Header

De var frågan som mina kompisar ställde till mig innan jag åkte och mitt svar var alltid det samma. "Jag vet inte hur jag vågar egentligen vågar jag inte, men de är försent att dra sig ur." Och hur ska jag man kunna göra nått nytt om man aldrig testar? Man måste falla för att någon ska fånga en. Jag menar du måste ibland göra saker som du inte är helt 100 på om du vill göra eller inte.

Jag har varit här i två månader snart, vilket är helt sjukt! Jag kom på mig själv häromdagen att jag inte översätter engelskan till svenska i mitt huvud längre. Engelskan har blivit så naturligt för mig att de känns som att jag pratar svenska. Dock tycker mina systrar att jag har rolig dialekt och jag har svårt att uttala vissa ord, men de är ord som jag alltid har haft problem med så jag bryr mig inte riktigt! Jag trivs otroligt bra i min värdfamilj! Har haft lite problem med den andra utbytesstudenten som bor i samma familj som jag, men jag försöker ignorera och vara med henne så lite som möjligt. Jag hoppas de blir bättre snart!
För jag börjar verkligen känna mig hemma här, jag har börjat vara mer med kompisar efter skolan. Som igår (tisdag) var jag med en kompis och kollade på hans kompis som spelar fotboll i ett bra lag, de är inne i en vinnarstreak. De hade inte förlorar en enda match än den här säsongen. Jag hade super kul träffade kul människor som försökte förklara för mig hur fotboll går till och vilka spelare (alltså proffsspelare i Europa) som spelade i vilket lag. Jag svarade bara med "jag vet, jag kan min fotboll försök inte verka duktig."

I lördags (1 okt) var jag till ett shoppingcentrum och hjälpte en killkompis välja kläder till homecoming. Jag köpte även ett par skor till mig själv till homecoming. Efter shoppingrundan så var jag på en fair vilket är en typ av marknad där de finns karuseller, matvagnar och spelstånd. Jag provade friterade oreos, pommes med ost och bacon strössel, lava kyckling (stark kyckling), våffla med glass och mozzarella sticks! Jag hade inte tänkt att åka karuseller för 1. De var dyrt med åkband 2. De blåste och regnade 3. De var svinkallt! Men min kompis köpte ett band åt mig även fast jag sa att de var bortkastade pengar men han brydde sig inte och köpte ett ändå. Så jag åkte ett litet pariserhjul, the zipper, vilket var en karusell där du satt två och två och åkte runt runt uppe i luften, jag var egentligen för lång för den karusellen så under "turen" slog jag i huvudet lite grann och jag fick kramp i låret för att jag inte kunde sträcka på mina ben... men de gick bra inga större skador! Sen åkte jag även en båt (om ni vet hur flygande mattan är på grönalund är så vet ni vad jag pratar om), åkte även karusell där gravitationen "försvann" supertråkig karusell! De försökte få mig att åka "the zipper" igen men jag vägrade! Jag slog även på en boxningspåse eller vad jag ska säga, för att se hur hårt jag slog och jag fick 555! Jag var otroligt stolt! Haha!

Dagen efter (2 okt) så var de en väldigt lugn dag jag kollade på film och bara tog det lugnt! Sen vid ungefär 15:40 ringer en kompis till mig och undrar om jag vill följa med och hjälpa hennes kyrka med en bingokväll på ett soldatsjukhus (veteranhospital), jag hängde på för jag ville ha annat att göra än bara kolla film! De var väldigt mycket att ta in på en och samma gång. De flesta veteranerna såg friska ut men vi fick berättat för oss att de många av dem har sett så mycket hemskt att de har gjort att deras hjärna inte fungerar som den ska. Några satt i rullstol och andra hade benproteser. Men de var jätteroligt att få uppleva och de var uppskattat av dem! Och jag fick min favoritfråga ställ till mig säkert 20 gånger under kvällen, " do you play basket?" (Spelar du basket?)

Fotbollen går för övrigt bra för mig igår (onsdag) hade vi "senior night" vilket innebär att man hyllar och tackar alla seniors (de som gör sitt sista år i skolan) och jag gjorde mitt fjärde mål för säsongen! Hade fler chanser, men jag är nöjd över matchen jag spelade bra! Haha!
Idag (torsdag) har vi ytterligare en match, inte supertaggad då jag har ont överallt! Men de är bara att inte bry sig om att de gör ont.

