Forra veckan hade jag Spring Break! Jag spenderade veckan med min vardsyster, vardbror och hans flickvan i Colorado. Jag har aldrig varit i Colorado förut och det var fruktansvärt vackert. Vi äkte bil dit och resan tog sammanlagt strax over 13h. Jag hade dock inget att klaga pa. I Texas och New Mexiko sa var det fullt av rancher med gult, torrt gras och kaktusar (precis som man förväntar sig att Texas ser ut, haha) och sa fort vi passerat gransen till Colorado sa hade vi utsikt over the Rocky Mountains hela vägen till var slutdestination, Colorado Springs. Colorado Springs ar världens gulligaste stad och dar bodde vi i en liten gul stuga.i fyra nätter. Vi hajkade, roadtrippade (vi äkte bland annat och tittade pa huset som de brukade bo i och staden min värdpappa växte upp i), gick pa museum, besökte Denver, hajkade, shoppade, klättrade i berg och hajkade lite mer. Vädret var underbart, solsken och kring 20 grader varje dag

Var stuga och staden vi bodde i

Första dagen tog vi oss upp pa Pikes Peak, 14000 feet ovanför marken

Vi hajkade u supervackra Graden of the Gods

The state capital och lunch i Denver

En supervacker skidort, Breckenridge

Cripple creek

Vi akte till Seven Falls for att hajka bland sju vackra vattenfall och gick upp 200 trappsteg for att titta pa utsikten (det var vart det)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Vänskap är fantastiskt. Jag är så himla tacksam över att jag har så underbara vänner på båda sidor utav Atlanten. Här i USA är Olivia definitivt den person jag kommit närmast. Vi träffades genom tennislaget och sen oktober har vi varit oskiljaktiga. Jag tycker om henne så himla mycket. Vi kommer varandra närmare hela tiden och vi har bara roligare och roligare för varje dag som går. Hon får mig att skratta tills jag börjar gråta och må bättre när jag känner mig nere. Senaste veckorna har jag spenderat nästan all min tid med henne så här får ni lite bilder från våra äventyr tillsammans.

Varje dag efter skolan så stannar vi kvar för att spela tennis.

I veckan har vi ätit waffle fries från Chick-fil-A, tagit tusentals bilder i the locker room och bakat chocolate chip cookies. Vi firade även hennes lillebrors födelsedag förra helgen på en äkta Texas-restaurang.

Vi har även gjort volunteer-work tillsammans.

Detta var verkligen en amerikansk upplevelse! Förra veckan åkte vi till the San Antonio food bank med några från skolan. I tre timmar jobbade vi med att packa flingor och apelsinjuice i kartonger som ska gå till hemlösa och fattiga familjer i Texas. Det var faktiskt riktigt kul!

Vad som var så intressant var att se hur synen på volunteer work är annurlunda här jämfört med hemma i Sverige. Här i USA är det mycket vanligt att man anmäler sig till att göra volunteer work vid en food bank eller ett animal shelter en gång i veckan för en speciell orsak. Många ungdomar gör volunteer work för att kunna skriva det på sin ansökan till college. Andra gör det för att det ser bra ut på deras CV eller för att de fått en fortkörningsböter och volunteering hjälper till att betala boten. Jag tror att en väldigt liten bråkdel av volontärerna på food banken jobbar där helt utan att vilja få någonting tillbaka. Och det är ju just så som jag såg på volontärarbete. Att hjälpa till utan att vilja få någonting tillbaka...

För ett tag sedan jobbade vi med att skriva CV:n i engelskan. En viktig kategori man skulle fylla i på sitt CV var volunteer work och det var inga konstigheter alls. Alla i klassen hade gjort någon slags volunteer work med sin familj, sin kyrka eller skolan. När jag skulle fylla i min ansökan för att gå med i the National Honors Society på skolan så var jag tvungen att skriva en hel sida om vad för slags volunteer work jag har gjort. Det är så självklart för amerikanare.

