Header

Postad i: Henrietta Lysén, Vackra Maskrosbarn, Föreläsningar

Jag blir glad av att tänka på hösten. Det kommer bli så roligt 》Nya projekt kommer göra premiär. Håll utkik! September blir en spännande månad! 😃💚 Önskar dig en bra dag. /Henrietta #JAGÄGERMINSTORY#vackramaskrosbarn

Likes

Comments

Postad i: Henrietta talar ut, Motivation , Vackra Maskrosbarn, Maskrosbarn, Henrietta Lysén

Vackra Maskrosbarn, 》Det syns inte alltid på utsidan, hur vi mår på insidan.《


Som barn till en missbrukande förälder eller nära anhörig är det lätt att dra på sig masken och låtsas utåt sätt som om allt är bra. Du kanske gör allt för att klara av allt själv? Att be om hjälp är kanske det svåraste du vet, så du struntar i det.

Du är riktigt bra på att hålla masken. Utåt. Dina försvarstrategier går på automatik. Att visa sig svag eller ledsen fick inte hända. Då kan familjehemligheten komma till ytan.

》》Vackra Maskrosbarn. Jag vill berätta för dig. Hur mycket jag önskade som barn och tonåring att någon kunde berätta detta för mig. Att det var okej att känna. Vara glad. Arg. Ledsen. Och framför allt är det okej att berätta om familjehemligheterna. Och att jag var okej precis som jag var.

Du är aldrig den vuxnas missbruk. Du är aldrig felet till missbruket. Du har råkat hamna mellan den personen du älskar och sjukdomen missbruk.

Klart det ger symtom även hos dig. Att du vill rädda världen och kanske lättar upp stämningen med ett skämt? Håller ordning och fixar att allt ser bra ut.

Jag vet hur det är. När det inte syns på utsidan hur jag mår på insidan.
Jag var bäst på att 》Le mig igenom livet.

Jag vill påminna dig om att skratta när du är glad. Gråt när du är ledsen. Var arg när du behöver det. Kramas och våga be om hjälp.
Det är inte en svaghet att berätta om hur det är på insidan. Det är vackert. Mänskligt och personligt.

Du har rätt att äga dina känslor.
Du är aldrig dina känslor.
Du är du. Ett Vackert Maskrosbarn som kommer klara av allt! Jag tror på dig. Oavsett vad du går igenom, finns det alltid en hjälpande hand och värmande kram.

Här kommer en! VARM KRAM! 》Du äger din story. 💚💚 /Henrietta Vackra Maskrosbarn
#JAGÄGERMINSTORY #vackramaskrosbarn

Likes

Comments

Postad i: Henrietta Lysén, Maskrosbarn, Vackra Maskrosbarn

Sitter på balkongen, njuter av kvällssolen och nuet som jag trivs oerhört bra i. Skriver ner livets tankar och kan inte låta bli att börja planera höstens uppdrag.

Vackra Maskrosbarn, jag är glad att du finns.
💚 /Henrietta #JAGÄGERMINSTORY#vackramaskrosbarn


Likes

Comments

Postad i: Henrietta Lysén, Henrietta talar ut, Maskrosbarn, Vackra Maskrosbarn

Jag sitter i nya lägenheten och hittar gamla tidningsintervjuer.

Som svar på varför och hur jag startade Vackra Maskrosbarn och började föreläsa: "Jag blev trött på att hålla käften". Tystnaden tog ifrån mig hela min identitet. Jag visste inte längre vem jag var eller vem jag ville bli.

Vilka känslor fick jag känna och visa? Vad skulle jag hålla käften om?

Att tala om psykisk ohälsa, var aldrig något jag gjorde. Jag höll tyst och ljög många år om min bakgrund för att skydda min familj. Vilket jag gjorde riktigt bra. Jag tror många blir riktigt duktiga på att hålla fasaden utåt. Det tillhör tyvärr allt för ofta att "det ska se bra ut utåt" för att skydda.

Vad jag i vuxen ålder tycker "ser bra ut" vad jag tycker är livet: Att inse att ingen person är perfekt.

Vi är många som levt/lever med psykisk ohälsa, missbruk, våld, sexualbrott och/eller mobbning med mera. You name it.

Styrka tycker jag numera är att inse sina egna styrkor och de sidor vi behöver träna på. Alla bär vi ett bagage. Alla har vi både bra och mindre bra sidor. Alla har vi våra utmaningar i livet.

Det jag hade velat säga till mitt tio åriga jag och som jag skriver till dig ikväll är: Var dig själv. Be you. Det är det finaste du kan ge dig själv och andra.

Det är okej att bryta tystnaden om hemligheter som gör ont i magen. För hemligheter som gör ont i magen, är inget bra för någon av oss.
Jag vet!

Varm kram! 💚 /Henrietta
#JAGÄGERMINSTORY #vackramaskrosbarn #henriettalysen #uppsala

Likes

Comments

Postad i: Henrietta Lysén, Motivation , Vackra Maskrosbarn

Vi blir rikare på lärdomar och erfarenheter av varje situation som vi går igenom.

Det är lätt och se till saker man önskar. Det man inte har eller skulle vilja ha.

Jag vill påminna om att du blir rikare för var dag som går. Du är rik på lärdomar och erfarenheter.

-Vad har dina livserfarenheter gett dig?

-På vilket sätt kan du idag använda dig av dina lärdomar och erfarenheter?

Jag använder mig dagligen av påminnelser från mina erfarenheter. Så som lärdomen att säga vad jag tycker. Sätta gränser. Skratta på riktigt. Att våga lita på andra och mig själv. Att jag i vissa situationer vet med mig både mina styrkor och svagheter. För de finns där.

Kom ihåg. Du är rik på erfarenheter som du kan dra nytta av. Våga lita på din magkänsla och erfarenhet. -Även om dina erfarenheter grundats i något negativt och/eller positivt, har det givit dig en styrka och en rikedom!
💚💚 /Henrietta
#JAGÄGERMINSTORY #vackramaskrosbarn

Likes

Comments