Header

10-10-16

Åkte med Ralph, Franco & Abby till Texas state fair. I stort sätt varje stat har en eller flera state fairs. Det är som en stor marknad/karneval/temporärt nöjesfält. Huvudidéen tror jag i alla fall är att lyfta fram saker som är speciellt för staten. Texas State Fair är typ känt för och är fylld med trucks och friterade saker. Jag testade bara friterade Oreos (gott) och friterad Snickers (inte gott), men det fanns även bland annat friterad potatismos, jello, öl osv. (hur funkar ens friterad öl??) Dessutom åkte vi Dart dit!! (vilket är typ som pendeltåg) var så längesen jag åkte kollektivtrafik haha, så var så exalterad över det faktum att vi satt ner i en vagn omringad av andra människor och stannade vid stationer. Att en sån basic sak kan underhålla en haha. Det var en skoj dag i alla fall! 🎡

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

För två dagar sedan var det två månader sedan jag vinkade hejdå till min familj på Arlanda en kylig sensommarmorgon i augusti. Samtidigt som det känns som tiden flyger förbi, är det som år sedan vår lilla AFS-Texasgrupp tryckte oss mot flygplatsfönstret för att se Hustons ringlande kanaler och med världens största men också trötta leenden tittade på varandra och sa "Nu börjar det, på riktigt!". Egentligen visste vi ju knappt något då. Såklart hade vi ju drömmar, fantasier och förhoppningar, men allt det känns verkligen så sjukt långt borta.

Tova och jag firade två månader på Six flags. Eller det var ju inget officiellt firande egentligen, vi bara råkade befinna oss där. Det var en mycket bra kväll i alla fall. Vi åkte fritt fall i solnedgången, med utsikt över hela glittrande Dallas. Det var verkligen bland det finaste utsikten jag nånsin har haft. Vi träffade på några svenska NHL spelare med, alltid skojsigt träffa på lite andra svenskar

Senaste tiden här har varit väldigt bra. Skolan känns bättre. Det mesta känns bättre egentligen, och ibland blir jag nästan stressad över hur snabbt tiden går. Det känns som det är jätteofta jag vaknar upp och "jaha, då var det måndag igen" men det är ju lika ofta som hemma haha, bara att det upplevs så mycket oftare. Och det är bara 10 måndagar till till julafton liksom!? Och innan dess ska så mycket hinnas med. Nästa punkt på mitt äventyr är Houston till helgen. Det ska bli skoj. Vi hörs folket!

Likes

Comments

tjo kompisar

Igår spelade jag Paintball. Det var som förväntat väldigt varmt och smärtsamt. Såklart kul med eftersom det var tillsammans med alla andra utbytisar<3 Paintballstället var en bra bit hemifrån och vi åkte bil i cirka en timme. Synen utanför bilfönstret var så olikt allt vi sett hittills. För första gången jag kom hit fick jag se mycket vatten, så töntigt men blev jätteecited över att se något som påminde om hav haha. Vi åkte även förbi helt sjuka herrgårdar, och landskap med ranger, hagar och hästridande människor, precis så som Texas illusters i filmer. Efteråt följde jag med Tova hem och duschade bort all svett, färg och lera och sen åkte vi direkt vidare mot BJ's. Vad vore Texas utan Tova ❤. En mycket lyckad dag i alla fall, somnade med ett stort leende på läpparna trots blåmärken stora som tefat lite här och där över hela kroppen.

Idag händer inget speciellt. Sitter just nu själv på Starbucks och "pluggar". Har hittat min favoritplats här vid fönstret som har utsikt över drive throughn. Blandar läxor med juicedrickande och analysering av Texaner. Vädret är verkligen perfekt ute idag, kunde gå hit utan att bli minsta svettig eller andfådd, men behövde samtidigt verkligen inte någon jacka. Ikväll blir det familjemys, och imorgon ska jag till Texas State Fair med ett härligt kompisgäng. Hoppas allt är bra hemma!

Tova hade taggad denna cookieglassen jättelänge och var i extas resten av kvällen haha. skojar inte hon kunde inte sitta still för hon var så glad (och i sån sockerkick) , hihi sicken sötnos

Likes

Comments

Godkväll kära vänner och familjmedlemmarr (och alla ni som inte kvalificerar i nån av de kategorierna)

Ännu en skolvecka har passerat. Jag beskriver bäst de senaste dagarnas sinnesstämningen med en upp och nervänd dramaturgisk kurva, där klimax istället för att vara ett superdupermega spännande och roligt ögonblick var ett mentalt breakdown i läxor, tårar och glass. Alla dagar är inte lätta, så är det ju bara, och det spelar ingen roll om man befinner sig i sitt 12 år gamla flickrum omringad av vänner och familj, eller på andra sidan jordklotet omringad av främlingar och cowboy boots. Enda skillnad är kanske att hemma i trygga, gamla Sverige har du alltid nån att vända dig till och vet alltid vem du kan vända dig till, oavsett vad. För det är ju inte så att jag inte har någon här, snarare tvärtom om, folk har varit så fantastiskt öppna, välkomnande och förstående från dag ett, det är bara det att det fortfarande kan vara lite confusing gällande till vem jag ska gå med till med vad osv. MEN just nu känns det bättre i alla fall <3

Veckan har annars varit relativt lugn. Största händelsen är väl att Starbucks har öppnat ett stenkast bort. Har redan spenderat oroväckande mycket tid där, och börjar inse att om min ekonomi ska komma levande ur detta måste jag komma fram till någon slags hållbar plan.

