Header

Som texten lyder mår jag inte särskilt bra idag, så om jag verkar lite frånvarande så är det därför.. Jag sov lite dåligt inatt (vilken nyhet) så min rygg är inte helt 100, och det brukar den ju inte va men jag känner mig som en stel pinne. Jag känner mig bara riktigt nere och har inte särskilt mycket inspiration till något alls, jag tycker verkligen inte om vädret ute och det är så äckligt kallt. Man bryter ju nästan benen så fort man går ut med all den där hala isen.

Bortsett från det tråkiga vädret så har det faktiskt varit en helt okej dag, jag ville egentligen aldrig lämna min varma sköna säng, men sen blev det så iallafall. Jag saknar mina girls lite för mycket de dagarna jag är hemma från skolan.

Nu ska jag ta en varm kopp kamomill-te innan jag slocknar, vi får hoppas jag kan sova bättre inatt, så jag kan ladda upp batterierna lite och slipper vara så trött hela tiden.


Likes

Comments

När klockan ringde idag på morgonen ville jag bara dra täcket över huvudet och fortsätta sova och aldrig gå upp igen, gå i ide liksom. Jag snoozade i minst 40 minuter och tog extremt lång tid på mig, det är ett under att jag inte missade bussen som jag varit nära att göra ett par gånger, jag kom faktiskt i tid utan att stressa trots att jag gått med strumporna halvt nerdragna över fötterna efter en natts sömn och glidit runt på golvet utan att lyfta fötterna i ren snigelfart. Jag brukar ha såna där varma fluffiga strumpor när jag sover, Mantus brukar alltid "sno" täcket vid fötterna så att jag fryser rejält när nattens mörka timmar kommer till sitt slut och ljuset sakta börjar leta sig framåt, så då är det bättre att ha strumpor så man slipper frysa. Så seg har jag inte varit på länge. Jag har haft så sjukt ont i ryggen idag, det är en obeskrivlig smärta, jag kan bara säga att det känns som ett sorts hugg, jag har misskött ryggträningen lite, men jag har inte slutat helt, så det är ju bra.

Trots att jag varit segare än vanligt idag så har det faktiskt varit en bra dag, vi har fått ha våran nya lärare i samhälle och det känns bättre än med den gamla som inte verkade bry sig ett piss om oss elever och som aldrig var där och mer än ofta fick för sig att spontant åka någonstans, såna personer borde seriöst inte få vara lärare, hatar lärare som utnyttjar elevernas tillit.. Det är så sjukt jobbigt att det tar emot att gå på vissa lektioner ibland just på grund av att en tidigare lärare behandlat en illa, jag hatar t ex fortfarande idrott på grund av att mina tidigare lärare varit så sjukt elaka och behandlat mig väldigt illa på grund av att jag aldrig varit en av "favoriterna".

Idag hann jag också med lite snabbshopping, och jag fick med mig ett par ansiktsmasker och ett par (enligt mig) sjukt snygga örhängen, tycker det är lite viking-stuk på dem, dem är lite annorlunda och trots att jag brukar vara extremt kräsen när det gäller örhängen så kunde jag inte göra annat än att fastna för dem.

Likes

Comments

Har ni såna dagar när ni önskar att ni kunde vrida tillbaka tiden till när allt var bra och när man var glad ? Jag har varit mer nere än vanligt den senaste tiden, och det har börjat ta ut sin rätt. Jag har ont överallt..

Igår fick jag världens huvudvärk och efter flera timmar hade den fortfarande inte gått över trots att det brukar hjälpa att vila en stund. Jag hade så ont att jag trodde att jag skulle kräkas och jag kom inte riktigt till ro, så jag har knappt sovit något inatt.. Sömn.. När blev det så svårt att få ?

Många tankar har börjat leta sig in i huvudets alla vrår och det är svårt att få tyst på dem.. Jag förstår inte riktigt meningen med att tänka på saker som hänt för länge sedan och som man inte kan lösa även om man kan resa tillbaka i tiden.. När jag tänker på det är det precis som att vara där igen och alla känslor slukar mig hel..

