Header

Denna helgen spenderades out of state i Kansas City! Det enda negativa med resan va att vi åkte redan 7.30 på lördagsmorgonen... Men sov igenom hela 3h bilresan sen, så det va inte allför dåligt haha. Vi åkte upp med Mark's bror Kurt, hans fru Corin och deras tre barn; Cody, Caiden och Kenley, och mötte Mark's andra bror Todd och hans fru Nancy där. En riktig släktresa med andra ord!


Vårt första stopp va på mitt älskade, svenska IKEA...! Kan inte med ord beskriva känslan av att gå in i ett ställe med köttbullar och "å, ä, ö" överallt efter en månad i staterna :') och yes, i lördags hade jag varit här i exakt en månad (VART TOG TIDEN VÄGEN?!). Lärde min familj att uttala alla möblers namn, pekade ut alla möbler jag och mamma samlat på oss hemma och sen på vägen ut stannade vi på Swedish Food Market (kärlek <33) där jag gick loss på lösgodis och Kalles Kaviar! Svenskar - ni uppskattar inte dessa produkter tillräckligt mycket.


Därefter åkte vi till ett utomhus outlet mall som jag lämnade med lite nya tröjor, hoodies och en ny body spray, hehe. Sen åkte vi till vårt hotell, Embassy Suites, som va såå fint! Älskade inredningen och vår suite va så stor, dessutom fanns där pool och gym - winwin.


På söndagen va det dags för vattenparken, Schlitterbahn, tillsammans med alla andra utbytesstudenter i Omaha- och Kansas området. Även fast vattenparken kanske inte hade flest slides eller va den bästa jag varit på så va dagen superkul! Umgicks mest med två tyskar, Danusch och David, men som jag skrivit om tidigare är verkligen alla utbytesstudenter så snälla och roliga :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

I fredags inleddes skolans football season! Matchen va på hemmaplan mot en av våra största rivaler - Millard North och deras Mustangs. Våra Patriots kämpade tappert mot det bäst rankade laget i ligan och ledde faktiskt med 10-0 i första halvlek! Men sen gick det utför och det slutade med en förlust på 14-10...

Kvällen blev ändå hur lyckad som helst! Alla går verkligen så "all in" som man ser i filmer, med body paint, utklädsel (mest seniors) och allt haha. Jag gick till matchen med Leo och Maria och väl där mötte vi många från mina classes som förklarade alla hejaramsor och gjorde mitt första game till en riktig amerikansk upplevelse!

Likes

Comments

För exakt en vecka sen, den 26e sep, va det en väldigt speciell tjejs 9th birthday! Det firades med middag på Red Robin, följt av ett pariserhjulåk inne i en affär (!) och lite shoppande. En supermysig dag med mina tjejer helt enkelt :)

Me and the beautiful birthday girl

Messing around at the mall

Likes

Comments

Hansen familjen har som tradition att äta frukost på ett ställe som heter Jimmy's Egg när någon fyller år. Eftersom Addy fyller år på onsdag, och det är rätt svårt att hinna med restaurang innan skolan, så åt vi där imorse! Nu kanske ni undrar: "Linn, är detta verkligen ett helt blogginlägg om en frukost?" Svar: ja, ja det är det. Varför? För att den va så jäkla god.


Likes

Comments

Vad hände egentligen med "First Day of School"-inlägget?
Tanken va ju att göra ett "First Day of School"-inlägg förra tisdagen... Men efter skoldagen och alla nya intryck som kom med den kände jag mig bara så förvirrad och tänkte att det vore bättre att vänta en vecka tills känslorna lagt sig lite. (Den riktiga, inte förskönade anledningen: jag orkade inte skriva den dagen, haha). Men sen kom alltså lördagen och söndagen och skolveckan hade plötsligt gått förbi. Nästa skolvecka följde efter, men då prioriterade jag efter-skolan-aktiviteter och läxor... Resultatet av allt detta: jag skriver mitt "First Day/Week of School"-inlägg två skolveckor efter skolstarten. Hoppas ni överlevde väntan! Egentligen hade jag kunnat skriva en hel roman om hur allt är, alla konstiga saker som hänt och alla känslor jag gått igenom, men jag ska försöka hålla mig kortare än så ;)

To congrat us after first day and week of school (they like to give us treats)

Hur fungerar skolan?
Innan jag går in på allt annat måste jag nog förklara hur skolan och schemat ser ut här. Alla dagar börjar jag 8.00 och slutar 15:15, utom på måndagar då jag börjar 8:45. Dagarna följer egentligen två scheman: ett för "A-dagar" och ett för "B-dagar", där varannan dag är en A- och varannan är en B-dag. Båda dagarna och scheman består av 4 block (olika classes/lektioner) och jag läser alltså sammanlagt 8 classes (som jag listade i tidigare inlägg). Mellan varje block har man bara 6-7min på sig att ta sig till nästa klassrum så det finns alltså inte mycket tid att prata med folk, vilket gjorde det svårt att lära känna folk i början... Lunch kläms sen in antingen mellan block 2-3, i mitten av block 3 eller mellan 3-4 beroende på vilken lunch man har. Själv har jag senaste och näst senaste lunchtiden :/ (Förvirrande, right? Det tyckte jag också i början, men sakta men säkert har jag faktiskt börjat vänja mig!)

