Jag hade verkligen som mål igår att jag skulle hinna med ytterligare ett inlägg men det gjorde jag inte.

Jag tänkte att jag skulle berätta om i söndags då maken, jag och yngsta dottern hade en underbar dag tillsammans. Som många säkert vet så arrangeras en så kallad SM vecka varje år sedan några år tillbaka och i år är det kommunen jag bor i som arrangerar SM veckan, nämligen Norrköping.

I söndags förmiddags tog vi med Ella till Norrköping då de stora inte ville följa med. Vi började med att besöka Himmelstalundsfältet där det var fallskärmshoppning i lag. Så roligt att se på. Fläcken som de skulle landa på var stor som en femkrona. Hur är det ens möjligt att landa på? Kul att se en idrott som man aldrig skulle komma i kontakt med om det inte var för att det arrangeras i staden där man bor.

Efter vi hade tittat på fallskärmshoppningen begav vi oss mot Folkparken och skulle titta på radiostyrda bilar, men de hade paus just då så då gick vi och åt i stället på sonens favoritställe.

Sen gick vi ner på stan för att träffa Bolibompadraken och många av programledarna i Bolibompa.

Jag kan meddela att det blev en succé för Ella, hon njöt i fulla drag. 

Efter det begav vi oss till en arena för att titta på Roller Derby, tjejer som åker rullskridskor och försöker knuffas och tacklas. Så kul att se på men tyvärr var det jättevarmt i arenan då det var fullsatt eftersom det var SM finalen. Ella var dessutom jättetrött så vi åkte hemåt innan första halvlek var slut. 

Fler såna härliga dagar. Till saken hör att de stora barnen klarade sig galant hemma och vi fick inga samtal om att de var osams eller med frågan om NÄR vi kommer hem. Denna dag gav mig så mycket energi och dessutom en känsla av frihet. Frihet som många, eller rättare sagt de flesta föräldrar känner med äldre barn. En känsla som jag inte är bortskämd med.

Det var allt för mig nu, kram Carina.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Tiden är här då jag ska ladda mitt batteri för att orka jobba ytterligare ett år till nästa semester, för det är väl det man gör, eller?

Idag är min första semesterdag, förra veckan var jag också hemma, men då vabbade jag. Äldsta dottern mår inte så bra just nu. Ändå har både hon och sonen klarat sig mycket bättre i år. Hon och lillebror klarade faktiskt sig i fyra veckor själva. Men sen gick det inte längre. Det blir frontalkrock.

Dottern med asperger har städning och att plocka bort efter sig själv och alla andra som sin grej just nu. Det fungerar inte alls om man har en lillebror med adhd problematik. Han har svårt för organisera och att hålla i ordning kring sig, och hon springer och plockar efter honom och gnäller och skäller på honom. Kriget är då ett faktum. Till saken hör att hennes minne återigen har blivit sämre. Och jag lovar det är så frustrerande när hon inte kommer ihåg någonting. Hatar vad kroppen kan gör med henne, samtidigt som jag är glad att kroppen säger ifrån att det helt enkelt har blivit för mycket för henne under lång tids stress i skolan. Då skolan inte har klarat av att hjälpa henne på rätt sätt. Men nu kan det bara bli bättre hon har kommit in på ett introduktionsår där hon ska läsa svenska, engelska och idrott. Troligen får hon läsa något mer ämne för att ha mindre att läsa när hon väl börjar sitt första år på sin gymnasieprogram. Allt för att hon ska orka med skolan. Jag tror även att det kommer bli bra att börja på en ny skola med nya pedagoger som kan hennes problematik. För det är faktiskt skolans misslyckande att hon INTE når E i sina ämnen, det är inte hennes fel. Något som inte alltid är så lätt för henne att förstå.

Att hon är stressad just nu är inte konstigt, hon börjar gymnasiet i höst, på en annan ort 2,5 mil bort, hon ska lära sig åka buss, gå upp mycket tidigare varje dag, hon får nya lärare och nya klasskompisar. Allt är oklart och oförberett, allt som INTE är bra för dig som har asperger. De vill ju vara väl förberedda för att klara av sin vardag. Alla nya saker är väldigt jobbiga. Men vi kommer att förbereda henne så mycket vi bara kan, för att hon ska må bra.

