Väder timme för timme - väderkarta.se - Ett nederbördsområde rör sig under torsdagen åt sydost över västra Svealand och Götaland. Det ger både regn och snö, och i gränsen mellan snö och regn finns risk för regn på kalla vägbanor som kan ge ishalka. Nederbörden följs senare av uppklarnande väder och sjunkande temperaturer över Götaland. Även i Norrland förekommer lättare snöfall som under dagen rör sig något söderut. Vinden tilltar under dagen längs framför allt västkusten och i Skåne och här finns risk för friska till hårda vindar under eftermiddagen och kvällen. Det blir blåsigt även i Jämtlands- och Dalafjällen, men då främst på kalfjället. Från natt mot fredag tilltar en nordlig vind på Bottenhavet och ger friska till hårda vindar längs Upplands- och Roslagskusten. Fredagen bjuder sedan på klart och soligt väder i stora delar av landet, men över mellersta Norrland lite tidvis mer moln och i samband med dessa lite lättare snöfall.

Likes

Comments

Lokala vädert - Under onsdagen väntas snöbyar i Jämtlandsfjällen, Lapplandsfjällen och även i delar av inre norra Norrland. Annars blir det mest uppehåll och klart till halvklart väder, men i västra Götaland kan det vara molnigare. Under torsdagen drar en varmfront in och ger ökad molnighet och ett nederbördsområde sträcker sig fram på dagen från Jämtland ner mot södra Götaland. Det blir mest som snö men i Götaland mest som regn eller snöblandat regn. Samtidigt rör sig ett lågtryck in över Västerbottens län och ger där snöfall och mycket blåsigt väder i Västerbottensfjällen och även i norra Jämtlandsfjällen. Under natten blir det minusgrader i nästan hela landet. Fast under torsdagen stiger temperaturen i söder och efterhand blir det upp mot 5-6 plusgrader i Götaland.

Likes

Comments

SMHI vädret i dag - Måndagen bjuder på en hel del sol i Götaland och stora delar av Svealand. Fortfarande ganska blåsigt på Östersjön, men vinden avtar efterhand och vrider mot väst. En varmfront med snö och regn rör sig sakta österut över Norrland, men splittras upp allt mer under eftermiddagen och kvällen. Till ikväll väntas nederbörden sträcka sig från Norrbottensfjällen ner över Västernorrland, och Hälsingland. Något lättare snöfall eller regn kan också beröra östra Svealand under kvällen. Dagstemperatur omkring 0 grader på de flesta håll i Götaland, Svealand och södra Norrland. I norra Norrland kallare, längst upp i nordost 10-15 minusgrader.

Likes

Comments

Dagensväder - En nordlig luftström ger under söndagen kallt, mest klart och soligt väder med uppehåll på de flesta håll i landet. Över östra Svealand, Öland och Gotland väntas dock snöbyar eller byar av snöblandat regn samtidigt som det blir riktigt blåsigt med hårda vindbyar eller stormbyar längs kusterna. Under natt mot måndag och måndag morgon avtar både vinden och snöbyarna. Under måndag morgon drar ett snöfallsområde in över mellersta och norra Norrland västerifrån, men i landets södra delar blir det fortsatt soligt väder och uppehåll.

Likes

Comments

Klart väder - Ett lågtryck ligger under förmiddagen över södra Norrland med regn i den östra delen av nederbördsområdet och snö längre västerut över inlandet. Det kan i gränszonen mellan regn och snö förekomma regn på kalla vägar under hela dygnet allteftersom nederbörden drar norrut under dagen. Lågtrycket fortsätter norrut under dagen. Framåt sen kväll berörs nordligaste Norrland av lågtryckets nederbörd. Under eftermiddagen och kvällen väntas regn i norra Götaland och efterhand delar av Svealand i samband med en varmfront som drar upp mildare luft från söder. I fjällen och stora delar av Norrlands inland väntas 5-10 cm snö under dygnet. På 6 timmar kan det komma upp mot 5 cm och möjligen hela dygnets snömängd.

