Header

Hej alla läsare !

Har ni saknat mig ? Jag tog visst oväntat ledigt under ett par dagar.. Jag tänker inte be om ursäkt för det, dagarna har liksom gått som dem gör och jag har inte direkt haft koll på vilken dag det är.. Det har funnits lite störningsmoment som tagit vartenda tanke i mitt huvud och det har faktiskt inte hänt något överdrivet intressant som jag kunnat skriva om..

Och så fyllde jag såklart 18 i fredags.. Och på lördagen hade jag en tjejkväll med mina närmsta tjejkompisar.. Det är verkligen sjukt att jag klarat mig utan dem de här veckorna, jag har saknat dem så enormt mycket så i lördags var jag väldigt glad över att få träffa dem igen. Vi hade en trevlig kväll och jag kan bara säga att en sådan kväll behövdes..

Och ni ? Jag måste ju bara avslöja att min födelsedag började totalsämst, men sen hände det en sak som gjorde dagen SÅÅÅÅ mycket bättre, men jag kan bara inte avslöja exakt vad än.. Stay tuned 😉

(Bjuder på en bild från i lördags innan jag åkte till Ohamn).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

De senaste dagarna har jag spenderat till att städa och att slappa.. jag har verkligen behövt städa ett tag men inte hunnit med att städa allt som behövs så nu när jag tagit lov så passade jag på men en ordentlig storstädning.

I onsdags så hade jag min sista dag på praktiken och jag lämnade den stora byggnaden bakom mig med blandade känslor.. Den ena delen av mig ville bara springa ut och skrika av lycka med ett stort leende över läpparna, men den andra delen ville nästan gråta och stanna kvar på sjukhuset ett tag till.. Efter 5 veckor så blir man fäst vid personerna där, jag glömde bort min vanliga vardag fast att jag saknade mina kompisar exakt varje dag.. Jag tycker om att ta en slurp av framtiden och känna smaken av den, och vet ungefär hur det kommer va sen.. Det är liksom inte jättelång tid kvar till studenten nu, de dagarna som är kvar kommer gå jättefort.. Och jag, som inte riktigt vet vad jag vill efteråt än behöver liksom testa på mycket för att veta ungefär vart jag vill hamna sen..

Jag fick en dålig start med praktiken i år ett, så jag är alltid nervös och lite rädd för att bli illa behandlad på varje ny praktikplats.. Men det har gått bra och jag har lärt mig mycket från min handledare. Självklart har jag blivit smått ledsen och nedslagen av att praktiskt taget bli tjatad på till att ta initiativ, det var liksom evigt tjat om det.. Jag är sån av en anledning och jag tvingar mig själv varje dag till att ens komma upp på morgonen, men historien om det tar vi en annan gång.. Bortsett från det så har jag stormtrivts med min handledare, S, som är en kvinna med en hel del erfarenhet, har förklarat allt som jag inte förstått och frågat om jag vet vad sakerna är om det är komplicerade ord.. Och S, jag tror aldrig att du kommer att hitta hit, men det behövs fler som du i vården, du är helt genomsnäll. Du har varit väldigt tålmodig och förstående med mig, och jag kan lova dig att jag jobbar varje dag med min blyghet och att våga mer, det har jag gjort i ett par år, det går sakta men jag kommer att komma till den dagen då jag vågar helt själv, det är bara inte den dagen än...

Och S ? Jag kommer att sakna dig..

Likes

Comments

Det senaste så har jag sovit fram till 12 så fort jag fått chansen.. Men inatt har jag knappt sovit alls.. Ni vet säkert hur det är när tankarna snurrar till det för en så att man inte lyckas sluta ögonen och faktiskt slappna av och somna. Vid klockan 6 gav jag helt enkelt bara upp.. Jag gick ut i den kyliga morgonen med min livskamrat och var ute i mer än en timme. Det är väldigt vackert att se hur dagen vaknar.. Jag tror att jag behövde just en sån promenad också för att släppa taget om allt som bekymrar mig lite...Jag vet inte ens varför det finns så mycket som bekymrar mig i en så hög grad att jag tänker på det nästan hela tiden..

Jag önskar att jag kunde berätta för er vad det är jag tänker på.. Men jag kan liksom inte sätta ord på det.

Imorgon så ska jag jobba igen, det är bara 3 dagar kvar på praktiken innan jag får en lite längre ledighet. Det känns som att jag aldrig gått i skolan när jag varit borta såhär längre, och ändå kommer jag vara borta lite till. Jag saknar mina vänner, det känns riktigt konstigt att inte ha någon att dela alla sina tankar med under dagen, så det känns som att jag kommer prata lite för mycket med dem när jag väl får se dem igen för att jag har hållit in så himla mycket. Bara längtar tills jag får träffa dem igen..

