Header

Så nu är det söndag och ännu en helg är snart slut. Tiden går allt för fort och jag hänger verkligen inte med just nu. Ligger efter i mycket skolarbete då jag var sjuk stor del av förra (denna) vecka och därför varken pluggade hemma eller var i skolan. Jag har försökt att komma ikapp nu i helgen men min huvudvärk har inte riktigt tillåtit mig att göra det fullt ut. Plus att jag har och är hos Andreas och varit här sedan jag slutade skolan i fredags så har velat faktiskt vara med honom också och inte bara sitta vid datorn och plugga.

I fredags så tog jag mig alltså iväg till skolan men det var för det mesta endast för att jag och Elsa skulle göra vår intervju till företagsekonomin. Den gick fort och smidigt och sedan så satte vi oss på espresso house och skrev ihop allt och gjorde iordning för nästa veckas presentation. Vi hann även med att snacka mycket om alla händelser vi både upplevt och det är så skönt prata med någon som förstår. Efter det gick jag till Adde och helt ärligt kommer jag inte ihåg alls vad vi gjorde.

Igår så var det en skön dag och jag hann med att plugga en hel del så idag har jag bara lite av en uppgift kvar och det är jätte skönt. Jag och Andreas mös en massa och sedan stack han iväg på fotbollsmatch med en kompis så jag fick koncentrera mig på att plugga ifred. Dock ringde jag upp Elin så jag pratade med henne och William ett tag och det var jätte härligt. Saknar henne och måste verkligen träffa henne snart så nu har hon inget annat val än att ses nästa helg.

Idag så blir det ännu mer pluggande och mysande med Andreas innan jag ska åka hem och förbereda mig för en vecka med mycket plugg och skola. Hoppas att min huvudvärk från medicinen slutar snart så jag kan sitta längre stunder vid datorn och faktiskt få mer gjort än om jag bara kan sitta en kvart åt gången. Aja det är bara första veckan med medicinen så hoppas att det går över tillslut.

Har inga bilder från helgen så fick bli en bild från en promenad med mamma och hundarna.

Likes

Comments

Man ska inte vara rädd för att ångra saker man gjort eller sagt. Livet är fullt av ånger och det behöver inte vara en dålig sak. Vi är så himla vana vid att vända allt till den negativa sidan istället för att se det positiva. Jag är om något nästan alltid negativ men jag har börjat inse med hjälp av min mamma att man själv kan välja lite vad man ska se som positivt och negativt. I nästan allt positivt kan man hitta något negativt men det gäller åt andra hållet också.

Jag ångrar sjukt mycket i mitt liv. Jag ångrar personer jag vart med, ord jag sagt och saker jag gjort. Men jag ser det inte som något negativt att jag ångrar det. Det är positivt att jag ångrar de dåliga valen jag gjort, det för mig är ett bevis på att man är stark nog för att inse att man gjort fel och att man hela tiden strävar efter att lära sig och bli en bättre människa.

No regrets my ass. Man ska inte ångra allt men har man gjort fel så har man och man ska inte under några omständigheter försöka rättfärdiga det. Att ångra är ibland bra, ångra bara inte allt


Likes

Comments

Igår var det alla hjärtans dag och jag älskar i princip alla högtider och denna är inget undantag. Hade det varit upp till mig hade jag typ velat åka iväg till Paris och ha middag längst upp i Eiffeltornet med rosor och hela den grejen. Men om det ska hända så får jag nog börja spara ihop till det själv och även fixa det själv haha. Jag är inte jätte romantisk av mig men jag gillar romantik och vem älskar inte att känna sig lite extra uppskattad? Andreas är väl inte direkt den mest romantiska personen jag känner men det gör att små saker han gör eller säger betyder extra mycket vilket jag börjar uppskatta mer.

Igår var inte jag på jätte bra humör eftersom jag just nu är i en liten svacka. Jag tog mig till skolan men vid lunch var jag tvungen att ta mig därifrån och som tur var så hade Andreas slutat och jag fick komma till honom. Om jag inte hade mått dåligt hade jag såklart ändå gått dit men då hade det blivit senare så vi fick ju iaf lite mer tid tillsammans. Jag fick min favorit choklad (förmodligen bara av tur) och vi bara mös till typ klockan halv 7 då jag tog bussen och åkte hem. Jag gav även mig själv och mamma en present igår och det är att jag tog mig över min rädsla och började äta medicin. Det känns läskigt och obehagligt men jag gjorde det och förhoppningsvis kommer det funka bra. Mamma blev hur glad som helst och det gjorde hela min dag.