A sneaky photo of the Math classroom

The chaos called "school lunch"

Slut på tråkig fakta, hur har skolan varit so far?
Allt var som sagt väldigt förvirrande i början och jag har bara min personliga guide som jag blev tilldelad dom tre första dagarna att tacka för att jag lyckades ta mig till mina classes! Efterhand har jag långsamt börjat lära mig att hitta runt, även om jag ibland tar onödiga omvägar så att det blir tajt med dom 6min jag har på mig. Lektionerna var också rätt förvirrande i början eftersom hela systemet skiljer sig så mycket från det svenska. Jag skulle säga att allt är striktare och mer formellt.. Förutom dom uppenbara klädkoderna så ska t.ex. lärarna tilltalas "Sir/Ma'am" eller "Mrs/Mr" och ingen får gå in/ut ur klassrummen förrän "the Bell" ringer (ifall man inte ber om ett Hall Pass). Dagen inleds också med "the Pledge of Allegiance" då alla står upp, vänder sig mot den amerikanska flaggan (som finns i varenda klassrum) och säger tillsammans med rösten i högtalarna "I pledge allegiance to the flag of the United States of America and to the Republic of which it stands; one nation, under God" and so on (har faktiskt lärt mig hela, även fast jag inte säger den tillsammans med dom andra). Vilken chock jag fick första gången det hände, haha! Ingen hade förvarnat mig så jag ställde mig inte ens upp förrän läraren sa till mig...

Mina favoritlektioner är hittills Yearbook och Lifetime Fitness, även om jag gillar alla ämnen (och lärare)! På Yearbook får man så mycket fritid till att göra sina projekt, man får till och med ett eget Hall Pass för att kunna gå och intervjua människor. Och efter varje deadline för ett projekt har vi ett deadline party då vi kollar film och äter junk food som folk tar med (har under dagen stått och bakat en kladdkaka som jag ska ta med - kände mig som hemma igen)! På Lifetime Fitness åker vi på utflykter en gång i veckan och i fredags fick vi t.ex. spela minigolf! Min favorittid är Pride Time, vilket vi har på tisdagar och fredagar. Det är ungefär som mentorstid i Sverige, fast här turas vi om att baka och ta med till fredagslektionen. (Yes, alla mina favoritstunder involverar junk food, haha!)

Det var också svårt att lära känna folk i början eftersom 1. Jag är senior och de flesta seniors har gått på skolan i 4 år och har redan sina "gäng", 2. Eftersom min skola är så stor sticker man inte ut på samma sätt som på en liten skola, många vet inte ens att jag är en utbytesstudent utan tror bara att jag är nån ny tjej och 3. Det fanns ingen tid att prata med folk under de korta rasterna och på lektionerna va det lärarna som pratade. Men även det har efterhand blivit bättre! Lär känna nytt folk varje dag och jag känner mig mer och mer som en del av skolan och dess "gäng". När väl grupparbeten satte igång eller jag fick chans att prata med folk på andra sätt så tycker ju folk att det är supercoolt att jag kommer från Sverige! Har fått frågor som "ligger Sverige i Kanada?" och "rider ni på isbjörnar" haha. Jag behöver alltså aldrig sitta själv på lunchen, instängdtoan, vilket jag va rädd för innan ;) Att ha andra utbytesstudenter här hjälper också oerhört mycket. Har kommit nära en norsk tjej, Maria, som också går på min skola, men framförallt Leo och det är så skönt att jag kan prata med dom om allt. Hemlängtan? då ringar jag bara dom så är det glömt.

Pictures from Pride Time and Lifetime Fitness this Friday (feat. brownies and minigolf)

Likes

Comments

Lördagens schema va fullspäckat. Jag började dagen med en sovmorgon efter veckans alltför tidiga skoldagsmorgnar men så fort jag vakna va det dags att åka till flickornas kusins, Caidens, basebollmatch. Caiden kan av olika anledningar inte gå och spelar därför tillsammans med andra barn med liknande problem. Jag är så imponerad av hur duktiga och starka dom barnen är, trots alla motgångar dom stött på under livet. Verkligen inspirerande.

