Header

I förrgår regnade det, igår regnade det, och idag regnar det igen. Jag har inte känt mig helt hundra den här veckan så jag är hemma idag med. Det finns ju både för och nackdelar med att vara hemma för man missar ju en del, men det ger massor av tid till Mantus och tid till extra mycket morgonmys.

Mantus sover hos mig varje natt, och jag fixade en dubbelsäng för att jag också skulle kunna få plats. Och vad gör han då iallafall ? Han ska sova PÅ mig. Och morgonen började som alltid med att han kommer och nosar och slickar en i ansiktet för att man ska vakna. Sen tog vi vår morgonpromenad i slasket och jag blev helt dyngsur om fötterna. Men jag är supernöjd över att han går bra i det nya kopplet som han fick i födelsedagspresent. Nu förstår jag faktiskt vad mina föräldrar menar med att de alltid kommer att se mig som liten, för det känns som det va igår Mantus var en liten korv, som bet sönder mina fingrar och min soffa med sina vassa små valptänder, som skulle sitta i byxorna när man gick på toa och som fick värsta dampet så fort jag gick där ifrån och han inte visste vart jag var. När blev han så stor ? När blev min lilla korv så nära till att vara vuxen ? Nu kvävs man ju nästan så fort han lägger sig på en. Men den här stor tunga klumpen gör mig så himla glad.. Och det är ändå ganska skönt att vara hemma, för det jobbigaste under dagen är att lämna honom hemma när man ska till skolan, många gånger har jag velat ta med han, men det går ju inte 😂 Så några dagars semester från att slippa lämna honom när man ska till skolan har jag inte alls något emot, speciellt inte när man får extra mycket tid till att busa och leka med den bästa hunden i världen ❤

-Bjuder på några bilder som jag tog på en av våra promenader för ett par dagar sen-

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag började på ruta ett, och idag har jag hamnat på ruta 30, den sista dagen för 30 dagars programmet. Det har varit mycket upp och nedgångar... Och jag kan erkänna att jag inte alltid skött det och behövt arbeta ifatt lite på grund av att livets berg och dalbana har haft en lite för djup nerförsbacke. Bränder, depp-dagar, smärta, saknad och andra problem har drabbat mig under tiden, men idag är jag ändå här, på dag 30. Den sista dagen av alla.

Likes

Comments

30 dagars programmet

Jag är bra som jag är

Jag är älskad

Jag trivs bra med mig själv och mina vänner

Jag klarar allt med min egna vilja

Det är mitt egna mantra som jag faktiskt burit med mig ett tag. Jag mediterar ganska ofta. Och idag skulle jag skapa ett enkelt och kort mantra som är enkelt att upprepa. Och där har ni mitt, utspritt och nu naket för världen. För mig är mitt mantra inte personligt, utan det är fler än jag som tänker likadant, och de personerna får mer än gärna låna mitt mantra.

Likes

Comments

30 dagars programmet

​Den sista bara vara dagen. Den sista dagen för att hinna ifatt saker jag inte gjort. Den sista dagen att slappna av. Snart är 30 dagars programmet slut och jag möter det med både lycka och sorgsenhet. Och gissa vad jag ska göra som jag gjort vartenda en av de här dagarna och också kommer göra den sista ? Slappna av såklart.

Vad brukar ni göra för att slappna av en ledig dag ? 

Likes

Comments

30 dagars programmet

När jag är arg eller ledsen så är det jag behöver just då musik som matchar mitt humör eller ett stort lass med cookie-dough glass. Dagens uppgift är att ta reda på vad som lugnar när det blir för mycket under dagen, och under mina värsta dagar så är en ensam stund med musik guld värd. Sen finns det de dagarna när man inte kan lyssna på musik under en lång ensam stund, t ex när man är i skolan, då är min "humör-medicin" mina vänner och choklad.

Är jag arg tar jag högsta volymen med Ghost eller Kamelot i hörlurarna och är jag mer depp lyssnar jag på deprimerande love songs eller panflöjt (väldigt avslappnande, och det slutar oftast med att jag somnar och sover bort det jobbiga). Men min absoluta favoritmedicin när allt går åt helvete är mina vänner, och såklart min hund Mantus. Ibland behöver man ord för att tröstas och ibland behöver man bara någon som lyssnar och som inte kan komma med invändningar.

Vilken är eran humör-medicin ?

