Header

USCH hörrni, det är söndag..!! Imorse när jag vaknade trodde jag att var lördag, om jag ändå hade haft sån tur. Men nej. Iallafall har jag inte gjort något överhuvudtaget idag, slappt liksom. Meningen var väl att jag skulle pluggat lite och det ska jag, snart. Men det är så svårt att plocka upp böckerna och starta datorn för att plugga när jag egentligen inte alls vill till skolan, men som jag skrev i fredags(?), hade jag inte älskat vård hade jag hoppat av förra veckan. Det är bara att göra sitt bästa helt enkelt, jag kan inte bara skita i allt och ta det sen. Jag förstör bara för mig själv. Så är det! Tufft men sant. Annars, jag har inga andra planer för ikväll.

Ni då? Era söndagsplaner..?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Godförmiddag hörrni! Solen skiner och det är VÅR. Det är lördagen den 22 april och det är 55 dagar kvar till sommarlovet YÄY! Vilket faktiskt gör mig en aning stressad. Just nu kollar jag lite för - och nackdelar med de olika skolorna jag har hittat, jag måste ju typ bestämma mig nu vilken jag tycker om bäst hehe. Det går dock inte jättebra.. Jag skulle jättegärna vilja besöka båda två, och jag hoppas jag kan det.Tänker mest vart jag vill plugga, Karlskrona eller Lund? Det är svårare än man tror, lättare om det bara fanns ett alternativ. Får väl ta hjälp av någon antar jag, finns dock ingen som kan känna det som jag känner är bäst. Det här kommer bli bra, jag vet det! Önskar mig lycka till.

Likes

Comments

Hallå där! Idag kan jag vara den gladaste människan i världen! För jag fick nämligen A på mitt vårdprov som handlade om palliativ vård. Jag är fortfarande i chocktillstånd, det första jag sa till läraren var "skämtar du?". Eftersom min motivation till skolan inte varit densamma på sistone som den annars brukade vara, hade jag aldrig väntat mig detta. Jag hade en bild av att få ett D eller högst C, men A? Det är just i dessa situationerna jag inte hoppar av skolan hur jävligt det än är, för jag älskar vård. Det är det ända jag brinner för, jag älskar att hjälpa människor och när jag fick reda på detta såg jag mig själv som utbildad ambulanssjuksköterska. Det är ju detta jag vill så jävla mycket! Just nu är min motivation på topp och jag vill verkligen att den ska fortsätta vara det fram till sommarlovet. Men jag vet också att en ända liten sak kan förstöra för mig, men jag ska göra precis allt för att lyckas hålla den uppe!

Just nu är jag iallafall aslycklig och det ska jag vara HELA helgen! Vad som än händer.

Likes

Comments

Trots att jag inte var på någon lektion i skolan igår, var jag ändå där. Jag pratade med SYV om att jag ska byta skola och frågade mest om hur jag ska gå till väga. Och jag fick svar på mina frågor tack o lov. Men nu är frågan, Lund eller Karlskrona? Jag har hittat en liten och bra skola i Lund som jag kollat på länge och den verkar asbra. Alla gamla elever som skrivit ett brev om vart de är i livet nu, har bara skrivit gott om skolan. Inget negativt alls. Det som lockar mig mest med den skolan är att man får göra sin praktik på ambulansen och det skulle ju vara skitbra för mig. Jag hade varit jävligt lycklig då! Men Lund, det är en ganska bra bit hemifrån och att pendla härifrån varje dag låter faktiskt tufft även för mig. Men hellre att pendla och mår bra, än att må skit. Visst?

Sen har jag också hittat en skola i Karlskrona som också verkar skitbra. Och att det är Karlskrona är bara ett STORT plus! Det är visserligen lite närmre, men är det det ända man ska gå efter? Jag måste ju trivas och jag ska fixa så jag kan åka dit en dag och se hur de har det.

