Header

Den elfte september åkte vi till 9/11 Memorial. Det var hemskt men fint på samma gång, att se så många samlas för att minnas och sörja. Det var svårt att ta in vad som faktiskt har hänt just där. 

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Äntligen fredag igår och vädret var på topp! (27 grader och blå himmel). Därför bestämde vi oss för att åka till Coney Island vilket bara tog 40 minuter med tunnelbanan, hur smidigt som helst. Vi hade i stort sett hela stranden för oss själva så bättre kunde det inte blivit. Underbar dag!

Likes

Comments

Under veckan tog vi en eftermiddag och spenderade den vandrandes på vackra High Line. För er som inte vet så är det en gammal järnväg som har byggts om till en promenadväg med massa fina växter och sittplatser. En spontan sak man kan göra i NY när som helst! ;)

Likes

Comments

Dagen spenderades i fina Upper East Side. Självklart gick vi förbi The Met Steps och knäppte några bilder. Vidare strosade vi rundor mellan de fina byggnaderna i området och pausade på Le Pain för lite energi innan vi gick nerför Madison Avenue. Efter en heldag i Upper East Side kan vi konstatera att det är här de LYXIGA ställena finns - inte riktigt rätta stället för vår budget... Men wow vad fint!

Kram

Likes

Comments

Idag bjöd New York ännu en gång på blå himmel och strålande sol, vilket passade oss perfekt då dagens planer var att hänga på vårt tak. Här spenderade vi förmiddagen innan vi gick ner till lägenheten och lagade lite lunch. Nu kom vi precis tillbaka från en härlig PW längs med Hudson River och ikväll väntar hemmalagad middag och mys. Inte dumt alls! 

Likes

Comments

Igår började vi dagen men en promenad bort till Central Park, 15 minuter från vår lägenhet. Vi stannade till vid Pret a Manger och köpte med oss en lättare lunch att käka i parken. Väl framme i Central Park körde vi ett träningspass medan vi njöt för fullt av det fina vädret :) En vanlig förmiddag här helt enkelt!

Likes

Comments

Idag åt vi en supermysig och god lunch i Brooklyn på en restaurang vid namn Le Pain. Vi blev alla jättepositivt överraskade av Brooklyn, så hit kommer vi garanterat åka igen. Det var skönt att komma bort från storstadspulsen för några timmar och bara njuta av tystnaden och lugnet för en stund. Vi hade från början planerat utgång ikväll, men då vi alla fortfarande är jetlaggade och trötta bestämde vi oss för att laga tacos hemma och ha fredagsmys i lägenheten. 

Likes

Comments

Vår lägenhet som vi hyr under tiden vi bor här i New York ligger i området Midtown West. Lägenheten är en 2:a, på 10th avenue, bara några minuters gångavstånd från Times Square. Vi trivs otroligt bra här, även fast att vår hyresvärd är ganska oklar och inte så tillmötesgående. Det enda problemet som vi under de få dagarna som vi varit här har stött på är den höga ljudnivån som man ständigt omges av. Antar att detta bara är en vanesak och tills vidare får vi helt enkelt fortsätta sova med öronproppar :) 

Likes

Comments

Idag har vi bland annat gått över Brooklyn Bridge till Brooklyn. New York bjöd på bra väder och trots mycket folk så lyckades vi med kameran i högsta hugg ta några bilder längs med bron. Hur kan man inte älska denna staden? 

Likes

Comments

Godmorgon!! Idag vaknade vi upp vid 7.30-tiden, till ett återigen soligt och varmt New York. Dagens planer är att bege oss downtown mot Brooklyn Bridge där vi ska spendera mestadels av dagen. Igår började dagen med ett hårt träningspass nere vid Hudson River, bara 2 kvarter från vår lägenhet. Därefter tog vi subway till Columbia där vi gick runt på universitetsområdet, innan det var dags för vår intervju och vårt prov. Efter 2 h var vi äntligen klara och åkte downtown till Soho för att käka en god och välförtjänt middag på en supermysig restaurang. Efter det begav vi oss tillbaka till midtown i hopp om att hitta ett större supermarket (extremt svårt här på Manhattan faktiskt), vilket vi som tur var till slut gjorde. Väl tillbaka i lägenheten avslutade vi dagen med en film innan vi alla somnade. / Vilma, Michelle och Wilma 

Likes

Comments