Header

I söndags så mådde jag inge bra alls. Jag var helt slut och mitt psyke ville bara bryta ihop. Vi hade precis kommit hem från Andreas familj och jag hade bestämt mig för att sova över hos Andreas för att kunna få njuta av måndagens sovmorgon. Tyvärr blev inte söndags kvällen så mysig som jag hade hoppats på då jag helt enkelt tillslut bröt ihop. Jag började gråta och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen. Turen som jag har hade jag världens bästa Andreas vid min sida som kom och bar mig till sängen för att bara krama om mig och säga att allt skulle bli okej. Vet inte hur länge jag var i Andreas armar men det var allt som behövdes. Han bar runt på mig medan han började laga mat och jag fick bara vara där. Någon gång under tiden jag var fast klamrad runt hans hals så sa jag att jag var van vid att må dåligt på egen hand instängd på mitt eget rum och då kom orden jag tror att jag har behövt höra hur länge som helst, "Du är inte ensam längre". En kram och dem orden var det enda som behövdes för att jag skulle kunna rycka upp mig och inse att det faktiskt kommer att bli bra igen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ännu en vecka i en liten förstörd flickas liv. Nej så dåligt har det faktiskt inte varit men jag skulle inte säga att det har varit den bästa veckan heller. Många tycker nog att jag överdriver eftersom att de kanske ser mig på skolan skrattande och glad eller inte ser de problem jag faktiskt har. Detta är ju av just den anledningen att mina problem är helt och hållet på insidan. Samtidigt som det inte har varit en toppen vecka så är jag ändå stolt över mig själv. Jag har klarat av 2 nationella prov helt fel fritt och även ta mig till skolan alla utom en dag. Jag känner att om detta hade varit under den tiden då jag inte tog medicin hade jag legat ensam hemma i mitt mörka rum och bara bråkat med allt och alla. Jag tror även att denna dipp skapades av att jag glömde min medicin två dagar i rad och även fått mens. Så biverkningar man kan få i början (depression, ökade självmordstankar, huvudvärk osv.) med medicinen har jag fått uppleva igen PLUS alla känslor som kommer med mensen.

Annars har min vecka faktiskt varit bra och jag känner att jag har kunnat tagit det lugnt och fått vara lite för mig själv den här veckan. Förra helgen så fick jag även äntligen ha min älskade pojke hemma hos mig och jag hoppas att han förstod hur mycket det uppskattades och hur skönt det var att känna att jag faktiskt inte lever två liv utan att han är en del av det hela.

Idag så blev det även en liten mys dag med pappa då vi stack på stan och till lillänge för att shoppa och äta lunch. Eftersom det är jag och min pappa vi snackar om nu så blev det självklart en del shopping. I mitt fall blev det tre nya tröjor medan det för pappa blev tråkigare saker så som typ någon "cool" kratta och liknande haha. I helgen, alltså imorgon så blir det att åka till Hammarstrand till Andreas föräldrar och deras nya gulliga hundvalp på 9 veckor. Ska bli hur mysigt som helst och självklart kul att se hur och var Andreas är uppväxt.

Likes

Comments

Jag får mycket skit för saker jag gör när jag mår dåligt när jag egentligen inte kan rå för det. Jag har cyklotymi vilket innebär att jag har ett annat typ av temperament eller humör än andra. Mina humörsvängningar uppfattas ofta som personlighetsdrag även fast att jag själv innerst inne vet att detta inte är den person jag är. Jag har alltid sett mig själv som glad, sprallig, omtänksam och en riktigt snäll tjej. Tyvärr är inte det alltid vad som kommer utåt och tyvärr har jag innan haft för lite kunskap för att kunna förstå och förklara för både mig själv och andra. Jag gör och säger mycket jag inte menar eller inte vill högt och mot människor men jag gör det ändå för jag har en sjukdom. Jag får vredesutbrott och gråtattacker utan att egentligen kunna förklara varför. Jag kan trigga igång på det minsta lilla och sedan må dåligt i veckor, men jag kan inte rå för det. Men något som har förstört för mig mest är nog att som en del av min sjukdom så växlar jag mellan att vara utåt och alltid vilja umgås och att dra mig tillbaka. Eftersom folk inte förstår varför jag helt plötsligt drar mig tillbaka så kan jag förstå om dom känner sig bortkastade eller ohörda men det är inte fallet. Jag kan inte rå för att jag blir så och innan har jag inte heller förstått varför. Jag önskar att jag vid en viss period hade kunnat förklara detta för 3 personer men just då hade jag inte nog med kunskap för att ens förklara för mig själv. Jag visste varför jag gjorde det men jag kunde inte få ut det i ord nog att det skulle kunna bli en giltig förklaring för jag förstod knappt själv. Jag förstår om folk inte vill leva så. jag vill inte leva så, så varför skulle någon annan vilja leva så med mig? Men samtidigt är jag sjuk och hade jag haft någon annan typ av sjukdom så som ätstörningar tillexempel så hade det kanske varit enklare att lära sig om den och hjälpa mig med att bli bättre. Min sjukdom är inget jag kan bli frisk ifrån så då handlar det endast om att lära mig och sig själv hur man tillsammans ska kunna hantera det men ni och många andra är inte redo för att bara hantera det.

