Hallå hallå
En svårsövd unge kvällen till ära, då får man passa på att blogga lite! Tänkte dra lite vad jag pysslat med i sommar. Jag har nämligen tagit tjänstledigt från kossorna för att han mig åt mänsklig omvårdnad istället. Jag har jobbat som vårdbiträde i hemtjänsten, ett jobb som jag ville prova på just för att få arbeta med människor och för att utveckla min sociala kompetens. Då jag aldrig tidigare jobbat med människor på det sättet var det en liten koll för mig själv för att se så jag inte var helt handikappad bär det kom till social kompetens och om omvårdnad. Att ta hand om djur är ju en sak men människor som har egen vilja och som man inte kan skrika och gorma åt om man har en dålig dag, det var helt nytt.

Som sommarvikarie är du sällan speciellt uppskattad varken hos brukare eller personal, självklart finns det undantag men ofta får du först visa vad du går för innan. Jag började med att gå bredvid 4 pass och fick sedan börja köra själv. Fördelen med brevidgång är att man får se flera olika personer utföra samma jobb och då kan man plocka dem bitar man gillar och applicera på sitt eget sätt att jobba. Nackdelen med brevidgången kände jag var att man inte får samma kontakt med brukaren när man är två och det blir ibland lite prat över huvudet på denne. Jag hade turen att börja ett par veckor tidigare än övriga sommarjobbare och innan ordinarie personal gått på semester. På så sätt fanns det alltid gott om folk att fråga saker eller be om hjälp med något.

En annan omställning var att jobba i en så pass stor personalgrupp. Det blir mycket tjafs och gnäll och ibland en dålig stämning som inte uttalas men som man kan känna av, sånt är jag svag för och låter det gärna påbörja mig alldeles för mycket. Ju mer tiden gick och ju mer jag kom in i gruppen övervägde ändå det positiva. Så underbart att ha härliga kollegor att prata med och diskutera saker med på raset. Alltid någon att fråga och att dela ansvaret med. Jobbet i hemtjänsten har verkligen utvecklat nig och fått mig att inse många saker om mig själv. Jag har fått mer kött på benen och känner än mer att jag nog är på rätt spår i mitt val av utbildning. Jag har fått ett kvitto på att jag är bra med människor och har lätt att knyta an och bilda en relation med pat/brukare. Jag har under sommaren fått beröm av både personal och brukare och det värmer verkligen i hjärtat och får mig att vilja kämpa ännu hårdare för att bli ännu duktigare och mer lyhörd. Jobbet på hemtjänsten eller med äldre över lag kan jag verkligen rekommendera andra då det ger väldigt mycket i utbyte om man bara tar sig an jobbet och allt vad det innebär.

Jag har under sommaren sett hur dålig relationen mellan HSR- sköterskorna och hemtjänstpersonalen är och det är i mina ögon ett stort problem. Man måste kunna utnyttja varandras kompetenser istället för att anse den Andres jobb som mindre viktigt. Även att jag lätt skulle rekommendera andra att jobba inom htj har jag valt att inte skriva in mig i bemanningen. Detta pga att jag inte vill vara någon som bara kommer ibland och inte har någon relation till brukarna eller personal. När jag kom tillbaka efter 3 Veckors ledighet hade de flesta brukare glömt mig och jag var återigen bara ytterligare en ny vikarie. Ens plats i personalgruppen hade också suddats ut lite och jag kände inte samma trygghet och tillhörighet som tidigare. Jag tänker att dessa känslor bara skulle förstärkas om jag skulle göra inhopp lite då och då så därför väljer jag att vara kvar i ladugården hos mina kossor ett tag till. Lönen är lite bättre där med 😉

Det var lite om min sommar och jobbet i #hemtjänsten.

/Lisa

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ja hoppsan. Här har det varit dött nu ett tag men det är inget att beklaga sig över utan här kommer en liten snabbrepris över senaste månaderna 😉

Jag klarade min första salstentamen i anatomi men det var namne mig på gränsen! 59,5 av 100 och egentligen var det 60 poäng för att bli godkänd. Tackar Gud eller ja examinatorn (typ samma sak) att denne var så barmhärtig och gav mig ett G-. 3 stycken i klassen utav 12 var vi som blev godkända på den tenta och då fick en av oss tre VG. Kändes så jädra gött att klara den tentan för nu fanns det bara två saker kvar att faila denna terminen.

