Header

Sovit dåligt i natt igen men humöret är ändå bra och det känns som att jag inte låter något påverka mitt humör, framförallt smärtorna. Vaknade upp och kände en ganska så rejäl molande värk i livmodern och vänsta äggstocken. Går på toa och torkar mig och jajjemänsan, färskt blod i klumpform! Det är så sjukt hur man kan känna sin kropp och att man känner vad som är påväg. Hade känningar redan sent i går kväll men tänkte att det är bara just för stunden.

Det tog inte lång tid efter att jag hade vart på toa som jag började få smärtattack som jag andas mig igenom och efter någon sekund så är det borta men det är verkligen hela högersidan från äggstock ända ner till benet som det gör ont och när just själva smärtan har lagt sig efter några sekunder så känns det som att hela benet domnar bort för en stund. Men jag känner mig stark i psyket idag och låter mig inte påverkas av det. Hade detta vart för några månader sedan så hade jag gått ner mig totalt. Jag har börjat acceptera att vissa dagar är såhär och att endometriosen är inget jag kan styra över, den kommer och går som den vill. Just i denna stund så försöker jag skriva samtidigt som jag försöker andas mig igenom en smärtattack.

Hoppas att alvedonen hjälper snart för ska till Hallarna här i Halmstad tillsammans men en tjejkompis och känner inte för att få ont just där, Men samtidigt så kan det vara bra att komma ut och röra på sig lite :)

Får se hur dagen artar sig och om smärtorna vill ge med sig lite :)

Vid ett vattenfall i Thailand förra året med min skatt

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

När jag ändå är på g med skrivandet här på bloggen så tänkte jag ge en liten uppdatering om hur det har gått med hormonspiralen.

Nu har det gått lite mer än en månad sen jag satte in den och tack och lov så har det bara blivit bättre och bättre för varje dag som har gått. Den första veckan var som sagt den värsta veckan på länge och jag kände mig mer död än levande. Den veckan försvann hoppet om att det skulle bli bättre men skam den som ger sig!

Jag små blöder var och varannan dag men det är normalt innan kroppen reglerar hormonerna då jag äter även p-piller upptill. Men smärtorna blir mindre och mindre och i veckan jobbade jag natten för första gången på några år och det kändes så himla bra! Lite smärtor i slutet av passet men det var hanterbart. Jag kände mig inte så trött som jag trodde jag skulle vara. Dock hade jag väldigt svårt att sova när jag kom hem på morgonen och var helt slut i både kropp och huvud men jag somnade i relativ god tid på kvällen och morgonen därpå vaknade jag och kände mig riktigt utvilad. Har inte känt så på evigheter! Det var så skönt! Det var en magisk känsla och att bara få vakna upp brevid min prins var underbart! Visst jag var väldigt trött i huvud och i kroppen men när jag väl vaknade till helt 1 timme senare så kände jag mig så utvilad.

Vet inte när jag kände så sist. Nu hoppas jag att detta kommer hålla i sig och att jag kommer bli helt blödningsfri så småningom och att de få smärtor jag har försvinner helt.

En annan sak som jag även har lagt märket till som jag glömde nämna 'är att jag är absolut inte lika trött längre. Jag är piggare under dagarna och känner inte att jag behöver lägga mig för att vila mitt på dagarna. Visst, vissa dagar är jag trött som idag exempel. Men sovit dåligt och somnade sent så det tar ut sin rätt.

Hoppas Ni alla får en fortsatt bra fredagskväll så får vi se om jag kanske kommer med ett inlägg till idag nu när jag känner att jag har fått fart på detta ;)


Bild från förra året i Thailand

Likes

Comments

Känner att det är dags att göra något nytt med mitt tråkiga och livlösa hår. Har håret uppsatt hela tiden, det går inte att göra något med det då allt bara lägger sig och jag har hår som kallas glashår. spelar ingen roll om man försöker få volym i det, det lägger sig på 5 minuter. Min färg på håret just nu är så jävla tråkig!

Med andra ord är det dags att boka tid till frisören.

