Glömde/orkade inte uppdatera här mitt i latensfas/förlossning och allt, men nu är hon äntligen här!
I söndags, den 2/4 kl 08:06 kom hon till oss. 3695g, 49,5 cm lång och hon är den mest underbara lilla varelse som finns.

Vilken känsla!

Orkar nog inte bry mig om den här bloggen mer nu, och uppdaterar min vanliga efter tid/ork/lust i bebisbubblan, men adressen till den är här ifall någon skulle vilja följa med.


Tack för att ni läst och stöttat 💗

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hallådär vecka 40! 97,9 % avklarat och bara 6 dagar kvar!


Bebis:
Barnet är nu ca 51 cm långt och väger ca 3,4 kg. Det är nu fullt utvecklat och redo att lämna sin trygga tillvaro.
​Fostervattnet inne i magen byts ut ungefär var tredje timma och det produceras nytt fostervatten ända tills barnet är fött.
​Vet ni, det står inte så mycket mer denna veckan, mest om förlossning/moderkaka/navelsträng.
​Bebis är ju som sagt färdig.

Mami:
I vecka 40 känner du säkert att det är dags att föda, men du anses inte vara överburen förrän efter vecka 42.
​Är du förstföderska så kan du räkna med att det sannolikt blir efter det datum som du fått av din barnmorska.
​Står inte mycket mer här heller heh..

Tankar:
Jadu, lilla bebis. Det är dags nu. Men, du får gärna vänta till efter helgen, sen är vi mer än redo. Gå över slipper jag gärna.
​Både jag & A har ju gissat på 28:e, men blir det inte då gissar jag ändå på 4 April, det datum vi fick från allra första början. Även om jag som sagt gärna slipper gå över. Men då hinner vi förhoppningsvis repa oss och komma hem till påsk iaf :) Och så blir det två jämna datum både på dag och månad, jag är lite sifferknäpp, gillar inte ojämna siffror haha..
Annars kan jag verkligen inte gissa om det är på gång eller inte. Det är lite varannan dag. Ibland ömmar det så sjukt där nere att jag är säker på att huvudet borrar ner sig, medans jag vissa dagar inte känner någonnting alls. Kanske är mini fortfarande rörlig, eller iaf ruckbar igen? Det får vi se i em, när det är dags för BM igen.

Inget är som väntans tider.....

Likes

Comments

Vecka 39, 13 dagar kvar och 95,4% avklarat.

Bebis:
Barnet är nu ca 50 cm långt och väger ca 3,2 kg.
​Barnet omges av ca 1 liter fostervatten och har det så pass trångt därinne att det kan vara svårt att märka av barnets rörelser.
​När du är gravid i vecka 39 så rör sig barnets lungor väldigt rytmiskt och gör mellan 35-45 andningsrörelser varje minut. Hjärtat och levern laddar upp med näring som bebisen kan använda framförallt vid syrebrist under förlossningen. Denna uppladdning ska även fungera som en reservdepå de första dygnen innan produktionen av bröstmjölk kommit igång på riktigt.
​Barnet känner av att förlossningen närmar sig och samlar på sig så mycket energi som möjligt.

Mami:
Kroppen gör sig redo för att föda och du kan känna dig tung och tröttt och ha kraftiga förvärkar.
​Vikten kan även plana ut nu, och kanske går du till och med ner lite igen. Ja, om våran våg stämmer så vägde jag mindre i morse än förra fredagen.
Livmodern tar nu upp all plats i bäckenet och en stor del av buken. Den trycker mot bröstkorgen, och för vissa kvinnor så känns nu riktigt jobbigt att vara gravid.
​Nästan 70% av alla kvinnor föder efter den beräknade dagen. Med det sagt, så kan det mycket väl dröja några veckor till innan det är dags. Fortsätt att vara aktiv den här perioden och gå på korta promenader eller genom att simma. Glöm inte heller att vila och ta gärna regelbundna tupplurar.

