Snart går bussen mot Mui Ne men på bilderna ser ni tre glada turister som hunnit med mycket på två dagar här i Ho Chi Minh City! Mycket historia: War Remnant Museum, Cu Chi tunnels, Notre Dam katedralen, Central Post Office från kolonialtiden och vandrat runt i storstaden! Vi har också hunnit med en fika à la Asian style.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 43 readers

Likes

Comments

Dagarna på Koh Rong har spenderats på stranden med en fotboll, 16 israeler, en stockholmare och många dopp i havet. Nätterna vi spenderat med dem har varit längre än dagarna och de fick oss att spendera ytterligare 2 nätter på ön, inte oss emot.
Igår var det dags att skiljas åt, för den här gången, för att fortsätta resa åt olika håll, vi till Ho Chi Minh med nattbussen och de till Siem Riep.
Men det känns skönt att få resa vidare, även fast det var väldigt bekvämt att gå runt barfota och röra sig Max 2 kilometer om dagen. Det är nog även bra för oss att vara påväg igen haha.

Laila tov

Likes

Comments

Här kommer en liten uppdatering från gårdagen då vi beslöt oss för att upptäcka ön på egen hand. Att gå genom djungeln till andra sidan ön lät som en rimlig expedition, en promenad på ca 45 minuter sa de..... 1,5 timme senare kom vi ut ur djungeln med ett gäng sköna lokalinvånare som hittat oss på vägen. Jag har inte så mycket mer att tillägga utan låter bilderna tala för sig.

Dagens bildfråga (bild 2): Svett eller vatten?

Likes

Comments

Två dagar i Phomn phen blev det innan vi begav oss vidare. Två ganska fullspäckade dagar. Första dagen anlände vi med nattbussen redan halv sex på morognen. Så efter vi lämnat av våra väskor på hostelet begav vi oss ut på stan för en jakt efter frukost. Mätta o belåtna fortsatte vi mot Toul sleng, det gamla S-21 fängelset där de röda khemerena fängslade och dödade mellan 14 000-20 000 människorna under 70-talet. I en av utställningssalarna hade Sverige och våran inblandelse i det hela en egen utställning. Tror inte någon av oss var medvetna om Sveriges agerande i det hela innan och vi blev alla både chokade och upprörda. Det tar hårt mentalt att besöka sådana här platser och efter ett par timmar var vi helt slut och vände tillbaka mot hostelet. Dagen där på var ingen vanlig dag utan det var vår fina Emelies 20 års födelsedag. Det måste firas ordentligt så därför fick det bli hotellfrukost på vårt lyxiga grannhotell och en öl uppe i poolen på takterrassen. Under dagen tog vi oss också ut till Killing Fields vilket är en av de 300 massgravarna som finns i här i Kambodja. Med en svenskguide i hörlurarna traskade vi runt på området och blev även här väldigt berörda över de hemskheter som utspelat sig här, och det för inte alls längesedan.

  • 286 readers

Likes

Comments

Idag stod klockan på 04:00 då soluppgång över Angkor Wat stod på schemat. En jättegullig tuktukchaufför plockade upp oss på vårt hostel och körde oss mot tempelområdet. Runt 6-tiden skulle solen gå upp enligt vår chaufför och rediga som vi var stod vi med vår lilla fruktkorg till frukost vid ankor wats fot redan klockan fem och väntade spänt. Nog blev det allt ljust klockan 6 men både vi och de tusen kineserna som bestämt sig besöka templet blev nog lite besvikna på den grå mulna himmel som mötte oss. Angkor Wat var det första templet på vår lista och efter lite frukt fortsatte vi vårt tempelrace. Vi var enligt vår chaufför rekordsnabba och hurtiga turister för 7 h och 10 tempel och tempelområden körde vi utmattande tillbaka mot Siem Reap. Det var inte bara en hel drös tempel Angkor bjöd oss på utan jag (BARA JAG) fick även sjuttioelvatusen stora röda myggbett. Jag är tydligen inte bara exotisk för invånarna här utan myggorna verkar gillar blonda flickor likväl.

Just nu sitter vi på vårt hostel och väntar på nattbussen som skall plocka upp oss och ta oss mot Phnom Phen. Runt 6-7h skulle resan ta så vi borde vara framme lagom till imorgonbitti.


// gry

  • 444 readers

Likes

Comments

Snabba ryck är det som gäller här, vi är nu på plats i Siem Reap och Kambodja. Bussresan tog cirka 9 timmar inkluderat ett stopp vid den Kambodjanska gränsen för visumansökan. En oerhört bekväm första bussresa måste jag säga, det visades thailändskdubbad actionfilm och bjöds på kaka och våtservetter. Väl framme i Siem Reap begav vi oss ut för en middag från det khmerska köket, mycket smarrigt för så liten peng (ca 3-5$). Vi mötte även upp en annan trio från vår hemstad Alingsås för en visit på den omtalade gatan Pub Street. Imorgon blir det en tidig morgon... Klockan är ställd på 4:00 då det bär iväg mot soluppgång på Angkor Wat. Natti natti!

Den första bilden i ordningen är från vår korta city sightseeing i Bangkok, resterande från här i Siem Reap.

Likes

Comments

Utslagna Efter en natt på flyg och tidsomställningen tog vi oss från Bangkoks centrala tågstation till ett hostel i tuktuk. Strax efter att vi tagit emot nyckeln till rummet lade vi av oss väskorna och hoppade upp i sängarna. Vi vaknade upp tre timmar senare och kisade förvirrat på varandra. Halv dagen var förbi, men Inte oss emot! Det firade vi med en öl.

  • 643 readers

Likes

Comments

Dumpade i Oslo med våra ryggsäckar och kanelbullar som sällskap. Nu checkar vi in och beger oss mot kaffet. Gissa vems ryggsäck som är lättast??

Likes

Comments