Header

Contains affiliate links Bilarna, Pyssel

Jag bara måste tipsa er om det här !

Som många av er vet så håller min pappa och jag på att renovera en 245a årsmodell 78. Förra året köpte pappa ett takräcke till Skönheten, som förmodligen hade ett par år på nacken. Förra veckan fick jag äntligen tid till att fräscha upp det. Och vill ni veta med vad ? KOKOSOLJA !

Hur gjorde jag ? Du behöver: Varmt vatten (jag kokade mitt i vattenkokare), vitvinsvinäger, kokosolja (jag använde kallpressad men borde funka med vad som helst, olivolja funkar nog med), 2 trasor (en för att göra rent ytterlagret i början och en för att "polera") och en disksvamp.

Bild 1: Innan jag började Bild 2: Efter andra tvätten Bild 3: Skillnad på inoljning och tvätt nr 2.

❕Först och främst gjorde jag rent träet från smuts, det gjorde jag med varmt vatten sen höftade jag med lite vitvinsvinäger. Först strök jag på lite med en trasa och gnuggade lite för att få bort damm och så, sen gick jag på med hårdhandskarna och skrubbade med en disksvamp med samma blandning. Jag lät det torka lite innan jag gick på nästa steg.

❕Sedan applicerade jag kokosolja med cirkulerande rörelser. För att det riktigt ska hinna sjunka in i träet så ska man låta det stå i minst 15 minuter, jag lät det stå ett par timmar så att ytan inte var lika oljig. Sedan torkade jag av för att polera av lite en sista gång. Det blev verkligen som nytt, sjukt läckert 👌

Och såklart tips på vilka oljor ni kan använda 👆

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Älskade älskade Lisa,

Ibland vill jag bara krama om dig och viska alla ord i ditt öra som du verkligen behöver höra. Du behöver veta hur värdefull du faktiskt är, du behöver veta att du är underbar och att trots att det inte känns så just nu så behövs du.. Inte bara för att du alltid ställer upp, utan för att du är en av de få personer som finns kvar som har ett hjärta av guld och som man kan berätta exakt allt för.. Vi kan prata om allt mellan himmel och jord utan att döma varandra på något sätt...

Älskade Lisa, när du kollar dig i spegeln önskar jag verkligen att du kunde se det jag ser, en hemskt stark tjej som tar sig igenom vartenda dag ibland med ett fejkat leende och massa smärta i sinnet. Du behöver inte låtsas gumman.. Det är okej att tappa fattningen ibland och falla ner i det djupa hålet av ens inre.. Har du svårt för att ta dig upp så lovar jag att jag drar upp dig..

Älskade Lisa.. Livet är ibland hemskt.. Jag önskar att jag kunde säga att det är en äng av vackra och väldoftande blommor året om.. Men jag tänker inte ljuga för dig.. Ibland sätter livet ut krokben för dig så du snubblar och får smaka gruset av en äkta faceplant.. Men när det händer så vet jag att du kommer ta dig upp igen.. Du är så mycket starkare än du tror gumman.. Du har styrkan i dig även om det ibland känns som att den inte finns alls..

Fina Lisa.. Det kommer alltid att finnas stunder där man vill avsluta allt.. Du har dem ibland, jag har dem ibland, många människor har det.. Det känns ensamt.. Men i den här kampen är du aldrig ensam.. Är du vilsen i mörkret så kan du ta min hand så leder jag dig ut.. Men du själv ? Du har en kämparglöd som kan lysa starkare än solen om du bara tillåter det.. Den psykiska ohälsan är ett krig och du är en krigare som kommer skära den rätt i halspulsådern och låta den förblöda..

Under dina svagaste stunder så vet jag ändå att du kommer vinna det här.. Hur vet jag ? Jag bara gör det.. När jag faller samman är ibland dina ord en av de få saker som håller mig uppe.. Det är den där gnistan som tänder min kämparglöd... Bland mina få vänner är du en av dem närmsta.. Och jag älskar verkligen dem som alltid finns där och är mitt stöd i vardagen oändligt mycket.. Och du kära Lisa, du förtjänar någon som älskar dig oändligt mycket så att du en dag kan se dig själv i den där spegeln och se det jag och många andra ser i din omgivning.. Starka underbara Lisa som kan klara allt, för även om du ibland inte tror på dig själv, så gör jag det ❤

@Ettfriskareliv

Likes

Comments

För ett par dagar sen på Facebook stötte jag på ett inlägg med en kommentar som gjorde mig sådär lite förbannad som man kan bli ibland. Ni vet när man verkligen undrar vad som pågår i en människas huvud. Det handlade om att personen som skapade inlägget tyckte att det inte var okej att röka när man är gravid.. Varpå en människa svarar:

"Jag tycker det är okej att röka när man är gravid, man kan ha skött sig utmärkt och aldrig rökt, druckit eller använt droger och ändå få ett missbildat barn, så då gör det inget att röka tycker jag".

