Header

Vi gjorde det - TILLSAMMANS!


När jag vaknade imorse var kroppen fylld av tacksamhet och stolthet.


Premiärföreläsningen igår gick över förväntan. Det var min allra första gång som jag föreläste med ett annat maskrosbarn. En person som jag faktiskt också ser upp till.


Olivia,  bästa Olivia. Vad jag är tacksam över att vi gjorde detta tillsammans.  En start på något otroligt starkt, viktigt och tillsammans kommer vi göra ännu mer skillnad.


På något sätt blev jag väldigt sentimental under vår föreläsning igår. Det var precis som om jag längtat och väntat på att få arbeta tillsammans. Äntligen kan jag säga:


Vi gjorde det - tillsammans!! 💚


/Henrietta


#vivågarprata

#vackramaskrosbarn

#jagägerminstory

#tryggqbarnen

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Postad i: Henrietta Lysén, Vackra Maskrosbarn, Föreläsningar

Jag blir glad av att tänka på hösten. Det kommer bli så roligt 》Nya projekt kommer göra premiär. Håll utkik! September blir en spännande månad! 😃💚 Önskar dig en bra dag. /Henrietta #JAGÄGERMINSTORY#vackramaskrosbarn

Likes

Comments

Postad i: Henrietta talar ut, Motivation , Vackra Maskrosbarn, Maskrosbarn, Henrietta Lysén

Vackra Maskrosbarn, 》Det syns inte alltid på utsidan, hur vi mår på insidan.《


Som barn till en missbrukande förälder eller nära anhörig är det lätt att dra på sig masken och låtsas utåt sätt som om allt är bra. Du kanske gör allt för att klara av allt själv? Att be om hjälp är kanske det svåraste du vet, så du struntar i det.

Du är riktigt bra på att hålla masken. Utåt. Dina försvarstrategier går på automatik. Att visa sig svag eller ledsen fick inte hända. Då kan familjehemligheten komma till ytan.

》》Vackra Maskrosbarn. Jag vill berätta för dig. Hur mycket jag önskade som barn och tonåring att någon kunde berätta detta för mig. Att det var okej att känna. Vara glad. Arg. Ledsen. Och framför allt är det okej att berätta om familjehemligheterna. Och att jag var okej precis som jag var.

Du är aldrig den vuxnas missbruk. Du är aldrig felet till missbruket. Du har råkat hamna mellan den personen du älskar och sjukdomen missbruk.

Klart det ger symtom även hos dig. Att du vill rädda världen och kanske lättar upp stämningen med ett skämt? Håller ordning och fixar att allt ser bra ut.

Jag vet hur det är. När det inte syns på utsidan hur jag mår på insidan.
Jag var bäst på att 》Le mig igenom livet.

Jag vill påminna dig om att skratta när du är glad. Gråt när du är ledsen. Var arg när du behöver det. Kramas och våga be om hjälp.
Det är inte en svaghet att berätta om hur det är på insidan. Det är vackert. Mänskligt och personligt.

Du har rätt att äga dina känslor.
Du är aldrig dina känslor.
Du är du. Ett Vackert Maskrosbarn som kommer klara av allt! Jag tror på dig. Oavsett vad du går igenom, finns det alltid en hjälpande hand och värmande kram.

Här kommer en! VARM KRAM! 》Du äger din story. 💚💚 /Henrietta Vackra Maskrosbarn
#JAGÄGERMINSTORY #vackramaskrosbarn

Likes

Comments

Postad i: Henrietta Lysén, Maskrosbarn, Vackra Maskrosbarn

Sitter på balkongen, njuter av kvällssolen och nuet som jag trivs oerhört bra i. Skriver ner livets tankar och kan inte låta bli att börja planera höstens uppdrag.

Vackra Maskrosbarn, jag är glad att du finns.
💚 /Henrietta #JAGÄGERMINSTORY#vackramaskrosbarn


Likes

Comments

Postad i: Henrietta Lysén, Henrietta talar ut, Maskrosbarn, Vackra Maskrosbarn

Jag sitter i nya lägenheten och hittar gamla tidningsintervjuer.

Som svar på varför och hur jag startade Vackra Maskrosbarn och började föreläsa: "Jag blev trött på att hålla käften". Tystnaden tog ifrån mig hela min identitet. Jag visste inte längre vem jag var eller vem jag ville bli.

Vilka känslor fick jag känna och visa? Vad skulle jag hålla käften om?

Att tala om psykisk ohälsa, var aldrig något jag gjorde. Jag höll tyst och ljög många år om min bakgrund för att skydda min familj. Vilket jag gjorde riktigt bra. Jag tror många blir riktigt duktiga på att hålla fasaden utåt. Det tillhör tyvärr allt för ofta att "det ska se bra ut utåt" för att skydda.

Vad jag i vuxen ålder tycker "ser bra ut" vad jag tycker är livet: Att inse att ingen person är perfekt.

Vi är många som levt/lever med psykisk ohälsa, missbruk, våld, sexualbrott och/eller mobbning med mera. You name it.

Styrka tycker jag numera är att inse sina egna styrkor och de sidor vi behöver träna på. Alla bär vi ett bagage. Alla har vi både bra och mindre bra sidor. Alla har vi våra utmaningar i livet.

Det jag hade velat säga till mitt tio åriga jag och som jag skriver till dig ikväll är: Var dig själv. Be you. Det är det finaste du kan ge dig själv och andra.

Det är okej att bryta tystnaden om hemligheter som gör ont i magen. För hemligheter som gör ont i magen, är inget bra för någon av oss.
Jag vet!

Varm kram! 💚 /Henrietta
#JAGÄGERMINSTORY #vackramaskrosbarn #henriettalysen #uppsala

Likes

Comments