Dessa tre är bara för söta tillsammans!

Vilken härlig dag jag har haft idag! Dagen började med en sagostund på biblioteket med dessa tre tjejer, tillsammans med Angie. Efter sagostunden gick vi och köpa med oss picknick för att sätta oss i parken. Det blev sushi haha, vet inte hur ofta jag äter det nuförtiden, men så gott det är! Gick sedan hem för en sovstund för att senare mötas upp i parken igen. Vädret har verkligen varit helt underbart, strålande sol och 18 grader. Perfekt väder för en liten playdate! Sedan slutade jag dagen med ett pilates pass. Dagen kunde inte bli bättre. Kram på er! 
/Emelie

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I helgen va vi på bröllop. Det va ett väldigt annorlunda bröllop gentemot vad jag är van vid. Allt va väldigt enkelt och alla bar jeans, även brudarna. Men det va ett väldigt roligt bröllop iallafall! Vi åkte upp sent på fredagen, medan vi körde försökte Matt hitta ett hotell till oss som vi kunde stanna vid. Han va tyvärr tvungen att jobba och kunde inte vara med på bröllopet. Dagen därpå åkte vi vidare för att träffa en vän till Jen som hon inte hade sätt på länge och vid två tiden började bröllopet. Bröllopet va på en gård som jobbade med djur som hade blivit illa behandlade eller övergivna. Det va ett speciellt ställe för dem eftersom det va där Sarah & Jess hade träffat varandra för första gången. Vi åt, dansade, blåste såpbubblor och fick låtsas tatueringar. Alla barnen älskade att springa runt och leka, ett barns paradis helt enkelt!

Det va inte som jag hade tänkt mig men ändå väldigt roligt att uppleva ett enkelt amerikanskt bröllop. Jag fick dess utom se en ny delstat, West Virginia. 

​/Nathalie

Likes

Comments

Familjen går verkligen all in för att lära sig svenska. Nu tar dem även hjälp av en app för att uppnå målet att kunna förstå och prata Svenska. Haha dem är redan 5 % flytande. Så himla roligt att dem är så insatta! Har tidigare haft ett nytt ord per kväll.

Stormen Mathew har påverkat lite...

Myskväll med picknick framför Marry Poppins.

Min söndag Började väldigt bra! Hade en lugn morgon med familjen och satt och hjälpte dem att lär sig Svenska. Jag bestämde mig efter lunchen för att åka till gymmet vilket va väldigt skönt! Jag är äntligen igång igen! Åkte sedan till Affären för att handla lite, lastar in allt i bilen och stänger bakluckan... Jag inser i samma sekund som jag slår igen den att minna BILNYCKLAR, PLÅNBOK och MOBIL har blivit inlåsta. Det ända jag tänkte i mitt huvud va vad f.. gör jag nu?! Jag kan ingens telefonnummer i huvudet, vi hade bara en bil hemma och det va den jag hade, jag hade dess utom aldrig sett en extra bilnyckel. Jag samlar tankarna och går in till affären för att fråga om hjälp. Jag tänker att jag får väll ringa en mekaniker eller låssmed för att bryta upp dörren.

Alla amerikanare är så himla snälla så som tur va så va vaktmästaren i affären där och erbjöd sig att hjälpa mig. Han hämtade en lång ståltråd för att försöka bryta oss in i bilen som alla tjuvar gör. Det såg inte alls konstigt ut när vi stod där på pakeringen och försökte bryta oss in i bilen. Alla kom fram och undrade vad som hade hänt och ville hjälpa till så gott de kunde. Efter nästan 40 minuters försök gav vi upp och två tjejer kom fram och erbjöd sig att skjutsa hem mig, jag kom då på att jag kunde ringa Sofia på Facebook och att hon hade Jen:s telefonnummer, så jag lånar hennes telefon och försöker ringa henne. Som tur va svarade hon och hon och Jen kunde planera hur de skulle kunna rädda mig ur denna situation. Det visade sig att det fanns en extra nyckel under bilen som jag inte vista om, och Jens Svärmor, Sofia och Michael kom och hjälpte mig. Haha vi alla låg på rygg och kröp under bilen för att leta efter nyckeln. Tillsist kommer en gubbe och frågar vad vi håller på med. Haha istället för att gå där ifrån lägger han sig också under bilen för att leta. Helt plötsligt ropar han, "jag hittade den"! Räddaren i nöden! Jag kunde äntligen åka hem!

Ja, alla vet vem jag är här nu iallafall! Speciellt Personalen på Treider Joe´s. Alla va så snälla och jag är så tacksam för alla underbara amerikanare som försökte hjälpa mig ur min situation.

/Nathalie


Likes

Comments

Cape Tribulation

Mossman gorge

Crocodile looking

Alexandra lookout

A funny sign and Daintree rainforest

En dag åkte jag på en heldagars tur med Daintree tours. Guiden som tog hand om oss under dagen var så duktig. Man fick se och veta så mycket om de olika ställeran vi besökte. T ex att Cape Tribulation är det ända stället i världen där två naturer möts, Daintree Rainforest och Bäriärreven. Och att man inte bara ska se upp för djuren här i Australien utan även växter kan vara dödliga.

