Den här veckan har vi tränat mycket på att välja räknesätt i matematik. Vi har jobbat enskilt, i par och gemensamt. Målet är att man ska kunna lösa vardagliga matematiska problem genom att använda rätt räknesätt( addition, subtraktion, multiplikation och division).Vi har också jobbat med bråk, vilket också blir veckans läxa.
I No har vi jobbat med matens väg genom kroppen.
I So arbetar vi med Bronsåldern.
I Engelska har vi jobbat med texten My House, vilket också är veckans läxa.
Läsläxa är sid 97-105 i Livet i bokstavslandet, läs så att du kan återberätta vad kapitlet handlar om samt svara på frågor.
Elevens val har barnen på torsdagar och denna termin har en grupp bollsport. De elever som är i denna grupp behöver ha idrottskläder även på torsdagar.
Nästa vecka är också en vanlig vecka. Idrott och läxa på fredag. De elever som har bollsport behöver ombyte även på torsdagen.
Glöm inte att titta över hur ni har det med skridskor och fylla i lappen och lämna tillbaka till skolan.

Trevlig helg/Ulrika 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

God fortsättning och tack för den fina blomman!
Nu är vi igång igen efter en välförtjänt ledighet.
Vi fick en rivstart i tisdags med besök av författaren Mårten Melin direkt på morgonen. Besöket var mycket uppskattat och barnen fick mycket inspiration och tips på vad man ska tänka på när man skriver.
Några barn har fortfarande Mårten Melin böcker hemma. Dessa måste lämnas tillbaka!
Vi är igång med alla ämnen. I  no har Vi fortsatt med kroppen och pratat om lungor, hjärta och blod.
I so fortsätter vi  nästa vecka med att arbeta med Bronsåldern.
I matematik har vi repeterat division och nästa vecka kommer vi fortsätta med bråk.
Multiplikationstabellerna behöver repeteras och det är veckans läxa. Träna gärna på  t ex elevspel.se
Läsläxa den här veckan är kapitlet Djungel i Livet i bokstavslandet s 91 - 96. Läs texten många gånger och var beredd på att svara på frågor om det du läst. Istället för en skrivuppgift till läsläxan kommer barnen varannan vecka få en separat skrivläxa där man tränar på att skriva berättelse eller faktatext. Varannan vecka blir det engelska läxa.

Nästa vecka är en vanlig vecka! Läxa och idrottskläder på fredagen.

Vill  förvarna om att vi kommer att åka skridskor torsdagen den 8/2. Bra att titta över om man har skridskor som passar eller om man kan låna.

Den 13/2 är det studiedag och barnen är lediga.

Trevlig Helg/ Ulrika☺

Likes

Comments

Den här veckan har vi ägnat oss mycket åt jultraditioner. Barnen har fått se på film om jultraditioner och fått veta varför vi har de traditioner vi har. De har också tagit reda på fakta om Lucia, advent eller tomten och sedan berättat och gjort  pyssel om detta.
I onsdags tittade vi på ettornas Luciatåg som var jätte fint.
Vi övar på våra julpjäser. Viktigt att träna på replikerna hemma också!
Bra att titta över om man har lämpliga kläder till rollen, annars får ni höra av er så vi kan hjälpas åt att låna ihop.
Nu blir det inte mer "Veckans läxa" den här terminen. Barnen har däremot lånat med sig vars en bok som är skriven av Mårten Melin som man ska läsa till första skoldagen. Detta eftersom vi startar upp terminens första dag med ett författarbesök av just Mårten Melin.
Nästa vecka kommer vi träna julpjäser, jobba klart med påbörjat och städa.

