​Favoritgröt!

​Havregrynsgröt med ingefära, kanel, russin, pumpafrön, linfrön, kokos och mandlar. Min favoritfrukost big time. Älskar gröt på morgonen och varierar mellan denna och en morotsgröt med jordnötssmörstopping. TESTA denna idag, jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna. Själv har jag ingen mjölk i min gröt men för er som tycker om det så funkar det utmärkt till den här gröten såklart. 

Som jag skrev igår är hösten en tid för tankar och så mycket drömmar och funderingar som snurrar i mitt huvud. När mina drömmar äntligen kommer närmare verkligheten och en närmare framtid så ska jag informera er direkt. 

Ta tillvara på dagen och låt känslorna flöda.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hösten är här och jag lär mig extremt intressanta saker på mitt jobb. Ska försöka hinna med att få tid att visa er detta här någon dag nära i framtiden. Jag älskar hösten, äntligen får jag gå ner i varv inombords och känna lugn i själen. Hösten får mig i rätt stämning för funderingar, även att de kan göra ont så tror jag att de behövs. Jag älskar hösten.
/ L

Likes

Comments

David har börjat fota allt mer och så stolt jag blir av att se allt detta. Just nu befinner jag mig hos lillebror i Halmstad och David är hemma i Stockholm och går i skolan. I helgen var mamma och pappa hos oss med deras husbil och nästa helg så åker jag ännu en gång hem igen för då är det handboll heeela helgen!

Besökte tillsammans med min mor och far saltå kvarns butik i Järna. Mysigt samhälle det låg i och jag fick träffa på Herr Gris, extremt lycklig för det. Vardagen rullar på fint och när jag kommer tillbaka till Stockholm har jag 7 dagar i rad med jobb 9-18 och sedan åker jag som sagt till Eksjö igen. Mycket flängande men jag tycker det är himla kul att få träffa alla.
Hoppas ni får en fin höstvecka!

Likes

Comments

🌷  ​I´ve missed you a lot!  🌷

When I finished school today Linnéa hade brought mom, dad and Anton to Skärholmen centre. I showed them the school and then we went of to Djurgården and Rosendals Trädgård for some fika. On the way back home we hade some new spontaneous meetings and met several nice people as well as we found a great container bargain, a new bedside table! 

Likes

Comments

Today fresh organic herbs were sold out for half the price. The result became a rich lentil soup made out of red lentils, potato, swede, onion, leek, crushed tomato, raps oil, coriander and off curse lots of garlic, ginger, turmeric, cumin, cinnamon and so on.. Seldom I find it exciting to fallow a specific recipe, even though they can be a great inspiration. Except from health and sustainable consumption, the interesting part of cocking for me comes with the experiment of texture and flavors. Something you can only learn by trying, by failure, by getting to know the commodities and a good bit of luck.  Slowly the flavors and combinations hits your mouth and mind before you even have mixed or tried them together. That is experience, and it isn't hard to get, just some time and a bit of passion. Its fun, it sometimes inspire and make people surprised and it always make people full and happy, Knowledge about foods and cooking is creative, can be very good for you body and health, your wallet, your family, friends and local store, the farmers all around, the nature, animals, well the hole world. Just try, it´s fun! 

David Furuholm

Likes

Comments

Saida läser svenska tillsammans med ett trettiotal elever på Vuxenskolan i Eksjö. Eleverna har ännu inte fått svar- eller avslag på sin ansökan om uppehållstillstånd i Sverige. Därför är de inte berettigade att läsa SFI (svenska för invandrare). Saida har under de senaste fyra åren sökt uppehållstillstånd i Sverige vid hela sju tillfällen men fått avslag varje gång. Hon kan inte resa tillbaka dit hon flytt ifrån och kämpar därför med att lära sig svenska på egen hand samtidigt som hon ständigt fortsätter att söka för ett permanent uppehållstillstånd och ett liv i Sverige. Saida drömmer om "Ett normalt liv som vanliga människor".

