Header

Idag går jag in på sista veckan med APL:en och jag måste erkänna att det känns väldigt tufft, idag tänkte jag att nästa måndag kommer jag att vara där, men när vi började prata och planera nästa vecka kom jag på att jag kommer ju inte att vara där då.. Och det känns sjukt jobbigt samtidigt som jag längtar efter mina kompisar, 5 veckor utan mina girls liksom, hur har jag klarat mig såhär länge ? Men sen tänker jag på den friska kalla luften som blåser i håret och i ansiktet och att jag kan andas och slipper min huvudvärk som i vanliga fall knappt lämnar mig medan jag slipper den där, sen tänker jag på djuren och människorna som jag blivit så fäst vid.. De är sista veckan innan vi måste skiljas åt och jag måste återvända till den riktiga världen igen.. Och det kommer att kännas riktigt tufft känslomässigt, det kommer kännas enormt jobbigt när varje sekund närmar sig den sista dagen.. Jag trodde inte att det skulle kännas så jobbigt redan nu, men det gör det.. Det känns riktigt jobbigt..

Den här bilden får mig att tänka extra mycket på de veckorna som gått 👆 Jag fäller en tår i mitt inre och hoppas att jag slipper glömma, jag förstod inte att vi gjorde minnen, jag visste bara att vi hade kul..

Likes

Comments

Igår brast det för mig, jag hade en dålig dag, och det hade jag idag med på sätt och vis, men igår hade jag en sån dag när jag bara saknade min Mantus och ville komma hem till min Mantus, tiden gick så sakta och jag var så trött.. Det va seriöst på den graden att jag ville gråta efter min hund 😂 Så klev en häst mig på foten och det gjorde ju jätteont, och eftersom jag kände att jag redan hade en dålig dag så började jag såklart storlipa ! Men efter en stund lugnade jag ner mig..

Idag var ju inte heller världens bästa dag, min buss hem var försenad och när vi kom till resecentrum hade min bytesbuss redan åkt, och det var mer än en timme tills nästa buss gick, och det kändes ju extra kul.. not.. Och när jag kommer hem och ska ta ur min retainer försvann den lilla pluppen som håller fast den, och när jag letar efter den där pluppen lyckas jag tappa bort den andra delen också, vid det här laget ville jag bara skrika.. Idag ville jag iallafall inte gråta efter min Mantus, jag kände mig väl lite extra ledsen och när jag är ledsen är jag ju med Mantus och gosar, men när jag är ledsen och jag inte har Mantus i närheten blir det ju extra jobbigt, tycker ändå det är så sjukt hur mycket jag älskar min lilla vovve och hur glad jag är att jag har mina 3 små pärlor, jag vet inte vad jag skulle göra utan hundar ❤

Men nu ska jag ta mig en huvudvärkstablett och en kopp med lugnande te så får vi se om jag lyckas sova hela natten..

Likes

Comments

Idag är det alla hjärtans dag som ni kanske redan vet.. Och jag tycker att det kanske är ganska fint och gulligt med extra omtanke och historien bakom.. men samtidigt tycker jag att den här dagen är helt meningslös.. Det är jättefint att visa sina nära och kära extra omtanke, men om man älskar någon gör man väl det varje dag och inte bara en gång om året ? Ni fattar vad jag menar va ? För mig visar man att man älskar någon mycket mer än bara en speciell dag, affärerna proppas fulla av hjärtformad choklad och nallar, men man kan väl ge det varje dag om man så vill det, men ni ser inte affärerna proppfulla jämnt för det, eller hur ? Sprid kärlek varje dag och inte bara en dag.

Hur firar jag dagen då ? Vi kan säga såhär att det är alla hjärtans dag idag, men för mig är det tisdag.. Jag ska göra och har gjort som jag gör varje dag.. Dagen började inte så bra, jag va på ganska bra humör och ganska förväntansfull, men när jag lyfter bakhoven för att kratsa bort smuts så lyfter hästen svansen (vilket jag inte ser) och bajsar.. ja precis ni hörde rätt BAJSAR på mig, och vad gör hästen när jag fått bort allt ? Tror att den ska få godis och är hur gullig som helst.. Så min alla hjärtans dag började ju inte så bra som ni kanske förstår..

Hur firar ni eran alla hjärtans dag ?

Likes

Comments

Ni har väl hört ordspråket att om man misslyckas med något så är inte det hela världen utan det som är viktigast är att man hoppar upp i sadeln igen ? Det är likadant när man ramlar av en häst, det är viktigt att komma upp i sadeln igen..

Kommer ni ihåg när jag pratade om saker som man inte vågar och att jag inte trodde att jag skulle våga sitta upp på en häst igen efter min ridolycka ? Jag satt upp igen idag..

Inte bara på en häst utan TRE stycken !! Fattar ni hur lycklig jag var ?! Jag vågade ! Och jag trodde aldrig att jag skulle göra det igen !! Det va så himla härligt att slå min rädsla hårt i ansiktet med en stor näve självförtroende, jag bet ihop och gjorde det, för om jag inte bet ihop skulle jag aldrig få ihop nerverna igen för att göra det..

Missförstå mig inte, jag har stor respekt för de här vackra djuren, det finns mycket som kan gå hemskt fel när man rider, men den där känslan jag fick är helt klart obeskrivlig !