Som jag känner just nu så kommer jag klippa håret en hel del men även färga det så det får mer liv igen. Jag är kluven när det kommer till färgen. Ska jag ljusa upp det eller ska jag göra det mörkare. Just nu är jag ett mellanting och har bra grund för att både ljusa upp det eller göra det mörkare.

Här kommer lite inspirationsbilder så lägg gärna en kommentar på vad ni tycker är snyggt :)

Min tanke var att göra det exakt som på denna bilden då jag verkligen känner att jag MÅSTE göra något nytt. Jag är helt säker på själva frisyren men är kluven till just färgen. Kanske blir för hårda kontraster?

Denna färgen är också lockande men samtidigt känner jag mer för en ombre för att göra något helt nytt. Eftersom jag är kluven över om jag vill ljusa upp det eller ha det mörkare så är detta ett alternativ då jag får in lite av både ljust och mörkt.

Denna färgningen har jag haft en gång tidigare fast då hade jag långt hår. Det är en väldigt behaglig och varm färgning.

Älskar denna färg men här är det mer ljust än mörkt.

Jag är så kluven! Finns så mycketr snyggt man skulle vilja göra!

Ingen rättvis bild men detta är från Thiland förra året då jag klippte av mitt långa hår och färgade det men färgningen blev inte alls bra då frisören troligen aldrig hade gjort ombre även fast jag visade bild haha!

Likes

Comments

Som ni kanske har märkt så har jag inte vart här inne sedan i somras. Det kommer perioder då jag är aktiv på bloggen och sen kommer det perioder där jag inte alls är aktiv här.

Sen sist jag skrev inlägg här så har det vart väldigt mycket upp och ner. Jag kom in i en dålig period med min endometrios och kände att det blev bara värre och värre för varje månad och det tog fruktansvärt mycket på min energi, både fysiskt och psykiskt. Det är fruktansvärt att ständigt känna sig trött, orklös och ha ont. Även fast jag hade sovit 12 timmar under natten så var jag redo för att lägga mig igen 2 timmar efter att jag gått upp på morgonen. Så höll det på i flera veckor.

Ett besök hos gyn och vi bestämde att vi behövde göra något nytt med hormonbehandlingen då den jag hade inte fungerade så bra. Så nu har jag både hormonspiral samt p-piller upp till.

Isättningen av spiralen var nog bland det värsta jag vart med om! Det gjorde så fruktansvärt ont trotts bedövning. Läkaren som satte in den var en läkare jag aldrig haft tidigare. Han var så hårdhänt och inte det minsta försiktig trotts att det står i min journal att jag är smärtkänslig i livmodern. Helt ärligt så tror jag inte ens han hade läst att jag var en endometriospatient. När den väl var insatt så frågade jag han om p-piller då min läkare sa i ett tidigare samtal några veckor innan att jag skulle äta p-piller upp till just för att jag inte ska blöda. Han tyckte att det lät mycket med både spiral och p-piller så jag skulle bara köra på spiralen enligt han. Helt ärligt så blev jag så förvirrad av hans beslut så var tvungen att ringa till gyn dagen efter så dem fick kolla med min vanliga läkare om jag skulle ta p-piller upp till eller inte och ja, det skulle jag ju. Den veckan jag satte in spiralen var den hemskaste veckan på länge! Jag hade så fruktansvärt ont. Man kan säg att smärtorna var så intensiva och lika kraftiga som dom var innan jag gjorde titthålsoperation december 2015,. Alvedon och Naproxen hjälpte inte alls. Inne på tredje dagen efter att hormonspiralen hade satts in låg jag i 1h 30 min på natten och kämpade mig igenom grova och intensiva smärtor. Hade så ont att jag nästan svimmade och det tillhör inte vanligheten. Dagen efter ringde jag till gyn och berättade om mina smärtor och natten som varit och sa att detta är ohållbart för mig, jag kan inte gå och ha så här ont för min vardag fungerar inte. Tack och lov hade dem fått ett återbud och jag fick tid samma dag. Fick träffa en sån fin läkare. Hon lyssnade på mig och förstod mina problem och tyckte inte att det skulle vara såhär efter en insättning av hormonspiral. Hon gjorde en vanlig undersökning samt VUL. Spiralen satt som den skulle tack och lov och det var ingen infektion heller men hon hittade en chokladcysta på vänstra äggstocken. Detta tycker jag är konstigt. Alltså, 4 dagar efter att hormonspiralen har satts in så har det uppkommit en cysta. Läkaren som satte in spiralen gjorde ett VUL innan och då sa han ingenting om någon cycta? Kan en cysta uppkomma på bara 4 dagar? Någon som vet?