Idag är inte en bra dag dock, jag vaknade upp med feber och har sedan dess bara legat. Jag gick upp och åt frukost och tog tempen vid kl. 10 kanske och då hade jag 40 grader. Nu har den som tur e gått ner lite grann och jag hoppas att den fortsätter så.

Likes

Comments

Illamående, huvudvärk, halsont, vattniga ögon, förlorad aptit och ingen livslust. Yes ångesten har nu kickat in på riktigt.

Ni vet när ni snokar runt på Facebook, instagram eller liknande och bara kollar upp folk ni känner och inte känner. Nästan alltid hittar man något man önskar att man inte sett. Oftast händer det även av sig själv, man kollar igenom flödet och hoppsan där var det. Jag trodde att jag var redo för det mesta och att jag kunde ta nästintill allt folk säger och tycker om mig men vissa saker går för djupt ner under min sköld. Efter det jag fick höra i fredags så kunde jag verkligen inte ta det. Det är ingens fel att det har blivit fel och jag har tabbat mig på vägen jag också, alla gör det. Men vissa gånger kanske någon måste backa och i detta fall är det inte jag. Jag har backat allt för många gånger och jag är less på att det känns som att jag alltid måste vara den större personen. Jag är sårad, jag har rätt att vara sårad och jag har rätt att agera dåligt time to time. Man gör det när man mår dåligt och så är det bara. Visst ska det finnas en gräns, det ska alltid finnas en gräns för hur dåligt man kan bete sig och sedan skylla på att man mår dåligt men i sorg så agerar man inte alltid rätt och det är okej. Jag måste nästan alltid leva med min ångest, det tillhör sjukdomen jag faktiskt har, men jag precis som alla andra får faktiskt ångest av "vanliga" saker också. Detta kan dock göra att min ångest blir ännu större . Den här gången var en sån gång tyvärr och på grund av små saker. Jag tänker inte låtsas som att jag gjort allt rätt men det där var lågt. Det spelar ingen roll om det inte var meningen att jag skulle se eller inte, nu gjorde jag det så nu är skadan redan skedd.

Jag kan och ska inte skylla mitt mående på någon annan, man ska aldrig göra det. Visst kan andra påverka det negativt eller positivt men man behöver ändå inte beskylla någon. Men jag ska ändå ha rätten till att vara sårad och arg och det borde personen/personerna ha förståelse för, Precis som jag måste ha förståelse för att alla tabbar sig ibland.

Min ångest beror inte på någon utan på något, nämligen min sjukdom. Men min sorg just nu beror på någon och inte min sjukdom. Dessa två går dock ihop och dom får mig att må rent utav av skit och jag har rätt att känna mig arg över det. Jag hade inte behövt må skit, ångesten kan jag dämpa med min medicin men min sorg kan jag inte dämpa och det är sorg jag inte hade behövt känna och det är sorg som skapar ännu mer ångest. Jag borde inte behöva ha ångest för något jag inte har gjort fel men precis som förut så är det jag än en gång som backar och är den större personen och då får ångest över något där jag egentligen bara agerat mänskligt.

Likes

Comments

Helgen har varit alldeles för kort och jag vill verkligen inte att den ska vara över. Även fast att jag i princip var ledig i fredags så känns det verkligen inte som om jag haft en extra dag på helgen. Jag har dock hunnit träffa mycket härligt folk vilket jag nästan tycker är det viktigaste.

Fredagen var som sagt lite upp och ner men i det stora hela var den bra och det känns skönt att jag fortfarande håller på att utöka min sociala umgänges krets. Lördagen var lite sådär, jag hade sjukt mycket ångest och ångrar nu i efterhand att jag inte har börjat äta medicinen jag fått utskriven. Jag är rädd att börja med den då det verkligen känns som att jag bara kommer må sämre även fast att jag vet det är liten chans jag faktiskt mår sämre av den än bättre. Men så fort min lilla svacka jag har nu är över ska jag ta tag i det. Kanske får be mamma tvinga in tabletten i munnen på mig haha. Lördagen blev dock bättre när jag åkte in till stan för att träffa Celine, Kristina, Kajsa och Julia. Vi hade en jätte trevlig kväll bara vi tjejer. Lite senare så stack vi ner på stan en stund och sedan vidare till en fest. Jag v ar dock så sjukt trött och som sagt hade jag ångest och kände därför det var bäst att åka hem. Så det blev inte speciellt sen kväll men lika bra det.

