Hej allesammans!
Helt plötsligt slutade jag blogga efter julen. Jag glömde helt bort bloggen. Jag tänkte skriva det här inlägget för att sammnfatta mitt år i Virginia. Det var det bästa året i hela mitt liv! Jag har fått vänner för livet och jag önskar verkligen att jag kunde åka tillbaka. Jag är så tacksam till min värdfamilj som är min andra familj, jag älskar dom så mycket! Jag är så tacksam till mina föräldrar som hjälpte mig åka på det här året. Jag saknar mitt liv i USA och planerar att åka tillbaka för College. Därför sparar jag den här bloggen och kanske börjar skriva igen om College blir aktuellt. Jag vill inget mer än att åka tillbaka. Jag lägger till några bilder här som sammanfattar mitt år. Tyvärr går det inte att lägga upp fler än 12 bilder per inlägg så det kanske kommer ett till inlägg med endast bilder.

Vi hörs!

(Detta inlägget skrevs för ett år sedan om inte mer? strax efter det att jag kommit hem men det publicerades aldrig av någon anledning så jag postar det nu)


Mitt ODSC

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hur startar man sitt första inlägg på några år? Hej bloggen?
Det var ett tag sedan ett inlägg skrevs. Jag är tillbaka på "gamla goa usa-bloggen" eftersom att jag åker på College i sommar. Yeah, that's right! Först tänkte jag skapa en ny blogg just för att jag inte ville redigera den här bloggen utifrån hur den har sett ut sedan mitt tidigare utbytesår på high school. Nu har jag bestämt mig för att fortsätta på den här bloggen för det känns lättare. Helt ärligt så försökte jag göra en ny blogg men det var för mycket jobb och krångligt för mig.
Jag kan erkänna att mitt bloggande under mitt utbytesår inte var superbra, jag uppdaterade nästan inte alls under andra halvan av året, vilket är väldigt tråkigt nu när jag tittar tillbaka på blogginläggen och ser att det fattas extremt mycket bilder. Jag ska nu börja blogga igen.
Min dator är extremt seg, vilket gör det mindre roligt att försöka få upp det här inlägget just nu. Men det ska upp! Tanken är att jag börjar skriva igen när min collegeresa tar fart, vilket borde vara tidigt i augusti. Några inlägg kanske publiceras innan det om jag känner för att skriva av mig lite. Jag får även uppdatera designen på bloggen när jag känner för det senare.
Vi hörs!

Likes

Comments

Jag har blivit sjuk igen, men jag börjar bli bättre. Igår hade jag och min syrra lotr marathon. Jag älskar verkligen dom filmerna, helt klart mina favorit filmer of all time! Vi tittar just nu på the Hobbit filmerna och planerar att gå och se the Hobbit the Battle of the Five Armies så snart som möjligt! Ikväll ska jag och min familj ut och se en basketmatch mellan två collegelag. Det ska bli super kul! Imorgon ska jag och min syster och 3 andra tjejer ha en secret santa lunch så jag har min present redo och klar!
Snart är det jul och jag har min egen julstrumpa! Den hänger över spisen. Jag ska försöka ta en bild på något hus som är dekorerat i massor med ljus så att ni kan få se hur crazy alla är med christmas! Alla går verkligen all out här. Älskar det. Jag önskar att vi i Sverige också dekorerade våra hus så mycket som dom gör här.
Juste! Min familj har två granar. Nej, rättelse: tre! Vilken familj har tre julgranar i huset?!?! Min familj har det.

Likes

Comments

Förra veckan var det en dans på skolan. Alla skulle bära neon-färgade kläder.

Den tyska utbytesstudenten Toni på min högra sida och den norska utbytesstudenten Maren på min vänstra sida.

Maddi! 

