Att höra ditt underbara skratt när du ropar ”Farmor” och släpper allt för att springa det snabbaste du kan fram till mig med utsträckta armar får mitt hjärta att smälta och jag glömmer allt runt mig för stunden. Den underbara känslan när du kramar mig hårt och säger ” jag har saknat min Farmor”.

Mitt barnbarn är inte bara underbar och go utan mycket smart och vacker oxå.

Hon kommer krossa många hjärtan men hon kommer nog känna mycket skuld och forsöka lappa ihop dem igen..

Hon föddes en fin augustinatt 2014 och jag hade lyckan att få klippa hennes navelsträng.

Sedan dess har vi haft ett band jag hoppas aldrig försvinner. Jag kommer göra allt jag kan (iden mån jag klarar)för denna tösa och hoppas få uppleva många underbara minnen

I dag hade jag lyckan att få sno henne några timmar efter dagis och när vi myste ner under filten och tittade på Musses klubbhus innan hon skulle hem låg hon mot mig och lekte med mitt hår samtidigt som hon kramade mig hårt. Det är dessa stunder jag som farmor känner mig så otroligt stolt av att få vara farmor..

❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Farmor älskar dig Zagafisen min
❤❤❤❤❤

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


Jag var alltid den som ställde upp för alla i min närhet 24/7.
Spelade ingen roll vem, vad eller när så fanns jag alltid till hands.
Dock glömde jag helt bort att finnas för mig själv och gick ner mig totalt.
Jag tog på mig andras problem och låg sömnlös på nätterna över att andra mådde dåligt..

Till att börja med hjälpte jag bara till ännu mer bara för att glömma att jag själv oxå hade problem och trodde att om jag ställde upp för andra så behövde jag inte tänka på mina egna problem....
Dumt tänkt...ja jag upptäckte det efter ett tag och när jag mådde som sämst och själv behövde hjälp var allt det jag gjort för andra totalt bortblåst och jag stod utan det stöd jag kanske trodde mig skulle få.

 Nu var det inte alla som vände mig ryggen men många av de som jag alltid funnits för försvann diskret ur min närhet. Några blev sura för att jag sade "nej jag orkar inte ställa upp för dig i dag" utan ens att fråga hur jag mådde och började prata skit..

Sen fanns det någon som till att börja med ”brydde” sig men som jag senare märkte att denne drog ner mig ännu mer genom att hela tiden prata om hur dåligt denna mådde vilket gjorde att jag själv tog avstånd.

Det fanns även det som pratade med andra om hur dåligt jag mådde utan att fråga mig först och ett rykte skapades utan att ha någon sanning bakom vilket var så otroligt onödigt..

När jag med hjälp av min familj började återhämta mig tog jag tag i detta med vem som gav mig positiv och negativ energi och sållade bort de jag inte ville ha kvar i mitt liv. Det var inte lätt och vissa jag trodde gav mig positiv energi visade sig ge mig smygande negativ energi så de försvann några längs med tiden..

I dag mår jag mycket bättre då jag inte längre tar på mig andras problem som jag gjorde förr. Jag ställer upp för min familj och några få vänner men inte för att jag ska döva mina egna problem utan för att jag vill och för att skulle jag säga nej pratar de inte skit utan accepterar ett nej utan att fråga varför...

Jag har lärt mig att känna efter om jag VILL hjälpa och känner jag att jag inte är sugen just den dagen räcker det med ett nej..

Jag ställer mig själv före andra och fastän det uppfattas som egoism av vissa så har det hjälpt mig till den stabila kvinnan jag är i dag. En kvinna som VÅGAR säga nej utan att bry mig om vad andra tycker och tänker om mig för jag vet att så länge jag mår bra är jag en bra mamma, farmor, flickvän och kan lägga min energi på att finnas för dem jag älskar mest av allt ❤

Så var inte rädd för vad andra ska tycka och tänka utan VÅGA SÄG NEJ när DU inte vill

Kram ❤

Likes

Comments

Att bädda sängen gör mig glad…

Jo du läste rätt..har man barn med svårigheter lär man sig snabbt att rutiner och struktur är bästa sättet för att deras vardag ska fungera så bra som möjligt. Rubbas rutinerna blir det totalt kaos i deras huvud och då kommer ångesten och aggressionerna byggs upp av osäkerheten.