Anatomi-kursen fortsatte och så även professionskunskapen som löper parallellt med denna. Jag och min pluggar buddy E lovade oss själva att vi skulle plugga mer ordentligt inför tenta nr 2 för att slippa stressen sista veckan. Hon skulle dessutom skriva omtenta och jag skulle utomlands en vecka så vi behövde ligga steget före kände vi. Och visst pluggade vi lite bättre än till första tentan men det där att slippa stressen sista veckan är nog bara att glömma. 😅 Den praktiska examinationen har känts som ett mindre problem men dagarna innan det var dags för den insåg vi nog alla i klassen att vi underskattat den lite. Därför blev det lite stress och press sista dagarna innan och anatomin fick stå tillbaka lite.

Examinationen då. Ja för det första höll det på att inte bli någon för min del då jag pga flygförseningar höll på att missa det enda resurstillfället att ta igen missade moment. För att slippa dra allt här är det lättast om ni läser denna artikel: http://www.barometern.se/kalmar/kalmarflyg-tvingades-vanda-krockade-med-fagel/

Meeen jag hann och så var det dags för examinationen. Kom i en bra grupp med mina besties EVA kan vi kalla dem😂 jag var näst sist ut och kunde därför se och lära av de andras misstag och bra saker. Benlindning lottades till mig och det gick över förväntan. Jag kunde inte svara på alla frågor så exakt men jag hade koll på det viktigaste iaf. Pga att jag missade att Linda precis vid lilltåbasen på undersidan av foten missade jag ett av kriterierna för VG men vad gör väl det? Så länge jag var godkänd var jag såå nöjd!! Så check på det och så var det bara tentan kvar! Examinationen blev endast hälften godkända på så även där var resultatet inte så bra.

Sista tentan då. Skolans sista dag innan sommarlovet. Jag kände att jag bara ville få den gjord och sen njuta av lite sommarlov ☀️ Jag upplevde att jag hade svårare att plugga in och lära mig och verkligen förstå materialet till denna tenta jämfört med till den första tentan. Anledningen tror jag var att till denna gång läste vi om stora system och det fanns inte lika många "korta svar" på frågor till dessa ämnen. För att kunna svara på något var man tvungen att förstå helheten och det är såklart svårare att lära sig än enstaka saker. På morgonen påväg till skolan förhörde E mig medan jag körde men när vi nådde stan så sa jag att det fick räcka och att jag inte ville köra ihop det för mycket i huvudet sådär precis innan. Det jag kan det kan jag och nu är det ändå försent att lära sig något tror jag att jag sa... vi hann med en sympaticus bajsning för Es del på Statoil innan vi styrde in mot skolan. Ni må tro att jag tackade Gud (i detta fall E) för att hon förhört mig! Allt vi pratade om på morgonen kom på tentan check check check kände jag! Även att allt kändes bra vågade jag såklart inte tro med säkerhet att jag klarat den. Det misstaget gör jag inte. Men jag erkände där och då att visst hade det känts helt okej. Och tre veckor senare fick vinden kodad lista skickad ut på My moodle där jag kunde utlösa att nr 0093, alltså jag, hade skrivit ett VG! 👌🏻 Kände mig såå awesome!

Tänkte sammanfatta T1 i ett annat inlägg men ville ge en liten uppdatering tills dess! Tänkte även dela med mig av det jag pysslat med de senaste veckorna och mina tankar kring det. Håll till godo! Lovar att det inte ska ta ytterligare 3 månader 🙄

Skryt på snap, bästa Agne och mina tomater ;) livet som #sskstudent #sjuksköterskestudent

Likes

Comments

Tiden springer iväg och det blir inte mycket skrivande här. Bloggen är ju tänkt som en dagbok att kunna se tillbaka på när studietiden är över, och kanske hitta andra likasinnade som också läser till ssk eller jobbar som det. Kanske hitta någon som precis som jag drömmer om att bli barnmorska?