På fredag är ni välkomna till klassrummet 8.05 till 9.10. Skoldagen slutar 10.20 och bussarna går hem 10.30.
Skolan börjar igen den 9/1 2018

Tack för ett gott samarbete under terminen och ha en riktigt GOD JUL/ Ulrika 🎄🎄🎄

Likes

Comments

Den här veckan har vi jobbat klart med stenåldern.Vi har haft besök av Helen Lilja och avslutat med att prova göra krukor på stenåldersvis. Efter lovet fortsätter vi med bronsåldern.
I No arbetar vi med kroppen och har nu gjort "våra kroppar" med skelett och muskler. Vi kommer att fortsätta med lungorna och hjärtat efter lovet.
Vi har börjat öva på två julspel som vi tänker oss att spela upp på skolavslutningsdagen. Barnen har fått manus med sig hem så det är jätte bra att öva sina repliker hemma också! Viktigt att ha manuset i väskan varje dag!
Vi har uppmärksammat Nobeldagen med att ha Västerskolans Nobel prisutdelning.  Det delades ut pris i Litteratur, film, musik, miljö och ansträngning.

I matematik jobbar vi nu med division och veckans läxa handlar om det.
Läsläxan är kapitel 7A sid 83- 90.
Uppgiften är att hitta minst fem ord som behöver förklaras.
Engelska läxa är hela avsnittet om A walk in the forest. Läsa text och förstå vad det betyder samt glosor. 

Vi har inte hunnit kolla av några läxor idag då vi badat, gympat och firat Nobel. Förra veckans läxa kollas av på fredag.

På skolavslutningsdagen den 22 dec tycker klass mammorna att det hade varit trevligt om barnen fikade tillsammans och de önskar nu att några föräldrar kan ställa upp och baka Lussekatter. Har man möjlighet att hjälpa till så hör av er till dem!

Glad 2:a advent🎄🎄 Ulrika

Likes

Comments

Den här veckan har vi jobbat med kroppen i No och pratat vidare om skelettet och musklerna och hur dessa samarbetar för att vi ska kunna röra oss.
I matematik har vi avslutat området om multiplikation och gjort en diagnos på området. Nästa vecka fortsätter vi med division.
Vi har pratat om Bondestenåldern i So och på måndag får vi besök av Helen Lilja från museet i Kristianstad. Hon kommer visa oss spår från forntiden i vår närmiljö kring skolan. Tänk på att ha kläder efter väder då vi kommer vara ute mycket!!

På fredag är det dags för hela klassen att åka till simhallen! Tänk på både bad och gymnastik denna dag!
Vi kommer också att uppmärksamma Nobeldagen på fredag. Alla elever i åk 3 har haft möjlighet att lämna in bidrag i musik, film och  litteratur. Vi firar med en gemensam prisutdelning och lite extra festligt vid middagen. Vill man får man gärna klä sig lite extra fint.

Vi firar också advent genom att öppna skolans "snällkalender" varje dag. Den innebär att ett uppdrag presenteras varje morgon för alla barnen på skolan. Uppdragen kan ni se på skolans facebooksida.

Påminner om att samla toarullar hemma, de behövs till kommande julpyssel dag!

Den 22/12 är det skolavslutning och barnen går i skolan mellan 8.05-10.20 denna dag! Vi kommer att önska varandra godjul i klassrummet mellan 8.05 och 9.10 och då är ni föräldrar välkomna. Avslutningen i gymnastiksalen är sedan 9.30-10.20 och den är endast för elever och personal.

Glad 1:a advent! / Ulrika 🎄🎄

Likes

Comments

Den här veckan har vi arbetat med stenåldern. Vi har funderat på hur det skulle vara att leva på den här tiden. Vi har läst faktatexter och sett på film om jägarstenåldern och sedan tagit reda på hur man bodde,  vad man åt, hur man jagade och hur man var klädd. Nästa vecka fortsätter vi med bondestenåldern.

I No har vi börjat arbeta med kroppen inuti. Vi har börjat med att prata om vad som behövs för att vi ska kunna vara upprätta och fått besök av skelettet "Herman".

I matematik har vi fortsatt med algoritmer med multiplikation med och utan minnessiffra. Detta blir också veckans läxa.