Jag tycker inte att jag ska beskylla någon för att dom lämnar mig, jag förstår dom. Men jag har rätt att bli sårad för hur folk gör det och det är ingen förutom den personens egna fel hur den hanterar den situationen. Men man kan inte heller beskylla mig för att få någon annan att må dåligt och använda det som en ursäkt till varför man själv gjorde fel. Jag var och är sjuk, jag mår inte bara lite dåligt utan jag är sjuk och med min sjukdom kommer mycket symptom. Till er som det rör så är jag ledsen om ni kände er bortträngda och ohörda men isåfall skulle ni ha kommit med det till mig. Inte gå bakom min rygg. Även fast att det skulle ha gjort ont så hade jag hellre velat få det sagt till mig på en gång. innerst inne tror jag att åtminstone en del av er känner det själva. Jag är less att hela tiden se saker på Facebook och instagram eller andra ställen om hur dålig människa jag var och att jag får skylla mig själv för vad ni gjorde och att jag fick er att må så himla dåligt. Ni fick mig att må dåligt också så varför fortsätta att beskylla varandra istället för att bara acceptera att vi alla gjorde fel och alla blev sårade men att vi kan gå vidare ifrån det och visa vilka bra människor vi alla är egentligen? Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte känner agg emot er och jag är rätt så säker ni känner samma, men jag respekterar och accepterar vilka ni är och vad ni gjort och jag hoppas att ni kan börja göra detsamma mot mig.

Likes

Comments

Är fortfarande hur förkyld som helst, tyvärr. Inatt somnade jag inte förrän 3 och vaknade klockan 6 utan att kunna somna om och detta för att jag är hur täppt och snorig som helst och även för att jag får hostattacker med typ max 20 minuters mellan rum. Som tur är har jag tvingat i mig massa te vilket har lindrat en del. Annars är det inget förutom nässpray som funkar. Som om det inte var nog med att jag är hur förkyld som helst så lyckades jag igår att missfärga mitt hår. Så nu går jag alltså runt med två gula fläckar på vardera sida av huvudet.

För att inte bara vara negativ utan även slänga in lite positivet så lyckades jag boka färgtid redan imorgon PLUS att detta betyder att jag får göra något nytt med mitt hår igen. Det blir ingen klippning då jag även gjorde det själv igår, något som jag faktiskt ändå lyckades med. Så lagom till valborg så kommer jag ha fräscht och vårdat hår!

Apropå valborg så är detta ännu en högtid som jag avgudar! Det är ju hur mysigt som helst och som toppen över i:et så på valborg blir det 1 år sedan som jag faktiskt såg och träffade Andreas första gången. Shit vad mycket som hänt på så lite tid.

Lite bilder från förra årets valborg. (Hoppas det är okej för er som är med på bilden)

Likes

Comments

Nu är det tyvärr söndag och påsklovet för det här året är slut. Jag har haft ett helt underbart lov, verkligen. Varit massor med släkt och vänner uppe i stugan, jag har varit på spa och firat Evelinas 18 års dag och även hunnit med att mysa med Andreas nu de sista dagarna och idag blev det även bio med små kusinerna plus Stina. Tyvärr så slutar detta lovet inte lika bra som det hade kunnat då jag har lyckats blivit förkyld och varit det hela helgen plus att jag idag även spydde vilket betyder att jag har fått oturen att även få magsjuka. Som ni kanske förstår så är inte detta super kul och även fast att det kommer olägligt på grund av skolan så är jag ändå glad att jag inte varit sjuk hela lovet då detta lov har varit otroligt trevligt och behövligt. Jag har åtminstone sluppit magsmärtor nu i några dagar så det är jag otroligt tacksam över även fast jag då istället blev förkyld. Som min mamma sa idag när jag kom hem "Tänk att det alltid ska vara något med dig." och tyvärr är det så men det är inte något jag kan rå för eller tycker om som många verkar tro. Jag gillar inte att vara sjuk och ha ont, jag gillar heller inte att må dåligt och hamna efter i skolan även fast att jag jobbar så hårt JAG kan. Men så är det och har nästan alltid varit så och äntligen så har jag bara låtit allt hända och slutat trycka ner mig för det. Det är inte mitt fel.