Vi hörs!❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 159 readers

Likes

Comments

Hej så de har gått lite mer än en månad sen jag kom hit. Jag har egentligen inte gjort mycket mer än gått i skolan , tränat, spelat match, ätit, sovit repeat. Fotbollslaget har gått bra, vi spelar i serie eller sektion som de säger här och distrikt. Sen om vi har 9 vinster i serien så går vi till "the league". Seriespelet håller på till mitten av oktober och om vi går till "The league" så forsätter säsongen tills vi förlorar eller vinner hela skiten. Jag måste säga att de är lite tröttsamt att ha fotboll varenda dag, framförallt i den här värmen. De är ungefär 25-30 C varenda dag. Men jag ska vara tacksam att de ens finns ett fotbollslag på skolan.

Sen måste jag berätta vilka skillnader/ konstiga saker som de har/ gör här! Först av allt de har ingen registreringsskylt fram på sina bilar ( så är de här i Pennsylvania vet inte hur de är i andra stater), de kan välja om de vill ha fram men typ alla har bara bak på bilen. De var drive through bankautomater och jag har även sett att de finns det både på Starbucks och vissa bensinmackar. Sen har märkt att ingen bryr sig om du har på dig till exempel mjukisbyxor till skolan, jag älskar de! Man behöver inte klä upp sig varenda dag som de va i Sverige, även fast jag inte brydde mig där heller men de var inte socialt accepterat att ens gå ut i Stockholm i mjukisbyxor. En annan grej som iallafall min familj gör är att de har inte smöret i kylskåpet, de är dock för att om de har de i kylskåpet så är smöret stenhårt och går inte att bre på mackan.

De börjar gå bättre och bättre i skolan och jag kommer in i det mer. Min favorit lektion är "competetive gym" vilket är idrott för vinnarskallar som jag säger, och de av någon anledning passar mig väldigt bra! De ända "problemet" jag har är att de pratar väldigt fort, framförallt när vi ska kolla på en film och svara på frågor som hör till. Sen har jag även svårt att hitta tjejkompisar, visst jag har alla tjejerna i laget och så men jag har inte kommit någon riktigt nära än. Jag har in klickat med någon riktigt än. Men jag har fått några bra killKOMPISAR(!!!!) (kompisar inget annat pappa) som är riktigt roliga!

Idag (fredag) har amerikanska fotbollslaget första hemma matchen, temat för "student sektion" är amerikansk alltså rött, vitt och blått! Jag är såååå taggad förra matchen sa ingen till mig att de var cowboy tema så de var nära att de inte släppte in mig i klacken men jag sa bara "jag är ny, ingen sa till mig, hur ska jag veta?" Och de sa okej de går bra du har iallafall en "garden spot tee" på dig. Jag hat hört så många historier om hur atmosfären är på hemma matcherna, jag är så exalterad.

Vi hörs!❤️

Likes

Comments

Bild 1: Från innan en match som vi vann på övertid.
Bild 2: Från bussen vid 7 på morgonen ca.
Bild 3: Jag och min kompis Erna.
Bild 4: Från killarnas night game. (Fotboll)
Bild 5: Bild som de lägger upp på fotbollslagets instagram om man har gjort mål eller gjort något bra. Och jag gjorde mitt första mål för laget under veckan!
Bild 6 och 7: Från mitt första american fotballgame! SÅ ROLIGT!!

Vi hörs!❤️

Likes

Comments

Hej!

Andra veckan på high school börjar imorgon (vi hade ingen skola idag, måndag, pga Labor day). Är inte super peppad just nu men de ändras nog imorgon!

