18/2 till 25/2 - febuary "break" week

Varför jag har satt break inom citationstecken är för att jag var i skolan varje dag för musikalen, men fick en paus från det i en timme på söndagen då en kompis tog med mig för att prova på softball. Det var verkligen så roligt, för dig som inte vet vad det är så är det baseball för tjejer eller som vi svennar kallar det brännboll. Fast med lite fler regler som jag inte känner till ännu.

Dock så är musikalen väldigt snart, hela febuary break spenderades i skolan. Men jag hade så galet roligt att det var värt det, den gruppen känns som en stor familj nu och jag är så glad att jag tog mod till mig att audition till musikalen. Helt ärligt ett av de bästa besluten jag tagit sen jag bestämde mig för att åka på utbytesår.

Lördag 25/2-2017
Senior night för musikalens cast och stagecrew seniors, i idrotter så är det oftast deras sista hemma match för sändningen och underclassmen dekorerar skåpen och gör posters till seniors. I teater programmet så är det lite annorlunda.
Alla underclassmen går hem runt 16 och alla seniors och några vuxna stannar och har tech (göra sets, måla på drops etc. Backstage arbete om man ska göra en generalisering) tills midnatt. Men förstå mig inte fel, vi gjorde mycket arbete men vi hade också väldigt roligt. Vi åt pizza och Kina mat, lekte med silly string. Och jammed out till ABBA (hardcore Reppar Sverige här alltså, haha) och lite annan musik som alla kände till. Dock på söndagen efter så var alla seniors rätt trötta och grumpy men som sagt What doesn't kill you makes you stronger right?

Aja kunde inte spenderat mitt lov på ett bättre sätt.
La till en bild på en av våra fem drops, lägg speciellt märke till de gröna linjerna. Tog mig en vecka att göra alla de och sen fixa de röda där det behövdes. Undrar om man kan lägga till det på mitt cv tillsammans med att måla stenciler av blommor och blad på alla rosa linjer som även det tog en halv evighet.

Bye!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Om du någonsin känner att tiden inte räcker till så ska du veta att det är precis mitt liv just nu, som du säkert läst i ett av mina tidigare inlägg så är jag med i skolans musikal. Eller jag är inte bara med i den jag andas och svettas musikalen Irene. Seriöst jag spenderar så mycket tid på att öva att jag vissa dagar inte ens får se solen. Häromdagen när jag gick hem från skolan då jag inte hade rehersal och solen lyste så gick jag ut på ett fält nära där jag bor och bara stod där med ögonen stängda med hela ansiktet riktat på solen för att få i mig så mycket d vitamin som jag bara kunde.

Jag måste ha sett tokig ut haha.

Men vad har mer hänt sen skidresan? Jo precis innan jag åkte iväg på skidresan så hade jag mina midterms i historia och matte. Jag trodde då innan proven att jag skulle faila totalt och få ett F på båda då jag knappt visste vad jag gjorde. Liksom hur ska jag kunna komma ihåg alla USAs presidenter och vad de hade som kampanj och vad de gjorde för USA? Men tydligen så gjorde jag bättre ifrån mig än jag trodde på båda. Matten visste jag att det skulle gå bra på då matte kursen jag tar här är väldigt enkel och galet repetitivt. Historia dock skrev jag att för varje timma som gick så kunde jag se mitt betyg sjunka lägre och lägre. Jokes on me jag fick ett starkt 90 vilket är typ A eller B i de svenska systemet.

Veckan efter midterms och skidresan så börja det nya schemat gälla för mig och än en gång var jag som en förvirrad hare som försökte ta mig fram i korridorerna. Bytte ut min matlagnings kurs till Aqua Culture, detta är då en klass där man studerar fisk och grödor i växthus. Faktiskt väldigt intressant och vem vet om jag kommer ha användning för det i framtiden?

Vad har mer hänt? Låt mig tänka efter lite.


...


Jag har den 10 februari varit här i 6 månader och utan att veta om det firade jag det med att se på ishockey, division 1 RIT vs Holy Cross uppe i Rochester. Herre min je vad jag älskar att titta på den sporten, kan inte hjälpa det. Känslan av hela publikens ramsor och rop sög in en som proppen i badkaret. RIT vann deras sista hemmamatch i övertid och hela arenan jubla. Dock var jag lite besviken då jag inte kom med i tv även om jag dansa och deltog i alla möjliga tävlingar de hade. Även när de svepte med kameran över publikhavet stanna de tre säten bredvid mig två gånger även om jag hade en av det klassiska skumfingret. Och pucken åkte utanför planen två gånger i samma hörn som var hörnet bredvid oss. Men nej jag är inte bitter.