Så, vad försöker jag få fram av allt det här? Jag tycker självklart att det är underbart att se hur folk engagerar sig i att förbättra samhället och hjälpa de mindre lyckligt lottade. Jag vill själv göra något slags volontärarbete i framtiden, så detta är superbra. Saken är bara att det känns så ytligt. Amerikanarna får alltid en slags omedelbar betalning för sitt volontärarbete, som man borde vilja göra helt gratis. Att de gör volontärarbetet är jättebra, men det är orsaken till att de gör det som jag undrar över. Bryr de sig verkligen om de hemlösa eller bryr de sig endast om underskriften som efteråt bekräftar att de gjort sitt volontärarbete?

Hursomhelst. Här kommer lite bilder på andra saker som hänt den senaste tiden!

Var pa tennisturnering i San Marcos i veckan och kom till final i mixed doubles.

Rita fyllde år förra helgen så självklart hade hon födelsedagsfest. Vi dansade hela natten till musik från alla världens hörn och inne på småtimmarna satte vi oss på baksidan runt bonfiren för att grilla smores. Jag sov kvar tillsammans med Laura och Luna. Supermysigt.

Jag vet att jag har sagt det förut men det förtjänar att sägas igen. Solnedgångarna här är otroliga. Här om dagen sprang jag till Brandeis for att träna pa the track i solnedgången och det gör mig sa himla lycklig! Har verkligen börjat älska att gå ut och springa sen jag kom hit. Jag alskar att springa runt i området och låtsas att jag ar i en amerikansk film och jag alskar eftermiddagsvärmen.

Nu går jag på Spring Break. Kram!!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Förra helgen gick jag och Rita pa hike med några kompisar. Vi lyssnade pa musik, klättrade i tradkojor och .senare äkte vi hem till Gabe for att sitta i hans backyard runt en bonfire och prata. Supermysigt.

Rita spenderade natten hos mig och dagen efter äkte jag till the San Antonio Rodeo and Stockshow med min värdfamilj. Det var verkligen en upplevelse! Rodeon liknar ingenting hemma i Sverige sa det ar svart att förklara, haha. Vad jag förstår sa reser rodeon runt i Texas och stannar i ungefär tre veckar pa varje ställe, typ som en cirkus. Själva rodeon ar en stor föreställning med cowboys som genomfor bullriding, horseriding, steer wrestling, tie down roping med mera, men det finns även andra delar. Vissa stunder under rodeon var jag tvungen att titta bort. Som när cowboyen ramlar av tjuren och blir stampad pa eller när de brottar ner små kalvar pa marken. Min värdpappa sa flera ganger att jag inte behövde oroa mig for djuren och att de inte blev skadade men jag vet inte... Det var i alla fall otroligt häftigt att se och en akta Texas-upplevelse. Rodeo-föreställningen var alltså inne i en stor arena, resten av spektaklet var utomhus. Det fanns massor av olika stand, som en marknad, dar de sålde alla möjliga deep fired-foods samt cowboyboots och cowboyhattar (såklart). Utspritt bland marknadsstånden fanns även gigantiska lador, dar stockshowen tog plats. Inne i "the swine barn" fanns det hundratals grisar, i "the cow barn" stod hundratals kossor osv. Dessa djur har blivat uppfostrade och omhändertagna av människor som dedikerar hela sitt liv at att ta hand om djur pa den har sättet. Sasmaningom gar djuret tillsammans med djurets omhändertagare ett varv framfor en fullpackad läktare av människor som senare for buda pa djuret de vill köpa och slakta. Allting gar alltså ut pa att slakta djuret for dens kott. Nar jag förstod vad det var som pågick sa började jag, som vegetarian, ma lite dåligt. Hursomhelst. vi tittade alltså pa rodeon, stockshowen, marknaden och vi gick även till karneval-delen som var som ett stort nöjesfält med åkattraktioner och spel. Sammanfattning av dagen: everything is bigger in Texas (verkligen).

Forra onsdagen var det Governments Day och jag tog ledigt från skolan for att delta i en AFS-aktivitet downtown. De hade organiserat sa att alla 20-nagonting utbytesstudenter fick komma till "the international room" som ligger mitt pa riverwalken och lyssna pa superintressanta föreläsningar. En kvinna jobbade som international relations-expert vilket definitivt later som naginting jag skulle vilja jobba med i framtiden. Vi fick även lyssna pa en pensionerad immigration law-jude som pratade om immigration och en chef for ett företag som jobbade med förnybar el. Vi at lunch pa en mexikansk restaurang, gick in i the court house och tittade pa en riktig rättegång, tittade pa "the spanish govenors palace" och pratade men ännu fler intressanta människor. Jag, och alla andra utbytesstudenter som var dar, ar supertaggade pa att utbilda oss och arbeta internationellt. När jag kom hem den dagen kände jag mig sa otroligt inspirerad och exalterad for framtiden.