Idag måste jag plugga. Har skjutit på det hela helgen men provet är imorgon så idag är det ett måste. Synd att jag skjutit på det tills kvällen innan. Men det är väl standard för de flesta eller? Nej nu måste jag sätta igång så att jag kan

Likes

Comments

Till att börja med så har ni nog märkt att designen har förändras här på bloggisen (lol) och det var mest för att jag kände att jag ville ljusa upp den lite grann. Bloggen är tillräckligt mörk och deprimerande utan att designen behöver vara det också. Headern är två bilder som jag tog i Afrika, Kap Verde som jag sedan slagit ihop. Vet inte om det blev så jätte bra men det blev något nytt i alla fall. Resten av designen på bloggen är också ändrad men inget som jag tror syns alltför väl.

Förutom en ny design så har denna dagen varit sjukt bra och sjukt dålig och verkligen förändras sekund till sekund. Det började sjukt dåligt då jag hade fått alldeles för lite sömn, IGEN! Jag blev så less när jag vaknande att jag gick till mamma och la mig där och sedan fick hon sjukanmäla mig från lektionen. Jag behövde som tur var inte tjata mig till det utan hon förstod vilket var sjukt skönt. Ja men så jag somnade om igen och sedan runt 10 så tog jag bussen och åkte in till stan för att fika. Själva fikan var väl inte bra utan vilka jag fikade med. Det var jag, Celine.E och sedan även två tjejer jag knappt träffat innan. Emilia, en jätte gullig tjej som jag pratade med minuterna innan tolvslaget på nyår och även hennes kompis Julia. Vi satt där från typ 11.30 till 13:10 och tiden bara rann iväg och vi hann prata om väldigt mycket! Samtalsämnena bara flöt på. Sen ändrades mitt humör helt och hållet av något som egentligen var töntigt och obetydligt men jag brast i tårar redan på bussen hem och så fort jag kom in genom dörren så ramla jag ihop och stört grät. Jag sov en stund och när jag vakna kom mamma hem och livet kändes då lite bättre. Tyvärr hade mitt dåliga mående redan gått ut över Andreas och det är något jag verkligen måste bättra. Han är underbar och ska inte vara min slagpåse för när saker är skit. Men nu ligger jag på mitt rum hemma hos pappa och livet känns lättare och roligare. Jag fick ju faktiskt (förhoppningsvis) nya vänner idag vilket är något att fira och inte sörja. Nu ska kolla någon film och mentalt förbereda mig för allt plugg jag måste ta tag i imorgon.

Likes

Comments

Den här dagen blev inte riktigt som planerad. Vaknade upp själv och började göra mig iordning för skolan och började packa för en mysig tur på skridskor efter medvinden. Men sedan kom mamma hem och då ändrades allt. Något tragiskt ha hänt, något som inte är min historia att berätta utan familjen som blev drabbad. Men kortfattat så stannade jag hemma idag, både för min egen skull och för att kunna finnas som stöd. Så jag gick och la mig iden och sov en stund till. Tror jag vaknade halv 10 kanske och då klev jag upp och kollade lite serier och sedan gjorde jag iordning stekt ägg och macka och lite annat gott till frukost. Så hela dagen har jag myst och bara tagit hand om mig själv kan man säga. Myst med hundarna och ätit gott hela dagen. Bakade till och med och det händer INTE ofta om man heter Unni Cederwall. Jag är verkligen dålig på det men det finns vissa saker jag faktiskt kan göra haha.

Hundarna vi har här hemma är inte våra egna. Vi har haft egen hund, mamman till en utav dom som är här nu, men just nu har vi ingen egen. Dock så är mamma väldigt ofta hundvakt till 3 olika hundar. Ibland till 5 olika hundar men det är 3 hon är hundvakt till lite extra ofta. Just nu har vi en hund (den svarta) som ska va hos oss i en månad och sedan den beigea (hur fan stavas det??) ska vi ha i 2 veckor tror jag. Många som inte känner oss blir jätte förvirrade ibland då dom tror vi har hund men sen helt plötsligt har vi inte det eller helt plötsligt så är det en helt annan hund. Oavsett så tycker jag det är jätte mysigt. Älskar hundar och är van vid hundar men det är skönt och mycket billigare att inte äga en själv haha. Dom är perfekt sällskap när man inte är på topp humör.