Jag har verkligen beslutsångest! Mamma tycker jag ska välja Karlskrona för att det är närmre och det är ju klokt tänkt.. Men bara för att det är närmre? Jag är iallafall en god bit på vägen och det är nu jag verkligen vet att en ny skola väntar på mig! Det är nu det känns verkligt.

Likes

Comments

Jag vet inte varför jag brukar tänka på detta, men ibland händer det. Speciellt i de svåraste situationerna. Om jag inte hade bott hemma under denna perioden som jag varit sjuk eller mått dåligt, vart hade jag varit idag då? Hade jag varit död och begraven pga av mina självmordstankar? Jag tror faktiskt att jag skulle varit det. Eller hade jag kanske varit i ett missbruk, droger eller alkohol? Hade jag bott på gatan? Varit ihop med en galning? Tankarna flyger omkring, vem och var hade jag varit? Var det bara otur att just jag blev sjuk? Eller var det för att jag skulle lära mig något?

Jag har en extrem tur som har mina föräldrar och alla underbara människor omkring mig. Människor som faktiskt bryr sig på riktigt. Utan de hade jag inte varit här idag, jag hade aldrig lärt mig så mycket. Jag hade aldrig klivit upp ur sängen, aldrig skött om mig, aldrig ätit. Jag hade nog aldrig fått hjälp heller. Alla dem människorna är mina skyddsänglar!

Likes

Comments

Idag känner jag blandade känslor. Det är sista dagen på lovet och imorgon börjar skolan igen. Min första tanke och känsla är att jag inte vill, jag vill inte fortsätta gå dit. Det är ungefär 40 skoldagar kvar innan sommarlovet om jag räknat rätt och för mitt allra bästa är om jag går dit alla dagarna, självklart. Jag har aldrig varit borta från skolan såhär mycket, aldrig någonsin. Inte ens när jag blev mobbad i sjuan var jag hemma. Nu har jag en frånvaro som jag inte alls är nöjd med, jag skäms hur mycket det har blivit i procent.. Men sen å andra sidan är det inte bara mitt fel att det blivit såhär. Det är sjukt, från att vara en person som älskar skolan och som längtar dit. Till att ha en hög frånvaro pga att man inte får tycka och tänka olika. Så ser världen tydligen ut, det är otroligt snett!

Vi får väl se hur allt kommer gå de sista veckorna. Jag ska iallafall ta kontakt med syv på skolan i veckan och bolla lite och se hur man kan göra. Lite mer information om de olika skolorna i närheten och vad de erbjuder. Trodde aldrig att jag skulle behöva det göra det en gång till. Så ser min plan ut nu iallafall!

Likes

Comments

Tattoos

Jag skrev för någon dag sedan att jag kommer tatuera mig i sommar igen. Förlåt för allt tjat om detta, men tatueringar är verkligen ett stort intresse för mig och något som jag älskar. Och det jag har bestämt mig för en hel del saker och jag hoppas jag kan göra alla detta året! Jag vill det iallafall.

Den första kommer bestå av mitt stjärntecken som då är tvilling och under den ska mitt födelsedatum stå. Dock har jag inte bestämt mig vart den ska sitta än, men på armen någonstans skulle jag tro.

Den andra är en text "för jag vet hur tårar smakar och hur läppar ler, men jag vet också hur kroppen skakar när man inte orkar mer". Kanske jättekonstig text att tatuera in, men det säger en del om hur jag mår och vad jag har gått igenom och sen tycker jag faktiskt att den är fin, kanske också jättekonstigt..

Den tredje är två tatueringar, men som hänger ihop med varandra. Det är en båtratt och ett ankare som ska sitta på varsitt lår med test runt omkring.

Och sen har jag två till faktiskt som ska in någonstans, men tänkte att jag visar de två istället. Fjädern ska jag antagligen ha på någon av armarna.

Vill ha sommar nu så jag kan göra någon. Vilken tror ni blir finast?