Imorgon (tisdag) har vi även vår första match i vår serie! De är en "night game", alla är super taggade på grund av de. Jag förstår inte varför, de betyder bara att vi spelar på kvällen istället för direkt efter skolan! Men jag kanske ändrar min uppfattning imorgon.
Men jag är lite kluven inför matchen imorgon. Jag har spelat tre matcher med laget och varit med på jag vet inte hur många träningar. Tjejerna i laget är verkligen super snälla och på träningarna så är allt bra. Alla tycker jag är duktig och de är jätte glada att jag är med i laget men när vi går ut på planen när de är match så känns de som att dom förväntar sig mirakel av mig. Och om man känner mig så vet ni redan att jag sätter otroligt mycket press på mig själv redan som de är. Och med 14 spelare och coacher som också har förväntningar så blir de nästan jobbigt. Visst jag ligger i framkant om man jämför med andra tjejer men de kan ju kanske ha att göra med att jag har spelat i 12-13 år, men jag kan inte vinna matchen på egen hand! Jag måste ha hjälp av mina medspelare, de finns bara 3 spelare (i min åsikt) som kan vinna matcher på egen hand (Zlatan, Messi och Ronaldo). Och jag är inte lika bra som dessa spelare, men jag ska gå ut på planen imorgon och göra allt jag kan för att ta första vinsten i serien!
(Förtydligande!! Jag vill inte skryta eller nått sånt med det här inlägget om att jag är bra eller har spelat hur länge som helst)

Vi hörs! ❤️

Likes

Comments

Hej!

Så första veckan av high school har gått... De känns super bra med mina kurser som jag har tagit de ända som stör mig just nu är att jag inte riktgt är med i engelskan men de kommer nog. De svåraste för mig är de nya och annorlunda orden som de använder här och att en del pratar så otroligt fort! Haha men som sagt de kommer bli bättre!
Alla mina lärare är jätte bra och alla elever är super trevliga mot mig. Har haft en tjej som har "guidat" mig runt skolan den här veckan vilket känns skönt då skolan är relativt stor och jag känner mig ganska lost. Men jag har lärt mig hitta ganska bra ändå, jag är inte orolig för nästa vecka (tjejen som har guidat mig kommer inte följa mig överallt) de är bara att fråga vem som helst så hjälper de dig!
En till sak som jag inte är van med är att jag behöver gå upp 06 på morgonen för att sedan åka till skolan 06:55. Men de kommer gå bättre med tiden de med!

Jag har fotbollsträning varje dag efter skolan i ca två timmar om vi inte spelar match vilket vi kommer göra två till tre gånger i veckan fram till mitten av oktober!

Nu ska vi åka upp till någon slags stuga i norra Pennsylvania för att fira Labor day weekend!

Vi hörs snart!❤️

Bild 1: så här trångt är de på bussen....
Bild 2: Well de är när hur de ser ut när vi åker buss.
Bild 3: Min gameday bild för dagens match (fredag).

Likes

Comments

Den här veckan har inte varit speciellt annorlunda från förra! De har varit träningar morgon och kväll hela veckan och mellan träningarna har vi varit hemma och sovit eller kollat på tv och bara tagit de lugnt.

Men förutom träningar har jag spelat en träningsmatch, varit på en marknad, haft lagkväll där vi åt de godaste Stromboli (typ inbakad pizza), grillkväll där vi åt grillad kyckling och jag provad färsk söt majs, spelat volleyboll med familjen och efter de åt vi s'morse! Idag (söndag) har vi varit på en typ av forsränning de var lite långsamt men de var för att de var låg vatten men de var kul ändå!

Idag är även sista dagen innan skolan! Jag är faktiskt taggad inte alls nervös eller så! Har ju redan fått en del vänner från fotbollslaget så jag är inte orolig alls!

Vi hörs!❤️

Här kommer lite bilder från veckan som varit!

Likes

Comments

Hej!
Första veckan hos min familj har snart gått och de ända jag gjort i princip är att gå på träningar. Vi har träningar på morgonen från 7:30 am till 9:30 am sen träning på kvällen från 5:30 pm till 8 pm på vardagar sen har vi en träning på lördag morgon från 8 am till 10:30 am. Anledningen till att de är så mycket träningar just nu är för att vi har försäsong och behöver vara i form till säsong då vi kommer ha träningar nästan varje dag efter skolan och två matcher i veckan.
Förutom att gå på träningar har jag tagit powernaps direkt efter morgon träningen, ätit toast och druckit mjölk!!!😁😁 De kan göra mjölk här borta så ni behöver inte oroa er där hemma.

Över till en jätterolig grej som hände idag, jag kom med i varsity! De är de bästa fotbollslaget på skolan! Hela veckan har de gått bra för mig även fast jag inte är riktigt van vid naturgräset än men de blir bättre varje dag.