Jag har fantiserat om det när jag sett andra rida, hur det är att känna hästens muskler röra sig under en, hur häst och människa blir till ett.. Och att kunna känna det igen.. Wow..

Jag slog bort tankarna på olyckan, andades djupt, och där var den där känslan igen, känslan av lugn, känslan av ett huvud tomt på tankar samtidigt som det är helt fullt... Och det enda ljudet som finns är hovar på snötäckt mark, frustanden och din egna kalla andedräkt, världen står still runt om, tiden finns inte.. Det enda som betyder något är de där hovarna som för dig framåt, som gör att du klättrar uppåt och trycker upp ett fuck you finger i ansiktet på dina hinder..

Förstår ni vad jag menar ?

Likes

Comments

Jag trodde nog aldrig att jag kunde vara såhär trött, men idag känner jag mig mycket mer utvilad, och jag behöver inte skriva under tidspress.

Min vecka har faktiskt varit ganska bra, och ganska lärorik också för den delen, jag har jobbat och kört ganska mycket så ni kan ju gissa att jag var helt slutkörd i fredags ! Om man har mycket på gång är det viktigt att ta en paus någon gång ibland, det har inte jag tänkt så mycket på, jag kör igenom allt jag behöver göra som en racer-bil och är jag igång så är jag igång, då vill jag inte förstöra det med en paus, men nu när jag kunnat slappna av känner jag verkligen att jag gett mitt yttersta och kanske kört på lite för mycket, men det är ju helt klart värt det, beroende på vad det gäller då, om det är något jag tycker om att göra kan jag lägga hur mycket energi som helst på det...

Och sen har jag ju såklart lite skolarbete kvar, det tänkte jag ta lite ikväll om jag orkar, jag kan ju inte jobba ihjäl mig och inlämningsuppgifter är något jag inte tycker om att jobba med = jag lägger inte lika mycket energi på det som allt annat..

Men nu tänkte jag få lite mat i magen så jag orkar med dagen, och när jag väl nämner dagen så hoppas jag att er dag blir alldeles underbar ❤

Likes

Comments

Ja hur kan man va så himla trött ? Jag satt och höll på att somna flera gånger idag och har inte helt känt mig som mig själv, jag får väl ta en tupplur eller något så jag kan bli lite mer som mig själv igen. Bortsett från det har det väl varit en helt okej dag, trots att min seghet gjort att min reaktionstid sackat efter.

Jag är nog lite för trött för mycket inspiration idag, iallafall när det gäller skrivandet 😂. Ikväll hade jag egentligen tänkt göra klart skolarbete jag inte hunnit med, men jag är nog lite för trött för det också.

Är ni pigga och glada eller lika trötta som jag idag ?

Likes

Comments

Vägen till ett körkort

Hej på er alla i snövädret !

Idag och igår har jag fått prova på hur det är att köra på just snöigt och halt underlag, jag tänkte: men herregud vad snackar alla om det här var ju inte så farligt, sen följde däcket med i ett spår i isen och bara gled - då var jag verkligen inte lika kaxig längre. Vår bil är liten, och i mitten av väggen jag övningskör på är det som en vall som väldigt ofta lyfter upp och rycker i bilen. Samtidigt var det bra att det hände, jag måste ju liksom lära mig och vara förberedd för kommande vintrar, annars hade jag gått ovetandes och det hade ju inte alls varit bra ! Halt underlag är verkligen inget att leka med, så tänk på er egna säkerhet om ni ger er ut på vägarna !

När jag körde kom ett sånt där vägreportage.. Någon hade kört av vägen.. När jag satt där bakom ratten tappade jag nästan ännu mer hastighet med att tänka hur farligt det egentligen är att gasa på som in i helvete, så mina kära läsare som har körkort, kör försiktigt, det ska iallafall jag göra nu när jag känt bilen dra åt ett helt annat håll och bara tagits över av isens ganska brutala kraft ❤

(Lånad bild från Google).

Likes

Comments

Isen under snön är riktigt hal och jag är förvånad över att jag inte har halkat än trots att det varit nära. Idag vaknade jag ganska tidigt, ungefär vid 9 tiden, piggheten spred sig genom min kropp och jag blev riktigt rastlös. Ibland har jag svårt för att sitta still, blodet blir som myror i ådrorna och då måste jag göra något innan jag blir galen.

I vanliga fall brukar det ta en stund innan jag vaknar till ordentligt, jag kan vara så seg att det i värsta fall kan ta minst 40 minuter innan jag faktiskt kliver ur sängen, men så var det inte idag, jag klädde på mig snabbt och tog morgonpromenaden med Mantus. Det är väldigt sällan jag har med mig telefonen och lika sällan jag får en bra bild på Mantus, men idag lyckades jag få hans otålighet på bild när han väntar på att jag ska kasta iväg hans leksak så han kan springa och hämta den. En riktigt härligt bild i snön på världens underbaraste vovve ❤

Likes

Comments

Om 10 dagar är det dags för Alla Hjärtans Dag, jag brukar själv inte se det som en jättestor grej, men för er som gör det och planerar allt möjligt för er partner kan det ju ibland vara svårt att komma på presenter, så härunder har jag gett lite alla hjärtans dag presenttips och min personliga favorit är lego-hunden (den är ju för söt).

Och för er som redan kommit på allt eller har ett hum om det, vad hade ni tänkt göra under alla hjärtans dag ?

Likes

Comments