Nä men det var en otroligt rolig kväll och så mycket kärlek till den sporten alltså. Och hörrni ta meningarna ovan med en nypa salt och ironi.

Men till er som undrat nej jag struntar inte i skolan, jag skolkar inte eller något sådant. Jag bara tvivlade lite på min egna förmåga.

Tror det var allt som hänt på denna sidan av Atlanten.

See ya soon!

Likes

Comments

Jag insåg hur mycket jag saknat detta när jag först satte på mig pjäxorna, fötterna blev låsta och jag åkte nerför backen.

Har du någonsin saknat något utan att veta om det förrän du är mitt uppe i det. Så är det varje år med skidåkning för mig. Men detta år var det speciellt roligt då jag var på skidresa med AFS fingerlakes till greak peak mountain resort. Grymma backar om man bara ska åka en eller två dagar ända nackdelen var att backarna blev galet isiga mot kvällen men vad gjorde det när vi ändå bara skulle åka tillbaka till hotellet då?

På hotellet så hade de en vattenpark med rutschkanor och utomhus hot-tub, men jag och tre andra fick möjligheten att prova på tubing vilket är typ att åka badring på snö i backar vilket går galet fort men är så sjukt kul och herre vilken adrenalin kick man fick. Efter det så gick vi tillbaka till hotellet för att njuta av hot-tuben med de andra utbytesstudenterna från jordens alla hörn. Det är verkligen fantastiskt hur så många kulturer kan umgås och ha en så galet rolig tid tillsammans och inte låta kulturer eller olika tankesätt kan hindra vänskap. Inte ens språk kan hindra det.Nästa blogginlägg kommer komma upp strax efter detta då denna blev lite försenad av brist på tid vilket jag kommer ta upp i den.

Likes

Comments

Midterms week, nästan som nationella proven men allt är på en och samma vecka. Jag har bara två så jag är ledig två dagar.

Tisdagen var jag ledig men jag vakna tidigt för att hjälpa min v-mamma och v-farfar med food cupboard vilket är att packa mat i lådor till de som inte har råd att köpa mat eller av andra anledningar mäter kriterierna för det. En riktigt värdefull upplevelse och det var faktiskt kul också.

Sen åkte jag och min v-mamma till café butiken för att köpa doughnuts. På något vis fick jag sen hjälpa till att göra doughnutsen för dagen. Oj så kul jag hade och fick faktiskt beröm för det också, så nu vet jag hur man gör doughnuts. Stanna där och hjälpte de tills lunch och fick en smörgås av de som även den var underbart god.

Efter det åkte jag och min v-mamma till veterinären för en vanlig check-up, intressant hur veterinärkliniken fungerar på ungefär samma sätt som i Sverige även om den är lite annorlunda. Helt ärligt börjar jag upptäcka att USA och Sverige är lika i mycket men så olika i annat. Och när jag säger mycket menar jag mils avstånd, politiken är en. Språkets nyanser är en annan och jag kan nog rabbla på om olikheter i evigheter men likheterna är att kärleken till familjen och vänner är densamma.


Onsdag, min första midterm och det var ungefär som högskoleprovet minus all säkerhet.
Men medans jag skrev provet i US history kände jag hur jag sänkte mitt betyg för varje timma som gick (satt där i tre timmar). Usch så dåligt det gick och jag hade ändå pluggat mycket inför detta. Men samtidigt så måste jag ändå göra om detta år i Sverige när jag kommer tillbaka så jag oroar mig inte super mycket över betygen här. Förstå mig inte fel, jag struntar inte i skolan och läxor. Nej jag måste fortfarande få godkänt i skolan här, behöver dock inte stressa sönder över betygen då jag inte kommer kunna använda de. Men jag gör ändå mitt bästa i allt jag tar mig för, och jag håller mina betyg runt 90 points vilket är typ C/ B i svensk översättning. Jag fokuserar på att lära mig nytt och observera medans de andra två utbytisarna på skolan måste plugga stenhårt och stressa då deras år räknas som ett skolår. Måste säga att det är rätt skönt att inte behöva bry sig om betygen, har hittat ett speciellt lugn jag aldrig haft förut utom under sommarloven när jag inte behöver oroa mig eller stressa. Ett lugn jag inte känt sen jag gick i 7:an vilket var vad det känns som evigheter sen.