Likes

Comments

Thanks Giving var så mysigt! Jag vet att det var längesen jag bloggade men det händer så mycket roliga saker hela tiden att jag glömmer bort bloggen ibland. Thanks giving was all about eating lots and lots of food! Man åt tills man kräktes, typ. Kalkonen var god, den smakade som kyckling. Stuffing (som är en blandning av typ massor med saker, jag vet inte riktigt vad) var inte super god, men efterrätterna va väldigt goda! Ni får ursäkta min svenska som kanske inte är super bra för det är mycket konstiga meningsuppbyggnader som är helt olika i engelska och svenska. Orden kanske hamnar i fel ordning osv. Jag ska försöka bli bättre på att blogga från och med nu. Det skulle vara kul om ni kommenterade vad ni vill att jag ska blogga om och om ni har några frågor? Kramis på er alla!

Det här är utsikten från vårt hus, visst är den fin?!?!

Likes

Comments

Igår var jag och min syster + 3 andra på en rockkonsert; Sleeping With Sirens & Pierce the Veil. Dom va super bra och jag hade så kul! Det var packat med människor och alla tjejer var helt sjuka som tjejer alltid är på konserter. Från början stod jag typ i mitten men jag tryckte mig fram till front row och min syster hängde med precis bakom mig, så när PTV came on stage stod jag front row och min syster var precis bakom min rygg och då menar jag literally on my back. Det var sjukt vad alla människor tryckte på och jag var klämd mellan ett stängsel och sedan alla människor i hela rummet bakom mig. Det var typ svårt att andas i början och massor med tjejer blev carried out of the crowd by security guards. Det var kaos verkligen! När SWS came on så tryckte sig min syster sig fram bredvid mig in some kind of magical way, I don't know how she did it men ens sekunden var hon bakom mig och andra sekunden bredvid mig. Jag hade i alla fall super kul, även om jag typ inte kunde andas.
Resten av veckan vet jag inte riktigt vad som händer men jag vet att på fredag morgon så har jag "Oyster Check" med Marine Bio klassen. Vi ska ha hand om massor med 5th graders och visa dom hur vi kollar ostronen och ser till så att allt är som det ska osv. Det ska tydligen vara super kallt, usch! Men det blir kul!
På lördag tror jag att en Senior-tjej har ett födelsedagsparty som alla Seniors och några Juniors ska gå till men jag får se om jag ska gå eller inte, det beror lite på olika saker. På söndag har mitt fotbollslag sin sista utomhusmatch, så vi måste verkligen vinna. Vinner vi matchen på söndag så har vi gått obesegrade genom serien.

Likes

Comments

Eftersom att jag har lite tid över just nu så tänkte jag göra en "Sverige vs USA" och säga lite skillnader mellan dessa två länder. Jag kollade runt lite på andra High school bloggar och fick en hel del tips so here we go, 12 skillnader mellan den svenska skolan och High School i USA:

1. I USA är det mer "kvantitet" än "kvalitet". Innehållet behöver inte vara jätte bra, det viktiga är att du gör alla läxor och skriver mycket. Det behöver inte vara bra, bara du skriver mycket.

2. I Public High School kostar maten pengar men jag går på en privat skola så för mig är det gratis. Det finns så mycket mer valmöjligheter här. I Sverige får man en maträtt och det är det man äter liksom. Här kan man välja hur mycket som helst! Det finns flera varma rätter att välja på, det finns en salladsbar så man kan göra sin egen sallad, det finns många brödsorter att välja på och en stor kött och ost bar så man kan göra sin egen smörgås, det finns små grillar så man kan grilla whatever you want vilket är coolt, det finns jätte mycket frukt att välja mellan, jordgubbar, melon, ananas, banan, apelsin osv. Det finns också små kylar med olika mjölksorter bland annat mjölkchoklad och så finns det apelsinjuice (alla är i små tetror-förpackningar). Såklart finns det också läskautomater om man vill ha läsk till maten, det finns en frys också med massor med olika glassorter att välja mellan. Min skola har verkligen allt man kan tänka sig!!

