​Hej. Jag är 16 år och ska nu börja första året på gymnasiet. Men efter ettan kommer jag åka till USA på ett utbytesår. Det är alltså i augusti 2018 som jag åker och jag tillhör class of 19. Jag har kollat på massor med utbytesbloggar och videor. Jag har genom dom inspirerats att nu starta en blogg och senare kanske starta en youtube. 

Jag åker inte först om ett år med organisationen EF men jag har valt att börja skriva redan nu för jag tycker det är för få utbytesstudenter som skriver om ansökan och perioden innan. Jag har länge funderat på utbytesår och har flera broschyrer från många olika organisationer. I juni ringde EF mig och frågade om jag ville boka en intervju. Jag tackade ja och fick då tillgång till hemsidan my.ef.com där själva ansökan finns. Jag skulle då fylla i ansökan inför mötet. Allt var på engelska och det var många frågor att besvara om saker jag aldrig tänkt på om mej själv tidigare. 

själva intervjutillfället bestod av en del när vi pratade engelska och jag hade turen att få ha en föredetta utbytesstudent och hans värdsyster där som kunde förklara massor av saker för mej. Även min kontaktperson som jag gjorde intervjun med har gjort ett utbytesår så hon vet precis vad jag går igenom. Efter själva engelska prat delen pratade vi svenska och Ulrika min kontaktperson gav massor med information om programmet. Det sista som hände under den här träffen var att jag fick göra ett litet skriftligt test med frågor som vem man ser upp till och varför man vill åka. 

Några dagar senare ringde Ulrika mej och sa att jag var antagen till programmet och skickade hem en mapp med mer information. det fanns en student guide book och föräldrar guide bok och massa mer saker. Efter ganska lång funderande bestämde jag mej för att tacka ja. EF känns som organisationen för mej och Ulrika var väldigt snäll och stöttande. Då skickade hon hem ett nytt paket och den här gången kom det ef tröjan som alla som läser och tittar på utbytesbloggar har sätt class of tröjan. jag fick även en journal där det är tanken att ens vänner ska skriva brev till en här hemma innan man åker och en scrapbook och även där vänner man fått under utbytesåret ska skriva. Mycket spännande.  

Just nu håller jag på att leta efter stipendium som jag kan söka vilket är mycket jobb, jag håller även på att finslipa på min ansökan så jag snart kan skicka in den och EF börja leta värdfamilj till mej:)

Likes

Comments