Det finns så himla mycket just nu som jag inte förstår, och jag börjar bli riktigt mentalt trött.. Jag måste hitta en lösning som håller i längden och inte bara för en stund.. men hur ?

Likes

Comments

Jag minns fortfarande den natten. Ljudet av bilen som rusade iväg. Jag låg vaken och slumrade bara halvt till utan att somna helt. Sen kom det där samtalet.. Och jag visste då.. När hela kroppen blev stel och det kändes som att is transporterades genom mina vener och artärer istället för mitt blod.. Men jag grät inte.. Trots att jag redan då visste att du var borta så fanns det inga tårar där för mig att gråta.. Men den där iskalla känslan var kvar.. Ganska länge...

Dagarna efter var som ett töcken. Mina ådror blev tills is och det blev nog tillslut jag också.. Ett lager av is täckte mitt hjärta.. ett lager av is täckte mina tankar och mina känslor. Jag kände ingenting.. Allt kändes overkligt, som en dröm, och det var precis som att jag väntade på att du skulle komma tillbaka, att när som helst skulle du ringa och antingen skulle du komma till oss eller vi till dig för en fika.. Men det blev inte så.. Och det kommer aldrig att vara så igen hur mycket man hoppas och hur ofta man glömmer bort att du faktiskt inte finns längre..

Några månader tidigare hade vi firat våran sista jul tillsammans.. Hela familjen samlades och den enda som inte var där var din son. Jag kände mig sorgsen.. Mest för att vi var där för att det kunde vara din sista jul, inte för att det faktiskt skulle vara det.. Varför blev det så ? Och trots att allt hade gått ganska långt då och du var sjuk var det nog samtidigt den finaste julen, för ingen av oss hade kunnat veta att det skulle vara den sista julen vi skulle kunna spendera med dig vid bordet, ätandes julmat. Än idag hatar jag julen, för det enda jag kan tänka på var en helt förändrad version av dig själv som inte var som du alltid varit.. .

Jag försökte att inte bryta ihop av alla minnen för att det alltid är det som förgör en när man är som svagast, men jag kunde inte heller le.. Det där samtalet hade gjort mig helt skräckslagen.. Men senare kom ett till... Det jag hade fasat för att höra och hela min kropp frös i ren protest..

Jag kom ihåg alla planer inför din begravning.. Alla löften.. Jag var iskall under hela den tiden.. Det var precis som att du skulle komma igenom dörren vilken stund som helst.. Men sen kom den där ödesdigra dagen.. Sen spelades Curly Sue upp och hela jag brast.. Det gjorde så himla ont. Alla känslor som jag hållit inne krossade min barriär av is.. i mina ådror, i mitt hjärta, i mina tankar, i mina känslor och den värsta smärtan någonsin spred sig genom varje nervcell.. och jag ville bara skrika.

Har ni någon gång varit ute i kallt väder där skorna inte är täta eller när golvet är kallt och sedan hoppat in i duschen för att skölja varmt vatten över dig ? Har du känt vilken smärta som orsakas i tårna ? Den smärtan jag kände då var tusen gånger värre.. Likaså när vi spelade Chesney Hawkes The One and Only när det som fanns kvar av dig lyftes ner i ett tomt hål omgivet av jord.. Det är ofta det jag tänker på när vi är där.. Sorgsenheten griper tag i min kropp precis som den dagen där det kom upp för mig till hela 100% att du inte kommer öppna dörren mer och att vi inte kommer fika mer och att vi aldrig mer kommer få lyssna på dina påhitt berättade från din egna mun.

Den 14 januari 2012 en lördag, gick min morbror Jonas bort i cancer.. Ända sedan dess har det varit så känsligt.. Ett skolarbete jag skulle skriva i början av min utbildning om hjärntumörer fick mig att gå sönder lite på insidan.. Igår var det ännu en fredagen den trettonde och idag är en sorgens dag.. För för 5 år sedan rycktes en av mina förebilder bort från mig och det har varit så svårt att lista ut varför just honom ? En av de mest godhjärtade på hela planeten ?

