Dagensväder timme för timme - Ett nederbördsområde berör främst norra Götaland, Svealand och södra Norrland under söndagen. Det blir mest som regn men över norra Dalarna och Härjedalen kan det vara med inslag av snö. Längre söderut över södra Götaland väntas en del skurar och mot kvällen delvis uppklarnande väder. Över det mellersta och norra delarna av Norrland väntas mest mulet väder och här var lättare snöfall eller snöblandat regn. Nederbörden över de mellersta delarna av landet drar sedan vidare norrut och under natten väntas det beröra södra Norrland. I väster blir det mest snöfall men längre österut blir det mest i form av regn. Över Svealand och Götaland väntas tidvis regn och i Götaland kan luckor förekomma under natten till måndag. Senare under dagen kommer ett nytt område med regn in österifrån som väntas beröra delar av Götaland och Svealand fram till mitt på dagen. Över Norrland väntas tidvis lättare nederbörd, i fjällen mest som snö. Under natten väntas minusgrader i fjällen och över de inre delarna av norra Norrland annars blir det mest plusgrader. Under måndagen drar mildare luft in över Norrland. Vindarna blir mest ostliga, svaga till måttliga men längs delar av ostkusten kan den vara tidvis frisk.

Likes

Comments

Dagens väder  - Det är molnen som dominerar i stort sett hela landet under torsdagen. Ett regnområde över södra Götaland rör sig under morgonen och förmiddagen sakta norrut, men kommer att splittras upp allt mer under eftermiddagen. I Svealand och Norrland är det mest uppehåll eller bara tidvis lättare regn här och var. Under dagen luckras molnen upp något över Skåne samt i delar av Norrbottensfjällen och solen kan tillfälligt titta fram. Temperaturen hamnar under dagen allmänt på 1-6 grader i norr och 4-9 grader i söder, men i samband med sol i Skåne lokalt upp mot 13 grader. Framåt kvällen tätnar molnen återigen och ett nytt regnområde drar in över södra Götaland från sydost, i övriga delar av landet fortsatt mulet och mestadels uppehåll.

Likes

Comments

klart väder - väderkarta.se - Molnen fortsätter att dominera under onsdagen med mulet väder, men i delar av fjällen väntas solen titta fram. I Norrland väntas mestadels uppehåll, men längre söderut en del regnskurar eller duggregn lokalt. Dagstemperaturer allmänt mellan 4 och 10 grader, men längst i norr ner mot 0 grader. Under kvällen sjunker temperaturen fort under noll grader i fjällen där det är klart väder. Imorgon bjuds det på liknande väder som idag med undantag för Skåne som får en del solchanser.

Likes

Comments

SMHI vädret i Sverige - En sydlig luftström ger mest mulet väder. Över västra Jämtland och i Norrbottensfjällen kan dock luckor förekomma. Lokalt väntas regn men över delar av Norrbotten kan det vara inslag av lätt snö. Senare fram på tisdagen blir det fortsatt mest mulet väder och lokalt lätt regn. Längs västkusten väntas dock mer allmänt regn fram till mitt på dagen. Regnet splittras upp och rör sig sedan vidare och åt nordost och väntas beröra främst de västra delarna av Götaland och Svealand under kvällen. Under natten till torsdag väntas fortsatt mest mulet väder med lättare regn i söder.

Likes

Comments

SMHI vädret i Sverige - Ett högtryck förskjuts alltmer österut men ger mest uppehåll i norr söndagen. Under morgonen ligger ett regnområde över sydvästra Götaland och drar långsamt nordost, fram på mitt på dagen berörs västra Götaland som delar av inlandet av regnet. I övrigt dominerar molnen och ger mulet väder, men i fjällen finns en del klara områden. Dagstemperaturer allmänt mellan 2 och 8 grader. Under eftermiddagen drar regnet in över västra Svealand och avtar alltmer i intensitet. Under kvällen sjunker temperaturen fort i norr i klara områden till minusgrader.

Likes

Comments

Skicka in din bästa väderbild till oss på Väderkarta.se ! Med hjälp av er tittare kan vi på så sätt spegla vädret i hela vårt avlånga land, så det är dagsaktuella bilder på det svenska vädret vi vill visa för alla andra. Skriv ditt namn och en förklarande bildtext när du skickar in bilden. Vi vill mycket gärna veta datum och plats,

Skicka till info@vaderkarta.se
/väderkarta.se

Likes

Comments