Framme vid flygplatsen LAX

Gitarrtokig som jag är kunde jag inte motstå att fotografera dom fina gitarrerna på flygplatsen.

Äntligen hemma! Sjukt trötta efter 11 timmar och 45 minuter i luften. Anna sov 40 min, för min del blev det inget alls. Vi var vakna i ca 30 timmar, förutom dom 40 minuterna frugan sov

Borta bra, men hemma också ganska bra:)

Nu är vi hemma och helskinnade. Resan har varit helt fantastisk. Många har ställt frågan om vad som var bäst, men det är omöjligt att svara på för att platser och upplevelser har varit så olika och på olika sätt, så därför. Det finns heller ingenting vi skulle vilja vara utan på denna resan. Vi har i stort sett alltid valt mindre vägar när vi har kört mellan dom olika platserna vi besökt, detta har gjort att vi sett mycket som vi annars hade missat om vi hade valt motorvägen. Det tog lite längre tid, men det handlade bara om några timmar, så det var det klart värt. Nästa inlägg kommer att vara en sammanställning på hur många mil det blev, hur mycket bensin det gick åt och vad den kostade samt mat och hotellkostnader. Det kan vara bra saker att ha med i sina beräkningar ifall man planerar att åka dit.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Det här var en liten sköning som låg och tog igen sig i gräset i Venice beach

Fotot på skylten är ju ett måste, liten med naggande god!

Frugan stötte på en bekant figur från filmen Baksmällan, Allan med Carlos:)

Vi tog en promenad på "Walk of fame"

Detta får bli nästa hyrbil:)

Detta är lägenheten som Julia Roberts bodde i med sin room mate i filmen Pretty Woman

Nu är det sista dagarna innan vi åkte hem (2016-06-04). Vi hade inte tillgång till WIFI sista dagarna, så därför postas detta inlägget från Sverige. Vi åkte en guidad "kändistur" i Hollywood Hills och kollade på kändishus, men det gick så fort och vissa hus var knappt synliga bakom buskar och häckar så dom bilderna var inget att ha. Vi gick omkring i Beverly Hills i 38 graders hetta, men det fanns både öl och vatten så det var ingen fara, (vattnet var till frugan:). När vi kom tillbaka till Santa Monica som är cirka en halvtimme bort med bil så var det 16 grader, svinkallt så fick ha jacka, märkligt väder.

Likes

Comments

Nu är vi framme i Santa Monica. Resan har flutit på bra. Temperaturen här ändrar sig fort, från 31 grader till 15 grader under 10 minuter. Så cab ner sen cab upp! Imorgon ska det bli 33 grader, då blir det en promenad till Venice Beach. Dit är det ca 5km så det blir en lagom promenad längs stranden.

Likes

Comments

Framme i Morro Bay!
Resdagen blev mycket längre än vi räknat med. Det var väldigt brant både upp och ner med jätte snäva kurvor på sina håll. Det var tyvärr så dimmigt på sina håll att man inte såg havet, men det var bara när vi var som högst. Det var väldigt vackra vyer. Morro Bay är som en liten fiskeby. När vi gick nere i hamnen så blandades skratt och sång från puben med sången från dom vilda sälarna, helt underbart!
Även vilda uttrar simmar i hamnen, på rygg och tvättar sig på magen, så söta.
Imorgon bär det av mot slutmålet med vår resa, Los Angeles. Där ska vi vara i 3 nätter innan vi åker hem till Sverige.

Likes

Comments

Nu har vi hämtat ut den tredje och sista bilen på vår resa. Här kommer den, Mustangen!😄
En riktig going!

Likes

Comments

Idag har vi varit i Asien😃. Först var vi i Chinatown sen i Japantown. Det var kul att se men man blir ganska snabbt mätt på det. Vi åt god mat på en bra sushirestaurang i Japantown, vällagat och gott. Vi avslutade dagen på stan med en tur i en Cablecar, San Franciscos spårvagn. Nu håller vi på att packa inför bilresan till Santa Monica. Vi kommer sova en natt i Morro Bay, det ligger ungefär mittemellan San Francisco och Los Angeles innan vi åker vidare.

Likes

Comments

Hej på er!
På morgonen åt vi frukost på ett hotell och började prata med ett par som satt bredvid oss, det var DJ Bonics i Wiz Khalife, trevlig kille.
Idag har vi varit flitiga och gått i stort sett hela dagen. Ganska tidigt på dagen "råkade" vi komma in på ett ställe som hade 450 olika flaskor med amerikansk whiskey, jag nöjde mej med att smaka 5 sorter + 1 till innan vi var klara, inte frugans grej, men hon väntade snällt tills jag var klar😃. Lunchen åt vi på Crab House, där fick man äta sig mätt på krabba, hur gott som helst. Sen gick vi vidare för att se Alcatraz och Golden Gate Bridge, bron såg man inte för dimma och turer till Alcatraz var fullbokade i flera dagar, men en bild blev det i alla fall.
Vid pir 39 var det en samling sälar som solade sig, dom brukar tydligen hålla till där.
Imorgon blir det en heldag i Chinatown.

Likes

Comments

Framme i San Francisco!
Vilken temperaturskillnad, 16 grader kallare här, burrr. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder som man skämtsamt brukar säga, så det är bara att klä på sig. Det blir aldrig så varmt här.
Idag har vi inte hunnit så mycket mer än checkat in och gått i affärer, därav inte så mycket bilder, det blir bättre imorgon.
Hörs i morgon!

Likes

Comments

Nu är vi färdiga med Vegas, och vi tycker att det var precis vad vi förväntade oss. Allt är enormt här, vi gick in på Ceasars Palace och höll på att inte hitta ut. Det hade fått plats en mindre svensk stad där inne😀. Det fanns en affär där inne som hade en hel vägg med signerade gitarrer och andra signerade ägodelar av kändisar,  svindyrt fördtås. Vi åt på en fin japansk restaurang, Benihana. Den var den största Benihana-restaurangen i USA. Vi spelade givetvis på Casino när vi var här, och vi gick plus!
Imorgon bär det av med ett inrikesflyg till San Francisco, där ska vi stanna i tre dagar.

Likes

Comments

Nu har Vi lämnat lugna och sköna Sedona och kört 45 mil till pulserande Vegas. Vi har flugit helikopter över Grand Canyon i solnedgången och över "strippen" så vi kunde njuta av alla lampor. Vi stannade till i Grand Canyon och fick champagne/picknick. Vi tog även en sväng över Hoover dam. Vår pilot var en kort och glad tjej som var lika bra på att flyga helikopter som på att prata😀

Likes

Comments