Men jag tror jag vet varför.. De bästa änglarna får bara en kort tid på jorden, tiden vi får med dem är bara till låns, tills de rycks tillbaka, oftast av något hemskt, i det här fallet cancer... Att se en person förfalla så och se en person bli mer och mer sjukare är nog en av de värsta sakerna som finns att se, speciellt när det är någon av ens nära och kära..

Min morbror var underbar, han hade ett rent hjärta och var så sjukt snäll.. Han ställde alltid upp när någon behövde hjälp. För mig, och också för många andra, är han precis som Chesney Hawkes sjunger:

"The One and Only".

Jag åkte till min morbror så ofta jag kunde hur jobbigt det än var att se honom så sjuk, medan andra undvek det för att det var för jobbigt att se honom på det sättet, svag.. och fast i en tid som inte var vårat år just då.. En av dem personerna vet jag ville vara där.. Men den här personen är på insidan känslig men har ett känslokallt yttre, det krävs mycket för att se vad den personen känner.. Det var en av de första gångerna jag såg den personen gråta.. Helt ljudlöst och utan hejdlösa snyftningar så letade sig tårarna nerför kinderna.. Det gjorde den dagen ännu mer känslofylld...

För jag är ganska säker på att vid den stunden var det inte bara jag som insåg det till 100% där och då att min morbror inte skulle komma tillbaka och vara med oss i sin mänskliga form.. Att han var borta och gett sig av för en tung vila som man inte kan vakna ifrån..

Likes

Comments

Det här ämnet kan verka lite genant för vissa, och det har det faktiskt varit för mig också, och jag tycker nästan att det är lite tråkigt att det ska vara så för att det är något som är helt naturligt att göra och det är helt naturligt att använda kondomer. Igår fick jag lyssna på väldigt mycket om just det här, och jag har alltid insett allvaret i att skydda sig, men då fick jag en uppfattning om ett ännu större allvar. Det finns riktigt skrämmande sexuellt överförbara infektioner därute, och det är hemskt att någon kan bli utsatt av detta och att det finns dem som inte inser allvaret, vissa av dem kan faktiskt göra dig steril och förstöra din chans att en dag bli mamma eller pappa.

Och en sak som är ännu sjukare är dem som inte dyker upp när de fått ett partnerbrev via en smittspårning, det är inget att vara rädd för, det är bättre att testa sig än att inte testa sig alls för då kan komplikationerna bli ännu större.

Så det här är till er, ni som är rädda och tycker att det är pinsamt att fråga om kondom, eller till er som helt enkelt faktiskt inte bryr sig..

För ett tag sen gjorde vi en undersökning i skolan där vi delade ut enkäter till olika klasser, vi undersökte skillnaden mellan killar och tjejer och om det var vanligast att killar struntade i att använda kondom. Och den undersökningen var ganska intressant. Eftersom undersökningen var anonym så kan jag inte gå in på för många detaljer, men jag blev lite fundersam. Vi fick en ganska konstig kommentar på en av frågorna.

"Jag är inte rädd för att få någon sexuellt överförbar infektion, för jag har faktiskt flickvän".

Det svaret kan inte bara vara mer än fel, med tanke på att många sexuellt överförbara sjukdomar är tysta, det är faktiskt det vanligaste symtomet: att det inte märks alls. Och det är bara kondomer som skyddar från både en oönskad graviditet och oönskade sjukdomar, så om din tjej går på p-piller eller p-stav eller vad hon nu använder, och hon har tysta symtom om hon haft någon innan dig osv: så kan du få en sexuellt överförbar infektion TROTS att du har just en flickvän (eller en pojkvän).

"Jag kan inte vara gravid för att han sa att han drog ut innan han kom".