Likes

Comments

Jag har lätt för att förlåta folk, på både gott och ont egentligen men för mig själv kan jag tycka att det oftast bara är bra. Visst kan det lätt bli så att man blir sårad om och om igen när man alltid förlåter men jag tror att jag har hittat en bra balans. Förlåtelse behöver inte alltid kopplas till att man tycker det han/hon/dom gjorde var bra. Förlåtelse för mig är mer att man slipper gå runt och ha ett agg emot folk. Saker som hände innan jullovet var något jag trodde jag skulle gå runt med jämt men när jag vaknande idag så kände jag att jag har förlåtit dom och det är otroligt skönt. Jag kan le och säga hej och vara respektfull vilket jag tycker är viktigt så jag är otroligt tacksam för att jag tog mig så långt på en relativt kort period. Folk gör fel och så är det bara och det är ingen idé att hålla sånt emot någon. Jag tror att jag gillar förlåta så att folk i sin tur kan förlåta mig för sånt jag gör eller har gjort fel.

Men nu ska jag äta frukost och plugga lite. Man behöver inte gå på första lektionen men det betyder inte att man kommer undan uppgiften som måste göras, tyvärr haha. Men det blir såklart lite enklare och roligare/mysigare plugga lite hemma än på skolan.

Likes

Comments

Fy vilken underbar helg jag haft. Egentligen har den inte vart utöver det vanliga men det känns som att jag verkligen fått tid att bara ta det lugnt för en gångs skull samtidigt som jag gjort tid för så många. Där ser ni, det går att hinna med alla utan en massa tjafs.

I Fredags så hann jag både med skolan, film med Andreas och utgång med kompisar och sedan en natt med Andreas också såklart. Dagen kändes otroligt lång av någon anledning och det var otroligt skönt bara sitta hemma hos Andreas. Lördagen blev mest att sova i soffan medan Andreas spelade fifa och lite sånt där men det var skönt och mysigt de med. Jag behövde nog det, en dag utan några som helst regler. Jag hann dock även kolla ikapp de serier jag missat.

På kvällen blev det såklart Mello mys. Jag tog mig iväg till affären, även om det ett tag verkade omöjligt, för att köpa lördags godis och sedan gick jag tillbaka till Andreas och mös ner mig i soffan. Det blev mest att jag fick mysa med mig själv då Andreas varken gillar godis eller att kolla på melodifestivalen. Dock märkte jag flera gånger ett litet huvud som tittade fram bakom soffstödet haha. Det blev en hyfsat tidig kväll och även en tidig morgon idag. Och idag har jag spenderat hemma hos Evelina. Jag hann i princip bara hem och duscha innan jag stack till Evelina. Vi åt pasta och pesto rätt och kollade första twighligt filmen och snackade en hel del. Det känns skönt med en kompis som man inte har några som helst skyldigheter emot utan man kan bara gå dit som man är och allt funkar hur bra som helst liksom. Nu ligger jag i mammas säng med en elfilt och det sista godiset från igår och bara myser.

Likes

Comments

För en gångs skull tänkte jag inte skriva så djupt inlägg haha. Idag har jag vart så otroligt trött så att så fort jag kom hem och satte mig ner somnade jag. Japp jag somnade sittande. Förstår inte riktigt hur det ens är möjligt och jag brukar inte kunna det men är man riktigt trött så är man. Det var en rätt så seg dag på skolan då vi inte har så mycket arbete just nu så varje lektion känns lite som tidsfördriv tills vi ska börja jobba med något. Det var nog anledningen till att jag blev så seg senare på dagen. Men jag lyckades få tid med Emma efter skolan idag så det var skönt! Vi åt kladdkaka i mugg eller ja mugcake och pratade om lite allt möjligt. Sedan fick jag mig en rejäl lektion i Star Wars filmerna och de tillhörande serierna. Jag har alltid tänkt att jag inte har något som jag är speciellt intresserad av, inte på det sättet som folk brukar kunna vara för star wars eller en kändis typ. Men sedan kom jag på att jag har ju faktiskt Grey's Anatomy som har varit och är min favorit serie of all time och för mig finns det typ inget jag kan bättre och inget jag sett så många gånger som mina favorit avsnitt av den serien. Sedan om det är nödvändigt att lägga ner så mycket tid på att kolla på något man redan sett vet jag inte direkt men det är skönt. Så Grey's Anatomy är mitt eget Star Wars kan man säga. Det är skönt att ha en släkting som samtidigt är en kompis och det har Emma alltid varit för mig och jag hoppas att det förblir så också. Det är skillnad på en släkting och en kompis och att kunna ha dom blandade tycker jag är helt underbart. Emma och resten av min familj (släkt) är kanske även dom mitt egna Star Wars intresse.

Likes

Comments