Sorgen

Jag är faktiskt ledsen. Det sitter ända nere i magen. Det syns inte utanpå men det känns inuti. Det känns som om det regnar där inne. Det är grått och dropparna faller någonstans där uppifrån i brösthöjd. Det blir tungt när alla droppar faller och samlas där nere i botten. Det bara fortsätter att regna droppar att det finns risk för översvämning. Nivån stiger så det först ger ett tryck i bröstet, svårt att andas, blir orolig, får lättare ångest som gör att det är svårt att sitta stilla. Allt för att slippa känna, tänka. Sedan kommer tårarna, det får absolut INTE hända. Jag måste hålla masken. Ingen får se utanpå hur det känns inuti. Aldrig. Jag är bra på att hålla masken. Det har jag gjort länge nu. Jag kan det. Le medans dropparna faller, en efter en i ett litet duggregn som emellanåt blir starkare som i en störtskur. Men det får absolut inte bli översvämning. Så bit ihop. Tänk på annat. Då kanske det går bort. I varje fall en liten stund. För det får absolut inte bli översvämning.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Min vardag

.....går vettet ut.......och ett blir gärna två, eller hur mycket blev det? Var det vinglas eller mer.....? Vem orkar räkna? Usch, vem orkar bry sig? I vilket fall kan man inte bestämma effekten i förväg. Tur är väl det. Men om man ska bli glad , ledsen eller bara så där lagom nöjd och behaglig vore ju bra om man visste innan. Tänk om det fanns vinflaskor som visade hur mycket ledsamhet, glädje eller lugn det gav, precis som det gör med karaktär, sötma, fruktighet, vilken flaska skulle gå bäst då? Tilltugget blir ju även det mer, men vad gör det? Zumba i morgon bitti så det fixar allt.

Tänk om man ända hade haft någon att dela dessa obestämbara mängden glas med någon. Jag hade gladeligen valt att inta halva mängden för lite trevligt sällskap, kanske till pch med otrevligt sällskap faktiskt.

Likes

Comments

Min vardag

Fredag. Ett glas vin. Vad är ett glas vin? Allt är ju relativt. Ett glas vin för dig kanske inte är lika som ett glas vin för mig. Kanske skulle man säga ett vinglas vin eller ett dricksglas vin? Men ett dricksglas är kanske inte lika det heller.....? Jaja... för mig blir det ivarje fall ett glas vin i kväll.

Likes

Comments

Min vardag

Först ett cirkelpass och sedan in på spinningen. Jag ställer in sadel och styret. Trampar på. Känner mig redo. Jag har ju provat några gånger nu så det här blir lätt. Sist orkade jag hela passet utan vila.


​Det går fem minuter, svetten rinner och hjärtat rusar. Jag måste sätta mig ner och sänka motståndet. Vila lite bara. Hjärtat vill inte sluta rusa så jag vilar lite till. Ledaren kliver av sin cykel och kommer fram och frågar om jag mår bra. "Ja inga problem". Men det blir inte bra. Där sitter jag och trampar utan något motstånd hela passet ut. Jag tittar ner i golvet och svetten vill inte sluta rinna, eller spruta kanske är bättre beskrivning. Men jag tänker inte ge upp. Jag ger inte upp. Hela passet ut sitter jag kvar. Det kallar jag träning.

Likes

Comments

Min vardag

Grannen blir snart av med sin katt. Idag sprang hon in igen när jag kom hem. Jag fick jaga henne i hela lägenheten. Vilken underbar liten varelse., så kelig och sällskaplig. Saknaden efter vår egen lilla misse som hastigt fick avlivas för 6 år sedan är fortfarande stor så vi välkomnar gärna denna även fast det känns tokigt då det inte är vår. Så det blev till att följa med henne ut igen då grannen inte öppnade. Efter en timme gick vi och kollade och då satt hon så fint utanför vår dörr igen och smet snabbt in så cirkusen att få tag i henne var igång igen. Men all den kärlek och gos man får om än för bara några minuter gör det värt att skrattande försöka få tag i den lilla krabaten i alla de gömslen man inte ens visste att man hade. Nu är i varje fall grannen informerad om att vi blivit förälskade i deras lilla katt.

Likes

Comments

Min vardag

Jag har haft flera kriser i livet, den ena efterföljande den andra. under flera år. Jag har hela tiden haft någon svår händelse jag varit tvungen att ta itu med. När ena krisen börjat lägga sig så har det kommit en ny. Traumatiska dödsfall, sjukdomar och svårförstådda pojkvänner har efterföljt varandra. Allt medans livets måsten tagits om hand. Det har funnits tillfällen då jag verkligen trott att jag varit galen på grund av den psykiska stress som följt mig. Men allt har handlat om att överleva. Då kan man göra de mest konstiga saker. Jag har fått mycket hjälp att bearbeta det som hänt och symptomen det gett mig men jag har fortfarande en bit kvar. Jag blir nog aldrig den jag en gång var men jag hoppas på att få en vardag och ett liv då det finns tillfällen att var lugn, trygg och älskad för den jag är. Det är det jag jobbar på i varje fall.

Likes

Comments

Min vardag

Sen följer dagen med tvättstuga. Jag stressar ner som en galning. Jippie, jag kunde börja tidigare, 2.5 timme tidigare än bokat. Det känns ungefär som om jag vunnit massor av tid. Men.... tiden blir ju den samma, den är bara tidigarelagd. Jag slänger i tvätten, skyndar mig allt vad jag kan. Jag har bråttom. Stress, stress, stress. Men varför? Jag har hela dagen på mig. Ingen som väntar. Ingenting mer planerat. Sonen är ute på sitt så inte ens han väntar. Men får det mig att stressa ner? Nä.... jag fortsätter i samma takt som alltid. I med tvätt, tvättmedel, sköljmedel i rasande fart. In och ut i torkrummet och torkskåp. Sopa lite där och lite här bara för att komma upp så fort som möjligt för att sätta mig i soffan och vänta på att gå ner igen. Hur orkar jag med mig själv?

Likes

Comments

Min vardag

Efter morgonens zumba har jag flera ärenden att göra. Svettig och högröd i ansiktet blir det först balsam hos frissan och sen hämta paket., förnya lotto och handla.

Jag ser inte siffrorna i smset för att hämta paketet så kunden bredvid säger:"du kanske behöver glasögon". De är hemma, jag kan inte ha de på mig när jag tränar, svarar jag och skrattar.

När jag ska förlänga och rätta lotto säger expediten "ingen vinst". Nä, och ingen tur i kärlek heller, svarar jag. "Då kan det bara bli bättre", säger hon. Nä, ingen vinst, ingen tur i kärlek, behöver glasögon och så håller man på att bli gammal, det kan inte bli bättre då, skrattar jag. Killen som håller på att fylla på dricka bakom ler lite förstående och medlidande.

Sen in i butiken i racerfart. Jag ser knappt vad jag själv skrivit på lappen men kämpar på. Springer runt som en galning mellan hyllorna. Då kommer killen med en stor vagn full med varor och vinkar glatt. "Här är jag". Han tror väl att jag är näst intill blind och måste varna för sin existens så jag inte springer in i honom. Jag smiter förbi, skrattar tillbaka och går till kassan. 


Likes

Comments