Likes

Comments

SMHI vädret i Sverige - Onsdagen har inletts med uppehållsväder, men nu blir det andra bullar när ett regnområde drar in västerifrån över Götaland och Svealand. Till kvällen når regnet in över Norrland och får allt mer snöinslag. Nederbörden dröjer kvar över Norrland även under natten och större delen av torsdagen och i de östra fjällen kan det falla stora snömängder. Götaland och Svealand får allt mer uppklarnande väder under natten, men en del dimmoln kan bildas. Under dagen soligt på många håll men regnskurar drar in över västkusten. Mitt på dagen ligger temperaturen på 3-7 grader i Götaland och 0-4 i Svealand. I Norrland -3 till +3 grader, de högsta temperaturerna i öster.

Likes

Comments

Lokala vädret - Ett omfattande nederbördsområde drar in västerifrån över stora delar av landet. Samtidigt förs betydligt mildare luft in vilket gör att nederbörden faller som regn i Götaland, Svealand och delar av södra Norrland. I främst södra Norrland finns risk för underkylt regn. I norra Norrland är det dock något kallare och nederbörden väntas hålla sig mest som snö. Det blir nu milt igen med plusgrader i hela södra Sverige och upp längs med Norrlandskusten. Vid kusten kan det bli lite blåsigt med tidvis frisk vind.

Likes

Comments

Ett högtryck har börjat växa in över landet och stabiliserar vädret allt mer. Under fredagen mulet väder på många håll i Götaland och Svealand, men i sydväst mestadels soligt. Även i Norrland är det klart på många håll i de östra landskapen men i väster mer moln. Ett snöområde drar in över södra Norrlands fjälltrakter under dagen och en del snöbyar kan även förekomma öster om fjällen. Dagstemperaturer på -2 till +3 i Götaland och Svealand, i Norrland allmänt 4-10 minusgrader. Under kvällen och natten sjunker temperaturerna och framförallt i Götaland och Svealand är det risk att smältvatten på vägarna fryser till is och det kan bli riktigt halt. Natten blir klar på många håll och lokalt i norra Norrland kan vi nå ner mot 20 minusgrader eller ännu kallare. Under lördagen får man passa på att njuta av solen för till på söndag tätnar molnen västerifrån vilket markerar inledningen på ett omslag till betydligt varmare och regnigare väder.

Likes

Comments

Dagensväder - Det är kall luft som täcker landet och i den nordostliga vinden bildas snöbyar som drar in mot ostkusten samt Öland och Gotland och ger lokalt stora mängder. Även sydväst om Vänern och Vättern bildas stråk med kraftiga snöbyar. I övriga delar av landet är det mestadels uppehåll och på en del håll tidvis sol under måndagseftermiddagen. Under natt mot tisdag mattas snöbyarna längs Norrlandskusten av, men i östra Svealand drar ett mer sammanhängande snöfallsområde in från sydost och det väntas fortsatt en del snö även under tisdagen. Snöfallet över östra Svealand sprider sig under tisdagen vidare norrut och berör även sydöstra Norrland, men på övriga håll i Norrland blir det mestadels uppehållsväder. Under tisdagseftermiddagen drar ett annat nederbördsområde in över Götaland söderifrån med mest snöfall till en början, men under natten mot onsdag övergår snön allt mer i regn över de sydligaste delarna.

Likes

Comments

SMHI väder i Sverige - Kall och torr luft drar norrifrån under torsdagen och mycket moln ligger över landet framöver, men fram till kvällen väntas mest klart väder i de sydvästra delarna. Runt Skellefteåtrakten och delar av Gävleborgs kust väntas lokala snöbyar som under eftermiddagen kan vara kraftiga men avtar alltmer till kvällen. Även över Gotland kan det förekomma kraftig nederbörd lokalt, men i form av regn då. Dagstemperaturer i söder mellan 0 och 5 grader, i norr -6 till 0 grader. Under kvällen drar en varmfront in från sydväst med ökad molnighet samt tidvis nederbörd vid kusten som faller som regn eller blötsnö. Detta nederbördsområde drar långsamt österut och berör framåt fredag mitt på dagen flera delar av de sydvästra delarna av landet. Från natten mot fredag väntas även tidvis lätt snöfall på flera håll i norr, främst i fjällen.

Likes

Comments