Hur som haver så skrev jag min första salstentamen förra veckan, på skärtorsdagen närmare bestämt. Känslan är rätt bra och jag hoppas verkligen att jag klarat den! Det vore så jädra gött att klara tentan och kunna lägga den bakom sig och fokusera fullt på nästkommande tenta och examination på KTC. Jag och en klasskompis satt hela måndag, tisdag och onsdag och nötte instuderingsfrågor, kursmål och saker som inte riktigt satt sig innan. Måste säga att jag är rätt stolt över att vi haft den disciplinen att plugga så mycket för det har verkligen gett resultat! Så nu har vi bestämt att en dag i veckan sitter vi kvar och repeterar veckans föreläsningar och verkligen pluggar. På så sätt kan vi säkert lära oss ännu mer och slipper samla ihop allt till sista veckan.

Annars har våren kommit och gått för att förhoppningsvis vara tillbaka snart igen. Jag har tävlat med Sam ytterligare en gång till i nya lkl 2 med ett tredjepris men en bra känsla. Nästa tävling går av stapeln på söndag och jag hoppas att vi kan få ihop det och få ett förstapris! Men då jag som vanligt inte ägnat mig åt lydnadsträning allt för mycket under dessa veckor så förväntar jag mig inte att det ska gå hela vägen. Men bra träning är det iaf :) Jag har också blivit friskförklarad från min sköldkörtelinflammation och ska lämna prover ett par gånger till för att se så värdena stabiliseras igen. Men såå skönt att vara frisk!

Påsken var hyfsat lugn för vår del. Inget måste att plugga då jag redan betat av tentan och kunde ta helledigt. H har haft feber och haft svårt att sova, troligtvis pga det är fler tänder på g. Stackarn! Men det var verkligen skönt att bara kunna sitta med henne utan stress över att jag egentligen borde göra något annat. Lite släktkalas har det blivit och under tiden har C med hjälp av sin pappa byggt staket runt tomten. Lite kvar med grindar osv men det är på g! Även hundgård med tillhörande hundhus är påbörjat och kommer förhoppningsvis bli klart under kommande vecka och helg. Så skönt att planerna ute börjar ta form och bli klara :)

Nu bör jag koncentrera mig på föreläsningen ;) på återseende från en #sjuksköterskestudent #sskstudent

Likes

Comments

Idag kör vi föreläsning 2/4 om nervsystemet. Gårdagens föreläsning handlade om nervceller och hur dem fungerar. Efter halva gav jag upp. Jag hängde verkligen inte med🙈 Idag känns det bättre, idag pratar vi om centrala nervsystemet, mycket lättare när det blir så pass stort att man kan se det. Blir på något sätt lättare att lära sig då.

Eftermiddagen tillbringas hemma med familjen, vet inte om vi ska hitta på något speciellt. Lillpluttan var tydligen ledsen där hemma. Två tänder på g varav den ena inte spruckit igenom än så det gör säkert ont i munnen på henne. Som sagt, får se vad vi hittar på. Bilarna skulle behöva tvättas och hundarna rastas. Kanske lite lydnadsträning till och med? 😊

/L

Belyser Dr Shepherds område idag 🤔🙌🏻

Likes

Comments

Trots sjukdom och firande hela helgen av vår ettåring blev jag godkänd på tentan! Fantastiskt skönt att kunna släppa det och bara fokusera på nuvarande kurser! Igår var jag hos en "klasskompis" och pluggade. Vi läser på olika orter men utifrån Linneuniversitetet båda två. Vi sammanställde lite instuderingsfrågor och gjorde en dugga son fanns upplagd som man kunde träna på. Det tråkiga med den är dock att det är samma frågor hela tiden oavsett om du gör den två gånger eller tio. Men lite ger det nog allt! Himla trevligt att plugga tillsammans med någon. Tjejen i fråga har jag aldrig träffat innan utan vi har skrivit lite med varandra efter att vinupptäckt att vi skulle läsa sjuksköterskeprogrammet samtidigt. Även hon vill bli barnmorska vilket är extra roligt eftersom man då har liknande mål. Blev mycket prat om annat och vi klickade verkligen, himla trevligt!