 

Desto mer fyrkantigt våran vardag blev märkte jag att även jag själv blev lugnare så jag började sätta upp rutiner åt mig själv, på skoj till att börja med men när jag märkte hur glad jag blev av att varje dag bädda sängen bestämde jag mig för att alltid bädda sängen.

 

Min underbar pojkvän som gärna vill gör ”dagen lättare” för mig och vill ”hjälpa” mig har ”bäddat” sängen några gånger för att vara snäll och de första ggr knöt det sig i magen på mig och det kliade i fingrarna över att få lägga händerna på sängen så det blir ”rätt”.

 

Inte för att han bäddar ”fult” men det blev fel i min morgon rutin och det blev fel i mitt huvud. Bara tanken på att min son lever med dessa svårigheterna varje dag har fått mig att sträcka på mig och tänka på det positiva att fastän det inte händer ofta så HAR JAG EN POJKVÄN SOM BÄDDAR SÄNGEN IBLAND ❤❤❤

 

Andra vardagsrutiner som gör mig glad är...

 

⚅Aldrig lägga mig för kvällen med disk som väntar på morgonen

då det är roligare att äta frukost utan att tänka på att städa☕

 

⚅Att alltid slänga i en tvätt när tvättkorgen nästan är full

för då slipper det bli en stor hög att ta reda på👖👗👕👚👔

 

⚅Att alltid duka av efter middagen och ta hand om mat resterna

Då får man mer kvalitetstid med sina älskade utan stress och en färdig lunchlåda💟💖💗💕

 

⚅Att hitta en positiv tanke på morgonen

så jag kan smila resten av dagen😀😀😀

 

☆SÅ MINA VÄNNER GÖR DIG SJÄLV GLAD
OCH BÄDDA SÄNGEN☆

 

Ha en underbar dag

Kram❤

Likes

Comments

Att sätta mål för framtiden är en av de bästa saker jag gjort i mitt liv.

Det behöver inte vara så stora mål utan man kan börja med små mål som man lätt kan nå vilket gör att man får ett bättre själförtroende och på så vis kan man utmana sig själv och ställe lite mer krävande mål.

Jag började sätta upp mål för ca 3 år sedan och sedan dess har jag fått bättre självförtroende, bättre självkänsla och jag är både fysiskt och psykiskt starkare än på många år.

Min resa har varit tuff men det visste jag att den skulle bli men nu står jag här och har uppnådd ofantligt många mål dessa tre åren så nu som jag sitter här och ska sätta nya mål för året märker jag plötsligt att målen har expanderat otroligt mycket men det är med stor förtjusning jag skriver mina nya mål för året =)

Några av mina mål de senaste tre åren har varit..

Bädda sängen varje morgon✔

Att äta minst 5 ggr per dygn✔

Att inte använda bilen för mycket✔

Köpa ny bil✔

bli skuldfri✔

att hålla en planerad budget✔

att åka på en veckas egentids semester med min son som har adhd och autism varje år✔

Att unna mig själv egentid med min pojkvänn minst 2 helgar i året✔

att bry mig om mig själv INNAN alla andra✔

att sluta med samtliga mediciner som innehåller opiater (lever med short tarm syndrom)✔

att sortera bort de ”vänner” som drar ner mig och får mig att må dåligt✔

att sluta med Drama Queen syndromen✔

att inte ta på mig andras problem✔

Som ni ser är det några mindre men även några otroligt stora mål oxå men jag har klarat de och några till 😊

Det gäller att göra en plan och sedan vara hård och hålla sig till planen..Hur jobbigt el svårt det än kan vara..

Mina nya mål innehåller bl.a ett sparkapital, ett par upplevelse resor, en utlandsresa men även att jobba mer med min självkänsla för den biten har jag mycke kvar att jobba med ❤

Vad skulle ni vilja sätta för mål?

Nä nu blir det en kopp kaffe ☕innan tvätt och middagen ska göras🍝

Lycka till i era målsättningar👍

Kram på sejj ❤

Likes

Comments