Och till viss del är det sant, även om föräldrarna alltid skött sig exemplariskt så kan man få ett missbildat barn.. MEN nu kommer vi till det stora menet.. Att sluta röka när man är gravid minskar risken.. Bara för man sköter sig till 100% betyder det inte alltid att man får friska barn, även om man röker kan man få friska barn, men om du röker när du är gravid så skadar det ditt barn på sätt medan det är ett foster som inte syns, samtidigt som det kan ställa till fler problem som även kan bli synliga efter födseln. Min åsikt ? Om man inte kan sluta röka under tiden man är gravid är man lite självisk. Tänk om du faktiskt får ett missbildat barn på grund av din rökning ? Barnet får leva med det resten av livet bara för att du inte kunde hålla fingrarna borta.. Min personliga åsikt är att jag inte tycker att det är okej någonstans.

Innan folk hoppar på mig om att jag själv inte har barn och inte är gravid så tänker jag bara säga det att när och om det är dags så skulle jag sluta tvärt för att minska riskerna så fort det går, kan ju även tillägga att jag inte ens röker men om jag skulle göra det och vara gravid är det inte värt det att utsätta barnet för skadliga ämnen och att riskera att:

🚬Förlossningen börjar för tidigt

🚬Att moderkakan kan lossna för tidigt

🚬Att jag då har en ökad risk för missfall eller att fostret dör i magen

🚬Att barnet har en ökad risk för att dö i plötsligt spädbarnsdöd

Praktiskt taget allt du gör när du är gravid går över till ditt barn i magen, om du röker så får du i dig kolmonoxid, som är giftigt, men vill du veta vad ? Det får fostret också i sig. Fostrets blod tar även upp dubbelt så mycket kolmonoxid än vad ditt blod gör och giftet stannar dessutom längre hos fostret.

Även om du rökt och föder ett friskt barn så har du ändå utsatt ditt egna barn för de här gifterna.. Är det verkligen värt det då bara för att du är beroende av nikotin ? Är det verkligen värt det för att du inte kan hålla fingrarna borta 🚬❌ ?

Tänk om !

Likes

Comments

Ibland blir jag så enormt besviken på mänskligheten.. Men idag har jag nog mest bara varit besviken på mig själv.. Jag är så arg på mig själv över att jag inte kan lyckas bättre med träningen för att något alltid ska krångla. Idag var det inte bara ett stort bråk här hemma utan jag känner mig också fortfarande stel och har fortfarande så ont i ländryggen.. Jag vill verkligen så gärna komma igång med träningen och komma i form.. Jag kan inte nå den perfekta kroppen men jag kan iallafall sträva efter något liknande.. Jag fick total panik när jag vägde mig sist och insåg att jag gått upp 6 kg på 1 och ett halvt år.. Jag väger 75 kilo liksom, jag känner mig som en stor badboll och jag känner mig äcklig,

När jag lagade mat idag bara brast det för mig.. Jag sket i att alla kunde kolla på mig som ett djur på zoo, jag bara släppte ut all ilska som jag burit ett par dagar i form av tårar. Sedan mamma kom hem har jag bara hört gnäll, och idag sa hon att vi behandlar henne illa när vi i själva fallet gör allt som hon inte kan göra i dagsläget. Det är klart man blir ledsen då.. Det är precis som att hon tror att jag är den trögaste människan i världen.. Missuppfatta mig inte, självklart älskar jag min mamma men hon är en riktig drama queen ibland.. Jag vet att hon är nyopererad men att gnälla på det sättet och säga att jag inte inser att hon är det får mig bara att knyta händerna i ren ilska. Egentligen vill jag bara skrika och slå sönder saker men istället började jag gråta.. Så förudmjukande...

Det enda jag faktiskt njutit av idag var min frukost som bestod av bacon, jordgubb och kiwi. Det kanske verkar som en udda blandning men det var faktiskt riktigt gott ! Mamma hade skärt upp lite jordgubbar och kiwi och jag hade ett öppet paket bacon i kylen som var tvunget för att stekas så att det inte behövs slängas.. Verkligen hatar att slänga mat..

Jag verkligen hoppas att morgondagen blir bättre, jag hade tänkt ha lite ensamtid och vara ensam, bara Mantus och jag, den enda i hela världen som jag kan vara med även om jag är ledsen eller glad.. Min allra bästa vän som inte kan tala men som ger mig allt stöd som jag behöver.. Jag vill bara komma bort ifrån allt, inte bara för ett par timmar utan för ett riktigt bra tag..

Likes

Comments

Bilarna, LCHF, Min viktresa, Spa

Hej alla fina 🌸

Idag har jag för det mesta bara tagit det lugnt, jag har typ inte sovit något inatt. Resten av släkten höll på med våran SAAB (ja ni hörde rätt, jag som egentligen inte tycker om SAAB, ändå äger vi en av någon anledning) och utanför verkstan har vi spotlights med rörelsedetektorer som tänds så fort någon går förbi, och mot det hållet har jag ett av mina fönster. Och de där jävla lamporna lyser ju upp mitt rum som ett fucking disco, och det tänkte såklart våra gäster inte på för den där lampan tändes stup i kvarten och de förde liv så ja.. inte mycket sömn där inte.