Annars har lillfis börjat på förskolan vilket går som en dans. -nöjd och glad hela dagen, fick vi höra av personalen. Skönt även för oss päron! Jag har varit på läkarbesök på medicinkliniken. Röntgen visade små knölar på halsen vilket indikerar knölstruma. Proverna visar antikroppar i blodet och det tyder på giftstruma. Men eftersom jag svarat så bra på kortisonet och sköldkörtelvärdena hela tiden förbättrats även om dem inte är bra så kan det kanske vara så att det är inflammationen som gett knölarna och antikropparna och att det då kommer läka ut av sig självt. Jag hoppas naturligtvis på det sistnämnda men bas dem konstaterar vad det är så är jag nöjd. Det är jobbigt att inte veta men jag känner mig inte alls lika orolig över studierna längre utan det känns som att jag kommer att bli helt bra snart :)

Likes

Comments

Igår hade vi inlämning på vår hemtenta. Första tentan, första hemtentan, ja första gången det var allvar. Fyyy faaan är rätt ord. Jag underskattade heeelt klart begreppet hemtenta. Vi fick tentan i onsdags och jag tog det chill, spaltade upp lite vad jag skulle skriva om och sådär. Torsdag satte jag mig ett par timmar. Kom inte jättelångt men hade lite störsmoment.. Fredag var dagen jag skulle göra tentan och göra klart den så jag slapp sitta i helgen. Jo tjena. Igår, 22 minuter i tolv alltså 22 minuter innan deadline skickade jag in en tenta jag är typ nöjd med men med en ofullständig referenslista. Jag orkade bara inte, jag ville inte börja te i referenser och riskera att det bara blev värre eller att jag inte skulle få in den i tid pga strul. 🙈 Herregud! Man lär av sina misstag och detta är ett som jag inte planerar att göra om, någonsin. Ångest och stress har verkligen kantat helgen pga den där tentan. Så skönt att den är inne och klar. Mardrömmen vore att få göra om den så jag håller tummarna att jag slipper det...

Idag började vi två nya kurser som kommer löpa parallellt med varandra fram till sommarlovet. Det handlar om anatomi, mikrobiologi och professions kunskap. Så teori kommer varvas med praktiska övningar på KTC vilket ska bli himla spännande 😀 Dagens föreläsning handlade om mikrobiologi. Första halvan hängde jag ändå med men sen tappade vi nog alla tråden helt. Tror inte det var någon som riktigt förstod vad hon pratade om.. imorgonföljer ytterligare en tretimmars föreläsning i mikrobiologi och så även på torsdag. Yey! Det som ändå känns bra är att vi slipper det hör flummiga beskrivandet, problematiseringar osv. Nu är det som det är och det är bara att lära sig. Känns skönt! 😊

Igår fyllde även vår lilla dotter ett helt år 😭😭 Fy farao! Som jag beskrivit i ett tidigare inlägg är det en stor grej för mig.. Vi kalasade större delen av dagen igår och annan tid städades det, lagades mat och pluggades. Känns ärligt talat riktigt pissigt att jag fick så lite tid med min dotter på hennes ettårsdag.. Men jag har bara mig själv att skylla och nu värderar jag varje minut med henne så mycket högre än innan. Denna vecka är jag i skolan fyra dagar och om en vecka skolas hon in på dagis. Min stora tjej.. Varje minut med henne denna veckan är guld! Så konstigt att vi för ett år sedan låg på förlossningen med en ett dygn gammal bebis 😭 Älskade lilla unge! Hon är fantastisk ❤️