I alla fall, besöket 4 dagar efter gick bra trotts smärtor. Läkaren sa att det är ganska vanligt hos en endometrios patient att smärtorna blossar upp lite extra efter en insättning av hormonspiral eller en hormonbehandling över lag, då kroppen ska försöka ställa in sig på de hormoner som tillkommer. Hon sa att jag inte ska ha mer on efter en vecka och höll det i sig så skulle jag komma in och då skulle dem va tvungna och dra ut spiralen. Jag fick oxynorm för en vecka och faktiskt så efter en vecka så blev det bättre.

Jag ska erkänna och säg att jag har fortfarande lite ont men absolut inte på det sättet som jag hade den första veckan. Jag är inte heller lika trött som innan hormonspiralen men, jag tycker att jag blöder var och varannan dag och det börjar bli jobbigt. Ska ringa gyn på måndag och rådfråga lite med tanke på att jag inte ska blöda alls. Kan vara så att jag kanske behöver byta p-piller bara.

Det var en liten uppdatering och jag ska försöka bli mer aktiv här på bloggen.

Hoppas alla får en fin Fredag!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Min enda lediga dag denna veckan och det regnar vilket betyder tvätta och städa. Man slipper ju få dåligt samvete för att man är inne och gör "måsten" idag.

I veckan har jag vart så trött! Både i kroppen och i huvudet så att få sova ut lite satt inte fel innan en lång helg på jobbet. Det blir som sagt en dag hemma idag med lite måsten och så får vi se om vi tar tag i att fixa uppe på kontoret. Just nu är det så rörigt där och man vill inte ens sätta sig där. Pappa kommer på lite fika i eftermiddag så får se hur mycket man hinner tills dess 😊

Eftersom det regnar idag och det känns som att sommaren är över nu så fick det bli et litet somrigt collage. Jag älskar plagg som är baby rosa osv men jag använder det aldrig själv haha. Kanske dags att börja göra det?

Lady Million är min absolut favorit parfym! Den passar vilken årstid som helst (enligt mig själv) och man doftar gott heela dagen!

Hoppas ni får en bra dag!


xoxo

Martina

Likes

Comments

Contains affiliate links

Då var vi hemma i Sverige igen! (har vart hemma i snart 2 månader hahah)

Som vanligt har jag vart dålig på att uppdatera här inne men ska försöka skärpa mig på det😊 Sen vi kom hem har vi flyttat till hus och haft en del att stå i.

Jag har även tänkt att jag ska lägga om mitt upplägg här på bloggen för att jag ska hitta tillbaka till att jag tycker det är roligt igen. Jag tänker att jag ska börja med lite olika inspirerade collage och vad passar inte bättre med lite inredning idag då man precis flyttat 😊

jag glömde säg det, bloggen kommer fortfarande handla om min endometios men just nu så den bra och känner att jag vill utveckla bloggen lite och inte bara skriv om negativa saker som händer, vilket blir lätt när man har en blogg om en sjukdom. De senaste inläggen jag har gjort känns bara som negativt fast det tyvärr har vart den bittra sanningen om min endometrios, men det är dags att förnya och se saker positivt.

Likes

Comments

som rubriken lyder så är det regnigt här i phuket idag. kommer små skurar hela tiden och det har åskat en del. känns nästan som att det är lugnet före stormen, innan det blir riktigt oväder ikväll.

