Förra helgen så åkte jag och mina värdföräldrar till min local cordinators strandhus. Vi åkte på lördagen och åkte sedan hem nästa dag sent på kvällen. När vi kom fram till huset i Cambria så satte vi oss på balkongen med filtar och kollade solnedgången. Sedan käkade ute på en riktigt mysig resturang. När vi. Kom hem så var det mörkt ute så då bestämde vi oss för att gå ut och kolla på stjärnorna och snacka en massa! Helt underbar dag!
Nästa morgon börjades med en promenad på stranden😍 vi städade upp efter oss i huset och åkte sedan söder till två andra stränder där vi hängde resten av hela dagen.
När vi kom hem till Fresno igen så väntade Ruth på mig vid vår uppfart. Hon ville käka glass och ha en sleepover haha❤️❤️ så vi åkte och käkade glass allihopa och sen åkte Ruth och jag hem till henne. En utav de bästa helgerna jag spenderat här.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Den 24:e december åkte jag, Jen och David till Christmas tree lane. Jag vet inte hur långt detta är men en hel gata, det tog ca 45 min att köra hela vägen (vääääldigt långsamt). Denna gatan bestod av hus som var fyllda med julbelysning... det var nog bland det sjukast jag sett haha. Efter detta så åkte vi till Denny's vilket är ett ställe där du kan käka frulle 24/7! Älskar det stället.

25:e
Julen här var riktigt mysig! Den spenderades med värdfamiljen såklart och min värdpappas föräldrar. (Vi firade en gång till men min värdmammas föräldrar en annan dag) det jag saknade under julen var nog pepparkakor, julmust och glögg haha.

Det finns inte så mycket att berätta om nyår. Nyår är inte lila stort här som det är i Sverige. Spelade spel och hade en sleepover med Ruth. Taaadaaa!!

Likes

Comments

Den 22:e december så hade vi vår julkonsert med kören.

Likes

Comments

Det har här mycket nu i december bland annat så hade Gavin en julkonsert.

Min kompis Stephanie fyllde 18!

Haft möten med utbytesstudenterna i Fresno som åker med samma organisation som jag. En sak de gör här i Fresno i december är att gå i ett speciellt kvarter där husen är fyllda med julbelysning.

Likes

Comments

Jag åker hela vägen till Kalifornien för att fira svenska traditioner... lite komiskt. Åkte till Kingsburg för att gå lucia. Vi började tidigt på morgonen med att gå till de 5 olika restaurangerna och caféer som de har i byn. Senare på kvällen var det dags för paraden. Luciatåget inled paraden. När vi va klara kollade vi på det som var kvar och sedan åkte vi hem.

Likes

Comments

Thanksgiving var super! Vi åt mycket och spenderade kvällen tillsammans med familjen och min värdpappas föräldrar. När klockan var runt 21 så åkte vi ut för att shoppa. Det var Blackfriday nästa dag och såklart börjar Amerikanarna shoppa redan på torsdagen. Sjukt hur mycket folk som var ute!

Dagen efter Thanksgiving alltså den 25:e november så satte vi upp julgranen! Julen kom tidigt till vårt hus. 😍😍❤️

Likes

Comments

"Watch a college football game" check✔️
Ruth visste att det var med på min bucket list så hon överraskade mig för ett litet tag sedan med två biljetter till en Fresno State match.
Först åkte vi inom Starbucks såklart och sen vidare. Eftersom att det börjar bli kallt här, ca 15 grader och ja det är kallt! Det är annan värme här om man jämför med Sverige, så tog vi med vars en filt! Så najs, precis som allt annat fram tills det började regna riktigt mycket. Efter "halvlek" så bestämde vi oss för att åka till Dutch Bros istället och sedan hem till mig där vi kom hem till fyr i brasan och mat! Sen kände vi för att kolla Titanic istället för matchen.
Lyckad dag!

Likes

Comments

Äntligen december! Julmusiken och dekorationerna kom tidigt i år! Dagen efter thanksgiving så satte vi upp granen (plastgran) och belysning utomhus. Det känns lite konstigt att det snart är jul eftersom det inte så kallt här. Aldrig snö och väldigt sällan regn. Vi får väl runt 20 grader också.

För ett tag sedan var Ruth, min värdfamilj och jag och kollade på luftballonger. Det är ett litet event som sker här i Fresno, man kollar på när några luftballonger lyfter och sedan går man till "marknaden".