I övrigt mår jag bättre än vad jag trodde att jag skulle göra. Jag har faktiskt varit mer social de 5 senaste veckorna än jag har varit de senaste året. Det gör att jag mår så mycket bättre. Jag har haft mina kvällar då jag har åkt iväg ensam till vänner det är guld värt när man har det som vi har det. Då laddar man så mycket energi.

Veckorna har gått och jag har fortfarande inte pratat med min stora syster efter vårt samtal, ni kan läsa mer om det här:

Droppen som fick bägaren att rinna över.

Jag vet inte vad jag känner kring det i heller, man jag har liksom inget att säga till henne. Vad ska jag berätta? Hon som inte vill höra om det "jobbiga"? Självklart har jag inte bara elände att berätta, men mycket är kämpigt just nu. Att jag akut fick söka läkarvård en natt för tre veckor sedan på grund av svåra magsmärtor vet hon inte, hon vet heller inte att Emil har fått klartecken för en ADHD utredning som börjar redan den 17 augusti. Men ärligt talat så försöker jag klara mig på de fina omtänksamma vännerna jag har i mitt liv. De som jag delar allt med, både glädje och sorg. Och de som accepterar mig för den jag är. Alla mina sidor alla mina jobbigheter.

Under förra veckan när jag vabbade var Ella på förskolan mellan 9-14.00, för att vi skulle hitta lugnet hemma. Vi började varje morgon efter att jag hade lämnat Ella med en härlig frukost. Ofta på altanen. Det har varit mycket färsk frukt, bananpannkakor och turkiskt youghurt med något gott och nyttigt i.

Emilia och jag har även kommit igång igen med vårat målande. Vi ritar i målarböcker för vuxna och vi bara älskar det. Det blir vår egentid när vi sitter och pratar och ritar. Många kvällar på altan i kvällssolen har det blivit. Här är en av mina kreationer.

Emilia och jag har även lyckat få med Ella så nu har hon egna pennor och en fin bok.

Kan rekommendera denna boken som Emilia och jag har.

Blir så mycket jag vill skriva när jag inte har skrivit på länge, men jag försöker återkomma senare och berätta om vår helg. Hade en fantastisk dag igår med maken och minsta dottern.

Carina

#adhd #asperger #npf #npfförälder #målarböcker

Likes

Comments

Hej bloggen, nu var det dags för mig igen att vara buzzador igen. Denna gången har jag fått prova på att testa UHU lim och häftmassa, eller kluderikladd som mina barn kallar det. Och nej, jag har inte fått betalt för att skriva om detta utan företaget vill bara veta om jag är nöjd med produkten.

Jag väljer givetvis bara att buzza produkter som passar min familj och vår vardag. Lim är ju perfekt när man har barn, då pysslas det ju en hel del.


​Igår provade min kanin och jag på att testa produkterna som verkligen föll oss i smaken och som motsvarade våra förväntningar. 

Vill du bli buzzador? Hör av dig i så fall. 

Kram Carina

#uhubuzz #buzzador

ps: Vill bara tillägga att nu är jag ledig 5 veckor. Shit vad nice.

Likes

Comments

I går klockan 10.00 var det äntligen dags. Emil och jag var på bedömningssamtal hurvida de vill gå vidare och göra en ADHD utredning på honom. Nu väntar vi på det avgörande samtalet om han får komma dit. Jag är 100% säker på att han får det. Då hon frågade om hon skulle anmäla oss till föräldragrupp till hösten. Självklart ville vi det. Hon sa också att han har stora drag av adhd, men ärendet måste tas upp i ett team innan de kan ge något besked.
Jag är inte orolig. Men känner mig matt bara jag tänker på det. Känner mig förväntansfull då det nu bara kan bli lättare med Emil och att vi lättare kan förstå och hitta nya vägar för att minska friktionen. Bitter? Självklart. Vet att jag älskar mina barn oavsett men jag har tre barn och de har alla tre en funktionsnedsättning. Det gör vardagen rätt krånglig i mellanåt. Medans våra stöttande föräldrar säger men det är bara tonårstjafs... Eller hur 😰?
Alla dessa berg som ska bestigas gör mig bara starkare. Så småningom i alla fall. Kram
#adhd #funktionsnedsättning