Likes

Comments

Hallå kompisar! Som texten lyder, sköldkörtelinflammation har drabbat mig och jag trodde ett tag att slutet var nära. Det började första helgen i februari. C och jag var i storstan för att kolla bio, äta god mat på resturang och sova på hotell, första gången helt själva sen H kom. Vi hade en himla mysig kväll med en helt okej film på bion, vi såg passengers, och sen lyckades vi hitta ett ledigt bord på Harrys där vi käkade god mat. Ett besök på hemmakväll och sen begav vi oss till hotellet för mys och sömn. Hotellfrukosten är ju en del av hela upplevelsen och vi blev inte besvikna, inte den största buffén vi ätit på men gott och väl tillräckligt 😊 redan då på morgonen kände jag mig lite ruggig men tänkte att det nog bara var för jag sovit illa, 140 säng är inget att rekommendera när man vill sova som en prinsessa.. dagen gick och vi shoppade lite smått på stan och åkte sen mot Ikea för att möta upp svärföräldrarna som hade H med sig. På Ikea blev det storshopping, bl.a. Nya glas, tallrikar och assietter, välbehövligt kan man säga. Vi käkade och satte oss sedan i bilen hemåt, jag tog panodil och somnade, var såå slut och känner mig verkligen sjuk. På kvällen visade tempen 39,2..

Fram till onsdag hade jag en temp som låg mellan 39-40 grader, ont i kroppen och svinont i halsen så då ringde jag och fick tid på vårdcentralen. Halsfluss trodde jag och alla andra förutom AT-läkaren som trodde virus och skickade hem mig utan penicillin. Hon ringde senare och meddelat att hon pratat med en annan doktor och jag fick penicillin utskrivet ändå, troligtvis för att alla på VC sett hur dålig jag var..tyvärr uteblev effekten av penicillinet och på torsdagkvällen trodde jag att jag skulle dö. Ont överallt, feberfrossa och tät i luftrören, men med två alvedon så somnade jag sen. Fredag läkarbesök igen och då konstaterades att jag fått sköldkörtelinflammation! Tydligen en ovanlig diagnos.. så nu örter jag cortison, en medicin som sänker pulsen och gör mig "lugn", penicillinet och alvedon vid behov. Kroppen kör på högvarv tydligen men jag mår redan mycket bättre av medicinerna. Återbesök igår men då den ordinarie läkaren inte hade tid fick jag träffa en annan läkare som snarare skrämde upp mig mer än det hjälpte. Pratade om helt onödig saker och skickade mig på mer provtagning med återbesök om en månad. Inget svar på hur länge jag skall fortsätta äta nuvarande medicinen..

Idag ringde min kära AT-läkare igen och ville ses nästa vecka då mitt EKG visade på förändringar och behövde tas om. Hon sa också att vid minsta tecken på bröstsmärtor skulle jag söka akut 🙄 Ska bli skönt att få ett återbesök så snart igen men jag hoppas att hon kan svara på frågor jag har och inte bara spekulera i vad som kan vara fel. Har tyvärr inte mycket förtroende för henne då hon mest verkar se mig som ett experiment..Använder hela tiden ordet spännande om mig och mina undersökningar 😂😂

Idag fick vi ut hemtentan som ska vara inne söndag kväll så den är tanken att jag ska jobba undan till på fredag. Nästa vecka kör vi igång med nästa kurs i full kraft och börjar med cellen. Tror tempot kommer sättas upp nu och att latmannadagarna är slut. Ska bli kul men tajmingen kunde ju helt klart varit bättre..

/L

Likes

Comments

Jag har aldrig varit ett fan av stora förändringar. Jag har svårt för att tiden går och det man har eller har haft sakta försvinner ur tiden. Trots att många av förändringarna senare delen av mitt liv snarare varit förbättringar än bara förändringar får jag ibland lite ont i magen.


Första grejen är bröllopet. I december 2013 bestämde vi oss för att vi ville gifta oss. Vi kunde inte se någon anledning till att vi inte skulle det. Ingen av oss hade någon vidare stor rikedom, vi ägde allt tillsammans, vi ville köpa hus och vi ville skaffa barn framöver. Samhället är på ett sätt uppbyggt på att man är gifta eller rättare sagt minskar pappersarbetet en hel del, smidigt tyckte vi! Det var såklart lång tid att planera, drömma och längta efter det där bröllopet. Den stora dagen kom- och gick. Kan säga att det var i särklass den absolut bästa dagen i mitt liv. Jag kände mig vackrast i världen och det var verkligen våran dag. Alla var glada och alla var där för att fira oss och vår kärlek. Fantastiskt! Rekommenderar alla att gifta sig!! Men, denna stora dag som vi pratat om och längtat så efter var helt plötsligt borta. Självklart har vi minnen för livet från den dagen, men även minnen bleknar. Efter bröllopet upplevde jag en tomhet och avundsjuka på alla som hade den stora dagen framför sig. Kunde verkligen ha ont såå ont i magen pga avundsjuka..


