Nu är första dagen i Frankrikes huvudstad avslutad och den har verkligen inte varit händelselös. Vi har gått så mycket att benen nu känns som arsenik och gamla spetsar. Vår plan för dagen, om vi nu hade det, var att besöka Le Bon marche som är typ en finare version av NK. Eftersom avståndet från hotellet bara var 3 km och raksträcka så tänkte vi gå dit i det fina vädret. Jag har dessutom väldigt bar lokalsinne så det fanns egentligen inga fläckar på den idéen. Trodde vi. Efter att ha gått i 1,5 h så tog vi upp kartan. VI HADE TYDLIGEN GÅTT ÅT FEL HÅLL OCH HAMNAT I STALINGRAD. Som tur var så är metron i Paris väldigt smidig och enkel så vi kom snabbt till köpcentrumet.

Väl där så njöt vi av den franska kulturen och luktade på ostar och böcker. Det fanns mycket fint. Min favorit var puddingarna. Jag älskar puddingar. Tyvärr så hände dock en olycka där och jag råkade välta lite saker vilket inte gjorde personalen så glad men jag fick i alla fall med mig puddingar och sallad därifrån. Vi hade tänkt avnjuta den lunchen i luxemburgska parken och sitta där de gamla filosoferna satt men också där gick vi vilse och hamnade slutligen på en bänk mitt i en rondell. Det funkade det med.

Olyckan var dock inte slut där för när vi skulle ta metron till en affär med uppstoppade djur så fastnade jag i dörren. Det var mycket folk och vi fick inte plats. Först fastnade S lite så jag puttade in henne medan hon skrek jävlar. Mina beräkningar stämde dock inte och jag fick inte plats även om S nu var ur vägen. Dörren klämde mig men det som tur var så slutade det helt okej trots lite röda märken. Min balans är dock inte den bästa så samtliga passagerare i vår kupé fick sina fötter trampade och sina ryggar dunkade av både mig och S. Det var tydligt att resenärerna hellre hade sett oss klämda och döda. Men vi överlevde ändå.

Till kvällsmat åt vi mat och beställde en äcklig drink. Den var inte god men alla misstag leder till något bättre. Nu ska vi sova lite. Imorgon väntar nya äventyr som jag kommer dela här på bloggen.

XOXO

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jesus vilken resa. Jag och s han nu befunnit oss i Paris i över ett dygn. Vet inte exakt var men någonstans nära Louvren (även om vi inte lyckades hitta den). Men eftersom att både S och jag är flygrädda så blev resan hit en tur genom dantes helveten. Att vi inte hade platser nära varandra och den häftiga turbulens gjorde heller inte saken bättre. Men det hela började egentligen redan i tullen... Min väska larmade så personalen fick ta mig åt sidan och ta ut allt innehåll. Det var inte så kul. Men det visade sig att det var min dagbok som larmade så personalen var tvungna att kolla igenom den innan jag återfick den. Men vi hann i alla fall med planet och jag fick sitta bredvid en snygg fransman i randig tröja och scarf.

När vi väl hade landat och jag äntligen fick återförenas med S så skulle vi hoppa på den flygbussen och resa 75 min in till stan. Också där hamnade vi vid olika säten. Men jag hamnade bredvid en snygg kille som tur var. På bussen dit lyssnade jag på Nationalteatern.

Att hitta till metron och ta reda på vägen till hotellet var heller inte så svårt. Det enda problemet som uppstod var egentligen att min biljett inte funkade, vilket vi märkte när S redan gått igenom. S tvingade mig att försöka flera gånger ändå så jag gick in i en dörr säkert fem gånger innan jag fick en ny. Antagligen så såg jag ganska dum ut. Men karma is a bitch så när vi kom till hotellet så förstod S inget av vad personalen sa till henne. Haha.

Likes

Comments

Oj oj så spännande! Trodde aldrig det här skulle hända men om några timmar åker jag och S till Paris. Det ska bli så kul men jag är ändå lite nervös. Man har ju liksom sett taken... Äh strunt i det nu tänker ni och det har ni helt rätt i! Inga sura miner för solen den skiner (på oss)!!!

Jag ska försöka uppdatera bloggen så mycket jag kan men först vill jag varna er: håll i er ordentligt för nu börjar äventyret!!

Nu ska jag sova.

Likes

Comments

Hej och hå vad tiden kan gå!

Det har nu gått nästan tre dagar sedan jag lämnade Finspång som många även känner till som äggskallebyn. Efter flera förfrågningar så tänkte jag nu ta att recensera den mytomspunna platsen Finspång. Så här kommer det:

Till att börja med tänkte jag ta upp det här med befolkningen. Trots Finspång kommun förvånansvärt höga befolkningsmängd på dryga 21 000 så träffade jag knappt på en kotte. Var är alla liksom? Jag kan nästan räkna på mina händer och tår alla människor som jag såg. Visst kan det vara mysigt att spendera tid i en tom, nästan apokalyptisk, stad om man nu gillar dystopier men till och med jag som älskar mystik tyckte det blev tråkigt. Själva folket är det inget fel på (inte för att det är fel på någon). På det hela taget så tycker jag att äggskallarna får alldeles för mycket skit. Folk missar lätt charmen med den lite korkade äggskalen. Jag tyckte åtminstone att det var väldigt uppfriskande att se en människa med olika färger på byxbenet. Och om inte det är en anledning att besöka Finspång så vet jag inte vad.