Aja, nu ska jag dricka en kopp kaffe till sen ska jag städa lite 🌸

Likes

Comments

Jag tror att min kropp håller på att säga ifrån rejält.. Annars vet jag inte vad det är som händer.. De senaste dagarna har följt mig som en skugga med en stor irritation och en hemsk huvudvärk, det har varit så segt i huvudet att det känts som det tar 100 år innan man reagerar på en uppgift.. Idag var det nog värst av alla dagar. I vanliga fall kan jag hålla tillbaka min irritation men idag var det så mycket svårare. Jag känner mig slutkörd när jag väl har tid att göra något, när man är uppe i varv och jobbar skjuts liksom allt åt sidan, det finns inte tid att tänka.. Men när man kommer hem spricker fasaden och allt man hållt tillbaka flödar över en.. Då blir jag så trött och orkeslös och ligger mest i sängen för att efter natten gå upp tidigt och köra samma jävla race igen.. Det är alltså undet tiden jag kan göra något som jag är för trött för att faktiskt ta tag i det.. Mitt huvud är så segt att jag inte ens är helt säker på vad jag fått ihop i den här texten just nu.. Men jag hoppas det blev bra iallafall och att ni förstår att energin helt enkelt inte räckt till till allt som jag velat göra det senaste..

Likes

Comments

Jag blir så sjukt ledsen när någon verkligen inte kan sätta sig in i min situation hur ofta jag än upprepar den.. Jag vet till exempel inte hur många gånger jag har berättat och sagt till ordentligt till en av mina familjemedlemmar att jag hör dåligt och att jag har svårt att fokusera när något annat ljud stör min koncentration på när en person pratar, det kan vara musik, någon annan som pratar samtidigt, vad som helst som stör som gör att jag helt enkelt bara inte hör...

Man tänker sig att en familjemedlem ska förstå, det är ens familjemedlemmar som man umgås med mesta av tiden när man är hemma och som ska vara förstående hur jobbig en situation än är, men just den här situationen verkar det vara just en familjemedlem som inte förstår... Den här familjemedlemmen försöker jämnt prata med mig när ljudet på TV:n är högt, musik är igång, någon annan pratar, när jag fokuserar mig på en skrivuppgift eller när jag pratar i telefon.. Det är jättefrustrerande för mig när alla ljud är så många att jag inte hör något alls.. Det är jättesvårt för mig att försöka att höra, jag önskar att alla i min omgivning kunde förstå det.. Att jag inte hör särskilt bra hela tiden, att jag kan kräva upprepningar mer än en gång ibland utan att någon höjer rösten åt mig och beter sig som att jag är trög och inte fattar när jag egentligen inte ens hört..

Ibland tänker jag det som står nedan utan att nämna det bara för att jag inte vill vara en pain in the ass.. Det känns liksom otrevligt att be någon vara tyst.. Men i verkligheten ekar det i huvudet som ett skrik: Kan du inte vara tyst just nu.. Jag vill höra..Jag vill fokusera nu.. Jag önskar jag kunde höra allt som alla andra hör.. Jag tror inte att det handlar om något hörselfel.. Utan om min koncentration.. När jag håller på med något går jag all in, och jag vill bara fokusera på det.. Men om något hela tiden stör så kan jag inte fokusera på det som jag vill.. Då blir liksom allt bara ett surr som jag inte hör..

Likes

Comments

Vård och omsorgsprogrammet

Då var första veckan på APL:en avklarad, det har varit en tuff men samtidigt en lärorik vecka. Eftersom jag har tystnadsplikt så får jag inte säga så mycket, men jag kan säga att jag har blivit väl omhändertagen och att jag har fått prova på många saker.

Samtidigt så är det lite jobbigt för att upplägget är lite annorlunda än det jag är van vid.. På mina andra praktikplatser så har man varit med samma personer dag ut och dag in och skapat ett band med dem.. Men på sjukhuset så kan det vara nya personer från dag till dag.. Man fäster sig ju lite vid sina patienter efter ett par dagar när de har en längre vistelse på ett sjukhus, och när de sedan åker hem så känns det tomt utan dem för en stund.. Samtidigt så känns de bra när de äntligen får åka hem... Man är ju på sjukhus för att man är sjuk på något sätt, och när man får åka hem så är det ett tecken på att man antingen är eller börjar bli frisk och kan klara den sista biten utanför sjukhuset...