Något som var väldigt roligt under denna resa var att så många frågade vart jag kom ifrån och när jag sa Sverige blev alla helt fascinerad och frågade dumma frågor som, är det din naturliga hårfärg haha? När guiden berättade om Australien sa han alltid, det har man inte i Sverige eller om ett speciellt djur dök upp var det alltid, vart är Emelie hon måste se detta haha. En rolig och helt fantastisk dag!
/Emelie

Likes

Comments

​Mixed snaps from this trip to Port Douglas <3

Vilken resa jag har haft. Men vad tio dagar gick fort! Men samtidigt har jag upplevt och sätt så mycket fantastiska ställen under de senaste tio dagarna. Jag åkte ut till barriär reven som var fantastiskt, En heldags tur till Cape tribulation, Daintree forest, Morssman gorge. Och sista dagen åkte vi ut med en båt, Lady Douglas. Vädret var underbart, 32 grader varje dag med strålande sol. Vill tacka än en gång min fina värdmamma för att hon ville ta med mig på denna resa, är så lyckligt lottad att få ha dem i mitt liv. 
/Emelie 
  

Likes

Comments

I lördags åkte vi till en marknad/ tivoli ute på landet. Det fanns massa stånd med mat (mest friterat), åkaraktioner, tävlingar och shower. Det va roligt att se och en rolig upplevelse. Något man inte ser varje dag ;) Man kunde tydligt se att det va en stor grej för alla country folk som va väldigt involverade i alla tävlingar, speciellt pig racet.

Åkte sedan till ett shopping mål, där jag hittade en klänning inför helgens bröllop. På fredag åker vi lite ovanför Washington och ska förmodligen stanna där över helgen. Matt´s kusin gifter sig tillsammans med en annan tjej och hela hans släkt ska dit. Ska bli roligt att träffa alla och så roligt att jag får möjligheten att komma med! Har inte varit på så många bröllop innan så det ska bli väldigt roligt att få uppleva ett amerikanskt bröllop. 

/Nathalie

Testade lite typiskt amerikanska "rätter" på en marknad. Corndog och fried Oreos.

Den största pumpan för i år....

Likes

Comments

​Hej allesammans! Var ett tag sedan jag kikade in här. Kom hem från Port Douglas i helgen där vi inte hade något internet så har inte kunnat uppdatera er. Kan bara säga att det var rena paradiset!  Under veckan kommer det lite inlägg om det!

Idag började dagen med en powerwalk runt Albert Park. Det är ungefär 5 km runt sjön och ligger med utsikt över Melbourne City. Kan tänka mig att jag kommer gå den flertalet gånger när sommaren är här. Så fint och en perfekt start på dagen. Kram!
​/Emelie 

Likes

Comments

Äntligen fredag igen! Har inte ni också alltid drömt om att få bygga en riktigt mysig koja som i filmen The Holiday? (Älskar den filmen) Nå jag har fått den drömmen uppfylld! Jag och barnen byggde detta slott för några dagar sedan och som vi har lekt i det! Läst sagor, Berättat mysiga historier och sjungit. Vi har så klart också lekt prinsar och prinsessor.

Vad har hänt annars idag? Jag Lämnade A & I vid bussen och J och jag åkte till hans pre school. Han är så stolt att han också får gå i skolan några timmar under fredagen. Åkte hem och åt lite frukost för att sedan hemtå honom igen. En gladare Jack kunde man inte hitta på lekplatsen. Vi åkte till mål affären för att hitta lite nya färger till mitt rum. Vid lunchen lärde han sig hur man säger  "varsågod" på svenska. haha så himla söt, han snappade upp hur man sa "tack så mycket" också, och sprang runt och sa dem två orden om och om igen. Nu väntar vi bara på att A & I ska komma hem så vi kan ha lite fredagsmys.

Hoppas alla får en bra kväll, Många kramar 

​/Nathalie 

Likes

Comments

Körde till Richmond med Sofia och Sandra i lördags morse och spenderade några timmar där.

Åkte ut med Sofias Värdpappas båt för att se solnedgången. Sofia har också en blogg. Ni hittar den HÄR. Lånade dessa två bilder från henne.

På söndagen hade vi au parir möte i Newport News med alla som är i området och spelade lite bowling tillsammans.

/Nathalie

Likes

Comments

Igår bestämde jag och Sofia oss för att ta en liten power walk. Vi hamnade på Waller Mill Park som hade några olika leder man kunde gå. Det fanns några som låg precis vid vattnet, Svenskar som vi är ville vi självklart gå vid vattnet för att få den vakraset utsikten. Det ända problemet va att denna leden inte var gjord för barnvagn. (receptionisten hade rekommenderat  en annan led) Det var rötter precis överallt och spindelnät som fastnade i ansiktet. Haha det bliv ett litet äventyr och roligt hade vi! Jack tyckte som tur var det va roligt att skumpa runt i vagnen och vi fick ett styrkepass istället för en Pw efter allt lyftande. 

Idag började jag dagen med att gå till kyrkan för att minnas min fina gammelmorfar som begravdes. Tände ett ljus och hade en tyst stund för honom. Jack var på preschool under förmiddagen så jag kunde ta det lugnt och prata med Elsa i två timmar. Jack kom hem med ett så gott humör och hade sitt bästa bus humör. Haha vi sprang runt med tvättkorgar på huvet och lekte flygplan, bad gay och många andra roliga fantasier han hade. När Amy och Ian kom hem bakade vi en kladdkaka ihop, så mysigt (börjar bli en tradition att baka något på fredagar). Avslutade dagen med att gå på bio med Sofia. Vi kollade på Bridget Jones baby. Den va så rolig, helt klart värt att se! Imorgon åker jag, Sofia och Sandra till Richmond.  

​/ Nathalie 

Likes

Comments