Likes

Comments

30 dagars programmet

"Om någon säger en sak till dig tillräckligt ofta börjar du tro att det är sant. Det är så affirmationer och visualisering fungerar, om du säger en sak - vad som helst - till dig själv riktigt ofta blir det sant".

Okej Jane, jag förstår att ditt jobb med hela boken är att vara positiv, men om jag inte kan tänka att jag är en rosa ponny utan att faktiskt bli det så funkar det inte. Skämt åsido - och överdrivna tankar åsido också, det är inte sånna där saker som "jag är supermannen och kan flyga" som gäller, utan saker som att "jag ser glad ut och jag är glad idag" som jag tror att Jane menar. Visualisering och affirmationer är samma saker, bara att man skapar mentala bilder istället förord med visualisering. Så kort förklaring: Affirmationer är ord du ska upprepa för dig själv, du kan säga dem högt eller bara tänka dem, men i vilket fall som helst så ska du tänka på att det är sant och använda all din positiva kraft när du säger det, mina affirmationer är: Jag mår bra, jag kommer att lyckas, och jag är mig själv och behöver inte vara någon annan heller. Och visualisering är då att göra en bild av det hela mentalt. Så det är ju ganska intressant ändå, man lär sig ju något nytt varje dag.

Likes

Comments

30 dagars programmet

Idag ska jag tänka på något jag går förbi varje dag och tänka ut exakt vad jag minns av det och rita upp det framför mig. Sedan ska man se vad man missat och varför det kanske är just så det är, t ex hitta på en egen berättelse om varför KLT's bussar är gula.

Likes

Comments

30 dagars programmet

Min självkänsla har på något sätt alltid varit låg. Jag har aldrig sett mig själv som någon viktig eller speciell, jag har liksom aldrig lyckats få min självkänsla att blomma ut, utan den förblev en liten ljusgrön knopp som var för blyg för att rikta sina blad mot himlen. Idag är en sån dag där man kan säga att jag ska "vattna" den där lilla blomknoppen varje timme och säga för mig själv:

Jag är underbar

Min åsikt räknas

Jag trivs med mina egna tankar och mitt eget sällskap

Jag är hänsynsfull

Jag är generös

Jag tror på mig själv

Jag ska vattna min knopp och upprepa det här minst 10 gånger idag. Har ni någon gång hört om den där killen som fick byta skola, men istället för att vara blyg så gav han ett leende till alla som han mötte i korridoren ? Han fick jättemånga kompisar och varje dag innan skolan ställde han sig framför spegeln och sa 3 positiva saker om sig själv till exempel: jag ser pigg ut idag, mina ögon har en väldigt fin färg och jag har ett fint leende. Det här är ungefär samma sak, om det funkar eller inte vet jag faktiskt inte, men idag ska jag vattna min lilla gröna knopp AKA min självkänsla och få den att växa och veckla ut sina blad mot himlen för att bli en vacker blomma.

Likes

Comments

30 dagars programmet

Visste ni att det faktiskt är bra att ta lite vilostunder mitt på dagen att tugga tuggummi eller att ha halstabletter med mentol-smak för att bli piggare ? Nu vet ni det iallafall. I uppgiften för idag så får man i boken tips om hur man ska hålla sig pigg när man blir trött, och så finns det en masseringsövning som man kan göra när man blir trött, men eftersom jag inte vill kopiera det så tänkte jag inte skriva det här, vill ni veta så finns boken att köpa om man söker på namnet på nätet eller i en bokaffär: Jane Scrivner - Rensa i själen.

Men tipsen jag kan dela med mig av är det som jag nämnde i början, att det är bra att ta en liten tupplur om man är trött inför en uppgift eller bara är trött, kanske inte i flera timmar utan max 30 minuter, så piggnar du till. Likaså det med halstabletterna eller tuggummin med mentol /eukalyptus/pepparmints smak, om du andas djupt medan du har detta i munnen så sätter det fart på hjärnan. Det är väldigt starkt, men personligen så tycker jag att det funkar bra.

Likes

Comments

30 dagars programmet

Ibland behöver man en dag till att göra absolut ingenting, sånna dagar behövs nån gång ibland när det blir för mycket med allt. Jag tänkte spendera dagen med att inte göra något skolarbete och inte stressa upp mig på något.

Hur har ni tänkt spendera dagen ?

Likes

Comments