Igår (fredag), var vi och shoppade lite på en galleria en bit från Terre hill. Den var stor! Jag köpte en grå body, ett mobilskal och fem mini handkrämer! Ville köpa mer men ville inte spendera alla mina pengar direkt! Haha! Ska ju vara här ett tag!

Idag hade vi en morgon träning sen efter de åkte vi till ett ställe där de finns jättemånga olika outlets som Nike, adidas, converse, Calvin Klein osv. Vi åkte dit för mina systrar skulle köpa nya "back to school"- kläder och skor. Ville köpa så mycket inne på nike! Men jag vill spara och jag har haft problem med mitt kort så jag kunde inte köpa så mycket heller! Tips till blivande utbytesstudenter Visa och Mastercard funkar bäst här! Efter vi varit på de olika outletsen åkte vi och åt på ashtyns favorit restaurang Buffalo wild wings(för hon fyller år idag). Jag tog en jättegod burgare med pulled pork, ost och lökringar! Nu väntar vi på min värdmammas föräldrar för vi ska äta tårta och glass!

Likes

Comments

Hej!

Så jag kom till Terre hill, Pennsylvania (där jag kommer bo i tio månader) i söndags runt 16. Jag har det helt fantastiskt här. Min familj är jättesnälla och roliga!! Den första hel dagen som jag här åkte vi och fixade mina kurser som jag ska ha under året. Jag kommer ha, food science (man får lära sig om hur man producerar maten och hur hela den processen är. Skolans "syv" tyckte den kursen skulle vara bra för mina studier i Sverige), matte, amerikanskt historia, psykologi/sociologi, en dator kurs, en foto kurs, idrott där du bara spelar olika sporter och en engelska kreativt skrivande kurs. Jag kommer ha fyra kurser på höst terminen och de andra fyra på vårterminen. Utöver de fyra kurserna kommer jag även ha nått som heter ispartan vet inte riktigt vad de är än men de är nånting med att man är med i en av klubbarna som finns på skolan och träningar efter alla lektioner och skoldagarna börjar 7:30 och slutar 14:32.

Efter vi fixat vilka kurser jag ska ha åkte vi och fixade nått som heter sport physicals och de är ett typ av test där du kollar så att du är frisk och inte har några problem mentalt osv. Jag tror ni förstår. Vi är tvungna att göra de där testet så vi kan spela och utöva sporter på high school. Och som många av er vet så kommer jag att spela "Soccer" här. Vi har träningar morgon och kväll i ungefär två timmar. De är så roligt att vara tillbaka på planen igen! Allt fungerar bra men jag är lite ovan med naturgräs forfarande (jag har haft tre träningar än så länge) och min kondition är inte riktigt där jag vill att den ska vara men efter de här två veckorna av för säsong med två träningar i princip varje dag så tror jag att min kondition kommer vara tillbaka!

Vi hörs snart!❤️

Det här är min fantastiska familj! 

Första raden: Lauren, Vanessa(den andra utbytesstudenten), Britton och Ashtyn.

Bakre raden: Kris, nån svensk tjej känner inte henne..., Jordan och Timothy.

Likes

Comments

Hej!
New York, ja vad ska man säga? De var GALET! Mitt år kunde inte ha startat bättre! Under dessa dagar har jag hunnit med att se ner York från kanske den bästa utsikten du kan ha, jag har stått på Times Square, sett ursnygga killar på forever 21, spenderat för mycket pengar på vatten och mat, kört amerikansk fotboll och gjort TVÅ touchdowns (*klappar mig själv på axeln*), jag har testat cheerleading, ätit alldeles för onyttig frukost och jag har hunnit skaffat vänner för livet från typ hela Europa! Men jag antar att ni vill veta lite mer i detalj vad vi har gjort så tänkte göra det också!

