Header

Jag tror att många ser Vård och Omsorgs linjen som så långt ner man kan komma, att man spenderar dagarna med att torka gamlingar i ändan och att man knappt behöver betyg för att komma in, det är ju sån väldig brist på undersköterskor och det bevisar ju bara att det är ett jobb som ingen vill ha.. Eller ?

Att gå Vård och omsorg för att bli undersköterska är så mycket mer än att torka gamlingar i ändan, man kanske inte alls vill jobba med gamla, som undersköterska kan man jobba på sjukhus med om man nu vill det..

För väldigt länge sedan, nästan i början av min utbildning hörde jag en sak som gjorde mig så sjukt ledsen, en tjej i min klass förklarade hur hon blivit bemött angående sitt val att gå linjen Vård och Omsorg, det fyllde hon i bland annat med meningen "De sa att jag kastar mina betyg i sjön".

Under min väg som ännu inte är klar har jag mött underbara patienter, som jag alltid kommer bära med mig i mina tankar och i mitt hjärta, några som är oersättliga trots att några av dem gått bort..

När jag sökte till Vård och Omsorg trodde jag aldrig att jag skulle komma in...men när beskedet kom visade det sig att jag nästan hade dubbelt så mycket mer än vad som krävdes för att komma in på linjen, jag hade kunnat söka till högre grader, högskoleförberedande program, men jag hamnade här, där jag får jobba med underbara människor och se till att de har det bra.. Linjen har också lärt mig mycket, psykiskt och fysiskt och under senare tid har jag reagerat mer på hur andra människor behandlas, jag kan nu bemöta människor på ett mycket bättre sätt, innan hatade jag människor och var allmänt dryg, men med tiden har jag öppnat upp mig.. Jag har lärt mig att kommentarer kan såra, även om det inte menas då.. Det inkluderar kommentarer om mitt val av yrke, det gör mig ledsen att någon kan kommentera något som är mitt val på det sättet.. Jag älskar mitt val ! Mitt liv, mina val, jag har inte bett om kommentarer och det är jag helt säker på att de som valt samma som jag inte bett om heller.

Så kastade jag mina betyg i sjön ?

Som jag nämnde innan hade jag kunnat söka till högre grader, men mitt val känns rätt.. Så nej.. Jag kastade inte mina betyg i sjön, jag lät betygen leda min väg i vad som kändes rätt i mitt hjärta och i min själ.. och det känns mycket bättre än att söka sig upp i högre grader och gå komplicerade ämnen, min linje är inte heller superenkel, men det är värt det.

Undersköterskor behövs också även om många kanske inte tror det.. Det är så mycket mer än att torka gamlingar i ändan..

(Bild lånad från Google).

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Phew.. Jag trodde aldrig att min rumpa kunde ha såhär mycket träningsvärk, men jag har kört ganska hårda pass den här veckan, jag är nog lite dum ändå som antagit en 30 dagars challenge utan vilodagar, jag kan knappt gå uppför trappor och knappt sätta mig ner.. Usch.. Vad har jag gett mig in på ?

Samtidigt känns det så sjukt bra att jag börjat ta tag i mitt liv och min träning ordentligt, jag har verkligen börjat digga tanken att bli mer hälsosam och äta nyttiga saker.. Och jo jag har gjort lite snedsteg, jag har ätit några små godisbitar lite här och var och druckit ETT glas läsk, men jag menar det är bara första veckan än så länge så jag tyckte att det verkade lite okej att trappa ner lite i taget..

Anyhow, det var så hemskt fint väder idag så mina tjejer och jag tog och köpte oss varsin glass, hemskt gott om ni frågar mig, jag tyckte jag kunde unna mig en kall glass i värmen för att fira att jag ändå lyckats ganska bra den här veckan, även dagens pass gick ganska bra trots all träningsvärk och jag börjar sakta men säkert att röra mig mot toppen, mitt mål.

Jag närmar mig vecka 2 med ganska stor entusiasm, trots att det känns lite dåligt att hela mitt betyg i idrott hänger på detta så jag har liksom inte så mycket val, men trots det känns det ändå hemskt bra att få den där sparken i arslet så man faktiskt tar tag i saker och ting...

keep fighting mina älskade läsare, tappa inte tron på er själva, ni klarar alla hinder, ge det bara lite entusiasm och hopp lovar jag att ni klarar allt.