Tankar:
Vissa dagar är det lugnare med rörelser därinne, annars är det fortfarande ganska mycket disco tycker jag och hela magen rycker och gungar heh. Framförallt är detta på kvällarna så jag lyckas aldrig filma det, och oftast när jag drar upp tröjan blir det helt stilla. Sketonge.
Kanske är det gott om plats ändå med tanke på alla rörelser och att h*n var rörlig igen??
​Förvärkar får jag nog svara nej på. Känns inte alls som det är på gång snart (om man nu märker det?!) så jag börjar nästan tro att jag kanske går tiden ut ändå. Det är såklart bäst för bebis, men vi är redo nu, och helst vill jag inte gå över.
​Min bror är hemma nu och igår träffade jag dom, allt är klart här hemma, bb-väskan är packad, fika och lite matlådor finns i frysen, jag har hunnit varva ner och vara hemma några veckor så du kan komma nu skatt ♥

Likes

Comments

Hej vecka 38, 92,9% avklarat och bara 20 (!!) dagar kvar.


Bebis:
Barnet är nu ca 48 cm långt och väger ca 3 kg. Graviditeten räknas nu som fullgången.
​Ditt barn tränar andning genom att dra in fostervatten och sväljer även en del som hamnar i barnets tarmar. I tarmarna bildar svalt fostervatten, tillsammans med döda celler, galla och andra restprodukter, barnets första avföring s.k.mekonium. Mekoniumet är tjockt och segt, svart eller grönskiftande på grund av gallfärgämne. Detta är bra att känna till när du byter barnets första blöja. (Bläk)

Barnet fortsätter även att lägga på sig fett och det sker finjusteringar i hjärna och nervsystem. Det duniga hår som hittills täckt barnets hud har försvunnit och hudens rynkor är utslätade.

Mami:
Många kvinnor känner nu en oro inför förlossningen, vilket är fullt normalt. Du känner dig säkert även väldigt trött och längtar efter att graviditeten ska vara över. Det mest fantastiska av allt, och kanske mest overkliga, är att du snart ska få träffa ditt livs kärlek.

Barnet stöter nu sitt huvud mot bäckenbotten och du kan då uppleva en stickande eller ilande känsla i slidområdet
​När du är gravid i vecka 38 så är det vanligt att brösten läcker mjölk. Det som kommer ut är barnets första kost, vilken kallas råmjölk eller colostrum. Råmjölk är en tunn gulaktig vätska som är en föregångare till bröstmjölk. Råmjölken är full av näring och antikroppar som skyddar ditt nyfödda barn. Den har även mer protein och mindre fett och socker än bröstmjölken som kommer igång efter ett par dygn. 

Livmodertappen har i vecka 38 i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet. Slemproppen kan lossna och ramla ut, men det innebär nödvändigtvis inte att förlossningen är på gång.
​Vissa kvinnor ökar i vikt under hela graviditeten, andra stannar av mot slutet. Vid plötslig viktökning eller viktnedgång ska du kontakta en barnmorska eller läkare.

Tankar:
Alltså 20 dagar kvar!! Jag, och även de flesta andra, tror att jag kommer få för tidigt. Jag var som sagt två veckor tidig, men så snart tror jag ändå inte att det blir. Har ont nån timme om dagen, men mestadels känns det inte alls som att det är nånting på gång.
Ni som fött - hur startade det? Fick ni någon "hint" ett tag innan?

Jag har verkligen ingenting att klaga över gällande min graviditet, och jag älskar varje rörelse där innifrån magen, men jag börjar känna mig färdig nu faktiskt. Jag har börjat svullna väldigt om händerna och känner mig mest klumpig och otymplig och det känns som jag går upp 1kg i veckan typ hehe.
​Sömnen? Lite svårt att somna då mini protesterar när jag lägger mig på min insomningssida. Det är den sidan h*n har fötterna på, så då klämmer jag nog till allting och det blir trångt för skrutten.
​Annars förstår jag inte hur man kan sova så mycket!? 9-10 timmar per natt, och ändå är jag helt överkörd när jag vaknar.
​Men det är väl kroppens sätt att vila upp sig antar jag.