Igår (torsdag) åkte jag pa turnering med mitt tennislag. Vi var där exakt hela dagen i 30 graders värme och jag brände sönder min rygg men det gör ingenting. Jag spelade mixed doubles med en kille som heter Roy och vi vann 1 av 3 matcher men det var riktigt bra skolor där och vi gjorde bra ifrån oss. Nar vi var klara så umgicks vi med resten av tennislaget, solade, tittade pa matcher och pratade med lag från andra skolor. Jag träffade en supergullig utbytesstudent från brasilien som jag blev kompis med! Jag hade så himla kul. Att gå med i tennis maste vara det bästa beslutet jag tagit under mitt utbytesår.

Likes

Comments

Förra helgen var helt fantastisk. Jag var pa ett AFS-läger med omkring 30 andra utbytesstudenter från San Antonio och Austin. Vi kom fram till att länderna vi är från täcker alla världsdelar pa jordklotet (utom Antarktis). Det ar en obeskrivlig känsla att sitta i ett rum med folk ifrån bokstavlig talat hela världen, och att känna sig sammankopplade. Alla vi har samma syn pa världen, vi alla vill resa jorden runt, vi alla gar igenom samma resa just nu. Att sitta i små våningssängar i en stuga i Texas och diskutera Donald Trump eller global warming med Rita från Portugal och Elle från nya Zeeland är otroligt egentligen. Lägret gav mig sån himla livslust. Nu vill jag bara åka till alla dessa länder och besöka mina vänner där. Jag vill resa, uppleva nya kulturer, engagera mig, göra saker för första gången, lära mig språk jag inte visste existerade och se platser jag inte trodde fanns.

Skyltar som dessa var uppsatta pa trad över hela lagerområdet, så gulligt

Måndagen innan detta firades Martin Luther King day med att alla skolor var stängda. Jag spenderade dagen med Rita och vi åkte downtown for att ga med i den årliga MLK-marschen. I år skulle det vara en extra stor marsch, bade for att hylla Martin Luther King och hans civil rights-rörelse men även for att protestera mot Trump. Jag och Rita bytte buss ungefär sju gånger för att hitta till parken dar den stora marschen var men vi misslyckades. (Gud vad jag saknar fungerande bussar och tunnelbanor...) Marschen skulle vara färdig vid klockan 1 så när det klockan 12.30 började regna bestämde vi oss för att ta oss tillbaka till San Antonios city center och titta på turistattraktioner och äta lunch pa riverwalken istället. Vi hade en jättebra dag som avslutades med bio med några kompisar och sleepover.

Min portugisiska bastis! Oj vad jag kommer sakna henne.

Ärlig talat så visste jag inte så mycket om Martin Luther king innan jag kom hit men nu så vet jag lite mer. Martin Luther king jr var alltså en aktivist som kämpade för svartas rättigheter i USA under 50- och 60-talet. Han var en fantastisk man och jag förstår att man vill hylla honom varje år med en national holiday. Runtom USA har man marscher for att hylla honom den har dagen och för att visa pa alla människors lika varde. I år deltog runt 300.000 personer i MLK-marchen i San Antonio och de sager att det var den största i hela landet. Jag ar såklart ledsen att vi inte lyckades ta oss dit men jag ar samtidigt väldigt glad over hur många som faktiskt deltog. Alla i Texas ar verkligen inte vapen-alskande Trump-supporters. Eftersom Texas ar en gigantisk stat så finns det stora mängder av alla olika typer av människor. Ja, det finns rasister har, men det finns även folk som på bilderna nedan. Det handlar bara om vilka man väljer att omge sig med. Och jag tycker faktiskt det ar väldigt intressant att prata med människor här som inte har samma åsikter som mig och mina vänner i Sverige. Jag tror det ar viktigt att lyssna pa folk från olika länder, kulturer och bakgrunder. For att ha en åsikt om någonting sa måste du ju veta om olika synvinklar och motargument. Hursomhelst, jag lär mig nya saker om världen och om mig själv varje dag här borta. Jag är uppe i en pik och jag är sa fruktansvärt tacksam att jag får uppleva det här. Jag hoppas att alla mår bra hemma i Sverige, kommentera gärna om ni har frågor eller funderingar, jag saknar er, kram.