Likes

Comments

Hallå på er finisar! Igår var jag på Lucas TREÅRSKALAS och för er som inte vet vem det är så är det min yngsta brorson. Det var så trevligt och mysigt att träffa alla som var där, serverades väldigt god mat som mamma fixade och fika med sång. Lucas blev nöjd med alla presenterna, iallafall sa han det till mig och jag tror på honom. Vad jag såg fick han en sopbil och det gillar han! Han är en sån underbar treåring på alla sätt o vis! Han är verkligen speciell och jag önskar att mina barn blir likadana. Iallafall var vi på Ryssberget och under tiden vi var där så kom värsta snöstormen. Snöstorm i april? Kom igen va! Halt och slask när vi skulle köra hem, dock var det knappt ingen snö i stan, utan det var uppe på berget. Annars igår gjorde jag ingenting, tråkigt liv som vanligt. Hur har er påskhelg varit?

Likes

Comments

På senaste tiden har jag faktiskt blivit lite orolig för Nemo. Det har hänt ett par gånger att han hugger mig i ansiktet när han ligger i min famn. Ska tillägga att han inte har sovit vid dessa tillfällena. När han ligger hos mig och jag gör minsta lilla rörelse, till exempel att jag bara ska rätta till mig så jag sitter bättre, tar han gärna chansen till att hugga mig i ansiktet. Jag har inte gjort honom något, typ att jag skrämt honom när han har sovit. Utan detta har kommit helt utan förvarning. Första gången var för bara någon vecka sedan, vi satt i soffan och kollade på tv och helt plötsligt fick han ett "utbrott" och var väldigt nära på att hugga mig. Likadant hände igår, vi satt i sängen tillsammans med Tilda och katten och jag skulle bara rätta till mig och han hugger mig över munnen. Inte så att det börjar blöda eller blir något märke eller liknande. Men det är verkligen ett hugg, inte som om han vill leka, utan han vill verkligen bita mig.

Det har bara hänt mig, inte mamma eller pappa eller mina syskon. Och ingen av ungarna när de varit här, TACK O LOV! Hade det hänt de något hade jag självklart inte haft kvar honom. Utan han leker jättebra med de. Men det är just när han ligger i min famn. Vad är det som händer? Varför gör han så här? Jag behöver er hjälp nu! Hjälp till att hjälpa mig och Nemo.

Likes

Comments

Vet ni vad jag precis tänkte och kom på? Jag kom på att det absolut kommer bli en ny tatuering för mig i sommar (alternativ tidig höst), för att jag har blivit lite mer "vuxen" nu än vad jag var innan. Jag har nämligen fått tillbaka på skatten, WIOOO! Men hur konstigt låter inte det? *STOLT*. Känner mig väldigt väldigt vuxen nu. En ganska bra summa faktiskt som jag inte ens kunde drömma om just nu när jag inte har ett jobb som jag går till varje dag. Tack så mycket! Men självklart ska inte allt det gå till tatuering, utan det ska sparas lite också. Dessutom ska jag ju jobba några veckor och tjäna pengar på det, mitt sparkonto kommer skrika av glädje. Jag också såklart! Bästa sommaren kanske? Inte riktigt, men det kommer bli bra.

Likes

Comments

Idag är det verkligen ingen bra dag heller. Jag är så irriterad på allt och alla, allt som rör sig. Bara någon titta på mig kokar det inombords. Alla dessa känslor. Iallafall är jag ensam igen, Tilda och katten är hemma igen och det känns bra. Det är såklart tungt att skicka hem människor som man tycker väldigt mycket om, men man behöver lite egentid också. Hoppas de tar det på rätt sätt, hehe.. Jag har bara varit hemma sen jag lämnade av de på stationen och mamma på jobbet. Det positiva med dagen är att magen mår mycket bättre än igår, jag har inte varit på toa lika mycket idag och inte alls ont, tack o lov!