Idag ska vi till BM igen iaf och det ska bli spännande att se om mini är fixerad nu.
​Och det bästa av allt - höra hjärtljuden igen ♥

Likes

Comments

Då knallar vi över 90%-strecket, och det är endast 27 dagar kvar.


Bebis:
Barnet är nu ca 46 cm långt och väger ca 2,8 kg.
​Barnet kan inte längre sparka och slå lika mycket som tidigare. Nu är det mer knuff och bök som gäller. Barnet kan även rulla en bit, utöva stretching och vicka lite grann.
​I magen så har barnet nu fullt upp med att träna inför den stora dagen. Barnet tränar andning genom att andas in och ut fostervatten, det suger på hans eller hennes tumme, blinkar och svänger från sida till sida.
​Barnets huvud mäter runt nio centimeter i diameter. Även kroppen börjar nu ta form på riktigt när det fett som barnet lagrat ger uttryck i form av små gropar på knän, axlar och höft samt små söta veck i nacken och utefter underarmarna och handlederna. Barnet är nu så långt kommet att om du får värkar i denna vecka, så kommer man inte hindra förlossningen från att komma igång.

Mami:
Det är nu vanligt med förvärkar, då livmodern blir hård i ca 30 sek och sedan slappnar av. Förvärkar ska inte göra ont. Ja, jag tror att det har börjat. Många sammandragningar(/förvärkar) per dag nu.
Många barn sjunker djupare ner i bäckenet nu och då brukar barnmorskan säga att huvudet har blivit fixerat. Det betyder att barnet har sjunkit ner så långt att huvudet inte går att rucka på utifrån. 
Vi ska dit nästa fredag igen, så då får vi se om mini fixerat sig.
Det står också om fortsatta sömnproblem, men det är verkligen inget jag kan klaga på.
​Har lite svårt att somna och vaknar varje gång jag vänder mig, men däremellan sover jag lika tungt som vanligt och brukar oftast inte behöva gå upp och kissa förns runt 05, när A går upp.

Tankar:
Nu är det verkligen nära.
Om två veckor är min bror äntligen hemma och då är det ju inte alls omöjligt att mini också är på g, samtidigt som det är 2 veckor kvar, men likagärna kan dröja 4 veckor till. Det hoppas jag dock inte.
​På min babyshower i lördags fick alla skriva lappar och gissa födelsedatum, vikt och längd. Jag och A läste igenom lapparna igår, så det ska bli spännande att se om någon prickar rätt.
​Alla gissade på en relativt liten bebis och datumen låg nog mest på 2-4 april. Vi får se.
​Jag kom 2 veckor för tidigt och vägde 2470g, medans A kom 2 dagar sent och vägde mellan 4-5 kg hehe, så jag hoppas väl på en lite mindre bebis jag med.

BB-väskan är packad, bortsett från necessär & snacks. Tänkte göra ett inlägg om det någon dag så ni kan tipsa om jag glömt något.
​Annars grubblar jag nog inte så mycket just nu utan börjar känna mig redo. Inte så pass att jag vill föda imorgon, men om någon vecka sådär. :)
​Känner mig mycket lugnare och inte alls lika orolig längre iaf.
​Det här fixar väl jag! Just nu känns det till och med spännande ♥

Likes

Comments

87,9 % avklarat, 36 dagar kvar.


Bebis:
Barnet är nu ca 45 cm långt och väger ca 2,6 kg.
​Barnet lagrar fett inför livet utanför livmodern.
​Rörelserna kan ändra karaktär till mer buffande och knuffande och kanske kan du se en armbåge eller häl som putar ut mothuden, eller kanske till och med en fot.
Ja, så som det "sträcks" på sig därinne känns det ibland som man kan nypa tag i något som kommer farande. Vore ju sjukt häftigt om man fick se en liten fossing ♥
Vi fick även veta hos BM att mini lagt sig i ruckbart läge, alltså inte fixerad ännu, men på väg ner.