MLK-marchen i San Antonio

Några fina citat av MLK

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Denna vecka var finals week!! Det innebär att det var sista veckan av hostterminen och vi hade prov pa allt vi lärt oss under terminen i varje klass. Manga hypar upp finals week och pluggar ihjäl sig inför dessa prov. Jag tycker personligen att proven var väldigt enkla. Det beror antagligen på att jag inte tar några avancerade klasser och att alla prov är multiple-choice. Jag har nu gatt ut min första termin i high school med A i alla ämnen utom ett (engelska lol).

Lagg marke till hur det star "Republic of Texas" pa bilden nere i hornet. Manga som bor har vill att Texas ska bli ett eget land..

Förra helgen äkte jag till Austin med min vardsyster och en kompis. Austin är the Capital of Texas och även the Live Music Capital of the World. Det tog ungefär en och en halv timme att åka dit från San Antonio. Vi gick in i "the Capital" (den stora byggnaden pa bilden) och vi gick även till en park dar vi såg ett frieri (<3). Austin ar en riktigt häftig stad. Valdigt trendig och modern och samtidigt jattevacker. Jag åker gärna tillbaka dit.

De sista dagarna av jullovet var fantastiska. Min (riktiga) familj var i Florida pa semester så de flög over hit till Texas for att hälsa på mig. Jag kan inte fatta att jag inte träffat dem på 5 månader! Det kändes så surrealistiskt att kunna visa dem hur jag går till skolan varje dag, vart jag åker och shoppar och att låta dem halsa på mina bästa vänner här.. . Här ovan ser ni när vi åt middag på den julpyntade riverwalken samt efter att de fått en guidad tur av min skola. Vi hann även med en trip till Fredericksburg, en jattesot liten stad som ligger 1 timme från San Antonio. Dar gick vi (jag ioch mina två familjer) pa en hike uppför "the Enchanted Rock"

Jag är så himla tacksam att min familj kom hit pa besök. Jag vet att många program inte låter utbytesstudenten träffa sin riktiga familj under året och det förstår jag helt. Om jag hade det jättetufft och kämpade med hemlängtan varje dag så hade besöket nog bara fått mig att må sämre. Lyckligtvis så har jag inte mycket hemlängtan alls. Sverige och mitt liv i Sverige kommer ju alltid att finnas kvar. Detta som jag upplever just nu kommer jag aldrig riktigt kunna uppleva igen. Varför ska jag då spendera den här begränsade tiden med att sakna någonting som jag redan vet att jag kommer komma tillbaka till? Istället så försöker jag att uppskatta varje sekund här borta. Oavsett om jag går igenom någonting bra eller dåligt sa går jag igenom det själv och jag älskar den tanken. Detta är min upplevelse, mitt år. Jag tänker inte låta det go to waste. Att min familj var här i fyra dagar var verkligen bara roligt. Som jag sa, det var otroligt kul att visa dem allt det där som jag innan bara skickat suddiga mobil-bilder på. Nu vet de närmare hur jag har det. Det var underbart att få obegränsat med härda kärleksfulla kramar och att kunna prata ut på svenska men jag skulle inte for någonting i världen vilja följa med dem på flyget hem. Jag hoppas att ni förstår mig - jag alskar min familj och mina vänner dar hemma så mycket att det gör ont, men jag tanker inte låta någonting förstora den här otroliga upplevelsen for mig. Jag har drömt om att aka iväg som utbytesstudent så himla länge och nu har jag faktiskt bara 6 månader kvar så min prioritering kommer vara att göra detta de 6 basta månaderna i mitt liv. Puss och kram!

