Hej
Inför friluftsdagen på fredag behöver barnen komma ombytta. Tänk på att barnen har kläder som man kan vara ute i även om det regnar! En liten väska med en vattenflaska kan vara bra! Barnen kommer att få prova olika annorlunda sporter på olika stationer. De kommer denna dag arbeta i blandade grupper med elever från hela skolan! Vi hoppas på en toppen trevlig dag!!😊Ulrika

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vi inledde veckan med ett besök på Wanås
Vi fick gå en tur i parken och också ta del av en workshop vilket var trevligt!

Nu är vi igång med skolarbetet igen. I No arbetar vi med våra årstider. Målet är att man ska kunna årstiderna, vad som händer i naturen och några högtider som infaller. Man ska också kunna årets månader  och vilken  årstid de hör till. I So arbetar vi med världsdelar och världshaven.  Målet är att man ska kunna de 7 världsdelarnas och de 3 världshaven namn och veta var de ligger på kartan.

I matematik repeterar vi addition och subtraktion upp till 20. Vi tränar på smarta sätt att räkna huvudräkning.
Vi har använt knep som
10-kompisar
20-kompisar
Tvillingar ( 7+7osv)
Nästan tvillingar(7+8 osv)
Nästan 10 (9+2 osv)
Först till 10( 8+4=8+2+2)
Veckans läxa är att träna på additionskorten många gånger! Använd knepen ovan. Vi har gjort samma sak i skolan så barnen vet. Målet är att kunna svaret utantill utan att behöva räkna efter.

I svenska fortsätter vi med jobbet att läsa och förstå texter och skriva berättelser med början, handling och slut.
Nytt för denna termin är att vi har en gemensam läsebok. Läsläxa den här veckan är kap 1A s 8-12. Precis som tidigare är det viktigt att läsa läxan flera gånger både högt och tyst. Till läsläxa hör en läslogg där ni fyller i när ert barn läst. Skrivläxor är att sammanfatta  det lästa. Läxadagen är fortfarande fredag!!

Nytt för denna termin är att det erbjuds läxhjälp i skolan. Bestäm med ert barn om det ska göra någon läxa då. Det erbjuds under onsdag, torsdag,  fredag lunchrast, man har då möjlighet att göra läxa ca 20 min och ändå ha rast 20 min då rasten dessa dagar är 40 min.

Vi kommer inte ha bad som i tvåan utan det blir några enstaka gånger under terminen.
Första tillfället är på fredag v 36. Alltså både bad och idrott på fredag!!

Vill redan nu passa på att berätta om lite viktiga datum. Mer info kommer.
Skoljogg 12/9
Fotografering  14/9 och 15/9 Återkommer med vilken dag som blir vår.
Föräldramöte 19/9 18- ca 19.30
Studie dag 21/9
Friluftsdag 22/9
Vill slutligen passa på att från och med nästa vecka hittar man endast vecko informationen här!
Saknar fortfarande några elevkort! Skicka med dem på måndag!
Trevlig helg Ulrika

Likes

Comments

Välkomna tillbaks efter sommarlovet! Jag hoppas att både barn och föräldrar hunnit vila upp sig och nu är redo för en ny termin!

Så här i början av terminen kommer vi att arbeta mycket med hur vi är mot varandra! Eleverna möttes första riktiga skoldagen av superhjältar. Detta eftersom de är bra på att hjälpa på olika sätt! Därefter fortsatte vi att prata om att alla på vår skola är superhjältar som ska hjälpa varandra på olika sätt. Arbetet började med att man fick vars en super kompis som man kommer att samarbeta med i det fortsatta skolarbetet.

Vi har flyttat in i vårt nya klassrum som är jättefint! Det kommer bli ännu bättre när våra nya bord, stolar ,klädhängare, samt gardiner kommer! Men det känns redan som om vi kommer att trivas riktigt bra!

Vi har smygstartat lite med skolarbete och barnen har bland annat fått sina nya matteböcker och det här året kommer vi också att ha en gemensam läsebok som kommer följa med hem som läsläxa. Det är bra om man klär denna bok så att den håller.

Nästa vecka kommer vi att inleda med att på måndagen promenera till Wanås. Vi kommer vara där istort sätt hela dagen. Tänk på kläder efter väder, vatten, och att det är bra med en nyttig fika som en smörgås, frukt eller grönsak( denna gång är det inte ok med kakor, kex och dyl).Vi kommer att få med oss lunch från skolan.

