Som jag har skrivit i tidigare inlägg så är jag med i kören haha. Vår första konsert var i förrgår. Det gick riktigt bra. Idag åkte vi till Fresno State som är en college skola här i Fresno, för att sjunga och ha en jury som bedömer det. Utmärk tillfälle att ta med sig kameran.

Lägesuppdatering- Det är fortfarande rätt varmt här, förutom våra morgnar då det kan bli ca 8 grader. Konstiga är att det blir ca 30 grader runt 16 tiden. Vädret är riktigt konstigt haha.

Folk är galna inför halloween! Vissa har strategier för hur de ska göra när de går bus eller godis... Många (inklusive min värdfamilj) började pynta inför halloween för flera veckor sedan👏🏻

Affärer som Target och Walmart har även börjat med julsaker. Tror folk är riktigt taggade för julen...🎅🏼

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tänkte förklara lite hur en vanlig vardag här kan se ut.

Jag går i skolan måndag till fredag såklart. Kurserna jag läser är Government, English, photography, choir, TA (office assistant) och PE (idrott).
Period 1: Government
Period 2: Photography
Period 3: Choir
Period 4: English
Period 5: Lunch
Period 6: TA
Period 7: PE

Måndag, tisdag och fredag börjar jag 07.50 och slutar 14.40. Dessa dagarna har jag alla perioderna, alltså alla kurserna.

Onsdagar börjar jag 08.10 och slutar 14.40. På onsdagar som dom kallar för block day, har jag (jämna perioder) photography, English och TA.

Torsdagar börjar jag 08.10 och slutar 14.40. Torsdag är också en block day, då jag har (ojämna perioder) Government, choir och PE.

Lunch har jag såklart varje dag. Man tar med sin egen lunch till skolan, köper mat i cafeterian eller om man är en senior och har ett Off campus pass, då kan man åka vart man vill utanför skolan. Skolan är väldigt noga med att om man inte har ett Off campus pass så får man inte lämna skolans område under skoltid.

Annorlunda saker med skolan som jag inte nämt är bland annat att varje morgon så har de något som kallas för "pledge of allegiance". Man hör en röst från högtalarna på skolan " god morning Broncos, please raise for the pledge of allegiance! Ready? Salute. I pledge allegiance to the Flag of the United States of America, and to the Republic for which it stands, one Nation under God, indivisible, with liberty and justice for all."
Stående med handen över hjärtat, säger alla detta i kör.
Pledge of Allegiance, den amerikanska trohetseden, är en trohetsed till den amerikanska flaggan och republiken USA. Snacka om att jag förvirrad första dagen i skolan när alla helt plötsligt gjorde detta.

En annan annorlunda sak är att om lektionen slutar 10.02 så är det den tiden som gäller. "Klockan" ringer högt i hela skolan och då är det bara till att börja gå mot nästa lektion då man har ca 5 minuter att ta sig från ena stället till andra och va redo att börja. Även fast läraren är mitt i en mening så är det bara till att gå. Tro mig, på min skola där det går 5000 elever på så lär man behöva gå direkt för att komma i tid till nästa lektion då skolan är svinstor.

Efter skolan så gör jag blandade saker. En vanlig händelse är att åka till Starbucks eller ett matställe med en kompis, framförallt Ruth. Det händer kanske lite för ofta.. Haha

Jag brukar även åka till köpcentret, åka till Ruths hus, åka hem och sova... Ja, göra lite vad jag vill.

  • 133 readers

Likes

Comments

I helgen som var så åkte jag, min lillebror och två kompisar till mina värdföräldrar till ett ställe som kallas Kings Canyon. Området går att nå med bil, men är i huvudsak avsett för vandring och vildmarksliv. Vi åkte dit för att vandra, uppåt på ett berg. Tyckte lite synd om min lillebror då han på vägen upp höll på att dö tror jag för att han tyckte det var så jobbigt. Förståligt då vi gick sammanlagt 1 mil. Utsikten var sjuk! Riktigt fint.

Likes

Comments

Det första många tänker är nog homecoming dansen. Vår skola har inte dansen. Skolan har denna veckan (förra veckan) för att man ska bli supertaggad till fotbollsmatchen på fredagen. Varje dag i skolan den veckan har vi olika teman på vad man ska ha på dig i skolan. Vi hade teman som Disney, turist, school spirit och några till. Vissa gick verkligen all in för detta, inte jag dock😂 På fredag var det gameday så jag och några tjejkompisar stack och käkade pizza innan matchen. Denna gången vann vi faktiskt och det firade Ruth, Magnus (utbytesstudent från Danmark som spelade i motståndarlaget) och jag med Starbucks! Alltså en riktigt amerikansk vecka! 👏🏻🇺🇸