Mami:
Pga att barnet sjunkt ner något vaggar jag verkligen fram och ibland känns det verkligen som att det "är något mellan benen" hehe..
Man kan ha svårt att sova och behöver vända sig mycket och drömmer troligtvis väldigt mycket och kraftigt/livligt.
Jaa, stackars A. I natt var jag nog okej, men igår hade jag stökat som sjuttan och pratat massor i sömnen så han fick inte sova mycket. Jag har lite svårt att somna, för då brukar mini ha sitt kvällsrejs och stöka och hicka, sen vaknar jag en del när jag måste vända mig, men annars sover jag bra fortfarande.

Det står även att det kan läcka råmjölk, och ja, det började ju för någon vecka sen. Inte extremt mycket men några droppar då och då. Konstigt nog har jag bara upptäckt det från vänsterbröstet..
​Det står också att slemproppen kan släppa när som helst från nu och framåt.
​Annars är det nog inga större skillnader sedan sist, kissar lite oftare, men det beror väl som sagt på att mini är på g neråt..


Tankar:
Samtidigt som det börjar närma sig på riktigt känns det fortfarande så långt kvar, och som att tiden börjat gå lite långsammare.
​Men - jag känner mig överlag lite piggare nu, så jag hoppas kunna dra igång mina projekt lite nästa vecka så jag har lite att göra.

Igår hade jag lilla L här, som snart är 4 månader och jag blir så fascinerad av dessa små personer och deras personligheter. Jag kan inte riktigt förstå och ta till mig att vi om några veckor har en egen liten person att titta på och lära känna, och att det är just h*n som är därinne i magen ♥

Likes

Comments

Dåså, vecka 35, 85,4% har passerat och det är bara 41 dagar kvar.

Bebis:

Barnet är nu ca 44 cm långt och väger ca 2,4 kg. Så mycket vägde jag när jag föddes, 2 veckor för tidigt. Så vi får väl se hur stor/liten krabaten är därinne hihi
Det centrala nervsystemet är snart helt färdigt och och matsmältningsapparaten är nästan färdigutvecklad.
​Barnet fortsätter att öka i vikt och fyller nu ut nästan hela livodern.
​När du är gravid i vecka 35 sväljer barnet fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Barnets lungor är vanligtvis helt färdiga och om barnets föds i vecka 35, så är risken för andningsproblem mycket mindre än för bara några veckor sedan. Runt 90% av alla barn som föds nu överlever utan några allvarliga men.
​Barnets hjärnkapacitet utvecklas nu i en otrolig hastighet. Som tur är så är den del som omger barnets hjärna, skallen, fortfarande mjuk. En mjuk skalle gör att hjärnan kan växa och utvecklas och det för även med sig en annan fördel; en mjuk skalle gör att barnet lättare passerar igenom förlossningskanalen.

Mami:

Många drabbas runt vecka 35 i graviditeten av en yr och vimsig gravidhjärna. Stress, smärta, hormoner och sömnlöshet påverkar dig mer än du tror. Vila mycket, men sluta inte röra dig. Promenera gärna om du kan och alternera hur du sitter och ligger så att du inte belastar kroppen för monotont.
​Broskbensfogarna i bäckenet mjukas upp på grund av östrogenet och ett hormon som heter relaxin - det kan göra att du får ont i ryggen eller bäckenet.
Kanske inte så konstigt att det börjar göra ont lite här och var nu, och en timmes promenad kanske helt enkelt inte funkar längre. Men en liten runda varje dag ska jag försöka få till, blir tokig av att vara inne hela dagarna.
Det är vanligt att kvinnor i vecka 35 känner sig irriterade. Det blir i vecka 35 allt trängre i magen och barnet trycker på dina organ vilket gör att du kan ha svårt att sova och sitta. En tung kropp, smärta och dålig sömn har en tendens att vara ganska störigt.
​Nu står magen som högst, för att snart sjunka ner lite. Då blir det förhoppningsvis lite lättare att andas igen.