Dag 1 av 4 (5):
Första dagen åkte vi bara buss från JFK till campus som låg utanför New York, i New Rochelle. Vi bodde på ett känt flickcollege (föra året öppnade college för killar också). Iallafall när vi kom till campus fick vi stå i kö för att få nyckel och passage kort som vi behövde för att komma in i en del byggnader. Sen fick vi BÄRA upp våra väskor för jävla trappor, för amerikaner har inte fattat att hiss är en otroligt bra uppfinning. Iallafall så släpade vi upp väskorna ställde in de på rummet där de var hur varmt som helst för de fanns ingen AC bara en fläkt som lät hur mycket som helst och mest gjorde så att den varma luften snurrade runt i rummet. Efter de gick vi ner och de var dags för första middagen och de var typ lasagne med sallad och till efterrätt kunde man ta en typ kladdkaka. Sedan samlades alla 82 (?) utbytesstudenter i en aula där vi fick information och alla fick säga var i USA de skulle, de var många som skulle till Texas! Efter de skulle vi ha en liten "camp tour" så vi får se alla byggnader som vi ska vara i. Och efter de var de brandövning, jippie.... Sen var de äntligen dags för att sova.

Dag 2 av 4 (5):
Först vaknar jag vid 04 på morgonen och har ingen aning om var jag är någonstans men fattar tillslut och kollar klockan och somnar om. Som tur var. Klockan 08 var de frukost och efter de gick vi till de klassrum med gruppen som bi blivit tilldelad dagen innan. På "lektionen" så introducerade vår ledare sig själv och pratade lite om sitt år och vi fick snacka lite om våra förväntningar på det kommande året. Och sen fick vi skriva ett brev till vår ledare där vi berättade om vi hade några rädslor, förhoppningar, förväntningar, mål och om vi har något som vi själva vill för uppnå under året. Sedan Lunch. "Lektionen" efter lunchen var mest ett informations möte inför trippen till New york (!?!!!???!), vi gick igenom vad som ska hända, samlingstider och telefon nr till alla ledare. Sen fick vi även lite historia om New York. Efter infomötet stod cheerleading och amerikansk fotboll. Min grupp, stinging bees, fick börja med cheerleading. Där fick vi träffa en tjej som är cheerleader på college, hon lärde oss en ramsa och sen några typer av pyramider.
Emellan grupperna har vi även en tävling där vi ska göra en cheerramsa med steg och dans till, få mest poäng i amerikansk fotboll, bästa gruppfotot, och en typ av skatt jakt där vi ska samla så mycket poäng som möjligt. Sen kan man även få plus poäng om man gör något bra samt få minus om du till exempel pratar på ditt eget språk.
Iallafall efter hon hade lärt ut de olika stegen osv så fick vi iallafall starta med vår "dans" som vi hade till vår ramsa som vi hade kommit på innan och ramsan gick ungefär så här:
We are the stinging bees,
We will bring you to your knees.
CNR is where we are,
We won't let the rest get far.
(En i gruppen skriker på engelska ge mig ett B gruppen svarar B! Och sen lika dant med E E S)
Sen var de dags för amerikansk fotboll!!!! Så taggad! Där fick vi en snabb genomgång på reglerna och sen fick vi lära oss hur man kastade och hur man ställde upp osv. Efter de var de dags för match mot ett annat lag tror de var mot "The Eagles", mitt lag vann och jag gjorde två touchdowns!!! Otroligt stolt måste jag säga att jag är!
Efter aktiviteterna var de middag sen var de dags för "skattjakten" där vi skulle göra saker som t.ex fånga en eldfluga, hämta en "wet floor" skylt, skriva STS HS med vår kroppar, ta autograf av en säkerhetsvakt osv. De var väldigt roligt de med men väldigt stressigt! Efter "skattjakten" var de bara att duscha och sova!

Dag 3 av 4 (5):
Tredje dagen och den näst sista dagen med aktiviteter började som vanligt med frukost sen var de "lektion" där vi fick ställa frågor till en college student och vi fick lite genomgångar om värdfamiljer(hur de kan vara i början, om att bygga tillit osv), hemlängtan (hur man kan göra när man får de), vad vi inte får göra (de reglar som vi skrivit på att inte bryta.) och sen gick ledarna igenom deras egna upplevelse av ett år som utbytesstudent.
Sedan dags för lunch innan vi fick byta om till den gula STS tröjan och snabb packa ryggsäcken, innan vi gick mot New Rochelles tåg station för att åka in till NEW YORK CITY!!!!! Och shit vad ska jag säga? Jag var speechless! Allt är verkligen gigantiskt i den staden! Väl där så gick vi först till times square som var vår samlings plats sen hade vi fri tid i typ 4 timmar och då gick jag och tre andra till The Rockfeller center aka top of the rock! Det var så fint där och utsikten var magisk!! Om ni ska till New York så gå dit! Bara gör de du kommer inte ångra dig! Efter vi haft fri tid samlades vi igen och gick till pier 83 för att åka på en guidad båttur runt Manhattan! Återigen de var magiskt! Om ni har chansen att se New York från vattnet ta den! Och efter båtturen åkte vi bara tillbaka till campus och sov!