Likes

Comments

Postad i: Högtider

God jul!!! Här fick jag jullov redan den 16e december så har hunnit göra ganska mycket. Fastän jag har gått på julkonserter och fastän alla hus i området har galet mycket julpynt så har jag inte haft någon julkänslan alls i år. Jag antar att det är avsaknaden av snö, pepparkakor, min familj och våra traditioner. Men jag har inte lidit för det! Jag har haft en massa kul det här lovet:

Nagra dagar innan jul så åkte jag med Olivias familj till någonting som kallas Trail of lights. Det är basically ett ställe som ar fullt av christmas lights. Man åker långsamt i sin bil och tittar på alla fina dekorationer samtidigt som man lyssnar pa deras egna radiokanal som spelar julmusik och ljusen blinkar i takt med musiken. Det ar svart att förklara men det var i alla fall en häftig upplevelse. I slutet av vägen fanns en liten stuga och där inne spelade ett lokalt band julmusik, tomten satt och tog bilder med barn, vi drack varm choklad, vi grillade smores vid the bonfire utanför och hälsade på en longhorn som hette Frank.

Jullovet inleddes med tennislagets årliga christmas-party. Vi tittade på julfilmer, gjorde ett pepparkakshus, åt "julmat" och tog bilder. Det var jattemysigt.

Jag äkte till Six flags med några kompisar for att titta på Olivia, hon är med i skolans orkester och de hade en jättefin julkonsert. Efter uppträdandet äkte vi rollercoasters och det var väldigt kul for det var inga köer alls. Vi kunde sitta kvar på en bergochdalbana och åka flera gånger i rad.

Och så har jag firat min första amerikanska jul! På christmas eve äkte vi till Sea World och spenderade dagen där med att titta på delfin-shower, killer whales och pingviner. Det var riktigt häftigt att se. Senare på kvällen tände de alla christmas lights och parken har over 5 miljoner lights vilket ar helt galet. Det var såå fint men jag fick inte till några bra bilder tyvärr. Det kandes också ganska konstigt att ga runt i shorts och titta pa delfiner medans jag visste att mina vänner hemma i sverige firade jul som vanligt, haha. På christmas day väcktes jag av min värdpappa. Hela familjen samlades vid the fireplace och alla tittade först i sin stockning (strumpa). Där fanns godis och olika gift cards. Sen öppnade vi presenterna under granen. Herregud vad man ger varandra mycket presenter i det här landet! Jag är jättetacksam för allt min värdfamilj gav mig men det är nästan för mycket. Efter presentöppningen så umgicks vi bara och spelade boardgames, tittade på en julfilm och gjorde i ordning julmiddagen tillsammans. En mysig dag men inget speciellt faktiskt. Saknade Kalle anka. Det var 28c och jag hade på mig shorts hela dagen, haha.

Sista dagen i skolan hade vi ugly Christmas sweater-day. Jag hade sleepover med Rita. Jag har spelat mycket tennis med Olivia. Har gjort Christmas shopping med kompisar och ätit tacos med Ally. Det har överlag varit mitt bästa jullov någonsin. Har de finaste vännerna, bästa vädret och att julkänslan saknades lite gör inte så mycket. Det blir ju jul igen nästa år! Kramisar

Likes

Comments

Postad i: Vardag

För ett par veckor sedan åkte min environmental science-klass på en field trip till the San Antonio zoo. Det var kul. Jag matade fåglar och skaffade nya vänner.

Min kompis Victoria är utbytesstudent från Danmark. Hon fyllde år förra helgen så vi hade ett litet birthday party på the ice skating rink och efter det spelade vi minigolf.

Jag umgicks även med Rita och Luna förra helgen. Jag vet att jag har berättat om Rita förut, och Luna (med glasögon) är amerikan och hon är hur gullig som helst. Vi gick på säsongens sista high school football game som vår kompis Carlos faktiskt spelade i (nr 87)! Sen gick vi på high school-fest och hade sleepover efter det.

Jag var downtown med min värdfamilj för att titta på the Christmas lights vid riverwalken (herregud vad jag använder engelska ord haha). Det var hur vackert som helst. Jag kände mig verkligen som att jag var utomlands. (Vilket jag typ är(?))

Jag har även hunnit fira thanksgiving! Urmysigt, det var typ precis som jag förväntade mig. Macy's thanksgiving parade, mat, boardgames, ännu mer mat, och på kvällen åkte jag med min värdsyster och våra kompisar till ett stort mall för Black Friday shopping. Det var verkligen en upplevelse! Vi shoppade galet tills midnatt.