Tankar:
Vecka 35 alltså. Då är det bara 5 veckor kvar tänker jag, men det är ju egentligen 6 veckor kvar eftersom jag är 34 fulla veckor. Lite konstigt med den där räkningen.
​Nåja, kläderna är tvättade så ska bara göra en liten runda till apoteket och tvätta upp mitt eget, sen kan jag packa den där BB-väskan. Skadar ju inte att den står färdig.

Idag har jag varit hemma en vecka redan. Har haft lite småsaker nästan varje dag så hushållssysslorna har jag inte tagit tag i än. Vi jobbar på att äta ur frysen så jag kan börja bunkra upp med matlådor och fika sen.
​Längtar till jag får baka lite.

Har börjat göra ont i kroppen lite till och från och det är ju verkligen inget konstigt, jag har ju fått må oförskämt bra, men jag gnäller säkert lite nu när det börjar sticka och ömma, för jag är inte van vid att ha ont. Samtidigt går det upp för mig mer och mer vad som är på g. Skräckblandad förtjusning såklart.
​Men vi längtar efter dig mini.

Jag är såå nyfiken på hur hon ser ut, hur det kommer kännas att få upp henne på bröstet och hur livet med en liten bebis kommer bli. Att få ha en blandning av mig & A att ta hand om varje sekund, titta på konstant och älska större än jag någonsin älskat.

Jag tänker fortfarande att det är så långt borta, men ibland blir jag lite stressad över att magen snart är borta och att jag blir ensam i min kropp.
​Jag saknar min vanliga, rörliga kropp, men jag tror jag kommer sakna att det rör sig och lever därinne. Det är så mysigt, och jag älskar fortfarande att klappa på magen när det är action där inne.

Passa på att vila säger alla, och det gör jag ju, men jag tycker inte om att känna mig så trött hela tiden. Jag vill ta till vara på de här veckorna, så jag ska försöka trycka undan tröttheten lite, samtidigt som jag absolut ska ta det lugnt. Det är sista tiden på väldigt många år jag är helt ensam så jag ska försöka uppskatta det också.

Likes

Comments

Hallådär vecka 34!

Bebis:

Barnet är nu ca 42 cm långt oh väger strax över 2kg.
Barnet kan nu själv bekämpa lätta infektioner med sitt immunförsvar.
Utrymmet i magen minskar för varje dag och rörelserna blir större och långsammare.
Många barn ligger i vecka 34 med huvudet nedåt. Vissa barn fixerar huvudet i bäckeningången, men det kan också dröja några veckor till.
Under en längre tid har du nu säkert känt att det varit svårt att andas. Har barnet vänt sig rätt, med huvudet nedåt, så kan det nu lätta något. Om barnet inte vänt sig så har lungorna fortfarande svårt att expandera till följd av barnets och livmoderns tryck.
Vet ju inte om skruttis ligger kvar med huvudet neråt som hon gjorde hos BM för några veckor sedan, men jag får fortfarande panikattacker för att jag "inte får luft", så fixerad eller helt nere är hon nog inte.
Barnet lyssnar till dina hjärtslag, din mage som kurrar och dina andra kroppsljud. Det är inte konstigt att en del barn efter födseln har svårt att ligga själv och sova utan att höra alla dessa fantastiska ljud. Tänk att detta varit barnets vardag under en väldigt lång tid! Barnet vill vara nära och lyssna till kroppsljud och har kanske svårt att vänja sig vid tystnaden.
När du är gravid i vecka 34 kan barnet mycket väl reagera olika på mammas, pappas, partners samt främmande personers röster. Barnets fingernaglar har nått toppen av sin fingrar nu och när det föds är det redo för sin första manikyr. Pupillerna kan vidgas och dra ihop sig och ansiktet är mer slätt än rynkigt.