Trots att jag bara varit på sjukhuset 5 dagar så har jag mött personer jag nog aldrig kommer att glömma.. Det tar redan emot att veta att min tid där bara är begränsad och att jag kommer att behöva lämna ännu en praktikplats med människor jag trivs med, men jag är ju där för att lära mig och det är ju precis det jag gör.. Lite mer kunskaper i ryggsäcken liksom så att jag blir mer säker inför framtiden.. T ex så har jag börjat jobba mycket med NEWS-kontroller, innan fattade jag inte alls hur man räknade alla poäng men jag förstår mer och mer.. Nu är jag ledig lördag, söndag och måndag så jag ska passa på att ta det lite lugnt och försöka sova ut lite..

Likes

Comments

Contains affiliate links Smink

Vid skolfotot i tisdags så fick jag tips från min fina kompis Alice när det gäller smink.. Jag har alltid tyckt att det varit svårt att få till allt som har med contour att göra, men äntligen blev det begripligt. Med Alice tips så blev det så mycket enklare när jag innan gjort det så svårt.. Så än en gång har jag verkligen börjat älska smink och börjat träna, träna och träna på att lyckas få till snygga sminkningar själv.. Jag gjorde det första försöket i onsdags kväll när vi firade Alice och om jag får säga det själv så blev det bra för att vara nybörjare.. Nu är jag ordentligt pepp på att börja experimentera med smink igen och har beställt hem en hel del.. Hehe..

Wish me luck 🌸

Likes

Comments

Godmorgon alla fina 🌸

Jag har varit vaken en stund men huvudet har inte riktigt börja hänga med fören nu. Jag har faktiskt lyckats sova lite inatt trots att det kanske inte var jättemycket.. Det är verkligen svårt att få sömn nuförtiden.. Det är frustrerande när allt man egentligen vill är att sova.. Men det är inte så enkelt som alla tror med att "bara sova".. Jag gör det inte med flit.. Jag vill inte ligga sömnlös om nätterna och vakna med känslan av tyngd över kroppen som gör ont för att det känns som att en lastbil kört över en, men det är så det är nu och jag hoppas att det löser sig.. För att inte sova kommer inte funka i längden och det vet jag..

Igår var sista skoldagen som jag kommer ha på 5 veckor, jag ser fram emot APL:en samtidigt som jag har superstor ångest, man vet liksom inte riktigt vad man kommer få göra och vilka människor man kommer ha att göra med.. Det kan vara lite jobbigt men samtidigt ska det bli riktigt kul att pröva på något nytt istället för skoldag in och skoldag ut med att göra huvudet trött med en massa text och koncentration.. Jag hade också världens sämsta humör igår, jag liksom var irriterad på allt, men ingenting hände pga mitt humör och det var en ganska chill dag..

Idag är jag inte alls lika irriterad och det är bra för jag behöver ha fokus med mig idag, vi har lite jobb som behöver göras hemma och egentligen borde jag ta tag i att göra ordning i mitt rum nu, jag har sagt att jag ska göra det ett tag men det har liksom inte blivit gjort.. Det är så svårt att hitta ork till allt nuförtiden.. Jag tar lite brustabletter med bra vitaminer för att hålla humöret uppe nu när vi inte får så mycket solljus, brist på D-vitamin kan nämligen leda till att man känner sig lite nere så vi får hoppas att det hjälper någorlunda mot den kommande höstdepressionen..

Vad ska ni göra idag ? 🌸

Likes

Comments

Jag har hamnat i en riktigt svår period.. Jag har haft många våra perioder i mitt liv så jag kan liksom känna av när det är påväg. Ni vet den årliga depressionen jag aldrig kommer undan vad jag än gör.. Jag försöker dock se lite mer positivt på livet men det är inte alltid det går..

För att sammanfatta förra veckan så var den som vanligt.. Jag blev bjuden på middag och bio (filmen IT) och har också varit på maskeradbröllop. Det har verkligen varit skönt att komma bort lite hemifrån. Missförstå mig inte, jag älskar mitt hem men jag har börjat bli redigt folkskygg för att vi inte har besök så ofta och bara är vi.. Jag hade lite smått panik bland alla människor men det kändes ändå nyttigt att vänja av kroppen vid att man inte alltid kan vara ensam. Ibland måste man stå bland en klunga av människor, och jag vill inte behöva ha ångest över en sådan sak som egentligen är enkel..

Men oj ! Självklart ska jag ju berätta hur filmen var också. Helt klart sevärd, rolig, men inte ett dugg läskig. Självklart är clownen Pennywise lite läbbig. Men trots att den inte var läskig var den skitbra.. Jag skulle nog kunna se den igen. Jag har iallafall spenderat min vecka med fint sällskap, as always. Och nästa vecka går jag på praktik till v.45.. Så kanske inte en jätteintressant vecka, men en värdefull en..

Likes

Comments

Cocoo.se - Nordens största nätbutik för smycken