Den 20 december fick jag ett mejl där det stod att allt var klart och att de nu hittat en värdfamilj åt mig. Satt på en mattelektion och hade svårt att koncentrera mig resten av den lektionen, minst sagt. Slutade med att jag googlade på allt som gick att googla på.

Kommer bo i Anoka, Minnesota. Anoka är en stad som ligger precis utanför Minneapolis, vilket är USAs 16e största stad. Tydligen extremt ovanligt att man hamnar så nära en storstad. Är så nöjd med vilken stat jag var placerad i! Tillskillnad från 99% av alla andra som åker på utbytesår vill jag hamna där det är relativt kallt, då jag fullkomligt avskyr värme under för långa perioder. Plus att min kropp reagerar med huvudvärk, trötthet och illamående på värme. Så, fortsättningsvis kommer jag bo med en värdmamma, värdpappa, två värdsystar (två och fyra år) samt en student från Frankrike som är 02a (tror jag). Huset jag bor i är ca 330 kvadrat och de har precis köpt det. Jag och Ines (min värdsyster) ska dela på det största badrummet, så det blir minst sagt en uppgradering från det 130 kvadraters radhus jag bor i just nu. Skolan jag ska gå på heter Anoka High School och den har ca 2300 elever, så nästan 3ggr så stor som min nuvarande skola vilket kommer bli lite av en omställning. Skolan verkar dock vara inriktad på naturämnen, typ "sience, math och engeneering", så får hoppas att det finns något jag tycker är kul då naturämnena inte riktigt är min grej.

Är iallafall supernöjd med både värdfamiljen och placeringen! Har haft kontakt via messenger och gjort some major Facebook-stalking och de verkar helt underbara och så engagerade vad gäller att ta emot utbytesstudenter. De har två nu från Thailand och Tyskland, och hade två förra året från Ukraina och Italien.

Åker inte förrän 30 augusti (ca) och det är bara december nu så det är lååååångt kvar. . .


​Bilden under är av huset jag ska bo i. ​

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Är så glad just nu! Fick precis ett mejl från ASSE där det stod att de hittat en värdfamilj som "väldigt gärna vill ta emot dig", jag typ skrek när jag läste det. Dock har de inte hittat en High School än, vilket är nästa steg, men håller tummarna. Vet ingenting om värdfamiljen eller staten än då de håller det hemligt tills allt är 100% klart. Håller på att dö av nyfikenhet.
De som jobbar på ASSE hade tidigare varnat mig om att det kan vara en ganska omständig process att hitta en värdfamilj till en vegetarian då det inte alls är vanligt där (något vanligare i storstäder men där kan man tyvärr inte hamna), så jag hade ställt in mig på att få en värdfamilj i april eller framåt. Dessutom blev min ansökan helt klar nu i början av december, så det har gått väldigt fort. Blev kort sagt extremt överraskad (och glad) då mejlet poppade upp i min inkorg. Så nu har jag ytterligare en väntan framför mig. Jag hoppas verkligen att jag får veta inom kort, håller på att sprängas av nyfikenhet!Likes

Comments