Jag har faktisk inte mycket mer än det att säga, jag känner mig lite stressad över att inte har skrivit lika mycket här som jag annars brukar göra. Tyvärr blir det så när någon är här, antingen över dagen eller över natten. Hoppas ni förstår! Jag ska bädda ner mig i soffan och kolla film, vad gör ni?

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hallå där! Jag är väldigt väldigt trött idag faktiskt, ingen nyhet direkt. Hämtade Tilda och katten igår eftermiddag i Kristianstad och de stannar till imorgon. Igår gjorde vi inte alls många knep, ännu färre idag. För mig är det absolut ingen bra dag! Min mage är paj, jag tror ärligt att jag har någon form av IBS. När jag verkligen behöver gå på toa så har jag inte alls lång tid på mig att ta mig dit, utan det måste ske så snabbt och när jag väl är på toa så är mitt bajs som vatten. TOO MUCH INFORMATION I KNOW!! Det är äckligt, men bajsar gör vi alla! Efter varje måltid mår jag så otroligt dåligt och är nästan alltid på toa direkt efter.

Jag var på toa innan vi käkade och typ sprang till toan efter middagen också. Det är inte normalt. Just nu vill jag bara sova för att det tar på ALLA krafter jag har, dessutom har jag en extrem frossa. Tänkte bara kika in snabbt och berätta att jag lever! Tack för mig.

Likes

Comments

Veckan som kommer har jag äntligen påsklov! En hel vecka utan skolan/helvetet kommer bli awesome för mig! Jag slipper känna stress, press, ångest utifrån det vanliga och bara få slappna av. Jag behöver inte gå och lägga mig med ångest, oro och panik. Lovet kommer dock bestå av att leta ett billigare boende någonstans och jag ska skriva upp vilka skolor jag skulle kunna välja så jag har något att gå efter och leta boende där. Det kommer inte bli lätt, men jag kämpar på med det. Det är ändå något jag vill göra och ska göra. Jag har inte ångrat mig, utan jag tror att jag skulle må mycket bättre av att flytta och "börja om".

Sen ska jag träffa Tilda någon dag också har vi bestämt, antagligen hemma hos henne denna gången eftersom vi bara varit här och nyfiken som jag är vill jag se hur hon bor. Dock inte bestämt dag. Något annat har jag faktiskt inte bestämt än, det blir nog lugnt. Jag skulle behöva göra något arbete, men det kommer jag inte orka vet jag. Och när jag inte orkar men ändå gör det, blir allt skit bara. Så inget sånt denna veckan!?

Nu ska jag sova och bara drömma mig bort. Sov gott hörrni och ta hand om varandra ordentligt nu!

Likes

Comments

Hallå alla! Just nu är jag sjukt trött efter dagens "utflykt". Var i Karlshamn från 10 imorse till 16 tiden ungefär, där kollade jag iallafall på Madickens fotbollsturnering och vilka grymma tjejer!! Jag vet inte riktigt hur många matcher de vann, men åtminstone en och de tack vare Madicken. Sista timmen var dock asdryg och inte alls rolig! Vädret blev bättre med tiden och innan vi körde var det riktigt behagligt. Men det hände ju inte så mycket där, ingen skada hos någon.. Vad är fotbollsmatcher utan skador? Typ inget! Utan jag och systern gick mest omkring, pratade och en stund satt jag faktiskt i bilen. Det blev lite mycket med människor, inte för att det var många, men ändå. Det blev lite mycket. Men jag missade inte sista matchen iallafall! Tyvärr förlorade de den, men vi fick åka hem efter som syster ville.

Dessutom fyller Madicken år idag och jag är så stolt! Det firades med donken efter turneringen för henne och det förtjänade hon verkligen! Sen körde jag hem dem och mig själv. Så det var min söndag, lite annorlunda mot vad de brukar vara. Tummen upp för denna dagen!!