Idag har vi äntligen fixat vår moppe som vi sagt att vi ska fixa i månader nu Haha!😂 Bättre sent än aldrig 😊
Idag står gym träning på schemat och ikväll kör vi lite grille med några polare 😊 Min mage är dock kass som fan idag, kramper och anvisningar. Robin känner exakt samma så antagligen något vi åt igår 🤔

Hoppas alla får en fin dag där hemma i Sverige! ❤

Saknar mina älskade djur där hemma! 😙

Likes

Comments

Som ni märkt har det inte vart någon bra uppdatering från min sida här på bloggen på ett bra tag. Det har vart mycket den senaste tiden och lusten för att blogga försvann. Men som rubriken lyder så kommer det här en stor bildbomb av vad som vi har gjort den senaste tiden här i Thailand. Hoppas ni njuter 😘

Likes

Comments

Att vara sjuk i denna värmen är inget roligt!
I lördags vaknade Robin upp med feber och var så förkyld. oturligt vis så har jag fått hans skit, känner mig febrig titt som tätt, förkyld och allmänt jävla slut i kroppen.

Jo föresten! Det kommer komma bilder och eventuellt video från helgen som va!

Hoppas ni har en bra fredagskväll!

puss och kram! /😚

Likes

Comments

Vart dålig på att uppdatera igen de senaste dagarna. Jag har äntligen blivit blödningsfri men har smärtor kvar och de är dem som har gjort att jag inte har orkat någonting.

På schemat idag ska vi till immigration för att förlänga våra visum efter det ska jag försöka hinna med att vaxa mig och ikväll blir det förhoppningsvis bio, Fast and Furios 8 😁(stavningen?) Har även hunnit med att läsa igenom det sista i boken för entreprenörskap. Fick även betygen från förra provet och uppdraget från förra veckan men både jag och Robin tycker att läraren har gjort felbedömning på Robins uppdrag.

Imorgon är det det Thailändska nyåret Son kran vilket innebör att det är fullt vattenkrig här i Thailand. Alla får skjuta och kasta vatten på alla. När vi var här i Thailand sist så var vi med på Son kran också och det var så roligt! Man får till och med kasta vatten på polisbilar. Dock så ska man inte ge sig ut på vägarna och köra, speciellt inte moppe. Det kastas vatten överallt och det blir som is på asfalten här då och det sker många olyckor. Folk har liksom inga hämningar när det gäller att kasta vatten på folk den dagen.

Annars är det lugnt här o värmen. Jag käkar naproxen nu i en vecka för att sedan ta kontakt med läkare här för min endometrios.

Hoppas ni får en bra onsdag!

Puss och kram! ❤

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag vaknade jag med ett fruktansvärt dåligt humör. Sovit dåligt och behövde få en god natts sömn då vi har både prov och uppdrag som ska vara inlämnat idag.

Det har nu gått en vecka sedan jag ringde till kvinnokliniken hemma i Sverige för att be att min läkare skulle ringa upp mig så snabbt som möjligt. Hon har ju självklart inte ringt tillbaka vilket jag tycker är konstigt då hon alltid är snabb på att ringa upp om man har bett om det. Ringde till kvinnokliniken idag igen och frågade varför hon inte hade ringt upp och att jag är i ett stort behov av att prata med henne. Nej men då är hon på utbildning på annan ort! 😡Blir irriterad på sånt! Det kunde hon som jag pratade med för en vecka sedan säg till mig att det kan ta tid för din läkare har utbildning på annan ort just nu.

Hon jag pratade med idag tyckte iallafall att jag skulle ta kontakt med läkarvården här i Thailand eftersom jag ska vara här så länge och min läkare är på utbildning länge. Annars hade jag fått en telefontid med en annan läkare vilket jag inte vill för dem ä inte insatta i min sjukdomsbild osv. Så nu får jag väl ta kontakt med läkarvården här istället. Tur man har en bra reseförsäkring!

Nu ska jag ta kväll. Provet och uppdraget är inlämnade och jag är helt slut i huvudet och orkar inte sitta framför en datorskärm mer idag!

