1. Jag är livrädd för skräckfilmer sen jag såg en zombiefilm, kunde inte sova på flera nätter och var rädd för att ens kliva upp ur sängen på natten, sen dess har jag hatat skräckfilmer!

2. När jag var 8 år bröt jag näsan, jag skulle rida mot ett hinder, det var kanske 50 cm högt men precis innan hindret så vände min ponny och jag flög av och fick hinderstödet rakt i huvudet, fick även en stålbit rakt vid tinningen så kunde dött men som tur var kom inte biten av hinderstödet tillräckligt långt in vid tinningen!

3. Jag hatar att börja gråta i skolan, några av de värsta sakerna jag vet & jag vet faktiskt inte varför. Gillar nog bara inte när andra ser mig ledsen.

4. Jag vill jätte gärna bli antingen advokat eller veterinär när jag blir äldre.

5. När jag var liten hade jag ingen uppfattning av vatten, sprang alltid i utan puffar och höll på att drunkna, tur att det alltid var någon som hoppade efter mig!


Likes

Comments

Godmorgon, inte lika fint väder men helt okej om det inte börjar regna. Tyvärr så ska det börja regna men man vet aldrig!

Ska strax åka iväg upp till djurparken, mamma och pappa skulle fixa lite saker och jag ska fota och senare ska Ida komma. Det tar bara 7 minuter att gå & 2 minuter att köra men vi valde att köra idag eftersom vi ska ha med oss en massa saker.

Vi ses senare, ni får ha det bra tills dess!

Likes

Comments


Sinnes vilken bra dag, fikade med bästa föräldrarna och åt middag tillsammans med familjen plus det grymma värdet. Och sen fick Pencez nya skor vilket är jätte bra, ska rida i morgon som vanligt, bara lösgörande så att han får sträcka ut efter några vilodagar.

I morgon ska jag ta mig tid och fota alla sakerna från Falsterbo, hittade inte alla sakerna förrän för bara en stund sen så kände att det blev bättre om jag gjorde det i morgon när jag har mycket tid & det är bra ljus! Ska även upp och fota bilder på djurparken och sen kanske Ida kommer, mysig dag helt enkelt!

Hoppas att ni också har haft en bra dag! (:

Likes

Comments

Påväg hem från hovslagaren med Pencez nu, var och fikade på en riktigt mysig gård innan & efter det körde vi till hovslagaren för att prata lite & kolla på hennes föl. Blev helt kär i ett Isabelle färgat föl, ville bli kliad hela tiden och var hur snäll som helst.

Känns skönt att Pencez har nya skor nu, så att jag kan rida som vanligt igen. Han har blivit riktigt tjock och behöver banta så nu blir det mycket ridning och mindre mat!

Kommer bilder på vad jag köpte på FHS senare!

Likes

Comments


Denna låten äger i mina öron just nu, så bra!GRYM!Spelas överallt hela tiden och kommer snart vara sönderspelad men just nu, grym!Haha, har ingen aning varför jag gillar denna låten, bara nice att lyssna på!Också en grym låt, riktigt bra!


Likes

Comments


​Tröja//Tessie Jeans//Hollister Skor/Converse

Likes

Comments

Godmorgon, är en riktig tröttis idag och vaknade för ungefär 10 minuter sen vilket är så inte jag, brukar oftast vakna runt 08:00. Men känns ändå skönt att fått sova ut, så kanske jag blir piggare lite senare idag!

Idag ska Pencez skos, 2 skor tappade i hagen för nån dag sen så idag ska alla hovar skos, har inte kunnat rida honom på dessa dagar heller så han kommer vara över pigg när jag ska rida honom. Tror även att vi ska åka iväg och fika, inget bestämt men pratat om det, vet inte vad jag och Selma bestämde igår...Om vi skulle träffas eller inte så vi får se.


Likes

Comments

Vad är ditt mål att hoppa med Pencez? Mitt mål är att hoppa MSVB på tävling, men också att bara ha det kul!

Favoritmat? Sushi, moule frites , skaldjur, tacos, entrecote och lasagne.

Bästa kompisar? Har många bästa kompisar och dom vet vilka dom är, vill inte glömma någon eller göra någon ledsen!

Favoritmärke på kläder? Tror nog det är Odd Molly.

Vilka bloggar läser du varje dag? Jag läser Nellieberntsson.se & Lovisamagusson.horseworld.se men jag kollar även på andra bloggar ibland som t.ex Linaström.horseoworld.se & oliiviiagustavsson.se !

Favoritdjur? Häst, hund, katt & lemur.

Varför började du blogga? Jag började blogga för ganska längesedan eftersom jag tyckte det verkade roligt och spännande, har både bloggat själv och tillsammans med kompisar innan men nu kände jag för att ha en egen blogg också och just nu bloggar jag bara för att jag tycker det är kul.

Hur gammal var du när du började rida? Jag var 3 månader gammal första gången jag satt på en häst men när jag började rida på ridskola så var jag ungefär 3 år!

Vad tycker du om bett? Jag använder själv ett tredelat bett på Pencez och därför vet jag inte så jätte mycket om andra sorters bett. Men jag tycker man ska använda ett bett som hästen trivs med och man ska absolut inte dra hästen i munnen!

 


Var du på Falsterbo Horse Show i år? Ja, jag var där med Selma och familjen igår, kollade bland annat på Nationshoppningen och shoppade! I morgon kommer det antagligen komma upp bilder på vad jag köpte!

Favorit sminkmärke? Jag tror nog det är Benefit!


Likes

Comments

Var precis ute och fotade lite bilder, vädret är sjukt här i Skåne just nu, vindstilla och skinande sol! Och det betyder att det är bästa vädret att fota i, tyckte att några av bilderna blev ganska bra, särskilt dom på Big Ben.


Likes

Comments

Hej & välkommen till min blogg, jag heter Unn Stjerndahl och är en tjej på 13 år som har ett stort intresse för hästar, gymnastik och fotografering.

Jag har 2 egna hästar vid namn Pencez De Moy, även kallad Pencez som är en maxad c-ponny, med Pencez vill jag komma så långt som det bara går men jag har inte haft honom så länge! Det jag satsar mest på med Pencez är hoppningen, det är det jag tycker är kul och det tror jag nog Pencez också gör, på träning har jag hoppat upp till 110 cm och på tävling har jag hoppat upp till LB vilket är 90 cm. Jag hoppas på att kunna ta mig ännu högre och det är ett mål att i alla fall hoppa MSVB på tävling.

Sen har jag min andra ponny Pippi som är en minishettis på 70 cm, Pippi är en häst som jag tricktränar och jag ska även köra in henne tillsammans med min mamma och kompis Selma. Pippi är en riktig buse som gärna kan bitas lite då och då men hon är världens mest charmiga och snabblärda häst!

Och till sist så har min familj vår storhäst Nikita som min bror tävlade, nu har han slutat rida och därför har vi börjat ta föl på Nikita, för 2 veckor sen fick vi vårt andra föl som vi döpt till Big Ben, det sötaste och mest orädda fölet jag någonsin träffat!

Sen har jag ju även ett intresse för fotografering och jag har en Nikon D200 som jag fotar med! Det kommer alltid komma upp nya bilder till inläggen. Sen är det så att mina föräldrar äger djurparken Ystad Djurpark som dom startade för 20 år sedan, så jag har växt upp med allt från zebror till lemurer, därför kommer det komma upp bilder från djurparken och här nedanför är en bild på mig och mina bröder tillsammans med vårt tama kamelföl Zara och även bilder på Pippi och Pencez.


Likes

Comments