Header

Här är ett gäng bilder på mitt rum och badrum. Älskar att det är så vitt! Det enda jag inte har bild på är min garderob (lite stökig atm). Garderoben är bakom dörren på den tredje sista bilden. Jag trivs rätt bra här kan man säga, speciellt eftersom vi bor grannar med Jennifer Aniston och Justin Theroux!!!!!!! Har dock än så länge bara sett Justin.

Likes

Comments

Ett par blocks away från huset så ligger det en butik som heter Sockerbit. Dom säljer bara svenska saker, mat och godis! Det finns allt från kaviar, till Fjällräven-väskor och Glögg. Svängde in där idag och köpte lite lösgodis. Det enda dåliga är att det är riktigt dyrt.

I början av Juni 2016 så var jag i New York med Jamie och det var hon som hittade stället. Lite kul är det att vi förmodligen gick förbi gatan jag bor på nu.

Likes

Comments

Day 1

Mellan den 27-29 Januari så åkte jag till Washington DC för att hälsa på ett gäng au pairs och turista lite. Jag jobbade fredag morgon, släppte av barnen på skolan och åkte sedan till Port Authority för att hoppa på bussen runt 10-tiden. Bussresan till Union Station var drygt 4 timmar vilket inte var så farligt då jag sov typ hela vägen. Väl framme runt kl 14:00 så gick jag till The National Mall och kollade på Vita Huset, World War 2 Memorial, Lincoln Memorial, Washington Monument osv. DC kändes så otroligt lugnt om man jämför med NYC, och då var det ändå en hel del protester som pågick när jag var där. Älskar hur alla städer och delstader skiljer sig så mycket åt. Senare på kvällen mötte jag upp Elrie (au pair i Virginia, från Sydafrika) och åkte hem till Hanna (från Tyskland).

Day 2

Efter att ha spenderat natten i Hannas lägenhet så gjorde vi oss redo för en liten roadtrip till Bryce Resort i Virginia. Vi tog tunnelbanan och mötte upp Ana (Brasilien) innan vi hoppade in i bilen och plockade upp ytterligare en tjej från Mexico. Vi skulle på ett Snow tubing event som egentligen var Elrie's cluster meeting, men hon lät oss hänga på och göra en liten kul resa av det hela. Cluster kallar man de au pairer som bor i området nära en. Alla i gruppen har samma counselor och man hittar även på lite aktiviteter då och då. Efter lite snow tubing (som var förvånansvärt kul) och marshmallows så började vi resan tillbaka till DC med ett stopp på vägen för mat. Den andra natten spenderade vi hemma hos Irene som bor i DC och kommer från Italien.

Day 3

Den sista dagen, Söndag, fick vi sett en hel del innan jag åkte hem. Vi började med att ta tunnelbanan in till city för frukost, och sen gick vi på The Holocaust museum. Det finns väldigt många bra och intressanta museum i DC, och detta var så otroligt sorgligt! Gick man där ifrån utan att gråta så vet jag inte riktigt vad man gjorde där inne. Efter det gick vi en sväng förbi vita huset mitt under protesten för Trump's sjuka muslim ban. Det var sååå mycket folk och skyltar av alla former och storlekar. Sist men inte minst åt vi lunch på Five Guys och gick till China Town för att kolla när de firade Chinese New Year. Min buss tillbaka till NYC gick kl 17:30 så alla följde med till stationen och sa hejdå. Vi stannade också vid The Capitol för att ta ett gäng bilder.

Detta var minst sagt en händelserik helg och jag kommer definitivt att göra sådana små-resor igen över en dag eller två!! Det var även kul att umgås med alla igen och att träffa lite nytt folk!.

Likes

Comments

Här är ett par bilder från min eftermiddag. På tisdagar är jag ledig mellan 8:30-16:00, så jag har massa tid på mig att turista loss. Förmiddagen spenderade jag hemma men efter det gick jag till ett kak-ställe som ligger ett par minuter från mitt hus. Beställde en cookie sandwich som var riktigt god (och betydligt större än vad jag trodde den skulle vara)!! Det finns så många små unika restauranger och dessert places runt om i stan vilket jag älskar. Efter det fortsatte jag ut mot hudson river vilket är ungefär 10 minuter hemifrån. Promenaden dit är så fin och består utav små gator med unika och äldre hus. Älskar verkligen området där jag bor!

Likes

Comments

Jag ligger fortfarande efter med ett gäng inlägg, men tänkte att jag ändå kunde lägga upp ett par bilder från dagen. Idag besökte jag bland annat Dumbo, vilket är ett område i Brooklyn som sträcker sig runt Brooklyn bridge och Manhattan bridge. Jag fick tips av Sara, min brors fru, att gå hit vilket man tackar för. Jag snackade även med weekend nannyn som jobbar hos oss och bor i Brooklyn, och hon rekommenderade ett café och några ställen att besöka där. Riktigt fint och mysigt område!!!

Likes

Comments

Allt är så lättåtkomligt här vilket jag älskar. Det finns en svensk godisbutik några gator bort från vårt hus och det tar 10 minuter med tunnelbanan till soho, china town, times square osv. Det finns en CVS precis utanför mitt hus, vilket gör att det allt för ofta blir en glassrunda sent på kvällen haha. Världens godaste kak-ställe har även öppet till 3 på natten!! Let the weight gain begin. 

Likes

Comments

I new York finns det väldigt många olika shower som spelas in varje dag. När jag var här med Jamie förra året så gick vi och såg Kelly Live vilket var riktigt kul. Den här gången gick jag och såg The View. Jag gick själv och släpptes nästan in sist men fick ändå sitta precis bakom och bredvid gästerna som dom hade i showen. Vid 0:37 i klippet så ser man mitt awkward leende när jag insåg att jag var på kamera, enjoy!

Likes

Comments