Work hard in silence, let your success be your noise

Likes

Comments

Det finns stunder när jag hatar allt med mig själv, stunder där jag önskar att jag för en gångs skull kunde känna att min självkänsla inte var så långt ner i botten, men det är den, nästan hela tiden. Ibland drar det ner mig långt ner i djupet, ibland klarar jag inte av att se mig själv i spegeln utan att hata det jag ser, och ibland blir jag så äcklad av mig själv att jag inte kan ta hand om mig själv bättre.

Jag börjar få mörka ringar under ögonen märker jag, all stress börjar ta ut sin rätt. Jag ser gammal ut, trots att jag bara är 17 år. Jag ser trött ut, hur mycket har jag ens sovit det senaste ? När tog jag senaste hand om mig själv och gav mig själv uppmärksamhet för att tänka på mitt egna bästa, och hur jag mår ? Jag kan inte komma ihåg, det måste ha varit längesen..

Bilden av mina betyg i idrott flimrar väldigt ofta förbi i mitt inre, "Du har hög frånvaro, du måste delta mer i lektionerna" , bilder av min egna planering om vad jag ska göra varje torsdag de 7 veckorna som jag har framför mig... Att det inte räcker att göra det på bara lektionerna utan att det måste synas resultat.. Jag vill vara mer nöjd med mig själv.. Jag vill att min kropp ska må bra.

Vad har jag då planerat de här 7 veckorna ? Jo, att begränsa intaget av onyttigt socker till en dag i veckan, helst inget alls.. Träning som är bra för kroppen "in the long run", och hälsosam mat, och nyttiga frukostar. Mitt mål ? En sundare livsstil, en kropp som mår bra både fysiskt och psykiskt.. Bättre självkänsla på sikt..

Jag är fast besluten att lyckas den här gången, den här gången ska jag kunna se mig i spegeln utan att bli äcklad, utan att hata mig själv.

Bit för bit, ska jag börja älska mig själv igen.

Likes

Comments

Idag har varit en hård dag. Jag har känt mig lite nere och det har varit lite lågt med någon sorts inspiration, jag har fortfarande inte gjort klart exakt allt skolarbete, men högen blir iallafall mindre känns det som trots att deadlinen gått ut på exakt alla av dem, det känns lite jobbigt men jag jobbade sena kvällar hela förra veckan på veckodagarna, och jag menar alla vet ju att man börjar fungera illa när man inte fått sova på ett tag, speciellt inte på en hel vecka, så jag spenderade helgen med att vila upp mig trots att jag egentligen inte har tid till det. Och gissa om jag sov ! Det var verkligen skitskönt att vakna lördag och söndag utan det där dåliga humöret, jag har varit så sjukt irriterad för jag inte fått tillräckligt med sömn.

Jag har också börjat fundera mycket på vad det gäller saker som är bra för min hälsa, jag har t ex börjat dra ner på det onyttiga en hel del, men det känns som jag behöver dra ner lite till.. Man kanske skulle köra en 30 dagars challenge med 30 dagar utan socker ?

Likes

Comments

Contains affiliate links

Tro det eller ej ! Jag har fastnat totalt för lösögonfransar.. Jag fastnar för lite olika saker under vissa perioder, och nu är det lite utav en lösögonfrans-period. Så jag köpte ett par (tyvärr med superkasst lim) och har provat lite olika tekniker för att få på dem rätt, jag tänker dock beställa ett annat lim för det som man fick med funkade inte särskilt bra, det va som sagt total-kasst. Om det blir en period som varar eller inte återstår att se.

Vilket lim använder ni till lösögonfransar ? ❤

Likes

Comments

Ja herregud säger jag bara.. Det har varit väldigt mycket den här veckan när det gäller skolan. Men jag kan stolt säga att jag inte ligger efter med lika mycket längre och att jag snart kan gå och lägga mig hur tidigt som helst utan att behöva sitta uppe sent och göra massa skolarbete. Det är verkligen tufft ibland, vissa skolarbeten som alla har samma deadlines osv, men jag känner att jag klarar det, trots att det är på gränsen att jag inte gör det, man måste ju tänka lite på sitt egna mående också men jag har inte kunnat göra det för slappnar jag av lite blir det inte gjort, och då blir högen av det som ska göras ännu högre, och då måste man stressa ännu mer. Så trots att jag sovit väldigt lite det senaste så är jag ändå glad att få allt gjort.. Känns helt sjukt att jag tar studenten nästa år.. När blev jag såhär gammal och när började tiden gå så fort ?

Så det har varit min vecka: massa skolarbete.. Hur har er vecka varit ?

Likes

Comments