Nu när jag blivit äldre förstår jag varför man införde en åldersgräns på energidryck. Det är inte för att jag tycker att man borde begränsa intaget av giftiga ämnen hos minderåriga. I mina ögon borde folk få dricka vad de vill – oavsett ålder. Det är inte min kropp de förstör. Dessutom kanske man åtgärdar problemet med överbefolkning som världen står inför. Om de som är dumma nog att knarka energidryck (eller annat) tillåts göra det kommer vi på naturlig väg få en Darwin-effekt där de tar död på sig själva. Nej, jag är inget monster men det är så verkligheten är, och let’s be fair, det skulle lösa en hel del problem.


Den främsta anledningen till varför jag tycker att det är rätt med en åldersgräns på energidryck är för att energihöga ungdomar är en pain in the ass för oss andra. Föreställ er ett tjejgäng i kanske 15-årsåldern (JA DET SKULLE LIKA GÄRNA KUNNA VARIT KILLAR) som kliver på tunnelbanan en fredagseftermiddag. De är naturligtvis glada över att det är helg. De har naturligtvis varit nere på Ica på lunchrasten och köpt godis och annat som kroppen inte kan bryta ner. Därför är de naturligtvis höga som hus på både socker och energi. Därför är de lite småflabbiga både i käften och kring magen. Och i handen håller de självklart en energidryck.

Och det var ett JÄVLA LIV de förde. Det hade varit mer bekvämt att försöka somna med en dagisklass i sovrummet än att sitta i samma tunnelbanevagn som de här tre tjejerna. Kan inte Simba (eller vad man nu döper sina barn till nuförtiden) inse att hon har för mycket energi i sin kropp och därför kanske skulle lägga ifrån sig krutkanonen hon håller i högerhanden? Kan inte föräldrar uppfostra sina barn till tänkande personer?

På så sätt är ju alkohol bättre. Då kommer Simba dricka till hon inte klarar mer, däckar och vips är hon inte ett problem för oss andra på tunnelbanan.

Så när folk är så dumma i huvudet måste någon gå in för att skapa ett uthålligt samhälle för oss andra. Denna ”någon” är i det är fallet åldersgränsen på energidryck. Det är helt rätt. Och till alla fjortisar som absolut inte kommer läsa det här kan jag bara säga tough luck. Sup istället.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har två matbutiker inom 5 minuters gångavstånd, vilket är jättebra. Jag är verkligen nöjd med det. Det som inte är lika bra är att BÅDA är Coop. Varför är alla Coop-butiker så jävla trötta? De som jobbar där är också i allmänhet trötta (no offence). Det är bara att när jag går in i en ICA-butik så känns det mycket bättre. Jag vet inte vad det är.

Dessutom har Coop sanslöst dåliga veckans ”erbjudanden”. Det är ju aldrig mer än typ fem stycken och ofta ganska värdelösa. Den här veckan kan jag köpa rotfruktsspaghetti och ekologisk barnmat för specialpris. Yippie…

Utbudet är också i regel ganska dåligt. Men jag ska inte basha Coop mer. Jag är ju trots allt delägare. Varför ska jag betala 100kr för att ge Coop all info om mig och lite till. Nu vet ju Coop var jag handlar, hur mycket jag handlar, vilken ost jag tycker bäst om, vilka blöjor jag köper till mitt ofödda barn och vilka tamponger min obefintliga fru använder. Och allt det här har jag BETALAT för. Coop kontrar däremot med att om jag skulle gå ur så får jag givetvis tillbaka mina 100kr. Men nu vill jag ju inte gå ur. När jag väl sålt min själ vill jag ju inte köpa tillbaka den. Nu har ju poängjakten börjat!

Hur som helst är det ju lugnt för om jag skulle få för mig att handla för mer än 1000kr i månaden i deras trötta butik så får jag personliga erbjudanden baserat på mina tidigare köp. Det är väl i och för sig det som är bra med ett medlemskap, men jag är så jävla trött på att man ska vara medlem överallt. Man är medlem på så många ställen att det är fler företag som har ditt personnummer än man har vänner på Facebook. Det är bara en tidsfråga innan man kan köpa GB-glass med mobilt BankID. Den vanligaste frågan i en butik är inte längre ”Kan jag hjälpa dig?”. Numera frågar de istället ”Är du medlem?” – ingen aning Sweetheart, you tell me.


Likes

Comments

Många hävdar att det värsta med att bo själv är att man alltid är ensam. Du går och lägger dig ensam, du vaknar ensam, du sitter ensam och tittar på Bonde söker fru på onsdagskvällen och tänker sådär drömmande att visst vore det najs om det var du som var bonde. Och dessutom var sådär snygg. Jag menar, vem vill inte leva som Mandelmann och samtidigt drunkna i brev från tjejer?

Det här är ingenting som jag har sett som problem ännu. För övrigt tittar jag inte på Bonde söker fru. Det största problemet med att bo själv är inte heller att man alltid måste laga en portion (eller två om man ska ha matlåda till jobbet) till middag. Det problemet löser man enkelt genom att äta tillsammans med en av sina lika ensamma kompisar, vips är ni inte ensamma längre!

Det största problemet med att bo själv är att mjölken bara håller ca en vecka från den dagen du köper den. Vem i vuxen ålder dricker mer än en liter mjölk i veckan? Ja, jag dricker mer än en liter mjölk i veckan för att jag är fortfarande 5 år gammal. Men jag ser ändå problemet. En vanlig person dricker inte mer än en liter mjölk i veckan på egen hand. Däremot är det alltid bra att ha mjölk hemma. Man kanske inte har tillräckligt med hår på bröstet för att dricka kaffet svart och gillar därför att ha i mjölk. Vad vet jag… Kort och gott, mjölken hinner bli dålig snabbare än man hinner dricka upp den. Kan inte den där Snygg-Jonas i Bonde söker fru avla fram någon sorts superko vars mjölk håller i två veckor?

Som tur är så kostar ju inte mjölk jättemycket. Nu vet jag inte exakt vad ett mjölkpaket kostar (är det någon som vet det?), men det är väl ungefär i samma prisklass som en liter bensin. Varför jag nu vet vad en liter bensin kostar när jag inte har bil.…? De kanske skulle ha stora skyltar utanför matbutikerna precis som bensinmackarna med realtidspriser på mjölk. Man kanske skulle kunna köpa det i pump dessutom?

Så välkommen till den här bloggen. Kul att du hittade just den här i havet bland alla modebloggar och titta-på-mig-vad-fint-mitt-liv-är-bloggar. Nu frågar du dig såklart varför har jag nu startat den här bloggen som egentligen bara klagar på allt och alla? Jo, det är för att jag förut bodde med folk jag kunde käfta med. Nu bor jag ensam.Likes

Comments