Likes

Comments

Gud vad konstigt det känns att mina kompisar en efter en fyller 18 år. Jag själv tycker inte att jag är mogen nog att vara 18 år med körkort och allt ansvar som medföljer åldern. Såklart är det kul att fylla 18 och det är något jag ser framemot men lite ångest har jag över det också. Nog om mig nu dock, i onsdags var det Evelinas 18 års dag! En kompis som jag känt sedan vi var 5 år, en kompis som är mer som en syster än något annat. Vi har så sjukt många roliga och mindre roliga minnen tillsammans men de flesta är väldigt bra. Evelina är en utav dom som jag faktiskt har mest positiva minnen med.

Först på dagen så blev det spa på Frösö park med bubbel och annat gott innan vi klockan fem mötte upp massa släkt till Evelina för att äta super god middag! Min familj har varit med på dop, bröllop i London och mycket andra stora händelser så det är väl självklart vi ska fortsätta med sånt.

Likes

Comments

Vilken helg det har varit! Torsdagen började med mys hos Andreas efter skolan och sedan åka hem till mamma för att träffa min storebror som kom hem från Stockholm och även packa innan pappa skulle komma och hämta mig för att åka upp till stugan. Det tog längre tid än väntat då jag hade så himla ont men lyckades trycka ner lite grejer i väskan ändå och ta mig ut till bilen. Väl uppe i Gräftåvallen så samlades nästintill alla i min stuga som vanligt och jag hade det lite mysigt med Evelina och små barnen medan gubbarna fick göra sin grej på övervåningen.

På fredagen så blev det en sväng upp med Evelina till hennes tremänning och sedan var jag med Stina och Hugo och var lite barnvakt innan Iggy och Mamma kom upp.

På lördag började allvaret och vi hade en stor Middag hos oss då vi var 18 stycken. Min familj, Evelinas familj och min morbror med familj, min moster plus en kompis och sedan även min lilla nyfödda tremänning och hans föräldrar. Det blev inte direkt lugnt utan mycket skratt och härliga historier. Det är aldrig tråkigt att komma upp hit och träffa släkt och vänner. Såklart blev det massor av god mat och nästan ingen orkade sig förbi förrätten.

På Söndag Blev det ännu en middag/sen lunch fast denna gången var vi åtminstone bara 12 stycken och inte 18 haha. Min brorsa åkte hem till Östersund för att överraska min mormor som fyller 79 år idag och tog sedan henne och morfar upp till stugan där vi andra hade dukat, tagit fram champagne och gjort i ordning mat. Det var super mysigt och även denna gången blev det mycket skratt och härliga konversationer. På senare eftermiddag så åkte Majbritt, hennes kompis, Iggy och mormor och morfar hem och vi andra städade ihop och umgicks en stund till innan alla gick till sina respektive stugor. Lite senare på kvällen så kom alla tillbaka och vi kollade på mästarnas mästare innan vi sedan gjorde i ordning äggtoddy något som är ett måste under påsk! Efter det så blev det lite tjejmys och jag, Elin och Evelina låg och kollade på film till klockan halv 2 då även dom gick tillbaka till sina stugor.

Igår blev det bara en lugn dag så jag fick ta igen mig efter allt folk. Även fast att jag älskar att min stuga är lite av mittpunkten där alla samlas och känner sig hemma så tycker jag att det är väldigt skönt att bara vara själv någon dag också.

Likes

Comments

Först och främst så har faktiskt inte allt varit dåligt den senaste tiden, mycket bra har hänt utöver det dåliga även fast det är enklare att komma ihåg och ta till sig det som känns negativt.