Hoppas ni får en bra Fredagskväll! 😃

Likes

Comments

Har nyss kommit hem efter en vända till Karon. Köpte nya shorts och underkläder. Nu sitter vi här på vår veranda och jag har återigen fått en liten blödning. Det höll inte ens i 24 timmar! Blir så jävla ledsen och förvirrad och känner att jag vill inte vara med om detta mer. Jag är så fruktansvärt trött på detta nu och det är fruktansvärt jobbigt, inte bara för mig utan även för Robin. Just nu känner jag mig inte som mig själv. Känner mig inte som den flickvän som jag vill eller brukar vara. Kan inte tillfredställa min pojkvän som jag vill, jag har aldrig ork med något, går och är låg i humöret hela tiden, med andra ord så är jag ingen rolig människa att vara med för tillfället. Ringer inte min läkare imorgon så får Robin och jag ta saken i egna händer och besöker en läkare sen får det bli vad det blir och se vad de sä

Likes

Comments

Idag händer det inte så mycket här i Phuket. Vaknade lite senare än vad vi ville idag men vi tog oss till Rawai och gick en runda på ca 40 minuter. Solen har vart lite frånvarande idag men det har vart skönt. Nu på eftermiddagen har det börjat bli mer mulet och det är nog regn på ingång. Efter vår lilla runda så har vi i stort sätt bara pluggat. Imorgon är det inlämning på både prov och uppdrag. Låter som en rolig Torsdag va? 😜Nej, men det är ganska så lugnt och skönt.

Min läkare har ännu inte ringt tillbaka till mig, peppa peppa så har jag slutat blöda, ÄNTLIGEN! Får se hur lång tid det tar innan det startar igen... Smärtorna är där emot kvar men just nu så kan jag stå ut dom. Jag har inte ansträngt kroppen så mycket idag heller så får hoppas att inte smärtorna blir värre framåt kvällen. En sak slog mig tidigt i morse när jag vaknade och behövde gå på toa. De senaste dagarna har jag vaknat så sjukt tidigt av att jag behöver kissa, vilket jag aldrig annars gör. Spelar ingen roll om jag druckit lite på kvällen innan jag somnar. Detta började komma i samband med att jag haft en sån långdragen blödning, är det någon som kan känna igen sig?

Tröttheten och energin är fortfarande på noll men jag försöker iallafall ta mig ut på en promenad om dagen. Ringer hon inte upp denna veckan så får jag helt enkelt söka upp läkare här i Thailand för både jag och Robin tycker inte att jag kan leva mitt liv fullt ut som jag vill tack vara problemen med endometriosen. Kan inte röra mig för mycket under dagarna för då triggar jag igång mina smärtor, jag är knappt hungrig längre (kan vara värmen med), sväller upp om magen så fort jag äter, i vissa fall kan jag inte ens sträcka på mig föräns det gör ont i tarmarna, det är precis som att någon kör in en kniv i tarmarna på dig samtidigt som du vill sträcka på dig för att det är skönt.

Nej nu har jag fått klaga lite, är så trött på denna äckliga sjukdom just nu så jag vet inte vad jag ska ta vägen. Nu ska jag fortsätta plugga, har inte tid med mer paus just nu 😊

Hoppas ni har en bra Torsdag! ❤

Ca 1 år gammal bild. Jag ligger helt utslagen av smärtor från helvetet och mår rent ut sagt piss jävla dåligt. Då kommer vår älskade Helix och lägger sig på mig för att gosa och se så att jag är okej. Min älskade Helix, som jag saknar dig!

Likes

Comments

Förlåt för den ur dåliga uppdateringen de senaste veckorna men under dem 2 veckorna Lukas och Birgitta var här ville man spendera så mycket tid med dem som möjligt, sen har vi haft fullt upp med pluggandet plus att min kropp vill inte alls som jag vill!