Andra stora grejen är graviditeten. Jag har längtat efter att vi skulle börja skaffa barn. Det där, nu slutar jag med p-piller och så får det bli när det blir. Att få uttala dem orden liksom! Min graviditet, innan, under tiden och efter, kommer jag skriva ett annat inlägg :) Men vi satte igång och fort gick det, jag mådde riktigt illa och spydde måånga veckor, ändå är det det absolut bästa jag varit med om! Kanske för att jag romantiserat det under så lång tid innan? Fast då skulle jag snarare känt att - nej fy fasen så jobbigt att vara gravid,efter de där spyveckorna..Hur som haver, graviditeten gick ju rätt snabbt, iallafall när man tänker på det nu i efterhand ;) Jag födde - också en mäktig upplevelse som jag skulle vilja spola tillbaka och sätta på repeat! Under graviditeten kunde jag också känna sån avundsjuka på folk som plussat och gick ut med att dem var gravida. Varför? Jag var ju för sjutton gravid själv?! Men jag tror att det är det där - jag vet hur dem känner, tänk vad fantastiskt det var när vi fick göra det där osv. Grejen är att vi hade inga filmiska upplevelser av alla de där "stora" grejerna och jag hade ju faktiskt ingen aning om hur dem upplevt dessa situationer.. Men avundsjuk var jag.


När det var fött och färdigt och vi kom i sista backen innan vi var hemma kom tårarna och känslan av att det var över. En tomhet och oro inför vad som komma skulle. Jag hade bara tänkt fram till förlossningen. Jag kunde inte riktigt se vad som kom efter det och livet med en nyfödd. Jag tror att jag hakar upp mig på de här "första gången" händelserna. Många saker gör man en gång och sen kanske aldrig mer, och även om man gör om dem, kommer dem aldrig upplevas på samma sätt igen även om den andra eller tredje gången kommer vara unik. T.ex. vi kommer aldrig hämta vår första hund igen, jag kommer aldrig gifta mig för första gången igen, aldrig bli gravid, aldrig föda första barnet igen osv. Ni fattar kanske? Jag har känt samma avundsjuka och ont i magen när någon föder, får komma hem från bb, barnet blir 1 månad, ett halvår osv..Kanske för att jag vill uppleva det igen? För jag vill ju inte göra den saken nu eller då när jag känner som jag gör. Jag vill inte ha ett till barn just nu, jag skulle inte skratta av glädje över att ligga med värkar från helvetet nu. Skulle inte vilja backa tiden till när H var 1 månad och man inte ens fick ett svarsleende. Men var tid ha ju haft sin charm och sina gyllene ögonblick.


Svammel, svammel. tappade tråden lite kanske ;) Just nu har jag ont i magen över att tiden gått så fort. H blir snart 1 år. För ett år sedan var jag höggravid och gick hemma och boade för att snart få bebis. Att se henne växa och utvecklas, att titta på henne är som att se tiden gå. Jag tror att mina studier är en av anledningarna till att jag reflekterar extra över det här med tiden. Min mammaledighet är slut, vi kommer om en månad ha ett barn som går på dagis. Allt har bara gått så fort och nu är det "slut"..Den här graviditeten, förlossningen, tiden med bebis allt det är klart och över. Jag älskar min dotter och gläds över att se henne växa och lära sig saker men jag förstår också dem som tjatar på en om att ta vara på tiden och att det går så fort, snart är hon stor. Det är ju så! Och jag tycker det är jobbigt. Som att säga hejdå till något. Förhoppningsvis är det här saker jag kommer att få uppleva igen, och kanske till och med på ett ännu bättre sätt. Jag har det jag önskat mig, man, hus och barn och, jag kom på första försöket in på min drömutbildning. Hur många får det? Hur många känner att dem har turen med sig? Kan någon känna igen sig i dessa tankar? Eller är jag ensam om att känna såhär, att romantisera det som varit?