Jag har inte gjort så jätte mycket senaste tiden men det har varit mycket bra men sedan även en del negativt. Jag har övningskört, varit mycket med Andreas såklart och sedan lagt ner hur mycket energi som helst på att hänga med i skolan. För några veckor sedan så började jag få en otroligt tryckande känsla i bröstet så jag var tvungen att hoppa av bussen och ta mig till akuten. Jag blev inte kvar där så jätte länge som tur var och fick medicin som hjälpte ett tag men nu de senaste dagarna har det börjat igen men hoppas att medicinen kan hjälpa även den här gången.. Men veckan innan lovet så blev det en sväng till akuten igen, eller egentligen två. Det började egentligen på söndagen efter att jag hade jobbat. Jag fick världens mensvärk och bara låg och grät på badrumsgolvet. Det var åtminstone vad jag då trodde var mensvärk. På onsdagen sedan så började min mage bli stenhård och uppsvullen och min högra sida av magen gjorde outhärdligt ont. Så på torsdagen bestämde pappa sig att ta med mig till akuten där jag blev rödmärkt och fick komma in på en gång då dom misstänkte blindtarmsinflammation. Som tur var det inte blindtarmen utan jag hade fått bukvätska som åkt bakvägen och hamnat bakom äggstockarna. Detta betyder att det kan vara så att jag ligger i riskzonen för endometrios (notera att jag inte säger att jag har det, är för tidigt att säga ännu). Detta har väl gjort att jag inte varit på topp men jag har lyckats att trycka bort det så gott det går trots smärtan.

Något mer har egentligen inte hänt sedan sportlovet, inte något som varit utöver det vanliga.

Likes

Comments

Shit vad det var länge sedan nu! Anledningen till att jag inte bloggat den senaste tiden är för att jag 1. fått min första riktiga dipp efter att jag började med medicinen och 2. för att jag har behövt varit på sjukhus rätt mycket (kommer ett annat inlägg om det sen) och sedan 3. för att det varit j*vligt mycket i skolan nu ett tag. Men nu är det lov! vilket betyder mer tid till sånt jag verkligen älskar att göra, där bloggen då är inräknat.

Idag är det Torsdag men inte vilken torsdag som helst utan det är skärtorsdag. Tror jag nämnt det tidigare men skriver det igen, jag älskar högtider och traditioner och då är självklart påsk inräknat. Min påsk innefattar mycket godis, mycket släkt och vänner och självklart en massa mys och mat! Jag kommer åka till stugan senare ikväll och sedan åker jag hem igen på tisdag morgon. Tycker det är så skönt att mina föräldrar kan vara med varandra i samma stuga även fast att dom är skilda och inte äger den tillsammans längre. Det är skönt för då slipper jag välja vem jag ska vara med på loven och vi får lite familjetid tillsammans allihopa. Det som känns extra kul just denna påsken är att min storebror kommer hem från Stockholm och ska vara med oss i åtminstone några dagar innan han måste åka tillbaka. Det känns extra skönt efter attentaten på Drottninggatan...

Kommer uppdatera er vad som hänt sedan sist i ett eller 2 andra inlägg!

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag skrev ett ordentligt inlägg. Jag räknar inte med förra då det var väldigt spontat precis innan jag skulle sova och sånt. Idag tänkte jag alltså uppdatera er lite om vad som hänt sedan sist.

Förra fredagen så blev det först mys med Andreas som vanligt och sedan fest. Jag och massa andra super härliga tjejer var hemma hos en tjej som heter Gunnel och sedan kom det annat folk lite eftersom. Det var hur trevligt som helst och hoppas att det är en kväll som kommer göras om!

Resten av den helgen spenderade jag hemma hos Andreas. Vi spelade och mös och hade det super! Vi var även med hans familj och åt på Bashiras Kitchen för att fira Andreas som skulle fylla 19 år. Det var hur gott som helst! verkligen ett ställe jag kommer äta på igen och kan rekommendera till er andra som älskar kött. Något annat hände inte riktigt den helgen men i tisdags så var det Andreas 19 års dag!. Vi gjorde inte direkt något speciellt förutom att jag gick dit och gav honom hans presenter och pussade honom lite. Han fick kalsonger och presentkort för att göra tatuering. På tisdag morgon så blev det dock inte som tänkt överhuvudtaget. Jag vaknade upp och kände att jag hade väldigt ont i bröstet men bestämde mig för att åka till skolan ändå. På bussen blev det dock värre och jag kände att jag var tvungen att ha hjälp. Det blev alltså en liten tur till akuten på tisdags morgonen. Dom kollade mitt hjärta och lite allt möjligt och det är fortfarande inte helt klart vad det är som är fel. Men jag har i alla fall fått en medicin nu som vi hoppas på ska hjälpa. Nu äter jag alltså 3 olika mediciner, från att ha ätit noll. Det stör mig inte så mycket som jag trodde det skulle göra dock.

Resten av veckan har inte varit så speciell, jag har varit på rätt dåligt humör men det höjdes upp jätte mycket igår då jag kom till Andreas. Är super tacksam för att jag har honom och idag och igår upplevde jag äntligen glädje igen

Likes

Comments