Jag hade ytterligare en dansuppvisning. "Winter spectacular" på Warren high school. Vi framträdde inte bara för vår skola som vanligt utan för folk från hela San Antonio. Jättekul!! Älskar mina dans-tjejer❤️

Igår åt jag jul-frukost med Santiago, Carlos och Carlos familj. Deras kyrka hade "winter wonderland" vilket var typ en frukost/julkonsert/karneval. De hade till och med fixat fake-snö utanför kyrkan så vi kunde ha snöbollskrig med Carlos små värdsyskon. Jättemysigt. Efter det åkte vi och mötte upp fler kompisar at the mall och på kvällen var det AFS-Christmas party för oss utbytesstudenter.

Annars då? Jag har umgåtts massor med Olivia Jag har gatt pa christmas concerts och bakat julgodis men har ingen julkansla over huvud taget haha. Det ar runt 15 grader varje dag sa jag tranar fortfarande tennis varje morgon och jag alskar det. Jag var pa en dans-workshop förra lördagen och dansade jazz, contemporary + lyrical i 9 timmar. Har aldrig haft sådan grov träningsverk förut. Kunde knappt resa mig ur sängen på tre dagar efter det haha. Men allting är bra. Jag har insett att jag har världens basta vänner, på båda sidor av atlanten, och det är jag evigt tacksam för. Tack till er som hör av er till mig, tack till mina föräldrar som gjort den har upplevelsen möjlig for mig, och tack till dig som läser min blogg trots att jag är världens sämsta på att uppdatera (förlåt) (jag ska bättra mig). Puss!

Likes

Comments

Postad i: Vardag

Mycket har hänt sedan halloween! Varenda dag här borta blir bara roligare och roligare. Jag trivs något enormt. Här kommer en liten uppdatering på vad som har hänt senaste tiden!

Förra helgen fyllde min fina kompis Lucia år så vi hade en födelsedagsfest för henne. Lucia är utbytesstudent från Spanien och festen var hemma hos hennes värdmammas föräldrar. Deras trädgård hade en damm, en trädkoja, gungor och massor av ljusslingor. Det var fint, som i en film!! Vi hade jätteroligt och efter firandet så åkte jag, Lucia, Rita och Luna hem till Lucia för att ha sleepover.

Fran vänster sa är det Lucia, Luna, Rita och jag

Dagen efter åkte vi till the mall för en heldag av shopping! Så kul. Senare på kvällen åkte jag hem till Rita och åt middag.

Rita (Portugal), Lucia (Spanien), Luna (USA) och jag. Alskar dessa tjejer.

Och på söndagen fyllde jag 17 år!! Tusen tack till alla som grattat mig!! Dagen började med att jag åkte till Magnolia Pancake House med min värdfamilj + Rita för amerikanska pannkakor. Efter det så åkte vi hem för "cake and presents". Min värdbror hade bakat en chokladkaka för mig så de sjöng happy birthday och jag fick blåsa ut ljusen och make a wish. Så amerikanskt. Jag öppnade mina presenter och sen kom några kompisar över för att gratta mig. På eftermiddagen tog vi oss till en roller skating-rink där vi mötte upp ytterligare några kompisar och vi åkte roller skates hela kvällen. Det var väldigt lyckat. Vi var kanske 15 personer, både utbytesstudenter och amerikanare, och alla kom bra överens med varandra vilket var kul att se. Vid ett tillfälle så sjöng hela stället "happy birthday" för mig. Efteråt gick några av oss till Dairy Queen för glass och sen kom min värdpappa och hämtade upp mig. Min första födelsedag utan min familj!! Det gick faktiskt bra, jag hade sa roligt hela dagen att jag glömde bort att ringa hem till Sverige (förlät mamma och pappa❤️).

Jag och Rita/gruppbild pa alla som kom till rollerskatingen!! Tillsammans sa täckte vi fyra världsdelar och over 10 länder. Jag ar sa tacksam over att ha vänner från hela världen! Det ar otroligt häftigt.

Även denna helg var riktigt rolig. I fredags framträdde jag med min dansklass inför hela skolan på den årliga talangshowen. Vi dansade jazz till låten Counting stars. Jag älskar min dansgrupp, de är underbara.