Bortsett från den långa sömlösa natten så har iallafall dagen varit bra, jag bestämde mig för en spadag för det var ju ändå ett tag sen. Jag köpte ett fotsalt på apoteket tidigare idag som luktar helt himmelskt.. Så när solen tittade fram en stund så tog jag ett fotbad ute i den friska luften. Egentligen skulle jag tränat både idag och igår men eftersom jag har ett par riktigt dåliga dagar med ryggen så fick jag tyvärr hoppa över det. Det börjar dock känns lite bättre så tänkte ta ett lugnt pass imorgon och se om ryggen vill ge med sig senare i veckan för ett hårdare pass.. Det suger verkligen att kroppen ger upp sådär när allt går som bäst.... Men att äta LCHF går bra så jag har ju iallafall lyckats med något idag trots att jag bara var tvungen för att mumsa i mig en gammeldags kokostopp.. Det är så hemskt sällan vi faktiskt har det hemma och vi köper det bara under markadsperioderna.. Så jag åt några av dem, ni vet en sista gång innan jag börjar min sockerfria månad.. Wish me luck..

Likes

Comments

Idag har jag bara skött hushållet och städat för fullt ! Jag har också tvättat all tvätt och känt mig riktigt produktiv. Det har faktiskt gått bra och jag känner det att om jag skulle flytta hemifrån (det händer förhoppningsvis inte än på ett tag för jag trivs så bra här) så skulle jag faktiskt klara mig väldigt bra. Jag sköter det mesta själv här hemma just nu medan pappa jobbar, så det innebär att jag spenderar mycket tid med bara mig själv, under förmiddagen så är det precis som att det bara är jag som bor här. Det är bra träning inför framtiden, att kunna tvätta, göra kaffe och så.. Det är emellertid lite ensamt men det funkar.. Ibland behöver man ensamtid och allt arbete på hemmafronten och ensamtiden har gjort att jag rensar mina tankar väldigt mycket och andas ut och slappnar av.. Idag klämde jag in ett träningspass på eftermiddagen med och nu bränner det lagom i rumpan och låren. Jag körde även ett pass zumba och jag älskar det mer än mycket, bara älskar att dansa trots att jag inte är så bra på det 😂

Igår flyttades mamma till Oskarshamn så jag och pappa åkte och hälsade på henne. Jag skulle bara vilja krama om henne men hon har så ont... Imorgon ska hon förhoppningsvis äntligen få komma hem, jag saknar hennes sällskap, det är liksom inte kul att prata med sig själv och inte kunna få något sorts svar från hundarna trots att jag uppskattar deras sällskap istället för inget alls.

Men nu piper nästa maskin med tvätt att den är klar, så jag måste kila..

Kram 🌸

Likes

Comments

Godmorgon allihopa 🌸

Jag har varit väldigt känslig de senaste dagarna och inte haft orken till att vara aktiv här. I söndags åkte pappa och jag till Linköping och jag fick äntligen träffa mamma efter operationen. När mamma inte är hemma så finns det mycket att sköta om, det är skönt att ha något att göra när jag väntar på att mamma ska få komma hem. När hon väl får komma hem så kommer hon behöva 8 veckor med att bara ta det lugnt för att hon ska kunna läka, och jag har verkligen inget emot att ta hand om mamma. Jag är verkligen glad att jag inte valde att jobba den här sommaren så att jag kan hjälpa mamma under läketiden. Det var jättejobbigt men samtidigt jätteskönt att få träffa mamma i söndags, det var ju trots allt en 10 timmars operation hon gick igenom.

Och igår så tog jag årets första dopp, det va inte jättefint väder ute och det var lite kallt i början men det kändes väldigt uppfriskande. Det känns bra att inte vara lika spänd nu när operationen är över, det har varit väldigt påfrestande att man är flera mil bort och inte kan hälsa på mamma hur som helst utan att planera en lång resa. Det är nog därför det är så hemskt skönt att ha något att göra under dagarna när mamma inte är hemma och pappa jobbar, man tänker på det man håller på med istället för att tänka på det som man inte ska tänka på..

Kram 🌸

Likes

Comments

När man läser en bok så närmar man sig ju bara de sista sidorna mer och mer.. Och stunden efter att man precis läst ut en bok (iallafall jag) så ser man för en stund världen på ett annat sätt och har en sån där härlig känsla av välbefinnande, speciellt när det är ett så härligt slut. Jag har i Jean M Auels serie närmat mig de sista sidorna i 6 stycken böcker (6 stycken!). Och när jag tagit mig till de sista sidorna i den sista boken i serien så känner jag bara: VA ? VAD ÄR DET HÄR FÖR SLUT ?! Skaffar Ayla och Jondalar fler barn ? Hur går det för deras dotter ? De sista sidorna lämnade mig med frågor utan svar.. Det var inte slutet jag hade förväntat mig..

Eftersom mamma åkte in till Linköping idag för att hon ska opereras så har jag läst hela dagen mest för att tänka på något annat.. Det kändes bäst att göra så istället för att ligga och övertänka en massa saker och istället försvinna in i böckernas värld..

Vad har ni gjort idag ?

Likes

Comments