Likes

Comments

Idrott har ju alltid legat mig varmt om hjärtat och nu när det då dessutom stundar fotbollsfeber i Sverige när vi spelar EM så vaknar jag till liv. I dag gör Sverige sin andra match, mot Italien 15.00. En tid då jag tror de flesta jobbar även om de faktiskt går hem tidigt just idag. Själv jobbar jag till 16.30, men kollegorna jag jobbar med i eftermiddag och jag har bestämt oss för att ha fotbollsfest i eftermiddag. Vi äter mellanmål på avdelningen, bakar gula och blå muffins och lyssnar på fotbollslåtar. Sen klockan 15.00 ser de som vill matchen tillsammans.

När jag väl slutar för dagen ska jag bege mig på fest hos en kollega. Förra veckan hade min avdelning fest och idag har jag lyckats bli inbjuden till en annan avdelningsfest. Rätt komiskt faktiskt men vad gör det. Klart jag tackar jag. Hon som festen ska vara hos har jag delat klass med så därför känner vi varandra rätt väl, sen är hon även hockeymorsa så vi delar en del saker ihop. Så en rolig dag väntar.

Klockan är nu 9.20 de stora barnen ligger fortfarande i sina sängar, Ella leker på rummet och jag sitter här ensam och tittar på nyhetsmorgon efter att ha intagit frukosten.

​Nu håller vi tummarna för Zlatan och gänget. Jag har hört att Guidetti ska vara med i startelvan, det hoppas jag på. Han behövs och jag gillar hans stil. HEJA SVERIGE.

Ha en underbar dag. C

Likes

Comments

Ni som följer mig vet att jag brottas med övervikt som jag har haft i många år. Jag försöker hitta bättre och nyttigare alternativ till min frukost. Nu fick jag möjligheten att bli buzzador för Arlas nya milda vaniljyoughurt med mindre socker i. Jag tycker dessutom att den vanliga vaniljyoughurten är för söt. Och jag måste medge att jag tyckte verkligen om den nya mindre söta yoghurten. Prova den vettja! Jag valde dessutom att äta den med färska hallon.

När jag är buzzador så behöver jag inte bara ge positiv feedback, utan företaget vill veta vad man tycker om de olika produkterna vi buzzar så att de kan förbättra dem.

Likes

Comments

Under de tre veckor som har passerat så har något som irriterat mig länge kommit upp till yta och bubblan har spruckit.

Sen ca ett år tillbaka har min stora syster och jag glidit isär ifrån att hon var den jag alltid pratade med. Det började nog efter att jag fyllde 40 och hon inte kunde komma på min fest, då hon och hennes man skulle åka på spa. De har vuxna barn, och jag kände att de faktiskt hade kunnat välja en annan helg. Om hon verkligen hade velat komma. Samtidigt blev ju min vännina sjuk i cancer något som oroat mig oerhört senaste året samtidigt som mina barn från och till får kämpa med sin vardag. Jag märkte att min syster inte kunde prata om min väns cancer. Hon är rätt känslig. Men eftersom det upptog mycket av mina tankar, oron över att hon faktiskt kommer att lämna mig, och naturligtvis sina barn, syskon och föräldrar alldeles för tidigt. Något jag är oerhört rädd för då hon är den jag pratar med om allt och vi pratar dagligen. Men då min syster inte kunde prata om det fick jag ju välja en vän i stället.

Och ni som vet, hur man fungerar när man är stressad och inte mår bra då ringer man ju faktiskt inte till någon. Man isolerar sig.

Förra söndagen ringde min syster och frågade mig vad som hade hänt eftersom det inte var som vanligt mellan oss längre. Jag sa som det var med min fest och min vännina. När vi pratar framkom det att hon inte heller tyckte det var så kul att prata med mig eftersom det hela tiden är elände hemma hos oss. Hon tyckte det var jobbigt att höra och hon tyckte att det var jobbigt att berätta när de hade gjort något kul. Vad säger man då?