Min skola har en riktigt brutal dresscode. Jag skojar verkligen inte när jag säger brutal för det är den verkligen... För några dagar sedan blev jag KLÄDKODAD! Jag han bara gå in på skolans område innan jag såg att där stod en person som kollar varje morgon så att alla klär sig ordentligt. Hon kom fram till mig och sa att min klänning var för kort. Hon skickade mig till kontoret... Väl där så träffade jag en "lärare" som skulle kolla om min klänning var godkänd eller om jag va tvungen att på något sätt byta om, alltså ta något från en låda som dom har. Den här människan tar alltså fram en linjal och mäter hur lång min klänning är... Snacka om att jag blev chockad HAHA. Det bästa av allt var att MIN KLÄNNING VAR INTE FÖR KORT! Snacka om upplevelse... Har även hört från kompisar att om man har byxor med hål i eller "slitna" jeans så tar dom fram silvertejpen och täcker över det... Man måste ju tänka på att alla andra elever inte ska bli distraherade av att man visar lite hud... Speciellt inte i 35 graders värme...

Klänningen på bilden är den jag hade på mig den dagen...

  • 363 readers

Likes

Comments

10 september fyllde jag 18 år. Det firades genom att åka till min local cordinator, då hennes dotter också fylle år. Hon hade över ett gäng kompisar och några utbytesstudenter (och Ruth, en kompis till mig) kom också över för att käka pizza och tårta och bada och kolla film. Rolig kväll!

Just nu har jag åldern inne för nästan ingenting här i Amerika... Trots att åldern för att rösta är 18 så får man inte göra det, att köra bil (tekniskt sätt när man är 16år) får utbytesstudent inte heller göra här eller att de har en åldersgräns på 21år på en massa saker som egentligen är 18 års gräns i Sverige... Haha. Jag tror dock att jag har åldern inne för att gå med i armen, men det tänker jag faktiskt inte göra.

Har det superbra här ändå och hoppas att alla där hemma inte fryser för mycket nu när graderna börjar sjunka. Tänker på er när jag sitter ute och har hela 32 underbara grader❤️❤️


  • 363 readers

Likes

Comments

Den 3:e september tog vi en roadtrip 3h norr. Vi skulle träffa min värdmammas föräldrar, syster och mormor. Hennes systers man tävlar i någon form av bilar, så vi skulle åka till banan och heja på honom senare på kvällen.

  • 433 readers

Likes

Comments

Det är officiellt! (2:e september) Jag har för första gången sett/varit på en amerikansk fotbollsmatch! Det var nog bland det roligaste jag gjort än så länge. Skolans varsity team spelade. Åkte dit med några kompisar och träffade sedan ännu fler när vi var framme och stod i student section. Verkligen över alla mina förväntningar😄 synd att vi förlorade bara😂

  • 435 readers

Likes

Comments

Den 26:e augusti tog jag och mina värdföräldrar en spontanare till San Francisco. Största anledningen var för att kolla baseball. Min värdmamma hejar på ett lag och min värdpappa hejar på ett annat och de två lagen skulle möta varandra. Alltså åkte vi upp hyfsat tidigt på fredagen, körde ca 2h till San Francisco, gjorde lite sightseeing, kollade matchen och stack sen till hotellet. Nästa dag käkade vi såklart frulle och efter det begav vi oss till six flags som låg påvägen hem. För er som inte vet var det är så är det typ Liseberg x20😍riktigt najs. Blev en snabbis där och sedan begav vi oss hem till Fresno.

SIX FLAGS

  • 436 readers

Likes

Comments

Första skoldagen var den 21:e augusti. Måste erkänna att jag var lite nervös. Min skola är rätt så stor... Ca 5000 pers går där. Några dagar innan jag började skolan, åkte jag och mina värdföräldrar dit för att kolla vart jag har mina olika klasser. Den 21:e på morgonen gjorde min värdpappa lunch till mig och Gavin sedan skjutsade han oss till våra skolor. Första dagen gick väldigt bra. Lite konstigt bara att allt är på engelska. Kan redan första dagen säga att det är så sjukt stor skillnad från skolan här i Amerika om man jämför med Sverige. Framförallt deras system med betyg och poäng är väldigt konstigt. Ska bli intressant det här. Vi har även en väldigt strikt dresscode på skolan. Den är verkligen brutal... Enligt min värdmamma så ska man klä sig som en nunna 😌😂

  • 438 readers

Likes

Comments

Söndag den 20:e, dagen innan jag började skolan, hade min local coordinator tillsammans med min värdmamma bestämt att vi skulle ha ett litet "poolparty" för oss utbytesstudenter och allas värdfamiljer under samma "program" som blivit placerade i Fresno, för att umgås, fira någras födelsedagar och snacka lite om regler osv för vårt kommande år i America. Vi käkade pizza i mängder, frukt också faktiskt, glass och tårta. Tyckte det var riktigt kul och det bestämdes att vi ska träffas igen sådär i september.

Min supercoola värdbror Gavin👦🏽

Ja! Min local coordinator har en pool en tennisbana och en basketplan i sin trädgård... Riktigt fint.

  • 488 readers

Likes

Comments