3. The Bell. Klockan ringer när lektionen är slut. Man får inte gå tidigare från en lektion även om man är klar och man kan inte stanna heller för när klockan har ringt så går alla ut från klassrummet och man har fem minuter på sig mellan alla lektioner. Man hinner knappt gå på toa eller göra andra saker mellan lektionerna för man måste hinna till nästa lektion som kanske ligger på andra sidan skolan. Även om lektionen är slut måste man stanna i klassrummet till klockan ringt. Alla i skolan slutar sina lektioner samtidigt vilket innebär att korridorerna alltid är fyllda med elever, det blir väldigt trångt och alla har bråttom till nästa lektion.

4. I Sverige tilltalar vi lärare med deras förnamn, här är det mycket mer formellt. Här tilltalar man läraren med Mr, Mrs eller Ms beroende på om det är en man/kvinna och om de är gifta eller inte + deras efternamn. Min lärare i Marin Biologi heter Mrs. Marshall för hon är gift. Min lärare i Engelska heter Ms. Dalrymple för hon är inte gift.

5. Man får läxor i princip varje dag här i USA. Ofta är det små läxor men i alla ämnen så man har en hel del läxor att göra varje dag. I Sverige är det mer färre och större uppgifter.
- Här i USA har dom ett annorlunda system när det gäller betyg. Här får man "credits" som det heter, i alla ämnen man har. För varje läxa eller prov man gör kan man få ett antal poäng. Så på ett prov är det bästa man kan ha 100 points. Terminerna här är uppdelade i "quarters" och i slutet av varje quarter får man poäng i varje kurs, tex jag har 92 poäng i engelska. Man kan också få "extra credits" i varje kurs, läraren kanske vill att du ska ta med dig något speciellt till en lektion eller stanna efter skolan ett antal timmar i veckan för att få extra poäng. Lämnar man en lektion för tidigt förlorar man hela 10 poäng i den kursen.

6. på varje prov man gör måste man skriva sin signatur för att skriva under att man inte har fuskat.

7. I USA har alla ryggsäckar. Alla. Man hinner knappt till skåpet så man har alla böcker, pennor osv i väskan. Alla har också pärmar för papper man får under lektioner.

8. I Sverige är vi mer analytiska i skolan, här är det mer faktabaserat. Det är nog därför alla här är bättre på fysik, matte och kemi osv. I Sverige är vi nog bättre på samhällskunskaps-orienterade ämnen. Många här i USA vet inte skillnad mellan Sverige och Schweiz. De har inte så mycket koll på resten av världen, de är mer fokuserade på Amerika och deras historia.

9. Schemat. I Sverige har vi olika lektioner i veckan. Vissa dagar har vi till exempel matte och andra inte. Lektionerna i Sverige är olika långa om jag inte misstar mig. Här är det samma lektioner varje dag alla dagar i veckan och alla är lika långa. I Sverige slutar vi också skolan olika tider varje dag, här slutar vi klockan 3.01 PM varje dag. Tiderna på schemat här är helt ojämna. Med det menar jag tider så som att en lektion tex börjar 8.24 och slutar 09.06.

10. I USA har vi assembly meeting på morgonen varje måndag innan lektionerna börjar, och på eftermiddagen varje tisdag.

11. I mitten av skoldagen har alla "Choice Time" under 25 minuter, vilket innebär att man kan gå be lärare om hjälp under den tiden. Ibland är det "Advisory" istället och så träffas alla i sina "Homeroom" istället.

12. I USA har man ett "Homeroom" som man går vill varje morgon. I USA har man en mentor, min heter Mr. Benedict, och en klass som träffas varje morgon och så får man information om saker och så säger man "the Pledge of Allegiance". The Pledge of Allegiance är att man står upp och sätter handen på hjärtat tittar på den amerikanska flaggan som är på väggen och säger några ord. Sen ringer klockan och man får gå till sin lektion.