Då erkänner hon ju själv, att hon är lika delaktig som jag i denna stora glipa mellan oss. Samtidigt blev jag så ledsen, jag har aldrig missunnat någon att vara lycklig, glad eller göra saker. Nog kan jag vara bitter ibland, men jag önskar ingen att ha det som vi har det ibland. Och tack och lov tror jag inte mina vänner säger att jag är missunnsamma. Det gjorde mig oerhört sårad. Men sen. Hon säger att hon inte orkar lyssna på mitt elände, men jag då???!! Som lever i det. Det var droppen för mig.

Den kvällen grät jag, ångesten kom krypande och jag tyckte så oerhört synd om mig själv. Nästan så att jag inte orkade gå till jobbet och jag är så glad att ingen såg hur jag mådde den dagen för det hade jag aldrig orkat med. Då hade jag brutit ihop.

Nu har självömkan gått över. Tur är väl det, samtidigt som vi väntar på en ny resa. Emils utredning. Jobbigt men skönt. Men vi ska orka, nya besök, mer vabb och ännu fler möten med skolan. Men allt detta gör mig ödmjuk, tar inte något för givet, samtidigt som min vännina ska opereras igen. Cancern har spridit sig, vet att oddsen inte är bra. Vill bara ta vara på de dagarna som är bra med familjen och vännerna. Min syster kommer jag nog inte ringa på ett tag. Är jag löjlig eller tycker du att jag gör rätt?

​Tur man har denna goding som förgyller vardagen med sina upptåg. Tydligen är det jul i Juni. 

Carina

Likes

Comments

Hej alla vänner och läsare, tystnaden från mig har varit nästan tre veckor. Jag kan säga att jag var så nöjd över min prestation med min löpning och lever nog länge på det. Men livet hinner i kapp mig ibland och jag känner mig så maktlös. Maktlös över mina barns situation, framförallt i skolan.

I slutet av terminen gick de båda stora barnen på sparlågor om ens det. De var helt utmattade. Deras trötthet och utmattning avspeglade sig naturligtvis hemma. Emil som är aktuell för en ADHD utredning var argare än någonsin och han kastade till och med mat en dag när han blev för arg. Det har aldrig hänt. Jag var lugn och sa ingenting, men han plockade faktiskt bort maten efter sig. Utbrottet kom efter att han var rädd att få F i ytterligare ett ämne.

10 Juni var det dags. Både Mathias och jag var lediga och mamma var här på besök så vi gick på barnens skolavslutningar. Emilias hade sin på förmiddagen och Emil hade sin på eftermiddagen. Något som vi aldrig har kunnat gå på tillsammans då det brukar infalla på samma dag och tid som jag har skolavslutning med mitt jobb. En fin dag, men varmt.

Emilias betyg hade vi full koll på. Tyvärr fick hon F i idrott. Och F i både svenska och engelska kvarstod från förra terminen. Annars var det mest E och några C. Jag är stolt, tyvärr har skolan INTE lyckats ge henne hjälp på det sättet hon hade behövt. Nu tar vi nya tag och tror att nya skolan gör underverk för att hjälpa vårt barn.

Emil fick sitt E i svenska, och förra terminen fick han även E i matematik efter att ha haft F i dessa två viktiga ämnen. Jag är sjukt stolt över det. Men han har haft sån otrolig hjälp från sin skola och sin specialpedagog. Tyvärr föll han i religion och historia, men det beror på att han har en uppgift och ett test som han släpar efter i. Men med nya ögon på honom och hans problematik så kommer han att få mer hjälp i skolan redan från skolstart. Det känns skönt. Som belöning till att han fått godkänt i matematik och svenska fick han en belöning. Ratten till hans PS4 med tillhörande gas och bromspedal. Nöjd son, nöjd mamma. Emilia fick en slant på sitt bankkonto.