För er som går i 9:an och stressar över gymnasievalen, det kommer gå bra även om ni inte kommer in på erat första val eller om du verkligen inte har någon aning om vad du vill göra eller läsa. Det kommer lösa sig, bara ta några djupa andetag och var glad att du inte behöver betala ett öre för att gå i skolan och att du genom att inte behöva betala inte behöver må dåligt om du upptäcker att du inte vill läsa det du först valde och kan byta många gånger om.

Likes

Comments

Hej på dig bloggen det var ett tag sen, mycket har hänt, livet och känslorna har gått upp och ner och förväntningar som jag byggde upp utan att veta om det förra året som ändrades till det bättre.

Senast jag skrev var det december, nedräkningen till julafton och jullov var i full rulle och längtan till julafton var stor. Samtidigt som julen och nyår kom närmare blev saknaden av min familj i Sverige lite större. Bara saknaden av traditionerna jag är van vid och totala avsaknaden av julkänsla som inte bara jag kände utan även mina vänner runtom i världen i AFS kände ungefär samma. Det var verkligen skönt att inte vara ensam om dessa känslor.

Men anyway, jag fick uppleva en äkta amerikanskjul med julstrumpa, kalkon, kakor i överflöd och skinka. Till och med traditionen av att läsa a christmas story på julaftonskvällen. Den ända traditionen som var den samma här som i Sverige var att titta på sound of music juldagen. Även om julen var lite tuff så var min v-familj väldigt förstående och underbara, de behandla mig som deras egna dotter de var verkligen min klippa och jag gillar de mer och mer för varje vecka som går. Om det är möjligt att gilla de så här mycket, det är så svårt att beskriva. The best way to put it is that i have two families. Two actual families that I can't imagine being without one of them, it's hard to believe a year ago I had no idea this family existed and now I can't live without them and my Swedish family. I guess I have the best of two worlds.

Den 27 december var det tillbaka till skolan för rehersal av musikalen, det på gick likadant varje dag ända fram till nyårsafton. Vilket var bra för att hölls från att få hemlängtan av att inte göra något då alla mina kompisar antingen var bortresta eller hade planer med familjen eller jobba. För det är just när jag inte har något att göra över huvudtaget som jag får hemlängtan.

Nyårsafton kom och gick, vi hade bjudit in den italienska utbytesstudentens värdfamilj då våra familjer är goda vänner. Vi spela spel jag lärde henne spela biljard och vi titta på the nyc ball drop. Inget mer än det, jag gilla det men sakna fyrverkerierna och tomteblossen med min syster lite.

Men måste säga att högtiderna allt som allt var en stor success.
Kommer definitivt introducera några av traditionerna jag fått ta del av nästa år.

Men till dig som funderar på utbytesår, det är inte som i Sverige när alla hittar på något att göra under loven med vänner här är man mest hemma men det kan också vara stället jag bor i. Vem vet.I alla fall skolan börja igen den 3 januari men musikalen börja redan den andra, här får man inte alls lika långt jullov som jag är van att få i Sverige, men det gjorde inte så mycket visst lov är skönt men jag sakna rutinen av skolan på dagarna.

Redan när vi kom tillbaka från jullovet så var det dags att skriva in sig till vårsporterna, har hela tiden tänkt att jag ska göra track and field vilket är friidrott men har tänkt om och velar mellan lacrosse och softball. Har aldrig gjort något av det så jag vet inte. Men ska se om jag kan prova båda och se vilken jag tycker om mest.


Den andra helgen i januari tog jag ledigt från skolan på fredagen och drog ner till Texas för att möta upp min värdsyster som redan var där nere. Hon och hennes pojkvän visa mig runt i Texas och Austin. Vi gjorde ett amazing race i Austin och kom på 40 plats de senaste 30 dagarna och typ 800 overall men jag säger att vi kom på plats 40 för det låter lite coolare haha. Men det var lite kul hur Texas vinter är som svensk sommar i temperaturen, jag hade lätt kunnat gå i shorts och linne om det hade varit sol istället för moln.
När vi flög hem mellanlanda vi i Chicago och ja fick smaka deras pizza som är så berömd och Omg den levde verkligen upp till sitt namn så galet god.

Men nu har jag redan skrivit en krönika så jag ska sluta nu innan det blir en roman istället haha.

Ha det bäst

Likes

Comments