Projektet fortsätter för fullt. Medan vågen står stil, ökar humöret o motivationen är fortfarande hög!

Nu ska vi ha lite "hjälp" i köket. För vi försöker få till det med "meal prep". Så vi har fixat lite nya matlådor - o utökat köksutrustningen med en slow cooker/crock pot.

Tanken är då att tillaga lite större portioner utan att man behöver hänga i köket. Så nu får vi se hur det blir.

Ska bli spännande att testa i alla fall.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ja, även om rubriken kanske låter som det, då är det här inte ett deprimerad inlägg. Dock kunde det vara mer glädjefullt än det är, men så är inte sanningen, och det är en del av min resa - att vara ärlig (speciellt mot mig själv).

För dem bra dagarna jag hade, när jag ändrade min kost o började träna på riktigt, ja dem har blivit avlöst av verklighetens brutala sanning. Projektet har gått i stå! Eller i alla fall viktnergången.

Men då är det man får ta sig en koll i spegeln (o nej man ser ingen fantastiska resultat), o helt enkelt påminna sig själv om att man inte kommer i mål på så kort tid. Det tog jo sin tid att gå upp från början!

Så bara att hålla spåret o fortsätta jobba på! Det börja jo att bli en sport i sig bara att sköta det o äta nyttigt :)

Finns jo många andra sköna saker i livet, så man får försöka få det bästa ut av varje dag!

Likes

Comments

Jag hörde för några dagar sen ett bra ordspråk, som jag egentligen alltid har vetat om var rätt, men formuleringen tyckte jag var klockren: "The body is build in the kitchen, and sculpted in the gym"

Tyvärr har jag glömd vem som sa det, så jag kan inte ge kredit för det, men jag kan leva efter det! Det betyder några timmar i köket, o känns till tider som att det ända man tänker på är mat. Men när man har roligt samtidig, då är det jo inget problem - o det kan lätt vara en "par-lek". Mysiga stunder i köket med nära o kära <3

Det har varit bevisad många gånger att nyttig mat inte behöver vara tråkig, utan smak eller besvärlig att göra. Är man kräsen kan det dock bli lite dyrare, men då får man vara kreativ istället.

Det finns många bra råvaror, som är lätte att hantera, relativt billiga och smakar skönt i rätt sammanhang!

Här är ett par exemplar, som vi har njut av under den senaste vecka.

Lax guacemole

Först en verklig smaskig lax guacamole i taco skal! Så himla go! En säker återvänder :)

Recept: https://www.bodybuilding.com/fun/5-super-bowl-worthy-snacks#five

Vi körde den dock med stekta lax biter istället för rökt.

Simpel omelett

Ingen större konst att göra. 3 ägg piskas ihop med lite kryddor efter smak. Hällas på en varm panna o bakas klart vid medel temperatur.

Jag bruka föredra att vika den, för helt enkelt att hålla koll på att den inte bränns på undersidan.

Omeletten på bilden är den "renaste" version, men man kan tillsätta precis vad man vill. Räkor, spenat, broccoli, tomat - ja det är bara att hitta på.

Orientalsk sparris med ryggbiff

Javisst säger receptet i videon vannamei räkor, men det hittade jag inte. Så bytt dem helt enkelt ut med strimlad ryggbiff o serverade råris till.

Recept: https://www.facebook.com/officialgoodful/videos/1675167609220365/

Sötpotatispommes med hamburger

Sötpotatis i strimlar bakad i ugnen med lite kryddor. 2 hamburgare av nötfärs o ett stek ägg på toppen.

En snabb kall sås med kvarg, samba olek o tacosås!

Lätt o smarrigt!


Smaklig spis!

Likes

Comments

Även på en regnig sommarlördag kan man lyxa till det - o det även om det gärna får vara nyttigt!

Jag hittade ett recept under veckan, som jag tyckte så väldigt gott ut, så nu på morgonen skulle det testas!

En havregryns bakelse med bär. Ja något annat ord för denna finns nog inte :)

Smaskigt  o nyttig start på dagen!

Receptet finns här: http://fitmencook.com/berry-oatmeal-bake-recipe/

Likes

Comments

Avrundar kvällen med soffhäng o glass. Så simpelt o så gott!

2dl grekisk yoghurt
1msk flytande honung
200g hallon

Mix o frys!