VARFÖR LYSSNAR INTE KILLAR UNDER SEXUALKUNSKAPEN ELLER PÅ DAGENS PROGRAM. Även om du drar ut innan du kommer så frigörs små mängder sperma under samlaget = spermier kan fortfarande komma in i tjejen du ligger med, och det kan fortfarande göra henne gravid. jag blir nästan irriterad när jag träffar en tjej som ändå är rädd efter oskyddat sex och säger att killen kommit med den kommentaren:. Vem lär er detta ? Er storebror ? Och du ökar också risken för att sprida en sjukdom om du t ex ligger med fler samtidigt, det är alltså bättre att hålla sig till en person så länge det bara går, och lära dig lite mer om vad som faktiskt kan göra en tjej gravid eller inte.

Samma sak gäller om du har legat med samma person som din tjej eller killkompis, bara för att din kompis inte har t ex klamydia så behöver inte det betyda att du är negativ, det är viktigt att du testar dig om det kommer upp ett sånt rykte, det räcker inte bara med att din kompis gör det, bara för att hans/hennes provsvar kommit ut som negativt så kan fortfarande ditt komma ut som positivt.

Du ska heller inte lita på att tjejen faktiskt går på preventivmedel (jag skulle iallafall inte lita på en helt random person jag träffat på t ex en fest när det gäller sånt, om det gäller ens partner är det ju en annan sak). Och även om jag själv kan erkänna att det är mycket skönare utan så kom det fram en kommentar igår på föreläsningen att en kondom faktiskt kan fördröja att killen kommer för tidigt. Och det visste ärligt talat inte jag, man lär sig ju något nytt varje dag. och även om kondomer kan vara extremt besvärliga så finns det också mycket fördelar med dem, man måste bara öva, öva, öva och prova, prova, prova tills man hittar det som funkar bäst.

Min biologilärare sa en gång: "Sex är som att lära sig att cykla, man kan det inte från början och man måste lära sig och öva, och lära sig cykla, då kan sex bli till något underbart istället för något hemskt, så man ska inte vara orolig, man måste ju prova sig fram och lära känna sin kropp och vad man själv tycker om".

Va inte rädd för att fråga om kondom, det är viktigt med skydd och jag hoppats att jag gett er en liten funderare, även om du vill visa att du är "ren" och inte vill att personen ska misstänka att du tror att den har eller att den tror att du har en sexuellt överförbar infektion så är det ändå DIN, ja just det, DIN säkerhet som kommer först (och såklart den du ligger med). Du vill väl inte genomgå en oönskad graviditet eller en abort,, och du vill väl absolut inte genomgå behandlingar ? Du vill väl egentligen inte få hem ett partnerbrev i posten ? Om svaret är nej på alla dessa frågor så hoppas jag att du tänker på säkerheten nästa gång.

Se på det hela som en spruta, du går väl inte med den helt öppet om du skulle råka snubbla och sticka dig på den ? Nej precis, du har ett skydd på för att du inte ska sticka dig, och det är ungefär som på samma sätt här, både om det är en nål som inte är kontaminerad eller en som är det, och du kan liksom aldrig veta, och du vill nog inte chansa heller, för rätt vad det är kanske du stöter på en kontaminerad nål, och du kanske sticker dig på den för den inte har ett skydd på sig.. och då kan det snabbt gå illa..

Så.. Du har väl skyddet på ?

Likes

Comments

Det finns vissa tillfällen när jag är extra feg och inte kan göra saker som egentligen borde vara hur enkla som helst.. Vissa samtal till exempel, att prata i telefon är något som egentligen är väldigt svårt för mig, speciellt när det gäller samtal om jobb eller till någon man inte känner så väl, och inte umgåtts med. Det kan jämföra sig med känslan av ren och skär panik, hjärtat bultar och det blir svårt att andas.. För ETT enda viktigt samtal liksom.. Hur kan det vara så svårt ? Varför har det blivit såhär med mig ?

Det har gått så långt att jag inte kan ringa samtal till läkare eller sjukgymnasten själv, utan det får mamma göra. Och det är just det som är jobbigt, det är den där gröna luren som skapar all panik, men om någon annan ringer eller svarar och sen ger mig telefonen är det inga problem, och det är helt sjukt ! Att känna hur magen knyter sig så hårt att man vill kräkas och hur strupen snärjer sig så att syret inte kommer igenom för något som är så enkelt som en grön lur ? Varför är jag rädd för en grön lur ?