The family all together at the top left, happy baseballplayer Caiden Hansen and his little brother Cody at the bottom

Efter matchen åkte vi hem och jag lyckades hinna med ett träningspass i vårt hemmagym (utan det gymmet hade jag gått upp 10kg vid det här laget..). Sen blev det stressigt värre när bilen än en gång skulle köra iväg: den här gången mot en picknick med alla EF-utbytesstudenter i Omaha-området. Vi snackade, spelade volleyboll/amerikansk fotboll, åt världens största buffé och lekte i en mini-vattenpark som de 5åringar vi är. Lärde känna så mycket nytt folk och det bästa med utbytesstudenter är att alla är så öppna och snälla, annars hade man ju inte klarat sig i ett främmande land. Dessutom vet alla precis vad man går igenom så det är lätt att "connecta" med folk :)

Some of the amazing people I met, all from different countries

När vi kom hem vid 7tiden va vi alla så trötta att vi bestämde oss för att bara ta det lugnt och till och med skippa kyrkan på söndagen... Men en sista rolig händelse va att jag möttes av ett paket från min älskade mamma! Förutom allt det tråkiga (typ linser och sånt) låg där också mitt favoritgodis - tre Ahlgrens bilar påsar!!! Lyckan va obeskrivlig, är det något jag saknat (förutom personer då) så är det svenskt godis.

Likes

Comments

Jippie, jag kan officiellt säga att jag varit på en basebollmatch! Det kanske inte va på den största arenan eller den viktigaste matchen men för mig va känslan densamma :) det va en hemmamatch på Werner Park mellan vårt lag, Stormchasers, och nåt lag från Kansas (inte lika viktigt vilket, haha).

Inte nog med att Stormchasers vann matchen utan jag fick också se dom vinna på min första basebollmatch tillsammans med min fina värdfamilj, hela deras släkt & Leo. Hade ett leende på läpparna hela kvällen och har aldrig skrattat så mycket som när den 18åriga, stora fotbollsspelaren Leo försökte fly från den 6åriga lilla Kayla som försökte kittla honom! Kvällen avslutades med en spektakulär fyrverkerishow och kan sammanfattningsvis bara beskrivas med ett ord: magisk.

Sam & her friend Rebecca and Kayla & Addy all dressed up and ready for the game

Me & Leo

The stadium from where we sat

Kayla & cousin Kenley

Kayla & aunt Nancy

The big Hansen-family

Likes

Comments

Omaha är så obeskrivligt vackert. Efter en cykeltur med la familia igår som påminde mig om det så kom jag på att jag inte har delat den skönheten med er än. Jag kollade igenom min mobil och lyckades faktiskt hitta några bilder tagna in motion från cykeln som inte va suddiga! Så varsågoda: här kommer lite cykel+naturbilder, tagna vid Wehrspann Lake - en sjö bara ett stenkast bort från vårt hus. (Lägg märke till min fina hjälm jag fick låna från av Sam, haha)

Likes

Comments

Idag va flickornas första skoldag och med Mark på jobb så hade jag och Suzanne äntligen ett tyst hus för oss själva. Så vi bestämde oss för att ge oss själva en liten "treat" och få en manikyr/pedikyr kombo.

Likes

Comments

Många partys denna helgen, haha. Igår va det flickornas kusiners, Caiden och Kenley, tur att ha födelsedagsfest eftersom de fyller 6 och 4 nästa vecka. Att det va lite yngre barn som fyllde år den här gången märktes tydligt på festens två teman: Caidens Paw Patrol och Kenleys Strawberry Shortcake (vilket tydligen är två tv-program?). Förutom teman fanns där också något som barnen veerkligen uppskattade: ett hopptorn med rutschkana ner i en minipool! Tror flickorna hoppade runt i den minst 2h.. Önskade själv att jag va 5 igen bara för att få hoppa i, för det va VARMT igår. Har fortfarande inte vant mig vid det "Nebraskiska" vädret med sin humidity som gör att det alltid känns 5 grader varmare än vad termometern visar.

The lunchbuffé was served in dog bowls with Strawberry Shortcake plastic figures around.

Me & Sam

Sam & her baby cousin Cody

Me trying to make Cody smile...

Birthday kids Kenley and Caiden opening up their presents

Caiden in front of his Paw Patrol cake

Kenley & her Strawberry Shortcakes

The kids playing in the waterslide

Caily and Addy after 2h of playing

Me after getting my Strawberry-tattoo
(a dream come true)

Likes

Comments