Dag 4 av 4 (5):
Vi började som vanligt med frukost och sen hade vi historielektion. Jag kan säga er att jag har aldrig lärt mig så mycket på så kort tid någonsin! Läraren vi hade gick igenom typ 200 år av den amerikanska historien på två timmar, så klart var de inte djupgående men fortfarande jag lärde mig saker om USA som jag inte visste tidigare! Den läraren är för övrigt en av de bästa jag har haft! När lektionen var slut fick vi gå och packa ihop våra väskor så att de var redo tills vi åkte till imorse (söndag) när bussarna gick till flygplatsen. Under tiden vi väntade på bussen till New York så hade vi även korta samtal med våra gruppledare om brevet som vi skrev till dom andra dagen. Sen bar de av till New York i buss. Det tog ungefär en timme att ta sig från campus till central park där vi skulle ha vår lunch picknick. De var så mysigt även fast lunchen inte var jättegod! När alla hade ätit upp gick vi tillbaka till bussarna för att därifrån sen åka till noho och soho området för lite mer shopping! De ända jag köpte under dessa dagar i New York var dock bara vatten typ för de är så otroligt varmt och fuktigt här! Men jag ska inte klaga har hört att de bara har varit 6 plus i Sverige....
Iallafall, åkte vi tillbaka till campus och fick pizza till middag. Sen var de bara att börja säga hej då till en del som inte skulle med första bussen som jag skulle. Lite tråkigt ändå jag fick faktiskt några riktigt bra vänner här!
Dag 5 av 4 (5):
Avresedag, och klockan ringde 04:00 imorse (söndag). Nu i skrivande stund sitter jag och Vanessa på Washingtons flygplats och väntar på att få gå till gaten!

Vi hörs snart! ❤️

Massa bilder från New york!


Om du undrar något så är de bara att fråga!

  • 910 readers

Likes

Comments

Hej!
Ja nu är dagen här, sitter i skrivande stund på flyget till London. Kom till Arlanda vid 06:20 ungefär och planet gick 08:45. På Arlanda för att vinka av mig var de bara mina föräldrar och min bästa vän Sofie. Tack Sofie för att du kom!❤️ I bilen på väg till Arlanda så var jag inte alls nervös och är helt ärligt fortfarande inte de. Min nervositet försvann för en vecka sen ungefär, då var de riktigt jobbig och jag ville typ ställa in. Men jag intalade mig själv att de går över, allt kommer bli super bra. Och nu är jag super taggad! På Arlanda har jag även träffat fem andra utbytesstudenter som också åker med STS, så helt själv är jag inte. Och hej farmor jag vet att du läser, de var ingen ledare från Arlanda men vi kommer ha det från London så du kan vara lugn!
Jag var lite nervös när jag skulle checka in min väska, för om de skulle vara övervikt (även fast vi kollat att de inte var de) eller något annat krångel! Sen stod jag och pratade med mina föräldrar och Sofie innan hon drog och vi var tvungna och göra en sån där jobbig "vi ses snart"-kram! Men de var ingen fara! Juste tack för halsbandet Sofie!

Nu sitter jag på Heathrow och har president fått i mig en macka då vi inte fick någon frukost på planet, det vart något fel eller någonting.... Iallafall på planet hit satt jag vid en man som pratade hela tiden om högt och lågt, han gav oss tips (jag satt vid en kille som också ska iväg på utbytes år), berättade om sitt jobb vilket var något med skog( lyssnade inte jätte noga...), sa att vi störtade, berättade om sin kärlek till Dalarna, osv osv. Otroligt spännande....

Tack för alla lycka till som jag har fått! Snart ska vi gå till samlingsplatsen och träffa massa andra STS:are, för att sedan gå på planet tror jag!

Vi hörs snart!❤️

  • 908 readers

Likes

Comments