Idag, fredag, har jag mest bara chillat hemma. Var skönt att för en gångs skull ha en väldigt lugn kväll. Vi tittade på skräckfilm (för det är tydligen det enda acceptabla eftersom det är oktober, älskar det faktum att här är inte Halloween bara en dag, utan en hel månad) och beställde vegetarisk pizza och åt veganska chocolate chip cookies (à la familjen Bennett). Resten av kvällen spenderade vi skrattgråtande framför Fox News. Det försökte försvara Trump ett tag (antar ingen kan missat det nyaste som kommit ut???) men sen gav de upp och övergick till att helt fokusera på hurrikanen över sydöstra USA. Såklart nämnde de inte ens Haiti, det är ju Fox News vi snackar om. Suck.

Nej nu borde jag nog börja komma fram till något slags slut. Klockan närmar sig ett och om några timmar ska jag upp och börja förbereda mig inför nästa dag. Ska nämligen på paintball med en grupp andra utbytisar imorgon, skojsigt. Dagen efter det, söndag, kommer min värdpappas biologiska pappa hit (han har även adopterade föräldrar, lång historia) och tror vi typ ska se ishockey och ha "viking food", vilket i stort sätt är meatballs haha. Sen måndag är jag ledig för Texas State Fair, men återkommer nån gång under helgen säkert med fler ord och bilder.

Ha det bäst folket

Två bilder från när introducerade Tova till min nya granne. Helt klart veckans mysigaste kväll, men bästa fika/plugg/livssamtals-dejten!

Insåg även att jag nog aldrig visat er vad jag får deal med varje dag? Jag har under de senaste två åren levt i tron om att B200-korridoren under 10-rasten på Kagg är jobbig. Tror mig när jag säger att jag har haft fel. Tänk er själva koaset som utbryter när cirka 5000 elever ska byta klassrum under exakt samma fem minuter, alla iklädda ryggsäckar tunga som dem själva och med helt spridda viljor. Vissa i stort sätt kastar sig in i folkhavet och skadar allt och alla i sin väg medan andra kan stanna nedanför en trappa (??). I bilden ovan är jag påväg till andra ändan av skolan, vilket som ni säkert ser, man inte ens kan se från där jag står..

Likes

Comments

Hej alla mina fina ❤

Ännu en vecka har passerat. Det är söndagkväll, har precis duschat och ätit och ska snart börja med läxorna. Det är svårt att föreställa sig att leva sin vardag någon annanstans nu, även om jag såklart kan känna att vissa saker eller människor saknas för att det ska kännas helt komplett. Veckan efter kommande har jag varit här i två månader. Det är ju helt galet. För någon dag sen så började Lindsey, en tjej i min engelskaklass, sjunga julsånger. Jag bara skrattade och sa herregud det är ju fortfarande typ sommar, och hennes svar var: nej nej, det kommer gå jättefort, så jag börjar peppa redan nu. Det fick mig att inse hur fort tiden går, och kommer gå. Jag måste verkligen börja se till att utnyttja möjligheter till max.

Denna veckan har i alla fall varit superhäftig. Det har varit homecoming week vilket innebär extra mycket school spirit, med utklädnad varje dag (jag gick in för det lite halvhjärtat hehe), homecoming game på fredagen och sen själva dansen på lördagen. Många har frågat om vad det är. Homecoming tror jag egentligen är menat att vara första hemmamatchen man har, men på många ställen är det inte första utan en bit in i säsongen. Det är i alla fall ett extra stort game med massa pepp kring och som sen avslutas med en dans på lördagen. Vilket är lite som en minibal, men inte riktigt lika stort och fancy. Ofta har dansen ett tema med, min hade Disney. Hade hört väldigt delade åsikter innan huruvida dansen var rolig eller ej och värd att gå på eller ej, men min slutsats var att det var såååååå värt. Helt sjukt kul verkligen. Sen beror det nog väldigt mycket på ens skola, och vilka man går med. Jag var omringad av helt underbara och dansglada människor. Hade kunnat babbla på i timmar om allt som hänt och hur allt var, men lämnar det här och låter bilderna stå för resten.

(låter bilderna från själva dansen få ett eget inlägg)

Det här är jag och Abish i våra Mums haha.... Detta är en typisk sak för Texas att man på fredagen i skolan innan gamet bär Mums. Eller tjejerna gör det, killarna har något liknande fast runt armen istället. Alla går alltså runt som levande paket en hel dag. Vissa lägger helt sjuka summor på det (och man använder dom bara en gång!!), en tjej i min matteklass hade lagt 300 dollar på sina, vilket är typ 3000kr, och hon var långt ifrån den som lagt mest..... Jag skulle rekommendera er googla "mum homecoming" så kan ni ju se själva haha.