I engelska har vi arbetat med texten A walk in the forest. Nu är läxan att läsa texten, översätta och träna på att skriva orden.

Läsläxan är sid 69-76 i Livet i bokstavslandet. När man läst klart blir man en spågumma och en detektiv.

Dessutom har vi hunnit uppträda på Skolans Vänskapskonsert tillsammans med Musikskolan. Titta gärna på filmen!

Nästa vecka kommer vi fortsätta med skelett och muskler och bondestenåldern.

I matematik kommer vi fortsätta med problemlösning.

I svenska kommer vi fortsätta med parläsning och läsförståelse.

Dessutom ska vi tjuvstarta och fira 1:advent på fredag!

Ni får väldigt gärna samla toarullar hemma som kommer behövas till julpyssel!

Trevlig helg /Ulrika

Likes

Comments

Den här veckan har vi haft besök av en konstpedagog från Wanås. Vi fick prova att göra skulpturer i grupp och berätta och fantisera om dem och även se hur de förändrades när man såg dem som en skugga.
I So har vi arbetat med istiden och vilka spår vi kan se av den i naturen. Vi har övat på att läsa fakta texter om detta.
Veckan läxa blir också att läsa fakta text på sid 63-68i Livet i bokstavslandet. När man har läst om jorden, månen och stjärnorna väljer man en av faktatexterna och läser den en gång till. Sedan väljer man ut viktiga ord i texten och använder dem för att skriva en egen fakta text.
I matte ska man träna på 3: ans tabell. Tycker man att den är lätt kan man utmana sig med att tex ta tiden eller träna på alla tabeller vi övat på t ex elevspel.se

Nästa vecka kommer vi fortsätta träna på att göra algoritmer med multiplikation.
I No kommet vi att arbeta med kroppen inuti.Vi börjar med skelettet.
På måndag är det dags för oss att ha hemkunskap.

På torsdag kommer det att bli en vänskapsföreställnig på skolan tillsammans med musikskolan. Vår klass kommer att uppträda med en sång!
På fredag är det sista gången med extra simskola för de elever som behövde detta.

Trevlig helg Ulrika

Likes

Comments

Den här veckan har vi fortsatt med Livets utveckling på jorden och kommit fram till hur människan utvecklades.
I matematik har vi jobbat med problem lösning och olika strategier som är bra att använda när man löser problem. Vi har övat på att visa hur man tänker istället för att bara skriva ett svar.
Vi har också jobbat med programmering. Vi har pratat om att väldigt många saker i vår vardag är programmerade och vi har även provat själva att programmera en liten robot för att få den att gå dit vi vill. Se bilder.
Vi har också hunnit med att gå på Vernissage i Amelias sinnesrum, vilket var mycket uppskattat! Dessutom blev det brandövning när vi minst anade det! Detta klarade barnen galant och visste precis hur man gör.

Veckans Läxa är att läsa kapitel 5A i Livet i Bokstavslandet. Sid 56-62. När man har läst kapitlet flera gånger så ska man sammanfatta det.

I matte ska man träna på 2,4,5,10 -tabell så att man är helt säker. Träna flera gånger innan du skriver på pappret. Man kan träna med korten eller på elevspel.se eller något sätt man själv kommer på!

Nästa vecka kommer vi att uppmärksamma Barnboksveckan och Nationella läsdagen med att bland annat gå till biblioteket för bokprat och vi kommer satsa extra mycket på att läsa under veckan genom parläsning.

I So kommer vi fortsätta med istiden.

På tisdagen kommer vi få besök av en konstpedagog från Wanås som uppföljning på besöket vi gjorde där.

På onsdag den 15/11 är det Studiedag!

På fredag är det simskola igen för de som behöver öva lite till för att nå målen( De som det gäller fick en lapp om detta innan höstlovet).

Trevlig Helg! / Ulrika 


Likes

Comments