På "marknaden" fanns ett helt bord som handlade om Sverige. Såklart är det alltid lika kul att se och höra om Sverige när man är utomlands, det är ju trots allt hemma. När tjejerna som hade hand om detta bordet fick reda på att jag var från Sverige så bjöd de in mig till deras luciafirande och parad den 3:e december. Såklart sa jag ja!

Så den 3:e december firade jag lucia. Jag och mina föräldrar åkte till Kingsburg, "den svenska byn" där jag gick med i deras luciatåg på morgonen och sjöng inne på olika restauranger. Superkul! Och ja vi sjöng på svenska. Många svenskar bor i Kingsburg och andra har svenska gener och har lärt sig lite svenska.

Senare på dagen var det dags för paraden. Vårt luciatåg var först i kön. Fick inte så många bilder på denna dagen men blev inbjuden att vara med i deras andra luciatåg den 10:e December och även käka svenskt julbord, så ska försöka få lite fler bilder på det då.

Ha de!

Likes

Comments

Ja denna helgen som var så åkte jag till LA. David (värdpappa) skulle till Baltimore och skulle flyga från flygplatsen i LA så därför passade jag och Jennifer (värdmamma) på att spendera helgen i L.A. Vi åkte fredagsmorgon och kom hem måndags kväll. Jag och Jennifer bodde i hennes systers lägenhet som ligger i San Clemente, 5 min ifrån stranden om man ska gå. Vi åkte till Hall Of Fame, Hollywood Skylten, Sience Center, Santa Monica, Venice, osv. Mycket av det mest populära turistattraktionerna. Favoritstället var lätt San Clemente. Riktigt mysigt ställe.

Första stoppet var Sience Center.

Nästa stopp var Hollywood, Walk Of Fame.

Nästa dag lämnade vi David på flygplatsen runt 8-tiden. Efter det spenderade jag och Jennifer dagen i San Clemente.

Efter vi käkat med hennes syster som hade rast från jobbet så åkte vi ner till stranden för att kolla solnedgången då det är med på min bucket list.

Efter att Jennifers syster slutat jobbet så åkte vi ner till stranden (igen) och hade en "bonfire" samtidigt som vi gjorde Smores och snackade en massa. Riktigt mysigt! Här är det ju inte direkt minusgrader och snö. Vi är lätt uppe i 25 grader varje dag än så länge.

Nästa dag sov vi väldigt länge. När vi vaknade (typ runt 11) så gick vi ner till piren och käkade frulle. Vill verkligen åka tillbaka till det stället! Såå fint.
Senare stack vi till köpcentrumet, Taco Bell och sedan hem för att ta en pn!😍✋🏻
Efter vi vaknat så stack vi och kollade bio👌🏻

Sista dagen hämtade vi David på flygplatsen klockan 9 typ. Efter det hade vi tid att se en massa saker innan vi begav oss hem till Fresno.

Bilder från Venice ^

Santa Monica ^

I slutet av Wilmas utbytesår så åkte hon på en resa från ena kusten i USA till andra. Hon besökte bl.a. Santa Monica. Jag tyckte det var en kul grej så jag letade upp några ställen där som hon har bilder på och tog precis likadana bilder. Lite kul faktiskt.

^ Åkte även och kollade på The Hollywood Sign.

För att undvika den värsta trafiken så bestämde vi oss för att göra "the walk" som universal studios har. Alltså inga attraktioner utan bara "The Walk".
Efter det så åkte vi hem och la oss. Det var ju trots allt sent på måndagen och jag skulle till skolan nästa dag.
Det här lätt en utav de bästa helgerna jag spenderat här! Älskar detta stället mer och mer för varje dag som går.

Likes

Comments

Halloween var en upplevelse! Nästan alla barn går bus eller godis på kvällen. Jag och min värdfamilj åkte till en av deras kompisars hus och gick bus eller godis där. Så fräckt! Klockan 8 på kvällen var det fullt ute på gatorna med barn som sprang rundor från dörr till dörr. Precis som i filmer. Gavin (lillebror) fick hur mycket godis som helst, det bästa av allt är att han inte äter godis så han gav allt till mig haha. Har nog aldrig firat halloween så mycket som jag gjort här.

Jag och min underbara värdfamilj❤️

Likes

Comments