Likes

Comments

I torsdags började David på Röda Korsets folkhögskola där han ska studera dokumentärfilm ett år framåt, han verkar trivas där som fisken i vattnet och jag längtar efter att få lära mig allt som han lär sig haha. Själv har jag börjat jobba på Rosendals trädgård, där David också kommer att extrajobba då och då. I lördags jobbade han 16 timmar i sträck haha, första arbetspasset. Vi båda var med och hjälpte till på ett bröllop och oj så fint det var! Riktigt häftigt ställe att gifta sig på. Har ni inte varit ute på Rosendal på Djurgården så föreslår jag att ni åker dit! Så oroligt vackert och det får mig verkligen i tankar om framtiden och drömmar.

Här inne dukade vi upp för 120 gäster och serverade och städade sedan hela kvällen.

Idag är jag ledig så ska försöka fixa iordning lite här hemma. Filippa bor hos oss till hon får tillgång till sin egen lägenhet förresten, helt glömt att skriva att hon kom in på skolan! SÅ kul att ha henne här i Stockholm.

Nej nu ska jag upp ur sängen och börja med dagens bravader, ha en bra dag.

/L

Likes

Comments

Köpte äntligen den här boken häromdagen, tyvärr inte hunnit plöja igenom den än. Men än så länge verkar den väldigt häftig. Detta är alltså den 8:e boken och 19 år efter den 7:e. Kul att läsa om vad som hänt trots att denna egentligen verkar vara manuset på en pjäs. Sitter och kollar på 6:e filmen nu och hoppas att det blir film av de senaste böckerna någon gång i framtiden.
/L

Likes

Comments

Igår var vi på Ikea en sväng och hittade MASSVIS av saker till lägenheten. Så kul att det äntligen börjar kännas som vårt hem❤️ Spenderade kvällen igår med Davids kompisar hemma hos Sebbe och idag har vi pysslat här hemma och fixat lite med framtida plugg för mig, mer om det en annan gång. Ha en fin dag!🌱

Likes

Comments

Ofta får jag frågan vad jag är för något, att sätta andra människor i fack verkar verkligen förnöja människor. 

Jag skulle nog uppskatta att jag äter 90% vegansk ekologisk kost, vi byter helt enkelt ut mjölken mot havremjölk. Grädden mot havregrädde, smöret mot jordnötssmör. Ibland äter jag halloumiost istället för burgare, som på bilden, och till min dipp är det viktigt(!!!!!) med riktig gräddfil. Ett ägg slinker ner till frukost då och då och bjuder du på mat och det finns mjölk i så tackar jag gladeligen JA ändå. Jag behöver faktiskt inte rädda hela världen på en dag. 

 En snubbe jag träffade på Ica i Eksjö tyckte att om jag ändå skulle köpa sån där jävla ekologisk skit så skulle jag fan också cykla till affären. Att ta bilen till affären för att köpa ekologisk mat var enligt honom helt orimligt. "Ska man rädda världen och vara sådär jävla bra som du är så får man la fan göra det ordentligt" sa han. Kanske är det så, att många känner en stor press att ifall det nu köper ekologisk mat så kommer de känna sig tvungna att cykla till affären. Sen cykla till jobbet. Sen låta bli kött en dag i veckan. Sen bli vegetarianer. Sen lämna en femma till tiggaren som sitter utanför Coop. Sen skänka 100 spänn i månaden till världens barn. Sen dö av, ja vad då? Delad lycka är dubbel lycka. Kan jag hjälpa en människa att må bättre så gör jag med glädje det, men fortfarande så är jag viktigast i mitt liv. Jag skulle definitivt kunna göra mer, med det jag gör duger. Hitta en balans just för dig. Skänk inte pengar om det känns fel men ät ekologisk mat om det känns rätt. Cykla till jobbet men ta bilen till affären, om du vill. För att istället försöka ändra allt och rädda världen på en dag så gör det successivt. Ta små steg i din takt, gör det med glädje och för att du vill. 

Och till dig jag träffade på Ica, tack för tankeställaren!

Likes

Comments