Men ni som har barn med funktionsnedsättning vet vilken tid alla dessa möten vi måste gå på med skolan. Men skam den som ger sig och nu väntar vi på kallelse till Emils första besök på BUP. Tack och lov märker jag redan att de båda barnen är mer avslappnade. Framförallt Emil. Emilias minne är fortfarande dåligt och vi hoppas att det kommer att ge med sig med tiden. Men minnet spelar stor roll på huruvida hon han börja gymnasiet.

Helgen innan skolavslutningen var faktiskt Mathias och jag på en utflykt i mer än 24 timmar. Då hade vi min mamma som barnvakt hemma hos oss och det kändes jätteskönt. Då mår ju barnen som bäst att få vara hemma i sin egen miljö.

Resan gick till Åland med Mathias jobb. När vi klev på bussen i Norrköping fick vi alla en liten påse, godispåse! Den innehöll två öl och två cider. En liten flaska rött vin och en vitt vin. Och lite "vanligt" godis.

På kvällen åt vi god buffé för att sen tillbringa kvällen i en bar. Där vi inväntade TAKIDA som uppträdde 00.30. En härlig kväll helt enkelt med trevlig sällskap.

Morgonen därpå började vi med ett glas champagne och en härlig god frukostbuffé. Vi behövde verkligen denna tiden och få hämta andan en stund bara vi två. Utan några barn som vill ha vår uppmärksamhet. Men jag inser också att vi skulle behöva mer sådan tid. Men hur i hela världen ska man lyckas få till det? BUP tycker att vi ska utöka vår hjälp, men jag har svårt för det. Varför ska man vara så himla stark för? För vems skull?

​Där är en liten blandning över vad som har hänt, men det kommer mer. Snart hoppas jag.. Kram

PS kul att se att antalet följare har ökat fast att jag inte har skrivit på några veckor. Välkommen hit.

Likes

Comments

Igår kom den där dagen som jag har väntat på i ett år. Jag lyckades springa de där 5 kilometerna utan att stanna. Eller rättare sagt de 5.28 kilometerna. Jag trodde ärligt talat inte att jag var redo för att klara det än. Men jag fick med mig Emil ut igår. Han peppade och hjälpte mig med att hålla tempot. Och med lite jävlar anamma klarade jag det. Men jag kan säga att jag var trött.

Jag försökte hålla koll på pulsen så att jag inte skulle ta ut mig för mycket, runt 140 var mitt mål. Men jag kan lova att jag maxade i slutet då låg pulsen på 172. Idag känner jag mig överkörd av ett tåg. Mest trött i kroppen, har faktiskt inget ont. Men nu vet jag att jag kan. Gick och lade mig efter en mycket aktiv dag.

I helgen har Emilia varit iväg på sin helgresa och det har varit så lugnt och skönt. Ja, jag erkänner jag njöt i fulla drag och jag tror även Mathias och Emil gjorde det. Jag skäms att jag känner så, men det är då vi hämtar andan och hämtar kraft.

I helgen har vi hunnit tvätta bilarna, rensa rabatter och lite annat smått och gått. Man njuter verkligen att vara ute just nu. Det är så vackert i trädgården. Jag älskar träden som blommar just nu.

I dag är det varmt ute och jag tog morgonkaffet ute medans Ella lekte på altanen. Första morgonen denna sommaren. Om några timmar väntar jobbet och ikväll har vi fritamöte. Tungt att börja veckan så, men skönt när man vänder hemåt vid 19.30 tiden. På torsdag åker vi Östergötland runt med alla eleverna i vårt arbetslag. Det ska bli roligt men det blir en lång dag. 8.00- 18.00.


​Ha en underbar dag. Carina

Likes

Comments

Igår var ingen bra dag heller. Konflikter och bråk avlöste varandra. Tyvärr blir det ju även mellan mig och maken också såna dagar. Jag bad om ursäkt innan vi somnade. Jag har så svårt att bete mig när jag blir stressad. Men idag skiner solen och jag har bestämt mig för att hålla mig lugn idag.
Har telefontid m en psykolog angående Emil och en adhd utredning idag. Ska bli spännande.
Ha en underbar dag, det tänker jag ha.
C

Likes

Comments