Likes

Comments

Tror inte någon har undgått om vad som hände i Stockholm igår, det är fruktansvärt och så jävla tragiskt. Hela mitt liv har jag gått runt och sagt till mig själv att något sånt bara händer i andra länder och inte här i Sverige. Men med åren och månaderna som gått har jag intalat mig själv mer och mer att det kommer snart hit ändå, människor nuförtiden är så hemska och elaka. Mannen som stal lastbilen för att köra in i folkmassan är störd, riktigt jävla störd. Han dödade 4 personer och skadade 15. Två av dessa var barn, BARN!! Barn ska inte bli lidande bara för att en eller flera personer bestämt sig för att starta ett terrodåd. Ingen ska behöva uppleva detta. Egentligen bryr jag mig om vad som händer i utlandet just nu, jag bryr mig bara om vad som hände i huvudstaden igår eftermiddag och hur de drabbades familjer lever dagen efter. Föräldrar har mist sitt barn. Jag vill gärna flytta dit och velat det ganska länge som ni vet, men efter detta får jag nog tänka om!? Det kommer säkert hit också förr eller senare, alltså till denna lilla staden. Polisen har gripit flera misstänkta där några av de är släppta, men jag tror att den skyldige äntligen är tagen, det verkar så!

Jag satt i bilen utanför pappas jobb igår när jag fick en notis från Aftonbladet, "terrodåd i Stockholm - lastobil kört in i folkmassan på Drottninggatan". Samtidigt som jag blev chockad, blev jag ändå inte det. Visst jag nästan sket ner mig när jag satt där själv, men det hände iallafall inte här i stan, inte än. Men vad har Sverige gjort för ont? Vem är det som vill oss illa? Det ända som sändes på tv igår var detta och helt ärligt blir man lite dum av att höra samma saker hela tiden. Men det är bra att ny information kommer ut till allmänheten! Men vad är det som händer i vårt avlånga land? Var det "bara" personen som fick ett ryck, eller är det ett riktigt dåd? Vad händer härnäst?

Mina tankar går till hela Sverige, de som skadades, de döda, familjerna som mist någon eller några och alla som såg de döda kropparna på gatan. Ta hand om varandra!

Likes

Comments

Hallå på er! OJ vad det ekar tomt här. Men motivationen är inte på topp nu vilket jag hoppas att ni förstår med tanke på allt runt omkring. Men igår var det faktiskt en bra dag i skolan trots allt, vet inte om det var för att det var fredag och att vi bara har två lektioner då. Eller om det är för att vi har P Å S K L O V nu! Men det gick bra vilket är väldigt skönt, jag har väl lärt mig ett och annat av detta kanske!? Iallafall hade jag prov i palliativ vård, det tyngsta provet hittills, men det gick bättre än jag trodde. Och det kändes väldigt bra efteråt. Så jag har nog klarat det även om jag inte trodde det innan. Lite glad är jag ändå över det!

Iallafall, idag ska jag på kalas. Älskade systerdotter Madicken fyller 9, asså NIO! Jag känner mig så gammal, men ändå så ung med tanke på hur gammal jag var när hon föddes, jag hade inte ens fyllt 10. Och hur stolt är jag inte över henne? Fina underbara unge. Så dit ska jag om någon timme bara. Och det är faktiskt min lördag, det kommer inte bli mycket mer. Jag är så trött idag och ändå sov jag till halv elva ungefär..

Avslutar här så länge!

Likes

Comments

Idag är jag så arg, förbannad, ledsen, gråtfärdig och allt vad fan det heter. Jag tog mig till skolan idag, hade ju bara en lektion och tänkte att det här blir ju lätt, det kommer jag klara. Visst jag kommer sitta själv och det kommer inte vara någon som säger hej, och mycket riktigt hade jag så jävla rätt. Jag satt själv, det var ingen som sa hej. Och även om jag vet att det är så och att det kommer fortsätta vara såhär tills jag byter och att jag är beredd på det varje dag, så gör det så jävla ont varje dag! Jag känner mig inte speciellt välkommen till skolan, jag känner mig som luft. Och varför händer det inget? Jag kämpar för ett ens komma upp ur sängen varje morgon, och varför går jag ens upp? Jo för mina föräldrar, för att jag bor hemma. Hade jag bott själv hade jag bara legat i sängen hela dagarna. Det är precis det jag vill göra nu och livet ut. Jag orkar liksom inte. Att människor kan påverka ens liv bara åt det negativa.