Likes

Comments

hejhopp

Trodde verkligen jag skulle bli en av de där duktiga bloggarna, men hade tydligen inte glöden som krävdes. Jag ber om ursäkt för min bristande ork för att skriva långa, detaljerade texter med, men vet av egen erfarenhet att det oftast inte ens är så speciellt intressant. Bilder säger många gånger mycket mycket mer, så slänger in några pics igen. Kanske kan skriva små bildtexter och lite minirubriker med hihi, only for u guys<3


At Teri's

Spenderade en helg hos min kontaktperson och hennes familj, då mina värd-päron stack till Seattle för att droppa av Corinne på college. Älskar att umgås med Teri och hennes familj, dom är bland de mest roliga och speciella människorna jag nånsin träffat. Dom äger två korvliknande hundar, en lurvig och en mindre lurvig. Dom har en katt också, döpt "Damn Cat" och som hatar människor. Vi spelade skräckvideospel till tre på natten, hälsade på deras galna danska vänner och åt frukost på ett subwayliknande place. Jag rekommenderar den vegetariska med tomat och avokado, kan inte bli fel.

Rooooodeo

Stackars djur :( </3 mådde ej bra. Tova och jag fokuserade på att inte kolla så mycket för det gjorde ont i våra små hjärtan. Så vi åt mest cupcakes och gick runt under läktarna. Helt klart det mest Texasfyllda jag gjort, hattar och boots överallt.

Post Arrival Meeting

yep. trevligt värre. Massa utbytisar som samlades och skrattade åt dumma frågor man får dagligen av amerikaner (igår frågade en tjej mig om franska är det officiella språket i Sverige?? Det värsta är att hon går i min franskaklass med och har hört min franska?? Detta slår dock inte Annikens, hon berättade att en person frågat henne om de har elektricitet i Norge.....), vi spenderade stor del av dagen med att berätta om vad som hade varit bra/mindre bra, svårt/mindre svårt, osv osv. Förutom själva diskussionsdelen åt vi massa (såklart) och åkte till ett ställe med spel och sånt. Vi spelade något som jag inte minns namnet på, men som var en bladning av radiostyrdabilar, lacrosse och basket. Intressant och svettigt.

Texmix

Annars då. jo, livet rullar på. Är fylld av myggbett. Hängt mycket med Zack. Terapishoppat med Tova. Hon hade känt sig lite nere, så vi gick in på Micheal Kors och greppade tag i första svarta bästa väska. Våra plånböcker må ha tömts, men åtminstone var våra själar fyllda av materiell lycka och svenskt peptalk. Det enda som krävs när Texas känns för stort, läskigt, köttätande eller Trumpvänligt.

Allt känns mer och mer som vanligt, och det mesta nu kommer utan att man måste tänka allt för mycket. Går motvilligt upp varje morgon klockan 06.45. Äter min frukost. Traskar över till Brianna. Åker till skolan antingen halvsovandes till Fleetwood Mac eller livligt engagerad i en intressant diskussion. Brianna har bott hela sitt liv i konservativa Texas och är ändå mer openminded än de flesta svenskar och är sån sjukt fin människa, kärlek till den tjejen <3 Sen skola. Och ja, det är liksom skola. Inte så mycket mer med det. Kommer hem, sover oftast en timme. Har aldrig någonsin varit en napperson, och vet inte vad som gjort mig till det nu. Kanske värmen. Kanske något annat. Vem vet. Äter i alla fall sen middag med min familj, och resten av kvällen är oftast en mix av umgås med antingen familj eller kompis och sen läxor och ja, det är väl det ungefär. Ganska likt en vanligt vardag hemma.

Men ja. Så typiskt mig att gå emot mina egna ord. Började inlägget med att ursäkta mig för att jag inte skriver långa texter, och såklart skriver jag flera tusen ord efter det haha.

Hur som helst, nu är klockan kvart i elva. Ska kanske se nån film. Eller sova. Eller mixa ihop det och somna till en film. Vi får se. Hoppas Sverige inte är allt för kallt och grått och att ni som läser mår bra <3 tveka inte om att lämna en liten kommentar då och då, hade varit skojsigt. 

puss och kram ❤  

Likes

Comments

När man inte längre tar kort varje gång man befinner sig på Starbucks. När att gå i pyjamas inte känns konstigt. När man börjar slänga ner varor i korgen i mataffären. När man spenderar mer och mer tid med sina nya vänner. När man börjar sjunga med till låtar i bilen. När man öppnar och stänger kylskåpsdörren som man inte gjort annat. När man kan visats utomhus i mer än bikini utan att smälta ihop till en hög. När man har sin "vanliga frukost*. När man börjar sjunga i duschen.

När man inser att detta inte är en resa. Utan ett andra hem.

Mycket har hänt, väldigt mycket. Vet inte ens vad jag ska börja. Allt har varit en extrem berg och dahlbana. Älskar i alla fall att vara här. Det är det viktigaste.

Likes

Comments

Likes

Comments