På fredag kommer barnen att få sin första läxa. Nytt för i år är att det erbjuds läxhjälp tre dagar i veckan. Det är bra att bestämma hemma vilken/vilka dagar och vilken/ vilka läxor man gör om man är intresserad.Läxhjälp en är onsdag, torsdag och fredag.

Har ni funderingar kring något är det bara att höra av sig!

Mvh Ulrika


Likes

Comments

Hej
Den här veckan har vi fortsatt med att läsa texter och förstå det vi läst. På tisdagar jobbar vi i tre läsförståelse grupper där vi blandar barn från alla treorna för att lättare kunna jobba på en lagom nivå när det gäller läsning.
Veckans läsläxa är kapitel 2A sidan 19-24 i boken. Många barn märker i skolan att de läst läxan för få gånger för att kunna jobba med uppgifter som handlar om texten. Vi har bestämt att man måste läsa texten minst 4 gånger hemma och stanna upp och tänka på det man läser. Det är stor hjälp om ni som föräldrar lyssnar och ställer frågor om texten. Den här veckan ska barnen bli "cowboys' igen och sammanfatta det de läst.
I matematik jobbar vi nu med algoritmer och övar på att bli helt säkra på att ställa upp med både addition och subtraktion. Matteläxan handlar om att repetera det vi jobbat om positionssystemet och talområde upp till 1000.
Denna vecka kommer barnen få sin första engelskaläxa. De ska träna på att läsa texten och träna på det engelska uttalet. De har också fått glosor som de ska träna på både muntligt och kunna skriva dem. Till hjälp finns det en app att ladda ner där man både kan lyssna på texten och träna på orden.Så här gör ni ( barnen har övat i skolan)
www.liber.se
välj Join the Quest 3
scrolla ner till gratis webbappar
välj Join the Quest 3

I No jobbar vi med årstiderna och tränar på att använda tankekartor för att skriva faktatexter.
I So kommer vi att börja på ett nytt område som handlar om hur jorden bildades och det första livet och hur det sedan utvecklats.
Vi har rensat alla kapprum på skolan då vi upplever att det finns mycket kvarglömda kläder och inneskor. Allt upphittat finns i slöjdsalen t om måndag lunch, så ta gärna en titt där. Det är bra med inneskor men inte längre ett krav då de gärna kommer på villovägar..

Ni är välkomna på föräldramötet på tisdag den 19/9. Vi börjar klockan 18.00 i matsalen där det blir gemensam information för alla med barn i åk 3. Sedan delar vi oss och går till respektive klassrum.

Påminner om att det är studiedag på torsdag den 21/9.
På fredag den 22/9 är det friluftsdag. Barnen behöver kläder efter väder och bra skor att vara ute i.

Trevlig helg Ulrika

Likes

Comments

Hej
Den här veckan har vi fortsatt på de områden vi startade förra veckan i både No och So. I veckans läxa ska man träna så att man är säker på världsdelarna och världshaven.
I matematik har vi fortsatt att träna på smarta sätt att räkna addition och subtraktion i huvudet. Vi har också repeterat 100 rutan och positionssystemet ( tusental, hundratal, tiotal och ental). Veckans läxa i matte handlar om att se mönster i addition och subtraktion och ta hjälp av detta.
Läsläxa denna vecka är kapitel 1B s13-18.Precis som vanligt behöver man läsa läxan flera gånger!
Uppgiften är denna gång att bli en Läs fixar detektiv och hitta 3 ord som man skriver upp och skriver vad ordet betyder ( måste inte vara ord från ordlistan).
På tisdag är det dags för skoljogg! Bra att komma ombytt och dusch möjlighet finns! Barnen har fått ett brev med sig hem med mer info!Det går inte att lämna någon springslant i skolan utan man får välja någon av de andra inbetalningsmöjligheterna om man är intresserad. 

De har också fått en inloggning och information om hur ni vårdnadshavare gör för att svara på skolverkets enkät. De har också fått en fribiljett med sig med möjlighet att besöka Wanås och en inbjudan till Skutt-läger på höstlovet.

På fredag är det dags för skolfotografering. Vår tid är 9.00-9.30. Vi har idrott som vanligt.

Nu har äntligen våra nya bord och stolar kommit på plats i klassrummet och det verkar bli jätte bra!
Glöm inte bort att skolan erbjuder läxhjälp!
Trevlig helg Ulrika

Likes

Comments

Hej

Hoppas att ni alla haft ett skönt lov och är laddade för skola igen!!

På den här sidan kommer ni att hitta veckobrev, och bilder på vad vi gör i skolan!

Med vänlig hälsning

Ulrika


Likes

Comments