Cam, Olivia och några andra kompisar kom for att titta på framtradandet/bilder på mig och min dansgrupp efter uppträdandet!

På lördagen spelade jag tennis med Olivia, Ally, Carlos och Santiago på tennisplanerna bredvid Olivias hus. Åh vad jag älskar tennis!! Efter att vi hade spelat ett tag så bestämde vi oss för att köra amerikans fotboll istället, vilket också är kul men ganska komplicerat. På kvällen åkte jag för att thanksgiving-shoppa med min värdpappa och sen umgicks jag med Sean.
Carlos (Paraguay), Santiago (Argentina), Olivia (USA) och Ally (USA).
  • Vardag

Likes

Comments

Postad i: Högtider

Äntligen så har jag fått uppleva en riktig, amerikansk halloween! En sak jag älskar med den amerikanska kulturen är att folk går all-in när det kommer till det mesta. Speciellt högtider. Redan i september så hade några hus i vårat kvarter börjat pynta med spindelnät och pumpor i trädgården.

Hur som helst, i år var halloween på en måndag vilket var lite synd. Men direkt efter skolan i måndags så gick jag hem för att sminka mig och göra mig i ordning för halloweenfest! Som ni ser på bilderna så gick jag utklädd som en ängel. Jag mötte upp några kompisar från mitt tennislag hemma hos Ally och vi tog bilder, åt mat och dansade. När det började bli mörkt så tog vi våra godispåsar och gick ut i kvarteret för att gå "trick och treating"! Nästan alla barn och ungdomar här går trick or treating varje år, vilket är amerikanarnas "bus eller godis". Gatorna var fulla av människor, alla hus var pyntade med ljusslingor och pumpor, vissa hade till och med högtalare i trädgården som spelade halloween-musik! Vi träffade pa massor av kompisar från skolan och temperaturen lag pa 25 grader hela kvällen. Vid klockan 9 gick vi tillbaka hem till Ally for att byta godis med varandra, sa att alla var nöjda och glada. Jag gick inte och la mig förens midnatt men det var det vart. Jag tror att halloween ar min nya favorithogtid!

Jag ar sa glad att jag har mina tennis-tjejer!! Vi hittade en tenniscourt mitt i allt trick ot treat:ande sa självklart var vi tvungna att ta en bild där. Fran vänster sa ar det jag, Olivia, Ally, Cambria och Emma.

Likes

Comments

Förra helgen gick jag på min första homecoming! Jag gick med Rita, Luna, Lucia och Savannah. Hela lördagen spenderades pa förberedelser inför dansen. Vi gjorde oss fina på en beautysalon, åt på en mexikansk restaurang och tog tusen bilder i en fin park innan vi tog oss till skolans gympasal som var dekorerad med ljusslingor och konfetti. Dansen började vid kl 8 och temat var "red carpet affair". Vi dansade, dansade, träffade nya kompisar och dansade lite mer. Kvällens höjdpunkt var när de presenterade årets homecoming king och homecoming queen (precis som i filmerna!!!). Det hela kändes otroligt amerikanskt så jag är jättenöjd, det var nog en av de roligaste kvällarna jag har haft här än så länge. Dansen slutade vid midnatt då Ritas värdmamma kom och hämtade oss.

Och i helgen så körde vi pa homecoming del 2! Jag och Rita ville gärna gå med våra kompisar Carlos och Sean på deras skolas homecoming och lyckligtvis så var den veckan efter. Varken jag eller Rita går på deras skola så vi gick som deras dejter. Vi känner dock två utbytesstudenter som går på deras skola, Victoria och Maria, så vi tjejer gjorde oss i ordning och tog bilder hemma hos Maria innan killarna kom och hämtade upp oss. Vi åt middag på en jättefin restaurang och begav oss sen till dansen tillsammans. Homecomingen var väldigt lik den andra vi gick på och minst lika rolig. Musiken var tyvärr inte lika bra men vi hade kul ändå! Vid 11 lämnade vi dansen och Sean skjutsade hem oss igen. Jag spenderade natten hos Rita vilket var supermysigt. Rita är alltså utbytesstudenten från Portugal som jag träffade på flygplatsen första dagen här. Vi har kommit varandra väldigt nära och det känns så kul.

Likes

Comments