Det är svårt att förklara allt men ni kanske förstår vad jag menar även om jag inte är världsbäst på att förklara. :)

Likes

Comments

Det har hänt så mycket nu att jag inte riktigt hänger med själv så jag vet inte riktigt vart jag ska börja.
Börjar med torsdag (igår). Igår hade vi fotbollsträning och jag hade min telefon i min ryggsäck för vi åkte direkt från skolan och så började det spö-regna. Alltså det var ingen liten skur, det var rena rama duschen for real! Alltså jag har nästan aldrig varit med om så mycket regn! Ni förstår nog alla vad detta innebar. Jo, min telefon är förstörd. Dumma jag tänkte ju inte på att jag hade med mig telefonen för jag hade ju träning och det började regna mitt i träningen. Det som är lite ironic är att min mobil låg i ett fack, i min ryggsäck, under en tjocktröja, under ett bord och ändå klarade sig den inte. När jag kom hem och tog ut mobilen ur väskan var den inte ens blöt och ändå funkade den inte. Det suger verkligen. Med detta sagt, jag har ingen telefon längre. Alla mina bilder är borta nu så jag har inga bilder att lägga upp här på bloggen. Japp, alla bilder är borta.
Idag var det 'Veteran's day', vilket är en dag då man hyllar alla inom militären. Första lektionen hade vi assembly istället och det var en riktigt stor grej. Alla i aulan stod upp och sjöng nationalsången och sedan "the Pledge of Allegiance". Det var massor med Amerikanska flaggor överallt man gick idag. Det var i skolan, i affärer och restauranger osv. Chris höll ett jätte fint tal om sin pappa som gick bort i militären vilket var väldigt sorgligt. Nästan alla i aulan grät när bilder på människor som avlidit i militären visades på den stora projektorn. Hela dagen var väldigt sorglig och det var väldigt svårt att koncentrera sig i skolan.
Jag tyckte hela aula-grejen var jobbig precis som alla andra även om jag inte har någon familjemedlem i militären. Vi alla förstår inte hur lyckligt lottade vi är förrän vi mister någon i vårt liv, och att förlora en släkting, farfar eller morfar i militären är troligtvis super svårt att acceptera för det känns nog så otroligt orättvist. Men tänk att förlora sin pappa eller mamma! Om man inte var där kan man inte förstå hur sorglig assemblyn var idag.

Bilderna är från Google

Likes

Comments

Klockan är nu tio i nio på kvällen men here we go:
I lördags var det Fall Fair och Homecoming. Fall Fair var på förmiddagen och jag och min syster jobbade vid "Pie Throw". Man fick alltså för 1 dollar kasta en papperstallrik med grädde på en lärare eller för 3 dollar trycka pajen i ansiktet på läraren. Jag skrattade så mycket under den här dagen!
Juste, på fredagen var det peprally och jag fångade en allt för stor tshirt! Några Seniors kastade gamla uniformer från olika sporter till publiken. Jag hade tur som fick en + att det var en soccer jersey, dock var den väldigt stor. En kille jag känner som är senior fångade en cheerleading shirt som var super liten och tajt men han satte på sig den ändå och det såg ganska kul ut. På peprallyt' krönades bl.a. Homecoming Queen och King. Alexandra och Chris vann!
När Fall Fair var över åkte jag och mina syskon hem från skolan och gjorde oss klara för homecoming dansen. Jag var väldigt snabb så jag hjälpte min Natalie att locka hennes hår, jag brände mig på handen i processen så jag kommer troligtvis få ännu ett ärr på handen. Jag har hur många som helst från allt möjligt.
När vi var klara åkte vi hem till homecoming Queen Alexandra (hennes mamma jobbar på skolan) och åt middag. Det var typ gruppen jag hänger med i skolan, alltså mestadels Seniors. Det var alla tjejer vid mitt lunch table och alla killar vid killbordet bredvid oss. Alla är super schyssta och jag trivs verkligen här!!
Efter middagen åkte alla till dansen och det var typ som man kan tänka sig att en skoldans är. Efter dansen åkte jag och några andra till ett pannkakshus som heter "iHop", vilket står för: International House Of Pancakes. Sen åkte alla hem. Jag hade jätte roligt under hela den dagen och kvällen!
Idag är det onsdag och imorgon har jag äntligen fotbollsträning, är super taggad!!
Jag fick testa något kinesiskt godis av två andra utbytesstudenter från Kina. Det var inte super gott men kul att testa. Jag borde ta med mig djungelvrål till skolan och låta andra testa, alla kommer tycka illa om det troligtvis men det är kul att se allas reaktioner.
PICS:

Från i fredags, tröjan jag har på mig är den tröjan jag fångade. En liten fotboll med skolans logga "NC" fick alla! Det var ett super roligt peprally och vi alla kände nog en stark gemenskap.

My beautiful sister Nat! Bilderna är från Fall Fair.

Så här såg mitt hår ut inför homecoming.

Jag och Christine på middagsbjudningen innan dansen.

Kinesiska godiset.

Sophie och Yolanda!

Det här är typ det bästa som finns.

Likes

Comments

Okej nu var det så länge sen jag uppdaterade så jag vet inte riktigt vart jag ska börja, det händer så mycket saker hela tiden!!
Förra helgen var jag, min syster, hennes kille och fyra andra personer ute och åt middag och sen gick vi på bio. Vi såg "Annabelle" och den var helt okej, men the conjuring är lite läskigare tycker jag. "Annabelle" var tydligen prequel till the conjuring.
Idag är det måndag och alla är lediga från skolan, jag vet inte varför dock.
Imorgon är det tisdag och då är det "pyjama day" i skolan, vilket innebär att alla är klädda i pyjamas.
På onsdag är det något stort prov som alla i skolan ska göra, jag vet inte riktigt om jag behöver göra det vi får se.
På torsdag är det "American day" vilket innebär att alla ska klä sig i american-related clothes. Jag och min syrra ska ha några tights med amerikanska flaggan på och sen har jag lite annat kul att ha på mig.
På fredag är det "Spirit day" så alla kan ha på sig vad de vill, då får jag äntligen ha på mig vanliga blåa jeans i skolan!
Sen på lördag kommer det bli super kul för det är "Fall Fair" på dagen. Det kommer vara jätte många booth's på skolans parkering och fotbollsplan och massor med tävlingar och roliga saker. Jag vet att mitt och min systers booth har "Pie throw" så hos oss får man kasta paj i lärarnas ansikten!
På eftermiddagen plockar alla undan allt från fall fair och sen åker alla hem och gör sig redo för homecoming! Så jag och min syster åker väl hem och gör oss klara och sen åker vi och äter middag med massor med människor innan dansen och sen åker vi alla till dansen som är i skolan. Efter dansen kommer det säkert vara någon fest, förhoppningsvis i alla fall! Jag längtar jätte mycket till lördag! Allting är så bra just nu för jag har fått så många nya vänner. Många är fortfarande nyfikna på vem jag är och hur Sverige är osv. så det är kul.
Jag har inte tagit så jätte mycket bilder än men jag ska bli bättre på det...
Om det är något speciellt ni vill att jag ska skriva om så är det bra att lämna en kommentar.

Och juste, jag och mina syskon åkte limo till en pizzeria igår och blev även upphämtade av limon. Det var ju rätt så sjuktt! Seriöst vem åker limo till en pizzeria? Tydligen vi. Fy vad bortskämt haha!!! Det va as coolt i alla fall.

Bilden är från när vi vann en match med 7-0 eller något liknande.

After game selfie! Här ser man lite av hur matchstället ser ut.

Det här är från i fredags när alla seniors var klädda i rosa. De dekorerade korridorerna i rosa. Seniors var rosa, juniors svarta, sophmores gröna och freshmen lila.

Jag hittade Swedish Fish när jag var i Wahlgreens. Tro mig, dessa är super goda! Smakar inte som godisfiskarna i Sverige.

Mickey!! En av deras fyra hundar.

Likes

Comments