Mami:
I vecka 34 märker du säkert av att kroppen svullnat. Tydligast märks det på händer och fötter.
Ja, händerna har börjat värka och känns för spända för att knyta och min förlovningsring lämnar nu ett märke/sitter åt istället för att nästan glida av.
Din blodvolym har sedan du blev gravid ökat med ungefär en liter, men mängden håller sig nu konstant fram till förlossningen.
Från att man börjat känna barnets rörelser ska man känna liv i magen varje dag. Barnet utför både stora och små rörelser och man känner inte nödvändigtvis av det suger på tummen eller gör små griprörelser med händerna , men större rörelser känns väl.
Av och till är det dock lugnt i magen - barnet sover flera gånger per dag. Många barn är aktiva på kvällarna och tidigt på mornarna, men det kan såklart variera.
Ja, om det rör sig alltså. Hela magen är som ett hav av vågor och revbenen börjar få sig lite kickar och även långt ut i sidan känns det.
Mini har ofta disco runt 18-21 på kvällarna, ibland på natten och ofta tidigt på morgonen också,

Tankar:

Det står att förvärkar sannolikt har startat med det är nog inget jag känt av? Kanske att det börjat komma svagt fast jag inte tänkt på det när jag jobbat eller så.
Läckande råmjölk - jupp, några droppar om dagen hehe..

Annars känner jag lite att hallåheeeeeej, vi går in i v 34 idag och det är bara 6 veckor kvar, hjälp!!
Vi längtar ju såklart sjukt mycket men jag börjar även bli lite rädd för förlossningen.
Fast det går lite i vågor. Bäst att inte grubbla för mycket tror jag utan bara tänka att det löser sig, för ut kommer hon ju på ett eller annat sätt, och alla andra har ju löst det.
Första dagen som gravidpenning-ledig idag också. Festade till det med att vakna runt 05, och även räkan inne i magen, så vid halv sju gav jag upp och gick upp. Men det gör inget, kan ju vila senare om jag blir trött.

Nästa vecka ska jag börja tvätta upp kläder och packa BB-väskan tror jag. Kanske tidigt, men det skadar ju inte att ha det klart. Man vet ju aldrig. En kompis fick nyligen 4 veckor för tidigt, jag kom 2 veckor för tidigt och alla tror (inte för att det avgör något hehe) att jag kommer få för tidigt, så likabra att vara redo :)

Tänk att vi snart är 3 i huset ♥

Likes

Comments

Hej vecka 33! 80,4 % klart och 55 dagar kvar.

Bebis:
Barnet är nu ca 40 cm och väger runt 2 kg.
​Kroppen fortsätter lagra underhudsfett och fostervattenmångden ökar inte längre utan är konstant, därav kan sparkar och rörelser kännas kraftigare.
Ja, jisses ibland alltså, hela magen gungar och man liksom ser en arm/ett ben/en fot röra sig längs med huden inifrån. Tycker fortfarande det är sjukt häftigt och blir lika fascinerad varje gång.
Livmoderväggen blir tunnare och barnet kan därför uppfatta ljus och mörker, exempelvis om det är dag eller natt. Fingernaglarna är nu tillräckligt långa för att nå fram till fingertoppen.
​När du är gravid i vecka 33 så har ditt barn även fått ett eget immunförsvar. Antikroppar skickas från dig till ditt barn som utifrån detta fortsätter att utveckla sitt immunförsvar. Något som är väldigt tacksamt när han eller hon kommer ut i vår värld som är fylld av bakterier.

Mami:
Det är vanligt att barnet lagt sig tillrätta nu och då kommer det kännas behagligare - det blir lättare att andas och eventuella magproblem kan upphöra.
Andningen är inte bättre och vissa tillfällen får jag nästan kippa efter andan och får lite smått panik över hur lite luft jag får. Jag tror att jag är lite extra "syrekänslig" dock då jag ofta tycker det är tungt och jobbigt i syrefattiga miljöer..
Man kan känna ett ökat tryck neråt.
​Barnet märker av mina aktiviteter (om jag äter, sitter, ligger..) och likaså påverkas h*n av ljud utifrån.