Jag har försökt vänja av det, och det funkar jättebra med några som börjat bli mina vänner och sen sker det naturligt, men man kan ju inte ringa varje dag för att vänja av det till vårdcentralen liksom.. Så jag vet inte riktigt hur det kommer gå i framtiden. Men i somras lyckades jag med den stora uppgiften att ringa till min feriearbetsplats, och jag ignorerade alla varningssignaler min kropp kom med, och pratade faktiskt utan att tappa andan en enda gång.

Det finns alltså tecken på att jag kan trotsa mig själv och den lilla gröna luren.. Men det går inte alltid, utan bara ibland.. Så vad som händer med min fobi för den gröna luren kan bara framtiden utvisa, men vi får hoppas att fegheten kan rinna av och att jag tillslut kan ringa viktiga samtal utan att magen blir till en stor klump och min strupe blir som torrt sandpapper.

Likes

Comments

Igår drog skolan igång igen och det känns skönt att ha tillbaka en redig rutin. Det nya skolåret kickades igång med en tema-vecka och idag var vi inne på andra dagen, som faktiskt har varit väldigt intressant. Igår pratade vi om sexuella trakasserier och idag har vi fått lyssna på information om sexuellt överförbara sjukdomar och kondomhistoria (visste ni att man använde krokodilavföring som spermiedödande, uck). Sedan fick man ta kondomhållare och kondomer och det finns ju i alla färger, former och smaker. Sen fick vi träffa en barnmorska och hon va helskön ! De här två dagarna har fått mig att fundera lite extra på saker som jag tänkt på innan men inte på ett lika djupt plan.

Vad har jag gjort annars då under den tiden jag varit borta och inte uppdaterat här på bloggen ? Jo, jag har ärligt talat inte gjort så mycket, jag har bara varit för trött för att uppdatera. Men i måndags fixade jag faktiskt naglarna, jag har fastnat lite för den matta looken.

I måndags fick jag också ett helt spontant infall att klippa av luggen som hela tiden irriterande åkte ner och stack mig i ögonen. Det blev kanske inte helt snyggt men det blev iallafall rakare än när frisören klippte det, som även klippte mer än det som skulle vara lugg, så nu får det en chans att växa ut. Ni får stå ut med att jag är osminkad, fokusera på luggen istället 😂

Likes

Comments

Jag återvänder till ämnet decoupage som jag pratade om förra veckan, där jag tänkte klä min skohylla och tv-bänk i decoupage, och ni känner nog mig vid det här laget att dyka in i ämnet, nätet är som ett stort hav för mig. Jag hade planerat att använda servetter för det ändamålet, mest för att jag jobbat med det förut fast på mindre saker som ljuslyktor och så. Här har jag hittat några servetter som jag tycker extra mycket om, och kanske blir dem jag använder när jag klär mina möbler i decoupage.

Vad tycks ?

Likes

Comments

Det är väldigt mycket på gång i mitt huvud just nu, det finns så många planer och idéer om allt som man kan snygga till och förändra, och då känns det bra att dela med sig av det. Mellan alla andra funderingar har också idéer om en sminkhörna kommit fram, och jag vill hemskt gärna att alla mina möblers stilar ska flyta samman mer istället för att ha en massa olika färger på allt, för det blir så rörigt då, så då blir det antingen vitt eller svart.

Eftersom jag har så himla mycket i mitt huvud angående detta så kan jag inte dela med mig av exakt alla mina funderingar, då skulle det ta hela dagen och bli alldeles för tråkig läsning. Men trots att jag har många ideer så skulle jag ändå behöva tips på olika saker man kan ha i en sminkhörna och lite feedback från folk som har bra sminkbord och sminkspeglar.

Så bomba mig med tips, vilka är de bästa produkterna och möblerna du använt till din sminkhörna ?

Likes

Comments