IVF

Efter en tripp till Linköping över dagen (vilket innebär 6 timmars bilresa t/r) så är vi nu hemma i lägenheten igen. Detta med massa blandade känslor.

Inför besöket hos RMC i Linköping idag så var vi oroliga för att dom inte skulle kunna plantera ett embryo i min livmoder. Inte för att det inte skulle finnas något embryo (hela 12 st hade blivit befruktade vid odling), utan för den risk jag löpte att drabbas av en så kallad överstimulering. Jag kommer att förklara detta mer i kommande inlägg.

Hur som helst började dagens besök med ett ultraljud för att kolla så att ingen vätska hade bildats i min mage eller att mina äggstockar hade blivit alldeles för vätskefyllda/svullna efter äggplocket som gjordes i fredags. Läkaren lät mig veta att det såg bra ut så ett återinförande av embryo kunde göras. Vilken glädje!

Efter att återigen ha bytt om till ett snyggt nattlinne, strumpor, blåa tossor över det samt ett hårnät så var det dags att återerövra gyn-stolen igen (vet inte hur många gånger jag har suttit i en gyn-stol de senaste två åren..). I rummet fanns läkaren, 2 sjuksköterskor samt en annan sköterska som såg till att det lilla embryot fördes in i en minimal kateter innan det fördes in i mig. Sist, men inte minst, fanns givetvis min fantastiska sambo vid min sida och stöttade mig. Via en skärm från ultraljudet kunde vi följa hur läkaren förde in embryot och planterade det i min livmoder. ❤

Kan knappt tro att det är sant, är det nu allt börjar? Om tre veckor är det dags att göra ett graviditetstest för att se om vi har haft lyckan med oss och blivit gravida. Så mycket känslor i denna kropp just nu. Glädje och lycka för att vi fick göra ett återinförande idag. Spänning och förväntan om vi lyckas och att vi i år ska få bli föräldrar. Rädsla för att misslyckas. Och så här fortsätter det..

Nu ska vi i alla fall försöka glädjas över att i detta nu, finns det faktiskt ett litet embryo i min livmoder som förhoppningsvis bestämmer sig för att stanna där i 9 månader.

Love!

Likes

Comments

IVF

Tanken med denna blogg är inte att locka massa läsare. Jag skapar den för att få skriva av mig och sätta ord på mina tankar och känslor. Som en dagbok där jag senare ska kunna gå tillbaka och läsa om vad vi har gått igenom och vilka känslor/prövningar som vi som par och individer har fått gå igenom. Jag kommer till att börja med vara anonym, då jag och min sambo har valt att enbart dela med oss om vi resa hittills med våra familjer.

I skrivande stund har jag och min sambo kommit långt i vår resa med IVF. Redan idag ska vi tillbaka till Linköping för en så kallad ET, man får alltså in ett embryo i min livmoder efter att ett av mina ägg samt min sambos spermier har förts samman utanför min livmoder.

Jag tänker att jag i omgångar ska berätta och förklara vad vi har gått igenom, min diagnos med PCOS, vad IVF står för och innebär samt hur detta påverkar en som människa. Men jag får förhoppningsvis även dela med mig av en graviditet och kanske till och med livet som en familj.

Kanske är det fler där ute som går eller har gått igenom samma sak som oss. Eller är ni några som fortfarande försöker bli gravida via naturlig väg men inte lyckas. Ni kanske bara är nyfikna på vad IVF är och vill veta mer om detta. Oavsett så hoppas jag kunna sprida hopp och tro, att man aldrig ska ge upp och trots att livet inte blir som man har tänkt sig så brukar det alltid bli rätt bra ändå. :)

Love!

En snabb förklaring av hur en IVF-cykel kan se ut. Jag kommer dela upp och förklara detta så gott jag kan i kommande inlägg.

Likes

Comments