Själva stadens utseende är kanske inte så vackert. En vän sa till och med att det liknade sandbyhov men det lämnar jag okommenterat. Siemens må vara Finspångs stolthet men fabriken är inte så fin. Men jag vill ändå passa på att ge lite plus åt Siemens för deras arbetstillfällen. Att ha en vakt i ett bås vid Siemens kan verka överflödigt och kaxigt men vakten var nog nöjd som fick hem brödfödan.

Något som däremot verkligen tilltalade mina ögonglober var Ekmanska skolan. Gud vilken vacker byggnad! Det kändes nästan som om jag var i vita huset när jag stod där högst upp på trapporna. Det kanske inte var i klass med Peterskyrkan direkt men nära inpå!

Man ska egentligen inte avsluta med det dåliga har jag hört men tycker ändå att det behöver komma fram och glömde skriva det högre upp. MATEN OCH RESTAURANGERNA I FINSPÅNG ÄR ETT SKÄMT! Jag har redan nämnt Babylon och klarar inte av att skriva mer om det skämtet till pizzeria. Men när man tror att Babylon var konstig/pinsam så kommer något värre... ÖSTERMALMS GRILLEN??? Jag har egentligen inte varit där så kan inte uttala mig om maten men namnet?? Det är bara pinsamt och drar ned mitt betyg.

Men även om jag har låtit negativ så vill jag ändå säga att jag tycker att Finspång är en frisk fläkt i vår världs kalla grymhet. När en kvinna ramlade vid avstigningen av bussen så var genast en ung ligist där och hjälpte henne. Ligisten var visserligen från Norrköping men jag tror att miljön i Finspång väckte denna solidariska handling. Kort sagt så behöver vi nog alla lite Finspång i vardagen, så Finspång får 4/5 Markus Larssons.

XOXO

Likes

Comments

Efter att ha sovit på ett kallt, sorgligt och hårt golv i en stökig lägenhet så vakna jag med bra humör. T och J var redan vakna och efter ett tag vaknade även A. S däremot sov väldigt länge i hennes mammas säng. Men som tur var så väckte vi henne. Nu sitter vi här och leker med Siri en i iPhone. Jag tycker att hon kan vara lite rolig ibland. Men ibland också obehaglig...

Trots att kvällen tillbringades i Finspång så slutade den helt okej. Jag och S bokade en spontan resa till Paris över lovet vilket vi har pratat om i över två år nu. S hade också gjort en tårta som vi nöjda åt upp i natt. Den var väldigt god! Nu tänkte vi städa lite för att sen lämna den här skitbyggden. Här kommer dock lite bilder från igår, om någon skulle vara intresserad av oss.

Likes

Comments

Idag är det en lördag i februari (liten bokstav i svenskan) vilket betyder MELODIFESTIVALEN som i min tur betyder FINSPÅNG. Jag och mina vänner J,A och T åkte iväg till S i finspång. Tanken var att vi skulle mysa, äta pizza och se på mellon men så blev inte fallet. Istället sitter jag här i S lägenhet ensam medan SAJT gick ut och rökte lite...Men T ska kanske klippa mitt hår snart, det blir skoj!

VARNING ät inte pizza från Babylon i Finspång! det var det vidrigaste jag har ätit. Jag och A tog vegetariana och den smaka gammal. Vi kastade ut den från balkongen.

här är den innan vi kastade ut den. Usch och blä!

J tyckte dock om sin men det var lik på den...

​Hoppas ni har en trevlig kväll och tar hand om varandra ordentligt! hoppas vi hörs snart igen.

Likes

Comments

Hej! jag heter lisa och är 18 år och bor i norrköping. Efter mycket prat men lite verkstad så har jag nu skapat den här blogg efter tjat på min vän T. Ho sa att jag är "ganska rolig" och därför borde skapa en blogg.

Men istället för ett tråkigt inlägg där jag introducerar mig så tänkte jag köra igång hårt direkt med lite roliga skönhetstips. Jag är själv ett stort fan av mode och smink och tycker att man borde unna sig själv lite spa då och då. Och idag var en sån dag. Efter att ha vaknat av att min fina mamma kom in med frukost på sången vid 13 så tyckte jag att det var dags för en förändring, så jag klippte håret. det blev inte så bra men som tur är så kommer det växa ut igen, även om jag har dålig hårväxt...

Här kommer lite bilder från mitt "spa". För er som undrar så använder jag bics rakhyvlar, de är bra och billiga. Likes

Comments