Tankar:
Har köpt en liten speldosa som jag hängt i tvättstugan över skötbädden. Försöker spela melodin för magen minst en gång om dagen som ett litet test om mini kommer känna igen/reagera på den sen.
​BM kände aldrig hur bebis låg i onsdags så jag vet inte om huvudet fortfarande ligger neråt, men ofta gör det det om barnet väl lagt sig så, Sparkar och rörelser är fortfarande mest på högersidan av magen och hickan nere till vänster, så jag misstänker det.
​Det är nog en pigg liten skruttis vi har där inne för det rör sig väldigt mycket varje dag, men det är bara skönt. Var lite mer stilla igår och jag gungade magen och drack kallt utan att det hände något. Då blev jag orolig, men sen fick jag en puff och på kvällen var h*n igång som vanligt (och även i morse när A åkte blev det action därinne, så det var bara att kliva upp runt 06idag med). Lilla skrutt ♥

Det börjar verkligen närma sig nu och om en vecka har jag gått hem på heltid. Då ska jag tvätta, koka nappar och packa BB-väskan till att börja med, sen fixa här hemma. Tror det kan kännas skönt att väskan är klar, man vet ju aldrig när eller hur snabbt det drar igång.

Nästa vecka ska vi på amningsförberedande på sjukhuset också.

Nu är det snart på riktigt iiiiiihhh.

Likes

Comments

Bebis:

Barnet är nu ca 39 cm och väger ca 1,7 kg i början av veckan och ca 1,95 kg vid veckans slut.
Barnet sover en stor del av tiden men under de vakna perioderna är det aktivt och tränar på att röra sig, andas, öppna och stänga ögonen.
​Barnet lägger nu på sig mer och mer fett och blir samtidigt mer och mer lik det barn som ska födas om några veckor.
​Barnet har sannolikt lagt sig till rätta med huvudet nedåt och rumpan uppåt som förberedelse till förlossningen.
Jag tror nog att bebis ligger kvar med huvudet neråt eftersom nästan alla sparkar är på högersdan av magen och de flesta rörelserna från mitten och utåt höger. Och hickan är alltid nedanför naveln.

Mami:
Bebis ska fortfarande fördubbla sin vikt och därmed kommer både din mage och vikt öka också.
​Livmodern är nu ca 30-32 cm och trycker på de inre organen, bland annat magsäcken och du kan uppleva att du blir mätt snabbare och känner att maten "inte får plats".
Japp, och det är skittungt att andas ibland!

Tankar:
Shiiieeet, det börjar bli nära nu.
​Om 6-8 veckor är h*n förmodligen här, men det kan även dröja yttligare/bli tidigare såklart.
​Fick beslutet från FK i måndags att jag får hel graviditetspenning från 30 januari. Så himla skönt!
​Dock ligger schemat redan ute för både v. 5 & 6 så jag tänker att jag jobbar tills dess.
8 veckor hemma känns som det kan bli lite väl långtråkigt?!
Har schemalagt mig mycket mindre, eftersom jag inte visste om jag skulle få godkänt eller inte, så förutom nästa helg (helgerna är väldigt tunga) blir det nog inte så farligt, och än mår jag ju väldigt bra.
Idag var en kaosdag dock, usch. Men - om inget strul sker så var det min sista fredag!
​Det börjar kännas både verkligt och overkligt.
​Snart ska jag inte jobba mer på minst ett år, och snart sitter jag med min och vår bebis i famnen och matar med mina bröst och byter blöjor. Det blir sannerligen ett nytt liv i dubbel bemärkelse.
​Men vi är så förväntansfulla, spända och nyfikna på vem som gömmer sig där inne och kör karatepass och hickmarathon titt som tätt.

Den största kärleken i våra liv ♥

Likes

Comments