Det har vart 2 roliga, sköna, mysiga veckor men samtidigt så hade de vart 2 jobbiga veckor. Jag har haft blödning 2 veckor i sträck. Inne på 3:e veckan men just nu så verkar det som att blödningen har slutat. Har haft det jobbigt med smärtor, inte kunnat träna som jag ska, inte alls faktiskt. Vi har gått någon dag på förmiddagen en runda på ca 1 timme och sen har jag vart helt slut. Magen svullnar upp så fort jag äter. Min kropp är trött och har ingen energi alls. Konstant trött och känner just nu att det är ganska jobbigt att vara här mellan varven. Det har liksom blivit värre här än vad det var hemma. I fredags ringde jag hem till min kvinnoklinik i Sverige för att be min läkare ringa upp. Berättade lite snabbt om beskymret och hon skulle lägga en läpp till min läkare. Lite dumt att ringa en fredag kanske men ville inte skjuta på det mer. Hon har ännu inte ringt upp. Klockan är inte så mycket hemma i Sverige så får ge det lite tid annars får jag ringa kvinnokliniken imorgon igen. Jag orkar inte gå runt och ha det såhär. Både jag och Robin har diskuterat och kommit fram till att det börjar bli lite ohållbart just nu. Vill prata och rådfråga min läkare hemma om vad hon tycker och ställer sig till allt innan jag kontaktar läkarvården här i Thailand. Att jag ska ha blödning var 3:e vecka är inte normalt för mig. Att blöda i mer än 2 veckor är heller inget som är normalt för mig. Har ont och om jag har rört på mig lite för länge eller gått lite för långt så får jag ont. Framförallt på kvällarna har jag ont. Ibland kan jag inte ens sitta med ena benet uppe utan att det ska göra ont. Detta tar något fruktansvärt mycket på mig och min kropp där av den dåliga uppdateringen.

Jag ska försöka bli bättre, jag VILL bli bättre med mina uppdateringar men det har vart annat som jag har fått prioritera och lägga min ork på än på bloggen.

Robin och Lukas vid Freedoom beach

Likes

Comments

Efter en jobbig natt på toa så känner jag mig ändå helt okej än så länge. Vår underbara städerska kom med massa vätskeersättning till mig så har fått i mig det är även massa frukt.
Vi har äntligen börjat komma igång med pluggandet lite, upplägget och uppgifter och det verkar så roligt och intressant! 😊
Vi har även ansökt till nästa period med studier och då blir det marknadsföring som gäller. Nu hoppas jag att min mage börjat få åt rätt håll så jag kan plugga och träna och må bra igen!

Likes

Comments

Ja, klockan är 04.22 här i Thailand och jag sitter på toa för nog 25:e gången sedan 30 minuter om inte lite mer 😫 Hinner knappt lägga mig i sängen förrens det börjar bubbla i magen och det är dags att springa på toa igen och då menar jag springa!
Att denna mage aldrig blir bra! 😣
Får se hur mycket sömn det blir under de resterande timmarna som är kvar för natten.

Likes

Comments

somnade redan vid 8 igår kväll stenhårt. Var helt tagen efter all smärta. Idag känns det fortfarande i kroppen, man är lite tagen. Har vart helt kass i magen hela dagen men det blev ändå en vända till stranden. Robin och Lukas köpte simfenor och snorkel 🌞
Efter vi kommit hem så åt vi. Klarade inte av att äta mer än hälften sen kom kramperna igen. Somnade stenhårt igen och vaknade av att klockan var närmare 21. Har vart uppe och köpt lite yoggi för magen. Så nu blir det duschen (inte em duschat sen stranden 😪) äta yoggi och sova!
Ber om ursäkt för dålig uppdatering senaste veckan!

Likes

Comments

Vaknade vid 7 i morse av att jag hade fruktansvärd kramper i magen och behövde springa på toa. Vid frukosten så fick jag kramper i magen så det kändes som att jag skulle svimma. Sa till Robin att jag måste gå hem för jag klarar inte av att sitta.
Efter 30 minuter med kramper i sängen och några tårar senare så lugnade sig magen och jag somnade och sov säkert 3 timmar helt nockad av all smärta jag just upplevt på så lång tid. Känner mig minst lika trött och mörbultad i hela kroppen och fick bara i mig banan, vattenmelon och vätskeersättning. Så fort jag äter något så får jag kramp i magen. Vet inte om det är för min sjukdom eller om det är dålig kyckling igen, men fortsätter det så ska jag uppsöka läkare. Robin har läst lite idag om just endometrios här i Thailand och han sa att här verkar dom kunna mer om just endometrios och att dom har andra hormonbehandlingar som hjälper många till 98%.
Läkarna här verkar ha mer kunskap och det känns betryggande att jag inte behöver oroa mig om det skulle va något.

Man måste försöka vara glad även fast det är jobbigt men alla dagar så funkar det tyvärr inte

Likes

Comments