Enligt receptet skulle man mixer frusna hallon, honung o yoghurt o servera direkt. Men min mixer är inte så stark. Så jag lät hallonen tinnar lite innan jag mixade det, så det blev typ en smoothie. Det ställde jag i frysen ett par timmar. Nu njuter jag dagens sista kalorier framför tv:n, efter att ha kört två rundar på motorcykeln.

En kort första runda med den äldsta hemmaboende dotter, sen en lite längre med älsklingen.

Rundan med älsklingen blev lite mer spännande än det var tänkt från början. Då vägen plötsligt blev en grusväg med en massa lös grus, som gjorde hojen jäkligt svår styrd. Men i lugn takt o höj koncentration tog vi oss över dem ungefär 3km.

På sista biten hem (typ en mil) fick jag uppleva det piloter nog känner som solfläckor. Där man har solen rakt i ögonen o inte ser något rakt fram. Det var säkert en väldigt fin solnedgång, men inte när man har den rakt i ögonen 😄

Likes

Comments

O igår var en av dem dagarna. Jag hade gymet helt för mig själv.

Så mellan sets blev det lite selfies bara för att det roligt 😂

Så idag bjuder jag på dem 😄

Även om det finns utrymme för förbättring, då är jag på rätt väg. Vikten säger nu 91,3kg.

Likes

Comments

Även om solen skiner ute idag. Då är det lite känslan av regn, som bildligt talat, plågar denna måndag. För mamma o lilla tjejen är båda sjuka, o det efter en väldigt trevlig helg, där höjdpunkten definitivt var ett par goa vänners bröllop på lördagen.

En härlig solig dag med mitt fina hjärta vid min sida. En tursam (o stolt) pojke är jag, när jag får säga hon är min. Fin båda till vardag o fest - jo jag känner mig absolut lottad att ha henne i mitt liv

Men idag är det inte samma fina leende o glada humör. Trött o sjuk ligger hon i sängen. Men jag tycker fortfarande att hon är jätte fin - även om sjukdom plågar henne <3

Likes

Comments

Bröllopsfest igår med rik möjlighet för att ta några öl, lite vin eller sprit.

Men jag klarade mig genom utan att träda utanför mina avtal med mig själv. Lite tårta var såklart tillåtet, då det skulle kännas som en förnärmelse mot brudparet inte att smaka.

Så det blev små 80g tårta fördelat på två biter. En mouse tårta o en liten bit jordgubbstårta. Båda tårtorna var jätte goda. Så det var jätte trevligt o gott - även kaffet var gott därtill.

Annars blev det bara en enkelt alkoholfri öl, som smög sig ner i magen o med sina bara 20 kalorier i hela flaskan, då var det lätt inom diet budgeten!

Idag hoppade jag elegant över andra utmaningen. Dock inte för kalorierna skuld, men för att jag var för snål 😆

Älsklingen o jag besökte en väldig trevlig café i en gammal kvarn. Här fanns en väldigt fin kakbuffet, men då jag inte ville gå bananas i bufferten, då tyckte jag att priset var för högt. Så här räddade plånboken mig från kalorierna 😝

Men mysigt var det ❤️

Likes

Comments

Dock inte mitt eget 😂

Men även om det en festdag, då kan man jo förberedda sig väl. Så därför kör vi på med diet shake till frukost. Protein shake efter träning. Nu dusch o sen spenat lasagne till lunch!

Tänker även sköta dieten på festen med en liten bit tårta o 0 alkohol!

Trevlig helg på er! #staystrong

Likes

Comments

Denna del av bloggen är min dokumentation, beskrivning, upplevelse från mitt nuvarande jag till mitt framtidiga jag.

För taggen #bbwoodbase på inläggen ska läsas som nu kroppsbygger vi Woodbase.

Woodbase är ett smeknamn jag plockade upp i högstadiet o ofta använder som namn på nätet. Detta är min resa, min dröm, min framtid.

O nej, jag ska inte bli som verken Kay Green eller Jay Cutler, ej heller som Arnold Schwarzenegger eller någon annan. Jag ska bli ett bättre jag!

Denna del av bloggen är min dagbok o min tracking. Kan jag inspirera eller hjälpa någon annan, då gör jag det med stor glädje, men fokus är på mig o mina erfarenheter.

Träning, kost, inspiration

Likes

Comments