Jag längtar så efter påsklovet just nu. En vecka från helvetet!

Likes

Comments

Onsdag igen och ingen skola såklart. Hade hoppats på att må lite bättre, ingen feber iallafall men fortfarande extremt hängig och värk överallt och jag typ bara sover. Jag ska iallafall gå imorn, det måste jag! Tyvärr ska Nemo på träning ikväll och jag vet inte om jag orkar följa med, det är min hund, det var jag som ville ha honom och då ska jag ta hand om honom. Men det får bli någon annan som gör det ikväll också.

Iallafall jag har pluggat lite vård inför provet på fredag, känner mig lite duktig som ändå orkar det. Inte så mycket att läsa då vi jobbat ganska mycket med palliativ vård och helt ärligt är det ett väldigt tungt ämne även för mig. Annars brukar jag mest bara tycka saker är tungt när jag ser det live. Men att behöva ha palliativ vård (för som inte vet det så innebär det vård vid livets slutskede) känns inte rätt på något sätt, ingen ska egentligen behöva det. Det är ju asbra att det finns!! Men att speciellt barn ska behöva det är fan hemskt! Usch. Men döden är en del av yrket och klarar man inte av döden och vad det innebär så är det fel jobb. Hehe fattar nog alla.. Det blir bra i slutändan av man än gör!

Nu ska jag iallafall äta lunch och få i mig energi för att orka plugga lite till.

Likes

Comments

Idag kan jag vara lite gladare än annars och lite mindre sjuk för en sekund just nu. För idag fick jag reda på att jag har fått feriejobb!! Sommaren är räddad, iallafall tre veckor och det räcker lagom för mig denna sommaren. Förra året jobbade jag fem veckor. Vill ha lite sommarlov också känner jag. Samtidigt som jag är sjukt nervös, är jag faktiskt taggad på jobb. Det är här i stan och självklart inom vården då jag inte vill något annat, även om det bara är sommarjobb så skulle jag inte kunna ta vilket jobb som helst. Jag ska ju faktiskt trivas med det också! Jag jobbar inte enbart för pengar, jag gör det för att jag vill och hur mycket jag tjänar sen spelar ingen roll riktigt. Visst är det roligt med pengar, men jag gör det också för att få komma ut lite.

Jag är faktiskt glad och stolt. Meningen från början var att inte söka något alls denna sommaren då jag aldrig vet hur jag mår och för att jag måste ta hand om mig själv, men så dök detta upp och tur var väl det!? Jag fick det ju. Jag har väldigt stora förväntningar på detta nu!

Likes

Comments

Gårdagen var inte alls rolig. Jag låg nerbäddad i soffan hela dagen med typ 38 graders feber och knaprade Alvedon var fjärde timme ungefär. Inte speciellt roligt, men som jag skrev igår (tror jag) så säger väl kroppen ifrån antar jag!? Har iallafall sovit ganska bra inatt förutom att Nemo väckt mig lite då och då, drömt en del konstiga "feberdrömmar" och hört röster. Eftersom jag har ganska låg temp i vanliga fall (35,5), blir jag helt slut när jag får 37 grader och jag vet knappt vem jag är då. Faktiskt lite läskigt när jag får feber då jag ibland inte minns något alls.

Imorse när jag klev upp ur sängen var tempen 36,5 och nu var den över 37 och det är egentligen ingen feber, men som sagt blir jag väldigt påverkad av det minsta lilla typ. Jag passar på att skriva här när jag har Alvedon i kroppen, annars hade jag inte orkat. Om det blir skola imorn vet jag inte, jag hoppas det för min egna skull.

Nu ska jag vila vidare och tänka positivt..

Likes

Comments