Likes

Comments

Två dagar som sjuksköterskestudent är till ända och än är vi inte riktigt igång. Dessa två dagar har bestått av upprop, info, info och lite mer info. Det är mycket information som tryckts in i min vilolägeshjärna och nu börjar den förhoppningsvis starta igång lite. Mycket information har enligt mig varit "onödig". mycket som inte rör oss eller som bara känns tråkigt att lägga tid på tex hur universitetet som organisation är uppbyggt och bla bla bla... Men! imorgon drar första kursen igång med en tre timmar lång föreläsning. Jag känner mig taggad och vill verkligen komma igång. Första kursen är introduktion i vårdvetenskap 7,5 hp. Det är den akademiska delen i hela programmet och som sagt det vi startar med. Kan nog våga mig på att säga att det är lite mjukstart och inskolning inför vad som komma skall. Kul ska det bli iallafall! (Kan vara så att jag tar tillbaka den meningen inom några dagar)


Annars har jag lyckats med den fantastiska bedriften att tappa mobilen rakt i toalettstolen, tack och lov när jag skulle sätta ner rumpen och inte efter...Som tur är studerar jag ju numera i en stad med teliabutik så på lunchen traskade jag dit och berättade min historia. Eftersom du har försäkring så betalar du 700kr i självrisk och så får du en ny telefon, ingen ide att laga en vattenskadad telefon tydligen. Så vilken tur att jag Snål-lisa missat att säga upp den där iPhone försäkringen som var gratis tre månader och sen kostat mig 99kr/månaden efter det. Sån jäkla tur! 700 känns så mycket bättre än att behöva använda min gamla trotjänare för att jag inte känt att jag hade haft råd att köpa en ny. Lite tur ska man ha!


Det känns verkligen så bra att äntligen vara ssk-student.. Helt otroligt vad tiden gått. För ett år sen var jag höggravid och hade ingte en tanke på att läsa till sjuksköterska. När jag sen bestämde mig var det en kurs som skulle läsas in för att ens kunna söka och när den kursen var läst skulle jag skriva högskoleprov OCH lyckas komma in på den utbildning som jag ville. Pang, pang, pang så var allt det klart och här sitter jag nu som blivande sjuksköterska. Jag hoppas såå att detta är min grej, att jag kommer klara det här och om tre år känna att jag har, eller näst intill iallafall, mitt drömjobb! Lääängtar!!!

Likes

Comments

Juletiden är över och det nya året närmar sig. Tror på ett riktigt spännande men kanske också jobbigt år med många nya saker att lära sig. Igår monterade C ihop stol och skrivbord som jag fick i julklapp av mina systrar och pappa. Fick även en snygg väska av min mamma som hon köpte under sin 50-års resa i USA, perfekt som skolväska! Hämtade även fyra böcker jag köpt begagnade, alltså student litteratur. Tror ändå jag gjorde ett ganska bra kap då nypriset hade varit minst fyra gånger så mycket.

Tänker många gånger på hur det var för ett år sedan, gravid och spänd inför vad som komma skulle. Inte trodde ja då att jag ett år senare skulle börja plugga. Det är häftigt vad livet kan ändras och hur en sak eller beslut kan resultera i så många fler förändringar. Jag längtar till att vara student men mest av allt längtar jag efter att vara färdig sjuksköterska. Sjukt att tänka att jag då kommer ha en fyraåring till dotter?! Men med tanke på hur snabbt första året tillsammans med henne har gått tror jag att de tre åren som student bara kommer swisha förbi och sen sitter jag där som färdig sjuksköterska.

Vi har haft en bra och härlig jul. Fått bra julklappar, både vi som par och till H. Tyvärr har H och jag åkt på någon förkylningsinfluensa så vi har varit däckade nästan fram till nu sen juldagen. Verkar dock som större delen av befolkningen också åkt på samma skit. Tråkigt men hellre snorig än vinterkräksjukan!

Har försökt leta efter fler bloggar med sjuksköterskestudenter men lyckas inte riktigt. Om någon vet någon bra så tipsa mig gärna 😀

/L

Likes

Comments