och alla pusselbitar är på plats.

Jag längtar efter att få uppleva det, jag och min älskade sambo tillsammans med vårt barn genom livet.

Jag tror att mina krav på mig själv är för höga. Jag tänker något i stil med att jag är värdelös som inte ens kan bli gravid, stackars min sambo som aldrig får bli pappa (vilket är hans högsta dröm just nu) och stackars mina päron som aldrig får bli mormor och morfar! 7 månader ÄR normalt, upp till 1 år är normalt, ändå tror jag att jag har nån sjukdom, att nåt är fel.

Jag är 23 nyssfyllda år, ja det vet jag. Åldern är på min sida. Saknaden av ett barn börjar snart bli för stark. Är det ett sjukligt beteende? Bör jag söka hjälp? Jag tror inte på nån Gud men jag blir snart religiös om jag inte blir gravid!

Osammanhängande texter skrivs nu av mig, osammanhängande tankar i mitt huvud. Jaja, jag blir en mamma så småningom!

/En förvirrad M

Bilden är lånadLikes

Comments

Har inte fått riktigt mens än, men rödstrimmiga flytningar... Jag trodde verkligen att vi hade lyckats denna månad. Har inte testat med nåt gravtest alls denna månaden just för att jag ändå skulle bli besviken. Desperationen alltså, det är nästan komiskt. Jaja, min tid kommer.

Bild lånad från Google.

/M med Mens

Likes

Comments

Vad är BIM egentligen? Varför är det så viktigt? BIM står för beräknad icke mens och när man försöker bli gravid håller man gärna koll på sin BIM så man vet om mensen är försenad. Idag har jag BIM. Sjunde BIM:en sen vi började försöka. Har inte testat med grav test än, kommer nog inte att göra det än heller. Jag kommer ju bara att bli besviken!? När man ser det där endaste enda lilla sträcket på stickan och analyserar testet som en bombtekniker för att det kanske syns ett svagt svagt men ändå synligt teststräck. Man ber partnern/annan kontrollera och utan att tveka säger dem "öööh det är klart att det är negativt, det ser du väl"? Och man börjar inse att man kanske är galen trots allt.

Man letar symptom på eventuell graviditet (som lika gärna kan vara symptom på mens, men det är ju inte lika kul). "Kände jag ett litet stick där inne i livmodern nu"? *skriver ner tid och datum för sticket*. "Mår jag inte lite illa..? Jo jag mår definitivt illa. Ägglossningen var ju för... 4 dagar sen så det kanske är lite tidigt.. äsch lika bra att berätta för partnern..jag är gravid"!

Än så länge har jag inga symptom tror jag, eller så orkar jag inte överanalysera allt som pågår inuti min kropp denna gång. Nu när jag känner efter så har jag lite ömma bröst, knagglig mage, trött som ett as, humörsvängig, och som sagt ingen mens. Den där mensen. Jag drömde nu inatt att jag fick mens (mardröm) och imorse när jag vaknade var jag inställd på att det skulle "rinna till" mellan benen när jag ställde mig upp för att springa till toan. Och så, inget! Absolut ingen mens alls i sikte ännu och kl är 12.30! Jag ber till de allra högsta Gudarna att detta är vår månad, vårt år! Och att vi får uppleva BIM+10 utan mens och Gravid 1-2

Med kärlek/ M

Likes

Comments

Ni vet när man bestämmer sig för att "nu kör vi, om 9 månader är vi föräldrar" och man tror att det ska gå fort och man köper nästan sitt första babyplagg den dag man bestämmer sig för att börja försöka. Så är det för vissa, många skulle jag säga. Självklart finns det de som lyckas på första eller andra försöket och tycker att det var ju enkelt. Sedan finns de oss andra, som trodde att det inte var någon match, gravid kunde man ju bli om man strulade med någon lite för närgånget på en fest när man var 15 år och glömde gå förbi ungdomsmottagningen och få två kondomer med bubbelgumsmak.

I ärlighetens namn, bör inte skolorna gå ut med svårigheterna med att bli med barn också? Lite falsk marknadsföring annars kan jag tycka. Hur som haver, man gör allt för att bli gravid om det inte går på 1,2,3,4 eller 5 försöket. Man sitter där och kanske fulgråter en liten skvätt och undrar vad det är som är fel på sina äggstockar som aldrig vill göra något av det den får.

Det är ju aaaaaldrig mannens fel, nope mina äggstockar har glömt att utvecklats, jag har inga. Eller jag är nog steril sen den där resan till Monaco 2006 där vi festade alldeles för hårt, drack fulsprit och rökte billiga cigaretter. Jaha, ja det var det. Det blir inget barn. Ägglossningstest varje månad från mensens sista dag till nästa mens första dag, typ. Folsyra, d-vitamin, rosenrot, bisolvon, zink, järn, bidrottningsgele osv. Inget mera vin,ingen festcigg, nyttig mat och allt som kan påverka fertiliteten utesluts eller innesluts.

Och nu är vi här. Jag M och min käre, käre sambo D. Vi har vart ett par sen 2013, har samma typer av intressen (fiske,friluftsliv,laga mat, sträckkolla serier, renovera och bågskytte) och bor i ett vitt radhus. Vi har en Volvo som är svart, vi har en kaffemaskin som gör g u d o m l i g t kaffe och sen såklart massa andra elektroniska prylar. Intressant jajamen! Jag jobbar som undersköterska och håller för det mesta till på barnavdelningen vilket är mycket trevligt! Sambon D jobbar som elektriker (otroligt smidigt då vårt hus är gammaldags och propparna smiter hejvilt, jag kan nada). Det var lite om oss. Livet kretsar kring annat än att skaffa bebis också, men nu är det dags.

Kramar i mängder / M

Likes

Comments